Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,074 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,655 μηνύματα σε 74,624 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Μυστικά για τα μπαχαρικά & τα μυρωδικά

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 10:35, 27-04-11:

#1
Τα μπαχαρικά προέρχονται από διάφορα μέρη φυτών, (όπως φλοιοί, ρίζες, σπόροι, άνθη, κτλ.), τα οποία ευδοκιμούν στην ’πω Ανατολή και τη Νότια Αμερική. Τα μπαχαρικά χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα για θεραπευτικούς λόγους, στην παραγωγή καλλυντικών και στην μαγειρική. Το γεγονός της μεγάλης απόστασης των ευρω-παϊκών χωρών από τις χώρες που ευδοκιμούσαν τα μπαχαρικά, έδινε μεγάλη χρηματική αξία στα μπαχαρικά! Η αξία τους πληρωνόταν με χρυσάφι αφού η πρόσβαση μεταξύ των Ηπείρων πολλές φορές ήταν αδύνατη.
Η Αραβία υπήρξε τεράστιο κέντρο διακίνησης μπαχαρικών, ενώ η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στην περίοδο της Ρωμαϊκής αυτοκρατο-ρίας έγινε διεθνές εμπορικό κέντρο μπαχαρικών με εισαγωγές από την Ινδία. Στον 10ο μ.Χ. αιώνα η Βενετία έγινε το κέντρο του εμπορί-ου και της διακίνησης των μπαχαρικών για να σπάσουν στα τέλη του 15ου αιώνα το μονοπώλιο της Βενετίας και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Σήμερα η Ινδία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο στην παραγωγή μπαχαρικών! Ακολουθούν η Ινδονησία, η Γαλλία, η Αργεντινή και το Μεξικό.
[πηγή]

Υπάρχουν τόσα μπαχαρικά που είναι δύσκολο για έναν αρχάριο να ξέρει τι πρέπει να ρίξει πού και πόσο.
Γνωρίζετε μίγματα μπαχαρικών για κρέατα, σαλάτες, σάλτσες κτλ;
Θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας τους αγαπημένους σας γευστικούς συνδυασμούς μπαχαρικών και μυρωδικών;
Κάντε το εδώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Isiliel : 07-09-11 στις 21:18.
3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 13:16, 27-04-11:

#2
Άντε να κάνω την αρχή...

Στις ομελέτες μ' αρέσει πολύ ο συνδυασμός κάρυ και σκόρδο σε σκόνη. Μιαμμμ...
Εσείς τι άλλο βάζετε στις ομελέτες σας;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

tsarachaf (Allah 1/3 MEΤΣ)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη tsarachaf
Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,215 μηνύματα.

O tsarachaf Do not :/ έγραψε στις 13:38, 27-04-11:

#3
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Στις ομελέτες μ' αρέσει πολύ ο συνδυασμός κάρυ και σκόρδο σε σκόνη. Μιαμμμ...
Εσείς τι άλλο βάζετε στις ομελέτες σας;
Κάρυ και σκόρδο?? Φεύγω για την κουζίνα...

Εγώ τις ομελέτες δεν τις πολυτιμάω... Σπάνια να κάνω και συνήθως την θέλω ελαφριά οπότε αποφεύγω τα πολλά μπαχαρικά...

Αλλά κάρυ βάζω παντού... Ακόμη και σε τοστ/sandwich... Άνετα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Boom

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Boom
Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 7,202 μηνύματα.

O Boom έγραψε στις 14:51, 25-06-11:

#4
Λατρεύω το πιπέρι σε κόκκους σε ζουμερά φαγητά!

(Άντε, πείτε μας τίποτα )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 14:59, 25-06-11:

#5
λατρευω τη ριγανη..
γενικα τη βαζω σε καθε φαγητο σχεδον,,
απο τον κηπο μου ομως που ειναι πολυ ισχυρη,οχι αγοραστή που βαζεις ενα κιλο για να πιασει..
επισης βαζω μπολικη μουσταρδα σε καθε ψητο κρεας κοτοπουλο..πριν το ψησω..

