γι αυτο και μπερδευομαι...μα υποτιθεται πως δεν ειχε διαυεγεια οταν ειπε αυτην την ατακα
Και εαν το εννοουσε για κεινον και τον Τσακ?
Δηλαδη αυτος θα πεθανει ως καλος ανθρωπος και ο Τσακ θα συνεχισει να ζει σαν ενα "τερας" βασει ολων αυτων που γινονται εκει? Που σημαινει οτι ειχε διαυγεια?!

Ο Τσακ δεν ξέρω πού κολλάει. Εφόσον ήταν απλά ο γιατρός του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Neraida
Επιφανές μέλος

Μήπως είχε τελικά διαύγεια;Και το έπαιξε "άρρωστος" ώστε να τον σκοτώσουν γιατί είχε αποφασίσει να πεθάνει διαυγής = καλός άνθρωπος; Αλλά αν ήταν διαυγής, δε θα ήταν καλός άνθρωπος αλλά τέρας. Ωχ μπερδεύτηκα.
Ο Τσακ δεν ξέρω πού κολλάει. Εφόσον ήταν απλά ο γιατρός του.
O γιατρος του και προφανως ο πιο "κοντινος", "δικος" του ανθρωπος εκει μεσα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κοίτα από όσο το καταλαβαίνω εγώ:Μα στην ταινια εδειξε οτιπρος στιγμην επανηλθε και θυμηθηκε ποιος ειναι και τι ειχε κανει, αλλα στο τελος παλι μιλουσε ως Τεντι και οχι ως αυτος που υποτιθεται πως ειναι
Τελος παντων, πολυ θα ηθελα να δω απο ατομα που εχουν δει την ταινια τι εχουν να γραψουν για το"Which would be worse, to live as a monster or to die as a good man?"
α)Το : to live as a monster θα σήμαινε ότι θα παραδεχόταν ότι έχει βρει τα λογικά του, ότι δηλαδή η θεραπεία λειτούργησε και πιθανόν θα έφευγε από το νήσι. ΟΜΩΣ θα ζούσε as a monster έχοντας την επίγνωση ότι δολοφόνησε την γυναίκα του και γνωρίζοντας ότι ουσιαστικά της επέτρεψε να σκοτώσει τα παιδιά της.
β)Το :to die as a good man θα σήμαινε ότι θα επέλεγε τη λοβοτμή σαν μια ίσως εξιλέωση των όσων έκανε. Φυσικά δεν ισχύει ότι λοβοτομή=θάνατος αλλά νομίζω ότι αυτός έτσι το έβλεπε. Και τελικά αποφάσισε να κάνει το δέυτερο όπως αποδείχτηκε.
Η θεραπεία λοιπόν έπιασε εάν δώσουμε αυτή την ερμηνεία στο: ''Which would be worse, to live as a monster or to die as a good man?''
Neraida
Επιφανές μέλος

Κοίτα από όσο το καταλαβαίνω εγώ:
Είχε βρει τα λογικά του για λίγο στο τέλος καταλαβαίνοντας ότι είναι ο Άντριου, αλλά προσποιήθηκε ότι είναι ακόμα τρελός, δηλαδή ο Τέντι ώστε να του κάνουν την λοβοτομή. Συνεπώς από αυτό προκύπτει:
α)Το : to live as a monster θα σήμαινε ότι θα παραδεχόταν ότι έχει βρει τα λογικά του, ότι δηλαδή η θεραπεία λειτούργησε και πιθανόν θα έφευγε από το νήσι. ΟΜΩΣ θα ζούσε as a monster έχοντας την επίγνωση ότι δολοφόνησε την γυναίκα του και γνωρίζοντας ότι ουσιαστικά της επέτρεψε να σκοτώσει τα παιδιά της.
β)Το :to die as a good man θα σήμαινε ότι θα επέλεγε τη λοβοτμή σαν μια ίσως εξιλέωση των όσων έκανε. Φυσικά δεν ισχύει ότι λοβοτομή=θάνατος αλλά νομίζω ότι αυτός έτσι το έβλεπε. Και τελικά αποφάσισε να κάνει το δέυτερο όπως αποδείχτηκε.
Η θεραπεία λοιπόν έπιασε εάν δώσουμε αυτή την ερμηνεία στο: ''Which would be worse, to live as a monster or to die as a good man?''
Για να ειμαι ειλικρινης, αυτη η εξηγηση στεκει...και δεν αφηνει αποριες...

Ναι αλλάΓια να ειμαι ειλικρινης, αυτη η εξηγηση στεκει...και δεν αφηνει αποριες...![]()
Xαίρομαι που βοήθησα πάντως.

vendetta
Πολύ δραστήριο μέλος

Την ευχαριστήθηκα πάντως και τη συνιστώ.
Ένα 7 το έχει σίγουρα. Ίσως έβαζα και ένα 1/2 παραπάνω αλλά επειδή το σκέφτομαι δεν το βάζω

Neraida
Επιφανές μέλος

Γενικοτερα δε μου αρεσει σαν ηθοποιος.

