[Αρχείο 2018 - 2022] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Καλημέρα!

Κοιταξε δεν το βλέπω μονοπλευρα απλά μιλούσαμε για την φορολογία .
Αφού θες να το πάμε και αλλού για πες μου επί Σύριζα τι έδωσε στους συνταξιούχους σε σχέση με αυτά που έταξε και σε σχέση με αυτά που εισέπραξε?

Ψυχούλα γιατί έχω γονεις συνταξιούχους και ξέρω πολυ καλά και τι γίνεται εκεί πέρα..
Ξέρω πως ο πατέρας μου σαν ε.ε. την τελευταία 5ετια πληρωνε τρελή εισφορά στο ταμείο του για να έχει μια ποκυ καλή σύνταξη ναι πλέον κατημτησε να λαμβάνει μια σύνταξη ίδια με ενός ανθρώπου που δεν εντασοταν στα βαρέα και ανθυγιεινά να στο πω πολυ απλά..


Επειτα νομίζεις ότι ο επαγγελματίας χαίρετε καθε φορά που γίνονται μειώσεις από συντάξεις ή μισθούς δημοσίων ή ιδιωτικών?
Ο ε.ε. βαλεται διπλα από ολο αυτο αλλά δυστηχως δεν το καταλαβαινουν κάποιοι.

Ότι χρήμα κόβετε από συντάξεις και μισθούς κόβετε αυτόματα και από την αγορά οπότε καταλαβαίνεις οτι ΚΑΙ σε αυτή την περίπτωση πάλι όλοι εμείς οι επαγγελματίες ματωνουμαι στην κυριολεξία...

Και ο κλάδος σας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κατάστασης.
Όμως...
όλο αυτό που προανέφερα απεικονίζεται πλήρως και στα λεγόμενο σου και ήξερα ότι θα το ανέφερες γιατί πολυ απλά ήταν ένα μέτρο που κουκουλωσε όλα τα υπόλοιπα λάθη του .
Ναι σας κατηργησε μια και μόνο εισφορά όπως και καθιέρωσε την εισφορά των ασφαλιστικών ταμείων βάση του τζίρου μιας επιχείρησης.
Δηλαδή τι έκανε στην ουσία?
Τιμωρησε όσους ήταν νομοταγης και δεν έκλεβαν ούτε ένα ευρώ και έδωσε ένα ακόμα κίνητρο στον επαγγελματία ο οποίος εισεπρατε αλλά είχε την ευχερια να μην κόβει..

Πολύ ωραία πολιτική δεν νομίζεις?
Και κλέβεις και σου δίνει και μπόνους το κράτος να μην πληρώνεις..
Ξέρεις ότι οι εισπράξεις του κράτους έτσι μειώθηκαν στο κατακόρυφο, ευρωπαϊκά κονδύλια ούτε ευρώ, οπότε από που θα τα κλεψουμε στην ουσία για να μπορέσουμε να δώσουμε έστω κάτι ψυχούλα για να πουμε ότι κάτι κάναμε?
Από την φορολογία...:clapping:


Έπειτα να πιάσουμε τον κλάδο σας .
Τι άλλο έκανε για εσάς?
προσπάθησε να δώσει κίνητρα αναπτυξης ενός βασικού τομέα αυτής της χώρας που μαζί με εσάς θα δούλευαν και όλοι οι υπόλοιποι επαγγελματίες?
Έχω φίλη μηχανικό που αυτή την στιγμή έχει μετακομίσει μαζί με την οικογένεια της στη Γαλλία γιατί κυριολεκτικά καταστράφηκε..
Το έλεγε και εκείνη, ωραία μας απαλλάξει από αυτό, κίνητρα για νέες επενδύσεις για τον χώρο μας έδωσε?
Όχι φυσικά..Ουσιαστικά τι σας εκανε ?
Ανέργους και επίσημα πλέον και εσύ ακόμα τον ευχαριστείς για όλο αυτό..
Πραγματικά είσαι από τους λίγους και ξέρω πάρα πολλού μηχανικούς γιατί ο πατέρας μου ήταν σρον χώρο σας και συνεργαζόταν μαζί σας αλλά τις χρυσές εποχές..
Τότε που όλοι οι μηχανικοί δεν προλαβαιναν 😉


Έδωσε τους μισθούς που έταξε και την δυνατότητα νέων επενδύσεων στη χώρα μας ακόμα και απο ξένες επιχειρήσεις?
Ίσα ίσα πόσες επιχειρήσεις τα μάζεψαν και έφυγαν και πήγαν στην Βουλγαρία καθαρά και μόνο για φορολογικούς λόγους?
Μακάρι να μπορούσα να πάω και εγώ εκεί να στήσω την δική μου επιχείρηση και όλα αυτά τα νταβατζιλικια που τα πληρώνω εδώ να τα έβαζα στην τσέπη..

Με όλα αυτά που προανέφερα επιμένεις ότι ποτε δεν ήταν στο απυρόβλητο ή ειβναι οι μόνοι που πυροβολουνε από όλες τις πλευρές...
Νομίζω ότι μιλάω με κάποιον δημόσιο υπάλληλο που δεν εχεινιδεα τιβειβαι να έχεις δικια σου επιχείρηση και ότι πριν ακόμα βάλεις το πρωί το κλειδί στη δουλειά σου ξεκινάς με μειων το ταμείο σου από όλα αυτά που έχεις να πληρώσεις ανεξάρτητος αν ο καταναλωτής της χώρας σου έχει ή όχι χρήματα να διάθεση στην αγορά...


