venividivici
Τιμώμενο Μέλος

Ισχυει αυτό που λες ότι πλέον, έχει παραμείνει να λέτε μακεδονήσι μόνο το χόρτο που φυτρώνει κατά κόρον στην Ήπειρο....Το μακεδονήσι είναι ένα είδος μαϊντανού που στη μυρωδιά διαφέρει αρκετά από τον κλασσικό μαϊντανό που όλοι ξέρουμε.
Το γνωρίζω γιατί στα μέρη μου (ήπειρος) το βάζουμε πολύ στις χορτόπιτες. Έχει πολύ βαριά μυρωδιά που ξεχωρίζει και σίγουρα δεν μπορείς να τον μπερδέψεις με τον μαϊντανό.
Αλλά το μαϊντανό εννοούσαν.....
Το λένε και το συνιστούν 29 γεοπόνοι.....

Είναι όπως ο άνηθος και ο μάραθος ο πρώτος με διακριτική γεύση ο δεύτερος με έντονη......
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

αληθεια λες?
δεν το γλυκιζει?
ποσο παει?
αλήθεια λέω... δίνει στην κόκκινη σάλτσα μια πολύ ωραία γεύση

Το κακάο είναι πικρό.
Όμως μου φαίνεται και μένα περίεργο το κακάο στο κοκκινιστό.
Το βάζω και σε άλλες κόκκινες σάλτσες, είναι πολύ ωραίο! Όπως είπαν και πριν, το χρησιμοποιούν πολύ στην λατινική αμερική, από μια λατινοαμερικάνικη συνταγή ξεκίνησα και εγώ να το βάζω στο κοκκινιστό

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος

(Σε σπανακόπιτα π.χ. που έβαλα, δεν ταίριαξε καθόλου...)
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

https://www.bbc.co.uk/food/coriander_fresh
Ασε που στην τελική μπορείς να το αποξηράνεις στον ήλιο και να το τρίβεις όπου χρειάζεται (αυτό κάνω με τον βασιλικό και κρατάει καλά το άρωμα γιατί το τρίβεις επιτόπου)
Isiliel
Επιφανές μέλος

venividivici
Τιμώμενο Μέλος

Σίγουρα χρησιμοποιείται σε κοτόπουλο και σε γαύρο....Αγόρασα φρέσκο κόλιανδρο για μια συνταγή, αλλά ...δεν ξέρω πού αλλού να τον χρησιμοποιήσω. Έχει πολύ έντονη γεύση και άρωμα. Τον λυπάμαι να πάει χαμένος. Μπορείτε να βοηθήσετε;![]()
Ο κόλιανδρος έχει πιο έντονη γεύση από τον μαϊντανό
όπως ο μάραθος από τον άνηθο....

Isiliel
Επιφανές μέλος

venividivici
Τιμώμενο Μέλος

Πρακτικά σου λέω τη μισή από ότι χρησιμοποιείς σε μαϊντανό για τον κόλιανδρο και μάραθο για τον άνηθο...Ευχαριστώ. Διάβασα κι αλλού ότι χρησιμοποιείται στη θέση του μαϊντανού αλλά σε μικρότερες ποσότητες, όμως να σου πω την αλήθεια δεν βρήκα ακόμη τη σωστή ποσότητα μάλλον και τη σωστή χρήση...
Αλλά και πάλι είναι θέμα γεύσης..... και των γευστικών καλύκων της γλώσσας του καθενός τι έχει συνηθίσει....
Ξεκίνα στα φαγητά σου, με το 1/3 της αντίστοιχης ποσότητας που θα έβαζες σε μαϊντανό 3/3....
wonderfool
Νεοφερμένο μέλος

Isiliel
Επιφανές μέλος

Noisette
Περιβόητο μέλος

Άντε να κάνω την αρχή...
Στις ομελέτες μ' αρέσει πολύ ο συνδυασμός κάρυ και σκόρδο σε σκόνη. Μιαμμμ...
Εσείς τι άλλο βάζετε στις ομελέτες σας;
Στην ομελέτα μου αρέσει πάρα πολύ η ρίγανη (αλλά προς το τέλος του ψησίματος της ομελέτας για να διατηρηθεί πράσινη πράσινη)

Επιπλέον, βάζω αλάτι, πιπέρι και πάπρικα καυτερή. Φοβερός συνδυασμός...
Να ξέρετε ότι το κάρυ είναι ένα από τα 7 συστατικά που πρέπει να τρώμε καθημερινά για μακροζωία! Μπράβο σε όσους το βάζουν παντού! Εγώ σπάνια το τρώω!

Άγγελος
Επιφανές μέλος

Isiliel
Επιφανές μέλος

Άγγελος
Επιφανές μέλος

επισης το καρδαμο κα το κολιανδρο?καποιο απο τα δυο ειναι καψες..
Isiliel
Επιφανές μέλος

Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρωτι γευση εχει?ποπ κορν κανω πολλα,,το βαζεις πριν στο λαδι?![]()

Κάρδαμο έβαζε ο πρώην άνδρας μου όταν έφτιαχνε κακάο και ταίριαζε πάρα πολύ. Δεν θυμάμαι να το έχω φάει αλλού.

Σε αυτή τη μορφή λέω:

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Το καρδαμο παιδια ειναι καταπληκτικο για κρεατικα,και μαλιστα για σαλτσα μαυροδαφνης που μπαινει πανω σε κρεας.Να το δοκιμασετε..ειναι φοβερο!!

Γενικα με τα μπαχαρικα εχω φοβερη σχεση.Μου αρεσουν πολυ,και τους δινω και καταλαβαινουν..

Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Να ξέρετε ότι το κάρυ είναι ένα από τα 7 συστατικά που πρέπει να τρώμε καθημερινά για μακροζωία! Μπράβο σε όσους το βάζουν παντού! Εγώ σπάνια το τρώω!![]()
Ποια είναι αυτά τα 7 μπαχαρικά, ξέρεις; Γιατί με μια πρόχειρη αναζήτηση δεν βρήκα κάτι..
venividivici
Τιμώμενο Μέλος

Noisette
Περιβόητο μέλος

Ποια είναι αυτά τα 7 μπαχαρικά, ξέρεις; Γιατί με μια πρόχειρη αναζήτηση δεν βρήκα κάτι..
Το είχα διαβάσει σε κάποιο περιοδικό διατροφής. Δυστυχώς δεν μπορώ να το βρω...

Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.