venividivici
Τιμώμενο Μέλος
Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22.988 μηνύματα.

12-09-11

00:03
Λεμονάτο μοσχαράκι με πουρέ πατάτας.....
Ναι ξέρω τι θα μου πείτε ότι ο πουρές πάει με γλυκιά κόκκινη σάλτσα
Κι όμως δεν είναι έτσι....είναι γλύκισμα!!!!!
Λεμονάτο μοσχαράκι
Υλικά
1 κιλό μοσχαρακι από στρογγυλό ή κιλότο
1/2 ποτηρακι του κρασιού ελαιόλαδο
8 με 10 μεγάλα κρεμμυδια
1 με 2 σκελίδες σκόρδο
2 πρεζες αποξηραμένο δυόσμο
1 πρέζα αποξηραμένη ρίγανη
αλάτι πιπέρι
1 ποτηρακι του κρασιου κονισακ ή μπυρα ή λευκό κρασι
1/2 ποτηρακι του κρασιου χυμό λεμονιου

Εκτέλεση
Βάζετε σε κατσαρόλα ή τηγανι με καπάκι το ελαιόλαδο τα μισα κρεμμύδια κομμένα ροδέλα να καλύψουν όλο το πάτο από πάνω βάζετε το μοσχαράκι κομμένο σε μικρα κομματάκια (μπουκίτσες), ρίχνετε το αλατι, το πιπέρι, το δυόσμο και τη ρίγανη, και το καλύπτετε από πάνω με τα υπόλοιπα κρεμμύδια κομμένα κι αυτά ροδέλες.
Ρίχνετε και τα σκόρδα ψιλοκομμένα ή ολόκληρα.
View attachment 39588
η φαση που ρίχνεις το κονιάκ
Σε χαμηλή φωτιά (στο 1 του ματιού της κουζίνας) το ψήνετε και καθώς πάρει δύο βράσεις ρίχνετε το κονιάκ και το αφήνετε να ψηθεί...μετά σε κακονική φωτια ( στο 2 του ματιού της κουζίνας)
Αν χρειαστει ενδιάμεσα και έχει πιει τα νερά του και δεν έχει ψηθεί προσθετετε λίγο νεράκι (1 ποτηρακι του κρασιου)
10 λεπτά πριν ολοκληρωθει το μαγείρεμα κι αφου έχουν ροδοκοκκινήσει τα κρεμμύδια ρίχτετε το χυμο λεμόνι και το αφήνετε να δεσει......μέσα στη σάλτσα.

να το τελικό αποτέλεσμα απο το λεμονάτο μοσχαρακι..
Πουρές πατάτας
Υλικά
2 κιλά πατάτες
1 κουτι γάλα εβαπορέ
1/2 βούτυρο κερκύρας (120 gr)
αλάτι πιπέρι
2 πρέζες αποξηραμένος δυόσμος
View attachment 39590
πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

γάλα , βραστή πατάτα και βούτυρο
Εκτέλεση
Κόβετε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια, τις βάζετε σε κατσαρόλα με νερό ( να έχουν σκεπαστει όλες με το νερό) και τις βράζετε
σε κανονική φωτιά (το 2 του ματιου της κουζίνας)
Αφού βράσουν (τις τσιμπάτε με το πηρούνι και βλέπτε αν λιώνουν- άρα είναι έτοιμες) τις σουρώνετε και τις βάζετε πάλι μέσα στη κατσαρόλα, μαζί με το γάλα, το βούτυρο, το αλατι, το πιπέρι και το δυόσμο και αρχίζετε να τις αλέθετε με το μιξερ να διαλυθουν καλά οι πατάτες και να ανακατευτούν όλα τα υλικά μαζι.

ο πουρές
Το αποτέλεσμα
View attachment 39585

γευστική λεπτομέρεια
Ναι ξέρω τι θα μου πείτε ότι ο πουρές πάει με γλυκιά κόκκινη σάλτσα
Κι όμως δεν είναι έτσι....είναι γλύκισμα!!!!!
Λεμονάτο μοσχαράκι
Υλικά
1 κιλό μοσχαρακι από στρογγυλό ή κιλότο
1/2 ποτηρακι του κρασιού ελαιόλαδο
8 με 10 μεγάλα κρεμμυδια
1 με 2 σκελίδες σκόρδο
2 πρεζες αποξηραμένο δυόσμο
1 πρέζα αποξηραμένη ρίγανη
αλάτι πιπέρι
1 ποτηρακι του κρασιου κονισακ ή μπυρα ή λευκό κρασι
1/2 ποτηρακι του κρασιου χυμό λεμονιου

