[Αρχείο 2009 - 2017] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Aνυποστηρικτη η πρώτη σου τοποθέτηση. Το Κοράνι δεν ενδέχεται ερμηνεία says who? Οπως μπορείς να διαβάσεις στο κειμενο που εστειλες δεν ειναι λίγοι και δεν ειναι ασήμαντοι οι μελετητες του Ισλαμ που προχώρησαν και προχωρούν σε διάφορες ερμηνείες του Κορανιου και των αλλων κειμένων του Ισλαμ ενω οπως στην Βίβλο ετσι και στο Κοράνι είναι ακρως σημαντικό να λαβουμε υπ όψη μας το πλάισιο των λεγομένων αν θελουμε να το καταλαβουμε στα αληθεια.

Έχεις δίκιο.

Σε ολες τις χώρες που εισέβαλλαν οι μουσουλμάνοι προκάλεσαν σφαγές και εμφυλιους πολέμους. Ωστε αυτά τα προκαλει το Ισλαμ; Περιεργο γιατι νομιζα οτι αυτά τα προκαλεί ο πόλεμος. Ας πουμε οι Χριστιανοί όταν εισβάλλουν σε χώρες προκαλούν ενότητα; Σταυροφορίες, Κονκισταδόρες, Εβραικά Πογκρόμ, Αποικιοκρατία. Προσπαθώ να σου δείξω οτι δεν είναι ζήτημα θρησκεια είναι ζήτημα ανθρώπου. Τα γεγονοτα Χριστιανικής βίας καθώς και Μουσουλμανικής βιας συνήθως συνδέονται με κλασικά πολιτικά αίτια πολέμων παρά με την θρησκεία. Απόδειξη αυτού ειναι το γεγονός οτι παρ όλο που ολοι οι Μουσουλμανοι ειναι εν δυναμει τρομοκράτες (οπως υποστήριξες) για καποιον περιεργο λόγο μονο μια απειροελαχιστη μειοψηφία με πολιτικούς σκοπούς στρέφεται τελικά σε αυτόν τον δρόμο.

Η σταυροφορία και οι κονκισταδόρες δημιουργήθηκαν ως καθαρή αντίδραση στην επί αιώνες βία των μουσουλμάνων κατά των χριστιανικών πληθυσμών από την μέση ανατολή μέχρι την Ισπανία. Δεν ήταν απλοί πολιτικοί πόλεμοι και σίγουρα είχαν μεγάλους θρησκευτικούς λόγους από πίσω τους. Ελπίζω να μην νομίζεις πως οι Σαρακηνοί το 1000μ.Χ ήταν αγγελούδια που τους επιτέθηκαν έτσι στα ξαφνικά οι κακοί σταυροφόροι.

Τα εβραϊκά ποργκρόμ δεν είχαν σχέση με καμία θρησκεία, απλά ήταν εκδήλωση ρατσισμού του γηγενή πληθυσμού προς τους Εβραίους την οποία συναντάμε σε πάρα πολλές εθνικότητες και θρησκείες. Γιατί άραγε?

Η αποικιοκρατία δεν είχε καν θρησκευτικό χαρακτήρα, σε αντίθεση με την αποικιοκρατία των αράβων που ήταν καθαρά θρησκευτική.


Δεν υποστηρίζω οτι ειναι μια ειρηνική θρησκεία, δικαιολογεί τον πόλεμο όπως και ο Χριστιανισμός. Ωστόσο θελω να σου υπενθυμίσω τα εξης. Ο κόσμος γινεται όλο και μικρότερος. Οι αποστάσεις μειώνονται ολο και πιο πολύ και παγιώνονται ολο και περισσότεροι δεσμοι ανάμεσα σε χώρες - λαούς - ηπείρους. Ένας πολεμος στην Μέση Ανατολή σε επηρεάζει πιο πολύ απο ποτέ. Η αλήθεια ειναι οτι τεχνικά μπορείς να χτίσεις ενα μεγαλο τειχος γυρω απο την Ευρώπη, α λα Τραμπ, και να κρατήσεις απ εξω τους μουσουλμάνους. Ωστόσο ο πληθυσμός τους αυξάνεται και ο Χριστιανικός πληθυσμός μειώνεται. Άν οχι στον 22ο, στους επόμενους αιώνες θα είναι η κυρίαρχη θρησκεία. Μπορείς λοιπόν να χειριστείς ολο αυτό το ζήτημα με δύο τρόπους.
1) Απομονώνεις τον μουσουλμανικό κόσμο. Μια λύση που ενδιαφέρει συντηριτικούς κύκλους και κατα περίεργη συμπτωση τους μουσουλμάνους εξτρεμιστές οι οποίοι ψάχνουν αφορμές για μια λεγόμενη συγκρουση πολιτισμών. Προκαλείς ετσι μια πόλωση με καταστροφικά ενδεχομένως αποτελέσματα.
2) Αφήνεις τα τείχη και χτίζεις δεσμούς δημιουργώντας ενα πολιτιστικό κανάλι επικοινωνίας. Οι Μουσουλμάνοι οι οποίοι θα ερθουν σε ουσιαστική επαφή με τις συγχρονες Δυτικές ιδέες του Διαφωτισμού, του Φιλελευθερισμου κλπ είναι ικανοί να μεταρρυθμίσουν τις ακραίες εκφράσεις του Ισλάμ (βλέπε Σαουδική Αραβία) καί ίσως αποτελούν ανάγκη για τη διατήρηση της παγκόσμιας ισορροπίας μετά απο τις σημαντικές αλλαγές που ήδη ζουμε και θα ζήσουμε.

Ο Χριστιανισμός είναι ειρηνική θρησκεία ως επί το πλείστων, καθώς η εντολή του Χριστού ήταν αγαπάτε αλλήλους. Δεν υπάρχει κάτι πιο ειρηνικό. Ο Χριστός δεν είπε ούτε επιτεθείτε σε αλλόθρησκους, ούτε σκοτώστε για το Θεό. Αυτά τα είπαν Πάπες και βασιλιάδες. Το ότι χρησιμοποιήθηκε ο Χριστιανισμός ως δικαιολογία για πολέμους είναι γνωστό και αυτό έγινε κυρίως πριν τον προτεσταντισμό, όπου η μάζα δεν μπορούσε καν να διαβάσει τι έλεγε η καινή διαθήκη και βασιζόταν στους ιερείς. Μπορείς να καταλογίσεις αρκετά πράγματα στον Χριστιανισμό, αλλά δεν μπορείς να πεις πως είναι μια πολεμική θρησκεία εκ της θεολογίας της. Το κοράνι εν αντιθέσει έχει ρητές εντολές όπως παρέθεσα πριν που διατάζουν τον πόλεμο και τις σφαγές.

Κοινώς ο χριστιανός που σφάζει στο όνομα του Θεού είναι παραστρατημένος και θα πάει στην κόλαση με βάση την χριστιανική φιλοσοφία. Ο μουσουλμάνος που κάνει ακριβώς τα ίδια είναι ευλαβής πιστός και θα πάει στον παράδεισο με βάση το Ισλάμ. Καταλαβαίνεις τη διαφορά και πόσο μεγάλες συνέπειες έχει?

Οι μουσουλμάνοι που έρχονται στην Ευρώπη δεν πρόκειται να αφομοιωθούν διότι δεν θέλουν να αφομοιωθούν. Το 1/3 αυτών δεν ξέρει καν να διαβάζει και να γράφει στην ίδια του τη γλώσσα για τί αφομοίωση μιλάμε. Οι μουσουλμάνοι έρχονται εδώ για να εποικίσουν την Ευρώπη και να διαδώσουν την πίστη τους (και αυτό είναι μία από τις εντολές του Κορανιού) απόδειξη το ότι κανείς τους δεν πάει στην Σαουδική Αραβία όπου και την ίδια γλώσσα μιλάνε και την ίδια πίστη και όλα.

Η πρώτη λύση που προτείνεις δεν θα με πείραζε καθόλου. Ας κάτσουν στις χώρες τους και ας κάνουν όσα μουσουλμανικά κράτη θέλουν. Ξέρεις πιο είναι το θετικό εδώ? Ότι είναι όλοι συγκεντρωμένοι στην Μέση Ανατολή. Αν θέλουν να φύγουν πρέπει να κηρύξουν πόλεμο για να το κάνουν. Και σε συμβατικό πόλεμο δεν έχουν ελπίδα ενάντια στην Ευρώπη και την Αμερική. Γι' αυτό θα κάτσουν στα αβγά τους και απλά θα σφάζονται μεταξύ τους.

Η δεύτερη λύση που λες φαντάζει αδύνατη δίχως την πρώτη. Καταρχάς οι μουσουλμάνοι έχουν εδώ και 300 χρόνια το παράδειγμα της δύσης. Είναι λάθος να λέμε πως το Ισλάμ δεν πέρασε διαφωτισμό. Φυσικά και πέρασε την εποχή του διαφωτισμού, απλά σε αντίθεση με την δύση τον αρνήθηκε και τον κήρυξε παράνομο. Ο Χριστιανισμός ακριβώς επειδή είναι ειρηνική θρησκεία συμβάδισε με την εποχή του διαφωτισμού και τελικά έγινε η light θρησκεία των ημερών μας. Τι Ισλάμ είχε πρόσβαση σε όλα τα έργα των διαφωτιστών αλλά τα απαρνήθηκε όλα ακριβώς διότι είναι μια φανατική και μιλιταριστική θρησκεία όπου το βασικότερο πράγμα είναι η υποταγή. Τι σε κάνει λοιπόν να πιστεύεις πως οι μουσουλμάνοι σήμερα θα αποδεχθούν τις σύγχρονες φιλελεύθερες ιδέες αντί να οχυρωθούν ακόμη περισσότερο στον σκοταδισμό όπως κάνανε τόσους αιώνες.

Η λογική για μένα λέει πως πρώτα πρέπει οι μουσουλμάνοι να αποδείξουν ότι όντως έχουν αποδεχθεί τις δυτικές ιδέες και αυτό θα γίνει με το να μεταρρυθμίσουν τις χώρες τους και να τις μετατρέψουν σε κοσμικά κράτη, να ασκήσουν κριτική στη θρησκεία τους και να που ένα ΜΕΓΑΛΟ συγνώμη στην ανθρωπότητα όπως έχει κάνει ο χριστιανισμός και κάθε λευκός άνθρωπος σε πλέον παθολογικό επίπεδο, και μετά να τους επιτρέψουμε να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Θα πω και εγώ την γνώμη μου για αυτές τις 2 θρησκείες
Βασικά και ο χριστιανισμός έχει κάνει λάθη (ιστορικά) (ειδικά κάτι πάπες παπάδες και τα λοιπά)
όπως τα διάφορα συγχορωχάρτια
Οι όποιος είχε αντίθετη άποψη από τον πάπα τον έκαιγαν στην πειρά
Αλλά τα αληθινά λόγια του Ηγέτη του χριστιανισμού ήταν:
"Αγαπάτε αλλήλους"
"Ο έχον 2 χιτώνες δίνει τον ένα σε αυτόν που δεν έχει​
και τα λοιπά.
Οκ κάποιος μπορεί να διάβασε την αγία γραφή και να μου πει ότι λέει αυτό και αυτό για τις γυναίκες
Απαντώ ότι είναι γραμμένα στην τότε εποχή και (1ος αιώνας 33 40 μ.Χ.) κάπου εκεί βασισμένο στην νοοτροπία τότε

Αλλά στους μουσουλμάνους είναι κολλημένοι (οκ μπορεί να είναι 1-2 στους χίλους που ζουν στην Ευρώπη και να μην είναι έτσι).
Τόσο φανατισμένοι που κάνουν τα πάντα
Σκοτώνουν ανθρώπους βομβαρδίζουν άλλες χώρες και τα λοιπά
Έχουν πει σε βίντεο (στα αραβικά) ότι θα σκοτώσουν την Ευρώπη γιατί κάποτε κάναμε Σταυρομαχίες (τζιχαντίστες το είπαν αυτό συγκεκριμένα)

Βασικά εγώ μια φορά έτυχε (μέσω διαδικτύου) να ρωτήσω μια Μουσουλμάνα που μένει χρόνια Λονδίνο αλλά έχει καταγωγή από το Πακιστάν να την ρωτήσω πως είναι η Δημοκρατία στο Πακιστάν; (είχα την περιέργεια) (παίζει ρόλο και θρησκεία έχουν το κοράνι σαν Σύνταγμα)
Μου απάντησε
ότι είναι stable

YΓ stable σημαίνει σταθερός αλλά ξέρω ότι σημαίνει και στάβλος αλλά εκεί δεν ήξερα πως να το μεταφράσω στα ελληνικά
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kleisthenis

Νεοφερμένος

Ο Kleisthenis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 75 μηνύματα.
Η πρώτη λύση που προτείνεις δεν θα με πείραζε καθόλου. Ας κάτσουν στις χώρες τους και ας κάνουν όσα μουσουλμανικά κράτη θέλουν. Ξέρεις πιο είναι το θετικό εδώ? Ότι είναι όλοι συγκεντρωμένοι στην Μέση Ανατολή. Αν θέλουν να φύγουν πρέπει να κηρύξουν πόλεμο για να το κάνουν. Και σε συμβατικό πόλεμο δεν έχουν ελπίδα ενάντια στην Ευρώπη και την Αμερική. Γι' αυτό θα κάτσουν στα αβγά τους και απλά θα σφάζονται μεταξύ τους..

Θεωρώ οτι δεν υπολογίζεις την παράμετρο πληθυσμός καθώς και την παράμετρο πυρηνικά όπλα.

Επίσης να ξεκαθαρίσω οτι ιδεολογικά διαφωνώ, είμαι υποστηρικτής του φιλελευθερισμου στις διεθνείς σχέσεις και δεν θεωρώ πως το να υψωθεί ενα τείχος (μεταφορικα βεβαια, φράχτες - περιπολίες κλπ εννοώ ουσιαστικά) συμπίπτει με τις Ευρωπαικές ιδέες, ωστόσο δεν επιμένω τόσο στο ιδεολογικό κομμάτι διοτί δεν βγαίνει ακρη με θεωρητικές προσεγγίζεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Θεωρώ οτι δεν υπολογίζεις την παράμετρο πληθυσμός καθώς και την παράμετρο πυρηνικά όπλα.

Θα έπρεπε να απαγορευτούν τα πυρηνικά σε αυτές τις χώρες. Σκέψου πόσο εύκολα ανατινάζονται για το όνομα του Ισλάμ. Σε περίπτωση πολέμου δεν θα νιώσουν τύψεις να ρίξουν πυρηνικά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

CEO

Νεοφερμένος

Ο CEO αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 55 μηνύματα.
https://diavoulefsi.nd.gr/

Η διαβούλευση για το πρόγραμμα της ΝΔ.

Ενδεικτικά παραθέτω μερικές ερωτήσεις (κάποιες δέχονται πάνω από μια απάντηση):

Εθνική προτεραιότητα είναι να βρουν δουλειά οι άνεργοι και ειδικά οι νέοι. Ποια επιλογή πιστεύετε ότι θα είναι πιο αποτελεσματική σ’ αυτή την κατεύθυνση;
α. Επιμόρφωση και απόκτηση νέων δεξιοτήτων των ανέργων, σε συνάρτηση με τη ζήτηση για επαγγελματικά προσόντα στην αγορά
β. Να δοθούν φορολογικά κίνητρα σε επιχειρήσεις με ρήτρα απασχόλησης
γ. Να γίνουν αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που θα διευκολύνουν την πρόσληψη νέων εργαζομένων
δ. Μείωση ασφαλιστικών εισφορών με στόχο την αύξηση των προσλήψεων

Για να συνεχίσει το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία να καταβάλλουν συντάξεις τι κατά την άποψή σας απαιτείται να γίνει;
α. Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ώστε να αυξηθούν οι εισροές στα ασφαλιστικά ταμεία και τα δημόσια ταμεία
β. Άμεση κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων
γ. Καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας
δ. Περιορισμός επιδοτήσεων σε «ευγενή» ταμεία
ε. Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών & φόρων
στ. Καθορισμός του ύψους των συντάξεων πέραν της εθνικής σύνταξης βάσει των καταβαλλόμενων εισφορών

Ποια από τις παρακάτω δράσεις κρίνετε πιο σημαντικές για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών;
α. Να εντοπιστούν οι περιοχές με τη μεγαλύτερη παραβατικότητα και να γίνουν στοχευμένες δράσεις σε αυτές, π.χ. με πιο εντατική αστυνόμευση στις εν λόγω περιοχές
β. Να καθιερωθούν συστηματικές περιπολίες στις γειτονιές
γ. Μηδενική ανοχή σε κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά, με αυστηρή εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας
δ. Αύξηση των αποδοχών των αστυνομικών

Σε ποια ζητήματα του περιβάλλοντος πρέπει να δοθεί προτεραιότητα;
α. Στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
β. Στην αποτελεσματική διαχείριση απορριμμάτων
γ. Στον περιορισμό του αριθμού των ανεξέλεγκτων χωματερών
δ. Στην προστασία των δασικών εκτάσεων & του αιγιαλού
ε. Στη δημιουργία ελεύθερων χώρων πρασίνου στις αστικές περιοχές
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Θεωρώ οτι δεν υπολογίζεις την παράμετρο πληθυσμός καθώς και την παράμετρο πυρηνικά όπλα.

