Ιδιωτικοποιήσεις και Ελεύθερη αγορά: Θα μας σώσει;

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Ολες οι wiki σε ολες τις γλωσσες συμφωνουν και εχουν απειρες παραπομπες για τις αθλιοτητες που διαπραχθηκαν...

https://fr.wikipedia.org/wiki/Déportation_des_peuples_en_URSS

Η γαλλικη wiki ειναι αμειλικτη...

Déportation des Grecs

Régions des Grecs pontiques. Οι επιζωντες μονο επεστρεψαν στα σπιτια τους το 1956...

En 1942, 1944 et 1949, les Grecs Pontiques des régions soviétiques de la Mer Noire, du Kraï de Krasnodar et d'Abkhazie où la plupart d'entre eux vivent regroupés, du Caucase et par delà le Caucase de Transcaucasie et aussi de Crimée, sont envoyés par wagons de marchandises en Sibérie et dans les steppes du Kazakhstan.
Tous leurs biens sont confisqués par le NKVD ou donnés à la population locale non concernée par l'ordonnance de déportation. Au cours du transport des gens meurent de diverses maladies, l'eau et la nourriture faisant défaut. Ils se désaltèrent pendant les temps d'arrêt dans différentes sources d'eau qui, souvent, sont plutôt des flaques et des mares insalubres. Les enfants, surtout, sont contaminés par ces eaux stagnantes.
Suivant la décision du Comité de défense gouvernemental ce sont par la suite, non seulement les Grecs, mais aussi les Bulgares et les Arméniens qui sont déportés. Il s'agit de l'arrêté Gko-ГКО № 5984сс, du 12 juin 1944qui édicte :
« Le NKVD d'URSS (Camarade Beria), en plus de l'expulsion par l'ordre numéro GKO 5859ss, du 11 mai 1944 concernant les Tatars de Crimée, sont expulsées du territoire de la République autonome de Crimée 37 000 personnes qui sont des collaborateurs des Allemands au nombre desquels se trouvent des Bulgares, des Grecs et des Arméniens »
. Parmi ceux-ci il y a 15 000 Grecs.
En 1956, les survivants furent autorisés à revenir chez eux

Εχεις ακουστά για τις σταλινικές διώξεις των ελλήνων της ομογένειας στην Σοβιετική Ένωση σε 4 φάσεις την περίοδο 1937-1939.Οταν η σταλινική κυβέρνηση έκλεισε τα 104 ελληνικά σχολεία που λειτουργούσαν τότε στην σοβιετική επικράτεια,άτομα συνελήφθησαν δικάστηκαν,καταδικάστηκαν και εκτελέστηκαν με συνοπτικες διαδικασίες ενώ τα παιδιλα τους εστάλησαν σε ορφανοτροφεία και αναγκάστηκαν να αλλάξουν ονόματα προκειμένου με αυτό το τρόπο να αρνηθούν τους καταδικασμένους γονείς τους.Τις διώξεις,εξορίες και εκτελέσεις ελληνικών μειονοτήτων στην Βόρεια Ηπειρο απο το καθεστώς Χότζα αν έχεις ακουστά μήπως?Μπααα εε...

Πάμε τώρα στους Έλληνες του Πόντου. Ας κάνουμε μία αναδρομή. Σύμφωνα με σχετική απογραφή του 1930, το ποσοστό της ανήλικης εργασίας στις βιομηχανικές επιχειρήσεις της Αθήνας και του Πειραιά κυμαινόταν στο 31% για τους άνδρες και στο 56,09% για τις γυναίκες στο σύνολο των εργαζομένων. Τα ποσοστά της ανήλικης εργασίας ανάμεσα στους προσφυγικούς πληθυσμούς ήταν ακόμα υψηλότερα. Εξίσου υψηλά ήταν και τα ποσοστά αναλφαβητισμού. Το ποσοστό των εγγράμματων κατά την απογραφή του 1928 ήταν μόλις 59,09% για τους «γηγενείς» και 57,62% για τους πρόσφυγες.
Παρόλα αυτά, η μεταναστευτική τάση προς την Ελλάδα συνεχίστηκε και κατά τη δεκαετία του 1920. Η επιθυμία των Ελληνοποντίων να επιστρέψουν στην πατρίδα ήταν μεγάλη. Οι δυσκολίες όμως πολλές, κυρίως λόγω της απροθυμίας των αστικών κυβερνήσεων της Ελλάδας να τους δεχτούν, με τη δικαιολογία ότι μετέφεραν το μικρόβιο του κομμουνισμού. Αλλά και μεταξύ αυτών που κατάφεραν τελικά να επαναπατριστούν υπήρξαν πολλοί που επέστρεψαν σύντομα πίσω στη Σοβιετική Ενωση απογοητευμένοι από την πραγματικότητα της Ελλάδας. Ειδική αναφορά σε αυτούς έγινε κατά τις εργασίες της 14ης Συνδιάσκεψης της Κομματικής Οργάνωσης των Μπολσεβίκων στην Αμπχαζία (1934), όπου συγκεκριμένα ειπώθηκε: «Υστερα από κάμποσο καιρό έρχεται πάλι το πλοίο και φέρνει πίσω χιλιάδες Ελληνες. Εμείς τους λέμε "καλώς ήρθατε, δικιά σας η γη, σας περιμένει"».

