• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 218)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,868 μηνύματα.
Tι μινι κυμα; Εδω κοντευει να καταρρευσει το συστημα υγειας στο Ονταριο. Ηδη εχουν στησει σκηνες με κρεβατια σε εξωτερικους χωρους γιατι εχουν γεμισει επικινδυνα οι εντατικες. Εδω εχουμε 1200 κρουσματα τη μερα και περιμενουν τον Μαιο να πανε στα 3000. Σε 5εκ πληθυσμο. Θα εχουν να επιλεξουν μεταξυ ασθενη με καρδιακο επεισοδιο vs ασθενη με κορονοιο για εντατικη. Ιταλια γιναμε. Εδω ευτυχως τα πραγματα ειναι καπως καλυτερα σε σχεση με Ονταριο, δεν ξερω γιατι παρολο που εχουμε τα ιδια κρουσματα αναλογικα με τον πληθυσμο. Ισως να παιζει ρολο που εδω δεν εχουμε τοσους υπερβαρους οσο εκει και εδω ο κοσμος ακολουθει εναν πιο υγιεινο τροπο ζωης και ειναι ολη μερα εξω στα βουνα.


Αν δεν ειχαν εμβολιαστει ολοι στα νοσοκομεια θα ειχαμε παρα πολλους θανατους. Αλλα θα ανεβουν παλι αν γεμισουν τα νοσοκομεια γιατι οπως προειπα, θα πρεπει να επιλεγουν ποιον θα σωζουν και αυτοι με τις καρδιακες ανεπαρκειες, προβληματα στα νεφρα ή στο συκωτι, καρκινοπαθεις, δεν θα ειναι στην λιστα προτεραιοτητας στις εντατικες. Ειναι φρικτο. Ηδη κανουν μεταφορες ασθενων σε αλλα νοσοκομεια χωρις την συγκαταθεση τους. Συντομα θα κανουν επιλογη ασθενων για τις εντατικες χωρις την συγκαταθεση τους εννοειται.
Σε πολλές ευρωπαικες χώρες τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από τον Καναδά και την Ελλάδα. Τουλάχιστον σε σας προχωράει καλά ο εμβολιασμός από ό,τι άκουσα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Να προσθεσω επισης την σημασια της προληψης και ΠΦΥ ....φαινεται απ τα δυο διαγραμματα ποιο συστημα παει καλυτερα .....εμεις ας περιμενουμε εμβολια γιατι προληψη δεν θελουμε (αλλα νοιαζομαστε για τους θανατους :P )
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,868 μηνύματα.
Πάντως θα περίμενα ο Καναδάς να τα πήγαινε πολύ καλύτερα λόγω της τεράστιας έκτααης που έχει και του ελάχιστου πληθυσμού. Επίσης είναι η μόνη βόρεια χώρα που δεν τα έχει πάει τόσο καλά.
1618591451225.png


1618591840616.png
 
Τελευταία επεξεργασία:

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
Εχουμε τεραστια εκταση αλλα μεγαλο μερους του πληθυσμου ειναι συγκεντρωμενο στις μεγαλες πολεις. Τα περισσοτερα κρουσματα ειναι εκει και κυριως σε γηροκομεια στο 1ο κυμα. Τωρα εχει εισχωρησει παντου. Εδω τωρα οπου εχει αυξημενα κρουσματα, πχ στο χωριο με το χιονοδρομικο, εμβολιαζουν ολη την περιοχη. Οι θανατοι εχουν πεσει παρα πολυ. Καμια σχεση με το τι βλεπαμε Νοεμβριο/Δεκεμβριο ή περυσι τετοια εποχη.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Μολις
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,868 μηνύματα.
Εχουμε τεραστια εκταση αλλα μεγαλο μερους του πληθυσμου ειναι συγκεντρωμενο στις μεγαλες πολεις.
Σίγουρα. Αλλά πάλι οι πόλεις έχουν τεράστιες αποστάσεις η μία από την άλλη και είναι κτισμένες σε έκταση πολλών χιλιομέτρων.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,441 μηνύματα.
Απο τις 13 η ειδηση,και κοντεψαμε να μην την μαθουμε με τα ΜΜΕ που εχουμε.
Ακριβως αυτο που ελεγα και που ελεγα οτι ο ΠΟΥ πρεπει οπωσδηποτε να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ.Ουτε καν να ζητησει.Να απαιτησει οπως και ολα τα κρατη.

Οσοι βλεπουμε ντοκιμαντερ χρονια πριν ξεραμε οτι σιγουρα θα εχουμε πανδημιες οι οποιες οι περισσοτερες προερχονται απο την αμεση επαφη ανθρωπων με αγρια ζωα.Ε..μια,δυο,τρεις με τις μαμακιες που καναμε θα το λουζομασταν.Μεχρι και ζωντανους πιθηκους χτυπανε στο κεφαλι και βγαζουν τον εγκεφαλο τους για να τον φανε σε γκουρμε ρεστοραν της απαραδεχτης,σε αυτα τα θεματα, Ασιας.Τοσο βαρβαρα πλασματα ειμαστε.


Ο ΠΟΥ ζητά παύση στις πωλήσεις ζωντανών άγριων ζώων στις αγορές


Με ανακοίνωσή του ο οργανισμός τονίζει τον κίνδυνο που υπάρχει από την πώληση άγριων ζώων σε αγορές και ζητά να ληφθούν περαιτέρω μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση μολυσματικών ασθενειών στον άνθρωπο.​


ΠΟΥ με ανακοίνωσή του ζητά να σταματήσει η πώληση άγριων ζώων σε αγορές, καθώς δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο κοροναϊός να έχει μεταδοθεί στον άνθρωπο από κάποιο ζώο. Επισημαίνει ακόμα πως είναι πολλές οι μολυσματικές ασθένειες που προέρχονται από την πώληση άγριων, ζωντανών θηλαστικών σε αγορές τροφίμων. «Τα ζώα, κυρίως τα άγρια, αποτελούν την πηγή περισσότερου από το 70% όλων των μολυσματικών ασθενειών που εμφανίζονται στους ανθρώπους και πολλές από αυτές προκαλούνται από νέους ιούς», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σε κοινή του ανακοίνωση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας των Ζώων και το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ.


Στην πρόσφατη έκθεσή τους, εμπειρογνώμονες του οργανισμού που μετέβησαν στην Κίνα αναφέρουν ότι η αγορά της Γουχάν, της κινεζικής πόλης όπου εμφανίστηκαν για πρώτη φορά κρούσματα της covid-19, φαίνεται ότι ήταν ένα από τα βασικότερα σημεία μετάδοσης της ασθένειας στα τέλη του 2019. Από τότε ο νέος κοροναϊός έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσοτέρων από 2,93 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Την ίδια στιγμή ο ΠΟΥ ζητά να ληφθούν επιπλέον μέτρα και κανόντες, τόσο στην λειτουργία των αγορών αλλά και στον έλεγχο της εκτροφής και της πώλησης άγριων ζώων που προορίζονται για κατανάλωση. Συγκεκριμένα και οι δύο οργανισμοί ζητούν να βελτιωθούν οι κανόνες υγιεινής και καθαριότητας στις παραδοσιακές αγορές, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες μετάδοσης ασθενειών από ζώα σε ανθρώπους αλλά και οι μολύνσεις μεταξύ πωλητών και πελατών.

Τέλος, οι οργανισμοί ζητούν την εκπαίδευση κτηνιάτρων – ελεγκτών ώστε να επιβλέπουν την τήρηση των νέων κανόνων, την ενίσχυση των συστημάτων παρακολούθησης προκειμένου να εντοπίζονται γρήγορα νέα παθογόνα, αλλά και τη διεξαγωγή εκστρατειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους πωλητές και τους πελάτες​



Χρονια το λεμε καποιοι,2-3 ειδη ζωων για καταναλωση μας φτανουν....δεν σεβονται τα ζωα,τελικα θα την πατησουμε απο αυτο και καλα να παθουμε,αλλα τι φταιμε οσοι δεν φταιμε;
 

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Μολις
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ολα είναι ανησυχητικά.
Απο παντού βλέπουμε πράγματα που αναιρούνται.
Τελικώς, δεν μπορείς να εμπιστευτείς τίποτα.
Ακόμα και η αλήθεια αυτοδιαψεύδεται σήμερα...
Μούρχεται να θυμώσω και δεν ξέρω με ποιον...
ας ρίξω στον αέρα, να ξεδώσω λίγο :kill: ούφ...
 

johnietraf

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο γιαννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1,889 μηνύματα.
ξερουμε τι θα πει ο ΕΜΑ αφου και θα εχει και δικιο
ειναι απειροελαχιστες οι πιθανοτητες θρομβωσης
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.

Η Ελλάδα προσφέρει αδρεναλίνη ,ζεις την ζωή στα άκρα εδώ πέρα ....ΧΑ αυτοί χάνουν
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Μολις
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.

O ΓΓ της ΟΝΓΕ και μέλος του Ανταρσυα (Π. Παπανικολάου), πετάει υπνοούμενα για τον Αντωνιάδη.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,497 μηνύματα.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,850 μηνύματα.
Θεσσαλονίκη: Eλεύθερη η μητέρα του μαθητή που αρνήθηκε το self test - Την υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα, ενώ έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο
safe_image-214-1-400x240.jpg


:loltooth:
 

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
Πάντως νομικά η μάνα του μαθητή δεν έχει άδικο..
Θα μου πεις εδώ έχει γίνει κουρελόχαρτο το μισό σύνταγμα


ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ

Άρθρο 1


Έννοιες, ορισμοί και πεδίο εφαρμογής του παρόντος


  1. Ιατρική πράξη είναι εκείνη που έχει ως σκοπό τη με οποιαδήποτε επιστημονική μέθοδο πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας του ανθρώπου.

από τις διατάξεις των άρθρων 47 (παρ. 3 και 4) του ν. 2071/1992 και του άρθρου 5 του ν. 2619/1998, προκύπτει η υποχρέωση του ιατρού να ενεργεί ιατρικές πράξεις μόνο κατόπιν συναίνεσης του ασθενούς, επιβάλλεται δε προς τούτο να ενημερώνει τον τελευταίο για την κατάσταση της υγείας του, τις δυνατότητες και το είδος θεραπείας, τους κινδύνους που διατρέχει τόσο από την παράλειψή της όσο και από τη διενέργεια αυτής και γενικά να διευκρινίζει εκείνα τα σημεία που είναι κρίσιμα, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στον ασθενή, πριν από την παροχή της συναίνεσης του στην διενέργεια ιατρικής πράξης (διαγνωστικής ή θεραπευτικής), να σχηματίσει ώριμη γνώμη για την ασθένειά του και την προτεινόμενη σ’ αυτόν από τον ιατρό πράξη-αγωγή.
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,850 μηνύματα.
@Gaspar ο @fockos είχε πει στο iSchool πως το self test δεν θεωρείται ιατρική πράξη καθώς δεν εισέρχεσαι στον στοματοφάρυγγα και ότι γι' αυτό το λόγο κάνανε υποχρεωτικό το self test που εισέρχεται μόνο 2 εκατοστά.
Τελικά τι ισχύει;
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.

Εδω βλέπουμε ότι η επιτροπή μας σίγουρα έχει πτυχία από τα λιντλ.Ο ένας λέει Μ****ες ο άλλος ξέρει τι λέει .Αφού ξέρεις τα λάθη βρε άνθρωπε (αφού και εσύ ο.ιδιος τα χρησιμοποιείς για debate με τον Παυλάκη)γιατί δεν αλλάζεις πολιτική αλλά μας τα έχετε κάνει τσουρέκια 6 μήνες τώρα

Όλα τα λεφτά πάντως στο τέλος απ' τον Παυλάκη για τους "κουρασμένους" (Βασιλακόπουλος) : εφόσον υπάρχουν κλέφτες και δεν μπροουμε να τους αντιμετωπίσουμε ας αφήσουμε την κλεψιά ελεύθερη
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
@Gaspar ο @fockos είχε πει στο iSchool πως το self test δεν θεωρείται ιατρική πράξη καθώς δεν εισέρχεσαι στον στοματοφάρυγγα και ότι γι' αυτό το λόγο κάνανε υποχρεωτικό το self test που εισέρχεται μόνο 2 εκατοστά.
Τελικά τι ισχύει;
Ο καθένας λέει ότι τον συμφέρει, οι αρνητές το λένε ιατρική πράξη ως επιχείρημα να μην επιβάλλουν στα παιδιά τους self test. Το επιχείρημα του δικηγόρου της γυναίκας είναι ηλιθιο αλλά βρήκε μια τρύπα του νόμου αφού λίγους μήνες το λέγανε ιατρική πραξη


Εγώ θεωρώ πως δεν είναι ... για κανένα λόγο και αν θεωρηθεί αυτό ιατρική πράξη πρέπει να θεωρηθεί και το τεστ εγκυμοσύνης.
 

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Γιατί, όσοι κολλούσαν γρίπη, δεν ξανακολλούσαν;
Εγώ κάθε Φθινόπωρο και Άνοιξη, περνούσα γρίπη.
Τώρα, κόλλησα τον ιό τον Νοέμβριο και με βλέπω να έχω αυξημένες αντοχές σε ιώσεις.
Το νοιώθω, το ζω.
Ο άνθρωπος στο πέρασμα του χρόνου, προσάρμοζε τις κινήσεις του.
Το τραγικό με τον ιό είναι οτι το "πρωτόσκολο" δεν επιτρέπει ή ορθότερα, μας προτρέπει να περιμένουμε κάποιο σύμπτωμα (συμπτωματολογία), προκειμένου να αντιδράσουμε.
Μα όταν προσβληθούν οι πνεύμονες και ξεκινήσουμε, τότε έχουμε χάσει δέκα ίσως και περισσότερες ημέρες με ότι συνεπάγεται αυτό.
Οσον αφορά στην πρόληψη, εδώ είναι το τραγικότερο απο όλα.

"Κάλιο το προλαμβάνειν, παρά το θεραπεύειν"

Τί σοφία βγαίνει χιλιάδες χρόνια μετά απο αυτή την κουβέντα.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top