Σκύλος ή γάτα;

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Φίλε αμα είσαι κακεντρεχής σπανομαρίας Βησσαρίων του πεσσιμισμού και θιασώτης της ρουφοκοιλίασης, λογικό είναι να βλέπεις τη γάτα ως κατσεσήκωλο ατενσιονχοριλίκι.

Δεν έχεις δει το δεος στα μάτια της γάτας μου, όταν τραβάω πολλά κυβικά αέρα μέσα μου με μια τεράστια εισπνοή (την έχει ταυτίσει με τα προεόρτια του φτερνίσματος και τρέχει να κρυφτεί).

Δεν έχεις δει την πειθαρχία της στο πρώτο "ταχριστάσουμέσα" με γρεζωτή βαριά φωνή πρωινιάτικο όταν θέλω να πιω καφέ και τριγυρνάει το συννεφένιο κωλί του παντού εκτός απο κει που του δείχνω.

Και τέλος δεν έχεις δει κάθε φορά που του βάζω φαγητό, έρχεται πρώτα και με περιμένει στην καρέκλα του γραφείου για 10 λεπτά αγκαλιάς και ΜΕΤΑ πάει και το τρώει.

Αγάπα το σκύλο σου που το δείχνει το IQ στην πράξη απλά και μόνο επειδή φερμάρει το ΘΗ-ΘΗ-ΗΤΑ-ΘΗΡΑΜΑ ΛΑΘΕΜΕΝΕ ΣΠΑΝΟΜΑΡΙΑ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ, δεν είναι ΘΥΡΩΡΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΥΡΑ 13...

Ετσι, βγάζει υγρά το παχυπούλι του και έχει IQ...

Διαβάζοντας το ποστ σου ήθελα να γελάσω με ύφος σου και να κλάψω με το περιερχομενο σου. Θα επιλέξω το ύφος σου γιστι θέλω να βλέπω την καλή πλευρά των ανθρώπων.
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,877 μηνύματα.
Διαβάζοντας το ποστ σου ήθελα να γελάσω με ύφος σου και να κλάψω με το περιερχομενο σου. Θα επιλέξω το ύφος σου γιστι θέλω να βλέπω την καλή πλευρά των ανθρώπων.

Σωστή επιλογή, πάντα θέλω να γελάς. Θα σου λεω οτι γουστάρω, αλλά εσυ θέλω να είσαι ευτυχισμένος και χαμογελαστός.

Κι ας είναι το χαμόγελό σου για τον π... <3
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Πάντως, αν θέλετε κατοικίδιο με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, πάρτε παπαγάλο που μιλάει. Ο δικός μου όταν πάω ν'ανοιξω το κουτί με τα φυστίκια, το καταλαβαίνει κατευθείαν και αρχίζει να λέει γλυκουλικα "μπαμπάααα..." (ναι δεν ξέρει άλλα μέλη της οικογένειας) και άμα δεν του δώσω αρχίζει να φωνάζει πιο απαιτητικά και στο τέλος να κράζει. Όταν θέλει χαδακια, έρχεται, σκύβει το κεφάλι του και λέει "γουτσου γουτσου". Όταν ακούει γαβγισματα απ τη γειτονιά λέει "νιαουυυ", όταν ακούει κλειδιά (είτε όταν μπαίνουμε είτε πριν φύγουμε) φωνάζει "γειααα γεια σουυυ" και όταν βλέπει να σκουπιζουμε κάτι κάνει τον ήχο που κάνει το χαρτί όταν σκουπίζεις τα τζάμια με αζαξ (όντως). Όταν του τραγουδάμε, λέει τραγουδιστά "λαλαλαα λαλα" και "σκοπαπααακια πααα" (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό). Όταν κράζει και του φωνάξουμε, κάνει παρατήρηση στον εαυτό του και λέει "έλα σταμάτα" ή "έλα ρε Κοκούλη" (τον λένε Κόκο). Επίσης μιμείται όλες τις ομιλίες και τα γέλια. Δε λέει ακριβώς τα ίδια, αλλά αντιγράφει το ύφος και τον ρυθμό της φωνής. Είναι πανέξυπνα τα άτιμα, αλλά θέλουν να τους αφιερώνεις πολύ χρόνο.

ΥΓ: Ξέχασα να πω, πως όταν έχει τα νεύρα του, αρχίζει να ψιθυρίζει "μαλάκα, μαλάκακα, μαλακάκακα" και κάπου εκεί πεθαίνουμε στα γέλια.

Πρόσεξε καμια μέρα μην κανεις λάθος και πατήσεις κανα quote σε πόστ μου και μου απευθύνεις το λόγο και σπάσει το 12μηνο σιωπής της "κανω οτι δεν υπάρχεις γιατί κάτι μου κανες αλλά δε σου λέω τι".

Ετσι, πληθυντικά θα απαντάς "αν θέλετε, να σας πω κι εγω, να μετέχω κι εγω στη συζήτηση, να μπω καπου εμβόλιμη, έχω κι εγω να πω κατι τις" και τα συναφή.


