Έχουμε και λέμε:
Iphone 3GS:
https://www.apple.com/iphone/specs.html
Samsung Omnia:
https://www.gsmarena.com/samsung_i900_omnia-2422.php
Nokia N97:
https://europe.nokia.com/find-products/devices/nokia-n97/specifications
Άρα τι να επιλέξω:
Iphone 3GS: Σταθερο και γρήγορο με ΟS X, πληθώρα εφαρμογών (apps) καλή ποιότητα κατασκευής, καλύτερη οθόνη αφής αν και θα πρέπει να συμβιβαστώ με τις παραξενιές της Apple και πιθανόν να χρειαστει να το ξεκλειδώσω για να το αξιοποιήσω στο επακρον...
Samsung Omnia: Windows Mobile και πιο πλήρες στα χαρακτηριστικά...
Nokia N97: Symbian Os και μεγαλύτερη χωρητικότητα...
Helpp!!!!!

Προσωπικά ένα κινητο θέλω να είναι στυλάτο, να 'χει wifi και καλή οθόνη αφής (Να μη γίνεται χάλια με μια δαχτυλια να έχει ακριβεια και να μ βγάζει ότι πατάω). Το ραδιόφωνο δε με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα αλλά θέλω η κάμερα του να βγάζει καλές φωτογραφίες. Επίσης να έχει καλές εφαρμογές και να ικανοποιεί και την τρέλα μ λίγο πολύ ως gadgetakias. Και επίσης το πιο σημαντικό είναι καλή απόκριση της οθόνης αν ειναι να κανω 10 ώρες να γράψω ένα μηνυμα δε 8α πάρω ευχαριστώ.
Δώστε μ τη γνώμη σας!!!!!!
(Δεν είμαι σίγουρη ότι το εβαλα στη σωστη κατηγορια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 990498
Επισκέπτης

Δε πρόκειται να το μετανιώσεις, καλλίτερα θα σου τα πει ο εξπόουζεντ μπόουν που το έχει.

Το samsung δε λέει.
Το Nokia είναι υπερτιμημένο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

iPhone ή Blackberry Storm τότεΚαι επίσης το πιο σημαντικό είναι καλή απόκριση της οθόνης αν ειναι να κανω 10 ώρες να γράψω ένα μηνυμα δε 8α πάρω ευχαριστώ.
Ψάξε και βρες φωτογραφίες και διάλεξε τι σου αρέσειθέλω η κάμερα του να βγάζει καλές φωτογραφίες

https://thenokiablog.com/2009/08/26/nokia-n97-vs-iphone-3gs-photos/
iPhoneΠροσωπικά ένα κινητο θέλω να είναι στυλάτο, να 'χει wifi και καλή οθόνη αφής
Κατά την γνώμη μου το μεγαλύτερο πρόβλημα του iPhone. Ναι μεν έχει τεράστια ποικιλία από εφαρμογές αλλά πολλές είναι απλά fan. Ναι μεν έχει κάποιες ποιοτικές εφαρμογές αλλά αυτές περιορίζονται είτε σε Social Networking είτε σε αναμετάδοση πληροφοριών. Αν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο, π.χ. ήξερα κάποιον που ήθελε στο κινητό να ανοίγει Reports από το SPSS, τότε ψάξε να δεις σε ποίο λειτουργικό υπάρχει. Ωστόσο το iPhone είναι το απόλυτο "web 2.0" κινητό αφού εκτός από τις εφαρμογές έχει ένα εκπληκτικό και δυνατό Browser όπου μπορεί να τρέξει σχεδόν τα πάντα. π.χ. η Apple απέρριψε κάποιες εφαρμογές της Google και η δεύτερη απλά της έκανε Web εφαρμογές.Επίσης να έχει καλές εφαρμογές και να ικανοποιεί
Προσωπικά με τόσο ισχυρό browser, καλύπτομαι στο 80% των αναγκών μου.
Έχω iPhone περίπου ένα χρόνο. Jailbrake το έκανα όταν το πρώτο πήρα. Εκτός ότι το λειτουργικό έγινε πιο ασταθές δεν βρήκα το λόγο να το έχω Jailbreak. Σύμφωνα με έρευνα μόλις το 8% έχει Jailbreak.αν και θα πρέπει να συμβιβαστώ με τις παραξενιές της Apple και πιθανόν να χρειαστει να το ξεκλειδώσω για να το αξιοποιήσω στο επακρον...
Το Jailbreak για εμένα δεν δίνει κάποιο ουσιαστικό feature αφού ότι κενό πάει να καλύψει το καλύπτει με άθλιο τρόπο. Π.χ. Minimize.
Προσωπικά σου προτείνω, λοιπόν, iPhone 3Gs εφόσον δεν έχεις κάποια ιδιαίτερα ανάγκη από εφαρμογές. Ο δυνατός browser, το ότι μπορείς να γράφεις γρήγορα και ότι όλοι Developers ασχολούνται κυρίως με το iPhone δίνουν πολλά + στο iPhone. Και μην φοβάσαι, σαφώς και υπάρχουν καλές εφαρμογές στο iPhone, απλά υπάρχουν και πολλές, παρά πολλές, απλά μάπα.
Επίσης το iPhone είναι φοβερό music player και πολύ καλός video player αν έχεις υπομονή να μετατρέπεις τις ταινίες όπως θέλει η Apple. Το MobileMe δίνει άλλο αέρα σε περίπτωση που χρησιμοποιείς Outlook. Τέλος είναι και μια φοβερή παιχνιδομηχανή, αλλά αυτό δεν μας νοιάζει.
Υ.γ.: η Nokia έβγαλε νέο N97. Το Ν97 mini.

