travel_lover
Διάσημο μέλος

συσχέτιση; παλινδρόμηση; μέσοι όροι; παραγοντική ανάλυση;
μόνο σε μένα ακούγονται κινέζικα;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτά..τώρα ψιλοχλωμό να χρειαστείς κάτι πολύ εξειδικευμένο..αν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι άλλο πες μου...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
travel_lover
Διάσημο μέλος

Κοίτα, βασικά το πρόγραμμα το διδασκόμασταν στα δυο πρωτα εξάμηνα της σχολης και συγκεκριμένα το spss12..μην πανικοβάλλεσα ι..μάθε τα βασικα (μέσος όρος, συσχέτιση μεταξύ ποιοτικών μεταβλητών, διάμεσος κλπ) και τα τεστ συσχετισης μεταξυ μεταβλητων ειδικά τα independent sample T- test και ANOVA (οταν παιζει συσχετιση μεταξυ πολλων διαφορετικων μεταβλητων). για παλλινδρομηση λογικα θα πας Analyze > Regression..
Αυτά..τώρα ψιλοχλωμό να χρειαστείς κάτι πολύ εξειδικευμένο..αν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι άλλο πες μου...![]()
![]()
ευχαριστωωω! αυτά τα ξέρω το θέμα είναι να τα υλοποιήσω στον υπολογιστή και να κάνω πιο μικρούς πίνακες ή έτσι τουλάχιστον μου είπαν!
Demelene
Διάσημο μέλος

Αλλά μην σε μπερδεύω αν το έχεις αποφασίσει!
Επειδή ξέρω γιατί το θες, νομίζω το spss είναι πολύ βαριά επαγγελματική εφαρμογή για αυτό που θες και τα μπλέκει πολύ!
Πάντως να σε βοηθήσω στο spss δεν ξέρω. Απλά το λέω μήπως το spss είναι too much.
dooo
Διακεκριμένο μέλος

travel_lover
Διάσημο μέλος

Demelene
Διάσημο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Από τα στοιχεία (αυτά που είναι με κίτρινο χρώμα) του πίνακας συμπεραίνουμε ότι η εξίσωση της ευθείας των ελαχίστων τετραγώνων είναι η y=611,514x-3869,546. Σωστά;
Όμως γιατί στο διάγραμμα η ευθεία τέμνει τον y'y σε θετικό y και όχι στο -3869,546 ...

Έχω καταλάβει κάτι λάθος;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kalypso
Περιβόητο μέλος

Από ό,τι θυμάμαι, για να βρεις εξίσωση ευθείας στα ελάχιστα τετράγωνα πρέπει να πάρεις κάτι τύπους που έχει έτοιμους, ή μπορείς από τη γραφική παράσταση παίρνοντας δύο σημεία που δεν είναι τα πειραματικά σου (τουλαχ αυτό ίσχυε για την Εργαστηριακή Φυσική που έκανα εγώ- το δικό σου δεν ξέρω τι μάθημα είναι) και που βρίσκονται πάνω στην ευθεία. Αυτά θα πρέπει να σου επαληθεύουν την εξίσωση y=ax+b. Λύνεις το σύστημα των εξισώσεων και βρίσκεις τα a,b -και τα αντικαθιστάς.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Είναι το output από το SPSS συγκεκριμένα από το Analyze -> Regression -> Curve Estimation.Πώς τη βρήκες την κίτρινη στήλη Πάνο;![]()
Απλά με βάση αυτά που ξέρω για το SPSS είτε ο πίνακας είναι λάθος αφού το δεύτερο Β είναι άκυρο επειδή το διάγραμμα δείχνει ότι η ευθεία τέμνει τον y'y σε άλλο σημείο και όχι στο -3869,546 είτε το διάγραμμα είναι λάθος.

kalypso
Περιβόητο μέλος

Είναι το output από το SPSS συγκεκριμένα από το Analyze -> Regression -> Curve Estimation.
Απλά με βάση αυτά που ξέρω για το SPSS είτε ο πίνακας είναι λάθος αφού το δεύτερο Β είναι άκυρο επειδή το διάγραμμα δείχνει ότι η ευθεία τέμνει τον y'y σε άλλο σημείο και όχι στο -3869,546 είτε το διάγραμμα είναι λάθος.![]()
Δεν ξέρω να σου πω κάτι παραπάνω, γιατί εμείς τα κάναμε όλα αυτά με την παραδοσιακή μέθοδο

Αλλά μήπως τα στοιχεία που του έχεις δώσει δεν είναι σωστά κάπου; Γιατί πρόκειται για κάτι αρκετά απλό και μου φαίνεται περίεργο να το βγάζει λάθος. Δεν το ξανακοιτάς;

tolissg4
Νεοφερμένο μέλος

Θα ήθελα να ρωτήσω μήπως ξέρει κάποιος πως μπορώ μέσα από ένα ήδη τυχαίο δείγμα που εχώ παρει στο spss πως μπορώ να το εξάγω σε πίνακα?
Ειδικότερα, έχω ένα δείγμα μεγέθους 3000 και εγώ έχω πάρει τυχαίο δείγμα μεγέθους 100. Πως μπορώ αυτό το δείγμα να το εξάγω από το SPSS???
A αυτό είναι το κύριο ερώτημά μου..
Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!
Σημείωση:
Τα μηνύματα 12 έως 14 προέρχονται από το θέμα "Spss βοήθεια"
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tolissg4
Νεοφερμένο μέλος

Πως το κάνω αυτο?
Carlyn24
Νεοφερμένο μέλος

Θα ήθελα να ρωτήσω αν σε κάποιο δείγμα μια απάντηση σε μια ερώτηση δεν επιλεγεί από κανένα άτομο του δείγματος. Γίνεται στον πίνακα συχνοτήτων να φανεί αυτό; δηλαδή ότι η συχνότητα είναι μηδέν;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chester20080
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dreamer_SW
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.