• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 218)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,775 μηνύματα.
Επιπλέον να προσθέσουμε ότι ο ιός δεν συμπεριφέρθηκε τόσο θανατηφόρα στην Ελλάδα για να προκληθεί τόσος πανικός, ο Μαρινάκης και ο Πέτσας αρρώστησαν αλλά έγιναν αμέσως καλά, αν ήταν θανατηφόρος θα πέθαιναν. Τα τωρινά φαινόμενα του κόσμου είναι υπερβολικά μερικές φορές αλλά έχουν και δόσεις οργής, αν καταλαβαίνεις ότι σε κορόιδεψαν και σε κατέστρεψαν άνευ λόγου δυο μήνες αισθάνεσαι αδικημένος.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

View attachment 70551
Τα τεστ της 1ης περίοδου ηταν πολυ πιο στοχευμενα απο τα τεστ που αναφέρεται η 2η περίοδος, στην οποία γίνονται πιο μαζικα και πιο γενικευμενα (βλέπε τεστ σε αεροδρόμια κτλ).
Επομένως, συμπέρασμα 1:
Δεν έχουμε 3 φορες λιγότερα κρουσματα ανα τεστ
Συμπεριφορά 2: Ο κύριος κόβεται στην στατιστική 101.
Συμπέρασμα 3: Please, μας φτάνει ενας φοκος.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,427 μηνύματα.
Αυτά τα ωραία δυστυχώς!
Αθ. Λινού: Ο έλεγχος χάθηκε. Θα έχουμε περισσότερα θύματα από κορωνοϊό απ’ ότι αν βρισκόμασταν σε πόλεμο
15 Αυγούστου 2020
Αν δεν πειθαρχήσουμε στα μέτρα και δε ληφθούν κι άλλα, ακόμη πιο αυστηρά, θα έχουμε περισσότερα θύματα από κορωνοϊό απ’ ότι αν βρισκόμασταν σε πόλεμο, προειδοποιεί η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, προσθέτοντας ότι πρέπει άμεσα η χρήση μάσκας να γίνει υποχρεωτική και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Διαφορετικά, ο χειμώνας θα μας βρει με πάρα πολλά κρούσματα στις εντατικές και ίσως χωρίς επαρκή αριθμό ΜΕΘ για να καλύψουμε την νοσηλεία όσων την χρειάζονται.
Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη
– Κρούετε καθημερινά τον κώδωνα του κινδύνου και εσείς, όπως και άλλοι ειδικοί για την κρισιμότητα της κατάστασης. Πού βρισκόμαστε;
Η αλήθεια είναι πως αν δεν προσέξουμε, θα έχουμε περισσότερα θύματα από τον κορωνοϊό απ’ ότι αν ήμασταν σε πόλεμο. Βλέπουμε την αυξητική τάση των κρουσμάτων, τον πολύ μεγάλο αριθμό θυμάτων σε άλλες χώρες και ταυτόχρονα συνειδητοποιούμε ότι δεν διαθέτουμε πολλά όπλα στα χέρια μας. Η καραντίνα όταν εφαρμόστηκε μας δημιούργησε τεράστια οικονομικά προβλήματα, δεν πρέπει να την ξαναζήσουμε. Τα μοναδικά μας όπλα είναι η τήρηση των αποστάσεων, το πλύσιμο των χεριών, η μάσκα, η αξιοποίηση των ανοικτών χωρών χωρίς συνωστισμό. Αν για παράδειγμα σήμερα γινόταν υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους και αυτό μπορούσαμε να το περιφρουρήσουμε, τότε δεν θα οδηγηθούμε στο παραπάνω δυσμενές σενάριο.
– Αναφέρεστε στην επισήμανσή σας νωρίτερα ότι αν δεν προσέξουμε θα έχουμε περισσότερα θύματα, απ’ ότι σε ένα πόλεμο, σωστά ;
Ναι, είναι πιθανό αυτό. Αν δεν προσέξουμε, αν δεν πειθαρχήσουμε στα μέτρα, και δεν ληφθούν και άλλα καινούργια, θα θρηνήσουμε πολλά θύματα. Σκεφτείτε ότι στην πανδημία της γρίπης του 1917 ο πλανήτης θρήνησε εκατομμύρια θυμάτων. Και ήδη σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο οι νεκροί έχουν πλέον ξεπεράσει τους 700.000. Δεν νομίζω ότι σε πολέμους έχουμε τόσο μεγάλους αριθμούς θυμάτων. Αν φυσικά εφαρμοσθούν σωστά τα μέτρα στην Ελλάδα και ληφθούν και νέα, πιο αυστηρά, θα συγκρατήσουμε τον αριθμό των θυμάτων. Αυτήν την στιγμή ωστόσο έχουμε χάσει τον έλεγχο και δεν μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν, όπως στις γειτονικές μας χώρες, δηλαδή στη Σερβία ή στο Μαυροβούνιο.
– Σύμφωνα με τον Ελληνο-αμερικανό καθηγητή στο Yale Ν. Χριστάκης, θα μπορούσε να νοσήσει ακόμη και το 40% του παγκοσμίου πληθυσμού. Συμμερίζεστε μια τέτοια εκτίμηση;
Είναι ένα ακραίο σενάριο αυτό. Ωστόσο ακόμη και αν η πιθανότητα θανάτου είναι κατά μέσον όρο 1% για όσους θα νοσήσουν και πάλι αντιλαμβάνεσθε ότι μιλάμε για τεράστια νούμερα σε επίπεδο παγκοσμίου πληθυσμού. Ελπίζω ότι θα προλάβουμε να έχουμε εμβόλιο εγκαίρως. Εξάλλου υπάρχουν και υπολογισμοί ότι θα αποκτήσουμε ανοσία αγέλης εφόσον νοσήσει το 30% σύμφωνα με κάποιες αναλύσεις ή το 60% σύμφωνα με κάποιες άλλες. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση.
– Σε κάθε περίπτωση, εννοείτε ότι τα υφιστάμενα μέτρα δεν είναι αρκετά και χρειάζονται και νέα, σωστά;
Ακριβώς. Πρέπει η χρήση μάσκας να γίνει υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους. Και επειδή τέτοια μέτρα, τόσο μαζικά, δύσκολα επιβάλλονται, χρειάζεται να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους, να τους πείσουμε πόσο σημαντική είναι η χρήση μάσκας, να τους ευαισθητοποιήσουμε και αυτό αφορά ειδικά την νεολαία. Μια ιδέα για παράδειγμα θα ήταν, μια σειρά από influencers, μουσικοί και επώνυμοι με επιρροή στην νεολαία, να αναλάβουν μέσα από μια καμπάνια να την ευαισθητοποιήσουν. Επίσης οποιαδήποτε δημόσιο πρόσωπο, όχι μόνο ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να εμφανίζεται με μάσκα στις φωτογραφίες. Επίσης να περάσουμε το μήνυμα ότι δεν πρέπει να υπάρχει ρατσισμός κατά των νοσούντων.
– Τι άλλα νέα μέτρα πρέπει να ληφθούν ;
Μέτρα τα οποία συνοδευόμενα από κίνητρα θα δυσκολεύουν τον συγχρωτισμό των ανθρώπων. Υπάρχουν πολλές ιδέες. Χρειάζεται, για παράδειγμα, να αυξηθεί ο αριθμός των λεωφορείων και των μέσων μαζικής μεταφοράς. Πως; Έναντι κάποιας μίσθωσης στους ιδιοκτήτες τους να μισθωθούν τα σχολικά λεωφορεία που λόγω καλοκαιριού δεν χρησιμοποιούνται, καθώς και όλα τα παρόμοια οχήματα τα οποία την εποχή αυτή παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Μια άλλη ιδέα είναι να καθιερωθούν κουπόνια για την χρήση ταξί ή και βενζίνης, προκειμένου να πηγαίνουν στην εργασία τους άνθρωποι με αντικειμενικά οικονομικά προβλήματα.
– Εφόσον σε κάθε περίπτωση δεν καταφέρουμε να συμμορφωθούμε με τα μέτρα ή δεν λάβουμε καινούργια, ποια θα είναι η εικόνα το φετινό χειμώνα;
Ο χειμώνας θα μας βρει με πάρα πολλά κρούσματα στις εντατικές και ίσως χωρίς επαρκή αριθμό ΜΕΘ για να καλύψουμε την νοσηλεία όσων την χρειάζονται. Αυτό θα συμβεί εφόσον δεν τηρήσουμε τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και δεν ληφθούν νέα, με πρώτο την γενικευμένη χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Η μάσκα από μόνη της δεν θα λύσει το πρόβλημα, απλώς θα μειώσει τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων. Η τήρηση των αποστάσεων -δηλαδή τα δύο μέτρα- πρέπει να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα.
Πηγή: liberal.gr
Πηγή
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Εδώ και πολλές μέρες τα κρούσματα ειναι σταθερά στα 200+ στατιστικά έπρεπε να είχε καθε μέρα μεγαλύτερη απόκλιση ειτε πανω είτε κατω ειδικα αυτο το διήμερο έπρεπε να είχαμε λιγότερα. Θεωρώ οτι τα κρουσματα ειναι πολυ παραπάνω και απλώς τα φρενάρουν σε αυτές τις τιμές μέχρι να τελειώσει η τουριστική περίοδος. Τις επόμενες μέρες αν έχω δίκιο που θα δείχνουν τα πραγματικά θα αυξηθούν κατα πολυ.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,427 μηνύματα.
Απόλυτα αξιόπιστο το παρακάτω άρθρο καθώς έχω πολύ κοντινό πρόσωπο εκεί.

Η αλήθεια για την Πάρο και την Αντίπαρο και το μπάχαλο με τον κοροναϊό
Ομως, εδώ και μία εβδομάδα ήταν κοινό μυστικό στα δύο νησιά ότι υπάρχει έξαρση του κοροναϊού.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα, κατά την πρώτη φάση της ανέδειξε τη χώρα μας σε παράδειγμα προς μίμηση.

Κάτι ο φόβος, κάτι το ξύπνημα της ατομικής ευθύνης, κάτι ο Τσιόδρας που μας έπειθε με την επιστημοσύνη του και την πραότητά του, και ο κόσμος συμμορφώθηκε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Και το κράτος, αυτό το ελληνικό κράτος που βρίζουμε μέρα – νύχτα, τα έβγαλε πέρα κουτσά – στραβά.

Οι περισσότεροι συμπαραταχθήκαμε με τους αρμόδιους, με τους επιστήμονες, με τους πολιτικούς. Και καλό λόγο είχαμε να πούμε και να γράψουμε, και κριτική όπου χρειαζόταν κάναμε.

Υπάρχουν ωστόσο και κάποια όρια στην ανοχή απέναντι σε προβληματικά, για να μην πω διαλυτικά φαινόμενα, στην κρατική μηχανή, κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κοροναϊού.

Οι καταγγελίες για έλλειψη συντονισμού, για στρατηγικό σχεδιασμό που πήγε περίπατο, για μεγάλα προβλήματα στα νοσοκομεία, στους ελέγχους ή στο πώς εφαρμόζονται τα μέτρα (αλληλοσυγκρουόμενα πολλές φορές) είναι πλέον πολλές.

Και κάποιοι πρέπει να απαντήσουν, κάποιοι να λογοδοτήσουν τώρα που ξεφεύγει η κατάσταση.

Ας διαβάσει κάποιος τις καταγγελίες της οικογένειας της 27χρονης γιατρού που διασωληνώθηκε στη Λάρισα. Για τεστ που έγιναν σε απόλυτο συνωστισμό. Για δείγματα που δεν ελέγχθηκαν, για έλλειψη αντιδραστηρίων κ.λπ.

Ας διαβάσει κάποιος και τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για το χάος που επικρατεί στα νησιά και για τα περιστατικά κοροναϊού που αποκρύπτονται.

«Υπερβολές», θα πει κανείς. «Κάνουν πόλεμο στην κυβέρνηση» θα πει άλλος. Αλλά δεν είναι έτσι.

Οποιος είχε την… τύχη ή την ατυχία να βρεθεί αυτές τις ημέρες στην Πάρο και την Αντίπαρο, γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει.