Οι υπάλληλοι λαμβάνουν αυτά που ορίζει ο νόμος κλασικά και με βάση αυτά που προσφέρουν.
Δεν αναιρουμε ότι οι μισθοί είναι χαμηλοί σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά όλες οι δουλειές και όλες οι χώρες αγαπητέ μου δεν είναι ίδιες..
Απασχολω ουκ ολίγους και μάλιστα με τα νυχτερινά, τα σκ και την επικυνδινοτητα που έχει το επαγγέλματα μας φτάνουν μήνες που αμείβονται και 2000χιλιαρικα ..
Είναι λίγοι αυτοί οι μισθοί ή τους βρίσκεις πολύ εύκολα?
Αυτοί οι άνθρωποι όμως μου προσφέρουν και τους πληρωνω γι αυτό και είμαι απαιτητική απέναντι τους και σε γνώσεις και σε δεξιότητες..
Δεν δέχομαι κανέναν έστω και μέτριος να είναι..
Πέρασαν πολλοί από τα χέρια μας,έχοντας μόνο ένα πτυχίο και καθόλου παραγωγικοτητα Είχαν απαιτήσεις και ποκυβκαλα έκαναν γιατί αυτή η νοοτροπία του Έλληνα κάθομαι και πληρώνομαι δεν αλλάζει..
Δυστηχως και αυτοί κατέληξαν αλλού...

που θελω να καταλήξω?
Γιατί προτιμάς να αναφέρεις μόνο τον κατώτατο μισθό και όχι όλα τα έξτρα που είναι υποχρεωμένος βάση νόμου ο εργοδότης να καταβάλει ώστε να φτάνει σε ένα αξιοπρέπεια μισθολόγιο ο καθένας μας ?

Γιατί δεν αναφέρεις ότι υπάρχουν υπάλληλοι που πληρώνονται κανονικά μέσο τραπέζης και μετα επιστρέφουν τα χρήματα στον εργοδότη ?
Δεν είναι συνένοχοι και αυτοί ?
Γιατί να κατηγορούμε δηλαδή μόνο τον ε.ε.
Που ειναι η ομαδικότητα σε όλο αυτό?
Ας αντιδρούσαν μαζικά σε αυτή την απαράδεκτη συνήθεια πλέον που έγινε και φέτος ακόμα και με τα Δ.Χριστουγεννων και μετά έλα να μιλήσουμε για συλλογική προσπάθεια και απο τις δύο πλευρές..

Ο ε.ε ακόμα και σήμερα καταβάλει δώρο Χριστουγέννων ενώ το ίδιο το κράτος το έχει κατηργησει για τους δικό του υπαλλήλους..

Αν θυμάσαι καλά ήταν ένα από τα μετρα που έλεγε ότι θα εφαρμοσει ..
Την επαναφορά των δώρων..
το είδες εσύ να γίνεται ?
Όχι βέβαια απλά εδώ ένα 13μισθο ψίχουλα ..

Ξέρεις κάτι? κάπου με νευριάζει να τα συζητώ όλα αυτά γιατι αντιλαμβάνομαι ότι μας συμπεριφερονται σαν πεινασμενα σκυλάκια που τα πετάς ένα ξεροκομματο ενω τα έχεις τάξει βασιλικά γεύματα και αντί να αντιδρούμε του λέμε και ευχαριστώ..

Λυπάμαι αλλά εγώ σε ολο δεν μπορώ να συμμετέχω για κανένα κόμμα και καμία παράταξη..
Είτε αυτή λέγεται Συριζα είτε ΝΔ ...
Τα χρονια και τους κόπους μας δεν τα αξιολογο για ένα ξεροκομματο αυτή ειναι η διαφορά μας 😉
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Στι χέρι σας ήταν η παλιότερη γενιά να μας απαλλαξετε από όλους αυτούς..
Εσείς τι κάνατε όμως?
Θα σου πω τι έκανα εγώ.
Το 73 έβλεπα τους φοιτητές να γεμίζουν την Πατησίων και να ακολουθεί το Πολυτεχνείο. Το 77 παρακολούθησα τους δύο Πρωθυπουργούς στο Σύνταγμα και κάτω είχε απο ένα εκατομμύριο και βάλε ανθρώπους. Το 81 άκουσα τον λαοπλάνο Ανδρέα, να βγαίνει με τρία κυρίαρχα συνθήματα: ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ. ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
Απο εκείνη την στιγμή, μέχρι σήμερα, έχουν περάσει τόσα που θα περίμενε κανείς να έχει ωριμάσει αυτός ο λαός και να πάρει (σύμφωνα με αυτό που ρωτάς, "τί κάναμε εμείς"), αλλά αυτός ο λαός ξέχασε τα χρωστούμενα του ΠΑΣΟΚ και επιμένει να πάει στην εξουσία. Είναι απίστευτος ο λαός τελικά.
Τρωγατε με χρυσά κουταλιά χωρίς να αναλογίζεστε την γενιά των παιδιών σας δυστυχώς που πληρώνει τώρα τις δικές σας αμαρτιες και νοοτροπία φυσικά μιας δικομματικης πολιτικής..
Συγκεκαλυμμένα δικομματική ήταν, γιατι αποκαλύφτηκαν όταν αγκαλιασμένοι μας πήγαν στα μνημόνια. Κρυφαγγαλιαζόντουσαν και εμείς νομίζαμε άλλα.
Γενικά μιλάω και όχι αποκλειστικά μόνο για εσένα Μαξίμε !

Είναι σκληρό ολο αυτο το γνωρίζω, αλλά το έχω συζητήσει ουκ ολίγες φορές με τον πατέρα μου και αναγνωρίζει εκείνος πλέον τα δικα σας λάθη και έτσι έχω μια πολύ καλύτερη εικόνα από γενιές ανθρώπων που αναγνωρίζουν το μερίδιο συμμετοχής τους σε όλο αυτό και δεν συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να μεταφέρουν ευθύνες γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει πηγαίνοντας να ψηφίσουν ειναι αν θα μειωθεί η σύνταξη του και όχι αν θα έρθουν καινούργιες επενδύσεις σε μια χώρα για να έχουν δουλειά τα παιδιά και τα εγγόνια τους ώστε να μην μεγαλώνουν ακόμα οικονομικούς μετανάστες ;)

Ευτυχώς ελπίζω ακόμα ότι υπάρχουν παλιές γενιές που θέλουν μια Ελλάδα με νέο αίμα και προσπαθούν μόνο για αυτή και όχι μια Ελλάδα γερασμένη με ανθρωπους που η μοναδική τους έννοια είναι μια σύνταξη και ένα ξεροκομματο που τους πετάει ο καθένας από όλους αυτούς..
Αρχικά καλημέρα.
Μετά, θα σου πω ευθαρσώς, οτι αδυνατώ πρωϊ πρωϊ να διαβάσω τόσα και παρά το γεγονός οτι έχω σηκωθεί απο πολύ νωρίς.
Λίγα λόγια και καλά.
Δεν πιστεύω σε κανέναν σωτήρα μου, απο όσους εδώ και των μεταπολιτευτικών χρόνων, κόπτονται να με σώσουν. Μέσα είναι και ο Σύριζα και το παλαιό ΠΑΣΟΚ (να πληρώσει όσα χρωστάει στις Τράπεζες πριν τολμήσει να μου πει κουβέντα) και πώς θα ήταν δυνατό να βγάλω την ΝΔ απ΄έξω; γίνεται ; ούτε γι αστείο.
Θα μου πεις η ελπίδα; την ξέχασες; όχι δεν ξέχασα την ελπίδα.
Ομως, σε αυτή την συγκυρία που βρισκόμαστε, όλα λειτουργούν με ένα αποτέλεσμα.
Αυτό θα είναι όταν ξεσαλωμένοι απο την απληστία τους, φανερωθούν σε όλο τους το μεγαλείο.
Γιατι σήμερα, ακόμα μπορούν να μας ξεγελούν, οτι δήθεν μας σώζουν.
Ομως, τα πράγματα στενεύουν γι' αυτούς τους κυρίους.
Μέχρι ποιο σημείο νομίζουν πως θα φτάσουν;
Οσο για το νέο αίμα που λες οτι παλαιές γενιές το θέλουν, μη πλανάσαι. Νέο αίμα βάζουν στην καθημερινότητα σου, κάθε μέρα και είναι αυτό που ρέει στους ανθρώπους οι οποίοι ήρθαν απο την θάλασσα.
Οταν δεις στις επόμενες εκλογές τα νέα κόμματα, θα εκπλαγείς.
Τότε να δεις και την γνώμη σου πόση δύναμη θα έχει.
Τώρα πιστεύεις στην καθαρότητα της σκέψης-γνώμης σου. Και καλά κάνεις, υγιέστατη στάση.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Θα μου πεις η ελπίδα; την ξέχασες; όχι δεν ξέχασα την ελπίδα.
Και όμως την ξεχάσατε και συγνώμη αν σε παίρνει και εδώ η μπάλα αλλά μιλάμε γενικά πλέον..

Δεν μπορώ να ακούω συνταξιούχους ανθρώπους να μιζεριαζουν και να αποφασίσουν για το μέλλον του δικού μου παιδιού όπως φυσικά δεν αντέχω να βλέπω κάθε περήφανο ανθρωπο που δούλευε τόσα χρόνια να "ζητιανεύει " τα δεδουλευμένα του ,αυτά που δυστηχως όλοι μαζί τα φάγαμε όπως είχε πει πολύ σωστά ο Πάγκαλος και έπεσαν να τον φάνε..
Η όλη φασαρία πλέον γίνεται γιατί οι πολιτικοί έφαγαν τα περισσότερα από τον λαό στις χρυσές εποχές..
Τώρα που ο λαός σταμάτησε να τρώει και τρώνε μονο αυτοί γίνεται η επανάσταση του ίντερνετ προς το παρόν ;)

Ξεχνάμε μάλλον τα εορτοδανεια ,γαμοδανεια και γενικά είχαμε φτάσει να είμαστε ενας λαός που ζούσαμε με δανική ευτυχία, χρήματα δηλαδή, γιατί ακόμα και τις καλές εποχές δεν θέλαμε να ζορίστουμε να δουλέψουμε παραπάνω...

Όταν αποφασιζεις να ζήσεις με δανική ευτυχία να ξέρεις ότι έρχεται και η ώρα που θα την πληρώσεις ..
Γιατι σήμερα, ακόμα μπορούν να μας ξεγελούν, οτι δήθεν μας σώζουν.
Εδώ κάνεις λάθος..
Όταν μιλάμε για ένα τέτοιο κόστος που πληρώνει κάθε μέρα ένας λαός, δεν μιλάμε για ένα αθωω ξεγέλασμα..
Εδώ μιλάμε για την ηλιθιότητα,συγνώμη κιόλας, ορισμένων που τους βλέπουμε ακόμα και σήμερα να υποστηρίζουν είτε το ένα κόμμα είτε το άλλο ..
Μέχρι ποιο σημείο νομίζουν πως θα φτάσουν;
Ξεκάθαρα?
Το δικό μας βαρέλι αν συνεχισουμε με την ίδια νοοτροπία δεν έχει ακομα πατο γι ετοιμάσου για ακόμα ποιο δύσκολες καταστάσεις δυστηχως ..
Οταν δεις στις επόμενες εκλογές τα νέα κόμματα, θα εκπλαγείς.
Δεν περιμένω και πολλά από τα νέα κόμματα η αλήθεια είναι αυτή γιατί πολύ γρήγορα θα καταλήξουν όλοι αυτοί να υιοθετούν νοοτροπίες των υπάρχων..

Απλά δεν ανέχομαι άλλο αυτή την δικομματικη νοοτροπία .
Το θεωρό πολυ υποτιμητικό πλέον ολο αυτο για τις γενιές που μεγαλώνουμε και θέλουμε να τις βλέπουμε να είναι κοντά μας και να εξελίσσονται.
Δεν μου αρέσει που υπάρχουν παιδί που φεύγουν και απαιτούν την χωρα τους .
Δεν φταίνε αυτά, εμείς τους δίνουμε το πάτημα να το κάνουν..

Δεν έχω μάθει να κάνω τέτοιους διαλόγους χωρίς να μην αναφέρω ότι εμπεριέχεται στις σκέψεις μου ..
Αν με ενδιαφέρει ένα θέμα και θέλω να συμμετέχω θα μπω στην διαδικασία να τα διαβάζω όλα, αν όχι καλύτερα να μην συμμετέχω..

Τα λιτά και λίγα λόγια εμένα μου δηλωνουν αλλά πραγματάκια οπότε το τι ισχύει γι αυτές τις περιπτώσεις ας το κρίνει ο καθένας μας ξεχωριστά ;)
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Και όμως την ξεχάσατε και συγνώμη αν σε παίρνει και εδώ η μπάλα αλλά μιλάμε γενικά πλέον..

Δεν μπορώ να ακούω συνταξιούχους ανθρώπους να μιζεριαζουν και να αποφασίσουν για το μέλλον του δικού μου παιδιού όπως φυσικά δεν αντέχω να βλέπω κάθε περήφανο ανθρωπο που δούλευε τόσα χρόνια να "ζητιανεύει " τα δεδουλευμένα του ,αυτά που δυστηχως όλοι μαζί τα φάγαμε όπως είχε πει πολύ σωστά ο Πάγκαλος και έπεσαν να τον φάνε..
Η όλη φασαρία πλέον γίνεται γιατί οι πολιτικοί έφαγαν τα περισσότερα από τον λαό στις χρυσές εποχές..
Τώρα που ο λαός σταμάτησε να τρώει και τρώνε μονο αυτοί γίνεται η επανάσταση του ίντερνετ προς το παρόν ;)

Ξεχνάμε μάλλον τα εορτοδανεια ,γαμοδανεια και γενικά είχαμε φτάσει να είμαστε εμάς λαός που ζούσαμε με δανική ευτυχία, χρήματα δηλαδή γιατί ακόμα και τις καλές εποχές δεν θέλαμε να ζορίστηκε να δουλέψουμε παραπάνω...

Εδώ κάνεις λάθος..
Όταν μιλάμε για ένα τέτοιο κόστος που πληρώνει κάθε μέρα ένας λαός, δεν μιλάμε για ένα αθωω ξεγέλασμα..
Εδώ μιλάμε για την ηλιθιότητα,συγνώμη κιόλας, ορισμένων που τους βλέπουμε ακόμα και σήμερα να υποστηρίζουν είτε το ένα κόμμα είτε το άλλο ..

Ξεκάθαρα?
Το δικό μας βαρέλι αν συνεχισουμε με την ίδια νοοτροπία δεν έχει ακομα πατο γι ετοιμάσου για ακόμα ποιο δύσκολες καταστάσεις δυστηχως ..

Δεν περιμένω και πολλά από τα νέα κόμματα η αλήθεια είναι αυτή γιατί πολύ γρήγορα θα καταλήξουν όλοι αυτοί να υιοθετούν νοοτροπίες των υπάρχων..

Απλά δεν ανέχομαι άλλο αυτή την δικομματικη νοοτροπία .
Το θεωρό πολυ υποτιμητικό πλέον ολο αυτο για τις γενιές που μεγαλώνουμε και θέλουμε να τις βλέπουμε να είναι κοντά μας και να εξελίσσονται.
Δεν μου αρέσει που υπάρχουν παιδί που φεύγουν και απαιτούν την χωρα τους .
Δεν φταίνε αυτά, εμείς τους δίνουμε το πάτημα να το κάνουν..
Σε όλα αυτά που λες, ίσως αδυνατείς να αντιληφτείς τα μέσα που το πολιτικό σύστημα διαθέτει και τα χρησιμοποιεί κατα κόρον.
Σήμερα και εδώ ακόμα, μπορείς να διακρίνεις κάποια "νικ" να σε τρολάρουν με λεπτότητα ή όχι, αλλά πάντα με τέχνη και περισσή μαεστρία.
Σήμερα, μας έχουν σύρει σε έναν ολισθηρότατο κατήφορο, που το τέρμα δεν είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού.
Πώς μπορείς εσύ να μου δώσεις μία λύση η οποία να μπορεί να γίνει αποδεκτή απο τον γενικό πληθυσμό;

Γιατι καλά είναι να κουνάμε το δάχτυλο μας και να ρίχνουμε βάρος σε όλους, αλλά καλύτερα είναι να ξέρουμε την δύναμη της γνώμης μας και με ποιούς παλεύει.
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Σε όλα αυτά που λες, ίσως αδυνατείς να αντιληφτείς τα μέσα που το πολιτικό σύστημα διαθέτει και τα χρησιμοποιεί κατα κόρον.
Σήμερα και εδώ ακόμα, μπορείς να διακρίνεις κάποια "νικ" να σε τρολάρουν με λεπτότητα ή όχι, αλλά πάντα με τέχνη και περισσή μαεστρία.
Σήμερα, μας έχουν σύρει σε έναν ολισθηρότατο κατήφορο, που το τέρμα δεν είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού.
Πώς μπορείς εσύ να μου δώσεις μία λύση η οποία να μπορεί να γίνει αποδεκτή απο τον γενικό πληθυσμό;

Γιατι καλά είναι να κουνάμε το δάχτυλο μας και να ρίχνουμε βάρος σε όλους, αλλά καλύτερα είναι να ξέρουμε την δύναμη της γνώμης μας και με ποιούς παλεύει.
Εγώ ακόμα με ένα πράγμα αδυνατώ να συμβιβαστώ και όχι να καταλάβω..

Με αυτό που ανέφερα και πριν, την ηλιθιότητα στο οφθαλμοφανες ;)

Ακόμα και εδώ μέσα όπως λες δεν είναι τίποτα από όσα αντιμετωπίζουμε καθημερινά εκεί έξω που είναι η πραγματική ζωή και σε καμία περίπτωση εγώ προσωπικά δεν την συγκρίνω με εδώ μέσα!
Εδώ μέσα είναι το εικονικό, αυτό που προσπαθούμε να είμαστε αλλά εκεί έξω δεν μας βγαίνει πολλές φορές γιατί έχουμε μάθει στην πολιτική του πληκτρολογιου και όταν έρθει η ώρα να πάμε να ψηφίσουμε προτιμούμε να πάμε για μπάνιο...

Καλή μας δύναμη λοιπόν :)
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,068 μηνύματα.
Μαργαρίτα όλα αυτά που λες ότι έκοψε κι έκοψε, δεν νομίζεις ότι δεν είναι εφικτό να παίρνει ένας συνταξιούχος περισσότερα από έναν μισθωτό; Οκ ο πατέρας σου λες πλήρωσε τα τελευταία 5 χρόνια πολλά για να πάρει μια καλή σύνταξη και κατέληξε να παίρνει ίδια με ενός χωρίς βαρέα και ανθυγιεινα, καταλαβαίνω ότι είναι πολύ άσχημο αλλά από κάπου έπρεπε να κόψουν για να επιζήσει το κράτος σύμφωνα με τους όρους των μνημονίων που έφερε η πολιτική χρόνων και σίγουρα όχι του Τσίπρα. Δηλαδη μην τα βλέπουμε μονόπλευρα. Φάγανε, κι οι δικοί μας παππούδες και γονείς, επί ΠΑΣΟΚ για χρόνια λεφτά που δεν υπήρχαν. Δεν πρέπει κάποτε κάποιος να την πληρώσει;

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί είσαι τόσο ενάντια στα επιδόματα. Υπάρχουν άνθρωποι στα όρια της φτώχιας που ζούσαν από αυτά τα επιδόματα αντί να ψάχνουν στα σκουπίδια. Να πεθάνουν αυτοί;

Επειδή είσαι γυναίκα και ευαίσθητη θα περίμενα να τα βλέπεις τα πράγματα με λιγότερη κυνικοτητα. Μη βλέπεις μερικούς που έχουν πολιτική άποψη τρώγοντας τα λεφτά του μπαμπά τους. Εσύ είσαι πολλά χρόνια στην πιάτσα.
 

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Μαργαρίτα όλα αυτά που λες ότι έκοψε κι έκοψε, δεν νομίζεις ότι δεν είναι εφικτό να παίρνει ένας συνταξιούχος περισσότερα από έναν μισθωτό; Οκ ο πατέρας σου λες πλήρωσε τα τελευταία 5 χρόνια πολλά για να πάρει μια καλή σύνταξη και κατέληξε να παίρνει ίδια με ενός χωρίς βαρέα και ανθυγιεινα, καταλαβαίνω ότι είναι πολύ άσχημο αλλά από κάπου έπρεπε να κόψουν για να επιζήσει το κράτος σύμφωνα με τους όρους των μνημονίων που έφερε η πολιτική χρόνων και σίγουρα όχι του Τσίπρα. Δηλαδη μην τα βλέπουμε μονόπλευρα. Φάγανε, κι οι δικοί μας παππούδες και γονείς, επί ΠΑΣΟΚ για χρόνια λεφτά που δεν υπήρχαν. Δεν πρέπει κάποτε κάποιος να την πληρώσει;
Θα περιμέναμε όλοι μας, να νοικοκυρέψουν το κράτος και μετά να αρχίσουν τους νέους δανεισμούς.
Σε αντίθεση με αυτό, είδαμε τον κούλη να δανείζεται 40 δις.
Ποιός τον εξουσιοδότησε να κάνει αυτά που κάνει;
Μήπως θα πρέπει να εξοντώσει τους συνταξιούχους για να αποφύγει τις συντάξεις;
Και αφού μου δίνει 570 για περίπου δύο χρόνια, γιατί δεν κάνει το ίδιο και με τις Τράπεζες οι οποίες ενώ έχουν καρπωθεί περίπου 250 δις, μας κρατούν ομήρους στις πολιτικές τους ακόμα;
Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί είσαι τόσο ενάντια στα επιδόματα. Υπάρχουν άνθρωποι στα όρια της φτώχιας που ζούσαν από αυτά τα επιδόματα αντί να ψάχνουν στα σκουπίδια. Να πεθάνουν αυτοί;

Επειδή είσαι γυναίκα και ευαίσθητη θα περίμενα να τα βλέπεις τα πράγματα με λιγότερη κυνικοτητα. Μη βλέπεις μερικούς που έχουν πολιτική άποψη τρώγοντας τα λεφτά του μπαμπά τους. Εσύ είσαι πολλά χρόνια στην πιάτσα.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,884 μηνύματα.
Όταν δεν νοιάζονται για τις τράπεζες...
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μαργαρίτα όλα αυτά που λες ότι έκοψε κι έκοψε, δεν νομίζεις ότι δεν είναι εφικτό να παίρνει ένας συνταξιούχος περισσότερα από έναν μισθωτό; Οκ ο πατέρας σου λες πλήρωσε τα τελευταία 5 χρόνια πολλά για να πάρει μια καλή σύνταξη και κατέληξε να παίρνει ίδια με ενός χωρίς βαρέα και ανθυγιεινα, καταλαβαίνω ότι είναι πολύ άσχημο αλλά από κάπου έπρεπε να κόψουν για να επιζήσει το κράτος σύμφωνα με τους όρους των μνημονίων που έφερε η πολιτική χρόνων και σίγουρα όχι του Τσίπρα. Δηλαδη μην τα βλέπουμε μονόπλευρα. Φάγανε, κι οι δικοί μας παππούδες και γονείς, επί ΠΑΣΟΚ για χρόνια λεφτά που δεν υπήρχαν. Δεν πρέπει κάποτε κάποιος να την πληρώσει;
Xιμελα μαλλον δεν καταλαβες την λογικη που υπαρχει στην πολιτικη ολων και οχι μονο του Συριζα ..
Ναι επρεπε να συμμετεχουν σε ολο αυτο αλλα για πες μου τι περικοπες εγιναν στις συνταξεις οχι μονο του πατερα μου ,γιατι σαν το πατερα μου χιλιαδες .
Υπηρχε η ιδια αξιολογηση στις δικες μας να στο πω απλα συνταξεις και ιδια ας πουμε των δικαστικων ,βουλευτων και πολλων αλλων ?
Τις ιδιες συνταξει λαμβαναν οταν ομως οι δικες τους εισφορες ηταν πολυ λιγοτερες απο του πατερα μου ?


Αναλογικα εσυ πως το κρινεις ολο αυτο ?
Μην ξεχναμε ποια σωματα ειχαν την ευχέρεια και κυνηγησαν ολες αυτες τις παρανομες πειρκοπες δικαστικά και δικαιωθηκαν στο τελος και μαλιστα το κρατος υποχρεωθηκε να τα καταβαλει αναδρομικα ..
Οι υπ[ολοιποι ακομα περιμενουν ...

Αυτη ειναι μονοπλευρη αντιμετωπιση ?

Επειτα μιλαμε για κονδυλια και επιδοτησεις ..
Υπηρχαν επι συριζα ή του τα εκοψαν ολα και αναγκαστικα οδηγηθηκε σε αυτη την πολιτικη γιατι ουτε τις απλες συνταξεις δε θα ειχε να πληρωσει αφου πλεον ειμαστε ενα κρατος που για να επιβίωση συνεχεια δανείζεται και δεν παραγει ..
Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί είσαι τόσο ενάντια στα επιδόματα. Υπάρχουν άνθρωποι στα όρια της φτώχιας που ζούσαν από αυτά τα επιδόματα αντί να ψάχνουν στα σκουπίδια. Να πεθάνουν αυτοί;
Ποιος το ειπε αυτο ?
Ειμαι εναντια στα επιδοματα που δίνονται στους" καλοπερασακιδες" και σε αυτους που ζουν εις βαρος μας ,μην βγαζουμε αυθερετα συμπερασματα σε παρακαλω πολυ γιατι αυτο ειναι πολυ ασχημο ..
Οχι γι αυτους εγω δεν δινω ουτε ενα ευρω μεσω τις φορολογιας που μου επέβαλλε ..

Χιμελα εχω την ευχερεια να ειμαι εδω και πολλα χρονια σε ενα σύλλογο που ασχολειται με τους ανθρωπους και κυριως με τις οικογενειες που εχουν πραγματικη αναγκη ..Με οικογενειες που ακομα και τα σχολικα των παιδιων τους αδυνατουν να τα καλυψουν και γνωριζω παρα πολυ καλα τι εστι αυτα τα επιδοματα και ποσο τα στηριζω πλεον ..
Ξερω ομως ακομα καλυτερα τι μερος απο ολα αυτα τα επιδοματα φτανει σε αυτες και μαλσιτα τι αγωνα κανουν τα ατομα που ασχολουντε με το γραφειοκρατικο κομματι για να τα δικαιούνται.
θα σου προτείνω να καθίσεις εξω απο ενα κοινωνικο παντωπωλειο οπου εχω " εργαστει " και εκει για να δεις ποιοι ερχονται και καρπώνονται ολα αυτα και ποσες οικογενειες που εχουν πραγματικη αναγκη δεν δικουνται ουτε απ εξω να περασουν ..
Ολοι πλεον ξερουμε πως το μεγαλυτερο κομματι αυτης της πιτα πηγαινει σε αλλες γνωστε κοινωνικες ομαδες ,δεν θελω να τις αναφερω γιατι μπορει να θεωρηθει ρατσιστικο ολο αυτο και να παει αλλου η συζητηση και δεν ειναι αυτο το θεμα μας ..
Δεν ειμαι ρατσιστρια αλλα δεν μπορω να βλεπω οικογενειες και παιδια να ταλαιπωρουντε ετσι ..

Δυστηχως Χιμελα οι ανθρωποι που ψαχνουν στα σκουπιδια οι περισσοτεροι δεν δικαιουτε αυτα τα επιδοματα και πραγματικα στο λεω με καθε σιγουρια, γιατι τα παιδια απο τον συλλογο εχουν ασχοληθει με πολλες τετοιες περιπτωσεις και στο τελος δεν τα καταφεραν ..


Επειδή είσαι γυναίκα και ευαίσθητη θα περίμενα να τα βλέπεις τα πράγματα με λιγότερη κυνικοτητα. Μη βλέπεις μερικούς που έχουν πολιτική άποψη τρώγοντας τα λεφτά του μπαμπά τους. Εσύ είσαι πολλά χρόνια στην πιάτσα.
Ακομα πιστευεις αυτα που ειπες ?
Θελω και το δειχνω εμπρακτα πλεον εγω οπως και πολλοι συνάνθρωποι μου μεσα απο τους συλλογους αυτους και οχι μεσα απο την πολιτικη του πληκτρολογιου ,τα επιδοματα να πηγαινουν εκει που πρεπει και επισης ξερεις ποιο ειναι το πιο βασικο ?
Εσυ διαβασες μια αποψη και κατευθειαν εβγαλες συμπερασμα καπως ετσι λειτουργουμε λοιπον και δν σε αδικο ..

Θελω γι αυτες τις οικογενειες να μην ζουν πλεον με αυτα τα επιδοματα ,γιατι ντρεπονται Χιμελα ..
Δουλειες μας ζητανε και αυτο απαιτω πλεον εγω απο τον πολιτικο μας κοσμο .Και το απαιτω και μπροστα τους γιατι πολλες φορες εχουμε φτασει στην πορτα τους να ζητησουμε βοηθεια οχι για εμας τους ιδιους αλλα για να βρουν μια εστω εποχικη δουλεια στον εκαστο πατερα ή μητερα ...
Δημιουργεια θεσεων εργασιας και οχι να καλλιεργουμε ενα κρατος προνοιας που στην τελικη δεν ειναι το ζητουμενο του αυτο ..
Να πουμε μπραβο σε μια κυβερνηση που μοιραζε επιδοματα πεινας για να εξαγοράζει ψηφους και οχι να δημιουργει θεσεις εργασιας για να βλεπει τον λαο του να εξελισετε ?

Αν καποιοι θελουν μια τετοια κυβερνηση να την χαιροντε, εγω δεν την θελω και το δηλωνω ξεκαθαρα περαν απο κομματισμους και ιδεολογιες και ουτε φυσικα θα απολογηθω γιατι θεωρω τα επιδοματα καταντια οταν δινονται μονο γι αυτο τον λογο ..

Ας αλλαξουν τα κριτήρια σε αλλου ειδους επιδοματα,τριτεκων ,πολυτεκνων ,μητροτητας -πατροτητας ,μονογονεικων οικογενειων ,που τολμησαν και πειραξαν τις συνταξεις χηρειας νεων ανθρωπων και μετα ελα να μιλησουμε για το ποιος ειναι ευαίσθητος και ποιος κυνικός;)
Δεν ειδα κανενα εγω στους δρομους απο αυτους τους ευασθητους που λες να διαμαρτυρωνται για αυτες τις κατηγοριες ..
Για εμενα το ξεκαθαριζω δεν ειναι πολιτικο το ζητημα,ειναι καθαρα βιοποριστικο και αυτο που θελω να βλεπω γυρω μου το προσπαθω !
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,823 μηνύματα.
Έχω ακόμα μία ελπίδα μέσα μου ότι η λογική θα πρυτανεύσει στο τέλος και το σόου της ντροπής τη παραμονή Πρωτοχρονιάς θα ακυρωθεί. 2 εκατομμύρια ευρώ, από τις τσέπες του φτωχού λαού με τα δημοτικά τέλη κατέληξαν στα σκουπίδια με τον Μεγάλο Περίπατο. Τώρα 215.000 ευρώ για μία κλειστή συναυλία χωρίς κόσμο για να τραγουδήσει μόνος ο Ρουβάς για 17 λεπτά. Όλα αυτά την ίδια στιγμή, που τα νοσοκομεία της χώρας μας έχουν καταρρεύσει, ελάχιστες ελεύθερες ΜΕΘ, 200+ άτομα στην αναμονή για μία διαθέσιμη κλίνη, χιλιάδες οικογένειες χωρίς ρεύμα ή με κόκκινους λογαριασμούς, χιλιάδες συμπολίτες μας στους δρόμους και η μαύρη Βίβλος δεν έχει τελειωμό. Η απογοήτευσις μου πια είναι τεραστίων διαστάσεων. Ζω για να δω μόνον τι θα ψηφίσει ο λαός των Αθηνών στις επόμενες δημοτικές εκλογές, αν βγει ξανά ο Μπακογιάννης τότε πραγματικά αυτό μας αξίζει. Και πολύ καλά μας κάνουν.

Την ίδια στιγμή λυπάμαι που το λέω αλλά μόνον ένας Δήμαρχος, που χαίρει της εκτίμησης ακόμα και των Δεξιών, έχει σωστή στάση. Τρέχει για να εξασφαλίσει ρεύμα για τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Ο κομμουνιστής Πελετίδης της Πάτρας ο οποίος έχει το σεβασμό των πατριωτών.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,884 μηνύματα.
Βλέπω τον Μακρόν να βγαίνει πανηγυρικά. Υψηλότερος Ρυθμός ανάπτυξης από το 1969.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,823 μηνύματα.
Για αυτό υπάρχει και ένας σοβαρός επιστημονικός κλάδος που λέγεται πολιτική οικονομία και αναλύει τη κατανομή του πλούτου. Κάθε χώρα έχει ανάκαμψη και ανάπτυξη. Για ποιους όμως; Για τους αστούς. Εμείς οι πλεμπαίοι δεν βλέπουμε τίποτα από όλα αυτά. Η ανάπτυξις είναι για τους λίγους.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,884 μηνύματα.
Απο ότι βλέπω στο fb, σε επίσημες κυβερνητικές σελιδες και η ανεργία θα μειωθεί πολύ στην Γαλλία.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,823 μηνύματα.
Όπως μειώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ;;;
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,884 μηνύματα.
Όχι, Οι Γάλλοι δεν φευγουν από την Γαλλία. Οι Έλληνες έφευγαν επί Σύριζα και μειωνόταν η ανεργία πλασματικά. Ο Μακρόν τους παίζει όλους.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Μετά από χρόνια μπορείς να βγαίνεις έξω χωρίς πορτοφόλι. Το κινητό γίνεται και στην Ελλάδα μέσο πληρωμής και πλέον μπορεί να έχει και την ταυτότητα μας. Επόμενος στόχος έξυπνο αυτοκίνητο και έξυπνη κλειδαριά να μην χρειάζομαι ούτε κλειδιά.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,823 μηνύματα.
Όχι, Οι Γάλλοι δεν φευγουν από την Γαλλία. Οι Έλληνες έφευγαν επί Σύριζα και μειωνόταν η ανεργία πλασματικά. Ο Μακρόν τους παίζει όλους.
Η ανεργία στην Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε κυρίως λόγω των 8μηνων στους δήμους. Κάτι τέτοια παρόμοια θα γίνονται και στη Γαλλία. Βέβαια η οικονομία τους μπορεί να οδηγήσει σε μία μείωση της ανεργίας αλλά ουδέποτε κανένα καπιταλιστικό κράτος κατόρθωσε ποτέ να εκμηδενίσει την ανεργία και να προσφέρει σοβαρό βιοτικό επίπεδο σε όλους/ες τους πολίτες.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,884 μηνύματα.
Η ανεργία στην Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε κυρίως λόγω των 8μηνων στους δήμους. Κάτι τέτοια παρόμοια θα γίνονται και στη Γαλλία. Βέβαια η οικονομία τους μπορεί να οδηγήσει σε μία μείωση της ανεργίας αλλά ουδέποτε κανένα καπιταλιστικό κράτος κατόρθωσε ποτέ να εκμηδενίσει την ανεργία και να προσφέρει σοβαρό βιοτικό επίπεδο σε όλους/ες τους πολίτες.
Καλά τότε, πήγαινε Βόρεια Κορέα.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,823 μηνύματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,884 μηνύματα.
Έχω μπει σε μία τέτοια φάση πια όπου παίζει και να το προτιμούσα. Με τα στραβά και τα κουτσά του είναι σίγουρα καλύτερο μέρος από την Δύση. Όπως και η Κούβα.
Άντε καλό ταξίδι τότε. Ειδικά στην Βόρεια Κορέα έχει και καλό μέσο όρο ζωής.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,823 μηνύματα.
Άντε καλό ταξίδι τότε. Ειδικά στην Βόρεια Κορέα έχει και καλό μέσο όρο ζωής.
Όχι αδερφέ ζουστ, δεν είμαι ριψασπις. Έλληνας γεννήθηκα και αυτή τη χώρα θα προσπαθήσω να νοικοκυρεψω. Οι self-sufficient economies όπως η Κούβα και η Βόρεια Κορέα έχουν να δείξουν πολλά περισσότερα επιτεύγματα από εμάς ασχέτως αν διαφωνώ σε πολλά πράγματα με το τρόπο διοίκησης αυτών των κρατών. Φτάσαμε σχεδόν 2022 και μια χώρα σαν την Γαλλία έχει 8.1% ανεργία και η Βόρεια Κορέα αν και κάποιες πηγές της δίνουν 3% ανεργία τα κρατικά αρχεία δίνουν 0% γιατί οι self-sufficient οικονομίες μπορούν να προσφέρουν εργασία σε όλους/ες.
 
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top