cr 7
Δραστήριο μέλος
ΥΛΙΚΑ
1¼ φλ. τσαγιού αλεύρι
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγιού κακάο
1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. τσαγιού γάλα
2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγιού κακάο
1 1/3 φλ. τσαγιού βραστό νερό
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.
Βουτυρώνουμε ένα μικρό τετράγωνο πυράντοχο σκεύος. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε το μείγμα. Περιχύνουμε σιγά σιγά µε το βραστό νερό.
Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C για περίπου 40΄, να σταθεροποιηθεί. Δεν κόβεται! Τη σερβίρουμε µε κουτάλα, µε παγωτό ή λίγη κρέμα γάλακτος.
Για πάμε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1¼ φλ. τσαγιού αλεύρι
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγιού κακάο
1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. τσαγιού γάλα
2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγιού κακάο
1 1/3 φλ. τσαγιού βραστό νερό
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.
Βουτυρώνουμε ένα μικρό τετράγωνο πυράντοχο σκεύος. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε το μείγμα. Περιχύνουμε σιγά σιγά µε το βραστό νερό.
Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C για περίπου 40΄, να σταθεροποιηθεί. Δεν κόβεται! Τη σερβίρουμε µε κουτάλα, µε παγωτό ή λίγη κρέμα γάλακτος.
Για πάμε![]()
Mα σοκολατόπιτα χωρίς σοκολάτα;

Γιατί αλήθεια βάζεις κακάο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cr 7
Δραστήριο μέλος
Mα σοκολατόπιτα χωρίς σοκολάτα;![]()
Γιατί αλήθεια βάζεις κακάο;
Την Αργυρό ρώτα στο πρωινό ant1 αν ψάξεις από εκεί το βρήκα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος
Από το κακάο γίνεται η σοκολάτα...![]()
Έλα, δεν το πιστεύω!Πρέπει να είναι το πιο άκυρο σχόλιο που έχω διαβάσει τελευταία

Κι από το γάλα γίνεται η σαντιγύ, αλλά δεν χύνεις γάλα πάνω από τις τούρτες, γιατί δεν είναι το ίδιο πράγμα. Πως να το κάνουμε;
Ρώτησα, γιατί μπορεί να βγαίνει με το κακάο πιο αφράτη, πιο light.. ή μπορεί να είναι θέμα γούστου απλά.
Βάλε μας καμιά φωτογραφία cr 7 την επόμενη φορά που θα την φτιάξεις!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος



Όσοι ασχολούνται χρόνια με τη ζαχαροπλαστική και τα γλυκά μπορούν να σε πληροφορήσουν ότι είτε κακάο, είτε σκόνη σοκολάτα, είτε λιωμένη κουβερτούρα μπει το γευστικό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.....
Κι αν δεν έχεις κρέμα γάλακτος φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάλα....αλλά δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τυρί ή γιαούρτι ...κι αυτά γαλακτοκομικά προϊόντα....οπότε .... ασχολίαστο



Και σε πληροφορώ ότι υπάρχει γλυκό που από πάνω του περιχύνεις γάλα.....
Επίσης παιδιά στη σοκολατόπιτα είναι πολύ ωραίο να χρησιμοποιήσεις μπισκότα πτι μπερ ή μιράντα που τα έχεις κάνει σαν πούδρα (σαν αλεύρι) με το μούλτι....
Αντί να βάλεις όλο το αλεύρι βάζεις λιγότερη δοσολογία και την συμπληρώνεις με τη πούδρα από τα μπισκότα.....
Δοκιμάστε το!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος
Όσοι ασχολούνται χρόνια με τη ζαχαροπλαστική και τα γλυκά μπορούν να σε πληροφορήσουν ότι είτε κακάο, είτε σκόνη σοκολάτα, είτε λιωμένη κουβερτούρα μπει το γευστικό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.....
Φαντάζομαι ότι τότε αυτοί που γράφουν στη συνταγή για λιωμένη κουβερτούρα, το κάνουν για να μας παιδέψουν με τα μπεν μαρί.. δε μας λένε οι άτιμοι να πετάξουμε όπως είναι το κακάο να ξεμπερδεύουμε. Αφού το αποτέλεσμα, θα είναι το ίδιο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cr 7
Δραστήριο μέλος
).Και όσο για το κακάο κάνει την συνταγή πιο αφράτη και μαλακή(μου άνοιξε η όρεξη τώρα)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.
Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Προσωπικές Συζητήσεις
Πολυμέσα - Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
Chat and Fun
iSchool