λοιπόν...
Με αυτή την φράση εγώ καταλαβαίνω οτι ο πρωταγωνιστής μας απο την αρχή είχε πλήρη διαύγεια του τι έκανε και έλεγε απο την αρχή της περιπέτειας...
Απλά δεν άντεχε άλλο να ζει με τις φρικτές αναμνήσεις που είχε απο ότι είχε συμβεί στην οικογένεια του. Αισθανόταν τέρας για όλα αυτα και με την λοβοτομή θα ήταν σαν ενα άκακο παιδάκι χωρίς βούληση και αναμνήσεις, χωρίς κάτι να σκέφτεται ή να περιμένει...
Ουσιαστικά αυτός έπαιζε το παιχνίδι σε όλους τους υπόλοιπους...
ellaki
Νεοφερμένο μέλος

Δεν ηταν κακη, αλλα και τιποτα το ιδιαιτερο.
Ο Ντι Καπριο δε μου αρεσει σαν ηθοποιος γενικοτερα, αλλα δεν ηταν κακος.
Βεβαια δεν ξεχωρισε και καποια αλλη ερμηνεια...φλατ μου φανηκαν.
συμφωνώ και θα προσθέσω πως με κούρασε η - κατά τη γνώμη μου- τραβηγμένη διάρκεια της ταινίας, κάποια στιγμή άρχισα να χασμουριέμαι και έλεγα από μέσα μου..''αντε ρε φίλε, είσαι ή δεν είσαι τρελός''....αλλά γενικά μου άφησε καλή εντύπωση...την παρα΄κολούθησα ευχάριστα!

rascal_gd
Περιβόητο μέλος

Νομιζω πως κανεις λαθος. Ηταν απ'τα πιο καλοστημενα και καλογραμμενα ψυχολογικα θριλερ που εχουν βγει. Αλλα ειναι που δεν βλεπονται και δικαιολογουνται με πολυ ευκολο και ανοητο τροπο(οπως "το παραθυρο" με τζονυ ντεπ και πολλες αλλες).Την είδα ευχάριστα μεν, μου φάνηκε κοινότοπη κι αναμενόμενη δε. Φοβάμαι πως τα ψυχολογικά θρίλερ έχουν κλείσει τον κύκλο τους και δεν υπάρχει κανένα σημάδι αναγέννησής τους. Νιώθω ότι αυτήν την ιστορία κάπου την έχω ξαναδεί.

Προσδιόρισε τοΑπο ότι βλέπω αρκετός κόσμος δεν είχε καταλάβει την καλύτερη στιγμή της ταινίας...
λοιπόν...
Teddy Daniels: Which would be worse, to live as a monster or to die as a good man?
Με αυτή την φράση εγώ καταλαβαίνω οτι ο πρωταγωνιστής μας απο την αρχή είχε πλήρη διαύγεια του τι έκανε και έλεγε απο την αρχή της περιπέτειας...
Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

Μου άρεσε!
Είχε ανατροπές, είχε καλή πλοκή αλλά είχε και κάποια αρνητικά
1. Με χάλασε λίγο που ήταν τόσο προφανές στις εξωτερικές σκηνές ότι φυτρώσανε τον κόσμο [πχ τα αυτοκινητα που κινούνταν] στον εξωτερικό χώρο. Αλλά ντάξ, i can live with that

2. Eίχα αρχίσει να ψυλλιάζομαι τι γίνεται κάπου στα μέσα της δράσης και μου φάνηκε ότι οι σκηνές στα βράχια/στα κελιά της πτέρυγας C etc κράτησαν λίγο περισσότερο από ότι θα ήθελα.
Το "κλισέ" του πράγματος για μένα ως θεατή "αποζημιώθηκε" με την ατάκα
Όπως το κατάλαβα εγώ, τουλ, ήταν συνειδητή επιλογή του να "αποκηρύξει" τον πραγματικό του εαυτό και να επιλέξει να γίνει "ανίατη" περίπτωση μιας και αυτό ήταν αυτό που "μπορούσε να αντέξει"

Nαι, έτσι έγινε. Διαβάζοντας και ψάχνοντας πολύυυυυυυυυυ, αναγκάστηκα να παραδεχτώ ότι αυτό συνέβη τελικά.καλή γενικά 8/10 θα έβαζα.Όπως το κατάλαβα εγώ, τουλ, ήταν συνειδητή επιλογή του να "αποκηρύξει" τον πραγματικό του εαυτό και να επιλέξει να γίνει "ανίατη" περίπτωση μιας και αυτό ήταν αυτό που "μπορούσε να αντέξει"
Σίμος53101
Εκκολαπτόμενο μέλος

Στο τέλος υποκρινόταν για να τον στείλουν στο φάρο και να το σκοτώσουν, έτσι ώστε να λυτρωθεί από την κατάστασή του; Αυτή ήταν μια εξήγηση... Ή όντως τα ξαναέχασε?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το πρώτο. Αλλά βάλε και κανά spoiler.Είσαι αυτή την ταινία το Σάββατο με την παρέα μου.... Πολύ ωραία ήταν αν και δεν καταλάβαμε πολύ καλά το τέλος.
Στο τέλος υποκρινόταν για να τον στείλουν στο φάρο και να το σκοτώσουν, έτσι ώστε να λυτρωθεί από την κατάστασή του; Αυτή ήταν μια εξήγηση... Ή όντως τα ξαναέχασε?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
soulitsa@xd
Νεοφερμένο μέλος

Imadlak
Τιμώμενο Μέλος

Mπραβο σε οποιον σκεφτηκε την πλοκη,τελεια!!Και τα τοπια ομως ηταν μοναδικα!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kossal
Πολύ δραστήριο μέλος

And... CUT!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mercury
Επιφανές μέλος

Κάτι όμως με τράβηξε να της δώσω άλλη μία ευκαιρία και τελικά είχα δίκιο.
Εξαιρετική πλοκή και ακόμα πιο ανατρεπτικό το τέλος.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.