Χρυσή Αυγή, η πορεία της ως πολιτικό κόμμα

Συμφωνείτε με τον χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 139)
  • Ναι

    Ψήφοι: 110 79.1%
  • Όχι

    Ψήφοι: 25 18.0%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 4 2.9%

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,299 μηνύματα.
Την εννοείς αβάσιμη χωρίς στοιχεία ? Αν διαβάσει κανείς το άρθο 187 καταλαβαίνει εύκολα ότι η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση και αυτό δείχνουν και οι ομιλίες των μελών της από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.
Νομίζω πως το ''Δεν είμαι ΧΑ αλλά...'' εδώ μέσα χρησιμοποιήθηκε αρκετές φορές για να ωραιοποιηθούν οι ενέργειες της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Επειδή οι φανατισμένοι ενός κόμματος διαπράττουν εγκλήματα την πληρώνουν τα στελέχη του; Η ΧΑ έκανε πολλά λάθη και σίγουρα για εμένα δεν είναι ένα σοβαρό κόμμα και ούτε αξίζει τον τίτλο του λαϊκού εθνικισμού. Ένα Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα είναι αλλά αυτό εμένα δεν μου λέει κάτι. Μην αρχίσουμε τώρα τις χαζομάρες ότι δεν δικάζονται για τις απόψεις τους αλλά για πράξεις. Αν ήταν για τις πράξεις τους θα δικάζονταν αυτοί που τις έκαναν και όχι τα στελέχη. Ιδίως ο Ηλίας Κασιδιάρης. Επειδή ήταν στέλεχος δεν σημαίνει ότι ήταν μέσα. Ακόμα και ο Λαγός δεν έκανε κάτι εκτός από το ότι προσπαθούσε να σώσει την κατάσταση για να μην γίνει ρεζίλι το κόμμα. Οι δολοφόνοι ήταν αυτοί που είναι και το να καταδικάζεται ένα ολόκληρο κόμμα είναι αστείο. Εδώ η ΝΔ μέσα κρατάει έναν παιδόφιλο...

Δεν υπάρχει κανένα δεν είμαι ΧΑ αλλά... Έχω αποδείξει πολλές φορές ότι δεν φοβάμαι να πω τις απόψεις μου και ας φάω κράξιμο. Αν είχα ψηφίσει ΧΑ ή αν την στήριζα θα το έλεγα ξεκάθαρα και χωρίς πολλά πολλά. Δεν τους υποστήριζα ούτε τότε ούτε τώρα. Αλλά εκφράζω τις αντιρρήσεις μου ως προς την εγκληματική οργάνωση. Ο Λαγός έφυγε και έκανε δικό του κόμμα, πάει αυτός. Ο Δεβελέκος επίσης εξαφανίστηκε και δεν ήταν και μέσα στην Δίκη. Φαντάσου δεν έβαλαν αυτόν τον δολοφόνο που ήταν μέσα σε όλα και έβαλαν τα υψηλά στελέχη. Μου μιλάς εσύ για δικαιοσύνη μετά; Ένα ετοιμόρροπο κράτος με μία ετοιμοθάνατη δικαιοσύνη. Αυτό μόνο.

Η καταδίκη από την συνείδηση του λαού και ότι τώρα δεν έχουν θέση στην Βουλή για εμένα σαν άτομο από οικογένεια που μάτωσε από τους Ναζί είναι αρκετό.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,548 μηνύματα.

Προβλήματα με την δικαιοσύνη

Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του σταδιοδρομίας έχει καταδικαστεί αρκετές φορές από τα δικαστήρια και έχει τιμωρηθεί πολλάκις από την ΕΣΗΕΑ. Στις 22 Οκτωβρίου 1995 το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ του επέβαλε[14] την ποινή της εξάμηνης διαγραφής σχετικά με καταγγελίες ασθενών που προβλήθηκαν στην εκπομπή "Κίτρινος Τύπος". Το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο αποφάσισε, ύστερα από προσφυγή του Τριανταφυλλόπουλου, την επικύρωση[14] της αρχικής ποινής. Τον Ιανουάριο του 1996 η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε[14] τη διαγραφή για ένα έτος του Τριανταφυλλόπουλου ύστερα από εξώδικο δήλωση καθηγητού, ο οποίος θεώρησε ότι προσβλήθηκε από ραδιοφωνικές εκπομπές του δημοσιογράφου. Το ίδιο έτος το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε[14][15] τον Τριανταφυλλόπουλο σε πρόστιμο τριάντα εκατομμυρίων δραχμών καθώς διαστρέβλωσε σκοπίμως και εκ προθέσεως το νόημα περικοπής που απομόνωσε από την αναφορά του κ. Παπαθεμελή, προσδίδοντας σ' αυτήν εκ διαμέτρου αντίθετο περιεχόμενο από το πραγματικό. Ο Παπαθεμελής είχε καταφύγει στη δικαιοσύνη καθώς στην εκπομπή "Κίτρινος Τύπος" το 1995 ο Τριανταφυλλόπουλος υπονόησε ότι ο πρώτος υπήρξε χουντικός. Παράλληλα η ΕΣΗΕΑ του επέβαλε[14] την ποινή της ανάκλησης στην τάξη. Στις 8 Νοεμβρίου 1996 το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε[14] την διαγραφή του Τριανταφυλλόπουλου για έναν μήνα καθώς έκρινε ότι συκοφάντησε συνάδελφό του. Στις 4 Ιανουαρίου 2001 το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΣΗΕΑ επέβελε[14] την την ποινή της διαγραφής για τρεις μήνες στον Τριανταφυλλόπουλο ύστερα από καταγγελία δικηγόρου για πλαστά έγγραφα και ψεύδη που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια εκπομπής. Το 2002 το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών τον καταδίκασε[16] σε φυλάκιση 15 μηνών για κατά συρροή συκοφαντική δυσφήμηση του Σιδερίδη, αντιπρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον οποίο είχε κατηγορήσει σε εκπομπή του πως είχε κτίσει εξοχική κατοικία στα καμμένα στον Διόνυσο. Η αίτηση ακυρώσεως που κατέθεσε ο Τριανταφυλλόπουλος κατά της απόφασης του εφετείου απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο.[16]

Το 2007 το Μονομελές Πρωτοδικείο επιδίκασε[17]60.000 ευρώ στον πρώην δήμαρχο Αλμυρού, Σπύρο Ράππο, για συκοφαντική δυσφήμιση, απόφαση για την οποία έχει κατατεθεί έφεση από τον δημοσιογράφο, ενώ το 2009 για την ίδια υπόθεση το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε[17] ποινή φυλάκισης δύο ετών εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως. Ο δημοσιογράφος ζήτησε[17] έφεση, η οποία είχε και ανασταλτικό χαρακτήρα. Το Σεπτέμβριο του 2009 το Εφετείο Αθηνών επιδίκασε στον Μιχαήλ Σταθόπουλο αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ κρίνοντας ως «ψευδείς, υβριστικούς και συκοφαντικούς» τους ισχυρισμούς του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου σχετικά με τη συμμετοχή του πρώτου στο παραδικαστικό κύκλωμα. Την αποζημίωση υποχρεούνται να καταβάλουν ο Τριανταφυλλόπουλος και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha ενώ τα χρήματα, σύμφωνα με τον Σταθόπουλο, θα διατεθούν στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών για έρευνα με αντικείμενο τη δημοσιογραφική δεοντολογία.[18] Επίσης μέχρι σήμερα ο Αδάμ Ρεγκούζας έχει δικαιωθεί[19] από τα ελληνικά δικαστήρια σχετικά με αυτά που είχαν ακουστεί στις εκπομπές του Τριανταφυλλόπουλου.

Παράλληλα τα κανάλια στα οποία εργαζόταν έχουν τιμωρηθεί με πρόστιμα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για ρεπορτάζ που έχει μεταδώσει ή για τη χρήση κρυφής κάμερας. Συγκεκριμένα[14] στις 26 Νοεμβρίου 1996 ο Σκάι τιμωρήθηκε με πέντε εκατομμύρια δραχμές για τη χρησιμοποίηση κρυφής κάμερας στις εκπομπές Ζούγλα και Κίτρινος Τύπος, την 1η Απριλίου 1997 ο Σκάι τιμωρήθηκε με πρόστιμο είκοσι εκατομμυρίων δραχμών για χρήση κρυφής κάμερας, τον Ιανουάριο του 2000 τιμωρήθηκε ο Alpha με εξήντα εκατομμύρια δραχμές και τρεις ημέρες μετάδοσης της απόφασης στα δελτία ειδήσεων για χρήση κρυφής κάμερας και για προσβολή της τιμής και της υπόληψης του ατόμου, τον Μάιο του 2000 τιμωρήθηκε ο Alpha με ηθική κύρωση, δηλαδή για πέντε ημέρες να διαβάζεται στα δελτία ειδήσεων του σταθμού η καταδικαστική απόφαση του ΕΣΡ σχετικά με εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου, στην οποία παραβιάστηκαν[14]άρθρα του συντάγματος (ελεύθερη ανάπτυξη προσωπικότητας κ.α.), τον Δεκέμβριο του 2000 το ΕΣΡ επέδωσε σύσταση στον Alpha καθώς και ηθική κύρωση η καταδικαστική απόφασή του να διαβάζεται για τρεις ημέρες στα δελτία ειδήσεων του σταθμού για παραβίαση τεκμήριο αθωότητας κ.ά., στις 23 Μαΐου 2002 καταδικάστηκε ο Alpha να πληρώσει 100.000 ευρώ καθώς και να αναφέρει την καταδικαστική απόφαση επί τρεις ημέρες στα δελτία ειδήσεων καθώς σε εκπομπή του σχετικά με τον βουλευτή Χρυσανθακόπουλο παραβίασε κανόνες δεοντολογίας κ.α., τον Οκτώβριο του 2004 καταδικάστηκε το Alter σε πρόστιμο 50.000 ευρώ για δημόσιο διασυρμό, τον Νοέμβριο του ίδιου έτους το Alter καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο πενήντα χιλιάδων και εκατό χιλιάδων ευρώ για χρήση κρυφής κάμερας και για αθέμιτο τρόπο συλλογής πληροφοριών, τον Ιούλιο του 2005 στο Αλτερ επιβλήθηκε πρόστιμο 40.000 ευρώ για παράνομη μαγνητοφώνηση κ.α.

Μεγάλο σάλο είχε προκαλέσει η προβολή προσωπικών στιγμών του Στέφανου Κορκολή με μια 15χρονη. Ο Κορκολής αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ η ΕΣΗΕΑ είχε χαρακτηρίσει[7] «αήθη τηλεοπτικό κανιβαλισμό» την προβολή του συγκεκριμένου βίντεο. Επίσης η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε[20] πρόστιμο 35 εκατομμυρίων δραχμών στον Τριανταφυλλόπουλο και τον τηλεοπτικό σταθμό για την προβολή της κασέτας. Στις ίδιες εκπομπές (2 και 5/12/1999) είχαν αναγνωστεί[21] και αποσπάσματα από το προσωπικό ημερολόγιο του σχεδιαστή μόδας Μιχάλη Ασλάνη, για το οποίο επίσης έχει κατακριθεί από την ΕΣΗΕΑ[21] και τον δημοσιογραφικό[22][21] κόσμο ενώ του είχαν επιβληθεί[21] και σχετικές χρηματικές ποινές.

Κατά καιρούς είχε συγκρουστεί με τον Αλέξη Κούγια καθώς και με τον Σωκράτη Γκιόλια, δημοσιογράφο και πρώην συνεργάτη του, τον οποίο κατηγορούσε[23] για τη στάση του στην κόντρα μεταξύ Κουρή - Κοντομηνά ενώ τον έδειχνε ως ιδιοκτήτη του https://troktiko.blogspot.com/. Κριτική έχει δεχθεί και για το ότι δεν έχει υπηρετήσει[24][25] στον στρατό επικαλούμενος λόγους ψυχικής υγείας. Ο ίδιος ισχυρίζεται[25] ότι δεν υπηρέτησε επειδή η Χούντα απέταξε τον πατέρα του από τη χωροφυλακή.

Τον Ιούνιο του 2014 ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με ανάρτησή[26] του στο facebook κατήγγειλε ότι μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών δέχτηκε πολιτικό εκβιασμό[26] από δημοσιογράφο φωτογραφίζοντας τον Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος με αναρτήσεις του στον διαδικτυακό του ιστότοπο προειδοποιούσε ότι θα δημοσιεύσει video με προσωπικές στιγμές υποψηφίου. Για την πρακτική του αυτή ο Τριανταφυλλόπουλος δέχτηκε επικρίσεις[22][24][27][28] από μερίδα του τύπου και του πολιτικού[29] κόσμου καθώς και από την ΕΣΗΕΑ[30].
 
Τελευταία επεξεργασία:

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,634 μηνύματα.
Ανεξάρτητη δικαιοσύνη, η Μάνδρου στον ΣΚΑΙ και η Τζίμα στον MEGA διέταζαν το δικαστήριο υπό μορφή απειλής να αγνοήσει την νόμιμη εισαγγελέα που είχε ξετινάξει 7 χρόνια την υπόθεση και να εκτελέσουν την δική τους πρόταση. Οι δημοσιογράφοι αυτοί έχουν βγάλει τουλάχιστον την νομική?
 

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,965 μηνύματα.
Πάλι καλά που το ξέρετε οι αριστεροί στην Ελλάδα και τιμωρείται και με τη βούλα του νόμου τους ακροδεξιούς... Ποτέ δεν συμφώνησα με την ΧΑ αλλά νομίζω η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης είναι αβάσιμη και χωρίς στοιχεία όπως είπε και ο Βουτσης του ΣΥΡΙΖΑ.


Εδω ο χοντρούλης που θέλει οδομαχίες τι ακριβως εννοεί οταν λέει οτι θα εγκαταλειψουμε το κοινοβουλιο θα τα πουμε στους δρομους ακονιζοντας τις ξιφολογχες με τα ταγματα εφοδου; μπορεις να μας εξηγήσεις;
 

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,634 μηνύματα.

Εδω ο χοντρούλης που θέλει οδομαχίες τι ακριβως εννοεί οταν λέει οτι θα εγκαταλειψουμε το κοινοβουλιο θα τα πουμε στους δρομους ακονιζοντας τις ξιφολογχες με τα ταγματα εφοδου; μπορεις να μας εξηγήσεις;

Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, οι αγανακτισμένοι έλεγαν κρεμάλα σε όλους τους πολιτικούς, χτύπησαν και τον Χατζηδάκη, σκότωσαν 4 ανθρώπους στην Μαρφίν αλλά δεν τους έβαλαν φυλακή σαν εγκληματική οργάνωση.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,965 μηνύματα.
Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, οι αγανακτισμένοι έλεγαν κρεμάλα σε όλους τους πολιτικούς, χτύπησαν και τον Χατζηδάκη, σκότωσαν 4 ανθρώπους στην Μαρφίν αλλά δεν τους έβαλαν φυλακή σαν εγκληματική οργάνωση.

Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, οι αγανακτισμένοι έλεγαν κρεμάλα σε όλους τους πολιτικούς, χτύπησαν και τον Χατζηδάκη, σκότωσαν 4 ανθρώπους στην Μαρφίν αλλά δεν τους έβαλαν φυλακή σαν εγκληματική οργάνωση.

Εδω δεν δικάζονται οι αγανακτισμένοι.

Αυτη ειναι λοιπον η εξηγηση σου σε αυτα που ειπε δημοσια ο Μιχαλολιακος ως προεδρος εκλεγμενου κομματος μπροστα στους οπαδούς του; αυτη ειναι η απαντηση στο τι σημαινει "ταγμα εφοδου" , "θα ακονισουμε τις ξιφολογχες στα πεζοδρομια" , "θα εγκαταλειψουμε το κοινοβουλευτικο συστημα αν χρειαστει και θα βγουμε στους δρομους"

Οτι ο καθένας λέει οτι θέλει; αυτη ειναι η απάντηση ;

το ρωτάω για να καταγραφεί στα πρακτικά του δικαστηρίου να προχωρησουμε σε επομενη ερωτηση κυριε μου. ;)

Κάπως έτσι θα ειχες να αντιμετωπισεις το δικαστηριο και τους συνηγορους εναντιον σου. Στο δικαστηριο ΔΕΝ λέει ο καθενας οτι θέλει, η διαδικασια ειναι συγκεκριμένη. Τα εξηγουσαμε και στις Αβερκινες που ειναι αντιθετης ιδεολογιας απο εσάς για να μη νομιζετε οτι ειμαστε μεροληπτικοι.

Ο Κασιδιαρης και ο καθε Κασιδιαρης βγαινει και λέει τα δικά του στο προσωπικο του κανάλι στο γιουτιουμπ. Στο δικαστηριο ομως πρέπει να απαντησει σε αυτα που τον ρωτάνε συγκεκριμενα και οχι με "Ο καθενας λεει οτι θέλει".
 

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,634 μηνύματα.
Εδω δεν δικάζονται οι αγανακτισμένοι.

Αυτη ειναι λοιπον η εξηγηση σου σε αυτα που ειπε δημοσια ο Μιχαλολιακος ως προεδρος εκλεγμενου κομματος μπροστα στους οπαδούς του; αυτη ειναι η απαντηση στο τι σημαινει "ταγμα εφοδου" , "θα ακονισουμε τις ξιφολογχες στα πεζοδρομια" , "θα εγκαταλειψουμε το κοινοβουλευτικο συστημα αν χρειαστει και θα βγουμε στους δρομους"

Οτι ο καθένας λέει οτι θέλει; αυτη ειναι η απάντηση ;

το ρωτάω για να καταγραφεί στα πρακτικά του δικαστηρίου να προχωρησουμε σε επομενη ερωτηση κυριε μου. ;)

Το 1993 υπουργός παιδείας υποκίνησε επεισόδια στα σχολεία και είχαμε νεκρό σαν τον Φύσσα, ο πρωθυπουργός άλλαξε αμέσως τον υπουργό κάτι που σημαίνει ότι είχε ευθύνη.
Στα υπόλοιπα επεισόδια των χρυσαυγιτών τα ανεξάρτητα έπρεπε να είχαν τιμωρηθεί επί τόπου, αν κάποιοι έμειναν ατιμώρητοι είναι ευθύνη των τότε κυβερνήσεων αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι για 1 φόνο θα πάνε ισόβια 68 άνθρωποι.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,965 μηνύματα.
Το 1993 υπουργός παιδείας υποκίνησε επεισόδια στα σχολεία και είχαμε νεκρό σαν τον Φύσσα, ο πρωθυπουργός άλλαξε αμέσως τον υπουργό κάτι που σημαίνει ότι είχε ευθύνη.
Στα υπόλοιπα επεισόδια των χρυσαυγιτών τα ανεξάρτητα έπρεπε να είχαν τιμωρηθεί επί τόπου, αν κάποιοι έμειναν ατιμώρητοι είναι ευθύνη των τότε κυβερνήσεων αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι για 1 φόνο θα πάνε ισόβια 68 άνθρωποι.

Θα απαντησεις σε παρακαλω σε αυτο που σε ρωτάω; φαινεσια να υποστηριζεις την ΧΑ και να ισχυριζεσαι οτι το δικαστηριο έβγαλε λάθος αποφαση.

Θα μας εξηγησεις τι σημαινει "ταγμα εφοδου" , "θα ακονισουμε τις ξιφολογχες στα πεζοδρομια" , " θα εγκαταλειψουμε αν χρειαστει το κοινοβουλευτικο συστημα" σου εδειξα βιντεο που τα λέει ο Μιχαλολιακος προτρέποντας τους οπαδους του σε εγκληματικες ενέργειες.

Δεν ξέρω τι εγινε το 1993 και δεν εξεταζουμε αυτο τωρα. Δωσε μια απαντηση αν έχεις να προχωρησουμε. Αν δεν έχεις θα καταγραφει οτι δεν εχεις απαντηση και δεν απάντησες. Το τι εγινε το 1993 ή σε άλλες περιπτώσεις δεν αφορά τη παρουσα δικη.
 

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,634 μηνύματα.
Θα απαντησεις σε παρακαλω σε αυτο που σε ρωτάω; φαινεσια να υποστηριζεις την ΧΑ και να ισχυριζεσαι οτι το δικαστηριο έβγαλε λάθος αποφαση.

Θα μας εξηγησεις τι σημαινει "ταγμα εφοδου" , "θα ακονισουμε τις ξιφολογχες στα πεζοδρομια" , " θα εγκαταλειψουμε αν χρειαστει το κοινοβουλευτικο συστημα" σου εδειξα βιντεο που τα λέει ο Μιχαλολιακος προτρέποντας τους οπαδους του σε εγκληματικες ενέργειες.

Δεν ξέρω τι εγινε το 1993 και δεν εξεταζουμε αυτο τωρα. Δωσε μια απαντηση αν έχεις να προχωρησουμε. Αν δεν έχεις θα καταγραφει οτι δεν εχεις απαντηση και δεν απάντησες. Το τι εγινε το 1993 ή σε άλλες περιπτώσεις δεν αφορά τη παρουσα δικη.

Ακρότητα συμφωνώ, αλλά έπρεπε τότε να τον καλέσει ο εισαγγελέας για εξηγήσεις.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,965 μηνύματα.
Ακρότητα συμφωνώ, αλλά έπρεπε τότε να τον καλέσει ο εισαγγελέας για εξηγήσεις.

Ωραια. Αρα δεν συμφωνεις με αυτες τις ενεργειες και ουσιαστικα αναγνωριζεις οτι ενα τέτοιο στοιχειο μπορει να λειτουργησει εις ΒΑΡΟΣ τους στο δικαστηριο. Γιατι ειναι πολυ δυσκολο να το δικαιολογησουν. Εντάξει με κάλυψες :)
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,299 μηνύματα.
Δεν ήμουν σαφής, μάλλον. Πώς εκφράζει η γνώμη της εισαγγελέως το Ευρωπαϊκό Δίκαιο;

Με τον διαχωρισμό της πολιτικής από την Δικαιοσύνη. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται δίκες με τον κάθε καημένο υπουργό, πρωθυπουργό και τα λοιπά να λέει το μακρύ και το κοντό του. Η εισαγγελέας είπε μία αντικειμενική σωστή άποψη χωρίς να επηρεάζεται από το αντιφασιστικό φρόνημα.


Εδω ο χοντρούλης που θέλει οδομαχίες τι ακριβως εννοεί οταν λέει οτι θα εγκαταλειψουμε το κοινοβουλιο θα τα πουμε στους δρομους ακονιζοντας τις ξιφολογχες με τα ταγματα εφοδου; μπορεις να μας εξηγήσεις;

Εγώ βλέπω ότι πρώτα άλλοι απείλησαν. Μιλάει για απειλές ο Δένδιας. Στην ΧΑ ήξερε να κάνει τον μάγκα, όταν μας μπήκαν ανενόχλητοι οι Τούρκοι στην Θράκη από μάγκας έγινε λαγός ή όταν δεν του έδωσαν πριν λίγες μέρες άδεια για να περάσει μέσω της Τουρκίας από το Ιράκ στην Ελλάδα και έκανε σβούρες στην Βαγδάτη. Θα απειλήσει αυτός. Οπότε ναι το ότι έχουν τάγματα εφόδου δεν μου λέει κάτι. Άλλοι έχουν οργανωμένες περιφρουρήσεις στις πορείες τους και ανενόχλητοι τα κάνουν μπάχαλο όλα. Στις πορείες της η ΧΑ δεν έκαψε κανένα κτίριο με συνέπεια τον θάνατο ανθρώπων. Μεμονωμένα περιστατικά ήταν οι θανάσιμες επιθέσεις ορισμένων φανατικών.

Η ΧΑ άλλωστε ανέκαθεν ήταν ένα στρατιωτικά δομημένο κόμμα ακριβώς όπως το Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα ( NSDAP ).
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,965 μηνύματα.
Με τον διαχωρισμό της πολιτικής από την Δικαιοσύνη. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται δίκες με τον κάθε καημένο υπουργό, πρωθυπουργό και τα λοιπά να λέει το μακρύ και το κοντό του. Η εισαγγελέας είπε μία αντικειμενική σωστή άποψη χωρίς να επηρεάζεται από το αντιφασιστικό φρόνημα.



Εγώ βλέπω ότι πρώτα άλλοι απείλησαν. Μιλάει για απειλές ο Δένδιας. Στην ΧΑ ήξερε να κάνει τον μάγκα, όταν μας μπήκαν ανενόχλητοι οι Τούρκοι στην Θράκη από μάγκας έγινε λαγός ή όταν δεν του έδωσαν πριν λίγες μέρες άδεια για να περάσει μέσω της Τουρκίας από το Ιράκ στην Ελλάδα και έκανε σβούρες στην Βαγδάτη. Θα απειλήσει αυτός. Οπότε ναι το ότι έχουν τάγματα εφόδου δεν μου λέει κάτι. Άλλοι έχουν οργανωμένες περιφρουρήσεις στις πορείες τους και ανενόχλητοι τα κάνουν μπάχαλο όλα. Στις πορείες της η ΧΑ δεν έκαψε κανένα κτίριο με συνέπεια τον θάνατο ανθρώπων. Μεμονωμένα περιστατικά ήταν οι θανάσιμες επιθέσεις ορισμένων φανατικών.

Η ΧΑ άλλωστε ανέκαθεν ήταν ένα στρατιωτικά δομημένο κόμμα ακριβώς όπως το Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα ( NSDAP ).

Εγω δεν σε ρωτάω να μου πεις αν έχουν τάγματα εφοδου , αυτο ειναι προφανές εφοσον ο ιδιος ο προεδρος του κομματος βγηκε και το φώναζε στους πιστους του εγω σε ρωτησα να μου πεις αν ξέρεις...

τι σημαινει "ταγμα εφοδου" , τι σημαινει "θα δουνε τοτε τι σημαινει τάγμα εφοδου οταν θα ακονισουμε τις ξιφολογχες μας στα πεζοδρομια" , τι σημαινει " θα εγκαταλειψουμε τον κοινοβουλευτισμο αν θέλετε και θα βγουμε στους δρομους".

Έχεις κάποια λογική εξηγηση; ο Μαυρικιος παραδέχθηκε οτι δεν υπάρχει λογική εξηγηση και πως να υπάρξει αλλωστε σαν να λές σε κάποιον "ερχομαι απο το σπιτι σου να σε πελεκήσω" και μετά να πεις "εννοουσα να έρθω να σε κεράσω καφέ".
 

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Πάλι καλά που το ξέρετε οι αριστεροί στην Ελλάδα και τιμωρείται και με τη βούλα του νόμου τους ακροδεξιούς... Ποτέ δεν συμφώνησα με την ΧΑ αλλά νομίζω η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης είναι αβάσιμη και χωρίς στοιχεία όπως είπε και ο Βουτσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Παίζει να μη το ξέρεις καν, όσο για μένα, εγώ σε έβαλα στο € και είμαι υπερ των Ευρωπαϊκών Αξιών λες το ΠΑΣΟΚ να μη τις ξέρει
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Εδω ο χοντρούλης που θέλει οδομαχίες τι ακριβως εννοεί οταν λέει οτι θα εγκαταλειψουμε το κοινοβουλιο θα τα πουμε στους δρομους ακονιζοντας τις ξιφολογχες με τα ταγματα εφοδου; μπορεις να μας εξηγήσεις;

Εδώ σε αυτό δε μπορεί να απαντήσει
Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, οι αγανακτισμένοι έλεγαν κρεμάλα σε όλους τους πολιτικούς, χτύπησαν και τον Χατζηδάκη, σκότωσαν 4 ανθρώπους στην Μαρφίν αλλά δεν τους έβαλαν φυλακή σαν εγκληματική οργάνωση.
Στην πάνω πλατεία αυτοί ήταν
 
Τελευταία επεξεργασία:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,548 μηνύματα.
Πώς γίνεται όλοι οι ακροδεξιοί που συναντώ τελευταία και που κάποτε ψήφιζαν Χ.Α να μου λένε ότι ποτέ δεν συμφωνούσαν με την Χ.Α και ούτε ποτέ ήταν υπέρ της βίας... Πρόωρο Αλτσχάιμερ;
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,299 μηνύματα.
τι σημαινει "ταγμα εφοδου" , τι σημαινει "θα δουνε τοτε τι σημαινει τάγμα εφοδου οταν θα ακονισουμε τις ξιφολογχες μας στα πεζοδρομια" , τι σημαινει " θα εγκαταλειψουμε τον κοινοβουλευτισμο αν θέλετε και θα βγουμε στους δρομους".

Τα τάγματα εφόδου είναι επιθετικές μονάδες που εκπαιδεύονταν από την ΧΑ κατά το παράδειγμα των Ναζί. Απαντούσε στην απειλή του Δένδια με αυτό. Ουσιαστικά θα αναμετρηθούν με το κράτος. Η τελευταία φράση τι το κακό πάλι έχει; Άλλωστε και στο τέλος όταν δεν εκλέχτηκαν ο Μιχαλολιάκος είπε θα γυρίσουμε εκεί που γίναμε δυνατοί, στους δρόμους και στις πλατείες. Δείχνουν την απέχθεια τους προς το τωρινό κοινοβούλιο.

Ο Μάρκος Βασίλης που είναι τόσο καλός στο να λέει τα πράγματα αλλιώς όπως τότε που παραποιούσε την αληθινή ερμηνεία του κορανίου τώρα που είναι να απαντήσει σε αυτά;

Παίζει να μη το ξέρεις καν, όσο για μένα, εγώ σε έβαλα στο € και είμαι υπερ των Ευρωπαϊκών Αξιών λες το ΠΑΣΟΚ να μη τις ξέρει
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:



Εδώ σε αυτό δε μπορεί να απαντήσει

Το ευρώ ήταν καταστροφή αλλά άλλη συζήτηση αυτό. Ευρωπαϊκών αξιών= globalization. Sorry but, GREECE FIRST.

Τι θα πει δεν μπορώ να απαντήσω; Καταρχάς μία κυβέρνηση αγνόησε την Ελληνική κοινή γνώμη που τάχθηκε κατά της προδοσίας της Μακεδονίας ( της μίας και Ελληνικής μόνο ) και πέρασε δικτατορικά μία εθνοπροδοτική συμφωνία. Σας πείραξε η ομιλία του κυρίου Μπαρμπαρούση εδώ; Σοβαρά;;;
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,965 μηνύματα.
Τα τάγματα εφόδου είναι επιθετικές μονάδες που εκπαιδεύονταν από την ΧΑ κατά το παράδειγμα των Ναζί. Απαντούσε στην απειλή του Δένδια με αυτό. Ουσιαστικά θα αναμετρηθούν με το κράτος. Η τελευταία φράση τι το κακό πάλι έχει; Άλλωστε και στο τέλος όταν δεν εκλέχτηκαν ο Μιχαλολιάκος είπε θα γυρίσουμε εκεί που γίναμε δυνατοί, στους δρόμους και στις πλατείες. Δείχνουν την απέχθεια τους προς το τωρινό κοινοβούλιο.

Ο Μάρκος Βασίλης που είναι τόσο καλός στο να λέει τα πράγματα αλλιώς όπως τότε που παραποιούσε την αληθινή ερμηνεία του κορανίου τώρα που είναι να απαντήσει σε αυτά;



Το ευρώ ήταν καταστροφή αλλά άλλη συζήτηση αυτό. Ευρωπαϊκών αξιών= globalization. Sorry but, GREECE FIRST.

Τι θα πει δεν μπορώ να απαντήσω; Καταρχάς μία κυβέρνηση αγνόησε την Ελληνική κοινή γνώμη που τάχθηκε κατά της προδοσίας της Μακεδονίας ( της μίας και Ελληνικής μόνο ) και πέρασε δικτατορικά μία εθνοπροδοτική συμφωνία. Σας πείραξε η ομιλία του κυρίου Μπαρμπαρούση εδώ; Σοβαρά;;;

Εκπαιδευονταν για να κάνουν τι ακριβώς; θα αναμετρηθούν με το κράτος με ποιο τρόπο; με ενοπλη συγκρουση οπως λέγανε κιολας για τις ξιφολογχες; το χω καταλαβει οτι σιχαινονται τον κοινοβουλευτισμο οπως και ο Ντερτιλης που ηταν κατά και ουσιαστικά ηταν ενας δικτάτορας. Ωστοσο προσπαθω να καταλαβω το πνευμα τους , ειναι επιθετικο επι της ουσιας με σκοπο την ενοπλη συγκρουση. Αυτο ειναι νομιμο πιστευεις;

ολα αυτα που προτρέπει ο Μιχαλολιακος στην ομιλια που παρατέθηκε , ειναι νομιμα; ειναι νομιμο κάποιος πολιτης να κυκλοφορει με ξιοφολοχγη και να ειναι έτοιμος να την ακονισει στα πεζοδρομια;
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,299 μηνύματα.
Εκπαιδευονταν για να κάνουν τι ακριβώς; θα αναμετρηθούν με το κράτος με ποιο τρόπο; με ενοπλη συγκρουση οπως λέγανε κιολας για τις ξιφολογχες; το χω καταλαβει οτι σιχαινονται τον κοινοβουλευτισμο οπως και ο Ντερτιλης που ηταν κατά και ουσιαστικά ηταν ενας δικτάτορας. Ωστοσο προσπαθω να καταλαβω το πνευμα τους , ειναι επιθετικο επι της ουσιας με σκοπο την ενοπλη συγκρουση. Αυτο ειναι νομιμο πιστευεις;

ολα αυτα που προτρέπει ο Μιχαλολιακος στην ομιλια που παρατέθηκε , ειναι νομιμα; ειναι νομιμο κάποιος πολιτης να κυκλοφορει με ξιοφολοχγη και να ειναι έτοιμος να την ακονισει στα πεζοδρομια;

Προφανώς στο μυαλό τους είναι κάτι σαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της Μπυραρίας του 1923 ( Beer Hall Putsch ) στο Μόναχο όπου ο Χίτλερ επιχείρησε πραξικοπηματικά να πάρει την εξουσία. Άρα λογικά αυτό θέλουν. Είπε κανείς ότι η ΧΑ είναι δημοκρατική; Ο Μιχαλολιάκος άλλωστε είπε ξεκάθαρα ότι αν γίνει εξουσία θα καταργήσει την δημοκρατία. Αλλά εσείς το πάτε πάλι στη καταδίκη βάσει των πιστεύω τους. Αν το κατονομάσουμε όλο αυτό σαν " Προστασία της Δημοκρατίας " τότε είναι υποκριτικό εφόσον έχουμε στην Βουλή κόμμα που λέει ότι ο μόνος δρόμος είναι η επανάσταση των εργατών-αγροτών, η πτώση της <<αστικής>> δημοκρατίας όπως την αποκαλούν και η εγκαθίδρυση της δικτατορίας του προλεταριάτου. Άρα σίγουρα η καταδίκη της ΧΑ δεν μπορεί να ονομαστεί ως προστασία της δημοκρατίας και νίκη των δημοκρατικών ανθρώπων.

Μεταφορικά χρησιμοποιούσε τέτοιες εκφράσεις. Αλλά σίγουρα όχι. Ωστόσο γιατί τα ρωτάς σε εμένα αυτά; Ρώτα κάποιο εγγεγραμμένο μέλος τους. Εγώ εξετάζω την δίκη τους από μία ουδέτερη μεριά χωρίς αριστερές <<παρεμβολές>>. Ενώ υποτίθεται δικάζονταν για τις πράξεις τους στο τέλος μεγαλύτερη βαρύτητα δόθηκε στα πιστεύω τους και αυτό αποδεικνύεται και από το ότι δεν καταδικάστηκε ο Δεβελέκος αλλά καταδικάζονται οι Κασιδιάρης και Λαγός που πλέον δεν έχουν σχέση με την ΧΑ και τελείωσαν με όλο αυτό.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,965 μηνύματα.
Προφανώς στο μυαλό τους είναι κάτι σαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της Μπυραρίας του 1923 ( Beer Hall Putsch ) στο Μόναχο όπου ο Χίτλερ επιχείρησε πραξικοπηματικά να πάρει την εξουσία. Άρα λογικά αυτό θέλουν. Είπε κανείς ότι η ΧΑ είναι δημοκρατική; Ο Μιχαλολιάκος άλλωστε είπε ξεκάθαρα ότι αν γίνει εξουσία θα καταργήσει την δημοκρατία. Αλλά εσείς το πάτε πάλι στη καταδίκη βάσει των πιστεύω τους. Αν το κατονομάσουμε όλο αυτό σαν " Προστασία της Δημοκρατίας " τότε είναι υποκριτικό εφόσον έχουμε στην Βουλή κόμμα που λέει ότι ο μόνος δρόμος είναι η επανάσταση των εργατών-αγροτών, η πτώση της <<αστικής>> δημοκρατίας όπως την αποκαλούν και η εγκαθίδρυση της δικτατορίας του προλεταριάτου. Άρα σίγουρα η καταδίκη της ΧΑ δεν μπορεί να ονομαστεί ως προστασία της δημοκρατίας και νίκη των δημοκρατικών ανθρώπων.

Μεταφορικά χρησιμοποιούσε τέτοιες εκφράσεις. Αλλά σίγουρα όχι. Ωστόσο γιατί τα ρωτάς σε εμένα αυτά; Ρώτα κάποιο εγγεγραμμένο μέλος τους. Εγώ εξετάζω την δίκη τους από μία ουδέτερη μεριά χωρίς αριστερές <<παρεμβολές>>. Ενώ υποτίθεται δικάζονταν για τις πράξεις τους στο τέλος μεγαλύτερη βαρύτητα δόθηκε στα πιστεύω τους και αυτό αποδεικνύεται και από το ότι δεν καταδικάστηκε ο Δεβελέκος αλλά καταδικάζονται οι Κασιδιάρης και Λαγός που πλέον δεν έχουν σχέση με την ΧΑ και τελείωσαν με όλο αυτό.



Σου έγραψα πουθενά ότι είπε κάτι λάθος; Σου είπα ότι συμφωνώ με την δήλωση του κυρίου Μπαρμπαρούση; Εγώ σου είπα απλά ότι για ακόμα μία φορά είσαι μονόπλευρος και αναλώνεσαι σε μία δήλωση χωρίς βαρύτητα και όχι σε μία συνθήκη άκρως δικτατορική.

Τα ρωτάω σε σένα για να καταλαβω με ποιο σκεπτικό υποστηριζεις οτι διώκονται για τις ιδέες τους και οχι για το οτι ειναι μια εγκληματική οργανωση η οποια ειτε φανερά ειτε κρυφά παροτρυνε κοσμο να αναλάβει δράση με την βία.

Ταγματα εφοδου - μοντελο που εμοιαζε με των ΝΑΖΙ (αλλα δεν το παραδέχονταν λέγανε το παραμυθι με τον Μαιανδρο και τον εθνικισμο) - Ξιφολογχες - αρβυλα - πρωτοπαλικαρα με σημαιες σε σταση προσοχης και μετά απορεις γιατι δεν τους γουστάρανε.

Υποκριτικο και πουστικο αν θες τη γνωμη μου ειναι να ισχυριζεσαι οτι θα καταργησεις ενα πολιτευμα το οποιο ΑΝ δεν υπήρχε δεν θα ήσουν ΠΟΤΕ βουλευτής και δεν θα απολαμβανες για οσο καιρο τα απολαμβάνεις τα πολιτικα σου δικαιωματα.

Εσυ επισης αυτα που λές τωρα αν ησουν σε δικτατορια ειτε των χρυσαυγιτων ειτε των ΚΚΕδων στην μεν δευτερη περιπτωση δεν θα μπορουσες να μιλάς ενάντια και να παραθέτεις τις ιδέες σου στην μεν πρωτη οκ θα μπορουσες γιατι ησουν δικος τους οπως και επι Χουντας στη Χουντα ειτε θα επρεπε να τους υποστηριζεις ειτε θα έπρεπε να το βουλώνεις και να μη μιλάς άλλος δρομος δεν υπήρχε.

Αρα για ποιο λογο υποστηριζεις τη δικτατορια και λές σε εμάς οτι ειμαστε υποκριτες ετσι και αλλιως εσυ αν ανεβαινες (ως εθνικιστης) επισης δικτατορας θα ησουν θα μπορουσες να μιλησεις στη μια περιπτωση αλλα δεν θα μπορουσες να μιλήσεις στη δευτερη (την δικτατορια των ΚΚΕδων)

αυτο το τελευταιο το γράφω για να σου δειξω ποσο για το πτσο ειναι οι δικτατοριες αλλα εν παση περιπτωση εσυ εχεις τις δικες σου ιδέες και απο οτι φαινεται δε προκειται κ να τις αλλάξεις. Οποτε θα καταληξουμε σε μια συζητηση που δεν θα εχει κ νοημα αλλα μη μας λέτε για τους

Χρυσαυγιτες οτι δικάζονται και καταδικαζονται άδικα οταν μιλάνε ενωπιον πληθους (που γυρευε τι νοητικο επιπεδο μπορει να χει πχ Ρουπακιας) και τους παροτρυνουν να αναλάβουν με ταγματα εφοδου να ακονισουν ξυφολογχες στα πεζοδρομια κ σε οδομαχιες.

Αν δεν έχεις καποια σοβαρη απάντηση στο τι σημαιναν ολα αυτα που ειπε ο Μιχαλολιάκος και μου λές τα ειπε "μεταφορικά" τοτε μην νιωθεις οτι δικάζεται αδικως κάποιος για τις ιδέες του. Διοτι θα πέσεις και εσυ θυμα της προπαγάνδας των χρυσαυγιτών που προσπαθουν να παραπλανήσουν τους πάντες με το μανδυα της νομιμοτητας.

Δικαζεται γιατι ειναι ΑΚΡΑΙΟ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ στοιχειο. Με αποδειξεις και ντοκουμέντα.

Ένα βοδι με 2 μάτια οπως ηταν ο Ρουπακιας οταν πάει και ακουει σε αυτες τις ομιλιες τέτοια ακριβως επειδη δεν εχει την αντιληψη να φιλτράρει τις μαλακιες που ακουει δεν το χει σε τιποτα να πάει να αρπαξει ενα στιλέτο κ να δολοφονησει τον πρώτο μαυρο που θα δει να περνάει απο την Ομονοια με ενα ποδηλατο.

Για αυτο κ ο Μιχαλολιακος ανελαβε την πολιτικη ευθυνη γιατι ηταν φως φανάρι. Με τοσους ανεγκεφαλους ακραιους που μαζευε στις συνομιλιες τους αν τους δεις πως μιλανε σε ντοκιμαντερ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ προωπικη υποθεση" θα πεις οτι αυτοι οι ανθρωποι δεν εχουν πάει ποτε σχολειο κ κατεβηκαν απο τα ΒΟΥΝΑ.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top