• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 217)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Δεν νομίζω κάποιος σοβαρός να είπε ότι η Δ είναι λιγότερο θανατηφόρα.
Μόνο τον Κούβελα θυμάμαι.

Με την αρχική έκδοση του ιού θέλαμε 70%. Με την πι μεταδοτική Δ 85-90%.
Αλλά ναι, το τείχος ανοσίας τείχος ανοησίας αποδείχτηκε αφού η προστασία δεν είναι μόνιμη. Για το οποίο έχουν ελαφρυντικό ότι τότε μπορεί να μην το ήξεραν.
Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε (γιατί θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε) ότι «έχω ανοσία σε κάτι» σημαίνει «ΔΕΝ αρρωσταίνω ΠΟΤΕ απ' αυτό το κάτι» (π.χ. πέρασα ανεμοβλογιά κι έκτοτε δεν πρόκειται να την ξαναπεράσω στην υπόλοιπη ζωή μου γιατί «έχω ανοσία»)...από τη στιγμή που ακόμη κι αν εμβολιαστείς μπορεί να μπεις στο νοσοκομείο και να πεθάνεις από κορονοϊό ΔΕΝ υφίσταται ανοσία γενικώς!

Ο Κούβελας αν δεν κάνω λάθος είχε πει ότι εξ' ορισμού στην ιατρική οι μεταλλάξεις δεν είναι όσο επικίνδυνες είναι τα αρχικά στελέχη των ιών (γιατρός δεν είμαι δε μπορώ να πάρω θέση, ας μας πει κάποιος που γνωρίζει αν αυτό ευσταθεί)...η επικινδυνότητα της «Δ» και των υπολοίπων μεταλλάξεων είναι ακόμη υπό διερεύνηση (εκτός αν έχω χάσει επεισόδια)...τα υπόλοιπα περί 70%, 85% κ.λπ. είναι μπαλακίστικοι υπολογισμοί που βγάζει ο καθένας απ' το στομάχι του!
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,212 μηνύματα.
Αυτή η συζήτηση πάει όπου πάει και ο άνεμος. Πριν μισή ώρα οι μισοί εμβολιασμένοι ήταν απροστάτευτοι, τώρα είναι το 1/3, ο Πλεύρης έχει γίνει ειδικός επιδημιολόγος κλπ.

Το θέμα είναι πως κανένας από εμάς δεν έχει όλα τα στοιχεία μπροστά του, και αν τα έχει είναι αμφίβολο αν τα καταλαβαίνει, αλλά νομίζουμε όλοι πως βλέπουμε πράγματα που δεν τα βλέπει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Εγώ θα προτείνω κάτι πολύ επαναστατικό. Να κάνουμε αυτά που μας λένε (έτσι για δοκιμή να ακολουθήσουμε τη γραμμή της πολιτείας) και να παίρνουμε και ατομικά μέτρα προστασίας όσο μπορούμε, μήπως βγάλουμε το χειμώνα με λιγότερες απώλειες. Και άμα είμαστε καλά το καλοκαίρι, να κάνουμε κριτική στην κυβέρνηση, στους επιστήμονες, στον πλανήτη ολόκληρο, τι πήγε καλά και τι στράβωσε.
Υποθέτω και θέλω να πιστεύω ότι ο Πλεύρης και οι λοιποί της κυβέρνησης που σχετίζονται με την διαχείριση της πανδημίας παίρνουν τα δεδομένα τους από την επιτροπή των ειδικών και όχι από το google ή από το κεφάλι τους.

Το αν ακολουθούμε ή όχι μέτρα δεν σχετίζεται με το αν τους θεωρούμε ανεπαρκείς για να διαχειριστούν την κατάσταση.
Την κυβέρνηση όχι τους επιστήμονες, εξάλλου ποτέ δεν πρόκειται να μάθουμε ποιες ακριβώς είναι οι προτάσεις της επιτροπής αφού τα πρακτικά των συνεδριάσεων είναι απόρρητα και η επιτροπή μόνο εισηγήσεις κάνει. Την απόφαση η κυβέρνηση την παίρνει.


Α και ο Μόσιαλος λέει και αυτός για τα ΜΜΜ που δεν τον λες και της αντιπολίτευσης σαν την Λινού.
Αλλά εμείς να επιμείνουμε ότι ο συνωστισμός δεν πειράζει εκεί.
Ο καθηγητής εξήγησε ότι χρειάζεται αυστηροποίηση των μέτρων, ή αλλαγή της σύστασης των μέτρων, όπως να αλλάξει το ωράριο των δημοσιών υπαλλήλων ώστε να μην συνωστίζονται την ιδία ώρα στα ΜΜΜ, να γίνουν συστάσεις στους υπερήλικες να μειώσουν στο μίνιμουμ τις συναναστροφές τους, ή η επαναφορά μασκών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χωρίς χρειάζεται να είναι σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.
 

i_lie_us

Διάσημο μέλος

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,105 μηνύματα.
Σήμερα επανέρχεται το μέτρο που δεν ήταν κι ανάγκη να φύγει ποτέ η αλήθεια είναι. Το 1 άτομο ανά 2 τμ ήταν λίγο υπερβολή στα σούπερ (πρακτικά δεν υπήρχε περιορισμός).
Θεωρώ δεδομένο ότι κι αυτή η εβδομάδα με κρούσματα στο ίδιο επίπεδο θα πάει και με αύξηση διασωληνωμένων κι ότι θα έχουμε κάποιο επιπλέον μέτρο για ανεμβολίαστους (πιο πιθανό για την ώρα το 3 τεστ/εβδομάδα που ακούγεται παρά το σούπερ μάρκετ με ράπιντ, θα δούμε).
Η μάσκα έξω ίσως να έρθει με το επόμενο πακέτο μέτρων τέλη Νοέμβρη.

Κατά τ' άλλα, η δική μου η εικόνα είναι ότι τα μέτρα, για την ώρα, τηρούνται όσο περιμέναμε να τηρηθούν. Άλλοι ζητάνε πιστοποιητικά αλλά δε τα σκανάρουν, άλλοι τα σκανάρουν αλλά δε ζητάνε ταυτότητα, απ' όλα.
Με λίγα λόγια ο ανεμβολίαστος/αράπιντος είναι ακόμα δυνατόν να πάει στην εστίαση με πιστοποιητικό/βεβαίωση φίλου, όπως συνέβαινε και πριν το τελευταίο μέτρο, δεν άλλαξαν και πολλά σε αυτό.
Ο λόγος που αυξάνει τους εμβολιασμούς είναι καθαρά τα παραπάνω λεφτά-τεστ/εβδομάδα όχι η εστίαση.

Και μιας που λέμε για τεστ, το μεγάλο ραπιντάδικο στο Σύνταγμα μας έχει αποχαιρετήσει και δεν το κόβω να επανέρχεται. Υποθέτω ότι η κίνηση του θα είχε πέσει μιας που οι μεν ανεμβολίαστοι δεν μπορούσαν να βγάλουν βεβαίωση από 'κει και οι δε εμβολιασμένοι άμα θέλουν να τσεκαριστούν πιο πιθανό να το κάναν με σελφ αντί να ψάχνουν για ράπιντ.
 

Nina-nana

Διάσημο μέλος

Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2,536 μηνύματα.
A και ο Μόσιαλος λέει και αυτός για τα ΜΜΜ που δεν τον λες και της αντιπολίτευσης σαν την Λινού.
Ο Μόσιαλος, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ;
Κατά τ' άλλα, η δική μου η εικόνα είναι ότι τα μέτρα, για την ώρα, τηρούνται όσο περιμέναμε να τηρηθούν. Άλλοι ζητάνε πιστοποιητικά αλλά δε τα σκανάρουν, άλλοι τα σκανάρουν αλλά δε ζητάνε ταυτότητα, απ' όλα.
Γενικά αποφεύγω τα μαγαζιά, αλλά έτυχε χθες και σήμερα να χρειαστεί να πάω σε 3 εμπορικά:

Στο πρώτο, δεν μου ζήτησαν τίποτα, φορούσα μάσκα εγώ, φορούσαν κι αυτοί, ανοιχτή μια τεράστια πόρτα. Βέβαια με ξέρουν και τους ξέρω και είμαστε όλοι εμβολιασμένοι και το ξέρουμε ο ένας για τον άλλο.

Στο δεύτερο, που επίσης με ξέρουν, έφαγα πόρτα γιατί δεν είχα μαζί το πιστοποιητικό εμβολιασμού κι έτσι έμεινα έξω.

Στο τρίτο, έλεγξαν πιστοποιητικό εμβολιασμού και ταυτότητα. Έλεγχο για αριθμό εισερχόμενων δεν είδα να κάνουν, πάντως δεν είχε πολύ κόσμο μέσα. Στον πάνω όροφο, με μηδενικό φυσικό εξαερισμό, ένας νεαρός (30άρης δηλαδή, όχι τόσο νέος) αρκετά ευτραφής φορούσε μια άθλια υφασμάτινη μάσκα και ήταν ο μόνος που είχε τη μύτη έξω. Στεκόταν στο ένα μέτρα από εμένα και την υπάλληλο που με εξυπηρετούσε, ενώ θα μπορούσε να πάει πιο πέρα να καθήσει και να περιμένει τη σειρά του. Του κάνω νόημα να βάλει τη μύτη μέσα. Με κοιτούσε. Του λέω βάλτε τη μύτη μέσα, την έχετε έξω. Με κοιτούσε. Του λέω κινδυνεύετε. Με κοιτούσε. Του λέω είμαι επιβεβαιωμένη επαφή δύο κρουσμάτων. Έφυγε και πήγε πιο μακριά και κάθησε και δεν σηκώθηκε μέχρι που έφυγα από τον όροφο.

Όλοι τζάμπα μάγκες είναι τελικά.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,773 μηνύματα.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,477 μηνύματα.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
α)Σήμερα επανέρχεται το μέτρο που δεν ήταν κι ανάγκη να φύγει ποτέ η αλήθεια είναι. Το 1 άτομο ανά 2 τμ ήταν λίγο υπερβολή στα σούπερ (πρακτικά δεν υπήρχε περιορισμός).
Θεωρώ δεδομένο ότι κι αυτή η εβδομάδα με κρούσματα στο ίδιο επίπεδο θα πάει και με αύξηση διασωληνωμένων κι ότι θα έχουμε κάποιο επιπλέον μέτρο για ανεμβολίαστους (πιο πιθανό για την ώρα το 3 τεστ/εβδομάδα που ακούγεται παρά το σούπερ μάρκετ με ράπιντ, θα δούμε).

β)Η μάσκα έξω ίσως να έρθει με το επόμενο πακέτο μέτρων τέλη Νοέμβρη.

γ)Και μιας που λέμε για τεστ, το μεγάλο ραπιντάδικο στο Σύνταγμα μας έχει αποχαιρετήσει και δεν το κόβω να επανέρχεται. Υποθέτω ότι η κίνηση του θα είχε πέσει μιας που οι μεν ανεμβολίαστοι δεν μπορούσαν να βγάλουν βεβαίωση από 'κει και οι δε εμβολιασμένοι άμα θέλουν να τσεκαριστούν πιο πιθανό να το κάναν με σελφ αντί να ψάχνουν για ράπιντ.
α)Ναι, σήμερα μειώθηκαν οι πελάτες ανά τετραγωνικό στα σούπερ μάρκετ επειδή όπως κυκλοφορεί ένας που νοσεί στο διάδρομο, αφήνει έναν ιό στον αέρα, πας εσύ από πίσω, τον εισπνέεις και τσααακ τον κολλάς. Σαν το άλεϊ ουπ στο μπάσκετ ένα πράγμα. Επίσης το ίδιο φαινόμενο δεν συμβαίνει στην ουρά που δημιουργείται στην είσοδο εξαιτίας του μέτρου επειδή ο ιός απεχθάνεται τις ουρές και κολλάει μόνο ανάμεσα στα μπαχαρικά και τα λάδια (όπως και στα Μ.Μ.Μ. γιατί ο ιός έχει αυτοκίνητο και δεν τα χρησιμοποιεί)...
Κατά τ' άλλα οι «ψεκασμένοι» είναι όσοι δε θέλουν να εμβολιαστούν!:whatever:

β)Το μόνο μέτρο που έχει λογική (στους συνωστισμούς έξω ν' αποφεύγεις τον ευθύ ψεκασμό σταγονιδίων κ.λπ. του καθενός) εξακολουθεί να αγνοείται...

γ)Κατά τ' άλλα στην Ελλάδα απολαμβάνουμε «δωρεάν Υγεία»!:rolleyes:
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,773 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,356 μηνύματα.
Ο Μόσιαλος, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ;
Ελα Αλεκο; Ο Βασιλακοπουλος της ΝΔ κομματοσκυλο ειπαμε οτι ειναι;
Οτι ναναι και οπως σε βολευει.
Μπλιαχ..

Α,,μην ξεχνας αγαπουλα και αυτο.Ο δικος σου τον εβαλε να μας εκπροσωπει στα θεματα πανδημιας κορονοιου.

Ηλίας Μόσιαλος​

Τον Μάρτιο του 2020 ανέλαβε αμισθί θέση ως κεντρικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.[4]
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,212 μηνύματα.
Ο Μόσιαλος, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ;
Ο ίδιος που ήταν και κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Ο ίδιος όμως από το 2020 είναι και ο ορισμένος από τον Μητσοτάκη εκπρόσωπος της χώρας στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν τον κορωνοιό.
Είδες αλλαξοκωλιές...

Οπότε εκτός από ειδικός(και λόγω της επιστημονικής του ιδιότητας και λόγω της θέσης του) είναι και φιλοκυβερνητικός παρ'όλα αυτά λέει και αυτός ότι τα μέτρα χρειάζονται αναπροσαρμογή, λέει και για τα ΜΜΜ.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,477 μηνύματα.
 

Nina-nana

Διάσημο μέλος

Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2,536 μηνύματα.
Αυτή η epidemiologist είναι πάρα πολύ καλή και εξηγεί πολύ αναλυτικά. Αλλά εμείς κοιτάμε τι λέει ο Πετράκος, ας πούμε.

Δεν είναι αλλαξοκωλιές. Αυτό που προσπαθούσα να σου πω είναι ότι δεν έχει σημασία η πολιτική τοποθέτηση του (σοβαρού) επιστήμονα, η θέση του κρίνεται άσχετα από το κόμμα που ψηφίζει ή εκπροσωπεί στις εκλογές. Το ότι κάποιος είναι φιλοκυβερνητικός ή ουδέτερος ή δεν ξέρω κι εγώ τι, δεν παίζει (και δεν θα έπρεπε να παίζει) ρόλο. Από εκεί και πέρα, κανείς δεν έχει όλα τα δεδομένα μπροστά σου, και φυσικά οι απόψεις των επιστημόνων διίστανται ή (συχνότερα) ακουμπούν μόνο μια πλευρά του θέματος. Πρέπει να βάλεις πολλές απόψεις μαζί για να πάρεις μια πλήρη εικόνα. Μεταξύ τους ακόμα και αυτοί διαφωνούν, όπως κάνουμε κι εμείς.

Το θέμα με τα ΜΜΜ είναι ότι δεν μπορείς να κουνήσεις το μαγικό ραβδί και να αυξήσεις τα δρομολόγια των λεωφορείων. Είναι το ίδιο πρόβλημα που έχουμε με τις ΜΕΘ.

Ο Πολακης εμβολιαστηκε τελικά; Φανταστείτε να τον είχαμε στην επιτροπή... :P
Εμβολιάστηκε. Δεν είναι τόσο χαζός τελικά...
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,212 μηνύματα.
+22 οι διασωληνωμένοι σήμερα πακέτο με 70 θανάτους.
Συνήθως όταν είχε τόσο μεγάλη αύξηση διασωληνωμένων ήταν λόγω λιγότερων θανάτων.
Αν συνεχιστεί παρόμοια τάση τις επόμενες μέρες θα πάμε προς τους 800 διασωληνωμένους πριν βγει ο Νοέμβρης.

Βλέπω την ερχόμενη εβδομάδα να βάζουν επιπλέον μέτρα για ανεμβολίαστους πχ κι άλλο τεστ ίσως και καμιά μάσκα έξω για όλους και 1-2 εβδομάδες μετά να πηγαίνουν σε μοντέλο Αυστρίας με τηλεργασία, απαγόρευση ανεμβολίαστων από όλους τους δημόσιους χώρους πλην σουπερμάρκετ/φαρμακείων και ίσως απαγόρευση κυκλοφορίας μόνο για ανεμβολίαστους.
Θα ήθελα οι τίτλοι "επανέρχονται τα lockdown στην Ευρώπη" να ήταν καθαρά λόγω επιθυμίας δημοσιογράφων να εντυπωσιάσουν αλλά είμαι λίγο πιο καχύποπτος.

Δεν αναφέρουν βέβαια ότι ακόμα και πέρσι οι άλλες Ευρωπαικές χώρες ακόμα και στα lockdown που ήταν κλειστά όλα οι περισσότερες δεν είχαν απαγόρευση κυκλοφορίας ή είχαν μόνο το βράδυ...

Θεωρητικά το lockdown για ανεμβολίαστους είναι ότι πιο κοντά σε lockdown αλλά χωρίς αποζημιώσεις και αναστολές αφού τα πάντα θα δουλεύουν.
Το οποίο βέβαια πολύ δύσκολα το αστυνομεύεις γιατί βασικά όλοι θα κυκλοφορούν κανονικά και άντε να ξεχωρίσεις ποιος είναι εμβολιασμένος και ποιος όχι.
 

Nina-nana

Διάσημο μέλος

Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2,536 μηνύματα.
Εγώ νομίζω πως θα το τραβήξει όσο περισσότερο μπορεί για να αρχίσουν να πιέζονται κι άλλες χώρες, να εγκριθεί κανένα κονδύλι από την Κομισιόν, και αρχές Δεκεμβρίου θα κάνει ένα σούπερ καθολικό lockdown "για να σώσουμε τα Χριστούγεννα".

Auguri! :santa:
 
Τελευταία επεξεργασία:

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Θεωρητικά το lockdown για ανεμβολίαστους είναι ότι πιο κοντά σε lockdown αλλά χωρίς αποζημιώσεις και αναστολές αφού τα πάντα θα δουλεύουν.
Πως θα «δουλεύουν τα πάντα» αν επιβάλλουν lockdown σε πάνω από 3.000.000 ανεμβολίαστους που είναι αυτή τη στιγμή, συν όσους θα επανέλθουν στην «ανεμβολίαστη» κατάσταση όταν λήξει το πιστοποιητικό τους και δεν πάνε για επαναληπτική δόση;
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,212 μηνύματα.
Πως θα «δουλεύουν τα πάντα» αν επιβάλλουν lockdown σε πάνω από 3.000.000 ανεμβολίαστους που είναι αυτή τη στιγμή, συν όσους θα επανέλθουν στην «ανεμβολίαστη» κατάσταση όταν λήξει το πιστοποιητικό τους και δεν πάνε για επαναληπτική δόση;
Υπάρχουν αρκετές απαντήσεις σε αυτό.

Καταρχάς τα πιστοποιητικά ακόμα δεν λήγουν και είναι υπό συζήτηση το αν θα λήγουν.
Αν θα λήγουν σίγουρα δεν θα είναι στο 6μηνο, θα είναι είτε στον χρόνο είτε στους 8-9 μήνες ώστε μετά το 6μηνο να έχεις ένα εύλογο διάστημα για να κάνεις επαναληπτική.
Σε κάθε περίπτωση είναι απίθανο τέτοια συζήτηση να έχει καταλήξει κάπου μέσα στον επόμενο μήνα, δηλαδή αν επιβληθεί τέτοιου είδους lockdown ακόμα δεν θα λήγουν τα πιστοποιητικά.

Δεύτερον τα 3 εκατομμύρια δεν είναι όλοι κόσμος που επηρεάζει.
Αρκετοί από αυτούς είναι ανήλικοι, που ανήλικοι και τώρα μπορούν να μπουν με τέστ σε χώρους που κανονικά είναι μόνο για εμβολιασμένους.
Αντίστοιχη πρόβλεψη θα είχες και σε ένα τέτοιο σενάριο.
Κάποιοι από τους ανεμβολίαστους είναι και ηλικίας 70-80+ χρονών που δεν τους λες και δυναμικό κοινό.
Την εκκλησία είμαι σίγουρος δεν θα τους την κόψει :laugh:

Τρίτον και πιο βασικό, ναι θα έχεις οικονομική ζημιά αλλά κανένας δεν θα κλείσει με κρατική εντολή.
Αν ένα μαγαζί το κλείσει το κράτος πρέπει να δώσει λεφτά στους υπαλλήλους και τον μαγαζάτορα για να ζήσουν.
Όμως αν "απλά" ο τζίρος πέσει πχ 30% πρόβλημα του επιχειρηματία, το κράτος δεν είναι υποχρεωμένο να δώσει φράγκο.
Όταν ζητήσουν λεφτά θα βγει ένας Άδωνης να πει είστε αχάριστοι έχετε πάρει τόσα όπως είπε τις προάλλες σε αυτούς της εστίασης.
 

Nina-nana

Διάσημο μέλος

Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2,536 μηνύματα.
Τρίτον και πιο βασικό, ναι θα έχεις οικονομική ζημιά αλλά κανένας δεν θα κλείσει με κρατική εντολή.
Αν ένα μαγαζί το κλείσει το κράτος πρέπει να δώσει λεφτά στους υπαλλήλους και τον μαγαζάτορα για να ζήσουν.
Όμως αν "απλά" ο τζίρος πέσει πχ 30% πρόβλημα του επιχειρηματία, το κράτος δεν είναι υποχρεωμένο να δώσει φράγκο.
Και μετά θα κλείσουν τα μαγαζιά, θα γίνει και καμιά πορεία και θα ησυχάσουμε :rolleyes:

 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,212 μηνύματα.
Και μετά θα κλείσουν τα μαγαζιά, θα γίνει και καμιά πορεία και θα ησυχάσουμε :rolleyes:

Έχει ένα όριο πόσο μπορείς να τραβήξεις το σκοινί γιατί όλοι έχουν δικαίωμα ψήφου.
Σαν λαός έχουμε μνήμη χρυσόψαρου αλλά οι εκλογές δεν είναι και τόσο μακριά πλέον...

Δηλαδή αν κάνει το γενικό lockdown που λες αρχές Δεκέμβρη για να σώσει τα Χριστούγεννα, που ξέρουμε ότι δεν θα τα σώσει όπως δεν τα έσωσε και πέρσι, πως θα αντιμετωπιστεί από τον κόσμο πιστεύεις;

Είναι άλλο να έχει απέναντι μια μειοψηφία και άλλο να την χώσει σε όλους.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,356 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top