Τη δεκαετία του 1930, νέες παράμετροι έκαναν την εμφάνισή τους: α) Η άνοδος του ναζισμού στη Γερμανία και η διαπίστωση ότι ένας δεύτερος ιμπεριαλιστικός πόλεμος ήταν αναπόφευκτος. β) Η αποκάλυψη της δράσης εθνικιστικών - φασιστικών οργανώσεων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανικής Στρατιωτικής Οργάνωσης (UVO) και της Οργάνωσης των Ουκρανών Εθνικιστών (OUN). Πρόκειται για οργανώσεις, οι οποίες κατά τη διάρκεια του Β` Παγκόσμιου Πολέμου αποτέλεσαν τη μαγιά της ουκρανικής «πέμπτης φάλαγγας», που συνεργάστηκε με τους φασίστες εισβολείς.
Πώς φτάσαμε στις διώξεις της περιόδου 1937-1939; Σε γενικές γραμμές, η διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας γύρω από τις διώξεις πραγματοποιήθηκε σε δύο κυρίως άξονες: α) το χαρακτήρα των διώξεων και β) την έκτασή τους. Μια πρόσφατη έρευνα Αμερικανών ιστορικών στα κρατικά αρχεία της ΕΣΣΔ, που δημοσιεύτηκε στο «American Historical Review» (όπως και στο «L' Historie» του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Ερευνας της Γαλλίας), προσφέρει μια σειρά ακράδαντων στοιχείων που αποδομούν από τα θεμέλιά τους τις διάφορες «θεωρίες» περί εθνοκάθαρσης των μειονοτήτων στην ΕΣΣΔ. Η έρευνα αυτή κατέληξε συμπερασματικά πως η λεγόμενη «περίοδος της τρομοκρατίας» (αναφέρονται στην περίοδο 1936-1940) «στόχευε κυρίως στις ελίτ παρά στις εθνικές ομάδες αυτές καθαυτές». Επηρέασε δηλαδή μέλη εθνοτήτων τα οποία ανήκαν στη διοικητική και οικονομική ελίτ (και τα οποία αντιμετώπιζαν κατηγορίες διαφθοράς, κατάχρησης εξουσίας κλπ.), λόγω της θέσης που κατείχαν και όχι εξαιτίας της καταγωγής τους. Ιδιαίτερα για «τους λαούς του Καυκάσου», τα αρχειακά ευρήματα αποδεικνύουν πως «αντιπροσωπεύονταν σε μικρότερο ποσοστό στο σύστημα GULAG από ό,τι τους αναλογούσε στο σύνολο του πληθυσμού της χώρας: ως εθνικές ομάδες επηρεάστηκαν λιγότερο συγκριτικά κατά το 1937-1938»

Τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία, που προκύπτουν από τα Σοβιετικά Κρατικά Αρχεία, επιβεβαιώνονται αναφορικά με τους Ελληνες και από τα αντίστοιχα ελληνικά. Συγκεκριμένα, αναφορές του Υπουργείου των Εξωτερικών κάνουν λόγο για 2.177 συλληφθέντες έως το 1939 (και όχι δεκάδες χιλιάδες όπως ισχυρίζονται ορισμένοι), εκ των οποίων οι 86 αντιμετώπιζαν κατηγορίες επί παραβάσει του άρθρου 58 για αντεπαναστατική δράση. Η πλέον συνήθης κατηγορία, που προκύπτει επανειλημμένα στις αιτήσεις των ίδιων των ομογενών στην Πρεσβεία της Μόσχας, αφορούσε την παράνομη κατοχή και διακίνηση συναλλάγματος, καθώς και το μαύρο εμπόριο.

Στις 22 Ιουνίου 1941 οι συνδυασμένες δυνάμεις του Αξονα εισέβαλαν σε σοβιετικό έδαφος. Πώς εντάχθηκαν οι Ελληνες της Σοβιετικής Ενωσης στον αγώνα κατά του φασισμού; Οσοι είχαν τη σοβιετική υπηκοότητα πολέμησαν στο μέτωπο μέσα από τις γραμμές του Κόκκινου Στρατού, όπως όλοι οι Σοβιετικοί πολίτες, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Από τους Ελληνες δίχως σοβιετική υπηκοότητα (δηλαδή με ελληνικό, ανανεωμένο ή όχι, διαβατήριο), ένας αριθμός κατατάχθηκε εθελοντικά, ένας άλλος εντάχθηκε στο παρτιζάνικο κίνημα, μια σημαντική μερίδα ρίχτηκε στη μάχη της παραγωγής και μια άλλη έμεινε ουσιαστικά αμέτοχη.
Μετά την αντιφασιστική νίκη των λαών η ΕΣΣΔ πέρασε πολύ δύσκολα χρόνια στην προσπάθειες της να ανοικοδομηθεί από τις στάχτες του πολέμου. Οι προσπάθειες που κατέβαλλαν οι λαοί της ήταν συγκηνιτική. Δείτε τι δηλώνει ένας Έλληνας πόντιος για την περίοδο εκείνη: «Ακούστε, η Σοβιετική Ενωση προσπαθώντας κατά τα πρώτα της βήματα μετά την Επανάσταση και τον Εμφύλιο να σταθεί στα πόδια της, πέρασε πραγματικά δύσκολα χρόνια. Και εκεί που πήγαινε να ορθοποδήσει ήρθε και η καταστροφή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν μπορείτε να αναλογιστείτε το μέγεθος της καταστροφής. Ομως υπήρχε πειθαρχία. Οπως ήταν η πειθαρχία επί Στάλιν δε θα υπάρξει ποτέ. Οχι ότι ο κόσμος φοβότανε. Αυτό είναι ψέμα. Ηταν συνειδητή η πειθαρχία. Υπήρχαν βέβαια και οι τυχοδιώκτες, αλλά στην πλειοψηφία τους ήταν συνειδητοί: με την ψυχή τους! Πηγαίνανε στη δουλιά και κανένας δεν αργούσε. Η δουλιά προχωρούσε και οι άνθρωποι τραγουδούσανε δουλεύοντας. Ναι, ήταν δύσκολα. Αλλά εμείς βλέπαμε: Οταν μια πόλη ήταν κατεστραμμένη, εμείς τη στήναμε με τον ενθουσιασμό και με την αγάπη για την πατρίδα. Τους έβλεπα και απορούσα: όταν πηγαίνανε στη δουλιά, όλοι είχανε χαμόγελο στο πρόσωπο...»

Yπάρχουν ορισμένοι οι οποίοι ισχυρίζονται πως το σοβιετικό σύστημα υπήρξε εχθρικό ενάντια στους Ελληνες, κάνοντας ακόμα λόγο και για γενοκτονία. Υπήρξε γενοκτονία των Ελληνοποντίων στη Σοβιετική Ενωση; Τα πληθυσμιακά δεδομένα δεν υποστηρίζουν αυτή την άποψη. Πράγματι, η αφερεγγυότητα του ιδεολογήματος περί «μαζικών διώξεων» και «γενοκτονίας» αναδεικνύεται και από τη συνεχόμενη αυξητική πορεία του συνολικού αριθμού των Ελλήνων στην ΕΣΣΔ, η οποία σε καμιά απολύτως περίοδο δεν παρουσιάζει μείωση ή στασιμότητα. Τουναντίον, το διάστημα 1926-1959, ο ελληνικός πληθυσμός της ΕΣΣΔ παρουσιάζει αύξηση 44,76%. Η αντίστοιχη αύξηση του συνόλου του πληθυσμού της Σοβιετικής Ενωσης κατά την ίδια περίοδο ήταν 40,61%. Συνεπώς, ο ελληνικός πληθυσμός παρουσιάζει μεγαλύτερες αυξητικές τάσεις από το μέσο όρο της επικράτειας.

