Agaphbou
Περιβόητο μέλος

Ξεκινάω με τα δικά μου:
There Will Be Blood (2007)
Chinatown (1974)
Ο επίμονος κηπουρός (2005)
Οδός Μαλχολαντ (2001)
Blue Velvet (1986)
Quadrophenia (1979)
The Rocky Horror Picture Show (1975)
The Florida Project (2017)
Trainspotting (1996)
Cinema Paradiso (1988)
Moonlight (2016)
Cube (1997)
About a boy (2002)
Η θυσία (1986)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 875331
Επισκέπτης

Βάζω και γω λίγες καθώς γενικά είναι 100+

- La chambre verte(Truffaut, 1978)
- The Hateful 8(δεν έχω δει ποτέ ταραντίνο)
- Reservoir Dogs
- The Best of Youth(2003, 6 ώρες)
- L'homme qui aimait les femmes(rewatch)
- Savage nights
- Gainsbourg, a heroic life
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dreamweaver
Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ταρκοβσκυ ειναι πολυ αργος, "βαρυς", φιλοσοφικος, θα σου αρεσει τετοια ταινια?Η θυσία (1986)
Guest 875331
Επισκέπτης

Agaphbou
Περιβόητο μέλος

Ο Ταρκοβσκυ ειναι πολυ αργος, "βαρυς", φιλοσοφικος, θα σου αρεσει τετοια ταινια?
Είμαι σε μια φάση που πειραματιζομαι με τις ταινίες γιατί έβλεπα πολύ συγκεκριμένα είδη, το αργό δε μ ενοχλεί αρκεί να καταλήγει κάπου, να σε αποζημιώνει το τέλος. Όταν λες βαρύς τι εννοείς; ότι προκαλεί βαριά συναισθήματα ή ότι είναι δύσκολο να καταλάβεις τις ταινίες του;
Το trainspottin παίζει να ναι η πιο overrated ταινία ever μετά το shawdshank redemption.
Βάζω και γω λίγες καθώς γενικά είναι 100+
- La chambre verte(Truffaut, 1978)
- The Hateful 8(δεν έχω δει ποτέ ταραντίνο)
- Reservoir Dogs
- The Best of Youth(2003, 6 ώρες)
- L'homme qui aimait les femmes(rewatch)
- Savage nights
- Gainsbourg, a heroic life
Αυτό για το trainspotting πλάκα πλάκα πρέπει να μου το χουν ξαναπεί. Κρίμα και φαίνεται πολύ ελκυστικό.
Ο Ταραντινο έχει άκρως ενδιαφέρουσες και έξυπνες ταινίες αλλά εμένα προσωπικά δε με αγγίζουν σε βαθύτερο επίπεδο, όπως του Κιούμπρικ πχ.
_Σταύρος_
Δραστήριο μέλος

Για να πάω μέχρι Βέλγιο να την δω τον Δεκέμβρη το βλέπω απίθανο αλλά τα σαΐνια του διαδικτύου πιστεύω Γενάρη του 2020 να την ανεβάσουνε

Πάρτε μια γεύση αν και το τρέιλερ, κάνει αναδρομή όλων των επεισοδίων και στα τελευταία δευτερόλεπτα μόνο, μετά το 1:35 μας δείχνει την Rey να κρατάει ένα διπλό lightsaber

Guest 875331
Επισκέπτης

Ο Ταραντινο έχει άκρως ενδιαφέρουσες και έξυπνες ταινίες αλλά εμένα προσωπικά δε με αγγίζουν σε βαθύτερο επίπεδο, όπως του Κιούμπρικ πχ.
Οι αγαπημένες μου ταινίες του κιούμπρικ είανι το Barry Lyndon και η Λολίτα. Για κάποιο λόγο δεν θεωρούνται τόσο ωραίες όσο οι άλλες, αλλά πραγματικά είανι ο,τι καλύτερο.
Also, αν θες να πειραματιστείς μπορείς να τσεκάρεις nouvelle vague ταινίες όπως Pierrot le Fou και the man who loved women.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Η δική μου λίστα περιέχει μόνο μία, Star Wars: The Rise of Skywalker Episode IX.
Για να πάω μέχρι Βέλγιο να την δω τον Δεκέμβρη το βλέπω απίθανο αλλά τα σαΐνια του διαδικτύου πιστεύω Γενάρη του 2020 να την ανεβάσουνε
Πάρτε μια γεύση αν και το τρέιλερ αναδρομή ολων των επεισοδίων κάνει και στα τελευταία δευτερόλεπτα μόνο, μετά το 1:35 μας δείχνει την Rey να κρατάει ένα διπλό lightsaber
Είμαι ο μόνος που πιστεύω ότι χάλασε το franchise μετά τα prequels με τον Anakin; Κεκαλυμμένη προπαγάνδα έχει καταντήσει.
_Σταύρος_
Δραστήριο μέλος

Έλα τώρα μη το χαλάς κι εσύ, ακόμα κι έτσι συνεχίζει να είναι το "άγιο δισκοπότηρο" της 7ης τέχνηςΕίμαι ο μόνος που πιστεύω ότι χάλασε το franchise μετά τα prequels με τον Anakin; Κεκαλυμμένη προπαγάνδα έχει καταντήσει.

Agaphbou
Περιβόητο μέλος

Η δική μου λίστα περιέχει μόνο μία, Star Wars: The Rise of Skywalker Episode IX
Ε κάτσε ντε, έχουμε και το Joker τον Οκτώβριο, μέχρι κι η μάνα μου έχει φαγωθεί να πάμε σινεμά όταν βγει

Οι αγαπημένες μου ταινίες του κιούμπρικ είανι το Barry Lyndon και η Λολίτα. Για κάποιο λόγο δεν θεωρούνται τόσο ωραίες όσο οι άλλες, αλλά πραγματικά είανι ο,τι καλύτερο.
Also, αν θες να πειραματιστείς μπορείς να τσεκάρεις nouvelle vague ταινίες όπως Pierrot le Fou και the man who loved women.
Δεν έχω δει καμία απ τις δύο αλλά το Barry Lyndon το έχω ήδη κατεβασμένο, θα το βάλω στα προσεχώς μου :Ρ Το κουρδιστό πορτοκαλι είναι το αγαπημένο μου μέχρι στιγμής, με μεγάλη διαφορά απ τη λάμψη που έρχεται 2η.
Αχ τώρα αυτά που μου προτείνεις είναι ελκυστικά ,όμως, και θα καταλήξω με ακόμη μεγαλύτερη watchlist απ ό,τι πριν. Επίσης με ξεπερνά που μιλάω για Κιούμπρικ και νουβελ βαγκ ενώ ταυτόχρονα ακούω το θα θελα της Βανδή

Guest 209912
Επισκέπτης

Είμαι ο μόνος που πιστεύω ότι χάλασε το franchise μετά τα prequels με τον Anakin; Κεκαλυμμένη προπαγάνδα έχει καταντήσει.
Οπτικά τα νέα Star Wars είναι έτη φωτός μπροστά από τα παλαιότερα και είναι λογικό καθώς πλέον έχουμε στην διάθεσή μας τρομερά CGI.
Σαν ταινίες αν μπορείς να μην χαλαστείς από όλη την political correct κουλτούρα, μηνύματα, και στερεότυπα που προβάλει είναι οκ. Βλέπεται. Σίγουρα όχι αριστούργημα.
Απλά είναι Star Wars και αν είσαι φαν της σειράς θα το δεις, απλά και μόνο για το ένα ακόμη ταξίδι στον κόσμο αυτό.
Γενικά πλέον είναι δύσκολο να φτιάξεις πρωτότυπες ταινίες καθώς αφενός υπάρχουν ήδη πάρα πολλές ταινίες και αναγκαστικά τα περισσότερα πρωτότυπα σενάρια έχουν γραφτεί και αφετέρου επειδή πάνω απ'όλα οι ταινίες είναι βιομηχανία. Είναι πολύ πιο κερδοφόρο να φτιάξεις ένα μέτριο ακόμη Star Wars, Lord of the Rings, ή Die Hard από το να τολμήσεις κάτι εντελώς νέο που μπορεί να πατώσει.
_Σταύρος_
Δραστήριο μέλος

Ναι... το περιμένουν πολύ και πολλοί αλλά προσωπικά με αφήνει αδιάφορο, να φανταστείς στην ταινία BATMAN τον υποδυόταν ο Νίκολσον, που αν και σαν ηθοποιός μου αρέσει πολύ, δεν τον άντεχαΕ κάτσε ντε, έχουμε και το Joker τον Οκτώβριο, μέχρι κι η μάνα μου έχει φαγωθεί να πάμε σινεμά όταν βγει![]()

Κι επειδή κάτι πήρε το αυτί μου για Κιούμπρικ, αυτή η ταινία είναι must, αλλά για γερά νεύρα, μη σου ξεφύγει !

Υγ το κουρδιστο, θα σου ανακατέψει το στομάχι, μένεις με μια αίσθηση αηδίας στο τέλος, έτσι μου βγήκε εμένα τουλάχιστον.
Agaphbou
Περιβόητο μέλος

Κι επειδή κάτι πήρε το αυτί μου για Κιούμπρικ, αυτή η ταινία είναι must, αλλά για γερά νεύρα, μη σου ξεφύγει !
![]()
Υγ το κουρδιστο, θα σου ανακατέψει το στομάχι, μένεις με μια αίσθηση αηδίας στο τέλος, έτσι μου βγήκε εμένα τουλάχιστον.
Τι εννοείς; Αφού λέω πιο πάνω νο. 1 αγαπημένο κιούμπρικ το κουρδιστό και 2ο η λάμψη (the shining), τα χω δει

Το κουρδιστό είναι απλά απ τις συγκλονιστικοτερες ταινίες που έχω δει, μπορώ να κάθομαι να μιλάω με τις ώρες γι αυτήν την ταινία. Θυμάμαι 2 ώρες που κράτησε δε σήκωσα βλέφαρο απ την οθόνη της τηλεόρασης ούτε για νερό.
_Σταύρος_
Δραστήριο μέλος

Σόρι, έχω ανοίξει πολλά μέτωπα, δεν το πρόσεξαΤι εννοείς; Αφού λέω πιο πάνω νο. 1 αγαπημένο κιούμπρικ το κουρδιστό και 2ο η λάμψη (the shining), τα χω δει
Το κουρδιστό είναι απλά απ τις συγκλονιστικοτερες ταινίες που έχω δει, μπορώ να κάθομαι να μιλάω με τις ώρες γι αυτήν την ταινία. Θυμάμαι 2 ώρες που κράτησε δε σήκωσα βλέφαρο απ την οθόνη της τηλεόρασης ούτε για νερό.

Μπράβο, θα έχεις γερό στομάχι φαίνεται αν και έχω δει σχεδόν όλες τις ταινίες με ζόμπι, το πορτοκάλι με ανακάτεψε

