Καταδίωξη στο Πέραμα: Video από το μέρος της συμπλοκής

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Οι Ρωμά είναι ψήφοι και κάνουν ότι τους πει ο αρχηγός τους και οποία κυβέρνηση τα βάλει μαζί τους αυτοκτονεί πολιτικά. Αυτά είναι τα δεδομένα.

Αυτή τη στιγμή αν δεν προφυλακιστεί τουλάχιστον ένα αστυνομικός θα γίνει εξέργεση από Ρωμά και από μην κυβερνητικά κόμματα που θα προσπαθούν να τους πάρουν προς το μέρος τους. Αν προφυλακιστεί ο αστυνομικός το πολύ πολύ να γίνει μια συμβολική διαμαρτυρία.

Οι αστυνομικοί πρέπει να τα γνωρίζουν αυτά και να έχουν γνώση ότι αν σκοτώσουν κάποιον Ρωμά θα μείνουν ξεκρέμαστοι. Δεν τους βάζω στην ίδια μοίρα με ιδιώτες που σκότωσαν Ρωμά που παραβίασαν το σπίτι τους, που θυμίζω το κράτος τους άφησε ξεκρέμαστους. Είτε προφυλακίστηκαν, είτε αναγκάστηκαν να αλλάξουν τον τόπο διαμονή τους.

Από τη στιγμή, που οι αστυνομικοί, έκαναν τους τραυματισμένους και προσπαθούν να αλλοιώσουν τα δεδομένα έχουν ευθύνη και ποινική και ηθική.
Αυτο μας ελειπε τωρα να δωσουμε βημα σε αυτα τα παραβατικα στοιχεια .

Οι αστυνομικοι εκαναν το καθήκον τους και αν προφυλακιστουν θα ειναι μεγαλο σκανδαλο .
Ας τους βγαζουν τοτε αοπλους και απλους θεατες στους δρομους και οταν βλεπουν κατι παραβατικο να σφυριζουν αδιαφορα .

Ειναι ψηφοι ενος κόμματος που εφτασε την εγκληματικοτητα στο σημειο αυτο .Να φοβουνται οι ιδιοι οι αστυνομικοι να επεμβουν για να μην βρεθουν αντιμετωποι ...
Μου φαινεται πολλοι ξεχνατε τον νομο Παρασκευοπουλο που εβγαλε εξω παρα πολλους απο αυτους και τωρα τρεχουν να τους μαζεψουν ..
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,691 μηνύματα.

physicscrazy

Δραστήριο μέλος

Ο physicscrazy αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 591 μηνύματα.
Δεν καταλαβαινω γιατι αυτο το θεμα εχει δημιουργησει τοσες εριδες στην Ελλαδα. Τα πραγματα ειναι απλα. Απειλησαν οι κακοποιοι τη σωματικη ακεραιοτητα των στυνομικων η καποιου τριτου εκεινη τη στιγμη? Αν ναι τοτε δεν τιθεται κανενα θεμα, η αστυνομια εκανε καλα τη δουλεια της.

Αν οχι, τοτε η αστυνομικοι την ειδαν καουμποιδες και πρεπει να υπαρχουν βαριες ποινες.


Δεν ειναι θεμα αποψης η οτιδηποτε, ειναι πολυ απλο το θεμα.
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Οι ίδιοι το δήλωσαν, ότι δεν υπήρχε κανένας τραυματισμός.
Νοσηλεία δεν υπήρξε μην μπερδεύεσαι 😉
Και στην τελική ευτυχώς που δεν χρειάστηκε ,εφόσον έδρασαν άμεσα και πρόλαβαν και σταμάτησαν τον οδηγό κάνοντας την δουλειά τους !
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,752 μηνύματα.
Οι αστυνομικοί δεν βρισκόντουσαν σε κίνδυνο (οι παραβάτες δεν οπλοφορούσαν ούτε βρισκόταν σε κίνδυνο κάποιος τρίτος), τραυματίες αστυνομικοί δεν υπήρχαν και το κέντρο είχε δώσει οδηγίες να σταματήσει η καταδίωξη και πυροβόλησαν μέσα σε κατοικημένη περιοχή.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Νοσηλεία δεν υπήρξε μην μπερδεύεσαι 😉
Και στην τελική ευτυχώς που δεν χρειάστηκε ,εφόσον έδρασαν άμεσα και πρόλαβαν και σταμάτησαν τον οδηγό κάνοντας την δουλειά τους !
Υπάρχει βιντεο που ο αστυνομικός δηλώνει στο κέντρο ότι δεν υπάρχουν δικοί τους τραυματίες.
Πως ακριβώς έκαναν την δουλεία τους ? Σκοτώνοντας τον παραβάτη χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για την ζωή την δική τους ή κάποιου τρίτου ? (δεν οπλοφορούσαν).
Η δουλειά τους δεν είναι να λειτουργούν σαν καουμπόηδες.
 
Τελευταία επεξεργασία:

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11,790 μηνύματα.
Αυτο μας ελειπε τωρα να δωσουμε βημα σε αυτα τα παραβατικα στοιχεια .

Οι αστυνομικοι εκαναν το καθήκον τους και αν προφυλακιστουν θα ειναι μεγαλο σκανδαλο .
Το καθήκον τους επίσης δεν ήταν ν' ακούσουν και τις εντολές του κέντρου της άμεσης δράσης;
στη διάρκεια του περιστατικού ο εκφωνητής από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της υπηρεσίας ζήτησε μέσω ασυρμάτου από τους αστυνομικούς να μη συνεχίσουν να ακολουθούν το όχημα και να διακόψουν την καταδίωξή του ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των υπόπτων, των αστυνομικών αλλά και διερχόμενων πολιτών.

Αυτήκοοι μάρτυρες μετέφεραν στην «Κ» ότι ο εκφωνητής έδωσε αρκετές φορές και σε αυστηρό τόνο εντολή καμία ομάδα ΔΙ.ΑΣ. να μην εμπλακεί με το ύποπτο όχημα.
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Το καθήκον τους επίσης δεν ήταν ν' ακούσουν και τις εντολές του κέντρου της άμεσης δράσης;

Φυσικα είπε κανείς το αντίθετο ?
Τι γίνεται όμως που όταν η εντολή δεν ακούγεται γιατί είσαι πάνω στο περιστατικό ?

Εσύ τι λες ήθελαν να σκοτώσουν ή να μπλέξουν σε όλο αυτό ?
Επί Τσίπρα γιατί δεν γίνονταν τέτοιες συμπλοκές κι η εγκληματικότητα είχε φτάσει στα ύψη ?
Πλέον και οι ίδιοι δεν θέλουν να διακυνδυνευουν εφόσον έχουν τέτοια αντιμετώπιση.

Εσένα προσωπικά σου αρέσει όλο αυτό ?
Να ξέρεις ότι αν σου κλεψουν το αυτοκίνητο ή το σπίτι και καλέσει αστυνομια δε θα επέμβει γιατί θα φοβάται τις συνέπειες ?
Έπειτα υπαστυνόμο είχαν μαζί τους..
Αυτό λέει πολλά !

Ξέρετε τι παιδεία έχουν τα παιδιά που βγαίνουν από τις σχολές Αξιωματικών και σίγουρα δεν είναι σαν όλους αυτούς που υπήρχαν από τυχών προκηρύξεις και συμφωνώ ότι ναι δεν είναι όλοι το ίδιο ?

Απλά τα πράγματα κυνηγούσαν ένα σεσημασμενο που δεν σταμάτησε και εκτός αυτού εμβολησε μηχανές με σκοπό να σκοτώσει .
Όσους αυτό τους διαφεύγει και χειριστικα εκθέτουν μόνο τα πράγματα που διαβάζω παραπάνω δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο και πραγματικά μόνο εδώ σε εμάς γίνεται ολο αυτό το θέμα ...

Δεκαοκτώ χρόνος παντρεμένος με δεκαπεντάχρονη ανήλικη με τρία παιδιά που μπαινοβγαίνει στις φυλακές και χθες μου του έκαναν ήρωα τα κανάλια και εβγαλαν τους αστυνομικούς με οκτακόσια ευρώ που προσπαθούν να μας προστατεύσουν άχρηστους .
Εκτός αυτού βγήκε ο άλλος να απειλεί την δικαιοσύνη πως ανδεν καταδικάσει τους αστυνομικούς θα πάρει τον νόμο στα χέρια του..
Εκει φτασαμε να μας απειλούν και Ρομά ,δηλαδή πόσο ποιο χαμηλά ..



Ήταν τυχεροί που δεν οπλοφορουσαν γιατί τώρα θα μιλούσαμε κι για άλλα θύματα και όποιος ΚΑΝΕΙ ότι δεν καταλαβαίνει γιατί είναι επηρεασμένος από άλλα περιστατικά καλυτερά να δει από άλλη οπτική πλευρά το συγκεκριμένο γεγονός για αλλιώς γελοιοποιουμεστε όλοι με αυτή την στάση ..
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,517 μηνύματα.
Η ερώτηση δεν είναι τι θέλει ο καθένας κατά την κρίση να πράξει ο αστυνομικός, αλλά τι μπορεί να κάνει σύμφωνα με τις εντολές του κέντρου.

Μέχρι στιγμής μαθαίνουμε ότι ούτε τραυματισμένοι αστυνομικοί υπήρχαν.


Σε ένα άλλο θέμα, πριν αρκετό καιρό, κάποιοι ωρύονταν γιατί η αλβανική αστυνομία είχε σκοτώσει έναν Έλληνα που είχε στην κατοχή του όπλα.

Τι θέλουμε τελικά ;
2 μετρα μαι 10 σταθμα.Οταν αφορα τη δικια μας αστυνομια οφειλουν να σκοτωνουν αν απειλουνται.

Οι αστυνομιες αλλων χωρων οφειλουν να κανουν τεμεναδες στους ελληνες ακομα και αν κρατανε καλαζνικοφ και πυροβολουν.Εκεινοι ειναι εγκληματιες,ενω οι εδω κανουν τη δουλεια τους.

Ειπατε κατι; Βηξατε;

Ωρε παρτακισμος και υποκρισια στο επαρκο.
Μην σπευσεις καλη μου να πεις οτι υπερασπιζομαι τον Ρομα.

Κλεφτρονια του κερατα ειναι και οχι μονο,εκ πεποιθησεως και μην τολμισει να πει κανενας οτι ΔΕΝ ειναι εγκληματιες εκ πεποιθησεως.
Κλεβουν εκ πεποιθησεως και δεν πανε τα παιδια τους στα σχολεια ,παλι εκ πεποιθησεως,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ,ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ να πανε ΣΧΟΛΕΙΟ.ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.

Το σημαντικο ομως για μενα εδω,ειναι οτι τα μπατσινια,διοτι μπατσινια ηταν αυτοι.,..ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ....ΑΝ αποδειχθει οτι παρακουσαν,που ετσι δειχνει,καθως ενας αστυνομικος λεγεται οτι σταματησε την καταδιωξη,καθως δεν θελησε να παρακουσει την εντολη.

Επισης το αλλο σημαντικο ειναι πως δεν μπορει να πυροβολουμε αβερτα μεσα σε κοσμο,και μαλιστα απλα για μια κλοπη αυτοκινητου.Δεν μιλαμε για μια υποθεση ομηριας ατομων που πας να τους σωσεις,αλλα για κλοπη αυτοκινητου.Και εκτος απο τον κλεφτη τριγυρνουν και αθωοι τριγυρω

ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΙΚΑΓΟ.
Να τονισω ξανα,μην τολμησει κανεις να πει οτι υπερασπιζομαι τον γυφτο.
ΟΧΙ.
Αλλο για μενα ειναι το ποιντ εδω.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,818 μηνύματα.
Eπειδή την ιστορία την πιάνουμε από τη μέση, θα ήθελα λίγο να ξεκινήσουμε τη συζήτηση πώς φτιάχτηκε η πρώτη αστυνομία της Ελλάδας. Πάνω σε ποιο μοντέλο χώρας και για ποιο είδος κοινωνίας. Το να μιλάμε ξαφνικά για την αστυνομία του 2021 ενώ το 80% της Ελληνικής κοινωνίας είναι αυτό που είναι, δεν οδηγεί κάπου.

Το πρόβλημα δεν είναι οι γύφτοι ή όσοι καταλήγουν να εγκληματούν αλλά το είδος της δυστοπικής Ελληνικής κοινωνίας που δεν αφήνει τον κόσμο να βρει κανονικές δουλειές.

Όλα τα θέματα πάντα εξετάζονται με πολλά είδη ανήθικων περιορισμών και συμφερόντων. Η αλήθεια ποτέ δεν λέγεται ως αλήθεια αλλά παίζει ρόλο ποιος θήγει το κοινωνικό πρόβλημα. Για χρόνια τώρα, ξέρουμε την γνωστή κατάληξη: κάθε θαύμα και τρεις μέρες ώστε κάποιοι να κάνουν καριέρα στην κοινωνική αποτυχία της Ελλάδας.

Τα μικροσυμφέροντα, οι συντεχνίες, τα κλειστά επαγγέλματα, οι άδειες κάτω από το τραπέζι, μουλωχτά δικαιώματα σε μη ειδικούς, η επιδοματολογία αντί κανονικής δουλειάς, κτλ οδηγεί κόσμο στο περιθώριο της ανέχειας. Ναι, δεν έχουν όλοι ειδικότητες και προσόντα αλλά μια κοινωνία χρειάζεται πολλά είδη επαγγελμάτων που για άλλους λόγους δεν υπάρχουν. Η ανθρώπινη φύση αν δεν μπορεί να βρει διέξοδο στην κοινωνική ομαλότητα, θα αναζητήσει λύσεις επιβίωσης ακόμη και αν χαλάει την ψευτο-νομιμότητα πολλών Ελλήνων. Μην ανακαλύπτουμε την ανθρωπότητα το 2021, είναι απλά αστείο.
 

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
Εγώ αυτό που βλέπω είναι η απειρία της Δίασ, ίσως και νεανικός ενθουσιασμός οι οποίοι το είδαν φιλότιμο κ πατριωτικά, χωρίς να υπολογίζουν το κοινωνικοπολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούνται να δράσουν, το οποίο φαίνεται και από την εντολή του κέντρου να σταματήσει η καταδίωξη. (αμφιβάλω αν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου η επίσημη κατεύθυνση είναι αφήστε τους να φύγουν)

Οπότε στην Ελλάδα του 2021 η by the book αντίδραση στην περίπτωση που ο συγκεκριμένος γύφτος (aka Ρομά) μπει σπίτι σας η σας κλέψει το αμάξι είναι η εξής..

Εσείς κάντε ότι κοιμάστε..
Και εμείς θα κάνουμε ότι τους κυνηγάμε.
Win win
20211025_173719.jpg
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,075 μηνύματα.
Το σημαντικο ομως για μενα εδω,ειναι οτι τα μπατσινια,διοτι μπατσινια ηταν αυτοι.,..ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ....ΑΝ αποδειχθει οτι παρακουσαν,που ετσι δειχνει,καθως ενας αστυνομικος λεγεται οτι σταματησε την καταδιωξη,καθως δεν θελησε να παρακουσει την εντολη.
Κατά πόσο ηθικό είναι να υπακούσεις μια εντολή, η οποία είναι αντίθετη με την προστασία των πολιτών και της τάξης; Ο αστυνομικός πρέπει να υπάρχει και επίγνωση των πράξεων του...δηλαδή αν ο ίδιος ο Υπουργός πχ πει κάντε πώς κοιμάστε, πρέπει το Όργανο της Τάξης, να τον υπακούσει τυφλά, ενώ ξέρει πως η απόφαση αυτή είναι τουλάχιστον βλακώδης;
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,517 μηνύματα.
Κατά πόσο ηθικό είναι να υπακούσεις μια εντολή, η οποία είναι αντίθετη με την προστασία των πολιτών και της τάξης; Ο αστυνομικός πρέπει να υπάρχει και επίγνωση των πράξεων του...δηλαδή αν ο ίδιος ο Υπουργός πχ πει κάντε πώς κοιμάστε, πρέπει το Όργανο της Τάξης, να τον υπακούσει τυφλά, ενώ ξέρει πως η απόφαση αυτή είναι τουλάχιστον βλακώδης;
Εχμ...η προστασια των πολιτων επιτασει να μην γινει κυνηγιτο μεσα στην πολη με 140 ταχυτητα που ετρεχαν τα μπατσινια,και αλλα τοσα ο γυφτουλας,και πηρε σβαρνα ποσα παρκαρισμενα,σκεψου αν σκοτωνε 5-6 πολιτες γιατι; ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΑΜΑΞΙ;

Πολυ σωστα υπαρχει το υπηρεσιακο κεντρο της αστυνομιας ουτως ωστε αυτο ψυχραιμα να αποφασιζει αν ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ να συνεχιστει η καταδιωξη ή οχι.Ξαναλεω δεν μιλαω ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ.Για παραδειγμα θεωρω δεδομενο να μην σταματαγε η καταδιωξη σε περιπτωση ομηριας.Εδω δεν εχουμε κατι τετοιο ουτε ειχε προκυψει απο πουθενα τετοια υποψια.Εξου και η εντολη.Επιτελους δεν ειανι ΟΛΑ ιδιες περιπτωσεις οποτε δεν μπορουν ΟΛΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Κια μην λετε αηδιες οτι δεν γινονται αυτα σε αλλες χωρες.
Το σαβ/κο ειδα την εκπληκτικη ταινια ΕΝΟΧΟΣ,απο το νετφλιξ,αμερικανικης παραγωγης,στην αμερικη εξελισσοταν και εδειχνε ακριβως αυτο.Το υπηρεσιακο κεντρο αστυνομιας που ανα πασα στιγμη τους ελεγαν τι συναιβαινε στο πεδιο,και ο αστυνομικος επικοινωνουσε και με ανωτερους μαλιστα και εδιναν εντολες τι να κανουν οι αστυνομικοι στο πεδιο.
ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΨΕΥΤΙΕΣ.

Εδω στη συγκεκριμενη φαση το κεντρο αποφασισε οτι δεν αξιζει το ρισκο σε κατοικημενη περιοχη να συνεχιστει η καταδιωξη για ενα κλεμμενο αμαξι και πολυ σωστα,ΟΦΕΙΛΑΝ ΤΑ ΚΝΩΔΑΛΑ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΝ.

Κανεις δεν ειπε οτι αυτο πρεπει να γινεται σε ολες τις περιπτωσεις,σταματηστε να γενικευετε το συμπαν.

Και ο υπουργος σημερα ειπε οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.Δεν εδωσε ποτε το υπουργιο τετοια εντολη.

Ειπε ακριβως αυτο που λεω και εγω.Κατα περιπτωση το ΚΕΝΤΡΟ κρινει τι πρεπει να γινει και δινει εντολες!

Ειστε παντελως αδικαιολογητοι σε αυτα που λετε καποιοι και απολυτα ανακριβεις.

Δεν ξερω αν με πιανεις,αλλα οπως καταλαβαινεις εδω δεν ειναι φαρ ουεστ,να αποφασιζει το καθε μπατσονι αν θα καταδιωξει και αν θα πυροβολισει ετσι,επειδη το αποφασισε ο ιδιος,ενω του εχουν δωσει εντολη να σταματησει την καταδιωξη,Μπατε σκυλοι αλεστε αν θες εφαρμοσε το σπιτι σου.
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εγώ αυτό που βλέπω είναι η απειρία της Δίασ, ίσως και νεανικός ενθουσιασμός οι οποίοι το είδαν φιλότιμο κ πατριωτικά, χωρίς να υπολογίζουν το κοινωνικοπολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούνται να δράσουν, το οποίο φαίνεται και από την εντολή του κέντρου να σταματήσει η καταδίωξη. (αμφιβάλω αν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου η επίσημη κατεύθυνση είναι αφήστε τους να φύγουν)

Οπότε στην Ελλάδα του 2021 η by the book αντίδραση στην περίπτωση που ο συγκεκριμένος γύφτος (aka Ρομά) μπει σπίτι σας η σας κλέψει το αμάξι είναι η εξής..

Εσείς κάντε ότι κοιμάστε..
Και εμείς θα κάνουμε ότι τους κυνηγάμε.
Win winView attachment 87032
Θα συμφωνήσω εν μέρη αλλά πως υποστηρίζεις το γεγονός ότι ήταν και ένα Υπαστυνόμος Β μαζί τους ?
Για ποια απειρία μπορείς να μιλάς όταν δεν ήταν καθαρες ενέργειες των παιδιών της Διας?

Όσο για την φωτό που σκόπιμα πλέον δεν προβάλουν τα κανάλια και πολύ καλά έκανες και την έβαλες ,ας την βλέπουν όλοι αυτοί που πάνε τον ηρωποιησουν και ας αναλογιστούν .
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,517 μηνύματα.
Εχμ...ποιο ποστ ηρωποιει τον γυφτο; Να μπει παρακατω παρακαλω.Αλλιως οι διαστρεβλωσεις για αλλη μια φορα των ποστ να σταματησουν .
Να μπει λοιπον το ποστ που ηρωποιει τον γυφτο,να ξερουμε τι λεμε..και οχι να πεταμε γενικα και αοριστα ψεμματα για εντυπωσεις.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,113 μηνύματα.
Ποια πιστεύετε οτι πρέπει να είναι η αντιμετώπιση στη μάστιγα αυτή των Ρομά; Και δεν το λέω με ρατσιστική χροιά, το λέω με την έννοια οτι είναι άνθρωποι που δεν αναγνωρίζουν τους νόμους και την κοινωνία και ουσιαστικά ζουν σε κράτος εν κράτει.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,818 μηνύματα.
Ειναι ψηφοι ενος κόμματος που εφτασε την εγκληματικοτητα στο σημειο αυτο .Να φοβουνται οι ιδιοι οι αστυνομικοι να επεμβουν για να μην βρεθουν αντιμετωποι ...


Με το άρθρο που παραθέτω θα καταλάβεις ότι ζούμε σε μια δικτατορία του εγκλήματος. Η αντιμετώπιση των εγκλημάτων πλέον θέτουν σε αμφιβολία την αξία της ανθρώπινης ζωής. Yπάρχει ιδεολογική παρακμή ή μάλλον διπολισμός με κομματικά συμφέροντα για την ακριβή σημασία του εγκλήματος. Κυβερνήσεις και ΜΚΟ, θρησκείες, παραθρησκείες, η μουσική βιομηχανία και το θέαμα συνηγορούν στο δίκιο του εγκληματία με το "τέχνασμα" των ελαφρυντικών. Όποιος εκφέρει απλά μια γνώμη διαφορετική, θεωρείται λανθασμένα φασίστας (καθότι η λέξη φασίστας θεωρείται συνώνυμη της επεκτατικής πολιτικής της Ιταλίας για την ανασύσταση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας με μορφή στρατιωτικής βίας). Γι' αυτό και όλη η θεματολογία της εποχής δεν περιλαμβάνει πρότυπα για τη ζωή, το όνειρο, τα όμορφα αισθήματα. Με την τόση βια προσπαθείται η τελική αποδοχή του κόσμου ως φυσιολογική πραγματικότητα. Αν η εποχή θα ήταν κανονική, με τόσα εγκλήματα του ποινικού κώδικα σε μικρό χρονικό διάστημα θα είχαν πέσει κυβερνήσεις. Έχεις ακούσει ποτέ κάποια πολιτική παράταξη να θέσει το έγκλημα ως εθνικό θέμα εκτάκτου ανάγκης; Όπως λέω και πιο πάνω η Ελλάδα καταλήγει να είναι μια δυστοπική χώρα όπου η μιζέρια και η ανέχεια ανατροφοδοτούν το έγκλημα επειδή κάποιοι κάνουν καριέρα με την ύπαρξη του εγκλήματος.
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,752 μηνύματα.
Εξηγεί πολύ καλά ο ταξίαρχος εν αποστρατεία Κατερινόπουλος όλα τα λάθη που έκαναν (6:50) :

Άδικα οι δεξιοί του φορουμ προσπαθείτε να δικαιολογήσετε την δράση της αστυνομίας. Όταν ακόμα και πρώην αξιωματικός της αστυνομίας λέει ότι δεν είχαν απέναντι τους τρομοκράτες για να αντιδρούν έτσι, σημαίνει ότι ξέφυγαν και λειτούργησαν λες και είναι καουμπόηδες.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,517 μηνύματα.
Ποια πιστεύετε οτι πρέπει να είναι η αντιμετώπιση στη μάστιγα αυτή των Ρομά; Και δεν το λέω με ρατσιστική χροιά, το λέω με την έννοια οτι είναι άνθρωποι που δεν αναγνωρίζουν τους νόμους και την κοινωνία και ουσιαστικά ζουν σε κράτος εν κράτει.
Και βεβαια ειναι μαστιγα,Και εχω και προσωπικη πειρα απο το σχολειο.
Η συντριπτικη πλειοψηφια ΔΕΝ στελνει τα παιδια τους στο γυμνασιο,για δημοτικο δεν ξερω,δεν μπορω να μιλησω.Αυτο καταλαβαινετε τι σημαινει.

Επειδη ειναι υποχρεωτικη η θητεια στο γυμνασιο,ενημερωνουμε τους υπευθυνους και ΝΑΙ...διδεται εισαγγελικη ΕΝΤΟΛΗ να παει υποχρεωτικα το παίδι σχολειο,αλλιως θα υπαρχουν κυρωσεις στους γονεις.Τα στελνουν για κανενα μηνα και μετα μην ειδατε τον Παναη!
ΤΟ ζω συνεχως εδω αυτο.

Ομως οφειλω να πω και την μια και μοναδικη περιπτωση,αλλα υπηρξε..μαθητριας που ειχα στα Μεγαρα,τη μια χρονια που ημουν εκει,η οποια ηταν η απουσιολογος του τμηματος,αψογη,πεντακαθαρη,ρομα και επειδη μαλλον ηταν και καθαρη καν δεν καταλαβαινες οτι ηταν ρομα,δεν εμενε σε σκηνη..,η μανα της δουλευε κανονικα..για αυτο και το τονισα πριν...οσοι δεν μενουν σε σκηνες ειναι ενταγμενοι συνηθως..και η μητερα της πηγαινε και αυτη στο ιδιο σχολειο μου ελεγαν και ηταν η ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΚΩ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

Για αυτο και εγω το διαχωριζω διοτι σκεφτομαι αυτην την εξαιρετικη μαθητρια μου και δεν θελω να τους παιρνει ολους η μπαλα..Μιλω για τους γυφτους,που ονομαζω αυτους που ζουνε στις κατασκηνωσεις και δεν δουλευουν,παρα κλεβουν.

Λοιπον φταιει παρα πολυ η πολιτεια.
Διοτι ξερετε,για μενα και για σενα χιμελα το ελευθερο καμπινγκ απαγορευεται!:jumpy:
Οι γυφτοι ανενοχλητοι ζουν ετσι μεσα στη βρωμια και στα τσαντηρια.
ΓΙΑΤΙ;

Κια οχι μονο αυτο.Ξερετε τι γινεται σε περιοχες με γυφτους; Ολοι ξερουμε για τους πυροβολισμους,εδω σκοτωθηκε το παιδακι,.τωρα παλι τα ιδια κανουν.

Ολα αυτα εχουν γιγαντωθει επειδη τοσα χρονια κανενας πολιτικος δεν τολμαγε να χασει τους ψηφους τους.

Ειπατε κατι;

Λοιπον απαγορευση των κατασκηνωσεων,ολοι σε σπιτια...για αρχη,υποχρεωτικη παιδεια εχουν ουτως η αλλως αλλα μας γραφουν κανονικα,αλλα το πρωτο ειναι να παταχθει αυτο το καθεστως των κατασκηνωσεων/γιαφκων/θερμοκηπιο εγκληματιων.

Πυροβολισμο σε κατοικημενη περιοχη; Ντου των ματ.ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ.Εκει να δειτε ομως πόσο κοτες ειναι οι ματατζιδες.ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ,ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΥΛΕς ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥς ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ.Εκει που πρεπει να κανουν ΝΤΟΥ τα ΜΑΤ...απλα ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ! Σκοτωνουν εκει που τους περνει.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,075 μηνύματα.
Ξεκάθαρα για λόγους ψηφοθηρίας, δεν ενεργοποιείται ο κρατικός μηχανισμός
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,113 μηνύματα.
Κατά πόσο ηθικό είναι να υπακούσεις μια εντολή, η οποία είναι αντίθετη με την προστασία των πολιτών και της τάξης; Ο αστυνομικός πρέπει να υπάρχει και επίγνωση των πράξεων του...δηλαδή αν ο ίδιος ο Υπουργός πχ πει κάντε πώς κοιμάστε, πρέπει το Όργανο της Τάξης, να τον υπακούσει τυφλά, ενώ ξέρει πως η απόφαση αυτή είναι τουλάχιστον βλακώδης;
Αυτά που λες είναι τελείως υποκειμενικά και κατά περίπτωση σωστά και κατά άλλη περίπτωση λάθος. Ο υπουργός ναι θα πει οτι αν χτύπα ξύλο μπει κλέφτης στο σπίτι σου κάνε πως κοιμάσαι για να κινδυνεύσει όσο λιγότερο γίνεται η ζωή σου. Για μένα θα ήταν ανεύθυνο και κατακριτέο να μην το πει. Πρώτα έρχεται η ζωή του πολίτη. Οπότε ούτε ανήθικο είναι να μην υπακούσεις ως αστυνομικός την εντολή του ανώτερού σου ο οποίος βρίσκεται εκεί έχοντας Χ φορές περισσότερη εμπειρία και γνώση από σένα, ούτε η παραίνεση του υπουργού κάντε πως κοιμάστε είναι βλακώδης.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top