επισης βαζω παπρικα αρκετη στα κρεατα..
και το πιπερι παντα μιξ ασπρου μαυρου κοκκινου πρασινου,σε μυλο..για να πιανει..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη love_angel
H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,571 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε στις 22:55, 25-06-11:

#6
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
λατρευω τη ριγανη..
γενικα τη βαζω σε καθε φαγητο σχεδον,,
απο τον κηπο μου ομως που ειναι πολυ ισχυρη,οχι αγοραστή που βαζεις ενα κιλο για να πιασει..
επισης βαζω μπολικη μουσταρδα σε καθε ψητο κρεας κοτοπουλο..πριν το ψησω..

επισης βαζω παπρικα αρκετη στα κρεατα..
και το πιπερι παντα μιξ ασπρου μαυρου κοκκινου πρασινου,σε μυλο..για να πιανει..
καποιος μου φαινεται ξερει να τρωει καλα!
λατρευω να βαζω οταν μαγειρευω κρεας τουτο εδω:

για κοτοπουλο λεει, αλλα εγω το βαζω και στις μπριζολες και στο κιμα οταν ζυμωνω μπιφτεκια! εχει νομιζω και για κρεας γενικοτερα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 07:40, 26-06-11:

#7
επισης μεσα στα μπιφτεκια βαζουμε μουσταρδα,,.ειναι γνωστος συνδιασμος.ακομα και στα πολεμικα πλοια το κανουνε οπως εδειχνε και ο μαμαλακης..

ή και τυρι φετα καμια φορα αν θελουμε..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

underwater

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη underwater
H underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,498 μηνύματα.

H underwater έγραψε στις 11:36, 26-06-11:

#8
Λατρεύω τα μπαχαρικά! Πάντα στο φαγητό μου θα βάλω τουλάχιστον 2, και μου αρέσει να κάνω περίεργους συνδυασμούς! Επιπλέον, καθώς τυχαίνει να έχω έρθει σε στενή επαφή με την ινδική μαγειρική και κουλτούρα, έχω γίνει φαν των καυτερών, ανατολίτικων μπαχαρικών, τα οποία συχνά ενσωματώνω και στις μεσογειακές γεύσεις που μαγειρεύω.

Σας παραθέτω συνταγή για να φτάσετε το κλασικό ινδικό μείγμα μπαχαρικών garam masala. Επίσης νε ξέρετε ότι την καλύτερη ποικιλία μπαχαρικών θα την βρείτε στα μαγαζιά της Ευριπίδου (κυρίως αν πάτε σε μαγαζιά μεταναστών θα αγοράσετε σε πολύ χαμηλές τιμές), αν και αρκετά μεγάλα σουπερ-μάρκετ έχουν ενημερώσει την λίστα τους.

Από εκεί και πέρα, κάποιοι standard συνδυασμοί που μου αρέσουν είναι ο κορίανδρος στο κοτόπουλο (ή και χοιρινό), το μπούκοβο στο σαγανάκι, ενώ πιπέρι χρησιμοποιώ συνήθως μείγμα σε συσκευασία με μύλο, που δίνει τέλεια διάσταση στα φαγητά. Επίσης, ενώ εν γένει με αηδιάζει η μουστάρδα, μου αρέσει πολύ όταν είναι σε κόκκους. Είχα φάει πέρυσι από την σπιτινοικοκυρά μου στην Γαλλία κάποια πίτα με ντομάτες και κόκκους μουστάρδας και με στοίχειωσε (αλλά ακόμα δεν έχω καταφέρει να την φτιάξω)!

Όσον αφορά την ρίγανη που ανέφερε ο Άγγελος και σε μένα αρέσει πολύ! Αλλά δεν νομίζω ότι συμπεριλαμβάνεται στα μπαχαρικά, αλλά στα αποξηραμένα αρωματικά χορταρικά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 12:39, 26-06-11:

#9
ο κορίανδρος στο κοτόπουλο (ή και χοιρινό),
παει?δεν ειναι βαρυ? δεν εχω δοκιμασει σε ψητο κοτοπουλο πχ..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 14:28, 26-06-11:

#10
Στο κοτόπουλο μου αρέσει πολύ το δενδρολίβανο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

underwater

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη underwater
H underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,498 μηνύματα.

