Όταν τίθεται αυτή η ερώτηση γενικώς τίθεται πάντα στον απόλυτο βαθμό, τουτέστιν είναι τα λεφτά από μόνα τους ικανά να εξασφαλίσουν την ευτυχία? Και η απάντηση είναι όχι φυσικά, αλλά σε αυτήν την ερώτηση οτιδήποτε και αν αντικαταστήσει τη λέξη λεφτά η απάντηση θα παραμένει όχι, διότι ο άνθρωπος έχει ανάγκη πολλά πράγματα. Είναι η αγάπη ικανή να φέρει την ευτυχία? Δοκίμασε να σε αγαπάνε και να είσαι κατάκοιτος στο κρεβάτι, ή να μην έχεις να αγοράσεις στα παιδιά σου να φάνε. Δεν θα είσαι και πολύ ευτυχισμένος.
Τα λεφτά λύνουν πάρα πάρα πολλά και σημαντικά προβλήματα στη ζωή, τα οποία όταν είναι λυμένα είσαι πολύ πιο ευτυχισμένος από ότι όταν τα έχεις. Αυτό δεν σημαίνει πως όποιος είναι εύπορος δεν έχει προβλήματα, αλλά ένας εύπορος άνθρωπος με υγιή νου είναι πολύ πιο ευτυχισμένος από τον μέσο άνθρωπο. Μπορεί να τρώει καλής ποιότητας τρόφιμα τα οποία θα έχουν άμεση επίδραση στην διάθεση και την ψυχική του υγεία, δεν χρειάζεται να δουλεύει, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεσαι να κάνει πράγματα που δεν του αρέσουν και να ανέχεται ανθρώπους που δεν συμπαθεί, θα έχει την καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όταν έχει ένα πρόβλημα υγείας, θα έχει πολύ περισσότερο χρόνο και ενέργεια να αφιερώσει στις σχέσεις του με τους άλλους, αλλά και με τον εαυτό του, θα μπορεί να αφιερώνει την μέρα του να κάνει μόνο τα πράγματα που του αρέσουν και τον γεμίζουν κ.ο.κ. Λεφτά δεν σημαίνει μονάχα βίλες, κότερα και κόκες.
Και κάτι ανεπαίσθητο μα ουσιώδες. Οι φτωχοί άνθρωποι χρησιμοποιούν πάντα την λέξη λεφτά, η οποία προέρχεται από το λεπτά, δηλαδή ψιλά, και δεν είναι τυχαίο αυτό, καθώς τα λεπτά σκορπίζονται εύκολα, έχουν μικρή αξία, και ο φτωχός περνάει όλη του τη ζωή κυνηγώντας τα. Οι εύποροι χρησιμοποιούν την λέξη χρήματα. Που βγαίνει από την λέξη χρήση. Διότι καταλαβαίνουν πως το νόμισμα είναι ένα μέσο που έχει κάποια χρήση και συνεπώς αξία, και η χρήση του είναι να μας εξασφαλίζει την ελευθερία μας. Το λεξιλόγιο μας αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό και τον τρόπο σκέψης μας.