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

gademis
Τιμώμενο Μέλος

Οσο καλή συσκευή και να μου φαίνεται το iphone (και είναι κορυφαίο και σα συσκευή και σα πλατφόρμα απο τεχνικής απόψεως) η ιστορία της apple είναι λίγο απογοητευτική. Πρίν λίγο καιρό για παράδειγμα με το update 3.1 απενεργοποίησαν το tethering σε όλες τις συσκευές εκτώς απο συγκεκριμένων παροχέων της αμερικής που έχουν ξεχωριστό πρόγραμμα που το επιτρέπει. Επίσης έχουν απενεργοποιήσει και το downgrade πισω στην έκδοση 3.0 όπου δούλευε. Είναι λίγο τραγικό, είναι σαν να πάς το αμάξι για service και να σου βγάλουν το ράδιο. Δέν είναι το πρώτο παράπτωμα της apple αλλά είναι απο τα πιό σοβαρά.
JohnyTziEn
Νεοφερμένο μέλος

Αρχικά να πω ότι δεν θα είμαι αντικειμενικός καθώς εχω δουλέψει σε Ν97 για λίγο, είχα το iPhone 3G για 6 μήνες και για το omnia σχεδόν δεν έχω ιδέα.
Για το iPhone λοιπόν που είχα ισχύουν τα παρακάτω:
- Άθλια διάρκεια μπαταρίας. Πρέπει να κυκλοφορείς με φορτιστή αυτοκινήτου ή να μην φεύγεις από το σπίτι αν δεν το έχεις φορτίσει. Στην αρχή που δεν το είχα συνηθίσει έμενα συνέχεια από μπαταρία. Για εμένα αυτό είναι απαράδεκτο για ένα κινητό και στην έκδοση S μου είπαν ότι δεν έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα.
- Πολύ μεγάλο. Στο χέρι κρατιέται με ανασφάλεια. Θα του βάλεις και μια λαστιχενια θήκη για να μη γίνει χάλια και θα γίνει ακόμα πιο μεγάλο.
- Πολύ καλό GPS για τηλέφωνο. Βρίσκει σχεδόν πάντα σήμα και είνια πολύ γρήγορο στην απόκρισή του. Τώρα που έχει και πυξίδα θα είναι απόλαυση να πλοηγείσαι με αυτό καθώς φανάζομαι οι χάρτες θα περιστρέφονται ανάλογα με το που κοιτάει το iPhone. Αν πας να δουλεψεις με το GPS σε Ν-Series κινητό θα πάθεις εγκεφαλικό!
- To appStore έχει απίστευτη ποικιλία εφαρμογών, πάρα πολλές από τις οποίες ανταγωνίζονται σε ποιότητα την έκδοση για PC. Πολλές δωρεάν και όσες δεν είναι δωρεάν είναι σε πολύ καλή τιμή για τα δεδομένα των εφαρμογών υπολογιστών.
- Τα χρώματα της οθόνης είνα ι απίστευτα, καμμία σχέση με omnia και N97. Το touch είναι σχεδόν βγαλμένο από το μέλλον, τρομερά βολικό και γρήγορο. Είπα ότι είναι βολικό;;;
- Ο browser & το ιντερνετ. Παντού μαζί σου mail & σελίδες, αν πιάνεις 3G καλές ταχύτητες και σε συνδυασμό με τις εφαρμογές του appStore θα εθιστείς! Εκτός κι αν σου τελειώνει η μπαταρία. Πράγμα καθόλου σπάνιο. Τότε θα το βάλεις στην τσέπη, δε θα πάρεις τηλέφωνο και θα περιμένεις να γυρίσεις σπίτι.