H underwater έγραψε στις 15:57, 26-06-11:

#11
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
παει?δεν ειναι βαρυ? δεν εχω δοκιμασει σε ψητο κοτοπουλο πχ..
Πηγαίνει πολύ! Και υπάρχει και παραδοσιακό κυπριακό πιάτο, η αφέλια (μπουκίτσες κρασάτου χοιρινού με κοπανισμένο κορίανδρο) το οποίο είναι τέλειο! Βέβαια το καλύτερό μου είναι ο φρέσκος κορίανδρος, άλλη γεύση και αίσθηση! Και το μπαχαρικό όμως καλό είναι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 16:05, 26-06-11:

#12
Τον φρέσκο κορίανδρο δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Μου φαίνεται πως πικρίζει.
Από τα σποράκια βάζω μέσα στους λαχανοντολμάδες και τους πάει πάαααρα πολύ!

(Πείνασα... )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

underwater

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη underwater
H underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,498 μηνύματα.

H underwater έγραψε στις 16:13, 26-06-11:

#13
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Τον φρέσκο κορίανδρο δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Μου φαίνεται πως πικρίζει.
Από τα σποράκια βάζω μέσα στους λαχανοντολμάδες και τους πάει πάαααρα πολύ!

(Πείνασα... )
Δοκίμασέ τον και θα με θυμηθείς! Στην ινδική κουζίνα τον χρησιμοποιούν ιδιαίτερα και κάνει την διαφορά!

Επίσης, όταν έμενα Σκωτία πήγαινα σε κάποιο Ελληνικό εστιατόριο (το οποίο είχαν Αλβανοί ) και σέρβιραν το πιάτο "Κότα Κύπρος". Ουσιαστικά επρόκειτο για κοτόπουλο κατσαρόλας σε μπουκίτσες με κόκκινη σάλτσα, κομμάτια χαλούμι και φρέσκο κορίανδρο! Θεϊκό. Τα τελευταία 4-5 χρόνια αποτελεί την αγαπημένη μου συνταγή για κοτόπουλο μαγειρευτό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 16:18, 26-06-11:

#14
Αρχική Δημοσίευση από underwater
Ουσιαστικά επρόκειτο για κοτόπουλο κατσαρόλας σε μπουκίτσες με κόκκινη σάλτσα, κομμάτια χαλούμι και φρέσκο κορίανδρο! Θεϊκό. Τα τελευταία 4-5 χρόνια αποτελεί την αγαπημένη μου συνταγή για κοτόπουλο μαγειρευτό.
Περιμένουμε τη συνταγή στη σχετική κατηγορία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 16:49, 26-06-11:

#15
ο κοριανδρος ειναι σαν ρόκα περιπου?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

underwater

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη underwater
H underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,498 μηνύματα.

H underwater έγραψε στις 18:05, 26-06-11:

#16
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
ο κοριανδρος ειναι σαν ρόκα περιπου?
Είναι μυρωδικό κι εκείνος, αλλά τελείως διαφορετική γεύση από ρόκα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Boom

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Boom
Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 7,202 μηνύματα.

O Boom έγραψε στις 13:46, 28-06-11:

#17
Αγόρασα κάππαρη για μία συνταγή που θέλω να δοκιμάσω.
Πού αλλού μπορώ να την καταναλώσω;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

underwater

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη underwater
H underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,498 μηνύματα.

H underwater έγραψε στις 13:51, 28-06-11:

#18
Αρχική Δημοσίευση από theodora
Αγόρασα κάππαρη για μία συνταγή που θέλω να δοκιμάσω.
Πού αλλού μπορώ να την καταναλώσω;
Στον ντάκο και την χωριάτικη.
Σε πιάτα με κοτόπουλο, μυρωδικά, κόκκινη σάλτσα και κομματάκια φέτας.
Το ιταλικό της περιοχής μου φτιάχνει απίθανη σαλάτα με πρασινάδες, ρολάκια σολωμού με γέμιση cream cheese και μυρωδικά, βινεγκρέτ αβοκάντο, κάπαρη και καπαρόφυλλα.
Επίσης φίλη μου φτιάχνει παραλλαγή της ρώσικης σαλάτας στην οποία βάζει κάπαρη.

