Safe Athens

Resaldis

Δραστήριο μέλος

Ο Resaldis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
Λεωφορείο Α3 από Γλυφάδα προς Κέντρο

Σε άδειο λεωφορείο κάθεται δίπλα μου εικοσιδιάχρονο παιδί και στην πορεία αρχίζει να απλώνει τα χέρια του και να μου πιάνει το μπούτι.

Το λεωφορείο έχει γεμίσει στο μεταξύ, αλλά κανείς δεν αντιδρά. Αναγκάζομαι να του πω ότι και εμένα μου αρέσει και να μου δώσει το τηλέφωνο του να τον πάρω, με την προϋπόθεση να κατέβει στην επόμενη στάση.

Ευτυχώς μου το δίνει και κατεβαίνει.

Απορώ μέχρι πότε ο κόσμος θα «κοιτάει τη δουλειά του» και πότε θα σταματήσουμε να το παίζουμε γατούλες για ν' αποφύγουμε τη σεξουαλική παρενόχληση.

Αν του είχα μιλήσει άσχημα, ούτε θέλω να ξέρω τι θα μπορούσε να είχε συμβεί με όλη αυτή την απάθεια που επικρατούσε.

ΑΠΟ ΤΗΝ – Άνθια

Πηγή: LiFO

Resaldis

Δραστήριο μέλος

Ο Resaldis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
Πώς αξιολογείτε τη στάση της κοπέλας;

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 13.938 μηνύματα.
Πώς αξιολογείτε τη στάση της κοπέλας;
Επρεπε να αντιδρασει αλλιως δεν ξερω γιατι δεν το εκανε.Δινοντας το τηλεφωνο ενταξει εδειξε οτι προσωρινα τον ανεχτηκε ομως τετοιες συμπεριφορες δεν θελουν καμια ανοχη.
Αυτο το κανεις δεν αντιδρα δεν το ξερουμε μπορει καποιος καποια να τη βοηθουσε.

RafAspa94

Περιβόητο μέλος

Η RafAspa94 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 4.647 μηνύματα.
Η κατάσταση είναι προς γκρεμός και πίσω ρέμα.
Γενικά, ζούμε σε μια κοινωνία που κυριαρχεί το ''σώζων εαυτόν σωθήτω'' και ''αφού δεν συνέβη σε μένα, ποσώς με νοιάζει τί συμβαίνει στον διπλανό''.
Όπως και να έχει, το οτι την παρενοχλούσε εν δήμω και αντί να φωνάξει ή έστω να σπρώξει το χέρι του, το ανέχτηκε, ήταν λάθος της. Δέχομαι οτι μπορεί να φοβήθηκε, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανεχόμαστε τα βίτσια του καθένα. Ολόκληρο λεωφορείο, κάποιος θα βρισκόταν να τη βοηθήσει.
Το θέμα είναι να μην γίνονται ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές

Εχέμυθη

Περιβόητο μέλος

Η Εχέμυθη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.863 μηνύματα.
Γουελ η κοπέλα έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Είναι εξαιρετικά εύκολο να κατηγορούμε το θύμα για τη συμπεριφορά της ωστόσο προφανώς και δε ξέρεις τί μπορεί να κουβαλάει πάνω του ο κάθε άνθρωπος και όταν νιώθεις ότι κανένας δεν αντιδρά λογικό δεν είναι να μπεις σε διαδικασία άμυνας για να σώσεις τον εαυτό σου; Δηλαδή αν αντιδρούσε πχ και ο άλλος έβγαζε μαχαίρι τί θα λέγατε; Ίσως σε τέτοιες περιπτώσεις να υπάρχουν "καλύτερες συμπεριφορές" όμως έχοντας βρεθεί η ίδια σε παρόμοια κατάσταση σε λεωφορείο που επίσης πολλοί έβλεπαν κανένας δεν αντιδρούσε θεωρώ εξαιρετικά δύσκολη τη θέση του ανθρώπου που τον παρενοχλούν οπότε προσωπικά δικαιολογώ απόλυτα τη συμπεριφορά της χωρίς να τη θεωρώ ιδανική.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12.746 μηνύματα.
Έτσι όπως μας τα γράφει, δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς έκανε για να καταλάβει ο άλλος ο κόσμος στο λεωφορείο ότι ήταν θύμα παρενόχλησης. Αν δεν αντέδρασε και του έλεγε και γλυκολογα τότε οι διπλανοί στα μέσα πως θα καταλάβουν τι γίνεται; Επίσης θεωρώ πολύ αμφίβολο να βγάλει μαχαίρι μέσα στο λεωφορείο. Νομίζω ότι αν ο κόσμος είχε καταλάβει τι συνέβαινε, θα έκανε κάτι για να βοηθήσει την κοπέλα.

CiNeFiL

Διακεκριμένο μέλος

Η CiNeFiL αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.126 μηνύματα.
Ειναι το γνωστο fight, fly, freeze...
Ειναι απολυτα λογικη αντιδραση το freeze οταν καποιος νιωθει ευαλωτος ή οτι κινδυνευει. Σιγουρα αμα το εκλογικευσεις μια τετοια αντιδραση δεν βοηθαει πραγματικα, αλλα δεν μπορεις να κατηγορησεις το θυμα για την αυθορμιτη αντιδραση του για να προστατεψει τον εαυτο του.
Θεωρω οτι ειναι ανουσιο και ηλιθιο να μιλαμε για την αντιδραση της κοπελας, κοιταμε το δαχτυλο και οχι τον ηλιο. Το θεμα ειναι να μιλησουμε για την σταση του θυτη και το γεγονος οτι ηταν τοσο ευκολο να κανει κατι τετοιο εντελως φανερα, σε δημοσιο χωρο, χωρις καμια συνεπεια, ενω πιο πολλες αντιδρασεις θα εβλεπες αν ετρωγε μεσα στο λεοφωρειο. Το προβλημα δεν διαιωνιζεται απο τη σταση της κοπελας, αλλα απο τη σταση ολων αυτων των ανθρωπων που ηταν μπροστα και επελεξαν να κανουν οτι δεν βλεπουν και βαζω στιχοιμα οτι αν ακουγαν κατι παρομοιο να συμβαινει- ενω δεν ηταν μαρτυρες -οι περισσοτεροι θα δηλωναν σοκαρισμενοι και αγανακτισμενοι και δεν ξερω τι αλλο.
Γενικα λυπαμαι που ακομα εθελοτυφλουμε και το ποσο ευαισθητοποιημενοι φαινεται να ειναι ολοι οταν ακουνε πραγματα απο τα media, αλλα στην πραγματικη ζωη κατα τα φαινομενα μαλλον μεχρι εκει φτανει η ενσυναισθηση μας. Και για να το κλεισω, μεγαλυτερο κινδυνο απο τον μεγαλυτερο φαλοκρατη, θεωρω ολους αυτους που δηθεν ενδιαφερονται αλλα πρακτικα δεν προκειται να κανουν τιποτα παραπανω απο ενα post στο facebook και αυτο φτανει για να εχουν καθαρη τη συνειδηση τους.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια