Demelene
Διάσημο μέλος
Ο Demelene αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.430 μηνύματα.

23-11-06

14:38

Who Killed The Electric Car
Αρχικά να πω ότι ένα από τα καλύτερα documantery που έχω δει.
Το θέμα είναι το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο και πως τελικά κατάφεραν να το σκοτώσουν κυριολεκτικά έτσι. Όποιος έχει την δυνατότητα τον προτρέπω να το κατεβάσει αν και δεν μπορώ να δώσω URL καθώς δεν υπάρχει αναφορά στην ταινία για ελεύθερο μοίρασμα.
Σαν έργο όμως πιστεύω δεν πρόκειται να έρθει ποτέ στην Ελλάδα, πόσο μάλλον όταν πρόσφατα στου φακέλους δείξαν την ιστορία του πρώτου σοβαρού ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου που φτοιάχτηκε ποτέ από τα Ναυπηγεία της Σύρου και απλά δεν πώλησε γιατί το Ελληνικό Κράτος δεν μπορούσε να του δώσει άδεια κυκλοφορίας καθώς δεν μπορούσε να ταξινομηθεί σε κάποια κατηγορία φορολογίσιμων ίππων μιας και δεν είχε κυλίνδρους για να έχει και κυβικά εκατοστά. Η βλακεία στο μεγαλείο της αλλά τέλος πάντων
https://en.wikipedia.org/wiki/General_Motors_EV1
https://www.ev1.org/
Το επίσημο site της ταινίας
Δείτε το αξίζει. Το EV1 πρέπει να ήταν αμαξάρα για τα δεδομένα της εποχής. Φανταστείτε 10 χρόνια μετά τι θα μπορούσαν να είχαν φτοιάξει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.