Παρόλα αυτα το να ζεις όπως θελεις δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει σωστό και λάθος και ότι δεν υπάρχουν συνεπειες.Το να ζει όπως θέλει ο καθενας μας ενσαρκωνεται ένα μεγάλο ποσοστο της πιθανότητας να εχει αρνητική επιδραση στους άλλους ανθρωπους και στον περιορισμό της ελευθερίας τους.Και ειδικά οταν οι επιλογες που κανουμε εχουν την αιτία τους στον εγωισμο και την αχαριστία.
Σωστό και λάθος υπάρχει μόνο κάτω από το πρίσμα της υποκειμενικότητας και της συλλογικής υποκειμενικότητας. Ο καννιβαλισμός π.χ. ήτανε λάθος στην κοινωνία της αρχαίας Ελλάδας, αλλά σωστός στην κοινωνοία των φυλών του αμαζονίου. Συνέπειες υπάρχουν για ότιδηποτε κι αν κάνουμε, είναι νόμος στη φύσης.
ανθρωποπαθώς τον Θεό προσδίδοντας του ανθρώπινους και εμπαθείς χαρακτηρισμούς.
Και το πανάγαθος, παντοδύναμος κτλ ανθρώπινοι χαρακτηρισμοί είναι. Είναι ο μόνος τρόπος για να εξετάσουμε το Θεός να του προσδίδουμε ανθρώπινους χαρακτηρισμούς.
Ο Θεός απο την αρχή της δημιουργίας του ανθρώπου του έδωσε την λογική και την δυνατότητα να επιλέγει.Οποτε η ελευθερία επιλογης ως δωρο του Θεού είναι μια πνευματικη κατασταση που δεν φεύγει απο τον άνθρωπο και δεν αφαιρείται απο τον Θεο.
Ελευθερία βούλησης μπορεί να υπάρξει μόνο εάν υποθέσουμε πως ο Θεός είναι ένας ουδέτερος παρατηρητής που δεν επεμβαίνει στις ζωές των ανθρώπων. Ο Θεός σύμφωνα με τη Βίβλο έπνιξε όλη την ανρθωπότητα με τον κατακλισμό, αυτό δεν ήταν παραβίαση της ελεύθερής τους βούλησης? Ακόμη χειρώτερα αυτό δεν ήταν μαζική δολοφονία? Πως λοιπόν ένας πανάγαθος Θεός αποφασίζει να κάνει μια τέτοια πράξη? Η ίδια ιστορία στα Σόδομα όπου ο Θεός καίει μια ολόκληρη πόλη σκοτώνοντας χιλιάδες ανρθώπους με τη δικαιολογία, πως ήταν αμαρτωλοί. Πως ένας πανάγαθος Θεός, που συγχωρεί τα πάντα διαπράττει αυτό το φόνο? Δεν ήταν παραβίαση της ελευθερίας των κατοίκων αυτο? Ελεύθεροι δεν ήταν να αμαρτάνουν?
Πρωτον επρεπε να καταλαβεις απο την φυση του Θεού ότι επειδή ακριβως είναι παντοδύναμος και δεν εχει αναγκη απο τίποτα δεν εχει λογο να είναι δυναστης.Σε αυτην την περίπτωση θα σου εξήγησω τον λόγο που καταφευγεις στο λαθος για άλλη μία φορά να δωσεις στον Θεό ανθρώπινα χαρακτηριστικά.
Όπως δεν έχει και κανένα λόγο να μην είναι δυνάστης και να είναι πανάγαθος, να μας αγαπά και να μας φροντίζει. Εγώ να θέσω το εξής ερώτημα. Αγνοώντας τελείως χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως τα παραπάνω που ανέφερα που κάνουν την πανάγαθη φύση του Θεού αμφισβητήσιμη, πως ακριβώς γνορίζεις εσύ και όλοι οι υπόλοιποι χριστιανοί την φύση το Θεού? Μιλάμε για ένα ον που υπερβαίνει το σύμπαν, το χώρο και το χρόνο. Πως είναι δυνατόν να μπορείτε να αντιλαμβάνεστε ένα τέτοιο όν και να του προσδίδετε με ιδιαίτερη σιγουριά μάλιστα, χαρακτηριστικά όπως πανάγαθος?
Τωρα το αν θέλεις να αποδεχτείς αυτην την αλήθεια ή όχι είναι δικη σου επιλογή.
Αυτή την άποψη εννοείς. Για να θεωρηθεί μια άποψη αλήθεια πρέπει να υπάρχουν αποδίξεις. Μην συγχαίεις όρους για να δώσεις μεγαλύτερη υπόσταση στο επιχείρημά σου.
Διοτι αν ο Θεός δημιουργεί εξ αρχής ανθρωπους αρρώστους με πονους και δυστυχία τοτε δεν θα πρεπει να μιλάμε για έναν Απειρο Θεό που μπορει να εξαφανίσει τα παθη με την δύναμη της Θείας Χάρης,αλλά θα πρεπει να μιλάμε για ένα πεπερασμένο πλασμα που εχει ελλειψεις και υποκειται σε παρα φυση πτωτική κατασταση.Οπωσδήποτε ένα πεπερασμένο πλασμα που έχει όρια δεν μπορεί να γιατρεψει τα παθη,αλλα δεν μπορεί να υπερβεί και την ίδια την παρα φυση κατασταση του θανατου.
Συ είπας. Ο άνρθωπος γεννιέται με πόνους και πολλές φορές με άρρωστος και δυστυχής. Ο άνρθωπος είναι ένα πλάσμα με όρια που όμως έχει την ικανότητα να γιατρέψει πολλές αρρώστιες και πολλά πάθη. Επίσης ο θάνατος δεν είναι παρά φύσην κατάσταση, είναι απόλυτα φυσική κατάσταση, και δεν είναι τίποτα άλλο από τη μετατροπή ενός οργανισμού σε κάτι άλλο. Πλάσματα όπως η Ύδρα δεν πεθαίνουν ποτέ, ούτε τα σώματά τους υπόκεινται σε παρα φυση πτωτική κατασταση, είναι Θεοί? Μάλλον όχι.
Οπότε το κακό δεν υπάρχει,διοτι είναι απρόσωπο και δεν εχει ζωή.Ο Θεός που είναι το απολυτο Αγαθό υπάρχει και είναι Ζωή.
Η θεωρία του Γιν και Γιαν λέει πως το κακό και το καλό είναι και τα δύο απρόσωπα και συνυφασμένα μεταξύ τους.
Το ποστ σου είναι υπερβολικά μεγάλο όποτε σχολίασα μόνο μερικά κομμάτια από την αρχή που διάβασα. Σαν ένα γενικό σχόλιο θα ήθελα να πω, πως είναι πιο σωστό αντί να εξετάζουμε την ύπαρξη ή μη του Θεού, να εξετάζουμε το γιατί θέλει ο άνθρωπος να υπάρχει ένας Θεός.