Η ελληνική κοινωνία παραμένει κολλημένη με αντιλήψεις προηγούμενων... αιώνων! Αν είναι δυνατόν σε μια χώρα -μέλος της ΕΕ- που θέλει να λέγεται σύγχρονη το θέμα "σεξ" να παραμένει ταμπού! Κάποιοι προτιμούν να εθελοτυφλούν και να μην κοιτάξουν κατάματα την πραγματικότητα, παρά να έρθουν αντιμέτωποι με την ιδέα ότι το μανάρι τους όπου να 'ναι θα έχει σεξουαλικές σχέσεις, είτε τους αρέσει είτε όχι και επομένως είναι καλύτερα να ξέρει προτού κάνει ότι θελήσει να κάνει!!!
Ξέρουν να κατακρίνουν εύκολα μια κοπελίτσα που έμεινε έγκυος λόγω άγνοιας ή βλακείας (ντρέπομαι να πάω να αγοράσω προφυλακτικά γιατί είμαι μικρή) ή, όπως είπε η Anta πιο πάνω, ξέρουν να βγάζουν εύκολα συμπεράσματα σε περιπτώσεις βιασμού (που πάει η κοινωνία μας, στα δικά μας τα χρόνια ήταν αλλιώς... μπλα μπλα μπλα...).
Εφόσον το σεξ παραμένει στην σφαίρα του φανταστικού και του απλησίαστου είναι λογικό να είναι και πιο επιθυμητό και να βλέπεται ως παιχνιδάκι! Για όσο οι έφηβοι θα συνεχίσουν να το αντιλαμβάνονται έτσι, θα συνεχίσουμε να έχουμε τέτοια θλιβερά περιστατικά όπως αυτά που ανέφερα πιο πάνω.
Ήρθε η ώρα το σεξ να απομυθοποιηθεί και κάποιος να μιλήσει στην επόμενη γενιά έτσι όπως κανείς δεν μίλησε σε εμάς! Όσο για το αν τελικά θα αναλάβουν ειδικοί να μιλήσουν για αυτά τα θέματα, επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω, από τη στιγμή που κάθε δήμος έπρεπε να έχει
τουλάχιστον έναν σχολικό ψυχολόγο και αυτή τη στιγμή το νούμερο είναι μηδαμινό...