Υποβόσκων φαλλοκρατισμός

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Στις μέρες μας, πλέον σπανίως κάποιος εκφράζεται κατά των γυναικών ευθέως και εννοώντας το (οι πλάκες σε αντροπαρέες δηλαδή δεν μετράνε). Οι περισσότεροι άνθρωποι πλέον δεν θεωρούν εαυτούς φαλλοκράτες, ειδικά στα αστικά κέντρα.
Ωστόσο παρατηρώ κάποιες φορές να βγάζουν ένα υποσυνείδητο είδος φαλλοκρατισμού, ειδικά οι άνδρες, κάτι που δείχνει οτι τα όσα πίστευαν οι παλιότερες γενιές είναι ακόμη κρυμμένα κάπου βαθιά μέσα τους. Θα εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ, φέρνοντας κάποια παραδείγματα.

1. Μένος κατά της ανδρικής ομοφυλοφιλίας
Είναι γνωστό ότι οι άνδρες είναι εκείνοι που συνήθως είναι λιγότερο ανεκτικοί με τους άνδρες ομοφυλόφιλους. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το αναμενόμενο σύμφωνα με τη λογική, οτι δηλαδή οι γυναίκες θα είχαν το μεγαλύτερο πρόβλημα, μιας και ουσιαστικά αν το ποσοστό των ανδρών ομοφυλόφιλων αυξηθεί, ζημιώνονται εκείνες, μιας και θα έχουν λιγότερες δυνατές επιλογές, ενώ αντιθέτως οι straight άνδρες ευνοούνται, μιας και υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός. Ωστόσο, παρατηρείται οτι γενικά ισχύει το αντίστροφο. Ακόμη και αρκετά ορθολογιστές και ανοιχτόμυαλοι άνδρες σε άλλα θέματα, συχνότατα έχουν πρόβλημα με την ανδρική ομοφυλοφιλία και εκφράζονται πολύ απαξιωτικά και με μίσος για τους άνδρες gay.
Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό το παράδοξο; Γιατί θεωρούν τόσο υποτιμητικό να είναι ένας ομόφυλος τους gay?
Ας εξετάσουμε λίγο τις διαφορές ενός straight άνδρα και ενός ομοφυλόφιλου:
  • Ο ομοφυλόφιλος επιδιώκει/έχει σχέση με άνδρα και ελκεται από άνδρες, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών.
  • Ο ομοφυλόφιλος κατά τη διάρκεια του σεξ επιδίδεται σε κάποιες πράξεις που σε ετεροφυλόφιλο σεξ τις κάνει η γυναίκα (γλύφει ανδρικό πέος, διεισδύει ανδρικό πέος μέσα του)
  • Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες θεωρούνται γενικά πιο συναισθηματικοί και ευαίσθητοι, όπως και η πλειονότητα των γυναικών.
  • Υπάρχει η λανθασμένη φήμη ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες ντύνονται ενίοτε με γυναικεία ρούχα
Παρατηρείτε κάτι; Ουσιαστικά ο ομοφυλόφιλος άνδρας είναι ένας καθʼόλα φυσιολογικός άνδρας, που σε κάποια πράγματα υιοθετεί ή θεωρείται λανθασμένα ότι υιοθετεί, συμπεριφορές που έχουμε στο μυαλό μας ως γυναικείες. Αν λοιπόν, η γυναίκα δεν θεωρούνταν κάτι κατώτερο, ουσιαστικά δεν θα υπήρχε αυτός ο ρατσισμός. Ο ρατσισμός είναι εμφανές ότι προέρχεται διότι υποσυνείδητα, ο ρατσιστής θεωρεί ότι ο «ανώτερος» (άνδρας) υιοθέτησε αυτοβούλως κάποιες συμπεριφορές του «κατώτερου» (γυναίκα), άρα αυτόματα αυτό του δίνει το δικαίωμα να τον υποτιμά, όπως υποτιμά από μέσα του και τη γυναίκα. Ωστόσο επειδή πλέον θεωρείται κατακριτέο να υποτιμά κάποιος τις γυναίκες, η υποτιμήση του για αυτές έχει μείνει στα πλαίσια του υποσυνείδητου, ενώ για τους ομοφυλόφιλους άνδρες μιας και είναι πιο γενικευμένη η υποτίμηση και πιο συχνή, θεωρεί ότι μπορεί να τους υποτιμήσει και ο ίδιος, χωρίς να αντιμετωπίσει την κοινωνική κατακραυγή. Συνήθως δε η υποτίμηση είναι τόσο έντονη, διότι πιθανολογώ ότι δια μέσω αυτής εκφράζει και την καταπιεσμένη υποτίμηση του για τις γυναίκες.
Υπάρχει η αντίθετη άποψη ότι η απαξίωση αυτή προέρχεται λόγω της διαφορετικότητας των ομοφυλόφιλων και διότι θεωρείται ότι κάνουν κάτι αφύσικο. Αν όμως αυτό ήταν το αίτιο, τότε γιατί δεν υπάρχει η ίδια υποτίμηση και για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες;

2. Απαξίωση φιλίας μεταξύ ετερόφυλων ατόμων από άνδρες
Συχνότατα βλέπουμε ότι ενώ οι γυναίκες δέχονται και επιδιώκουν τη φιλία μεταξύ ετερόφυλων ατόμων, οι άνδρες δεν θεωρούν ότι υφίσταται και δηλώνουν ευθέως ότι δεν θα έκαναν παρέα με γυναίκα χωρίς να τους ελκύει ερωτικά. Είναι δυνατόν, να ξεχωρίζουν τους φίλους βάσει φύλου, αν θεωρούσαν τις γυναίκες ίσες; Η πιο προφανής εξήγηση είναι ότι θεωρούν τις γυναίκες υποδεέστερους συζητητές, οπότε προτιμούν τους άνδρες για παρέα που τους εκτιμούν.
Υπάρχει και η αντίθετη άποψη ότι αυτό συμβαίνει διότι με τους άνδρες νιώθουν ότι έχουν περισσότερα κοινά και άρα τους καταλαβαίνουν καλύτερα. Τότε όμως γιατί δεν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα και στις γυναίκες; Γιατί δεν απαξιώνουν κι αυτές αυτό το είδος φιλίας;

3. Υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί και εκφράσεις επιδοκιμασίας
Υπάρχουν πολλοί υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί, που ουσιαστικά υποτιμούν τον άλλον προσάπτοντας του γυναικεία συμπεριφορά, πχ γυναικούλα, Σούλα (ή άλλα γυναικεία ονόματα) κλπ
Αντιθέτως οι χαρακτηρισμοί που προσάπτουν σε κάποια ανδρική συμπεριφορά θεωρούνται θετικές και εκφράζουν επιδοκιμασία, πχ αντράκι

4. Γυναικείες vs ανδρικές ικανότητες
Υπάρχουν κάποια πράγματα στα οποία θεωρούνται γενικά ικανότερες οι γυναίκες και κάποια άλλα στα οποία θεωρούνται καλύτεροι οι άνδρες. Δεν θα εξετάσουμε εδώ κατά πόσον είναι σωστά ή όχι. Ας τα δούμε λίγο όμως:
  • Άνδρες: Θετικές επιστήμες, κατασκευές, οδήγηση, εργασίες που απαιτούν σωματική δύναμη, ηγετικές θέσεις
  • Γυναίκες: Θεωρητικές επιστήμες, τέχνες, δουλειές σπιτιού, τυποποιημένες εργασίες (πχ γραμματείς), μεγάλωμα παιδιών
Παρατηρείτε κάτι; Οι θεωρούμενες ως «ανδρικές δουλειές» γενικά είναι εργασίες που απαιτούν σκέψη και εκτιμώνται περισσότερο απʼότι οι «γυναικείες». Αντιθέτως οι γυναικείες είναι δουλειές που δεν απαιτούν ιδιαίτερη ευφυία και λογική και εκτιμώνται γενικά λιγότερο.