Πάντως η κάπαρη δεν είναι μπαχαρικό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 14:42, 28-06-11:

#19
στη ρωσσικη σαλατα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Boom

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Boom
Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 7,202 μηνύματα.

O Boom έγραψε στις 20:33, 07-09-11:

#20
2 ερωτήσεις.

  1. Πώς αποξηραίνουμε βασιλικό για να βάζουμε στα φαγητά;
  2. Το πιπέρι σε κόκκους το βάζουμε μόνο κατά τη διάρκεια του φαγητού; Δηλαδή, αν το ξεχάσουμε μπορούμε να το βάλουμε στο τέλος;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πουπουλίνα

Supervisor

Το avatar του χρήστη Πουπουλίνα
H Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Λουτράκι (Κόρινθος). Έχει γράψει 16,788 μηνύματα.

H Πουπουλίνα προστατευω τη φυση και τα ζωα=πολιτισμος έγραψε στις 20:44, 07-09-11:

#21
Αρχική Δημοσίευση από theodora
2 ερωτήσεις.

  1. Πώς αποξηραίνουμε βασιλικό για να βάζουμε στα φαγητά;
  2. Το πιπέρι σε κόκκους το βάζουμε μόνο κατά τη διάρκεια του φαγητού; Δηλαδή, αν το ξεχάσουμε μπορούμε να το βάλουμε στο τέλος;
Για το πιπέρι ξέρω ότι είναι ακόμα καλύτερα να μπαίνει στο τέλος,γιατί έτσι διατηρεί περισσότερο το άρωμά του.Δηλαδή δεν μένει μόνο το κάψιμο..αλλά και το άρωμα.
Για τον βασιλικό...εχμ..δεν το έχω κάνει,αλλά καταλάθος βρήκα έναν τρόπο για ενός είδους αποξήρανσης του μαιντανού.
Οπως είναι το ματσακι του μαιντανού,βγάζοντας το λάστιχο βέβαια και χωρίς να τον πλύνω,τον τυλίγω πρώτα σε χαρτί κουζίνας και μετα σε εφημεριδα.2-3 φύλλα οπωσδήποτε.Το βάζω στο ψυγείο.Εγω το έκανα για να μου διατηρείται και να μην μουχλιάζει,καθότι ένα άτομο είμαι..και δεν χρησιμοποιώ μεγάλη ποσότητα.Ε..μετά απο 4-5 μέρες..έχει ξεραθεί,χωρίς να έχει χαλάσει στο ελάχιστο..
Δεν ξέρω αν θα γίνει το ίδιο κια στον βασιλικό...αλλα στον μαιντανο πάντως γίνεται.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Boom

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Boom
Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 7,202 μηνύματα.

O Boom έγραψε στις 20:47, 07-09-11:

#22
Για το πιπέρι λέω στο τέλος-τέλος, όταν είναι να το σερβίρεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Drama Prinzessin

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Drama Prinzessin
H Drama Prinzessin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 2,309 μηνύματα.

H Drama Prinzessin έγραψε στις 20:50, 07-09-11:

#23
Αρχική Δημοσίευση από theodora
Πώς αποξηραίνουμε βασιλικό για να βάζουμε στα φαγητά;
Πρέπει να πλύνεις το ματσάκι και να το στεγνώσεις πολύ καλά (να μην έχει καθόλου νερό πάνω του) και μετά να τα βάλεις σε ένα ταψί απλωμένα στο φούρνο στις αντιστάσεις με λίγο ανοιχτή την πόρτα του φούρνου και να τα αφησεις μέχρι που να πιάσεις ένα φυλλαράκι και να θρυμματίζεται.
Ή αλλιώς να τα κρεμάσεις ανάποδα στον ήλιο όπως τα κάνανε παλιά οι γιαγιάδες μας στα χωριά.

Για την 2η ερώτηση δεν ξέρω. =\

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Boom

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Boom
Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 7,202 μηνύματα.