Με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση των ονομάτων όλων εκείνων που είχαν παρασημοφορηθεί στην ΕΣΣΔ, ο Νικόλαος Μασμανίδης αναφέρει σε άρθρο του στη ρωσόφωνη εφημερίδα «Αθηναϊκός Κούριερ» (21 Σεπτέμβρη - 6 Οκτώβρη 2006) πως υπήρχαν αναγραμμένα χιλιάδες ονόματα Ποντίων, οι οποίοι είχαν γίνει αποδέκτες πληθώρας διακρίσεων, όπως το παράσημο Λένιν, ο τίτλος του «Ηρωα της Σοσιαλιστικής Εργασίας», του «Ηρωα της Σοβιετικής Ενωσης», κλπ. Κλείνει δε με το εξής: «Η ιστορία του Ποντιακού λαού θέλει από εμάς να θυμόμαστε συνέχεια τις σελίδες, όχι μόνο με τα ονόματα των σταλινικών διώξεων - που έχει γίνει ιδιαίτερα της μόδας τον τελευταίο καιρό - αλλά και με τα ονόματα αυτών των Ποντίων που τιμήσανε με την ανδρεία τους, με την εργασία τους κατά τη σοβιετική περίοδο, τον μικρό λαό τους. Με μεγάλη μου χαρά γνωρίζω πως είναι πολλά αυτά τα ονόματα, τα οποία σηματοδοτούν και επιβεβαιώνουν πως η ιστορία των Ελλήνων... ήταν σπουδαία ιστορία. Γιατί πραγματικά τιμήσανε την πατρίδα τους, τη Σοβιετική Ενωση, σε όλες τις σφαίρες της δημιουργίας».
Η γενικότερη πορεία των Ελληνοποντίων ως ανθούσα εθνική μειονότητα έρχεται σε αντίθεση με τον συνεχώς επαναλαμβανόμενο ισχυρισμό ότι οι Ελληνες αποτελούσαν ουσιαστικά μειονότητα υπό διωγμό στη Σοβιετική Ενωση

Το ξαναγράψιμο της ιστορίας λοιπόν δεν περνάει. Οι μόνοι που διώκονταν στην ΕΣΣΔ ήταν οι αντεπαναστάτες, αυτοί που έκαναν σαμποτάζ στην παραγωγή, οι καταχραστές εξουσίας και οι φασίστες.

Ο ερευνητής Ιβάν Τσούχα αναφέρει πως «μια εκδοχή είναι... η πληροφορία από την Αθήνα να μιλούσε για ενδεχόμενη αυτονομιστική κίνηση Ελλήνων που έμεναν στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και δημιουργία ακόμη και ανεξάρτητου κράτους στο Νότο της ΕΣΣΔ. Πίσω από την κίνηση αυτή, σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πηγές, βρίσκονταν Ελληνες που διατηρούσαν στενές σχέσεις με το φασιστικό καθεστώς του Ιωάννη Μεταξά. Είχε προηγηθεί η άρνηση του μεταξικού καθεστώτος να δεχτεί τον επαναπατρισμό αρκετών χιλιάδων Ελλήνων που ζούσαν στη Σοβιετική Ενωση, δίχως ωστόσο να έχουν πάρει σοβιετικά διαβατήρια».
Η εκδοχή επιβεβαιώνεται ακόμα και από το αντικομμουνιστικό βιβλίο των Beck και Godin (ψευδώνυμα Σοβιετικών συγγραφέων, φυλακισμένων την εποχή εκείνη στην ΕΣΣΔ), που δημοσιεύτηκε στις ΗΠΑ το 1951: «Ετυχε να είμαστε πολύ καλά πληροφορημένοι για τους Ελληνες αυτούς, επειδή ένας από μας μοιραζόταν το κελί με έναν άνθρωπο, που, σύμφωνα με δική του ομολογία, επρόκειτο να γίνει υπουργός Παιδείας στη σχεδιαζόμενη Μεγάλη Ελληνική Δημοκρατία, η οποία επρόκειτο να ιδρυθεί με ξένη - και ειδικά ελληνική - βοήθεια στη Νότια Ρωσία».
Επιπλέον, υπήρχαν στην Ελλάδα σύλλογοι Ελλήνων από τη Ρωσία (κυρίως πρώην κεφαλαιούχοι που είχαν χάσει τις περιουσίες τους με την Οχτωβριανή Επανάσταση) που διατηρούσαν σχέσεις με το καθεστώς Μεταξά. Σε υπόμνημα του Σωματείου «Ελλήνων εκ Ρωσίας» αναφέρεται πως ο εκτοπισμός Ελλήνων έγινε με κριτήριο τις εθνικιστικές και αντικομμουνιστικές τους πεποιθήσεις.
Η ύπαρξη κάποιων υπονομευτικών ομάδων ανάμεσα στους Ελληνες επιβεβαιώνεται και από τα επίσημα στοιχεία του ελληνικού κράτους. Στην αίτηση του Αλεξίου Ελευθεριάδη προς τις προξενικές αρχές (22/9/1935) αναφέρεται: «Πλην εάν εγώ απηλλάγην εκ των δεινών της Κομμουνιστικής Ρωσίας υπάρχουν εκεί οικογένειαι υποφέρουσαι τα πάνδεινα διότι είναι εχθροί του κομμουνιστικού καθεστώτος. Οι άνθρωποι ούτοι υπό την ηγεσία μου κατ' επανάληψιν εξεγερθέντες κατά τα έτη 1929 και ιδίως κατά τα έτη 1931-1932 έστρεψαν τα όπλα εναντίον των κομμουνιστών, πλην όμως δεν είχον την τύχην να ιδούν τας προσπάθειάς των ευδοκιμούσας, βραδύτερον δε συνελαμβάνοντο μεθ' εμού και εξορίζοντο εις την Σιβηρίαν υποφέροντες τα μέγιστα υπό των κομμουνιστών».
Διώκωνταν λοιπόν μόνο οι εχθροί της εργατικής εξουσίας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,548 μηνύματα.
Φαινεται το ethnic cleansing που καταμαρτυρειται με εκατομμυρια μαρτυριες σε ολες τις γλωσσες ειναι απειροελαχιστο μπρος στην λοβοτομηση που εχει υποστει ενας κομμουνιστης. Ή ναζιστης (ταιριαζει καλυτερα). Δεν φτανουν οι απειρες παραπομπες. Πρεπει οπωσδηποτε να βαλουμε την απαντηση του Ριζοσπαστη. (που συμπιπτει με αυτη του Σταλιν εν προκειμενω) Απολυτη λοβοτομη.
Ευτυχως δεν εχουν τετοιες πρακτικες στιγματισμου και εθνοκαθαρσης οι συγχρονες φιλελευθερες χωρες. Γιατι προσχηματα βρισκονται. Οπως βρηκαν οι commies για να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Δικαιολογεί τις δολοφονίες του καθεστώτος του Στάλιν ως αντιεπαναστάτες του έθνους.Γιατί κάθομαι και ασχολούμε πολύ απλά
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,548 μηνύματα.
Δικαιολογεί τις δολοφονίες του καθεστώτος του Στάλιν ως αντιεπαναστάτες του έθνους.Γιατί κάθομαι και ασχολούμε πολύ απλά