5. Σεξ
Παρατηρούμε γενικά στο σεξ ότι οι άνδρες έχουν την τάση να ερεθίζονται όταν νιώθουν ότι έχουν το «πάνω χέρι». Ομοίως πολλές γυναίκες στο κρεβάτι ερεθίζονται όταν νιώθουν ότι είναι «υπό». Αν σκεφτείτε τι λέγεται συνήθως στο σεξ, θα διαπιστώσετε ότι συνάδει με το παραπάνω.
Επίσης αν μια γυναίκα κάνει σεξ μόνο για το σεξ, χωρίς να επιδιώκει σχέση, θεωρείται από πόρνη (για τους πιο συντηρητικούς) έως μειωμένης αξίας διότι θεωρούν δεν μπορεί να βρει σχέση και αναγκάζεται να καταφύγει εκεί. Για έναν άνδρα σπανίως χαρακτηρίζεται αρνητικό να κάνει σεξ μόνο για το σεξ και ουδείς σκέφτεται ότι το κάνει επειδή δεν μπορεί να βρει σχέση. Πάντα θεωρείται ότι είναι επιλογή και όχι λύση ανάγκης.

6. Σχέσεις
Παρατηρήστε λίγο τις περισσότερες σχέσεις γνωστών σας ή ίσως και τη δική σας. Συνήθως οι γυναίκες τείνουν να επιλέγουν άνδρες που είναι κατά κάποιο τρόπο «ανώτεροι» τους: έχουν μεγαλύτερο εισόδημα, περισσότερες σπουδές, μεγαλύτερη ηλικία, ακόμη και μεγαλύτερο ύψος (παραπάνω από τη φυσική διαφορά που είναι 10 εκ)! Ομοίως και οι άνδρες τείνουν να επιλέγουν γυναίκες «κατώτερες» τους, δηλαδή το αντίστροφο από τα παραπάνω κριτήρια. Ακόμα και στο παιχνίδι του φλέρτ, ο άνδρας είναι ο «κυνηγός», ο άνδρας κάνει το πρώτο βήμα, και αν το κάνει η γυναίκα πολλές φορές είναι κατακριτέο.

7. Αυνανισμός
Εδώ, οι διαφορές είναι κοινώς παραδεκτές. Οι άνδρες το παραδέχονται ακόμη και δημόσια, δεν τους κατακρίνει κανείς και κάνουν ακόμη και αστεία γιʼαυτό. Αντιθέτως, οι γυναίκες δεν το παραδέχονται σε κανέναν ή μόνο σε πολύ στενές τους φίλες και στο ταίρι τους, αν το παραδεχούν δημόσια αντιμετωπίζονται στην καλύτερη περίπτωση ως προβληματικές και καμία δεν έχει τόση άνεση ώστε να κάνει ακόμη και αστεία γιʼαυτό.

8. Γυμνό
Όλοι κατακρίνουν τις ανατολικές χώρες όπου οι γυναίκες κυκλοφορούν φορώντας μπούρκα και οι άνδρες καλύπτουν όσα και οι ομόφυλοι τους στο δυτικό κόσμο. Ωστόσο, έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ακόμα και στην «πολιτισμένη» δύση συμβαίνει κάτι παρόμοιο, απλά σε μικρότερη έκταση; Οι άνδρες μπορούν άνετα να κυκλοφορήσουν χωρίς να φορούν τίποτα από τη μέση και πάνω σε χαλαρές περιστάσεις ή ενώ αθλούνται. Οι γυναίκες όχι. Οι άνδρες μπορούν άνετα να ντυθούν «αποκαλυπτικά» χωρίς να θεωρείται ότι το κάνουν για να προσελκύσουν σεξουαλικό σύντροφο, οι γυναίκες όχι. Οι άνδρες μπορούν σε σπάνιες περιπτώσεις να επιδείξουν τον πρωκτό τους για να προσβάλλουν κάποιον (σε ταινίες θα το έχετε δει σίγουρα) και θεωρείται μάλλον αστείο και προσβλητικό για τον άλλον. Αν το έκανε μια γυναίκα θα θεωρούνταν προκλητικό (σε σημείο να την βγάλουν πόρνη) και προσβλητικό για την ίδια, όχι για τον άλλον.

9. Πληρωμένο σεξ
Εδώ οι γυναίκες υποτιμούνται διπλά. Και ως επαγγελματίες, και ως πελάτισσες. Για τους άνδρες δεν είναι ιδιαίτερα κατακριτέο να επιδοθούν σε πληρωμένο σεξ, για τις γυναίκες είναι απόλυτα. Για τους άνδρες δεν σε καμία περίπτωση εξίσου κατακριτέο να γίνουν ζιγκολό όσο είναι να γίνει μια γυναίκα ιερόδουλη.

Σημειώνω ότι τα παραπάνω όλα αφορούν πλειοψηφίες. Γνωρίζω ότι υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις σε όλα όσα γράφτηκαν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristinaki

Δραστήριο μέλος

Η xristinaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και επαγγέλεται Παιδαγωγός. Έχει γράψει 709 μηνύματα.
Μισελ τι σχεση εχουν οι θετικες κι οι θεωρητικες επιστημες με τον φαλλοκρατισμο?Στις λεγομενες θετικες σχολες δεν υπαρχει μεγαλος αριθμος φοιτητριων?
Επισης απο ποτε οι θεωρητικες επιστημες οπως η ψυχολογια θεωρουνται κατωτερες επιστημες κι οτι βασιζονται μονο σε παπαγαλια κι δεν χρειαζονται ευφυια?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Μισελ τι σχεση εχουν οι θετικες κι οι θεωρητικες επιστημες με τον φαλλοκρατισμο?Στις λεγομενες θετικες σχολες δεν υπαρχει μεγαλος αριθμος φοιτητριων?
Επισης απο ποτε οι θεωρητικες επιστημες οπως η ψυχολογια θεωρουνται κατωτερες επιστημες κι οτι βασιζονται μονο σε παπαγαλια κι δεν χρειαζονται ευφυια?

1. Είπα οτι μιλάω για πλειοψηφίες
2. Αναφέρω τι γενικά πιστευεται, όχι τι πιστευω εγώ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,326 μηνύματα.
ουφου παναγια μου, θα πεσει πολυ ξυλο σε αυτο το τοπικ το βλεπω να ερχεται:p

μισελ διαφωνω σε πολλα, σχεδον σε ολα βασικα, κατα βαση γιατι τα βλεπεις με την οπτικη γωνια της απειλουμενης μειωνοτητας (ενω δεν θα επρεπε). Παμε ενα ενα.

1. Μένος κατά της ανδρικής ομοφυλοφιλίας

καλα η λεξη *μενος* ειναι βαρια, προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα με τους ομοφυλοφιλους, με τους μαλακες και τις κατινες ναι. Αλλα οχι με τους ομοφυλοφιλους. Be that as it may, μπορω να καταλαβω ΓΙΑΤΙ η ανδρικη ομοφυλοφυλια ειναι α) αισθητικα πολυ ασχημη β) ενοχλητικη προς τους αλλους ανδρες (και γυναικες εδω που τα λεμε, οι περισοτερες γυναικες δεν εχουν προβλημα να δουν δυο γυναικες να κανουν σεξ, αλλα το να δουν δυο αντρες θα τους φανει περιεργο η αποκρουστικο.

ο λογος για αυτο? Η ανδρικη φυση. Η ομοφυλοφιλια και προσεξε αναφερομαι στην ομοφυλοφιλια και ΟΧΙ την αμφιφυλοφιλια αντιτιθεται στην ιδια την φυση μας. Ορμονικα ειμαστε φτιαγμενοι να ειμαστε επιθετικη, να προσπαθουμε να παρουμε την θεση του alpha male. Οταν ενα αρσενικο δεχεται σεξουαλικη πραξη απο ενα αλλο αρσενικο (πραγμα που συμβαινει συχνοτατα στη φυση) αυτο σημαινει απολυτη και ανευ ορων υποταγη. Το προβλημα με την ανδρικη ομοφυλοφιλια ειναι οτι μας θυμιζει ενστικτοδος μια κατασταση ταπεινωσης, απολειας των εγγενων χαρακτηριστικων μας. Προσωπικα βιωνω την ομοφυλοφιλια με μια σχετικη αποστροφη, ενω το παραξενο ειναι οτι δεν ειμαι τοσο απολυτα καθετος σε μια αμφι κατασταση. Οκ δεν το εχω κανει ποτε, αλλα τεσπα δεν με αποστρεφει τοσο εντονα οσο η κανονικη ομοφυλοφυλια. Για τους λογους που προανεφερα τεσπα.

