Τι μου θυμίζουν όλες αυτές οι ...διαπιστώσεις

!
...
Λοιπόν, μετά από τόση καναλοφλυαρία της κοινωνίας μας, διαπιστώνει κανείς, ότι πολιτικά υπάρχουν τα εξής φαινόμενα:
1.- Ήμαστε μία κοινωνία επικυριαρχούμενη από μία "ανώνυμη εταιρικότητα", που κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται, έστω και "ασυνείδητα", ότι διακυβεύεται η όποια προσωπική τους επωνυμία και ό,τι άλλο συνεπάγεται αυτή. Ρέπουμε δλδ προς μία μαζικής υφής κατάσταση, που συνήθως παλινδρομεί μεταξύ "φασιστικών ενστίκτων" και ενός "αερόβιου ουμανισμού", που συνήθως ευνοούν τις επαγγελματικές φιλοδοξίες, είτε των διαφόρων ειδών "ιερωμένων" είτε κάποιων που στον τόπο μας αυτοονομάζονται "αριστεροί".
2.- Ήμαστε μία κοινωνία, για την οποία, το Σύνταγμα και οι Νόμοι που την περιβάλλουν, εδώ και 44 χρόνια (1967-2011) εφαρμόζονται πάντα επιλεκτικά, καθ' υπέρβαση έως και περιφρονητικά:βλ. άνεργους, πανωτόκια, τραπεζικές αυθαιρεσίες, ανευθυνότητα υπουργών, απόλυτη ασυλία βουλευτών, μετανάστες, καταλύσεις του ακαδημαϊκού ασύλου κλπ. Σήμερα νομίζω, ότι κάθε ενεργός Πολίτης αυτής της χώρας θα αναρωτήθηκε από περιστατικά του προσωπικού του βίου, έστω και μία φορά: "Αλήθεια, όταν το Κράτος δεν εφαρμόζει τους νόμους, δεν παρανομεί;". Κι αφ' ης στιγμής ετέθει το ερώτημα, το φιδαυγό αρχίζει να σχηματίζεται

!
3.- Ζούμε σ' ένα περιβάλλον, όπου ξεπηδούν σκοτεινές δυνάμεις( ανεργία, φτώχεια, ατομική ανασφάλεια, διάθεση φυγής, σεξουαλική ανορεξία, ξενοφοβικογενή αποξένωση κ.π.), που δε χρειάζονται τη συνδρομή και έξωθεν όποιων άλλων σκοτεινών δυνάμεων, για να οδηγηθούμε σε νομοτελειακές καταλήξεις, όπως διάλυση, διάχυση, διασπορά και άλλα παρόμοια "δια- Ζούμε σ' ένα περιβάλλον, που έχει ένα Εθνικό Κοινοβούλιο τέτοιο, που ταιριάζει απόλυτα στην πολιτική ηθική του ΔΝΤ και των ανώνυμων εταίρων του, όσο και των σημερινών "κοινοβουλευτικών ανδρών και γυναικών" του: "Δημοκρατικό". Επειδή απλά, παρά ταύτα δεν παραιτείται ούτε ένας ή μία, για λόγους έστω "προσωπικής αισχύνης"!
4.- Ήμαστε μία Κοινωνία, που παρόμοιες προγονικές της καταστάσεις, έχοντας την αδυναμία να θεσπίσουν μία δημοκρατικά αποδεκτή "Εθνική Αντιπροσωπεία", κατέληγαν σε αποδοχή της έξωθεν αποστολής κάποιου "σωτήρα"(Όθωνας, Γεώργιος Α΄, Σκόμπυ, Χούντα ). Η Μέρκελ, λέγεται, δέχεται να "διευκολύνει την Ελλάδα", αλλά ζητάει και αλλαγές στο Σύνταγμα!!!
4.- Ήμαστε μία Κοινωνία, τελικά, που πρέπει ...εδώ και τώρα να ξυπνήσει: για να δει την ...Σπίθα

!