Αλλά ποτέ direct, μη και γιατρέψεις την πληγή ανάμεσά μας και πέσουν τα γαλόνια.

Φιλάκια χρυσό μου.
 

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Άλλη γκαου από εδώ, καθόλου περίεργο που την ελκύει ένα ον που φέρει όλα τα σημάδια ατόμου με ναρκσισσιστικη διαταραχή προσωπικότητας. Κάτσε και προσκύνα τον γάτο αφεντη σου σαν καλή γυναικούλα και μη τολμήσεις να μου ξαναγράψεις για αξιοπρεπείς και φεμινισμούς σε κανένα ποστ γιατι οι μάσκες πέσανε.

΄Εξαλλο σ΄έχω κάνει! ΕΞΑΛΛΟ!!!
Σε σημείο που δεν ξέρεις τι λες!
Πες κι άλλες ασυναρτησίες!
Το απολαμβάνω!
:lol::lol::lol:
 

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Καλή εβδομάδα παιδιά και καλή τύχη
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,797 μηνύματα.
Well, οι γάτες είναι 100% προγραμματισμένες να το κάνουν αυτό! :P
 

Aleksa

Τιμώμενο Μέλος

Η Aleksa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 19,610 μηνύματα.
86822.jpg
cats-479612.gif
 
Τελευταία επεξεργασία:

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Εγώ λέω σκύλος. Είναι κοινωνικό ζώο . Η γάτα δεν είναι , απλά μας ανέχεται . Όλοι κράζουν τους σκύλους ότι είναι δουλοπρεπείς αλλά ο σκύλος σου παίρνει τον αέρα μια χαρά , απλά επειδή είναι ζώο αγέλης και το ταΐζεις δείχνει ευγνωμοσύνη όπως θα έδειχνε και στον αρχηγό του . Αφήστε που εκπαιδεύεται κιόλας.
 

Aleksa

Τιμώμενο Μέλος

Η Aleksa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 19,610 μηνύματα.
"Ανάμεσα στους σκύλους και τις γάτες η βεβαιότητα της επιλογής μου είναι τόσο μεγάλη που δε θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό να συγκρίνω τα δύο. Δεν έχω κάποια ενεργή απέχθεια για τα σκυλιά, περισσότερη απ’ όση έχω για τους πιθήκους, τους ανθρώπους, τους εμπόρους, τις αγελάδες, τα πρόβατα ή τους πτεροδάκτυλους. Αλλά για τις γάτες έχω διατηρήσει έναν ιδιαίτερο σεβασμό και τρυφερότητα από τις πρώτες μέρες ακόμα της νηπιακής μου ηλικίας. Στην αψεγάδιαστη χάρη τους και την ανώτερη αυτάρκειά τους αντικρίζω ένα σύμβολο της τέλειας ομορφιάς και της απρόσωπης πραότητας του ίδιου του σύμπαντος, αντικειμενικά θεωρούμενου, και στην ατμόσφαιρα του σιωπηλού μυστηρίου τους εδρεύουν, όσον αφορά εμένα, όλο το θαύμα και η γοητεία του αγνώστου. Ο σκύλος απευθύνεται στα φτηνά και απλοϊκά συναισθήματα∙ η γάτα, στις βαθύτερες πηγές της φαντασίας και της κοσμικής αντίληψης του ανθρώπινου μυαλού. Δεν είναι τυχαίο που οι στοχαστικοί Αιγύπτιοι μαζί με τέτοια κατοπινά ποιητικά πνεύματα όπως ο Πόου, ο Γκωτιέ, ο Μπωντλαίρ, και ο Σουίνμπερν, ήταν όλοι ειλικρινείς λάτρεις της λυγερόκορμης γερόγατας.

Φυσικά, η προτίμηση κάποιου στο θέμα των γατιών και των σκυλιών εξαρτάται ολοκληρωτικά από την ιδιοσυγκρασία και την οπτική του. Ο σκύλος μού φαίνεται πως είναι ο αγαπημένος των επιπόλαιων, συναισθηματικών και ευσυγκίνητων ανθρώπων∙ ανθρώπων που αισθάνονται περισσότερο από όσο σκέφτονται, που προσδίδουν σπουδαιότητα στο ανθρώπινο είδος και στα δημοφιλή, συμβατικά και απλοϊκά συναισθήματα και που βρίσκουν τη μεγαλύτερη παρηγοριά τους στους δουλοπρεπείς και εξαρτημένους συναισθηματικούς δεσμούς της αγελαίας κοινωνίας. Τέτοιοι άνθρωποι ζουν σε έναν κόσμο περιορισμένης φαντασίας, δεχόμενοι άκριτα τις κοινές, παραδοσιακές αξίες και πάντα προτιμούν να ικανοποιούν τις αφελείς πεποιθήσεις, συναισθήματα και προκαταλήψεις τους, από το να χαίρονται μια καθαρά αισθητική και φιλοσοφική απόλαυση που απορρέει από την ορθή κρίση, το στοχασμό και την αναγνώριση της απέριττης, απόλυτης ομορφιάς.

Αυτό δε σημαίνει ότι τα πιο ευτελή χαρακτηριστικά δεν απαντώνται επίσης στην αγάπη για τις γάτες ενός μέσου γατόφιλου, απλώς δείχνει ότι στην αιλουροφιλία υπάρχει μια βάση αληθινού αισθητισμού, την οποία η κυνοφιλία δε διαθέτει. Ο αληθινός γατόφιλος είναι κάποιος που απαιτεί μια διαυγέστερη εναρμόνιση με το σύμπαν απ’ αυτή που οι συνηθισμένες, ευρέως γνωστές κοινοτοπίες, προσφέρουν∙ κάποιος που αρνείται να «καταπιεί» τη συναισθηματική αντίληψη πως όλοι οι καλοί άνθρωποι αγαπούν τα σκυλιά, τα παιδιά και τα άλογα ενώ όλοι οι κακοί τα αντιπαθούν και αντιπαθιούνται από αυτά. Είναι απρόθυμος να θέσει τον εαυτό του και τα ακατέργαστα συναισθήματά του σαν μέτρο οικουμενικών αξιών ή να επιτρέψει σε ρηχές ηθικές αντιλήψεις να στρεβλώσουν την κρίση του. Με μια λέξη προτιμά να θαυμάζει και να σέβεται παρά να υπερενθουσιάζεται και να ξετρελαίνεται. Και δεν ενδίδει στην παρανόηση πως η άσκοπη κοινωνικότητα και φιλικότητα ή η δουλική αφοσίωση και υπακοή, συνιστούν οτιδήποτε εγγενώς αξιοθαύμαστο ή εξυψωτικό. Οι κυνόφιλοι βασίζουν την επιχειρηματολογία τους σ’ αυτά τα κοινότοπα, δουλοπρεπή και χονδροειδή προσόντα και φαιδρώς κρίνουν την εξυπνάδα ενός κατοικίδιου από το βαθμό της συμμόρφωσής του με τις δικές τους επιθυμίες. Οι γατόφιλοι ξεφεύγουν από αυτή την ψευδαίσθηση, αποκηρύσσουν την ιδέα ότι η υποταγμένη δουλικότητα και η προσκολλημένη συντροφικότητα στον άνθρωπο είναι υπέρτατες αρετές και μένουν ελεύθεροι να λατρέψουν την αριστοκρατική ανεξαρτησία, τον αυτοσεβασμό και την ανεξάρτητη προσωπικότητα, ενωμένα με την υπέρτατη χάρη και ομορφιά, που αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ψύχραιμου, λυγερού, κυνικού και ακατάκτητου άρχοντα των στεγών
".

Απόσπασμα από το χιουμοριστικό δοκίμιο του H.P.Lovecraft "Γάτες Και Σκύλοι (Cats And Dogs)
Πηγή
 
Τελευταία επεξεργασία:

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
"Ανάμεσα στους σκύλους και τις γάτες η βεβαιότητα της επιλογής μου είναι τόσο μεγάλη που δε θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό να συγκρίνω τα δύο. Δεν έχω κάποια ενεργή απέχθεια για τα σκυλιά, περισσότερη απ’ όση έχω για τους πιθήκους, τους ανθρώπους, τους εμπόρους, τις αγελάδες, τα πρόβατα ή τους πτεροδάκτυλους. Αλλά για τις γάτες έχω διατηρήσει έναν ιδιαίτερο σεβασμό και τρυφερότητα από τις πρώτες μέρες ακόμα της νηπιακής μου ηλικίας. Στην αψεγάδιαστη χάρη τους και την ανώτερη αυτάρκειά τους αντικρίζω ένα σύμβολο της τέλειας ομορφιάς και της απρόσωπης πραότητας του ίδιου του σύμπαντος, αντικειμενικά θεωρούμενου, και στην ατμόσφαιρα του σιωπηλού μυστηρίου τους εδρεύουν, όσον αφορά εμένα, όλο το θαύμα και η γοητεία του αγνώστου. Ο σκύλος απευθύνεται στα φτηνά και απλοϊκά συναισθήματα∙ η γάτα, στις βαθύτερες πηγές της φαντασίας και της κοσμικής αντίληψης του ανθρώπινου μυαλού. Δεν είναι τυχαίο που οι στοχαστικοί Αιγύπτιοι μαζί με τέτοια κατοπινά ποιητικά πνεύματα όπως ο Πόου, ο Γκωτιέ, ο Μπωντλαίρ, και ο Σουίνμπερν, ήταν όλοι ειλικρινείς λάτρεις της λυγερόκορμης γερόγατας.