2. Απαξίωση φιλίας μεταξύ ετερόφυλων ατόμων από άνδρες

μα το θεο δεν εχω κανει ποτε "καθαρη" παρεα με γυναικα. Εχω γυναικες φιλες, με ολες ομως εχει υπαρξει σεξουαλικη ελξη. Επισις αυτο ειναι αντιθετο στη φυση μας. Ειμαστε προγραμματισμενοι αν θες να γονιμοποιουμε οσο το δυνατον περισοτερα θυλικα γινεται. Το αποτελεσμα ειναι οταν γνωριζουμε μια γυναικα το ΠΡΩΤΟ πραγμα που σκεφτομαστε ειναι "ωραιος κωλος" το οποιο η συνειδητη εκφραση του "θα κανει ευκολα τα παιδια μου". Δεν απαξιωνουμε την φιλια μεταξυ ανδρων και γυναικων, απλα δεν μπορουμε να ξεπερασουμε το πρωτογενες "την θελω up against the wall" ενστικτο μας:p Και αυτο ειναι πολυ ευκολο να το δεις οταν δεις ενα ζευγαρι σε σχεση, που τελικα την εχεις την κοπελια, οι περισοτεροι δεν τηνθεωρουν κατωτερη, τους ενδιαφερει η αποψη της κτλ κτλ. Αλλα ειναι δυσκολο να κανεις χαβαλε με μια γυναικα γιατι ΠΑΝΤΑ τη βλεπεις σεξουαλικα.

3. Υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί και εκφράσεις επιδοκιμασίας

οντως δεν εχω κατι να πω εδω, ειναι μαλλον απομειναρια ενος παλιοτερου κοσμου, δεν νομιζω οτι "σημαινουν" κατι περα απο τη συνηθεια χρησης τους.

4. Γυναικείες vs ανδρικές ικανότητες

One word. Τεστοστερονη. Ειμαστε εξαιρετικα ανταγωνιστικοι, απομειναρι της κυνηγετικης φυσης μας. Αυτο μας δινει κινητρο να γινομαστε καλυτεροι. Οι περισοτερες γυναικες καποια στιγμη χανουν το ενδιαφερων τους για κατι αλλο. Πχ παιδια.


περι ορεξεος κολοκυθοπητα. Φυσικα και σας αρεσει να ειστε υπο, ετσι δικαιολογητε το οτι δεν ειστε "κακες" απλα δεν ειχατε επιλογη. Κανατε αυτο που θα επρεπε να κανετε (δηλαδη να μην κανετε σεξ για να μεγαλωσετε το υπαρχον παιδι) αλλα τι να κανουμε που το big bad male σας υποχρεωσε:p anywho πολλες γυναικες που ειναι dominating αρεσουν σε αντρες, δεν νομιζω πως ειναι κατι αυτο.



θα τα εφτιαχνες εσυ με καποιον 10 cm πιο κοντο απο εσενα? Αφενος οι γυναικες ειναι γονιδιακα πιο μικροσωμες απο τους αντρες αφετερου οι γυναικες εχουν την ικανοτητα να φροντιζουν τους εαυτους τους ποσο? $0 χρονια? 1000 χρονια? Οι ανθρωποι αναπτυχθηκαν πριν 2.000.000 στα οποια αν δεν ειχε το αρσενικο να της φερνει κρεας δεν θα ζουσε. Εξελιξη.

7. Αυνανισμός

σκεψου τον αντικτοιπο του να πει ενας αντρας "ποπο τραβηξα μια χτες καλη" και το να πει το αναλογο μια γυναικα. Ενας αντρας θα παρει ενα μεγαλοπρεπες "στα @@ μας ρε ρουλη". Η γυναικα θα μαζεψει 40 αρσενικους γυρω της να της την πεφτουν. Δεν ειναι κακο, απλα ειναι επικυνδηνο για τη γυναικα να ειναι σεξουαλικα ανοιχτη (σε υπερβολικο βαθμο) ακριβως γιατι εμεις ειμαστε λιγοτερο ικανοι να ελεγχουμε τα ενστικτα μας. Το προβλημα ειναι οτι αν ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ να τα ελεγχουμε δεν θα υπηρχε ανθρωποτητα.

το ιδιο ισχυει και για το γυμνο.

9. Πληρωμένο σεξ

παλι το ιδιο ειναι. Ο αντρας ειναι προγραμματισμενος να πηγαινει με πολλες γυναικες συνεχεια, η γυναικα οχι, και γιαυτο ειναι καπως "παρα φυσην"
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
@epote: Άρα ουσιαστικά δεν διαφωνείς με ο,τι λεω, απλά το δικαιολογείς. ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

]ifrit[

Περιβόητο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,451 μηνύματα.
1.Για τους ομοφυλοφιλους, προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα. Και κραζω ακομα και φιλους που δηλωνουν οτι "τους μισουν". Αλλα οταν ο αλλος προκαλει, δεν ειναι λογικο να μην ειναι αρεστος; Και ασε που η φραση μου φερθηκε που...α δεν βγηκε τυχαια, πιστευω.

2.Οι γυναικες επιδιωκουν φιλια με αντρες, συνηθως με τα ιδια κινητρα που επιδιωκουν και με γυναικες. Ομως υπαρχει και η αποψη οτι πολλες γυναικες νιωθουν οτι τους καταλαβαινουν περισσοτερο οι αντρες, και το αποδεχομαι.
Επισης οι αντρες, δημιουργουν φιλιες συνηθως επειδη τους ελκει σεξουαλικα η κοπελα, ειμαστε πιο σεξουαλικα οντα, αυτο δεν αλλαζει.

3.Αυτα ειναι καθαρα ΠΛΑΚΑ. Πλακα ειναι, ο,τι γουσταρεις λες.

4.Και στα μεν και στα δε, υπαρχουν και αντρες και γυναικες. Δε βλεπω σαφη διαχωρισμο, ισως μονο στις εργασιες που απαιτουν σωματικη δυναμη. Εσυ θα δουλευες σε οικοδομη για να αποδειξεις οτι εισαι ιση με εναν αντρα ΚΑΙ σε αυτον τον τομεα;

5.Το σεξ ειναι απλα σεξ. Ο καθενας φτιαχνεται οπως θελει. Ειτε με το να ειναι απο πανω, απο κατω κλπ. Ειναι καθαρα σεξουαλικο, δεν δηλωνει κατι.

6.Εγω βλεπω ακομα και κοριτσακια του λυκειου να τα εχουν με φανταρους πχ.
Αυτο επιβεβαιωνει αυτο που λες κι εσυ. Αλλα στα ζευγαρια βλεπεις ο,τι συνδυασμο θες. Ξερω και αγορια που τα εχουν με ΤΟΥΒΛΑ και το γουσταρουν, ενω τα περισσοτερα ισως αγορια που ξερω θελουν μια εξυπνη κοπελα διπλα τους (μαζι τους κι εγω)

7.Ειναι ταμπου ο γυναικειος αυνανισμος, εχεις δικιο. Προσωπικα δεν τον κατακρινω. Και η πλακα στους αντρες με αυτο το θεμα ειναι απλα ΠΛΑΚΑ godammit.