Μακριά από προπαγάνδες, από fake news ή από προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Κι εξηγούμαστε:

Η Πάρος και η Αντίπαρος είναι αυτή την ώρα στο «κόκκινο» εξ ου και τα πολύ σκληρά μέτρα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Ομως, εδώ και μία εβδομάδα ήταν κοινό μυστικό στα δύο νησιά ότι υπάρχει έξαρση του κοροναϊού. Στο Κέντρο Υγείας Πάρου, όποιος μιλήσει με γιατρό ξέρει την αλήθεια.

Δεκάδες πολίτες, κυρίως τουρίστες, έχουν σπεύσει με συμπτώματα.

Έχουν ελεγχθεί και έχουν βρεθεί θετικοί περισσότεροι από 30 ενώ κάποιοι άλλοι μιλούν για πάνω από 50 κρούσματα.

Φαρμακοποιός στην Αντίπαρο λέει ότι έχουν γίνει δειγματοληπτικά τεστ τις προηγούμενες ημέρες και βρέθηκαν πολλοί θετικοί στον ιό.

Γιατί δεν καταγράφονται αυτά τα περιστατικά στην καθημερινή ενημέρωση;

Και που βρίσκονται όλοι αυτοί; Είναι στο νησί και αναρρώνουν, κάνουν βόλτες στα σοκάκια και τις παραλίες ή έχουν φύγει για την Αθήνα ή για άλλους προορισμούς;

Μήπως υπάρχουν εκατοντάδες ασυμπτωματικοί οι οποίοι κόλλησαν καθώς ήρθαν σε επαφή με νοσούντες όλες τις προηγούμενες ημέρες;

Στην Πάρο και την Αντίπαρο, εδώ και 10 ημέρες επικρατεί το αδιαχώρητο. Πολλές φορές της ημέρας επικρατεί το αδιαχώρητο: Στη Νάουσα, στην Παροικιά, στην Αντίπαρο ο κόσμος συρρέει κατά εκατοντάδες στα σοκάκια. Κάθεται στα τραπέζια που έχουν καθίσει νοσούντες, αναπνέει τον ίδιο αέρα, οι περισσότεροι χωρίς μάσκες.

Οι έλεγχοι ελάχιστοι και μόνο με «καρφώματα» που γίνονται μεταξύ καταστηματαρχών ή από πελάτες που έχουν αγανακτήσει.

Ελάχιστα τα μέτρα υγιεινής που λαμβάνονται. Στα περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος οι αποστάσεις δεν τηρούνται στα τραπέζια.


Λίγοι είναι εκείνοι που απολυμαίνουν ενώ οι δύσμοιροι υπάλληλοι τρέχουν με τις ίδιες μάσκες σε βάρδιες 8 και 10 ωρών.

Ακόμη και το Σάββατο, όπου ξεκίνησε η εφαρμογή των νέων μέτρων, με υποχρεωτική χρήση της μάσκας ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, λίγοι είναι αυτοί που το κάνουν.

Για να μη μιλήσουμε για το τι συμβαίνει τα βράδια, μετά την απαγόρευση λειτουργίας των μαγαζιών μετά τις 12.

Σε πολλές ταβέρνες και μπαρ υπάρχουν ακόμη πελάτες για πολύ ώρα. Σε άλλες σε διώχνουν κακήν κακώς και γύρω στις 12 επικρατεί το αδιαχώρητο στα σοκάκια.

Πολλοί παίρνουν ποτά και κάνουν πάρτι στις παραλίες και στις πλατείες, χωρίς έλεγχο. Ένα γενικό χάος…

Στην Πάρο και την Αντίπαρο συμβαίνουν πολλά που ξεφεύγουν της λογικής. Και πολλά αποκρύβονται για να μην πληγεί ο τουρισμός. Γιατί φέτος αυτά τα δύο νησιά γέμισαν με τουρίστες, όσο σε καμιά περιοχή της Ελλάδας.

Εχουμε, λοιπόν, απόκρυψη περιστατικών κοροναϊού ή την καταγραφή τους στις αστικές περιοχές, όταν επιστρέφουν από τις διακοπές τους.

Έχουμε χιλιάδες τουρίστες, κυρίως από τη Γαλλία, οι οποίοι ενδεχομένως δεν ελέγχθηκαν όταν ήρθαν στην Ελλάδα, να συνωστίζονται στα σοκάκια.