Φυσικά, η προτίμηση κάποιου στο θέμα των γατιών και των σκυλιών εξαρτάται ολοκληρωτικά από την ιδιοσυγκρασία και την οπτική του. Ο σκύλος μού φαίνεται πως είναι ο αγαπημένος των επιπόλαιων, συναισθηματικών και ευσυγκίνητων ανθρώπων∙ ανθρώπων που αισθάνονται περισσότερο από όσο σκέφτονται, που προσδίδουν σπουδαιότητα στο ανθρώπινο είδος και στα δημοφιλή, συμβατικά και απλοϊκά συναισθήματα και που βρίσκουν τη μεγαλύτερη παρηγοριά τους στους δουλοπρεπείς και εξαρτημένους συναισθηματικούς δεσμούς της αγελαίας κοινωνίας. Τέτοιοι άνθρωποι ζουν σε έναν κόσμο περιορισμένης φαντασίας, δεχόμενοι άκριτα τις κοινές, παραδοσιακές αξίες και πάντα προτιμούν να ικανοποιούν τις αφελείς πεποιθήσεις, συναισθήματα και προκαταλήψεις τους, από το να χαίρονται μια καθαρά αισθητική και φιλοσοφική απόλαυση που απορρέει από την ορθή κρίση, το στοχασμό και την αναγνώριση της απέριττης, απόλυτης ομορφιάς.

Αυτό δε σημαίνει ότι τα πιο ευτελή χαρακτηριστικά δεν απαντώνται επίσης στην αγάπη για τις γάτες ενός μέσου γατόφιλου, απλώς δείχνει ότι στην αιλουροφιλία υπάρχει μια βάση αληθινού αισθητισμού, την οποία η κυνοφιλία δε διαθέτει. Ο αληθινός γατόφιλος είναι κάποιος που απαιτεί μια διαυγέστερη εναρμόνιση με το σύμπαν απ’ αυτή που οι συνηθισμένες, ευρέως γνωστές κοινοτοπίες, προσφέρουν∙ κάποιος που αρνείται να «καταπιεί» τη συναισθηματική αντίληψη πως όλοι οι καλοί άνθρωποι αγαπούν τα σκυλιά, τα παιδιά και τα άλογα ενώ όλοι οι κακοί τα αντιπαθούν και αντιπαθιούνται από αυτά. Είναι απρόθυμος να θέσει τον εαυτό του και τα ακατέργαστα συναισθήματά του σαν μέτρο οικουμενικών αξιών ή να επιτρέψει σε ρηχές ηθικές αντιλήψεις να στρεβλώσουν την κρίση του. Με μια λέξη προτιμά να θαυμάζει και να σέβεται παρά να υπερενθουσιάζεται και να ξετρελαίνεται. Και δεν ενδίδει στην παρανόηση πως η άσκοπη κοινωνικότητα και φιλικότητα ή η δουλική αφοσίωση και υπακοή, συνιστούν οτιδήποτε εγγενώς αξιοθαύμαστο ή εξυψωτικό. Οι κυνόφιλοι βασίζουν την επιχειρηματολογία τους σ’ αυτά τα κοινότοπα, δουλοπρεπή και χονδροειδή προσόντα και φαιδρώς κρίνουν την εξυπνάδα ενός κατοικίδιου από το βαθμό της συμμόρφωσής του με τις δικές τους επιθυμίες. Οι γατόφιλοι ξεφεύγουν από αυτή την ψευδαίσθηση, αποκηρύσσουν την ιδέα ότι η υποταγμένη δουλικότητα και η προσκολλημένη συντροφικότητα στον άνθρωπο είναι υπέρτατες αρετές και μένουν ελεύθεροι να λατρέψουν την αριστοκρατική ανεξαρτησία, τον αυτοσεβασμό και την ανεξάρτητη προσωπικότητα, ενωμένα με την υπέρτατη χάρη και ομορφιά, που αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ψύχραιμου, λυγερού, κυνικού και ακατάκτητου άρχοντα των στεγών
''.

Απόσπασμα από το χιουμοριστικό δοκίμιο του H.P.Lovecraft "Γάτες Και Σκύλοι (Cats And Dogs)
Πηγή
Πολύ εγωκεντρικό δεν είναι το κείμενο; τους σκύλους/ γάτες υπερασπιζόμαστε ή τον εαυτό μας; :D
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Όταν λέμε ότι εκπαιδεύεται εννοούμε ότι έχει υψηλή συναισθηματική ευφυΐα για να επικοινωνήσουμε καλύτερα , όχι ότι υποτάσσεται, μια χαρά μπορεί να μας γράφει ο σκύλος και να γίνει το αφεντικό, για αυτό υπάρχουν εκπαιδευτές γιατί η υπακοή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι παρεξηγημένο ζώο ο σκύλος :P
 
Τελευταία επεξεργασία:

Aleksa

Τιμώμενο Μέλος

Η Aleksa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 19,610 μηνύματα.
Άποψη του συγγραφέα είναι, υποκειμενική.
Ασχέτως αν τη συμμερίζεται κάποιος ή όχι.:)

...μια χαρά μπορεί να μας γράφει ο σκύλος και να γίνει το αφεντικό,....

Η διαφορά είναι οτι ο σκύλος μπορεί να γίνει, ενώ η γάτα είναι πάντα το "αφεντικό" :P
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
"Ανάμεσα στους σκύλους και τις γάτες η βεβαιότητα της επιλογής μου είναι τόσο μεγάλη που δε θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό να συγκρίνω τα δύο. Δεν έχω κάποια ενεργή απέχθεια για τα σκυλιά, περισσότερη απ’ όση έχω για τους πιθήκους, τους ανθρώπους, τους εμπόρους, τις αγελάδες, τα πρόβατα ή τους πτεροδάκτυλους. Αλλά για τις γάτες έχω διατηρήσει έναν ιδιαίτερο σεβασμό και τρυφερότητα από τις πρώτες μέρες ακόμα της νηπιακής μου ηλικίας. Στην αψεγάδιαστη χάρη τους και την ανώτερη αυτάρκειά τους αντικρίζω ένα σύμβολο της τέλειας ομορφιάς και της απρόσωπης πραότητας του ίδιου του σύμπαντος, αντικειμενικά θεωρούμενου, και στην ατμόσφαιρα του σιωπηλού μυστηρίου τους εδρεύουν, όσον αφορά εμένα, όλο το θαύμα και η γοητεία του αγνώστου. Ο σκύλος απευθύνεται στα φτηνά και απλοϊκά συναισθήματα∙ η γάτα, στις βαθύτερες πηγές της φαντασίας και της κοσμικής αντίληψης του ανθρώπινου μυαλού. Δεν είναι τυχαίο που οι στοχαστικοί Αιγύπτιοι μαζί με τέτοια κατοπινά ποιητικά πνεύματα όπως ο Πόου, ο Γκωτιέ, ο Μπωντλαίρ, και ο Σουίνμπερν, ήταν όλοι ειλικρινείς λάτρεις της λυγερόκορμης γερόγατας.

Φυσικά, η προτίμηση κάποιου στο θέμα των γατιών και των σκυλιών εξαρτάται ολοκληρωτικά από την ιδιοσυγκρασία και την οπτική του. Ο σκύλος μού φαίνεται πως είναι ο αγαπημένος των επιπόλαιων, συναισθηματικών και ευσυγκίνητων ανθρώπων∙ ανθρώπων που αισθάνονται περισσότερο από όσο σκέφτονται, που προσδίδουν σπουδαιότητα στο ανθρώπινο είδος και στα δημοφιλή, συμβατικά και απλοϊκά συναισθήματα και που βρίσκουν τη μεγαλύτερη παρηγοριά τους στους δουλοπρεπείς και εξαρτημένους συναισθηματικούς δεσμούς της αγελαίας κοινωνίας. Τέτοιοι άνθρωποι ζουν σε έναν κόσμο περιορισμένης φαντασίας, δεχόμενοι άκριτα τις κοινές, παραδοσιακές αξίες και πάντα προτιμούν να ικανοποιούν τις αφελείς πεποιθήσεις, συναισθήματα και προκαταλήψεις τους, από το να χαίρονται μια καθαρά αισθητική και φιλοσοφική απόλαυση που απορρέει από την ορθή κρίση, το στοχασμό και την αναγνώριση της απέριττης, απόλυτης ομορφιάς.

Αυτό δε σημαίνει ότι τα πιο ευτελή χαρακτηριστικά δεν απαντώνται επίσης στην αγάπη για τις γάτες ενός μέσου γατόφιλου, απλώς δείχνει ότι στην αιλουροφιλία υπάρχει μια βάση αληθινού αισθητισμού, την οποία η κυνοφιλία δε διαθέτει. Ο αληθινός γατόφιλος είναι κάποιος που απαιτεί μια διαυγέστερη εναρμόνιση με το σύμπαν απ’ αυτή που οι συνηθισμένες, ευρέως γνωστές κοινοτοπίες, προσφέρουν∙ κάποιος που αρνείται να «καταπιεί» τη συναισθηματική αντίληψη πως όλοι οι καλοί άνθρωποι αγαπούν τα σκυλιά, τα παιδιά και τα άλογα ενώ όλοι οι κακοί τα αντιπαθούν και αντιπαθιούνται από αυτά. Είναι απρόθυμος να θέσει τον εαυτό του και τα ακατέργαστα συναισθήματά του σαν μέτρο οικουμενικών αξιών ή να επιτρέψει σε ρηχές ηθικές αντιλήψεις να στρεβλώσουν την κρίση του. Με μια λέξη προτιμά να θαυμάζει και να σέβεται παρά να υπερενθουσιάζεται και να ξετρελαίνεται. Και δεν ενδίδει στην παρανόηση πως η άσκοπη κοινωνικότητα και φιλικότητα ή η δουλική αφοσίωση και υπακοή, συνιστούν οτιδήποτε εγγενώς αξιοθαύμαστο ή εξυψωτικό. Οι κυνόφιλοι βασίζουν την επιχειρηματολογία τους σ’ αυτά τα κοινότοπα, δουλοπρεπή και χονδροειδή προσόντα και φαιδρώς κρίνουν την εξυπνάδα ενός κατοικίδιου από το βαθμό της συμμόρφωσής του με τις δικές τους επιθυμίες. Οι γατόφιλοι ξεφεύγουν από αυτή την ψευδαίσθηση, αποκηρύσσουν την ιδέα ότι η υποταγμένη δουλικότητα και η προσκολλημένη συντροφικότητα στον άνθρωπο είναι υπέρτατες αρετές και μένουν ελεύθεροι να λατρέψουν την αριστοκρατική ανεξαρτησία, τον αυτοσεβασμό και την ανεξάρτητη προσωπικότητα, ενωμένα με την υπέρτατη χάρη και ομορφιά, που αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ψύχραιμου, λυγερού, κυνικού και ακατάκτητου άρχοντα των στεγών
".

Απόσπασμα από το χιουμοριστικό δοκίμιο του H.P.Lovecraft "Γάτες Και Σκύλοι (Cats And Dogs)
Πηγή

Clearly a man who never went hunting once in his lifetime and yet calls himself an aristocrat.
 

Agaphbou

Περιβόητο μέλος

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 5,328 μηνύματα.
"Ανάμεσα στους σκύλους και τις γάτες η βεβαιότητα της επιλογής μου είναι τόσο μεγάλη που δε θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό να συγκρίνω τα δύο. Δεν έχω κάποια ενεργή απέχθεια για τα σκυλιά, περισσότερη απ’ όση έχω για τους πιθήκους, τους ανθρώπους, τους εμπόρους, τις αγελάδες, τα πρόβατα ή τους πτεροδάκτυλους. Αλλά για τις γάτες έχω διατηρήσει έναν ιδιαίτερο σεβασμό και τρυφερότητα από τις πρώτες μέρες ακόμα της νηπιακής μου ηλικίας. Στην αψεγάδιαστη χάρη τους και την ανώτερη αυτάρκειά τους αντικρίζω ένα σύμβολο της τέλειας ομορφιάς και της απρόσωπης πραότητας του ίδιου του σύμπαντος, αντικειμενικά θεωρούμενου, και στην ατμόσφαιρα του σιωπηλού μυστηρίου τους εδρεύουν, όσον αφορά εμένα, όλο το θαύμα και η γοητεία του αγνώστου. Ο σκύλος απευθύνεται στα φτηνά και απλοϊκά συναισθήματα∙ η γάτα, στις βαθύτερες πηγές της φαντασίας και της κοσμικής αντίληψης του ανθρώπινου μυαλού. Δεν είναι τυχαίο που οι στοχαστικοί Αιγύπτιοι μαζί με τέτοια κατοπινά ποιητικά πνεύματα όπως ο Πόου, ο Γκωτιέ, ο Μπωντλαίρ, και ο Σουίνμπερν, ήταν όλοι ειλικρινείς λάτρεις της λυγερόκορμης γερόγατας.

Φυσικά, η προτίμηση κάποιου στο θέμα των γατιών και των σκυλιών εξαρτάται ολοκληρωτικά από την ιδιοσυγκρασία και την οπτική του. Ο σκύλος μού φαίνεται πως είναι ο αγαπημένος των επιπόλαιων, συναισθηματικών και ευσυγκίνητων ανθρώπων∙ ανθρώπων που αισθάνονται περισσότερο από όσο σκέφτονται, που προσδίδουν σπουδαιότητα στο ανθρώπινο είδος και στα δημοφιλή, συμβατικά και απλοϊκά συναισθήματα και που βρίσκουν τη μεγαλύτερη παρηγοριά τους στους δουλοπρεπείς και εξαρτημένους συναισθηματικούς δεσμούς της αγελαίας κοινωνίας. Τέτοιοι άνθρωποι ζουν σε έναν κόσμο περιορισμένης φαντασίας, δεχόμενοι άκριτα τις κοινές, παραδοσιακές αξίες και πάντα προτιμούν να ικανοποιούν τις αφελείς πεποιθήσεις, συναισθήματα και προκαταλήψεις τους, από το να χαίρονται μια καθαρά αισθητική και φιλοσοφική απόλαυση που απορρέει από την ορθή κρίση, το στοχασμό και την αναγνώριση της απέριττης, απόλυτης ομορφιάς.