8.Το αντρικο και το γυναικειο σωμα εχουν διαφορες. Θα εβγαινες χωρις μπλουζ εξω;

9.Απο συζητησεις, ξερω οτι ο,τιδηποτε εχει σχεση με πληρωμενο σεξ ειναι κατακριτεο, ειτε αφορα αντρες ειτε γυναικες, εκτος απ' τα πιτσιρικια που τα πηγαινε ο πατερας τους σε επαγγελματιες, λολ. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
oyg θα με βάλεις να γραφω για την υπόλοιπη ώρα ώσπου να χτυπήσει το τηλέφωνο μου ότι ξεκινάει η γιορτή της εταιρίας :P

Τες πα....κομμάτι κομμάτι κι ένα ένα

1. Μένος κατά της ανδρικής ομοφυλοφιλίας
[....]
Αν λοιπόν, η γυναίκα δεν θεωρούνταν κάτι κατώτερο, ουσιαστικά δεν θα υπήρχε αυτός ο ρατσισμός. Ο ρατσισμός είναι εμφανές ότι προέρχεται διότι υποσυνείδητα, ο ρατσιστής θεωρεί ότι ο «ανώτερος» (άνδρας) υιοθέτησε αυτοβούλως κάποιες συμπεριφορές του «κατώτερου» (γυναίκα), άρα αυτόματα αυτό του δίνει το δικαίωμα να τον υποτιμά, όπως υποτιμά από μέσα του και τη γυναίκα. Ωστόσο επειδή πλέον θεωρείται κατακριτέο να υποτιμά κάποιος τις γυναίκες, η υποτιμήση του για αυτές έχει μείνει στα πλαίσια του υποσυνείδητου, ενώ για τους ομοφυλόφιλους άνδρες μιας και είναι πιο γενικευμένη η υποτίμηση και πιο συχνή, θεωρεί ότι μπορεί να τους υποτιμήσει και ο ίδιος, χωρίς να αντιμετωπίσει την κοινωνική κατακραυγή. Συνήθως δε η υποτίμηση είναι τόσο έντονη, διότι πιθανολογώ ότι δια μέσω αυτής εκφράζει και την καταπιεσμένη υποτίμηση του για τις γυναίκες.
Υπάρχει η αντίθετη άποψη ότι η απαξίωση αυτή προέρχεται λόγω της διαφορετικότητας των ομοφυλόφιλων και διότι θεωρείται ότι κάνουν κάτι αφύσικο. Αν όμως αυτό ήταν το αίτιο, τότε γιατί δεν υπάρχει η ίδια υποτίμηση και για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες;
Όλο το σκεπτικό σου, το θεωρώ εικασία βασισμένη σε δικές σου αγωνίες για το φύλο της γυναίκας και διαφωνώ :P
Εγω πάλι εικάζω ότι ο λόγος που υπάρχει αυτός ο ρατσισμός δεν ξεκινάει απ το γεγονός της εξομοίωσης του ομοφυλοφιλου με την και καλά κατώτερη γυναίκα αλλά με την εξομοίωση του ομοφυλόφιλου με εν γένη κάτι ανώμαλο και άρρωστο σαν είδος.
Ενας εξοστρακισμός, υπόλοιμα μιας εποχής, που το άρωστο το πεταγαν στο ποταμι γιατι δεν μπορουσαν να το κουβαλήσουν.
Απ τη στιγμή που ο ομοφυλόφιλος δεν μπορεί να διαιωνίσει το είδος, υποσυνείδητα για κάποιους, δεν έχει και λογο υπάρξης. Δε θα έπρεπε να υπάρχει ένα είδος το οποίο είναι ΜΟΝΟ φόρτωμα στην γη, στην πανίδα και στην χλωρίδα και δεν έχει να προσφέρει τα δικά του γερα και δυνατα γονίδια.
Η ίδια υποτίμηση για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες δεν υπάρχει μιας που το θηλυκό είναι η ΜΗΤΕΡΑ των όλων και δεν ειναι τόσο εύκολο να εξοστρακιστεί με τον τροπο που εξοστρακίζεται το αρσενικό "αρρωστο"
ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, δεν είναι η αποψη μου αυτη για τους ομοφυλοφιλους.


2. Απαξίωση φιλίας μεταξύ ετερόφυλων ατόμων από άνδρες
Συχνότατα βλέπουμε ότι ενώ οι γυναίκες δέχονται και επιδιώκουν τη φιλία μεταξύ ετερόφυλων ατόμων, οι άνδρες δεν θεωρούν ότι υφίσταται και δηλώνουν ευθέως ότι δεν θα έκαναν παρέα με γυναίκα χωρίς να τους ελκύει ερωτικά. Είναι δυνατόν, να ξεχωρίζουν τους φίλους βάσει φύλου, αν θεωρούσαν τις γυναίκες ίσες; Η πιο προφανής εξήγηση είναι ότι θεωρούν τις γυναίκες υποδεέστερους συζητητές, οπότε προτιμούν τους άνδρες για παρέα που τους εκτιμούν.
Υπάρχει και η αντίθετη άποψη ότι αυτό συμβαίνει διότι με τους άνδρες νιώθουν ότι έχουν περισσότερα κοινά και άρα τους καταλαβαίνουν καλύτερα. Τότε όμως γιατί δεν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα και στις γυναίκες; Γιατί δεν απαξιώνουν κι αυτές αυτό το είδος φιλίας;
δεν μπορώ καν να σου περιγραψω ποσο πολυ ΔΙΑΦΩΝΩ με αυτο!!!
Οι γυναίκες και οι άντρες ειναι επιστημονικά πλέον αποδεδειγμένο ότι σε κάποιες βιοτικες λειτουργίες δρουν και λειτουργουν εντελώς διαφορετικά!
Οι αντρες δεν θελουν να εχουν φιλες γυναικες γιατι ενδομυχα νιωθουν να κοροϊδευουν την φίλη τους όταν ενίοτε την φαντασιονονται σε ερωτικές περιπτυξεις μαζί της!
Το γιατι οι άντρες φαντασιωνονται κάτι τετοιο και οι γυναικες οχι, είναι πολυ απλο κι επισης αποδεδειγμενο επιστημονικα... γιατι ΑΠΛΑ έτσι λειτουργεί ο εγκέφαλος τους! Οι ορμόνες που κουβαλάνε στο κορμί τους, προσταζουν όλη την ώρα για σεξ! (τι δυστυχία θεε μου να μην μπορείς να απολαυσεις τις ανθρωπινες σχεσεις με πολλαπλους τροπους και να τα βλεπεις όλα σαν ένα τεραστιο κρεβατι!)


3. Υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί και εκφράσεις επιδοκιμασίας
Υπάρχουν πολλοί υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί, που ουσιαστικά υποτιμούν τον άλλον προσάπτοντας του γυναικεία συμπεριφορά, πχ γυναικούλα, Σούλα (ή άλλα γυναικεία ονόματα) κλπ
Αντιθέτως οι χαρακτηρισμοί που προσάπτουν σε κάποια ανδρική συμπεριφορά θεωρούνται θετικές και εκφράζουν επιδοκιμασία, πχ αντράκι
εδω σχετικά συμφωνώ....
οι γυναικες σαν πιο συναισθηματικά και ευαισθητα πλασματα (λογω ορμονων) είναι πιο αδυναμες να γινουν σκληρες και αδυσοπιτες όσο ένας αντρας...
Οταν δε, μια γυναικα γινει σκληρη, ειναι γεγονός ότι ειναι ΠΟΛΥ πιο σκληρη από έναν άντρα... κυκλοφορεί στην "πιάτσα" και κάτω απ το όνομα μπιτς :P


4. Γυναικείες vs ανδρικές ικανότητες
Υπάρχουν κάποια πράγματα στα οποία θεωρούνται γενικά ικανότερες οι γυναίκες και κάποια άλλα στα οποία θεωρούνται καλύτεροι οι άνδρες. Δεν θα εξετάσουμε εδώ κατά πόσον είναι σωστά ή όχι. Ας τα δούμε λίγο όμως:
  • Άνδρες: Θετικές επιστήμες, κατασκευές, οδήγηση, εργασίες που απαιτούν σωματική δύναμη, ηγετικές θέσεις
  • Γυναίκες: Θεωρητικές επιστήμες, τέχνες, δουλειές σπιτιού, τυποποιημένες εργασίες (πχ γραμματείς), μεγάλωμα παιδιών
Παρατηρείτε κάτι; Οι θεωρούμενες ως «ανδρικές δουλειές» γενικά είναι εργασίες που απαιτούν σκέψη και εκτιμώνται περισσότερο απʼότι οι «γυναικείες». Αντιθέτως οι γυναικείες είναι δουλειές που δεν απαιτούν ιδιαίτερη ευφυία και λογική και εκτιμώνται γενικά λιγότερο.
Διαφωνω κι εδω...
ΠΛΕΟΝ δεν υπάρχει τοσο μεγαλο ποσοστο ανδρων ώστε να ειναι η πλειοψηφία, αυτών που δεν εκτιμουν την γυναικεια προσφορά σε οποιοδήποτε επιπεδο.
Πλέον οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ νέοι γονείς ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ την προσφορα της συντροφου τους στο μεγαλωμα των παιδιων τους καθως και τα οικοκυρικα και όλα!

