Προσωπικά πέδηλο με γυμνό πόδι έχω βάλει και Πρωτοχρονιά

Γενικά φοράω πολύ πέδηλο όταν πρόκειται για επίσημο, γιατί γόβα που να μη μου βγαίνει από το πόδι δεν βρίσκω. Αλλά και σαν επιλογή, το προτιμώ πιο πολύ. Πέδηλα θα βρεις και το χειμώνα σε καταστήματα, δεν είναι απαραίτητα για καλοκαίρι μόνο.
Νομίζω μόνο στην ελλάδα υπάρχει αυτό, όπως και με το παγωτό που το τρώνε μόνο καλοκαίρι
Όσον αφορά το "πανωφόρι" είμαι πολύ κατά στο να βάλεις κάτι από πάνω. Μήνα Οκτώβρη στην Αθήνα κάνει ακόμα καλοκαίρι, συνήθως, ένα σακάκι θα προτιμούσα να το φοράει μια καλεσμένη, και όχι η νονά, η πασμίνα είναι πολύ παλιομοδίτικη σαν ιδέα, οπότε θα έλεγα να μην βάλεις τίποτα, χίλιες φορές να επιλέξεις ένα φόρεμα με μανίκι 3/4 παρά να το "ρίξεις" και να το "κρύψεις" με κάτι άλλο από πάνω.
Επίσης άλλη ιδέα είναι να φτιάξεις ένα τοπ με μακρύ μανίκι από καλής ποιότητας δαντέλα κιπούρ , είτε εφορμοστό για "κάτω" από το φόρεμα, είτε φαρδύ κοντό για πάνω από αυτό, αλλά θα το πρότεινα πιο πολύ για ηλικίες 45-55 , συνδιαστικά με το φόρεμα, για αποφυγή "μπολερού"
εννοώ κάτι τέτοιο