Χαιρομαι ιδιαιτερα που δεν ειμαι η μονη που διακατεχεται απο το ανικανοποιητο και που συνεχως αναρωτιεται τι θα γινοταν αν ειχα κανει εκεινο η το αλλο, ή που αλλου μπορω να στραφω για να νιωθω πιο γεματη σαν ανθρωπος. Πιστευω οτι σε καμια ηλικια δεν ειναι πολυ αργα για να ικανοποιησεις τις αναγκες, τις επιθυμιες και τις κλισεις σου, χωρις αυτο απαραιτητα να σημαινει αλλαγη καριερας και ξεκινημα απο το 0. Αν τα χρονια το επιτρεπουν, ακομα και μια ριζικη αλλαγη την ενθαρρυνω αλλα αν η ηλικια η καποιες αλλες παραμετροι δεν το επιτρεπουν, τοτε οι αναγκες αυτες μπορουν να καλυφθουν παραλληλα με το υπαρχον επαγγελμα.
Για παραδειγμα, για την περιπτωση της Κουε θα μου φαινοταν ιδανικο αυτο που ειπε καποιος για τη θεατρικη ομαδα, χωρις να σημαινει οτι θα το εξασκησεις επαγγελματικα. Απλα για να εκδηλωθει το μικροβιο και για να κανεις κατι που σε ευχαριστει και το εχεις απωθημενο. Η ο εθελοντισμος που αναφερθηκε μου ακουγεται επισης καλο, καθως θα καλυπτει την αναγκη σου για επικοινωνια με αλλους ανθρωπους. Γενικα, πιστευω οτι δεν ειναι απαραιτητο να κανεις καινουρια επαγγελματικη αρχη για να καλυψεις τα κενα που νιωθεις, ποσο μαλλον αφου η δουλεια σου σου αρεσει. Απο τη στιγμη που η δουλεια σου σε ικανοποιει και η τσεπη γεμιζει, υπαρχουν ενα σωρο αλλα πραγματα που θα μπορουσες να κανεις για να νιωθεις γεματη. Κατι τετοιο βεβαια απαιτει την πολυτελεια του χρονου, που ειναι φυσικο να μην την εχεις αλλα πιστευω οτι αν υπαρχει θεληση μπορει να βρεθει μια λυση.
Αληθεια, απο περυσι που εγραψες το μηνυμα εχει αλλαξει κατι ειτε στα επαγγελματικα σου ειτε στις επιθυμιες σου?
Και δεν ξεχνω ποτε αυτο που μου λεει ο μπαμπας μου, οτι ο ανθρωπος ειναι ανικανοποιητο ον, οσο καλα κι αν ειναι με τη ζωη του και τη δουλεια του, παντα θα αναρωτιεται τι θα γινοταν αν ειχε κανει το ενα η το αλλο, η παντα θα πιστευει πως αν ειχε διαλεξει κατι αλλο ισως να ηταν πιο ευτυχισμενος. Δυστυχως ομως ο χρονος που μας δινεται σ'αυτη τη ζωη ειναι λιγοστος για να μπορουμε να ικανοποιησουμε οοοολες μας τις επιθυμιες και καλως η κακως καλουμαστε να κανουμε τις επιλογες μας που μας φερνουν σε αυτο που ειμαστε σημερα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.