Έχουμε την ατομική ευθύνη να έχει πάει περίπατο, μιας και δεν λειτουργεί ούτε το κράτος.

Έχουμε παντελή αδυναμία ελέγχου για το αν τηρούνται τα μέτρα.

Έχουμε μια εικόνα παντελώς διαστρεβλωμένη, είτε σκόπιμα είτε ακούσια.

Πώς λοιπόν θα αισθάνεται κάποιος ασφαλής όταν επιστρέψει στο σπίτι του;

Πώς θα αισθάνεται ότι κάποιοι έκαναν καλά τη δουλειά τους και ότι το κράτος ήταν οργανωμένο ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση;

Πώς δεν θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες νέα έξαρση του κοροναϊού αφού και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν εφαρμόζονται επί της ουσίας;

Είπαμε, να βοηθήσουμε τον τουρισμό να πάρει ανάσα;

Να βγάλουν και οι επιχειρηματίες χρήματα, να έχουν δουλειά και χιλιάδες εργαζόμενοι.

Αλλά δεν είπαμε ποτέ ότι μπορούμε να ανεχόμαστε την επικράτηση του μπάχαλου.


Και στην Πάρο και την Αντίπαρο αυτές τις ημέρες απλά επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο. Αυτό που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα μας και που μόνο στην πρώτη φάση της πανδημίας καταφέραμε να ελέγξουμε.

Πηγή
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,862 μηνύματα.
Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι που δεν εχουμε ουτε ενα θάνατο απο την Παρο μετα απο ολα αυτα...
Πιστεύω παντως οτι θα εγιναν δειγματοληπτικοι ελεγχοι για να αποφασίσουν τετοια μετρα.
 

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,676 μηνύματα.
Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι που δεν εχουμε ουτε ενα θάνατο απο την Παρο μετα απο ολα αυτα...
Πιστεύω παντως οτι θα εγιναν δειγματοληπτικοι ελεγχοι για να αποφασίσουν τετοια μετρα.

Τον Μάρτιο είχαμε?
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,427 μηνύματα.
Κοίτα τι έγινε.Δεν είναι μόνο τα κρούσματα στην Πάρο,αν πρόσεξες γράφονται τα συνολικά κρούσματα σε περιοχές...πχ τόσα σε Κυκλάδες.Δεν σου λένε που είναι τι για ευνόητους λόγους. ;) Όμως εκτός των άλλων που το είπαν και στις ειδήσεις δεν ειναι μυστικό,πήγαιναν σε γιατρούς της Αττικής άνθρωποι με συμπτώματα, τους έβρισκαν θετικούς,οι γιατροί ρώταγαν αν πήγαν ταξίδι πρόσφατα και πάρα πολλοί έλεγαν ήρθαν απο Πάρο.Και βέβαια αυτά τα κρούσματα καταγράφονται Αττική,αφού στην Αττική ήταν πλέον και όχι Κυκλάδες ή Πάρο.Στην Πάρο βέβαια το κόλλησαν.
Αυτό λέει,θορύβησε το υγειονομικό προσωπικό κοκ.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,862 μηνύματα.
Κοίτα τι έγινε.Δεν είναι μόνο τα κρούσματα στην Πάρο,αν πρόσεξες γράφονται τα συνολικά κρούσματα σε περιοχές...πχ τόσα σε Κυκλάδες.Δεν σου λένε που είναι τι για ευνόητους λόγους. ;) Όμως εκτός των άλλων που το είπαν και στις ειδήσεις δεν ειναι μυστικό,πήγαιναν σε γιατρούς της Αττικής άνθρωποι με συμπτώματα, τους έβρισκαν θετικούς,οι γιατροί ρώταγαν αν πήγαν ταξίδι πρόσφατα και πάρα πολλοί έλεγαν ήρθαν απο Πάρο.Και βέβαια αυτά τα κρούσματα καταγράφονται Αττική,αφού στην Αττική ήταν πλέον και όχι Κυκλάδες ή Πάρο.Στην Πάρο βέβαια το κόλλησαν.
Αυτό λέει,θορύβησε το υγειονομικό προσωπικό κοκ.
Εγω ακουσα για δειγματοληπτικα τεστ, οπως κανουν ολες οι δυτικες χωρες. Προφανως εχει αρκετα κρουσματα σε σχεση με αλλα νησια. Στην Ισπανια και στην Βρετανία εχουν επιβαλλει αναλογους περιορισμους τελευταία.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,496 μηνύματα.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Τελευταία επεξεργασία:

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,277 μηνύματα.
Σήμερα έχουμε:
Νέα κρούσματα

Ινδία: 65.000
ΗΠΑ: 42.700
Βραζιλία: 23.000

Εδώ και 2 εβδομάδες η Ινδία έχει περισσότερα κρούσματα από ΗΠΑ και Βραζιλία αν συνεχίσει έτσι θα περάσει την Αμερική σε κρούσματα και νεκρούς.
 

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,676 μηνύματα.
Εδώ και 2 εβδομάδες η Ινδία έχει περισσότερα κρούσματα από ΗΠΑ και Βραζιλία αν συνεχίσει έτσι θα περάσει την Αμερική σε κρούσματα και νεκρούς.

Να δούμε και στους Ρομά που είναι Ινδικής καταγωγής.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,427 μηνύματα.
Δύο μέτρα είπε ο κύριος Σύψας.

Και στην αρχή της πανδημίας που δεν υπήρχαν μάσκες και για να φτάνουν για τους υγειονομικους κ κύριος Σύψας έλεγε ότι η μάσκα δεν κάνει τίποτα για τους υγιείς δες τώρα που φτάνουν οι μάσκες, τι λέει.Αυτό το λάθος που έκαναν όμως τότε τώρα το πληρώνουμε διότι ο κόσμος τώρα που λένε ότι πρέπει να φοράνε μάσκες δεν τους πιστεύει.
Είναι ένα μάθημα για τους επιστήμονες να μην γίνονται πολιτικοί και ότι πάντα πρέπει να λένε την αλήθεια και όχι να τα προσαρμόζουν ανάλογα με τις βουλές των κυβερνήσεων και αν υπάρχουν μάσκες ή όχι.

Επίσης είναι καινούργια ασθένεια και ελάχιστα ξέρουμε για αυτήν, συνεχώς αλλάζουν τα δεδομένα .
Αρχικά ο ΠΟΥ έλεγε οτι δεν μεταδίδεται αερογενώς στην συνέχει ανασκεύασε όσο περνάει ο καιρός και έρχονται νέα δεδομένα στο προσκήνιο, πλέον και ο ΠΟΥ παραδέχεται για ισχυρές ενδείξεις για αερογενή μετάδωση, δεν είναι και εύκολο να αποδειχθεί αυτό,οπότε το τί έλεγαν οι ειδικοί πριν και τώρα ,άλλαξε και πιθανόν να αλλάξουν και άλλα στο μέλλον, γιατί σας φαίνετε πολύ δύσκολο να το κατανοήσετε αυτό;

Πιάνεστε απο κάτι που έλεγαν αρχικά και δενμπορείτε να αντιληφθήτε οτι όσο περνάει ο καιρός έρχονται νέα δεδομένα, οπότε θα αλλάζουν και οι οδηγίες;Γιατί;
 

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,676 μηνύματα.
Πιάνεστε απο κάτι που έλεγαν αρχικά και δενμπορείτε να αντιληφθήτε οτι όσο περνάει ο καιρός έρχονται νέα δεδομένα, οπότε θα αλλάζουν και οι οδηγίες;Γιατί;

Αφού κάθε μέρα αλλάζουν γνώμη γιατί να τους πιστέψουμε? Ο Τσιόδρας βλέπεις που παλιά έλεγε ότι οι μάσκες είναι από άχρηστες μέχρι επικίνδυνες τώρα εξαφανίστηκε, δεν βγαίνει ευθέως να αναγνωρίσει το λάθος του, προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλο του κατά τα άλλα θεωρείται ο πιο πετυχημένος γιατρός του κόσμου.
Η απόσταση των δύο μέτρων είναι στάνταρ αν βγήκε κάποιος άγνωστος γιατρός να πει ότι έγιναν 10 τι πάει να πει αυτό, θα τον κάνουμε αμέσως Ευαγγέλιο. Ας ξαναβγεί ο Σύψας που μας έλεγε δύο και πέρα από αυτά δεν χρειάζεται καθόλου η μάσκα να πει και αυτός ότι έκανα λάθος, δεν είναι 2 είναι 10 δηλαδή.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,862 μηνύματα.