Και το οτι καποιες μειονοτητες εξαφανιστηκαν ολοκληρωτικα φαινεται πως ειναι αλλου παπα ευαγγελιο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Και το οτι καποιες μειονοτητες εξαφανιστηκαν ολοκληρωτικα φαινεται πως ειναι αλλου παπα ευαγγελιο...




Φίλε juste un instant τσάμπα γράφουμε το άτομο που υπερασπίζετε με σθένος τα δικαίωμα 100 ατόμων μεσα στο πανεπιστημιακό χώρο του ΑΠΘ και που ουρλιάζει για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιώματων παραδέχεται οτι υπήρχαν εκτελέσεις και εξορίες στην ΕΣΣΔ και προσπαθεί να δικαιολογήσει όλα αυτά κατηγορόντας τα θύματα για ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΦΡΟΝΗΜΑΤΑ και ΑΝΤΙΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.Ατομα που στερήθηκαν το δικαίωμα στην ζωή και την ελευθερία και ενοχοποιούνται με τέτοιες φασίζουσες κατηγορίες.ΤΡΟΜΕΡΟ ΑΠΛΑ!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Φίλε juste un instant τσάμπα γράφουμε το άτομο που υπερασπίζετε με σθένος τα δικαίωμα 100 ατόμων μεσα στο πανεπιστημιακό χώρο του ΑΠΘ και που ουρλιάζει για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιώματων παραδέχεται οτι υπήρχαν εκτελέσεις και εξορίες στην ΕΣΣΔ και προσπαθεί να δικαιολογήσει όλα αυτά κατηγορόντας τα θύματα για ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΦΡΟΝΗΜΑΤΑ και ΑΝΤΙΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.Ατομα που στερήθηκαν το δικαίωμα στην ζωή και την ελευθερία και ενοχοποιούνται με τέτοιες φασίζουσες κατηγορίες.ΤΡΟΜΕΡΟ ΑΠΛΑ!!!

Σταμάτα να ουρλιάζεις ανοησίες και απάντα σε συγκεκριμένα πράγματα. Σου έγραψα σοβαρές κατηγορίες, όπως σαμποτάζ στην παραγωγή, αυθαιρεσία-διαφθορά, συνεργασία με τους ναζι κλπ. Και πάλι οι κρατούμενοι στη Σοβιετική Ένωση ακόμα και στην χειρότερη περίοδο ήταν λιγότεροι σε ποσοστό από την Αμερική της δεκαετίας του 90. Είσαι γελοίος υποκριτής λοιπόν.

Και σου λέω σήμερα είμαστε όλοι ενάντια στη θανατική ποινή. Πες μου ΜΙΑ χώρα σε όλη την Ευρώπη που δεν είχε θανατική ποινή τις δεκαετίες 30-40. Αν δεν υπάρχει είσαι και πάλι γελοίος υποκριτής.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Φαινεται το ethnic cleansing που καταμαρτυρειται με εκατομμυρια μαρτυριες σε ολες τις γλωσσες ειναι απειροελαχιστο μπρος στην λοβοτομηση που εχει υποστει ενας κομμουνιστης. Ή ναζιστης (ταιριαζει καλυτερα). Δεν φτανουν οι απειρες παραπομπες. Πρεπει οπωσδηποτε να βαλουμε την απαντηση του Ριζοσπαστη. (που συμπιπτει με αυτη του Σταλιν εν προκειμενω) Απολυτη λοβοτομη.
Ευτυχως δεν εχουν τετοιες πρακτικες στιγματισμου και εθνοκαθαρσης οι συγχρονες φιλελευθερες χωρες. Γιατι προσχηματα βρισκονται. Οπως βρηκαν οι commies για να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα...
Σου απάντησα συγκεκριμένα. Απάντα γραμμή-γραμμή σε τι διαφωνείς και ζήτα πηγή για ότι συγκεκριμένο από αυτό που σου έγραψα δεν πιστεύεις. Εσύ είσαι αυτός εδώ μέσα που δεν απαντάει και πετάει άρθρα από το wikipedia. Για τους εκατομμύρια νεκρούς των επεμβάσεων ΗΠΑ-Αγγλίας κλπ θα μας πεις; Για ποιος γέννησε την Ισλαμική τρομοκρατία θα μας πεις; Για τους μαύρους που είχαν αντιμετώπιση ισότιμη με σκυλιών, και έχουν εκατοντάδες θύματα από την αστυνομία μέχρι σήμερα θα μας πεις;
Τα σύγχρονα "φιλελεύθερα κράτη" σου πνίγουν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο χυδαίε υποκριτή, κλείνουν τα σύνορα, φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης και ταυτόχρονα πουλάνε όπλα στους δολοφόνους του isis. Ηθική να πουλήσεις αλλού.
Και το οτι καποιες μειονοτητες εξαφανιστηκαν ολοκληρωτικα φαινεται πως ειναι αλλου παπα ευαγγελιο...
Ποιες μειονότητες "εξαφανίστηκαν"; Οι Έλληνες του Πόντου σου απέδειξα ότι όχι μόνο δεν εξαφανίστηκαν αλλά μεγαλουργούσαν στην Σ.Ε. πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ίσα ίσα που μετανάστευαν από την Ελλάδα προς τα εκεί.
Οι Τατάροι της κριμαίας ασπούμε που συνεργάστηκαν εξολοκλήρου μαζικά με τον Χίτλερ αν δεν μετακινούνταν θα είχαμε σφαγές μεταξύ των πληθυσμών. Η μόνη χώρα που οι συνεργάτες του Χίτλερ έγιναν κυβέρνηση και οι πατριώτες που πολέμησαν εναντίον του εκτελούνταν ήταν η Ελλάδα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,548 μηνύματα.
To παρακάτω κείμενο του Γιώργου Κιούση δημοσιεύτηκε στην "Ε" στις 28 του Σεπτέμβρη και αφορά μια ερευνητική αποστολή στη Σιβηρία δύο ιστορικών, του Βλάση Αγτζίδη και του Ιβάν Τζουχά.Έχει ενδιαφέρον μια άγνωστη ιστορία, που ξεκίνησε πολύ νωρίς με τη καταστολή της αντιπολίτευσης και κορυφώθηκε με τις διώξεις κατά των αγροτών, την περίοδο της βίαιης κολεχτιβοποίησης, των τρτσκιστών και άλλων αριστερών μετά το '30 και των εθνικών μειονοτήτων από το '37.

H ΣΙΒΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ To Mαγκαντάν, πρωτεύουσα μιας μεγάλης και πλούσιας περιοχής, γνωστής ως Κολιμά, από τον ομώνυμο ποταμό, έγινε γνωστό κατά το μεσοπόλεμο ως «καταραμένος τόπος», εφόσον εκεί δημιουργήθηκε ένα από τα πολλά συμπλέγματα των στρατοπέδων συγκέντρωσης που υπήρχαν στη Σοβιετική Ένωση μέχρι την αποσταλινοποίηση του ’56. Συμμετέχοντας σε μια ελληνορωσική ερευνητική αποστολή στη μακρινή Σιβηρία για έρευνα στο Ιστορικό Αρχείο Αποκατάστασης των πολιτικών κρατουμένων της σταλινικής περιόδου, ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης μας λέιε για αυτή την άγνωστη σελίδα: “Οι διώξεις κατά των Ελλήνων της Σοβιετικής Ένωσης εντάθηκαν την περίοδο 1937-38 και πήραν τη μορφή εθνικών εκκαθαρίσεων. Την εποχή αυτή άλλαξε ο χαρακτήρας των διώξεων. Μέχρι τότε είχε χαρακτηριστικά πολιτικά και στόχευε στην εξασφάλιση της απόλυτης κυριαρχίας του Στάλιν και της ομάδας του επί του Κομμουνιστικού Κόμματος και της χώρας. Από το 1937 οι διώξεις θα συμπεριλάβουν τις εθνικές μειονότητες που η σταλινική ηγεσία τις θεωρούσε ύποπτες γιατί υπήρχε αντίστοιχο εθνικό κράτος στον «καπιταλιστικό κόσμο». Τέτοιες μειονόητες ήταν οι Έλληνες, οι Γερμανοί του Βόλγα, οι Τάταροι της Κριμαίας, οι Μεσχετίνοι Τούρκοι, οι Κορεάτες της σοβιετικής Άπω Ανατολής, οι Τσετσένοι, οι Ιγκουσέτιοι, κ.ά. Ειδικά στην περίπτωση των Ελλήνων οι διώξεις έλαβαν ολοκληρωτικό χαρακτήρα. Σε αυτό συνέβαλε μάλλον το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος τους ήταν Μικρασιάτες πρόσφυγες από τον Πόντο που είχαν ελληνική υπηκοότητα και οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στα σοβιετικά εδάφη μετά την άρνηση των ελληνικών κυβερνήσεων να επιτρέψουν την κάθοδό τους στην Ελλάδα –κατά παράβαση της Συνθήκης Ανταλλαγής των πληθυσμών που υπεγράφη στη Λωζάννη το ‘23. Έτσι, μεγάλες περιοχές του σοβιετικού Νότου με συμπαγή ελληνικό πληθυσμό εκκαθαρίστηκαν. Δεν εξαιρέθηκαν από τις διώξεις ούτε τα μέλη του Κόμματος. Πολλοί Έλληνες εκτελέστηκαν με τη κατηγορία "εχθρός του λαού" ή εξορίστηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Σιβηρίας. Η ένταση των διωγμών θα αποτυπωθεί με τον πλέον συμβολικό τρόπο στην απαγόρευση της ελληνικής εκπαίδευσης, της γλώσσας και του πολιτισμού, κάτι που συνιστά πράξη πολιτιστικής γενοκτονίας. Το τελευταίο κύμα διώξεων θα λάβει χώρα το 1949. Εκατό χιλιάδες περίπου Έλληνες Πόντιοι του Καυκάσου, κατατάχθηκαν στην κατηγορία των "ειδικώς απελαθέντων", και εξορίστηκαν στην Κεντρική Ασία. Ειδικές δυνάμεις της Κρατικής Ασφάλειας περικύκλωσαν τη νύχτα της 13ης Ιουνίου 1949 τα ελληνικά χωριά. Οπλισμένοι άντρες υποχρέωσαν τους Έλληνες να τα εκκενώσουν. Στον εξορισμένο πληθυσμό συμπεριλήφθηκε ολόκληρος ο ελληνικός πληθυσμός της Αμπχάζιας και ο μισός της Ατζαρίας. Από την Κεντρική Γεωργία εκτοπίστηκαν οι πρόσφυγες από το Μικρασιατικό Πόντο που είχαν καταφύγει στην περιοχή το 1918. Δύσκολα μπορεί να υπολογίσει κάποιος το ανθρώπινο κόστος των διώξεων. Κάποιες πρώτες και πρόχειρες εκτιμήσεις κινούνται μεταξύ των 1ριθμών 35.000 και 50.000 άτομα. Οι αριθμοί θα δοθούν τελικά μετά το πέρας των ερευνών που ήδη έχουν αρχίσει. Είναι πολύ σημαντικό ότι διαθέτουμε αυτή τη στιγμή έναν Έλληνα ερευνητή του θέματος αυτού στη Ρωσία, τον Ιβάν Τζουχά, ο οποίος πρόσφατα εξέδωσε έναν πολύ σημαντικό βιβλίο στα ρωσικά, στην Αγία Πετρούπολη, με τίτλο «Ελληνική Επιχείρηση», όπως ακριβώς ήταν η ονομασία του σχεδίου εκκαθάρισης του ελληνικού πληθυσμού που, με την υπογραφή του Στάλιν, τέθηκε σε εφαρμογή από τις 2 Δεκεμβρίου του 1937.»
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,548 μηνύματα.
Eκτος απο Ε και λιγο lifo...