O Boom έγραψε στις 21:01, 07-09-11:

#24
Thanks! :]

Τον μαϊντανό, αν τον πλείνεις, αφήσεις να στεγνώσει, ψιλοκόψεις και το βάλεις στην κατάψυξη διατηρείται σαν φρέσκος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

rosa azul

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη rosa azul
H rosa azul αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,105 μηνύματα.

H rosa azul έγραψε στις 21:03, 07-09-11:

#25
Αρχική Δημοσίευση από πουπουλινα
Για το πιπέρι ξέρω ότι είναι ακόμα καλύτερα να μπαίνει στο τέλος,γιατί έτσι διατηρεί περισσότερο το άρωμά του.Δηλαδή δεν μένει μόνο το κάψιμο..αλλά και το άρωμα.
Για τον βασιλικό...εχμ..δεν το έχω κάνει,αλλά καταλάθος βρήκα έναν τρόπο για ενός είδους αποξήρανσης του μαιντανού.
Οπως είναι το ματσακι του μαιντανού,βγάζοντας το λάστιχο βέβαια και χωρίς να τον πλύνω,τον τυλίγω πρώτα σε χαρτί κουζίνας και μετα σε εφημεριδα.2-3 φύλλα οπωσδήποτε.Το βάζω στο ψυγείο.Εγω το έκανα για να μου διατηρείται και να μην μουχλιάζει,καθότι ένα άτομο είμαι..και δεν χρησιμοποιώ μεγάλη ποσότητα.Ε..μετά απο 4-5 μέρες..έχει ξεραθεί,χωρίς να έχει χαλάσει στο ελάχιστο..
Δεν ξέρω αν θα γίνει το ίδιο κια στον βασιλικό...αλλα στον μαιντανο πάντως γίνεται.
H αποξηρανση δεν γινεται στο ψυγειο αλλα στον αερα...Δενουμε το ματσακι και το κρεμαμε αναποδα σε εξωτερικο χωρο που αεριζεται ,κατα προτιμηση σε σκιερο μερος.Αν θες το τυλιγεις σε τουλι για την αποφυγη επαφης με εντομα.
Οι κοκοι μπαχαρικων ειτε μπαινουν στην αρχη του ψησηματος ολοκληροι ,ειτε στο τελος τριμενοι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πουπουλίνα

Supervisor

Το avatar του χρήστη Πουπουλίνα
H Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Λουτράκι (Κόρινθος). Έχει γράψει 16,788 μηνύματα.

H Πουπουλίνα προστατευω τη φυση και τα ζωα=πολιτισμος έγραψε στις 21:15, 07-09-11:

#26
Αρχική Δημοσίευση από rosa azul
H αποξηρανση δεν γινεται στο ψυγειο αλλα στον αερα...Δενουμε το ματσακι και το κρεμαμε αναποδα σε εξωτερικο χωρο που αεριζεται ,κατα προτιμηση σε σκιερο μερος.Αν θες το τυλιγεις σε τουλι για την αποφυγη επαφης με εντομα.
Οι κοκοι μπαχαρικων ειτε μπαινουν στην αρχη του ψησηματος ολοκληροι ,ειτε στο τελος τριμενοι...
Το γνωρίζω καλέ.Απλά εγω βρηκα εναν τροπο πιο απλο,καταλαθος..και δουλεψε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 21:18, 07-09-11:

#27
Να υποθέσω ότι με τον ίδιο τρόπο μπορούμε ν' αποξηράνουμε και δυόσμο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Drama Prinzessin

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Drama Prinzessin
H Drama Prinzessin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 2,309 μηνύματα.

H Drama Prinzessin έγραψε στις 21:21, 07-09-11:

#28
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Να υποθέσω ότι με τον ίδιο τρόπο μπορούμε ν' αποξηράνουμε και δυόσμο;
Η αποξήρανση του δυόσμου είναι πολύ πιο απλή.
Πλένουμε τον δυόσμο και τον αφήνουμε να στεγνώσει πολύ καλά. Μετά τον απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τον αφήνουμε λίγες μέρες για να αποξηραθεί. Και είναι έτοιμος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ceres Victoria

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ceres Victoria
H Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,717 μηνύματα.