Εκτέλεση
Βάζετε σε κατσαρόλα ή τηγανι με καπάκι το ελαιόλαδο τα μισα κρεμμύδια κομμένα ροδέλα να καλύψουν όλο το πάτο από πάνω βάζετε το μοσχαράκι κομμένο σε μικρα κομματάκια (μπουκίτσες), ρίχνετε το αλατι, το πιπέρι, το δυόσμο και τη ρίγανη, και το καλύπτετε από πάνω με τα υπόλοιπα κρεμμύδια κομμένα κι αυτά ροδέλες.
Ρίχνετε και τα σκόρδα ψιλοκομμένα ή ολόκληρα.
View attachment 39588
η φαση που ρίχνεις το κονιάκ
Σε χαμηλή φωτιά (στο 1 του ματιού της κουζίνας) το ψήνετε και καθώς πάρει δύο βράσεις ρίχνετε το κονιάκ και το αφήνετε να ψηθεί...μετά σε κακονική φωτια ( στο 2 του ματιού της κουζίνας)
Αν χρειαστει ενδιάμεσα και έχει πιει τα νερά του και δεν έχει ψηθεί προσθετετε λίγο νεράκι (1 ποτηρακι του κρασιου)
10 λεπτά πριν ολοκληρωθει το μαγείρεμα κι αφου έχουν ροδοκοκκινήσει τα κρεμμύδια ρίχτετε το χυμο λεμόνι και το αφήνετε να δεσει......μέσα στη σάλτσα.

να το τελικό αποτέλεσμα απο το λεμονάτο μοσχαρακι..

Πουρές πατάτας
Υλικά
2 κιλά πατάτες
1 κουτι γάλα εβαπορέ
1/2 βούτυρο κερκύρας (120 gr)
αλάτι πιπέρι
2 πρέζες αποξηραμένος δυόσμος
View attachment 39590
πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

γάλα , βραστή πατάτα και βούτυρο
Εκτέλεση
Κόβετε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια, τις βάζετε σε κατσαρόλα με νερό ( να έχουν σκεπαστει όλες με το νερό) και τις βράζετε
σε κανονική φωτιά (το 2 του ματιου της κουζίνας)
Αφού βράσουν (τις τσιμπάτε με το πηρούνι και βλέπτε αν λιώνουν- άρα είναι έτοιμες) τις σουρώνετε και τις βάζετε πάλι μέσα στη κατσαρόλα, μαζί με το γάλα, το βούτυρο, το αλατι, το πιπέρι και το δυόσμο και αρχίζετε να τις αλέθετε με το μιξερ να διαλυθουν καλά οι πατάτες και να ανακατευτούν όλα τα υλικά μαζι.

ο πουρές
Το αποτέλεσμα
View attachment 39585

γευστική λεπτομέρεια
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
love_angel
Επιφανές μέλος
Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών, επαγγέλλεται Ηθοποιός και μας γράφει από Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 11.698 μηνύματα.

12-09-11

00:15
Προσθέτουμε νεράκι? Πόσο περίπου? Όπως όταν το κάνουμε κοκκινιστό?
Πολυ λαχταριστό φαίνεται βββ μου! ^_^
Πολυ λαχταριστό φαίνεται βββ μου! ^_^
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος
Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13.852 μηνύματα.

12-09-11

00:17
Και η μαμά μου έτσι το κάνει, λεμονάτο με πουρέ. Έχεις απόλυτο δίκιο, είναι μούρλια!Λεμονάτο μοσχαράκι με πουρέ πατάτας.....
Ναι ξέρω τι θα μου πείτε ότι ο πουρές πάει με γλυκιά κόκκινη σάλτσα
Κι όμως δεν είναι έτσι....είναι γλύκισμα!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
underwater
Περιβόητο μέλος
Η underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4.343 μηνύματα.

12-09-11

00:22
Θετική για τις φωτογραφίες και την λεπτομερή επεξήγηση! Μου έτρεξαν τα σάλια και ας μην τρώω μοσχάρι (εκτός από μπιφτέκια).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος
Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22.988 μηνύματα.

12-09-11

00:23
Ναι.....Προσθέτουμε νεράκι? Πόσο περίπου? Όπως όταν το κάνουμε κοκκινιστό?
Πολυ λαχταριστό φαίνεται βββ μου! ^_^
Επειδή στην αρχή το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά και έχουμε πλύνει και το μοσχάρι.....μπορεί να μην βάλουμε νεράκι από τη στιγμή που όταν τσιγαριστούν τα κρεμμυδακια και πάρει χρώμα το κρέας θα ρίξουμε το κονιάκ.....
Αν όμως θέλετε να μην έχετε το νου σας να κοιτάτε συνέχεια τη κατσαρόλα, αν έπιασε, ρίχνεις ενα ποτηρι του νερού δροσερό νεράκι από την αρχή, απλά στο τέλος θα κάνει πιο πολύ ώρα να πιει τα ζουμιά του.....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...