Σαν Σήμερα
Πόσους ανθρώπους σκότωσε τελικά ο Στάλιν;
Σαν σήμερα το 1953 πεθαίνει στη Μόσχα ο πιο πολωτικός ηγέτης της ιστορίας
ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΚΟΛΟΒΟΥ
5.3.2015 | 09:02
2070 Tweet Email 54
Το 2012 σε μια δημοσκόπηση ο Στάλιν είχε χαρακτηριστεί "η σημαντικότερη προσωπικότητα" της Ρωσίας
Το 2012 σε μια δημοσκόπηση ο Στάλιν είχε χαρακτηριστεί "η σημαντικότερη προσωπικότητα" της Ρωσίας

Ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, ο οποίος πέθανε πριν από 62 χρόνια στη Μόσχα, ήταν ένας μικρόσωμος άνθρωπος που δεν ξεπερνούσε το 1 μέτρο και 62 εκατοστά. Ο κακοποιημένος γιος ενός φτωχού, αλκοολικού γεωργιανού τσαγκάρη, ο Josef Vissarionovich Djughashvili (μελλοντικός Στάλιν) είχε αναπηρία στο αριστερό του χέρι, δυσμορφία στο πόδι και πρόσωπο σημαδεμένο από την ευλογιά. Κατάφερε ωστόσο να γίνει ένας από τους πιο πολωτικούς και αμφιλεγόμενους ηγέτες στην ιστορία.

Η στάση των Ρώσων και των ρωσικών αρχών απέναντι στον Στάλιν παραμένει αμφίσημη: επισήμως καταγγέλλεται το καθεστώς του τρόμου που επέβαλε από τη δεκαετία του 1930 μέχρι τον θάνατό του το 1953, όμως πολλοί τον τιμούν για το ρόλο του στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το 2012 σε μια δημοσκόπηση ο Στάλιν είχε χαρακτηριστεί "η σημαντικότερη προσωπικότητα" της Ρωσίας παρ' όλο που στην περίοδο της παντοδυναμίας του εκτελέστηκαν χιλιάδες άνθρωποι, άλλοι οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και ολόκληρες φυλές, όπως Τσετσένοι, Τάταροι της Κριμαίας και άλλοι εκτοπίστηκαν.

Εάν ο αριθμός των 60 εκατομμυρίων νεκρών είναι ακριβής, αυτό σημαίνει ότι υπό την ηγεσία του Στάλιν σκοτώνονταν κατά μέσο όρο 2 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο ή 40.000 κάθε εβδομάδα (ακόμα και «εν καιρώ ειρήνης»)

Τα 30 χρόνια του Στάλιν ως απόλυτος άρχων της Σοβιετικής Ένωσης χαρακτηρίζονται από πολλές αγριότητες, όπως εκκαθαρίσεις, απελάσεις, αναγκαστικούς εκτοπισμούς, φυλάκιση σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, κατασκευασμένους λιμούς, βασανιστήρια και όπως αναφέρουν οι επικριτές του, μαζικές δολοφονίες και σφαγές.


Ο Στάλιν σε νεαρή ηλικία
Ο Στάλιν σε νεαρή ηλικία

Για πόσους όμως θανάτους ευθύνεται ο Στάλιν;
Το Ibt.com προσπάθησε να τους μετρήσει.

Τον Φεβρουάριο του 1989, δύο χρόνια πριν από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, ερευνητική εργασία του γεωργιανού ιστορικού Roy Aleksandrovich Medvedev που δημοσιεύτηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα Argumenti i Fakti, ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών υπό την ηγεσία του Στάλιν ανήλθε σε περίπου 20 εκατομμύρια, οι οποίοι προστέθηκαν στα 20 εκατομμύρια σοβιετικών στρατευμάτων και πολιτών που έχασαν τη ζωή τους στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, για μια συνολική καταγραφή των 40 εκατομμυρίων. «Είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να δημοσιευτεί η έρευνα αν και από μόνοι τους οι αριθμοί προκαλούν» δήλωσε στους New York Times, εκείνη την εποχή ο Μεντβέντεφ. «Αυτοί οι αριθμοί περιλαμβάνουν τον πατέρα μου».

Η ζοφερή λογιστική του Μεντβέντεφ περιελάμβανε τα εξής:
1.000.000 άνθρωποι φυλακίστηκαν ή εξορίστηκαν μεταξύ 1927-1929
9-11.000.000 αγρότες εκδιώχθηκαν από τη γη τους
2 με 3.000.000 αγρότες συνελήφθησαν ή εξορίστηκαν κατά το πρόγραμμα μαζικής κολεκτιβοποίησης
6-7.000.000 σκοτώθηκαν από έναν τεχνητό λιμό από το 1932 έως το 1934
1.000.000 εξορίστηκε από τη Μόσχα και το Λένινγκραντ το 1935
1.000.000 εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια της '' Μεγάλης Τρομοκρατίας '' του 1937-1938
4-6.000.000 στάλθηκαν σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας
10 έως 12.000.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν βίαια κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου
1.000.000 άτομα συνελήφθησαν για διάφορα «πολιτικά εγκλήματα» 1946-1953.