5. Σεξ
Παρατηρούμε γενικά στο σεξ ότι οι άνδρες έχουν την τάση να ερεθίζονται όταν νιώθουν ότι έχουν το «πάνω χέρι». Ομοίως πολλές γυναίκες στο κρεβάτι ερεθίζονται όταν νιώθουν ότι είναι «υπό». Αν σκεφτείτε τι λέγεται συνήθως στο σεξ, θα διαπιστώσετε ότι συνάδει με το παραπάνω.
Επίσης αν μια γυναίκα κάνει σεξ μόνο για το σεξ, χωρίς να επιδιώκει σχέση, θεωρείται από πόρνη (για τους πιο συντηρητικούς) έως μειωμένης αξίας διότι θεωρούν δεν μπορεί να βρει σχέση και αναγκάζεται να καταφύγει εκεί. Για έναν άνδρα σπανίως χαρακτηρίζεται αρνητικό να κάνει σεξ μόνο για το σεξ και ουδείς σκέφτεται ότι το κάνει επειδή δεν μπορεί να βρει σχέση. Πάντα θεωρείται ότι είναι επιλογή και όχι λύση ανάγκης.[/quote]
σε αυτο συμφωνω :P επιτέλους


6. Σχέσεις
Παρατηρήστε λίγο τις περισσότερες σχέσεις γνωστών σας ή ίσως και τη δική σας. Συνήθως οι γυναίκες τείνουν να επιλέγουν άνδρες που είναι κατά κάποιο τρόπο «ανώτεροι» τους: έχουν μεγαλύτερο εισόδημα, περισσότερες σπουδές, μεγαλύτερη ηλικία, ακόμη και μεγαλύτερο ύψος (παραπάνω από τη φυσική διαφορά που είναι 10 εκ)! Ομοίως και οι άνδρες τείνουν να επιλέγουν γυναίκες «κατώτερες» τους, δηλαδή το αντίστροφο από τα παραπάνω κριτήρια. Ακόμα και στο παιχνίδι του φλέρτ, ο άνδρας είναι ο «κυνηγός», ο άνδρας κάνει το πρώτο βήμα, και αν το κάνει η γυναίκα πολλές φορές είναι κατακριτέο.
για αυτο ειλικρινα δεν έχω αποψη.... δεν μπορω να ξέρω....
δεν λειτουργησα ποτε κατ αυτο τον τροπο και κοιτωντας γυρω μου και παρατηροντας τις σχεσεις των ζευγαριων που γνωρίζω, τα πραγματα ειναι μαλλον μοιρασμενα...
Πότε ο ένας είναι λιγο παραπάνω κάπου, πότε ο άλλος... γενικά εγω σε αυτο, βλεπω μια ισορροπια



7. Αυνανισμός
Εδώ, οι διαφορές είναι κοινώς παραδεκτές. Οι άνδρες το παραδέχονται ακόμη και δημόσια, δεν τους κατακρίνει κανείς και κάνουν ακόμη και αστεία γιʼαυτό. Αντιθέτως, οι γυναίκες δεν το παραδέχονται σε κανέναν ή μόνο σε πολύ στενές τους φίλες και στο ταίρι τους, αν το παραδεχούν δημόσια αντιμετωπίζονται στην καλύτερη περίπτωση ως προβληματικές και καμία δεν έχει τόση άνεση ώστε να κάνει ακόμη και αστεία γιʼαυτό.
δεν το πιστευω αυτο... ειλικρινα δεν μου έχει τυχει κάτι αναλογο....
οι άνθρωποι ίσως που συναναστρεφομαι με κάνουν να πιστευω ότι η πλειοψηφία ΠΛΕΟΝ αντιμετωπιζει ισοτιμα αντρες και γυναικες στο παραπανω θεμα


8. Γυμνό
Όλοι κατακρίνουν τις ανατολικές χώρες όπου οι γυναίκες κυκλοφορούν φορώντας μπούρκα και οι άνδρες καλύπτουν όσα και οι ομόφυλοι τους στο δυτικό κόσμο. Ωστόσο, έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ακόμα και στην «πολιτισμένη» δύση συμβαίνει κάτι παρόμοιο, απλά σε μικρότερη έκταση; Οι άνδρες μπορούν άνετα να κυκλοφορήσουν χωρίς να φορούν τίποτα από τη μέση και πάνω σε χαλαρές περιστάσεις ή ενώ αθλούνται. Οι γυναίκες όχι. Οι άνδρες μπορούν άνετα να ντυθούν «αποκαλυπτικά» χωρίς να θεωρείται ότι το κάνουν για να προσελκύσουν σεξουαλικό σύντροφο, οι γυναίκες όχι. Οι άνδρες μπορούν σε σπάνιες περιπτώσεις να επιδείξουν τον πρωκτό τους για να προσβάλλουν κάποιον (σε ταινίες θα το έχετε δει σίγουρα) και θεωρείται μάλλον αστείο και προσβλητικό για τον άλλον. Αν το έκανε μια γυναίκα θα θεωρούνταν προκλητικό (σε σημείο να την βγάλουν πόρνη) και προσβλητικό για την ίδια, όχι για τον άλλον.
Μα για τον άντρα το στήθος δεν ειναι ερωτογενής ζώνη ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ που είναι για την γυναικα....
Η κοινωνία μας, έχει αποφασίσει να "κρυβει" τις ερωτογενής ζώνες...
Επίσης, αν ενας άντρας χτυπησει ελαφρα στο στηθος θα ειναι σαν να χτυπαει το χερι του... η γυναικα όμως θα πονέσει όπως πονάει ο άντρας στα γεννητικά του όργανα!
Τέλος... έχεις σκεφτεί την πιθανότητα του ότι η γυναίκα ασυνείδητα ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ την περιοχή με την οποια θα ΘΡΕΨΕΙ το παιδιού της???
Και μη μου το συγκρίνεις με το μπιμπερό... είναι ένστικτο αυτό...
ακομα και σε αρκετες φυλες που ειναι πολλάαααααααα χρόνια πισω, αν δεις φωτογραφίες, οι γυναικες καλυπτουν το στηθος τους.
Προστασία είναι... όχι ντροπη!



9. Πληρωμένο σεξ
Εδώ οι γυναίκες υποτιμούνται διπλά. Και ως επαγγελματίες, και ως πελάτισσες. Για τους άνδρες δεν είναι ιδιαίτερα κατακριτέο να επιδοθούν σε πληρωμένο σεξ, για τις γυναίκες είναι απόλυτα. Για τους άνδρες δεν σε καμία περίπτωση εξίσου κατακριτέο να γίνουν ζιγκολό όσο είναι να γίνει μια γυναίκα ιερόδουλη.
Τι λες βρε Λία μου?
Ισα ίσα... που είναι πολύ πιο προσβλητικό για τον αντρα να ειναι ζιγκολο παρα για την γυναικα να ειναι ιεροφουλη
Σε βαθμό που θα μπορουσες να πεις οτι ναι, ειναι ρατσισμός και πιστευω ότι το κανουν αυτο γιατι θεωρουν ότι ειναι στη γυναικεια φύση η πουτανια! :P
Οχι.... ο πληρωμένος έρωτας ηταν πάντα ντροπή και για τα δύο φύλα...
Για πολύ κοσμο που γνωρίζω.... είναι το ίδιο εξεφτελιστικό να πρεπει να πληρωσεις για κάτι που υπάρχει ευραιως δωρεαν είτε ειναι αντρας είτε γυναικα.