Αυτό δε σημαίνει ότι τα πιο ευτελή χαρακτηριστικά δεν απαντώνται επίσης στην αγάπη για τις γάτες ενός μέσου γατόφιλου, απλώς δείχνει ότι στην αιλουροφιλία υπάρχει μια βάση αληθινού αισθητισμού, την οποία η κυνοφιλία δε διαθέτει. Ο αληθινός γατόφιλος είναι κάποιος που απαιτεί μια διαυγέστερη εναρμόνιση με το σύμπαν απ’ αυτή που οι συνηθισμένες, ευρέως γνωστές κοινοτοπίες, προσφέρουν∙ κάποιος που αρνείται να «καταπιεί» τη συναισθηματική αντίληψη πως όλοι οι καλοί άνθρωποι αγαπούν τα σκυλιά, τα παιδιά και τα άλογα ενώ όλοι οι κακοί τα αντιπαθούν και αντιπαθιούνται από αυτά. Είναι απρόθυμος να θέσει τον εαυτό του και τα ακατέργαστα συναισθήματά του σαν μέτρο οικουμενικών αξιών ή να επιτρέψει σε ρηχές ηθικές αντιλήψεις να στρεβλώσουν την κρίση του. Με μια λέξη προτιμά να θαυμάζει και να σέβεται παρά να υπερενθουσιάζεται και να ξετρελαίνεται. Και δεν ενδίδει στην παρανόηση πως η άσκοπη κοινωνικότητα και φιλικότητα ή η δουλική αφοσίωση και υπακοή, συνιστούν οτιδήποτε εγγενώς αξιοθαύμαστο ή εξυψωτικό. Οι κυνόφιλοι βασίζουν την επιχειρηματολογία τους σ’ αυτά τα κοινότοπα, δουλοπρεπή και χονδροειδή προσόντα και φαιδρώς κρίνουν την εξυπνάδα ενός κατοικίδιου από το βαθμό της συμμόρφωσής του με τις δικές τους επιθυμίες. Οι γατόφιλοι ξεφεύγουν από αυτή την ψευδαίσθηση, αποκηρύσσουν την ιδέα ότι η υποταγμένη δουλικότητα και η προσκολλημένη συντροφικότητα στον άνθρωπο είναι υπέρτατες αρετές και μένουν ελεύθεροι να λατρέψουν την αριστοκρατική ανεξαρτησία, τον αυτοσεβασμό και την ανεξάρτητη προσωπικότητα, ενωμένα με την υπέρτατη χάρη και ομορφιά, που αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ψύχραιμου, λυγερού, κυνικού και ακατάκτητου άρχοντα των στεγών
".

Απόσπασμα από το χιουμοριστικό δοκίμιο του H.P.Lovecraft "Γάτες Και Σκύλοι (Cats And Dogs)
Πηγή

Πολύ αριστοτεχνικός τρόπος για να πεις "θέλω ένα κατοικίδιο που να μην απαιτεί πολλή φροντίδα και υπευθυνότητα όπως ο σκύλος" :P
 

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Άποψη του συγγραφέα είναι, υποκειμενική.
Ασχέτως αν τη συμμερίζεται κάποιος ή όχι.:)



Η διαφορά είναι οτι ο σκύλος μπορεί να γίνει, ενώ η γάτα είναι πάντα το "αφεντικό" :P

Η γάτα είναι μόνη της , οι έννοιες αφεντικό και υποτακτικός πάνε στις αγέλες .
Εγώ βέβαια γάτες είχα μικρή, δεν τις ξέρω τόσο καλά να συγκρίνω τα ένστικτά τους τόσο καλά .
 

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

Agaphbou

Περιβόητο μέλος

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 5,328 μηνύματα.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Κοροϊδεύω. Το κείμενο μου φάνηκε άστοχο και μονοδιάστατο, για λόγους που βαριέμαι να αναλύσω αυτή τη στιγμή.

Λάθος απάντηση, η σωστή απάντηση είναι "Ναι ρε αυτό κατάλαβα, υπάρχει κανένα πρόβλημα;"
 

Joji

Διακεκριμένο μέλος

Η Τζότζι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 6,555 μηνύματα.
Θεωρώ ότι οι γάτες, καθώς είναι ανεξάρτητες, δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή εκτός από τα βασικά (τροφή, νερό, άμμος κτλ.) σε αντίθεση με τους σκύλους που είναι δύσκολο να τους αφήσεις μόνους τους στο σπίτι χωρίς να κάνουν ζημιές, χρειάζονται καθημερινές βόλτες (εκτός αν έχεις κήπο) και τα έξοδα σε γενικές γραμμές είναι μεγαλύτερα (εκπαίδευση, παραπάνω εμβόλια). Τώρα, το καθένα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του... Ένας σκύλος έχει συχνά περισσότερη όρεξη για παιχνίδι και υψηλά επίπεδα ενέργειας που σημαίνει ότι σπάνια δεν είναι ευχάριστα μαζί του αλλά μπορεί να είναι πολύ απαιτητική η φροντίδα του που μερικοί καταλαβαίνουν αργά συνήθως ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Εκτός αυτού, υπάρχει και το γάβγισμα, που βέβαια εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον χαρακτήρα, την εκπαίδευση και την ράτσα αλλά όπως και να έχει παραμένει γάβγισμα, και πολλούς τους ενοχλεί. Η γάτα από την άλλη έχει πιο ήρεμη συμπεριφορά, χαμηλών τόνων, καλύτερη για άτομα που δεν έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο ή προτιμούν να κάθονται σπίτι και να χουχουλιάζουν στο κρεβάτι μαζί τους. Τα επίπεδα ενέργειας του κάθε ανθρώπου επίσης παίζουν μεγάλο ρόλο στο ποιο από τα δύο ταιριάζει περισσότερο στον καθένα. Κάποιος με σχετικά χαμηλά επίπεδα ενέργειας θα ταίριαζε περισσότερο με μία γάτα που δεν βαριέται εύκολα και τα βγάζει πέρα και χωρίς αυτόν. Προσωπικά ποτέ δεν είχα γάτα, αλλά ίσως σε λίγα χρόνια από τώρα αποκτήσω μία. Έχω όμως έναν σκύλο που για εμένα είναι η καλύτερη συντροφιά και με έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό ψυχολογικά εδώ και έναν χρόνο που την έχω.
ARYA.jpg