Η στάση των Ρώσων και των ρωσικών αρχών απέναντι στον Στάλιν παραμένει αμφίσημη
Η στάση των Ρώσων και των ρωσικών αρχών απέναντι στον Στάλιν παραμένει αμφίσημη

Αν και δεν πέθαναν όλοι οι παραπάνω από αφύσικα αίτια, η εκτίμηση για 20 εκατομμύρια θανάτους αμάχων του Μεντβέντεφ, είναι πιθανά μια συντηρητική εικασία.

Ο Αλεξάντρ Σολζενίτσιν, ο λογοτεχνικός γίγαντας που έγραψε για το σοβιετικό σύστημα γκουλάγκ, υποστήριξε ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων του Στάλιν είναι πιθανό να έφτασε τα 60 εκατομμύρια.

Άλλες εκτιμήσεις από φημισμένους επιστήμονες και ιστορικούς κυμαίνονται μεταξύ 20 και 60 εκατομμυρίων. Στο βιβλίο του, «Αφύσικοι θάνατοι στην ΕΣΣΔ: 1928-1954» ο IG Dyadkin εκτιμά ότι η ΕΣΣΔ υπέστη 56-62.000.000 «αφύσικους θανάτους» κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με 34 έως 49.000.000 να συνδέονται άμεσα με τον Στάλιν.

Στο βιβλίο «Η Ευρώπη μια Ιστορία», ο Βρετανός ιστορικός Norman Davies υπολόγισε ότι 50 εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν μεταξύ 1924-1953, εξαιρώντας τα θύματα του πολέμου.

Ο Alexander Nikolaevich Yakovlev, σοβιετικός πολιτικός και ιστορικός, έκανε εκτίμηση για 35 εκατομμύρια θανάτους. Ακόμη και ορισμένοι ιστορικοί που βασίζουν τις εκτιμήσεις τους στην έρευνα, παραδέχονται ότι οι υπολογισμοί τους μπορεί να είναι ανεπαρκείς.

Στο περίφημο βιβλίο του «Ο Μεγάλος Τρόμος: Εκκαθάριση του Στάλιν της δεκαετίας του '30» ο Αγγλο-Αμερικανός ιστορικός Robert Conquest, έγραψε: «Μας έχουν πει για έναν αριθμό 20 εκατομμυρίων νεκρών (υπό το καθεστώς του Στάλιν) το οποίο είναι πολύ χαμηλό και θα χρειαζόταν να το αυξήσουμε σε 50%».

Μέρος του προβλήματος με την καταμέτρηση της συνολικής απώλειας των ζωών, εντοπίζεται και στα ελλιπή σοβιετικά αρχεία, ενώ πολλοί θάνατοι - μετά από πείνα από λιμό - μπορεί να είναι συνδεδεμένες με τις πολιτικές του Στάλιν, αλλά μπορεί και όχι.

Σε κάθε περίπτωση, εάν ο αριθμός των 60 εκατομμυρίων νεκρών είναι ακριβής αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο 2 εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια κάθε χρόνου της ηγεσίας του Στάλιν - ή 40.000 κάθε εβδομάδα (ακόμα και «εν καιρώ ειρήνης»).

Εάν η χαμηλότερη εκτίμηση των 20 εκατομμυρίων είναι ο πραγματικός αριθμός, τότε μεταφράζεται σε 1.830 θανάτους κάθε μέρα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,006 μηνύματα.
Οι σταλινολάγνοι προσπαθούν να μπαλώσουν τις τρούπες της σοβιετικής ιστορίας. Προσπαθούν να εξηγήσουν να ανεξήγητα και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Τόσοι θάνατοι, τόση πείνα και όμως, υπάρχουν άνθρωποι που υμνούν την σοβιετία. Ακόμα και να μην υπήρχαν εκατομμύρια νεκροί, εξοριστοι, εκτόπιστοι και λοβοτομημενοι, η ανευλεθερία του καθεστώτος παραμένει. Ο απόλυτος χαρατκήρας της σοβιετίας που καθρεπτίζεται στο πρόσωπο του πατέρα-εθνάρχη-αγιο Σταλιν, παραμένει. Τέτοια προσωπολατρεία δεν εμφανίζεται ποτέ στην ελεύθερη αγορά και ΑΝ εμφανίζεται, είναι επειδή το πρόσωπο το αξίζει, όχι επειδή κατάφερε με προπαγάνδα να συγκεντρώσει ψήφους.

Ποτέ δεν θα υπάρξει κομουνισμός, ποτέ δεν θα υπάρξει σοσιαλισμός.
Εθελοτυφλεί ο κάθε σταλινολάγνος και ξεχνά να ρωτήσει τον εαυτό του "Θα μπορούσα να προπαγανδίζω για τον καπιταλισμό σε ένα κομουνιστικό κράτος όπως προπαγανδίζω για τον κομουνισμό σε ένα καπιταλιστικό κράτος;"
Αυτές οι ερωτήσεις είναι αποκαλυπτικές και αποτελούν holy water για την βαμπιροσύνη που ακούει στο όνομα "κο-μουνισμός".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 186240

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τα πράγματα είναι σχετικά απλά.Προσωπικά δεν έχω θέμα με τη δημόσια ιδιοκτησία.Μπορεί μια δημόσια επιχείρηση ή οργανισμός να έχει κέρδη ή έστω να υπάρχει έλλειμμα για πολύ μικρό χρονικό διάστημα(αυτό να δικαιολογείται με πράξεις π.χ δράσεις που βοηθούν το κοινωνικό σύνολο)?

Στην Ελλαδα τουλάχιστον η εμπειρία δειχνει πως η κρατική επιχείρηση είναι για να δίνονται μισθαρες και να διοριζονται κομματοσκυλα και από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια διάταξη που να βάζει ταβάνι στις αμοβές υπαλλήλων,διευθυντών κλπ που είναι μόνιμοι και δεν αξιολογούνται(να μην ξεπερνούν τα 800 ευρω π.χ,) στη πλειοψηφία των ιδιωτικοποιήσεων είμαι υπέρ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,548 μηνύματα.
"Θα μπορούσα να προπαγανδίζω για τον καπιταλισμό σε ένα κομουνιστικό κράτος όπως προπαγανδίζω για τον κομουνισμό σε ένα καπιταλιστικό κράτος;"

Εσύ τι λες;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,775 μηνύματα.
Τα πράγματα είναι σχετικά απλά.Προσωπικά δεν έχω θέμα με τη δημόσια ιδιοκτησία.Μπορεί μια δημόσια επιχείρηση ή οργανισμός να έχει κέρδη ή έστω να υπάρχει έλλειμμα για πολύ μικρό χρονικό διάστημα(αυτό να δικαιολογείται με πράξεις π.χ δράσεις που βοηθούν το κοινωνικό σύνολο)?