ΟΥΦ!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kleftra

Διάσημο μέλος

Η Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Θα απαντήσω για όλες τις περιπτώσεις που αναφέρεις.
Δεν ξέρω αν μπορεί να θεωρηθεί ως υποβόσκων φαλλοκρατισμός, επισης δεν ξέρω αν όλοι όσοι φανερά αποφεύγουν να δηλώσουν καποια φαλλοκρατική αντίληψη το κάνουν γιατί όντως δεν το πιστεύουν ή γιατί φοβούνται ότι στην εποχή μας θα θεωρηθούν politically incorrect.
Όπως και να χει παρόμοιες αντιλήψεις σαν κι αυτές που προβάλλεις διακατέχουν τους περισσότερους και είναι κατάλοιπα στερεοτύπων ετών που θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να εξαλειφθούν.
Και δυστυχώς συντηρούνται στο πίσω μέρος του μυαλού μας ως προέκταση μιας γενικότερης άποψης για τα δύο φύλα.

Να δώσω ένα απλό παράδειγμα, αν στην πολύκροτη υπόθεση της μαθήτριας που βιάσθηκε ήταν στην θέση της ένα νεαρός(θα τον θεωρήσω Έλληνα για να περιοριστεί η συζήτηση στο φύλο και όχι στην εθνικότητα) καταγγέλοντας βιασμό απο 4 συμμαθήτριες του, αυτόματα δεν θα γινόταν λιγότερο πιστευτός στο μυαλό των περισσοτέρων;
Στερεότυπο 1.ένας άντρας θα χαιρόταν το σεξ με 4 κοπέλες και σε καμμία περίπτωση δεν θα έφερνε αντίσταση
Στερεότυπο 2.έχει μεγαλύτερη σωματική δύναμη άρα θα μπορούσε να τα βάλει και με τις 4
Στερεότυπο 3.οι γυναίκες δεν παίρνουν ικανοποίηση υποτάσσοντας τον αδύναμο άλλον
Και για να μην αναρωτιέστε τι σχέση έχουν όλα αυτά με φαλλοκρατισμο, εχουν σχέση με στερεότυπες αντιληψεις σαν κι αυτές του θεματος, οι οποίες είναι τόσο στενά σφηνωμένες στο μυαλό μας που ακόμη κι όταν θέλουμε να είμαστε ανοιχτόμυαλοι πάντα έρχονται ως δεύτερες σκέψεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristinaki

Δραστήριο μέλος

Η xristinaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και επαγγέλεται Παιδαγωγός. Έχει γράψει 709 μηνύματα.
Θεωρω οτι υπαρχει φαλλοκρατισμος ο οποιος δεν ειναι καθολου υποβοσκων πολλες φορες.Πρωτα απο ολα οι αντρες εκμεταλευονται συχνα την σωματικη τους δυναμη για να θεωρουνται ανωτεροι.Εκνευριζομαι τρομερα οταν ακουω εκφρασεις ακομα κι στον δρομο αν σε πιασω θα θα σε σπασω στο ξυλο κτλ σε γυναικες.Μου χει τυχει πολλακις επειδη ειμαι μικροκαμωμενη χωρις λογο να με σπρωξει η να μου μιλησει αποτομα καποιος αγνωστος αντραςκι να νομιζει οτι τον φοβαμαι απο πανω.Να μην ξεχναμε κι την ενδοοικογενειακη βια που πολλοι αντρες χρησιμοποιουν την σωματικη τους δυναμη γι να επιβληθουν κι να κακοποιησουν τις γυναικες.Ενα μεγαλο μερος γυναικων δεχονται την βια μεσα στο σπιτι τους

Επισης η εκφρασεις του τυπου πανε κυρα μου σπιτι σου να πλυνεις κανα πιατο τι δουλεια εχεις εδω?Που το εχω ακουσει πολλες φορες στην οδηγηση για παραδειγμα(κι προσφατα μαλιστα στις καταληψεις ετσι φωναζε ενας πατερας αε μια μητερα αλλου μαθητη μπροστα στις καμερες) υποδεικνυει ρατσισμο οπως κι να το κανουμε.Δεν μου αρεσει να βλεπω αντρες να φερονται ασχημα σε μια κυρια.


Επισης νομιζω οτι οι αντρες ειναι πιο απελευθερομενοι ερωτικα απο οτι οι γυναικες για παραδειγμα υπαρχει το προτυπο του εμπνευστη του playboy με τις 6,7 γυναικες που το ονειρευονται πολλοι αντρες.Δεν υπαρχει καποιο τετοιο προτυπο στην κοινωνια για τις γυναικες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

kleftra

Διάσημο μέλος

Η Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
..................για παραδειγμα υπαρχει το προτυπο του εμπνευστη του playboy με τις 6,7 γυναικες που το ονειρευονται πολλοι αντρες.Δεν υπαρχει καποιο τετοιο προτυπο στην κοινωνια για τις γυναικες.

Υπάρχει λέγεται Ελίζαμπεθ Τέηλορ;):D
Γλυκιά μου αν βγεις εσύ να παραδεχτείς πως τα χεις με 5 συγχρόνως ακόμη και να μην στο πουν το ελαφρύτερο που θα σε θεωρήσουν είναι τσ**λα.
Τα ίδια αρνητικά σχόλια θα εισπράξεις αν κυκλοφορείς στο δρόμο σαν βαρύμαγκας έτοιμη να δείρεις τον καθένα ή αν εχεις λεξιλόγιο λιμενεργάτη.
Όλα αυτά είναι στερεότυπα όπως ξανάπα.

Όμως υπάρχει κάτι βασικό που δεν πρέπει να μπερδεύουμε άλλο φαλοκρατισμός, άλλο ισότητα,άλλο ομοιότητα.
Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ όμοιοι, αλλιώς θα υπήρχε μόνο ένα φύλο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DiavolakoS

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο DiavolakoS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,107 μηνύματα.
Όμως υπάρχει κάτι βασικό που δεν πρέπει να μπερδεύουμε άλλο φαλοκρατισμός, άλλο ισότητα,άλλο ομοιότητα.
Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ όμοιοι, αλλιώς θα υπήρχε μόνο ένα φύλο.

αυτη ειναι η ουσια..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristinaki

Δραστήριο μέλος

Η xristinaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και επαγγέλεται Παιδαγωγός. Έχει γράψει 709 μηνύματα.
Ε ναι σαφως κι δεν ειμαστε ομοιοι ειμαστε ισοι ομως κι καποιες συμπεριφορες υποδεικνυουν το αντιθετο.
Υπαρχει προτυπο αντρα με 6,7 γυναικες συγχρονωςκι μικροτερες κουκλαρες μαλιστα .Μια γυναικα που θα τριγυρνουσε φανερα με 6,7 αγορια σαφως κι θα θεωρουνταν τσ..... κι ανηθικη Ενω ο αντρας θεωρειται κι επιτυχημενος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
ο άνδρας που περιγράφεις θα θεωρούνταν επιτυχημένος μόνο από τους κάφρους, δεν είναι όλοι οι άντρες κάφροι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kleftra

Διάσημο μέλος

Η Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Ε ναι σαφως κι δεν ειμαστε ομοιοι ειμαστε ισοι ομως κι καποιες συμπεριφορες υποδεικνυουν το αντιθετο.
Υπαρχει προτυπο αντρα με 6,7 γυναικες συγχρονωςκι μικροτερες κουκλαρες μαλιστα .Μια γυναικα που θα τριγυρνουσε φανερα με 6,7 αγορια σαφως κι θα θεωρουνταν τσ..... κι ανηθικη Ενω ο αντρας θεωρειται κι επιτυχημενος.


Αυτό εννοώ χριστινάκι λέγοντας πως τα μπερδεύεις.
Το ίσοι αναφέρεται σε πολιτικά και λοιπά δικαιώματα(μόρφωση,δουλειά,πολιτική υπόσταση κλπ).
Το όμοιοι αναφέρεται σε συμπεριφορές.Κι αφήνω επίτηδες την σεξουαλική συμπεριφορά απέξω γιατί εκεί πιστεύω στην απόλυτη ελευθερία ανεξαρτήτως φύλου.Θα σου δώσω όμως ένα άλλο παράδειγμα συμπεριφοράς, όσο θα με χαλάσει μια γυναίκα να το παίζει γαμ*ω και δέρνω(όχι να είναι δυναμική αλλά να είναι υπερβολική) άλλο τόσο θα με χαλάσει ένας άντρας που ουρλιάζει γιατί είδε κατσαρίδα.Ξέρω είναι γελοία τα παραδείγματα:redface:
Νομίζω όμως πως έχουμε ξεφύγει πολύ απο το ερωτημα που βάζει η Μισέλ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristinaki

Δραστήριο μέλος

Η xristinaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και επαγγέλεται Παιδαγωγός. Έχει γράψει 709 μηνύματα.
Diavolakos κι exposed δεν νομιζω γιατι αυτο το προτυπο πουλαει εδω κι χρονια.Τουλαχιστον εγω το χω δει να το διαφημιζουν με το περιοδικο οτι αυτος ειναι ο σωστος αντρας αρα καποιοι υπαρχουν που το πιστευουν :P:D.