H Ceres Victoria censored έγραψε στις 21:42, 07-09-11:

#29
cajun!!!! Ειδικά σε κοτόπουλο είναι φοβερό!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

GreenEve (Εύα)

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη GreenEve
H Εύα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Μουσικός και μας γράφει απο Κύμη (Εύβοια). Έχει γράψει 42 μηνύματα.

H GreenEve έγραψε στις 10:20, 08-09-11:

#30
Πολύ ωραίο και χρήσιμο τόπικ !! Πρότασή μου να χρησιμοποιείτε μοσχοκάρυδο στη μακαρονάδα! Είναι πολυ γλυκό και εξωτικό... Αν πάλι προσέχετε τη διατροφή σας βάλτε κανέλα που επιβραδύνει την "άνοδο του γλυκαιμικού δείκτη"... Πασπαλίζετε πχ τον καφέ... Του δίνει μια μοναδική γεύση και ένα τροπικό άρωμα... Επίσης κόκκοι μουστάρδας και γενικά μουστάρδα... Και ταμπάσκο αν και δεν είναι μπαχαρικό ακριβώς... Και τα δύο επιταχύνουν τον μεταβολισμό και κάνουν πολύ καλό γενικά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

rosa azul

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη rosa azul
H rosa azul αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,105 μηνύματα.

H rosa azul έγραψε στις 10:52, 08-09-11:

#31
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Να υποθέσω ότι με τον ίδιο τρόπο μπορούμε ν' αποξηράνουμε και δυόσμο;
Nαι ,εγω ετσι αποξηραινω το δυοσμο...Επισης ,ακολουθω για μαιντανο,ανιθο, σελινο και κρεμμυδακι φρεσκο πολλες φορες ,οχι διαδικασια αποξηρανσης ,αλλα διαδικασια καταψυξης : πλενω τα ματσακια πολυ καλα, τα στεγνωνω, ψιλοκοβω το υλικο και το βαζω σε σακουλακι και μετα το καταψυχω...
Επισης ,οταν εχω μεγαλο περισσευμα λεμονιων ,τα στιβω και κανω τον χυμο παγακια ,για τις εποχες που εχω ελλειψη...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ceres Victoria

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ceres Victoria
H Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,717 μηνύματα.

H Ceres Victoria censored έγραψε στις 00:36, 09-09-11:

#32
δεν είναι μπαχαρικό, αλλά κάνει το κοκκινιστό πολύ νόστιμο...Κακάο! Συνήθως βάζω μια κουταλιά της σούπας για 4 άτομα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 11:58, 09-09-11:

#33
δεν είναι μπαχαρικό, αλλά κάνει το κοκκινιστό πολύ νόστιμο...Κακάο!
αληθεια λες?

δεν το γλυκιζει?
ποσο παει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ηρώ
H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε στις 17:00, 09-09-11:

#34
Το κακάο είναι πικρό.

Όμως μου φαίνεται και μένα περίεργο το κακάο στο κοκκινιστό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη venividivici
H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,737 μηνύματα.

H venividivici έγραψε στις 17:15, 09-09-11:

#35
Αρχική Δημοσίευση από Ηρώ
Το κακάο είναι πικρό.

Όμως μου φαίνεται και μένα περίεργο το κακάο στο κοκκινιστό.
Κακάο ή καφές συνηθίζεται στα κοκκινιστα στη Λατινική Αμερική....
Μην ξεχνάμε ότι για τα μπαχάρια την εποχή του Μάρκο Πόλο γινόντουσαν πολεμοι ...λες και μετέφεραν χρυσό με τα πλοία ..τόση αξία απέκτησαν τα μπαχαρικά τότε ......
Σημασία έχει ο συνδυασμός των μπαχαρικών και των μυρωδικών σε φαγητά και γλυκά.....

Το καλύτερο θα ήταν σε μικρές γλαστρουλες να έχουμε δυοσμο, βασιλικο, ριγανη, ματζουρανα, μέντα και αρμπαρόριζα....οπότε όταν τα θέλουμε για το φαγητό ή το γλυκό να τα έχουμε φρέσκα στα χεράκια μας και στο πιάτο μας....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 17:20, 09-09-11:

#36
Αν αυτό δεν έχει άλλο όνομα, το ακούω πρώτη φορά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

wolfe4ever

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη wolfe4ever
H wolfe4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,756 μηνύματα.