Επίσης να ξεκαθαρίσω οτι ιδεολογικά διαφωνώ, είμαι υποστηρικτής του φιλελευθερισμου στις διεθνείς σχέσεις και δεν θεωρώ πως το να υψωθεί ενα τείχος (μεταφορικα βεβαια, φράχτες - περιπολίες κλπ εννοώ ουσιαστικά) συμπίπτει με τις Ευρωπαικές ιδέες, ωστόσο δεν επιμένω τόσο στο ιδεολογικό κομμάτι διοτί δεν βγαίνει ακρη με θεωρητικές προσεγγίζεις.

Κι εγώ οπαδός του φιλελευθερισμού είμαι και συγκεκριμένα της πιο ακραίας μορφής του, του αναρχοφιλελευθερισμού. Όμως τα κράτη μας δεν είναι. Μπορείς να έχεις ανοιχτά σύνορα μόνο αν δεν έχεις welfare state. Διότι αν ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν οι μουσουλμάνοι μετανάστες είναι να συναγωνιστούν ισότιμα στην ελεύθερη αγορά με τον γηγενή πληθυσμό, τότε οι μόνοι μουσουλμάνοι που θα μεταναστεύσουν και θα καταφέρουν να επιβιώσουν στην Ευρώπη θα είναι αυτοί που έχουν αποδεχθεί τις ευρωπαϊκές αξίες και θα θέλουν να αφομοιωθούν. Οι υπόλοιποι θα κάτσουν στις χώρες τους, γιατί δεν θα έχει ψωμί γι'αυτούς η Ευρώπη. Αυτό που γίνεται τώρα είναι να έρχονται συνεχώς μουσουλμάνοι μετανάστες και να όλοι να ζουν μέσω της κρατικής πρόνοιας, παρασιτικά δηλαδή στον γηγενή πληθυσμό. Και επειδή δεν χρειάζεται να δουλέψουν για να ζήσουν μπορούν να γκετοποιούνται και να συναναστρέφονται μόνο με άλλους μουσουλμάνους, δημιουργώντας έτσι πυρήνες σκοταδισμού και πολιτισμικής αλλοίωσης.

Αν θες να έχεις welfare state πρέπει αναγκαστικά να έχεις τείχη. Δεν γίνεται αλλιώς.

Θα έπρεπε να απαγορευτούν τα πυρηνικά σε αυτές τις χώρες. Σκέψου πόσο εύκολα ανατινάζονται για το όνομα του Ισλάμ. Σε περίπτωση πολέμου δεν θα νιώσουν τύψεις να ρίξουν πυρηνικά.

Φανατικοί είναι, όχι ηλίθιοι. Τουλάχιστο οι ηγέτες τους. Ακριβώς επειδή τα πυρηνικά είναι τόσο μεγάλος κίνδυνος για τους πάντες, όταν τα κατέχουν όλες οι χώρες δημιουργείται ένα equilibrium of power μεταξύ των κρατών. Και κανείς δεν ρισκάρει πόλεμο με άλλο κράτος λόγω των βαρύτατων συνεπειών.

Τώρα αυτό που λες πως πρέπει να απαγορευτούν δεν είναι εφικτό, εκτός και αν είσαι διατεθειμένος να ξεκινήσεις πολέμους για να επιβάλεις την απαγόρευση, όπως κάνει η Αμερική σήμερα. Αν το ΙΡΑΝ ξεκινήσει να φτιάχνει κεφαλές πως θα του το απαγορεύσεις? Ο μόνος τρόπος είναι να εισβάλλεις και να τα κάνεις όλα χώμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
https://www.hitandrun.gr/bridging-europeprovadisma-sto-siriza-58-enanti-tis-nd/

Δημοσκόπηση bridging Europe

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • BR ΕΡΕΥΝΑ5.png
    BR ΕΡΕΥΝΑ5.png
    43 KB · Εμφανίσεις: 296
Τελευταία επεξεργασία:

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Δείτε πόσο χαμηλότερα είναι τα έσοδα από τον ΦΠΑ στα παρακάτω νησιά:

-62% στο ΦΠΑ η Μύκονος
​-​39% η Πάρος
-39% η Ρόδος
-39% η Ζάκυνθος
-39% η Λευκάδα
​-37% η Σαντορίνη​
-36% η Κως
-30% η Κέρκυρα
-22% η Κεφαλλονιά

Ηρωικοί επιχειρηματίες και επαγγελματίες όλης της χώρας συμμετέχουν με αυταπάρνηση στην αντίσταση κατά του καθεστώτος μην εκδίδοντας αποδείξεις. Στο πλευρό τους και οι πολίτες οι οποίοι επιλέγουν να πληρώσουν πιο χαμηλή τιμή και να μην πάρουν απόδειξη. Κάθε απόδειξη που δεν κόβεται φέρνει πιο κοντά την απόλυτη χρεοκοπία και τον Κόφτη, ο οποίος θα πετσοκόψει τους προστατευμένους δημοσίους υπαλλήλους.
https://kourdistoportocali.com/econo...ete-stous-kataktites-62-ta-esoda-apo-ton-fpa/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lkjhgfdsa

Δραστήριο μέλος

Ο lkjhgfdsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Τραπεζικός υπάλληλος. Έχει γράψει 736 μηνύματα.
Το πιο ενδιαφέρον τμήμα του άρθρου είναι οι ημίγυμνες μοντέλες που παρεμβάλονται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ριζοσπαστης 10/12/1924
Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία… καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη… Η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην υποταγή της. .. Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού και συγχρόνως ο κοινωνικός δυνάστης της εργατικής τάξεως και των φτωχών αγροτικών και προσφυγικών μαζών..Να γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον των εξοπλισμών, εναντίον των πολέμων που προετοιμάζει η κεφαλαιοκρατία, εναντίον της εθνικής καταπιέσεως και του βιαίου εκπατρισμού. Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη…Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας! Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη! »
Ριζοσπαστης 29/01/1925
«..Μακεδόνες, εργάτες και αγρότες...Από τους εναποµείναντες, πιστούς στο µακεδονικό λαό επαναστάτες, εξαρτάται να ενώσουν εκ νέου γρήγορα τις δυνάµεις τους, να ανασυστήσουν εκ νέου την Εσωτερική Μακεδονική Οργάνωση στη βάση της επαναστατικής ενότητας και της πλήρους ανεξαρτησίας από τη βουλγαρική και βαλκανική αστική τάξη και να οδηγήσουν τιςµακεδονικές εργαζόµενες µάζες µαζί µε τους εργάτες και αγρότες των Βαλκανίων στη αποφασιστική µάχη για την ελευθερία και ανεξαρτησία της Μακεδονίας.Η Βαλκανική Κοµµουνιστική Οµοσπονδία, καθώς και τα κοµµουνιστικά κόµµατα της Βουλγαρίας, Γιουγκοσλαβίας και Ελλάδας και οι πλατιές εργατικές µάζες των Βαλκανίων στέκονται αποφασιστικά στο πλευρό του αγωνιζόµενου µακεδονικού λαού, ενάντια στην καταπίεσή του…Με τον αγώνα ενάντια στην αστική τάξη των χωρών τους και ενάντια στον Ευρωπαϊκό ιµπεριαλισµό, µε τον αγώνα για τη δηµιουργία της Βαλκανικής Οµοσπονδίας των εργατοαγροτικών δηµοκρατιών, τα κοµµουνιστικά κόµµατα των βαλκανικών κρατών εξασφαλίζουν ταυτόχρονα και την επιτυχία του αγώνα για κατάκτηση ενιαίας και ελεύθερης μακεδονίας…»
4η Ολομελεια της ΚΕ τουΚΚΕ (28 – 29/7/1948)
«..Η Ελλαδα είναι κράτος ιμπεριαλιστικο που κατεκτησε δια της βιας ολοκληρες περιφέρειες κατοικημενες απο άλλες εθνότητες. Το ΚΚΕ διακηρύττει εν ονοματι των βασικων αρχών του μολσεβικισμού , για τη Μακεδονια και τη Θρακη το σύνθημα του δικαιωματος της αυτοδιαθεσης μεχρι πληρους αποχωρισμου απο το Ελληνικο κρατος , του δικαιωματος για μια ανεξαρτητη Μακεδονια και Θρακη και υποστηρίζει δραστήρια την επαναστικη πάλη του πληθυσμου των περιφερειών αυτων για την εθνικη τους απελευθερωση...» (Επισημα κείμενα ΚΚΕ τομος 3ος, σελις 326)
5η Ολομελεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Πρεσπες 30-31/01/1949)