Οι συμπεριφορες που ανεφερα παραπανω του τυπου (πανε σπιτι σου να πλυνεις κανα πιατο) που εγω το χω ακουσει η κι η βια κι ενδοοικογενειακα ακομα δεν δειχνει οτι υπαρχουν αρκετοι που το παιζουν καφροι?
Κι σαφως δεν ειπα πως ειναι ολοι οι αντρες ιδιοι καποιες συμπεριφορες εθιξα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kleftra

Διάσημο μέλος

Η Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Οι συμπεριφορες που ανεφερα παραπανω του τυπου (πανε σπιτι σου να πλυνεις κανα πιατο) που εγω το χω ακουσει η κι η βια κι ενδοοικογενειακα ακομα δεν δειχνει οτι υπαρχουν αρκετοι που το παιζουν καφροι?
Κι σαφως δεν ειπα πως ειναι ολοι οι αντρες ιδιοι καποιες συμπεριφορες εθιξα.

Xristina ανοίγεις πολυ πολυ μεγάλη συζήτηση:hmm:
Καταρχήν υπάρχουν δυο περιπτώσεις.Η περίπτωση που ο άλλος θα στην πει έτσι χοντρά στο δρόμο ή οπουδήποτε αλλού δεν υποδεικνύει πάντα ότι και στην υπόλοιπη ζωή του εφαρμόζει το ίδιο.Απλά μπορεί να μην κατεβάζει το κεφάλι του κατι έξυπνο να σου πει και χρησιμοποιεί τα ίδια κλισέ εκείνη την ώρα έχοντας την ανόητη εντύπωση πως θα σου κάνει τα μούτρα κρέας:P.Πάντως και σε αυτά έχουν βρεθεί πλέον πληρωμένες απαντήσεις του τύπου "Όχι γιατί έχω έναν μαλ*κα σαν και σένα σπίτι και τα πλένει" άσχετα που τον άνθρωπο σου δεν τον θεωρείς καθόλου μαλ*κα αλλά σε τέτοιους τύπους τέτοιες απαντήσεις αξίζει να δίνεις.

Πάμε τώρα στην δεύτερη περίπτωση, ο άλλος να είναι όντως κάφρος.Κι εδώ αναρωτιέμαι, καλα αυτός είναι μαλ*κας εσείς όμως οι 6-7 που είστε μαζί του τι είστε;Ελαφρά πιο ηλίθιες;)
Δυστυχώς αν οι άντρες αυτού του τύπου δεν έβρισκαν γυναίκες να τους σιγοντάρουν σε όλα αυτά θα προσπαθούσαν να αλλάξουν.Τώρα όμως γιατί να το κάνουν αφού και η μία να φύγει θα βρεθούν χιλιάδες πρόθυμες να τους ανεχτούν;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristinaki

Δραστήριο μέλος

Η xristinaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και επαγγέλεται Παιδαγωγός. Έχει γράψει 709 μηνύματα.
Κλεφτρα μου εσυ παρεξηγησες αυτο που ειπα δεν ειπα να γινουμε ολοι ιδιοι.Σαφως κι δεν θα θελα να δω γυναικες να συμπεριφερονται ετσι.

Θεωρω οτι η βια , οι προσβολες σε γυναικες δεν ειναι τυπικη συμπεριφορα των αντρων ειναι επιδειξη φαλοκρατισμου ειδικα καποιοι που το λενε κιολας οτι εγω ειμαι ο αντρας.Καποιος που απειλει οτι θα δειρει μια γυναικα γιατι αυτος ειναι ο αντρας δεν ειναι φαλοκρατης?Κι εχω δει ακομα κι στο δρομο τετοια πραγματα .Δεν νομιζω οτι ειμαι εκτος θεματος αυτο που λεω κι εγω ειναι οτι υπαρχει φαλοκρατισμος κι οτι εκφραζεται με πολλους τροπους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Κι εγώ διαφωνώ απόλυτα...

Να προσθέσω για την ομοφυλοφιλία, ότι κατ' εμέ σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει η επιφυλακτικότητα προς την ανδρική ομοφυλοφιλία με την όποια απαξίωση της γυναίκας γενικά...

...ΑΛΛΑ γιατί, εκτός άλλων, το σεξ μεταξώ ανδρών είναι, ως προς τη φυσική επαφή, πολύ πιο "βίαιο" και με πιο πολλές επιπτώσεις στο σώμα, από ότι μεταξύ δύο γυναικών.

Ναι οκ, και ετερόφυλα ζευγάρια κάνουν πρωκτικό, κλπ κλπ...

Αλλά η βασική επαφή των ομοφυλόφιλων ανδρών είναι η πρωκτική διείσδυση, δεκτό;

Ε, ένας άντρας ετεροφυλόφιλος σοκάρεται από αυτό, είναι κάτι που έτσι κι αλλιώς εξαιρετικά σπάνια θα έκανε στη σεξουαλική του ζωή... ενώ η γυναίκα, είναι από τη φύση της το ον που "δέχεται", στην ερωτική επαφή... και που (ίσως κατ' επέκταση αυτού;) είναι πιο "φυσιολογικό" και συνηθισμένο, να κάνει και πρωκτικό έρωτα.

Κοινώς, οι άντρες δε δέχονται να σκεφτούν τον πρωκτικό έρωτα με εκείνους σαν "αποδέκτες" και το γεγονός ότι υπάρχει κατηγορία ζευγαριών, όπου αυτό συμβαίνει τακτικά και βασικά, αντιδρούν με ατσούμπαλα σχόλια, αποτυχημένα αστεία, κλπ.

Κοινώς, καμία σχέση με τη γυναίκα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Insomniac

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Insomniac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 876 μηνύματα.
Γενικα, διαφωνω σχεδον στα παντα που αναφερεις, σε μεγαλυτερο ή μικροτερο βαθμο, και νομιζω οτι απο το κειμενο σου βγαινει ενα σκεπτικο "αντριστροφου ρατσισμου". Δηλαδη, μου φαινεται οτι κατηγορεις πλεον τους αντρες (γιατι ποιον αλλον μπορεις να κατηγορησεις για φαλλοκρατισμο; ;) ) και για καταστασεις οι οποιες ειτε δεν υπαρχουν, ειτε για τις οποιες δεν ευθυνονται οι ιδιοι. :/: :sorry:


Ενδεικτικα, γιατι τωρα ψιλοβαριεμαι να γραφω ακομα μεγαλυτερα κειμενα:


Παρατηρείτε κάτι; Ουσιαστικά ο ομοφυλόφιλος άνδρας είναι ένας καθʼόλα φυσιολογικός άνδρας, που σε κάποια πράγματα υιοθετεί ή θεωρείται λανθασμένα ότι υιοθετεί, συμπεριφορές που έχουμε στο μυαλό μας ως γυναικείες. Αν λοιπόν, η γυναίκα δεν θεωρούνταν κάτι κατώτερο, ουσιαστικά δεν θα υπήρχε αυτός ο ρατσισμός. Ο ρατσισμός είναι εμφανές ότι προέρχεται διότι υποσυνείδητα, ο ρατσιστής θεωρεί ότι ο «ανώτερος» (άνδρας) υιοθέτησε αυτοβούλως κάποιες συμπεριφορές του «κατώτερου» (γυναίκα), άρα αυτόματα αυτό του δίνει το δικαίωμα να τον υποτιμά, όπως υποτιμά από μέσα του και τη γυναίκα.