The Mountain
Πολύ δραστήριο μέλος

Agaphbou
Περιβόητο μέλος

Σόρι, έχω ανοίξει πολλά μέτωπα, δεν το πρόσεξα
Μπράβο, θα έχεις γερό στομάχι φαίνεται αν και έχω δει σχεδόν όλες τις ταινίες με ζόμπι, το πορτοκάλι με ανακάτεψε![]()
Ε τα ζόμπι είναι fake, τι να σε ανακατέψουν... Το κουρδιστο πορτοκάλι έχει πολύ ωμό ρεαλισμό, απλά με μια δόση υπερβολής. Προσωπικά έχω μια λατρεία στις "σκληρές" ταινίες, όπως αυτή, το saw (το πρώτο) , το requiem for a dream, το Christiane F. και το εξπρές του μεσονυκτιου.
Όλα είναι δρόμος
Απ'την τριλογία έχω δει μόνο το Βιετνάμ, που λένε ότι είναι και το καλύτερο. Μου άρεσε, παρόλο που τη θεωρώ περισσότερο αντρική ταινία (για τους πολύ μερακλήδες). Αν δεν πιάσεις το vibe απ την αρχή, βαριέσαι.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Οπτικά τα νέα Star Wars είναι έτη φωτός μπροστά από τα παλαιότερα και είναι λογικό καθώς πλέον έχουμε στην διάθεσή μας τρομερά CGI.
Σαν ταινίες αν μπορείς να μην χαλαστείς από όλη την political correct κουλτούρα, μηνύματα, και στερεότυπα που προβάλει είναι οκ. Βλέπεται. Σίγουρα όχι αριστούργημα.
Απλά είναι Star Wars και αν είσαι φαν της σειράς θα το δεις, απλά και μόνο για το ένα ακόμη ταξίδι στον κόσμο αυτό.
Γενικά πλέον είναι δύσκολο να φτιάξεις πρωτότυπες ταινίες καθώς αφενός υπάρχουν ήδη πάρα πολλές ταινίες και αναγκαστικά τα περισσότερα πρωτότυπα σενάρια έχουν γραφτεί και αφετέρου επειδή πάνω απ'όλα οι ταινίες είναι βιομηχανία. Είναι πολύ πιο κερδοφόρο να φτιάξεις ένα μέτριο ακόμη Star Wars, Lord of the Rings, ή Die Hard από το να τολμήσεις κάτι εντελώς νέο που μπορεί να πατώσει.
Αυτό είναι το θέμα. Δεν μπορώ να μη χαλαστώ. Όταν κάτι το καταλάβεις πως λειτουργεί, δεν είναι ποτέ ίδια η απόλαυση μετά. Ξεσκίζουμε το θέμα τώρα, αλλά οκ, το σταματώ εδω γιατί κρίμα είναι, μπορεί να αποτελέσει καλή βιβλιοθήκη προτάσεων το θέμα.
_Σταύρος_
Δραστήριο μέλος

Δίκιο έχεις για τα zombies... α καλά το τερμάτισες τώρα με το εξπρές αλλά τι λέω? Η γυναίκα είναι....σκληρός άνθρωποςΕ τα ζόμπι είναι fake, τι να σε ανακατέψουν... Το κουρδιστο πορτοκάλι έχει πολύ ωμό ρεαλισμό, απλά με μια δόση υπερβολής. Προσωπικά έχω μια λατρεία στις "σκληρές" ταινίες, όπως αυτή, το saw (το πρώτο) , το requiem for a dream, το Christiane F. και το εξπρές του μεσονυκτιου.

Guest 875331
Επισκέπτης

Εγώ έχω κατεβασμένα Wenders και στη βιβλιοθήκη έχω βιβλίο που αναλύει τις κυριότερες ταινίες του Kurosawa και χθές είδα Jumanji: Welcome to the jungle με Dwayne Johnson και Kevin Hart, μόνο τα φυτά ασχολούνται μόνο με κουλτούρα.Αχ τώρα αυτά που μου προτείνεις είναι ελκυστικά ,όμως, και θα καταλήξω με ακόμη μεγαλύτερη watchlist απ ό,τι πριν. Επίσης με ξεπερνά που μιλάω για Κιούμπρικ και νουβελ βαγκ ενώ ταυτόχρονα ακούω το θα θελα της Βανδή

Dreamweaver
Πολύ δραστήριο μέλος

Και με τις δυο εννοιες. Ειναι σιγουρα φιλοσοφικες οι ταινιες του, με εμφαση στο εσωτερικο του ανθρωπου, και βαριες με την εννοια των συναισθηματων και μια καπως μουντη ατμοσφαιρα, χωρις ομως να λειπουν δοσεις αισιοδοξιας.Είμαι σε μια φάση που πειραματιζομαι με τις ταινίες γιατί έβλεπα πολύ συγκεκριμένα είδη, το αργό δε μ ενοχλεί αρκεί να καταλήγει κάπου, να σε αποζημιώνει το τέλος. Όταν λες βαρύς τι εννοείς; ότι προκαλεί βαριά συναισθήματα ή ότι είναι δύσκολο να καταλάβεις τις ταινίες του;
Νομιζω οτι καπως ετσι ειναι το σοβιετικο σινεμα γενικα
Γιατι απλα δεν βλεπεις τις ταινιες?στη βιβλιοθήκη έχω βιβλίο που αναλύει τις κυριότερες ταινίες του Kurosawa

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.