Lexx
Νεοφερμένο μέλος

Ναι είναι πρωτοπόρος και κλασικός. Όμως πια θεωρείταο ξεπερασμένος από την σύγχρονη ψυχολογία και δεν αποδέχονατο τις θεωρίες τους. Το αντιμετωπίζουν πλέον ακαδιμαικάΕτσι μαλιστα!
Τωρα συμφωνω απολυτα.
P.S.-Το καταλαβα οτι εχει διαβασει Sigmund Freud και πριν απο αυτο το post,και εχω να πω μονο οτι ειναι τρομερα τα οσα εχει "πει".Παλαιοτερα με ενδιεφερε πολυ αλλα τελευταια,τον παρατησα.![]()

Έγω σε άλλα συμφωνώ και σε άλλα όχι. Τον βρίσκω πάντως εξαιρετικά ενδιαφέρον. Επίσης είμαι της σχολής του Irv Yalom ο οποίος έιναι υποστηριχτής του Φρόιντ...
Σημείωση Συντονιστή: το μήνυμα προήλθε από το θέμα "Ήταν της μοίρας μου γραφτό;"
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikita13
Διάσημο μέλος

Ναι αφού σε όλες τις σχολές ψυχολογίας θεωρούνται λάθος οι απόψεις του..Και εγώ παλία διάβαζα φανατικά τώρα έχω μπει σε σκέψεις ύστερα από αυτά που μου είπαν φίλοι μου που σπουδάζουν ψυχολογίαΑρχική Δημοσίευση από Lexx:Ναι είναι πρωτοπόρος και κλασικός. Όμως πια θεωρείταο ξεπερασμένος από την σύγχρονη ψυχολογία και δεν αποδέχονατο τις θεωρίες τους. Το αντιμετωπίζουν πλέον ακαδιμαικά
Έγω σε άλλα συμφωνώ και σε άλλα όχι. Τον βρίσκω πάντως εξαιρετικά ενδιαφέρον. Επίσης είμαι της σχολής του Irv Yalom ο οποίος έιναι υποστηριχτής του Φρόιντ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lexx
Νεοφερμένο μέλος

Dreamer_SW
Διάσημο μέλος

Ο Σίγκμουντ Φρόυντ (Sigmund Freud, Γερμανική προφορά: [ˈziːkmʊnt ˈfrɔʏt], γεννημένος ως Σίγκισμουντ Σλόμο Φρόυντ, 6 Μαΐου 1856 – 23 Σεπτεμβρίου 1939) ήταν Αυστριακός ιατρός, φυσιολόγος, ψυχίατρος και θεμελιωτής της ψυχαναλυτικής σχολής στον τομέα της ψυχολογίας. Αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον βαθυστόχαστους αναλυτές του 20ού αιώνα που μελέτησε και προσδιόρισε έννοιες όπως το ασυνείδητο, την απώθηση και την παιδική σεξουαλικότητα. Οι επιστημονικές θεωρίες του Φρόυντ και οι τεχνικές θεραπείας που ανέπτυξε θεωρήθηκαν ιδιαίτερα καινοτόμες και αποτέλεσαν αντικείμενα έντονης αμφισβήτησης όταν παρουσιάστηκαν στη Βιέννη του 19ου αιώνα. Ωστόσο και σήμερα συνεχίζουν να εγείρουν έντονο προβληματισμό και αντιπαραθέσεις. Η επίδραση του Φρόυντ δεν περιορίστηκε μόνο στην ψυχολογία και την ψυχιατρική, αλλά ταυτόχρονα απλώθηκε σε πολλούς τομείς της επιστήμης (ανθρωπολογία, κοινωνιολογία, φιλοσοφία) και της τέχνης.
Πηγή
Δείτε 6 από τα πιο παράξενα, αλλά αληθή γεγονότα για τον Σίγκμουντ Φρόυντ:
1. Παρά τις εκτενείς θεωρίες του σχετικά με την ανάπτυξη του ατόμου στην παιδική ηλικία, ο Φρόυντ είχε σε όλη την πορεία του μόνο ένα παιδί ως ασθενή για ψυχανάλυση.
2. Ο Σίγκμουντ Φρόυντ έκανε τακτικά χρήση κοκαΐνης για 13 χρόνια και έγραψε σχετικά με τα οφέλη της για την υγεία.
3. Ο θάνατος του Φρόυντ ήταν υποβοηθούμενη αυτοκτονία από τον προσωπικό του γιατρό.
4. Ο Φρόιντ άφησε τις 4 αδελφές του στην, κατεχόμενη από τους Ναζί, Βιέννη, όταν το έσκασε από την πόλη, για να γλιτώσει ο ίδιος.
5. Η ιδιοτροπία του σχετικά με τα έγγραφά του στην Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου
6. Ο Σίγκουντ Φρόιντ έκανε ψυχανάλυση στην κόρη του Άννα καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του.
Πηγή: Iatropedia/57203/
Τι γνώμη έχετε για τον Sigmund Freud, είναι αποδεκτές οι θεωρίες του στην σύγχρονη εποχή και στην μετεξέλιξη της επιστήμης και τι ξέρετε για την ψυχανάλυση ; Πως αυτή γίνεται και ποια τα αποτελέσματά της ; Θα θέλατε να κάνετε ή έχετε κάνει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Indiana Jones
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dreamer_SW
Διάσημο μέλος

Εγώ δεν έχω καταλάβει ποια είναι η διαφορά και πώς γίνεται η ψυχανάλυση, από την απλή συζήτηση με έναν ψυχολόγο πχ ή και την ψυχοθεραπεία !
meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος

Εγώ δεν έχω καταλάβει ποια είναι η διαφορά και πώς γίνεται η ψυχανάλυση, από την απλή συζήτηση με έναν ψυχολόγο πχ ή και την ψυχοθεραπεία !
απλή συζητήση με ψυχολόγο δεν υφίσταται. όλες οι μέθοδοι που ανέφερες ενέχουν μέσα τους τον διάλογο αλλά εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς. κλικ
Dreamer_SW
Διάσημο μέλος

απλή συζητήση με ψυχολόγο δεν υφίσταται. όλες οι μέθοδοι που ανέφερες ενέχουν μέσα τους τον διάλογο αλλά εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς. κλικ
Καλημέρα

καλά ναι αλλά δεν μπορούσα να βρω την λέξη , thanxs

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...