«..Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδονικός (σλαβομακεδονικός) λαός τα 'δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν το θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του έτσι όπως το θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα με το αίμα του για να την αποχτήσει.Οι Μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται πάντα επικεφαλής στην πάλη του λαού των.. Γι' αυτό η ενότητα στην πάλη των δύο λαών πρέπει να φυλάγεται σαν κόρη οφθαλμού και να ενισχύεται και να δυναμώνει σταθερά και καθημερινά". ("Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ", τόμος 6ος, σελ. 337-338).
6η Ολομελεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Ουγγαρια Μαρτιος 1956)
«.. Το κόμμα πρέπει να φυλάξει και να δυναμώσει παραπέρα τους δεσμούς ανάμεσα στον ελληνικό και σλαβομακεδονικό λαό, που σφυρηλατήθηκαν μέσα στον κοινό σκληρό αγώνα. Η πάλη ενάντια στην καταπίεση των Σλαβομακεδόνων, η πάλη για την ισοτιμία τους, η αναγνώριση του δικαιώματος να ζούνε λεύτεροι και αφέντες στην πατρική τους γη, δένει τους Μακεδόνες με τους Έλληνες και εμποδίζει τα κατακτητικά σχέδια του Τίτο εναντίον της ελληνικής Μακεδονίας» ("Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ", τόμος 7ος, σελ. 18)
Ριζοσπαστης 7/5/1998.
Δηλωσεις του Φλωρακη στην Εφημεριδα "Νόβα Μακεντόνια" στους «γειτονους» μας των Σκοπιων
«Εγώ στη μεραρχία μου είχα μια διλοχία από Σλαβομακεδόνες, με επικεφαλής τον Πρίκο και τον Γάτσο. Για την Ελλάδα παλεύαμε και οι Ελληνες και οι Σλαβομακεδόνες.» Εως εδω συγκινητικο.Εν συνεχεια αρχιζει το δραμα «Νικηθήκαμε. Κι αναγκάστηκαν οι μαχητές και οι οπαδοί του ΔΣΕ να πάνε στις σοσιαλιστικές χώρες. Και στην Αλβανία πήγαν, κι εδώ ήρθαν, και στη Βουλγαρία πήγαν, και στην Ουγγαρία, και στην Πολωνία, και στην ΕΣΣΔ... Και Ελληνες και Σλαβομακεδόνες. Οι νικητές του εμφυλίου ευκαιρία βρήκαν ορισμένα σλαβομακεδόνικα χωριά ( δεν μας λει ο συντροφος ποια?) που άδειασαν να τα γεμίσουν με κατοίκους από άλλες περιοχές.(!!!) Και υπάρχει ένα πρόβλημα. Υστερα από τον αγώνα τόσων χρόνων αναγκάστηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου να δεχτεί τον επαναπατρισμό των πολιτικών προσφύγων, αλλά με τον όρο να είναι Ελληνες το γένος .(για φαντασου προβλημα!!) . Μια θέση στην οποία το ΚΚΕ αντιτάχθηκε από την αρχή και παλεύει ώστε να καταργηθεί η σχετική διάταξη του νόμου. Αυτή είναι η κατάσταση κι εσείς που είστε νέοι να βγάλετε συμπεράσματα για το τι σημαίνει ιμπεριαλισμός». (Προσπαθουμε συντροφε, προσπαθουμε..)

https://imgur.com/a/GPqfm

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. (Για να μην ανεβάζει μόνο ο Alejandro αποσπάσματα του Ριζοσπάστη).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lkjhgfdsa

Δραστήριο μέλος

Ο lkjhgfdsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Τραπεζικός υπάλληλος. Έχει γράψει 736 μηνύματα.
Εκτός όλων των άλλων πολιτικών ανωμαλιών σου, είσαι και εθνικιστής, Ξεχασμένε;

Κατά τα άλλα τι είπαμε; Α, ναι, οι αναρχοκαπιταλιστές δεν έχουν καμία σχέση με το φασισμό...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,868 μηνύματα.
Ερχεται ο κοπτης που θα πετσοκοψει τους βολεμενους δημοσιους υπαλληλους. Μονο ο κρατισμος διαλυει τον κρατισμο εκ των εσω... και με ισοδυναμα....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,006 μηνύματα.
Εκτός όλων των άλλων πολιτικών ανωμαλιών σου, είσαι και εθνικιστής, Ξεχασμένε;

Κατά τα άλλα τι είπαμε; Α, ναι, οι αναρχοκαπιταλιστές δεν έχουν καμία σχέση με το φασισμό...