Στην Ελλαδα τουλάχιστον η εμπειρία δειχνει πως η κρατική επιχείρηση είναι για να δίνονται μισθαρες και να διοριζονται κομματοσκυλα και από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια διάταξη που να βάζει ταβάνι στις αμοβές υπαλλήλων,διευθυντών κλπ που είναι μόνιμοι και δεν αξιολογούνται(να μην ξεπερνούν τα 800 ευρω π.χ,) στη πλειοψηφία των ιδιωτικοποιήσεων είμαι υπέρ.

Ξέρεις πως διορίζονται οι διοικητές σε κρατικούς επιχειρήσεις/οργανισμούς; Με βάση κομματικά κριτήρια. Αυτό δεν μπορεί να σταματήσει με το μοντέλο που έχουμε τώρα.

Σε αυτό δεν φταίει κανένας πολιτικός ή κόμμα. Φταίει ο ίδιος ο λαός. Ο μόνος τρόπος για να έχουμε μη διαφθερμένες κρατικές επιχειρήσεις είναι να ελέγχονται και να διοικούνται από ιδιώτες. Όταν λέω να διοικούνται από ιδιώτες ακόμα και οι διορισμοί να γίνονται από ιδιώτες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Σε αυτό δεν φταίει κανένας πολιτικός ή κόμμα. Φταίει ο ίδιος ο λαός. Ο μόνος τρόπος για να έχουμε μη διαφθερμένες κρατικές επιχειρήσεις είναι να ελέγχονται και να διοικούνται από ιδιώτες. Όταν λέω να διοικούνται από ιδιώτες ακόμα και οι διορισμοί να γίνονται από ιδιώτες.

αυτό θα προϋπέθετε έναν υγιή ιδιωτικό τομέα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Τα θετικά των ιδιωτικοποιήσεων δεν έχουν να κάνουν μόνο με το ότι γλυτώνουμε τα κηφήνες διευθυντές των ΔΕΚΟ αλλά παρέχονται και καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες σε μας.Ο ΟΤΕ όταν ήταν κρατικός ήταν κερδοφόρος γιατί ήταν ο μοναδικός πάροχος τηλεφωνίας επομένως όλοι ήταν συνδρομητές του λογικό είναι λοιπόν να είναι κερδοφόρος αλλά... αμα δεν άνοιγε η αγορά σε άλλες ιδιωτικές εταιρείες και δεν ιδιωτικοποιούνταν θα βλέπατε ποτέ VDSL ή καλύτερη τεχνική υποστήριξη/εξυπηρέτηση πελατών ή φθηνότερους λογαριασμούς?Σίγουρα οχι π.χ με το που ιδιωτικοποιήθηκε ο ΟΤΕ μαζικά αναβάθμισε τις 8mbps συνδέσεις σε 24άρες εντελώς δωρεάν,τα συνεργεία του ΟΤΕ του καλείς και έρχονται άμεσα που πριν το 2009 κάθονταν και πείνανε καφέ με το φορτηγάκι παρκαρισμένο πάνω στο πεζοδρόμιο με αναμμένα τα αλάρμ..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,548 μηνύματα.
Ξέρεις πως διορίζονται οι διοικητές σε κρατικούς επιχειρήσεις/οργανισμούς; Με βάση κομματικά κριτήρια. Αυτό δεν μπορεί να σταματήσει με το μοντέλο που έχουμε τώρα.


Με κανένα κρατιστικο μοντελο δεν μπορεί να σταματήσει...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 26,970 μηνύματα.
Δεν ξέρω αν θα μας σώσει,είναι σίγουρο ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα από τωρα,μόνο σκεφτούμε πόσοι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν αυτο αρκεί.Ενω καλο σχέδιο για την Ελλάδα θα ήταν το σχέδιο Θάτσερ,δηλαδή ιδιωτικοποίησεις και αποδυνάμωση των συνδικάτων καθώς μόνο προβλήματα δημιουργούν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Δεν ξέρω αν θα μας σώσει,είναι σίγουρο ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα από τωρα,μόνο σκεφτούμε πόσοι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν αυτο αρκεί.Ενω καλο σχέδιο για την Ελλάδα θα ήταν το σχέδιο Θάτσερ,δηλαδή ιδιωτικοποίησεις και αποδυνάμωση των συνδικάτων καθώς μόνο προβλήματα δημιουργούν.

Τα συνδικάτα σε όλο τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο δεν λειτουργούν όπως εδώ έχουν εκπροσώπους τους που τους εκπροσωπούν στην διοίκηση της εταιρείας και τους δίνουν πολλές φορές φωνή ακόμα και στις ΓΣ για να τους ακούσουν απευθείας οι μέτοχοι και να ψηφίσουν υπέρ ή κατά.Ο συνδικαλισμός εδώ είναι προιόν της ανομίας και του μπάχαλου που μας έφεραν εδω που μας έφεραν.Απο εκεί και πέρα ναι η ψηφιοποιηση των δημοσιων υπηρεσιών και η ιδιωτικοποιήσεις είναι κάτι που πρέπει να γίνει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 26,970 μηνύματα.
Τότε να γίνουν τα συνδικάτα όπως το εξωτερικό.Και Μα μειωθεί ο δημόσιος τομέας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ο δημόσιος τομέας στο εξωτερικό Φώτη λειτουργεί με μεγαλύτερη διαφάνεια, ψηφιοποιημένα οργανογράμματα και οι πολίτες του έχουν εμπιστοσύνη, ακόμη κι αν αυτό έχει ένα μεγαλύτερο κόστος.

Άρα "να γίνει ο δημόσιος τομέας όπως στο εξωτερικό" καλύτερα ε? :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top