Οπότε, για την ώρα, θα πω ότι προτιμώ τους σκύλους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μου αρέσουν οι γάτες, ίσα ίσα τις θαυμάζω για την ανεξαρτησία τους και την γενικότερη συμπεριφορά τους.
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,501 μηνύματα.
Και τα δυο ειναι αξιολατρεφτα. Το ενα δεξαμενη αγαπης , αφοσιωσης και αθωότητας ,το αλλο ανεξαρτητο , χαδιαρικο και καθαρο.
Ειδικα οι σκυλοι που οσμιζονται προθεσεις ,συναισθηματα και τον ψυχικο σου κοσμο με ξεπερνα.
Θα διαλεγα γατι που να μην μαδα γιατι ειμαι τεμπελης. Αν ειχα σπιτι με κηπο ενα μαλτεζακι.
 

Aleksa

Τιμώμενο Μέλος

Η Aleksa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 19,610 μηνύματα.
Θεωρώ ότι οι γάτες, καθώς είναι ανεξάρτητες, δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή εκτός από τα βασικά (τροφή, νερό, άμμος κτλ.) σε αντίθεση με τους σκύλους που είναι δύσκολο να τους αφήσεις μόνους τους στο σπίτι χωρίς να κάνουν ζημιές, χρειάζονται καθημερινές βόλτες (εκτός αν έχεις κήπο) και τα έξοδα σε γενικές γραμμές είναι μεγαλύτερα (εκπαίδευση, παραπάνω εμβόλια). Τώρα, το καθένα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του... Ένας σκύλος έχει συχνά περισσότερη όρεξη για παιχνίδι και υψηλά επίπεδα ενέργειας που σημαίνει ότι σπάνια δεν είναι ευχάριστα μαζί του αλλά μπορεί να είναι πολύ απαιτητική η φροντίδα του που μερικοί καταλαβαίνουν αργά συνήθως ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Εκτός αυτού, υπάρχει και το γάβγισμα, που βέβαια εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον χαρακτήρα, την εκπαίδευση και την ράτσα αλλά όπως και να έχει παραμένει γάβγισμα, και πολλούς τους ενοχλεί. Η γάτα από την άλλη έχει πιο ήρεμη συμπεριφορά, χαμηλών τόνων, καλύτερη για άτομα που δεν έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο ή προτιμούν να κάθονται σπίτι και να χουχουλιάζουν στο κρεβάτι μαζί τους. Τα επίπεδα ενέργειας του κάθε ανθρώπου επίσης παίζουν μεγάλο ρόλο στο ποιο από τα δύο ταιριάζει περισσότερο στον καθένα. Κάποιος με σχετικά χαμηλά επίπεδα ενέργειας θα ταίριαζε περισσότερο με μία γάτα που δεν βαριέται εύκολα και τα βγάζει πέρα και χωρίς αυτόν. Προσωπικά ποτέ δεν είχα γάτα, αλλά ίσως σε λίγα χρόνια από τώρα αποκτήσω μία. Έχω όμως έναν σκύλο που για εμένα είναι η καλύτερη συντροφιά και με έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό ψυχολογικά εδώ και έναν χρόνο που την έχω.
View attachment 71796
Οπότε, για την ώρα, θα πω ότι προτιμώ τους σκύλους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μου αρέσουν οι γάτες, ίσα ίσα τις θαυμάζω για την ανεξαρτησία τους και την γενικότερη συμπεριφορά τους.

Να συμπληρώσω σχετικά με το χαρακτήρα του ιδιοκτήτη, πως οι σκύλοι ταιριάζουν περισσότερο σε κοινωνικά άτομα, αφού καθώς θα τους πηγαίνουν βόλτα συνήθως τυχαίνει να συνομιλούν με άλλα άτομα, αφού βέβαια έχει προηγηθεί η αναγνώριση μεταξύ των κατοικιδίων τους.
Ενώ οι γάτες ενδείκνυνται και είθισται να επιλέγονται από μοναχικούς ανθρώπους.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top