η απόσταση πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη. Απλά το δωμάτιο που έκανε την έρευνα ήταν έως 4,8 μέτρα 😔.
Έιδες Φώκο οτι δεν πρεπει να είναι κανεις απόλυτος; Η ιατρική δεν είναι θρησκεία και προσαρμόζεται συνεχώς σε νέα δεδομένα. Επομενως κι εσύ δεν μπορείς να ξέρεις, απλα εικαζεις και μαθαίνεις απο τα νέα και τις ερευνες που συνεχώς έρχονται και εμπλουτιζονται.
Παρατηρούμε λοιπον ενα σωρό κατάλοιπα στους πνεύμονες, νευρολογικά, καρδιολογικά, στα νεφρά, οφθαλμικα, δερματολογικα κτλ κτλ
Για πρωτη φορά η ιατρική έκανε τόσες πολλές προόδους ομως σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Αυτή την στιγμη υπαρχουν πανω απο 150 διαφορετικα εμβολια στον κοσμο στο πρωτο στάδιο και επτά στο τρίτο στάδιο μέσα σε λίγους μηνες!!! Ας ελπισουμε οτι έστω και ενα απο αυτά θα δώσει θετικά αποτελεσματα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,427 μηνύματα.
Αφού κάθε μέρα αλλάζουν γνώμη γιατί να τους πιστέψουμε? Ο Τσιόδρας βλέπεις που παλιά έλεγε ότι οι μάσκες είναι από άχρηστες μέχρι επικίνδυνες τώρα εξαφανίστηκε, δεν βγαίνει ευθέως να αναγνωρίσει το λάθος του, προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλο του κατά τα άλλα θεωρείται ο πιο πετυχημένος γιατρός του κόσμου.
Η απόσταση των δύο μέτρων είναι στάνταρ αν βγήκε κάποιος άγνωστος γιατρός να πει ότι έγιναν 10 τι πάει να πει αυτό, θα τον κάνουμε αμέσως Ευαγγέλιο. Ας ξαναβγεί ο Σύψας που μας έλεγε δύο και πέρα από αυτά δεν χρειάζεται καθόλου η μάσκα να πει και αυτός ότι έκανα λάθος, δεν είναι 2 είναι 10 δηλαδή.
Την απάντηση στην έδωσα.Δυστυχώς κάποιοι επιστήμονες ενέδωσαν στους πολιτικούς και για να μην γίνει πανικός για μάσκες και λείψουν απο τους υγειονομικούς και σωστα,διότι έπρεπε οι υγειονομικοί να έχουν μάσκες,έλεγαν αυτά που έλεγαν τότε. Το σωστό θα ήταν να πουν την αλήθεια και να πουν να κάνουμε μάσκες εμείς απο ύφασμα,δεν το έκαναν.Αυτό τι σημαίνει ότι η μάσκα δεν προστατεύει; Οι γιατροί δηλαδή να μην την φορούν;

Εσύ μυαλό και λογική δεν έχεις να αντιληφθείς κάποια πράγματα; Πρέπει να βγαίνουν να τα λένε όλα;
Θυμάστε που απο τότε εγώ έλεγα ότι οι μάσκες προφυλάσσουν απλά δεν το λένε για να φτάσουν για υγειονομικούς και πόσοι μου επιτέθηκαν;Βλέπετε τώρα ότι η μάσκα είναι απαραίτητη για όλους παντού;

Λοιπόν,το μυαλό το έχουμε να το χρησιμοποιούμε και όχι για να μας δίνουν μασημένη τροφή.Κάποια πράγματα ναι,δεν λέγονται πολλές φορές.
Ήταν αναμενόμενο στην αρχή που είμασταν απροετοίμαστοι να μην προωθούν τον πολύ κόσμο στη μάσκα για να έχουν οι υγειονομικοί,τώρα που υπάρχει επάρκεια, μας λένε την αλήθεια.
Τι δεν καταλαβαίνεις;

