Isiliel
Επιφανές μέλος


Η Αραβία υπήρξε τεράστιο κέντρο διακίνησης μπαχαρικών, ενώ η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στην περίοδο της Ρωμαϊκής αυτοκρατο-ρίας έγινε διεθνές εμπορικό κέντρο μπαχαρικών με εισαγωγές από την Ινδία. Στον 10ο μ.Χ. αιώνα η Βενετία έγινε το κέντρο του εμπορί-ου και της διακίνησης των μπαχαρικών για να σπάσουν στα τέλη του 15ου αιώνα το μονοπώλιο της Βενετίας και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Σήμερα η Ινδία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο στην παραγωγή μπαχαρικών! Ακολουθούν η Ινδονησία, η Γαλλία, η Αργεντινή και το Μεξικό.
[πηγή]
Υπάρχουν τόσα μπαχαρικά που είναι δύσκολο για έναν αρχάριο να ξέρει τι πρέπει να ρίξει πού και πόσο.
Γνωρίζετε μίγματα μπαχαρικών για κρέατα, σαλάτες, σάλτσες κτλ;
Θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας τους αγαπημένους σας γευστικούς συνδυασμούς μπαχαρικών και μυρωδικών;
Κάντε το εδώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος


Στις ομελέτες μ' αρέσει πολύ ο συνδυασμός κάρυ και σκόρδο σε σκόνη. Μιαμμμ...
Εσείς τι άλλο βάζετε στις ομελέτες σας;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tsarachaf
Περιβόητο μέλος


Στις ομελέτες μ' αρέσει πολύ ο συνδυασμός κάρυ και σκόρδο σε σκόνη. Μιαμμμ...
Εσείς τι άλλο βάζετε στις ομελέτες σας;
Κάρυ και σκόρδο?? Φεύγω για την κουζίνα...
Εγώ τις ομελέτες δεν τις πολυτιμάω... Σπάνια να κάνω και συνήθως την θέλω ελαφριά οπότε αποφεύγω τα πολλά μπαχαρικά...
Αλλά κάρυ βάζω παντού... Ακόμη και σε τοστ/sandwich... Άνετα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


(Άντε, πείτε μας τίποτα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος


γενικα τη βαζω σε καθε φαγητο σχεδον,,

απο τον κηπο μου ομως που ειναι πολυ ισχυρη,οχι αγοραστή που βαζεις ενα κιλο για να πιασει..

επισης βαζω μπολικη μουσταρδα σε καθε ψητο κρεας κοτοπουλο..πριν το ψησω..
επισης βαζω παπρικα αρκετη στα κρεατα..
και το πιπερι παντα μιξ ασπρου μαυρου κοκκινου πρασινου,σε μυλο..για να πιανει..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
love_angel
Επιφανές μέλος


λατρευω τη ριγανη..
γενικα τη βαζω σε καθε φαγητο σχεδον,,
απο τον κηπο μου ομως που ειναι πολυ ισχυρη,οχι αγοραστή που βαζεις ενα κιλο για να πιασει..
επισης βαζω μπολικη μουσταρδα σε καθε ψητο κρεας κοτοπουλο..πριν το ψησω..
επισης βαζω παπρικα αρκετη στα κρεατα..
και το πιπερι παντα μιξ ασπρου μαυρου κοκκινου πρασινου,σε μυλο..για να πιανει..
καποιος μου φαινεται ξερει να τρωει καλα!

λατρευω να βαζω οταν μαγειρευω κρεας τουτο εδω:

για κοτοπουλο λεει, αλλα εγω το βαζω και στις μπριζολες και στο κιμα οταν ζυμωνω μπιφτεκια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος



ή και τυρι φετα καμια φορα αν θελουμε..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
underwater
Περιβόητο μέλος


Σας παραθέτω συνταγή για να φτάσετε το κλασικό ινδικό μείγμα μπαχαρικών garam masala. Επίσης νε ξέρετε ότι την καλύτερη ποικιλία μπαχαρικών θα την βρείτε στα μαγαζιά της Ευριπίδου (κυρίως αν πάτε σε μαγαζιά μεταναστών θα αγοράσετε σε πολύ χαμηλές τιμές), αν και αρκετά μεγάλα σουπερ-μάρκετ έχουν ενημερώσει την λίστα τους.
Από εκεί και πέρα, κάποιοι standard συνδυασμοί που μου αρέσουν είναι ο κορίανδρος στο κοτόπουλο (ή και χοιρινό), το μπούκοβο στο σαγανάκι, ενώ πιπέρι χρησιμοποιώ συνήθως μείγμα σε συσκευασία με μύλο, που δίνει τέλεια διάσταση στα φαγητά. Επίσης, ενώ εν γένει με αηδιάζει η μουστάρδα, μου αρέσει πολύ όταν είναι σε κόκκους. Είχα φάει πέρυσι από την σπιτινοικοκυρά μου στην Γαλλία κάποια πίτα με ντομάτες και κόκκους μουστάρδας και με στοίχειωσε (αλλά ακόμα δεν έχω καταφέρει να την φτιάξω)!
Όσον αφορά την ρίγανη που ανέφερε ο Άγγελος και σε μένα αρέσει πολύ! Αλλά δεν νομίζω ότι συμπεριλαμβάνεται στα μπαχαρικά, αλλά στα αποξηραμένα αρωματικά χορταρικά!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος


παει?δεν ειναι βαρυ? δεν εχω δοκιμασει σε ψητο κοτοπουλο πχ..ο κορίανδρος στο κοτόπουλο (ή και χοιρινό),
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
underwater
Περιβόητο μέλος


παει?δεν ειναι βαρυ? δεν εχω δοκιμασει σε ψητο κοτοπουλο πχ..
Πηγαίνει πολύ! Και υπάρχει και παραδοσιακό κυπριακό πιάτο, η αφέλια (μπουκίτσες κρασάτου χοιρινού με κοπανισμένο κορίανδρο) το οποίο είναι τέλειο! Βέβαια το καλύτερό μου είναι ο φρέσκος κορίανδρος, άλλη γεύση και αίσθηση! Και το μπαχαρικό όμως καλό είναι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος



Από τα σποράκια βάζω μέσα στους λαχανοντολμάδες και τους πάει πάαααρα πολύ!
(Πείνασα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
underwater
Περιβόητο μέλος


Τον φρέσκο κορίανδρο δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Μου φαίνεται πως πικρίζει.![]()
Από τα σποράκια βάζω μέσα στους λαχανοντολμάδες και τους πάει πάαααρα πολύ!
(Πείνασα...)
Δοκίμασέ τον και θα με θυμηθείς! Στην ινδική κουζίνα τον χρησιμοποιούν ιδιαίτερα και κάνει την διαφορά!
Επίσης, όταν έμενα Σκωτία πήγαινα σε κάποιο Ελληνικό εστιατόριο (το οποίο είχαν Αλβανοί


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος


Περιμένουμε τη συνταγή στη σχετική κατηγορία.Ουσιαστικά επρόκειτο για κοτόπουλο κατσαρόλας σε μπουκίτσες με κόκκινη σάλτσα, κομμάτια χαλούμι και φρέσκο κορίανδρο! Θεϊκό. Τα τελευταία 4-5 χρόνια αποτελεί την αγαπημένη μου συνταγή για κοτόπουλο μαγειρευτό.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
underwater
Περιβόητο μέλος


ο κοριανδρος ειναι σαν ρόκα περιπου?
Είναι μυρωδικό κι εκείνος, αλλά τελείως διαφορετική γεύση από ρόκα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Πού αλλού μπορώ να την καταναλώσω;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
underwater
Περιβόητο μέλος


Αγόρασα κάππαρη για μία συνταγή που θέλω να δοκιμάσω.
Πού αλλού μπορώ να την καταναλώσω;
Στον ντάκο και την χωριάτικη.
Σε πιάτα με κοτόπουλο, μυρωδικά, κόκκινη σάλτσα και κομματάκια φέτας.
Το ιταλικό της περιοχής μου φτιάχνει απίθανη σαλάτα με πρασινάδες, ρολάκια σολωμού με γέμιση cream cheese και μυρωδικά, βινεγκρέτ αβοκάντο, κάπαρη και καπαρόφυλλα.
Επίσης φίλη μου φτιάχνει παραλλαγή της ρώσικης σαλάτας στην οποία βάζει κάπαρη.
Πάντως η κάπαρη δεν είναι μπαχαρικό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


- Πώς αποξηραίνουμε βασιλικό για να βάζουμε στα φαγητά;
- Το πιπέρι σε κόκκους το βάζουμε μόνο κατά τη διάρκεια του φαγητού; Δηλαδή, αν το ξεχάσουμε μπορούμε να το βάλουμε στο τέλος;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.