H wolfe4ever έγραψε στις 17:44, 09-09-11:

#37
Μοσχολούλουδο νομίζω λέγεται αλλιώς.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη venividivici
H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,737 μηνύματα.

H venividivici έγραψε στις 17:51, 09-09-11:

#38

αρμπαρόριζα ή μπαρμπαρόριζα..
μοιάζει με γεράνι ή πελαργόνι αλλά δεν είναι καλλωπιστικό φυτό

Αυτό που βάζουν στα γλυκά του κουταλιού και χρησιμοποιείται και στη ζαχαροπλαστική....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη venividivici
H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,737 μηνύματα.

H venividivici έγραψε στις 18:15, 09-09-11:

#39
Και ο μαϊντανός (τούρκικη λέξη) στην αρχαιότητα ονομαζόταν μακεδονήσι γιατί φύτρωνε παντού στη Μακεδονία.... και πιο παλιά πετροσέλινο.....
Άσε που είναι το απαραίτητο μυρωδικό μαζί με τον άνηθο......σε κάθε σπιτικό.....

Επίσης πολλοί συνηθίζουν αντί να ξεραίνουν τα μυρωδικά, να τα κόβουν και να τα τοποθετούν φρέσκα κομμένα στη κατάψυξη σε σακουλάκια, ώστε να παίρνουν όσες κουταλιές θέλουν για το φαγητό τους...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη venividivici : 09-09-11 στις 18:42. Αιτία: συμπληρωματικά στοιχεία
3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ηρώ
H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε στις 23:25, 09-09-11:

#40
Αρχική Δημοσίευση από venividivici
Και ο μαϊντανός (τούρκικη λέξη) στην αρχαιότητα ονομαζόταν μακεδονήσι γιατί φύτρωνε παντού στη Μακεδονία.... και πιο παλιά πετροσέλινο.....
Το μακεδονήσι είναι ένα είδος μαϊντανού που στη μυρωδιά διαφέρει αρκετά από τον κλασσικό μαϊντανό που όλοι ξέρουμε.
Το γνωρίζω γιατί στα μέρη μου (ήπειρος) το βάζουμε πολύ στις χορτόπιτες. Έχει πολύ βαριά μυρωδιά που ξεχωρίζει και σίγουρα δεν μπορείς να τον μπερδέψεις με τον μαϊντανό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη venividivici
H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,737 μηνύματα.

H venividivici έγραψε στις 23:36, 09-09-11:

#41
Αρχική Δημοσίευση από Ηρώ
Το μακεδονήσι είναι ένα είδος μαϊντανού που στη μυρωδιά διαφέρει αρκετά από τον κλασσικό μαϊντανό που όλοι ξέρουμε.
Το γνωρίζω γιατί στα μέρη μου (ήπειρος) το βάζουμε πολύ στις χορτόπιτες. Έχει πολύ βαριά μυρωδιά που ξεχωρίζει και σίγουρα δεν μπορείς να τον μπερδέψεις με τον μαϊντανό.
Ισχυει αυτό που λες ότι πλέον, έχει παραμείνει να λέτε μακεδονήσι μόνο το χόρτο που φυτρώνει κατά κόρον στην Ήπειρο....
Αλλά το μαϊντανό εννοούσαν.....
Το λένε και το συνιστούν 29 γεοπόνοι.....

Είναι όπως ο άνηθος και ο μάραθος ο πρώτος με διακριτική γεύση ο δεύτερος με έντονη......

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ceres Victoria

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ceres Victoria
H Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,717 μηνύματα.

H Ceres Victoria censored έγραψε στις 02:53, 10-09-11:

#42
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
αληθεια λες?

δεν το γλυκιζει?
ποσο παει?
αλήθεια λέω... δίνει στην κόκκινη σάλτσα μια πολύ ωραία γεύση Είναι πικρό οπότε δεν γίνεται το φαγητό γλυκό, ούτε πικρίζει. Συνήθως βάζω μια κουταλιά της σούπας για 4 άτομα.