Και όχι,ο Τσιόρδας δεν θα βγει να πει τίποτα,αυτό τι σημαίνει οτι εσύ δεν θα φοράς μάσκα επειδή ο Τσιόρδας δεν παραδέχεται ότι άλλα έλεγαν στην αρχή;
Και βέβαια έχουμε εμπίστοσύνη στους ειδικούς,έχοντας πάντα πολύπλευρη ενημέρωση και καταννοώντας ότι μερικές φορές οι συνθήκες αναγκάζουν ακόμα και τους επιστήμονες να μην λενε όλη την αλήθεια, το μυαλουδάκι μας για αυτό το έχουμε για να τα καταννοούμε αυτά.

Μωρό είσαι;
 

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,676 μηνύματα.
Και όχι,ο Τσιόρδας δεν θα βγει να πει τίποτα,αυτό τι σημαίνει οτι εσύ δεν θα φοράς μάσκα επειδή ο Τσιόρδας δεν παραδέχεται ότι άλλα έλεγαν στην αρχή;
Και βέβαια έχουμε εμπίστοσύνη στους ειδικούς,έχοντας πάντα πολύπλευρη ενημέρωση και καταννοώντας ότι μερικές φορές οι συνθήκες αναγκάζουν ακόμα και τους επιστήμονες να μην λενε όλη την αλήθεια, το μυαλουδάκι μας για αυτό το έχουμε για να τα καταννοούμε αυτά.

Μωρό είσαι;

Αφού ακούμε τους ειδικούς οι ειδικοί τώρα λένε 2 μέτρα, σπάνια πλησιάζω άγνωστο σε τέτοια απόσταση, αν χρειαστεί σαφώς και θα την φορέσω, κατανοητό?
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,862 μηνύματα.
φίλε μου ειναι σοβαρό και πολυ απλά δε ξέρω τι πρεπει να κανουμε, να βάλουμε μάσκες , να κλειστουμε Αλλά μέχρι ποτε.
Ακούμε τους ειδικούς και περιμένουμε. Κι αυτοι βομβαρδιζονται με ενα σωρό επιστημονικά δεδομένα. Και έχουν χασει τον ύπνο τους για να μας βοηθήσουν. Ας σεβαστουμε τον κόπο και τις προσπαθειες τους τουλάχιστον.
Αν είναι να κρατάμε αποστάσεις και να φοράμε μάσκες για να αποφύγουμε την καραντίνα, θα το κάνουμε. Σιγά την θυσια πια.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,427 μηνύματα.
Αφού ακούμε τους ειδικούς οι ειδικοί τώρα λένε 2 μέτρα, σπάνια πλησιάζω άγνωστο σε τέτοια απόσταση, αν χρειαστεί σαφώς και θα την φορέσω, κατανοητό?
Ναι σαφώς τα 2 μέτρα ισχύουν δεν είπα το αντίθετο,αλλά μάλλον δεν φτάνουν,αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω.

Οι ειδικοί λένε παντού σε κλειστό χώρο μάσκα και στον εξωτερικό όταν οι αποστάσεις των 2 μέτρων δηλάδή δεν μπορούν να τηρηθούν.
Σου απάντησα διότι πριν άλλα έλεγες,ότι άλλα λέγαν στην αρχή,άλλα τώρα...δεν πιστεύεις τους ειδικούς κοκ.

Και σου επισημαίνω ότι επειδή έχεις μυαλό, δες τι λέει ο ΠΟΥ τώρα για την αερογενή μετάδοση της νόσου όπως και αυτό που έβαλε ο Φόκος ,δες τι έλεγε στην αρχή ο ΠΟΥ,έλεγε ότι δεν μεταδίδεται αερογενώς καθώς τότε αυτό νόμιζαν,και κράτα μικρό καλάθι για την απόσταση των 2 μέτρων, διότι μεθαύριο μπορεί στα σίγουρα να μας πουν δεν είναι αρκετό.

Εγώ φόραγα μάσκα όλο αυτό το διάστημα μετά το lock, παντού σε κλειστό χώρο και ας μην ήταν υποχρεωτικό, διότι χρησιμοποιώ το μυαλό μου.
Καταννοητό; :bye:
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top