Το οτι υιοθετει γυναικεια συμπεριφορα χωρις ωστοσο να ειναι γυναικα, αποκλειεται να αποτελει λογο για υποτιμηση - αποξενωση; Αν πχ, υιοθετουσε συμπεριφορα εφηβου ενας ενηλικος, δεν θα γινοταν το ιδιο; Δεν λεω φυσικα οτι αυτο οντως συμβαινει, ποσο μαλλον σε ολες τις περιπτωσεις, αλλα ειναι ενα ειδος εξηγησης, εκτος της περιπτωσης του απλου αμαθους ρατσιτση.

Υπάρχει η αντίθετη άποψη ότι η απαξίωση αυτή προέρχεται λόγω της διαφορετικότητας των ομοφυλόφιλων και διότι θεωρείται ότι κάνουν κάτι αφύσικο. Αν όμως αυτό ήταν το αίτιο, τότε γιατί δεν υπάρχει η ίδια υποτίμηση και για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες;

...Γιατι, πολυ απλα, κανεις λαθος. :) Τα ατομα τα οποια υποτιμουν τους αντρες ομοφυλοφιλους με τα παραπανω γυναικεια χαρακτηριστικα, υποτιμουν αντιστοιχα και τις γυναικες gay, με αντρικα χαρακτηριστικα. Εκει που εκφραζονται θετικα ειναι για τις κοπελες που "δοκιμαζουν" να κανουν λεσβιακο, που ειναι αμφι (αρα μπορουν και οι ιδιοι να κανουν κατι :whistle: ) ή που δεν φαινεται να εκφραζονται με αντρικες συνπεριφορες, κτλ! ;)

2. Απαξίωση φιλίας μεταξύ ετερόφυλων ατόμων από άνδρες
Συχνότατα βλέπουμε ότι ενώ οι γυναίκες δέχονται και επιδιώκουν τη φιλία μεταξύ ετερόφυλων ατόμων, οι άνδρες δεν θεωρούν ότι υφίσταται και δηλώνουν ευθέως ότι δεν θα έκαναν παρέα με γυναίκα χωρίς να τους ελκύει ερωτικά. Είναι δυνατόν, να ξεχωρίζουν τους φίλους βάσει φύλου, αν θεωρούσαν τις γυναίκες ίσες; Η πιο προφανής εξήγηση είναι ότι θεωρούν τις γυναίκες υποδεέστερους συζητητές, οπότε προτιμούν τους άνδρες για παρέα που τους εκτιμούν.
Υπάρχει και η αντίθετη άποψη ότι αυτό συμβαίνει διότι με τους άνδρες νιώθουν ότι έχουν περισσότερα κοινά και άρα τους καταλαβαίνουν καλύτερα. Τότε όμως γιατί δεν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα και στις γυναίκες; Γιατί δεν απαξιώνουν κι αυτές αυτό το είδος φιλίας;

1. Αν ετσι αισθανονται, και οντως νιωθουν να ελκυονται σεξουαλικα απο ολες τις μη ασχημες κοπελες με τις οποιες κανουν παρεα, γιατι ειναι φαλλοκρατικη η συμπεριφορα τους; Ειλικρινης ειναι. Θα επρεπε δηλαδη νακατπιεσουν τα αισθηματα - διαθεσεις τους;
2. (Για το συζητητες) Γιατι αλλωστε - ειδικα οι αντρες - αυτο που ψαχνουν σε ολους τους φιλους τους, ειναι μια καλη συζητηση. Δεν εχεις "φιλους" να βγαινουν μονο για μπαροτσαρκα, ή για ταβλακι, κτλ; Ή επισης, δεν εχεις δει αντρες φιλους να κανουν και να λενε πραγματα τα οποια ξεκαθαρα μπορεις να κανεις μονο με ατομα του ιδιου φυλου; :hmm:
3. (για το γιατι δεν το κανουν και οι γυναικες) Αρχικα, γιατι πολλες δεν θελουν να πιστεψουν οτι το φαινομενο αυτο συμβαινει πολυ συχνα, και απλα καποια στιγμη καταληγουν να γουσταρουν καποιο φιλο τους. (Ας σκεφτει η καθεμια/ καθενας σας, ποσο συχνα το εχει ακουσει απο φιλο/ φιλη της) Κατα δευτερον, γιατι οι γυναικες ειναι πολυσυνθετες και πολυπλοκες απο οτι οι αντρες, και ετσι σκεφτονται λιγοτερο συχνα μονο οσον αφορα το σεξ.


7. Αυνανισμός
Εδώ, οι διαφορές είναι κοινώς παραδεκτές. Οι άνδρες το παραδέχονται ακόμη και δημόσια, δεν τους κατακρίνει κανείς και κάνουν ακόμη και αστεία γιʼαυτό. Αντιθέτως, οι γυναίκες δεν το παραδέχονται σε κανέναν ή μόνο σε πολύ στενές τους φίλες και στο ταίρι τους, αν το παραδεχούν δημόσια αντιμετωπίζονται στην καλύτερη περίπτωση ως προβληματικές και καμία δεν έχει τόση άνεση ώστε να κάνει ακόμη και αστεία γιʼαυτό.

1. Φυσικα και δεν αντιμετωπιζονται ως προβληματικες, τουλαχιστον απο αντρες. Συνηθως, αν ακουσουν καποιο χαρακτηρισμο, αυτος θα ειναι της καV***ρας.
2. Και για αυτο φταινε οι αντρες; Αν ρωτησεις οποιονδηποτε αντρα αν θα ειχε προβλημα να ακουσει καποια γυναικα να λεει οτι αυνανιζεται, κανενας δεν θα ειχα προβλημα. Απλα:

α) Μπορει να την δει σεξουαλικα (βλ. και το παραπανω για την απαξιωση φιλιας), οποτε να νιωσει ο ιδιος ή η κοπελα ασχημα.
β) Μπορει να μην εχει κανενα προβλημα και να ειναι cool, οποτε ειναι θεμα της γυναικας μετα, που ντρεπεται η ιδια να το πει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Insomniac

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Insomniac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 876 μηνύματα.
Θεωρω οτι υπαρχει φαλλοκρατισμος ο οποιος δεν ειναι καθολου υποβοσκων πολλες φορες.Πρωτα απο ολα οι αντρες εκμεταλευονται συχνα την σωματικη τους δυναμη για να θεωρουνται ανωτεροι.Εκνευριζομαι τρομερα οταν ακουω εκφρασεις ακομα κι στον δρομο αν σε πιασω θα θα σε σπασω στο ξυλο κτλ σε γυναικες.Μου χει τυχει πολλακις επειδη ειμαι μικροκαμωμενη χωρις λογο να με σπρωξει η να μου μιλησει αποτομα καποιος αγνωστος αντραςκι να νομιζει οτι τον φοβαμαι απο πανω.Να μην ξεχναμε κι την ενδοοικογενειακη βια που πολλοι αντρες χρησιμοποιουν την σωματικη τους δυναμη γι να επιβληθουν κι να κακοποιησουν τις γυναικες.Ενα μεγαλο μερος γυναικων δεχονται την βια μεσα στο σπιτι τους

Εχεις τηνε εντυπωση οτι οι ιδιοι αντρες, θα ειχαν προβλημα να πουν και να κανουν τα ιδια και σε εναν αλλον αντρα, αν μπορουσαν (σωματικα) ; Οχι φυσικα! Αρα δεν ειναι θεμα αντρα-γυναικας (=φαλλοκρατισμου), αλλα δυνατου-αδυναμου (=αισθηση εξουσιας), ακι εγκειται στο κατα ποσο εισαι ωριμος ή οχι.

Ε ναι σαφως κι δεν ειμαστε ομοιοι ειμαστε ισοι ομως κι καποιες συμπεριφορες υποδεικνυουν το αντιθετο.
Υπαρχει προτυπο αντρα με 6,7 γυναικες συγχρονωςκι μικροτερες κουκλαρες μαλιστα .Μια γυναικα που θα τριγυρνουσε φανερα με 6,7 αγορια σαφως κι θα θεωρουνταν τσ..... κι ανηθικη Ενω ο αντρας θεωρειται κι επιτυχημενος.

Ισχυει και παλι, αυτο που ανεφερα για σκεπτικο "αντιστροφου ρατσισμου". Δεν ξερω πολλους αντρες οι οποιοι θα ελεγαν μπραβο σε καποιον φιλο τους, ειδικα αν ειχαν εστω και καποιο ιχνος ηθικης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top