είναι εθνικιστής επειδή παραθέτει κομμάτια του ριζοσπάστη; ή επειδή τα σχολιάζει;
αλλά να μου πεις, όποιος δεν είναι με το κόμμα είναι φασίστας, εθνίκι, κάθαρμα, και σκουλίκι.
Φυσικά,κάθε κριτική στον big brother είναι δουλειά εθνικιστών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lkjhgfdsa

Δραστήριο μέλος

Ο lkjhgfdsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Τραπεζικός υπάλληλος. Έχει γράψει 736 μηνύματα.
είναι εθνικιστής επειδή παραθέτει κομμάτια του ριζοσπάστη; ή επειδή τα σχολιάζει;
αλλά να μου πεις, όποιος δεν είναι με το κόμμα είναι φασίστας, εθνίκι, κάθαρμα, και σκουλίκι.
Φυσικά,κάθε κριτική στον big brother είναι δουλειά εθνικιστών.
Δεν τα σχολίασε καν, αλλά είναι γνωστό θεματάκι που φέρνουν σε συζητήσεις τα παντός είδους εθνίκια.
Αλλά μπορεί και να έκανα λάθος. Για πες μας Ξεχασμένε, σε τι διαφωνείς με τη θέση των κομμουνιστών
σε αυτό το ζήτημα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,006 μηνύματα.
Δεν τα σχολίασε καν, αλλά είναι γνωστό θεματάκι που φέρνουν σε συζητήσεις τα παντός είδους εθνίκια.
Αλλά μπορεί και να έκανα λάθος. Για πες μας Ξεχασμένε, σε τι διαφωνείς με τη θέση των κομμουνιστών
σε αυτό το ζήτημα.

Τα σχολίασε. Στην τελευταία παράγραφο τα σχολιάζει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lkjhgfdsa

Δραστήριο μέλος

Ο lkjhgfdsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Τραπεζικός υπάλληλος. Έχει γράψει 736 μηνύματα.
Τα σχολίασε. Στην τελευταία παράγραφο τα σχολιάζει.
Μάλλον στο σχολείο δε σε μάθανε τι σημαίνει σχολιασμός.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
βασικά εγώ δε θα έγραφα όλο αυτό που έλεγε ο Ξεχασμένος
Θα έλεγα ότι ενώ είναι κατά της ΝΔ το 1989 συγκυβέρνησε με την ΝΔ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,006 μηνύματα.
Μάλλον στο σχολείο δε σε μάθανε τι σημαίνει σχολιασμός.

https://ebooks.edu.gr/new/books-pdf.php?course=DSB105

Στην παραπάνω ιστοσελίδα θα βρεις το βιβλίο Νεοελληνικής Γλώσσα της Β λυκείου σε ηλεκτρονική μορφή.
Στην σελίδα 14 υπάρχει ο ορισμός του σχολιασμού καθώς και αρκετά παραδείγματα.
Καλό διάβασμα σύντροφε :redface::D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lkjhgfdsa

Δραστήριο μέλος

Ο lkjhgfdsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Τραπεζικός υπάλληλος. Έχει γράψει 736 μηνύματα.
βασικά εγώ δε θα έγραφα όλο αυτό που έλεγε ο Ξεχασμένος
Θα έλεγα ότι ενώ είναι κατά της ΝΔ το 1989 συγκυβέρνησε με την ΝΔ
Κάτι τέτοιο δε θα το σχολίαζα καν. Αυτό θα αφορούσε σε ένα μόνο ΚΚ, σε μία συγκεκριμένη ανώμαλη κατάσταση στην ιστορία του. Το άλλο, όμως, αφορά σε ένα από τα βασικά ζητήματα του μλενινισμού, τον προλεταριακό διεθνισμό.
25.
Μόλις σε σχολίασα, τότε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,006 μηνύματα.
25.
Μόλις σε σχολίασα, τότε.

Κάποιος δεν διάβασε την σελίδα 14 του βιβλίου Γλώσσας Β λυκείου...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top