- Απο φωτό μην περιμένεις κάτι κοντά στο Νοκια. Θα απογοτευτείς οικτρά.
- Απο στυλ το iPhone μετράει και δεν θα το βαρεθείς ποτέ. Εκτός κι αν τελειώσει η μπαταρία. Απο ποιότητα υλικών πάρα πολύ καλό.
Όπως κατάλαβες οι μαρκετίστες έχουν φροντίσει και εδώ να μην υπάρχει μια ξεκάθαρη απάντηση. Τα πάντα από κάπου μπάζουν και όσο πιο πολύ το ψάχνεις τόσο πιο πολύ θα μπερδεύεσαι.
Εμένα μου κλέψαν το iPhone και πήρα ένα SonyEricsson με 140 ευρώ. Αν και έχει μικρή κλασσική οθόνη κάνει το 80% όσων κάνει το iPhone, έχει καλύτερη φωτογραφική και μπαταρία, έχει πλήρες μενού τηλεφώνου και μοιράζεται το ιντερνετ άψογα. Να σου πω την αλήθεια πλέον δε μου λείπει καθόλου το παλιό μου κινητό. Αλλά μόλις βγει η επιδότηση μάλλον θα το ξαναπάρω!! Ζούμε σε περίεργους καιρούς τελικά!!!
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Είμαι κάτοχος του Omnia. Πρόκειται για μια πολύ καλή επιλογή. Έχει πολύ καλή μπαταρία, πολύ καλή οθόνη και παρέχει οτι είναι δυνατό για οικονομία στην κατανάλωση. Η φωτογραφική του μηχανη ειναι επισης πολυ καλη. Το τράβηγμα βιντεο ομως δε λεει και πολλα. Δεν έχω όμως κάτι άλλο αρνητικό να αναφέρω. Πλήρης media player (βλέπεις άνετα ταινία και ενσωματωμένους υπότιτλους, μπορείς όμως να δεις και μη ενσωματωμένους) και player τραγουδιων με πάρα πολλά καλούδια.
Απροβλημάτιστο wifi, πολλές εφαρμογές, παιχνίδια, δοκίμασε κι αυτά αν τελικά το επιλέξεις (omnia accelerometer games) και για τα βασικά περί τηλεφώνου που όλοι χρειαζόμαστε δε χρειάζεσαι καθόλου πενάκι. Με το δάχτυλο πολύ εύκολα τα κάνεις όλα.
Αν τελικά το αγοράσεις...θα εγκαταστήσεις το πρόγραμμα nodata για να επιλέγεις για ποιες εφαρμογές θα χρησιμοποιείς gprs ή όχι. Πολύ χρήσιμο για να γλιτώνεις χαζές χρεώσεις στο λογαριασμό σου.
Επίσης δοκίμασε αυτό (https://www.spbsoftwarehouse.com/products/mobileshell/?en) για ένα πολύ ζωντανό interface κι αν είσαι βέβαια διατεθημένη να χρησιμοποιείς συνέχεια gprs καθότι εμφανίζονται στην οθόνη διάφορες live πληροφορίες όπως καιρός κλπ.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αφιέρωσε χρόνο για πλήρη εξερεύνηση των δυνατοτήτων του. Να χρησιμοποιεις το πολύ καλό wifi interface του για να μην υπερχρεώνεσαι με το gprs

Καλές αγορές αν δεν τις έκανες ήδη !!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.