Bill_1992
Περιβόητο μέλος

Σκοπός του sudoku είναι να γεμίσετε τα άδεια τετράγωνα έτσι ώστε κάθε σειρά, στήλη και 3Χ3 'κουτί' να περιέχει τους αριθμούς 1 εως 9, από μια φορά τον καθένα.
Κάθε άδειο τετράγωνο μπορεί να δεχθεί έναν και μόνο, συγκεκριμένο αριθμό και αυτόν θα πρέπει να αναζητείτε κάθε φορά. Μια μέθοδος επίλυσης του sudoku είναι να βρίσκετε -χωρίς εικασίες- πού δεν μπορεί να μπει ένας αριθμός ώστε, απορρίπτοντας διάφορες θέσεις, να καταλήξετε στη μοναδική ικανή θέση. Κάθε παζλ sudoku έχει μία και μοναδική λύση.
Εσείς λύνετε?

ΥΓ:δεν είμαι σίγουρος αν είναι στο σωστό θέμα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kleftra
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Neraida
Επιφανές μέλος

Εναλλαξ με τα σταυρολεξα...!

Ποικιλια να μην βαριομαστε!

Tsipouro
Διάσημο μέλος

fielda
Πολύ δραστήριο μέλος

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Ωραίο παιχνιδάκι που κρύβει κι αυτό από πίσω του μια στρατηγική. Και γίνεται φυσικά πολύ ενδιαφέρον στα δύσκολα, όταν πια τελειώνουν τα μονοσήμαντα μονοπάτια (ωστόσο η λύση είναι μονοσήμαντη).
Τώρα ξέκοψα... λόγω χρόνου.

kleftra
Διάσημο μέλος

Ophelia
Διάσημο μέλος

invalid
Πολύ δραστήριο μέλος

Metallou19
Πολύ δραστήριο μέλος

(Καλά που μου το θύμησες να πάω να λύσω κανένα

riderFZ6
Νεοφερμένο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Το θεωρώ λίγο "κουτό" να λειτουργούσε ένα πρόγραμμα κατ'αυτόν τον τρόπο (αποθηκεύοντας όλες τις δυνατές παρτίδες). Αφενός μεν μπορεί να απαιτούσε αρκετό αποθηκευτικό χώρο, αφετέρου σε πιθανές παραλλαγές του παιχνιδιού θα απαιτούσε πάλι προσθήκη των δυνατών παρτίδων.
Πιο λογικός τρόπος λειτουργίας μου φαίνεται η δημιουργία ενός αλγόριθμου που να μπορεί να δημιουργήσει τις πιθανές λύσεις ανάλογα με τα κάθε φορά δεδομένα.
ΥΓ: Αν είπα κάτι άκυρο, sorry, έχω πολύυυ καιρό να παίξω sudoku και δεν θυμάμαι τόσο καλά τους κανόνες.

Tsipouro
Διάσημο μέλος

Πωωω τι μου θύμισες τώρα... Στο 1ο εξάμηνο είχα εργασία να φτιάξω πρόγραμμα που να λύνει αυτόματα sudoku με βάση κάποιους αριθμούς. Ήμουν ένας απ' τους 8 που είχαμε κάνει το πρόγραμμα να τρέχει σωστά, στους άλλους ο κώδικας ήταν 100-200 γραμμές το πολύ και εγώ έγραψα 1200 γραμμές κώδικαΠιο λογικός τρόπος λειτουργίας μου φαίνεται η δημιουργία ενός αλγόριθμου που να μπορεί να δημιουργήσει τις πιθανές λύσεις ανάλογα με τα κάθε φορά δεδομένα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.