Αρχική Δημοσίευση από Ηρώ
Το κακάο είναι πικρό.

Όμως μου φαίνεται και μένα περίεργο το κακάο στο κοκκινιστό.
Το βάζω και σε άλλες κόκκινες σάλτσες, είναι πολύ ωραίο! Όπως είπαν και πριν, το χρησιμοποιούν πολύ στην λατινική αμερική, από μια λατινοαμερικάνικη συνταγή ξεκίνησα και εγώ να το βάζω στο κοκκινιστό

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 10:18, 30-03-12:

#43
Αγόρασα φρέσκο κόλιανδρο για μια συνταγή, αλλά ...δεν ξέρω πού αλλού να τον χρησιμοποιήσω. Έχει πολύ έντονη γεύση και άρωμα. Τον λυπάμαι να πάει χαμένος. Μπορείτε να βοηθήσετε;

(Σε σπανακόπιτα π.χ. που έβαλα, δεν ταίριαξε καθόλου...)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη christinelle
H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε στις 10:25, 30-03-12:

#44
Δεν έχω ιδέα, αλλά εδώ έχει μερικά
http://www.bbc.co.uk/food/coriander_fresh
Ασε που στην τελική μπορείς να το αποξηράνεις στον ήλιο και να το τρίβεις όπου χρειάζεται (αυτό κάνω με τον βασιλικό και κρατάει καλά το άρωμα γιατί το τρίβεις επιτόπου)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 10:30, 30-03-12:

#45
Ευχαριστώ! Θα αποξηράνω ένα μέρος σίγουρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη venividivici
H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,737 μηνύματα.

H venividivici έγραψε στις 22:23, 01-04-12:

#46
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Αγόρασα φρέσκο κόλιανδρο για μια συνταγή, αλλά ...δεν ξέρω πού αλλού να τον χρησιμοποιήσω. Έχει πολύ έντονη γεύση και άρωμα. Τον λυπάμαι να πάει χαμένος. Μπορείτε να βοηθήσετε;
Σίγουρα χρησιμοποιείται σε κοτόπουλο και σε γαύρο....
Ο κόλιανδρος έχει πιο έντονη γεύση από τον μαϊντανό
όπως ο μάραθος από τον άνηθο....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 22:33, 01-04-12:

#47
Ευχαριστώ. Διάβασα κι αλλού ότι χρησιμοποιείται στη θέση του μαϊντανού αλλά σε μικρότερες ποσότητες, όμως να σου πω την αλήθεια δεν βρήκα ακόμη τη σωστή ποσότητα μάλλον και τη σωστή χρήση...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη venividivici
H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,737 μηνύματα.

H venividivici έγραψε στις 22:40, 01-04-12:

#48
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Ευχαριστώ. Διάβασα κι αλλού ότι χρησιμοποιείται στη θέση του μαϊντανού αλλά σε μικρότερες ποσότητες, όμως να σου πω την αλήθεια δεν βρήκα ακόμη τη σωστή ποσότητα μάλλον και τη σωστή χρήση...
Πρακτικά σου λέω τη μισή από ότι χρησιμοποιείς σε μαϊντανό για τον κόλιανδρο και μάραθο για τον άνηθο...
Αλλά και πάλι είναι θέμα γεύσης..... και των γευστικών καλύκων της γλώσσας του καθενός τι έχει συνηθίσει....
Ξεκίνα στα φαγητά σου, με το 1/3 της αντίστοιχης ποσότητας που θα έβαζες σε μαϊντανό 3/3....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

wonderfool

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη wonderfool
H wonderfool αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών . Έχει γράψει 96 μηνύματα.

H wonderfool έγραψε στις 13:08, 03-04-12:

#49
εμένα μου αρέσει στη μαρουλοσαλάτα, ο κόλιανδρος παρέα με λίγο ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 13:19, 03-04-12:

#50
Α-χα! Κι αυτό θα το δοκιμάσω. Χθες έβαλα λίγο στο κοτόπουλο και ήταν πολύ νόστιμο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους