palio_melos
Διάσημο μέλος
Ο palio_melos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.354 μηνύματα.

18-02-22

02:12
Μία ανοίγω το θέμα και διαβάζω για Τζήμερο, μία το ανοίγω και βλέπω "μα τι δουλειά είχαν στο Μάτι;".
Ε, τα θέλει και μένα ο κώλος μου.
Τέλος πάντων, μέχρι την επόμενη μετάλλαξη η πανδημία τελείωσε, κλειδώστε το το θέμα.
Ανοίγει το εξοχικό, greek summer, και εκλογές ο Κούλης τον Οκτώβρη μετά από μία πετυχημένη τουριστική σεζόν. Άρχοντας είσαι ρε γμτ.
Ε, τα θέλει και μένα ο κώλος μου.
Τέλος πάντων, μέχρι την επόμενη μετάλλαξη η πανδημία τελείωσε, κλειδώστε το το θέμα.
Ανοίγει το εξοχικό, greek summer, και εκλογές ο Κούλης τον Οκτώβρη μετά από μία πετυχημένη τουριστική σεζόν. Άρχοντας είσαι ρε γμτ.
Lasher
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Lasher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1.939 μηνύματα.

18-02-22

03:39
Τέλος πάντων, μέχρι την επόμενη μετάλλαξη η πανδημία τελείωσε, κλειδώστε το το θέμα.
Ανοίγει το εξοχικό, greek summer, και εκλογές ο Κούλης τον Οκτώβρη μετά από μία πετυχημένη τουριστική σεζόν. Άρχοντας είσαι ρε γμτ.
Επιτέλους, Παναγία μου, λίγη λογική.
juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

18-02-22

09:06
Όχι μόνο για long covid αλλά και για επαναλοιμώξεις τα νέα είναι πολύ άσχημα για τους ανεμβολιαστους.
www.in.gr

Άσχημα νέα για τους ανεμβολίαστους: Ποια είναι η πιθανότητα επαναλοίμωξης από κοροναϊό | in.gr
Τι έδειξε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πάνω σε 149.032 ανθρώπους

parafernalia
Περιβόητο μέλος
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.865 μηνύματα.

18-02-22

09:15
Έχει ακόμα ένα ενδιαφέρον το θέμα όταν αρχίζει σιγά σιγά και αποκαλύπτεται η αλήθεια.
Πριν 6 μήνες οργιάζανε τα media για τα fake news με το οξείδιο του γραφενίου. Μέχρι και τα greek hoaxes το είχαν γράψει. Τώρα κάποια εργαστήρια το απέδειξαν και έγινε επίσημη ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο.
Η μετοχή Moderna καταρρέει από το sell-off, πέφτει και της Pfizer, η αρπαχτή έγινε και τα αφεντικά ρευστοποιούν τα κέρδη και την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.
Τσίου τσίου το πουλάκι.
Πριν 6 μήνες οργιάζανε τα media για τα fake news με το οξείδιο του γραφενίου. Μέχρι και τα greek hoaxes το είχαν γράψει. Τώρα κάποια εργαστήρια το απέδειξαν και έγινε επίσημη ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο.
Η μετοχή Moderna καταρρέει από το sell-off, πέφτει και της Pfizer, η αρπαχτή έγινε και τα αφεντικά ρευστοποιούν τα κέρδη και την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.
Τσίου τσίου το πουλάκι.

back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.703 μηνύματα.

18-02-22

09:28
Αυτό να το δούμε όταν σταματήσουν να πέφτουν οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι, που θα κάτσει η μπίλια.Ελπίζω να έχεις παρατηρήσει το πλατό τον κρουσμάτων και πιθανότητα οι θάνατοι να μην κατέβουν σε επίπεδα που φαντάζεσαι
Αν το να χάνεις 20Κ το χρόνο και άλλο τόσο Χ πόσο long covid το θεωρείς κανονικό ....πραγματικά δεν ξέρω τι πάει λάθος (όχι εσύ μόνο ,αλλά γενικά όσοι θέλουν κανονικότητες χωρίς μέτρα , πράσινα λιβάδια κλπ)
ΥΓ: Τα νοσοκομεία γεμίζουν και δέχονται πίεση στο Ισραήλ σιγά σιγά από .....long covid περιστατικά.Και στα δικά μας
ΥΓ2: @Volkswagen Fan θέλουμε εκτίμηση απ' τους καθηγητές σου πόσο θα ζημιωθεί η οικονομία με τα long covid
Σε κάθε περίπτωση τα κρούσματα θα είναι πάντα σημαντικός αριθμός(ψηλό τετραψήφιο ή μικρό πενταψήφιο πιστεύω) και αν πέσει κάτω από τόσο θα είναι επειδή μειώσαμε τα τεστ όχι επειδή εξαφανίστηκε.
Συνεπώς κάθε χρόνο θα υπάρχουν και κάποιοι, λιγότεροι ή περισσότεροι, θάνατοι από αυτόν.
Εμφανίστηκε ένας πολύ μολυσματικός ιος που ζει ανάμεσα μας και δεν μπορέσαμε ως ανθρωπότητα να τον εξαλείψουμε όταν γινόταν. Αυτό θα είναι το κόστος.
Η άλλη στρατηγική θα απαιτούσε σημαντικές αλλαγές στην λειτουργία των οικονομιών(πρακτικά κλειστά σύνορα έχοντας πολύ αυστηρούς ελέγχους και καραντίνες) και δραστικές αλλαγές στην καθημερινή ζωή. Κινέζικοι δράκοι δηλαδή. Και στην Κίνα δεν θα έχουν για πάντα zero covid, λένε ότι δεν θα αλλάξει σύντομα μεν αλλά αργά ή γρήγορα παραδέχονται ότι θα πρέπει να αλλάξουν στρατηγική. Δεν είναι βιώσιμο για πάντα αυτό το πράγμα.
Στο μεταξύ στο Χόνγκ Κόνγκ που ανήκει μεν στην Κίνα αλλά έχει ένα αυτόνομο καθεστώς αντίστοιχο με αυτό που έχουν οι πολιτείες της Αμερικής, οπότε πολλά μέτρα πρέπει να ληφθούν από την τοπική κυβέρνηση και δεν επιβάλλονται από την κεντρική, ακολουθούν δική τους στρατηγική και παρά τις πιέσεις αντιστέκονται στο lockdown που η κεντρική κυβέρνηση θα ήθελε να κάνουν.
Όπως επίσης εκεί οι πολίτες αντιστέκονται στα μέτρα παρακολούθησης που ισχύουν στις άλλες περιοχές της Κίνας βρίσκοντας διάφορα τεχνάσματα όπως...να κυκλοφορούν με ομπρέλες για να μην τους πιάνουν οι κάμερες αναγνώρισης προσώπου.
Hong Kong is losing its COVID-zero battle with Omicron. Will it give up the approach?
Late last year, Hong Kong was one step away from returning to pre-pandemic life. But now the city's strict COVID-zero regime is failing, as Omicron takes hold.

Nina-nana
Διάσημο μέλος
Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2.536 μηνύματα.

18-02-22

10:23
Διάβαζα πριν λίγο κάποια σχόλια γιατρού πνευμονολόγου από τη Θεσσαλονίκη που εργάζεται σε μονάδα COVID και έχει και ιδιωτικό ιατρείο. Έλεγε ότι τα κρούσματα δεν πέφτουν, αλλά σταθεροποιούνται σε υψηλά επίπεδα, και μία κόβουν λίγο, μία αυξάνονται περισσότερο ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή.Αυτό να το δούμε όταν σταματήσουν να πέφτουν οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι, που θα κάτσει η μπίλια.
Σε κάθε περίπτωση τα κρούσματα θα είναι πάντα σημαντικός αριθμός(ψηλό τετραψήφιο ή μικρό πενταψήφιο πιστεύω) και αν πέσει κάτω από τόσο θα είναι επειδή μειώσαμε τα τεστ όχι επειδή εξαφανίστηκε.
Και επίσης ότι με βάση αυτά που βλέπει στο ιατρείο του (φαντάζομαι εννοεί long COVID), συστήνει όλοι μας να αποφύγουμε τη μόλυνση πάση θυσία.
Το κόστος είναι ότι μειώσαμε το προσδόκιμο αλλά και την ποιότητα της ζωής μας (και δεν εννοώ επειδή πρέπει να φοράμε μάσκες).Εμφανίστηκε ένας πολύ μολυσματικός ιος που ζει ανάμεσα μας και δεν μπορέσαμε ως ανθρωπότητα να τον εξαλείψουμε όταν γινόταν. Αυτό θα είναι το κόστος.
Σε άλλα νέα, κάποιος πρέπει να πει στον ιό ότι η πανδημία τελείωσε και πρέπει κι αυτός να σταματήσει να μεταλλάσσεται. Επίσης ότι εμβολιαστήκαμε για να μην κολλάμε.

As BA.2 subvariant of Omicron rises, lab studies point to signs of severity | CNN
The BA.2 virus -- a subvariant of the Omicron coronavirus variant -- isn't just spreading faster than its distant cousin, it may also cause more severe disease and appears capable of thwarting some of the key weapons we have against Covid-19, new research suggests.
Nick890
Επιφανές μέλος
Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει από Ασία. Έχει γράψει 9.861 μηνύματα.

18-02-22

10:57
Τελείωσεεεεε λέμεΣε άλλα νέα, κάποιος πρέπει να πει στον ιό ότι η πανδημία
Εγώ ξέρω ότι ο ΕΟΔΥτης Κινέζος είπε κατά λέξη μόνος του σε συνέντευξη ."zerocovid is the way to do it . Until we somehow find the way to get out of this pandemic we will stick with the dynamic zero covid " .Τό τι λένε τα πληρωμένα ΜΜΕ για την Κίνα δεν τα διαβάζω καν ....αν δεν το πει ο Κινέζος ΕΟΔΥτης δεν θα αλλάξει κάτιΚαι στην Κίνα δεν θα έχουν για πάντα zero covid, λένε ότι δεν θα αλλάξει σύντομα μεν αλλά αργά ή γρήγορα παραδέχονται ότι θα πρέπει να αλλάξουν στρατηγική
Δεν θα μειωθούν καθόλου τα κρούσματα (η θετικότητα) .Διάβασε λίγο το άρθρο που ανέβασε η @Nina-nana και σε συνδυασμό με το BA.1 που μπορείς να ξανά κολλήσεις ακόμα και σε 7 μέρες μετά δεν νομίζω να αλλάξει κάτι σταθερά θα το πάμε έτσι ......θα χρειαστεί μαγείρεμαΣε κάθε περίπτωση τα κρούσματα θα είναι πάντα σημαντικός αριθμός(ψηλό τετραψήφιο ή μικρό πενταψήφιο πιστεύω)
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2.536 μηνύματα.

18-02-22

11:02
Έτσι πιστεύω κι εγώ, γιατί ο ιός δεν συνεργάζεται λέμε!......θα χρειαστεί μαγείρεμα
back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.703 μηνύματα.

18-02-22

11:16
Αυτό εννοούσα και εγώ.Διάβαζα πριν λίγο κάποια σχόλια γιατρού πνευμονολόγου από τη Θεσσαλονίκη που εργάζεται σε μονάδα COVID και έχει και ιδιωτικό ιατρείο. Έλεγε ότι τα κρούσματα δεν πέφτουν, αλλά σταθεροποιούνται σε υψηλά επίπεδα, και μία κόβουν λίγο, μία αυξάνονται περισσότερο ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή.
Ότι τα κρούσματα θα σταθεροποιηθούν σε ένα σημείο(το οποίο θα είναι θεωρώ τελικά θα είναι εκεί γύρω στο δεκαχίλιαρο αν συνεχίσουμε με ίδιο αριθμό τεστ αλλά δεν αποκλείεται και να μείνει στα επίπεδα που είμαστε) και από εκεί και πέρα θα ανεβοκατεβαίνουν μέσα σε κάποια όρια ανάλογα τον καιρό, μεγάλες εκδηλώσεις σε μια περιοχή κλπ.
Αλλά θα φανεί πολύ μειωμένος γιατί δεν θα κάνουμε για πάντα 300-500 χιλιάδες τεστ τη μέρα.
Το θέμα είναι αυτός ο αριθμός να παράγει πίεση σε διαχειρίσιμα επίπεδα από τα συσήματα υγείας.
Το οποίο με τον συνδυασμό υψηλών ποσοστών ανοσίας και ηπιότερης νόσησης(το οποίο περιλαμβάνει μικρότερη διάρκεια νοσηλείας) φαίνεται να επιτυγχάνεται για αυτό και χαλαρώνουν όλοι ενώ με τόσα κρούσματα Δ ο μισός πλανήτης θα ήταν σε lockdown.
Ισχύει αλλά ήταν αναπόφευκτη συνέπεια εφόσον δεν μαζεύτηκε στην αρχή και πήρε διαστάσης καταστροφής αντίστοιχης με έναν μεγάλο πόλεμο.Το κόστος είναι ότι μειώσαμε το προσδόκιμο αλλά και την ποιότητα της ζωής μας (και δεν εννοώ επειδή πρέπει να φοράμε μάσκες).
Τώρα είναι αργά για να εξαφανίσεις τον ιο.
Σχετικά με την ποιότητα ζωής:
Όπως είπε ο Χρηστάκης(και μάλιστα Φλεβάρη του 21) υπάρχουν 3 φάσεις.Quality of life (QOL) is defined by the World Health Organization as "an individual's perception of their position in life in the context of the culture and value systems in which they live and in relation to their goals, expectations, standards and concerns". Standard indicators of the quality of life include wealth, employment, the environment, physical and mental health, education, recreation and leisure time, social belonging, religious beliefs, safety, security and freedom. QOL has a wide range of contexts, including the fields of international development, healthcare, politics and employment. Health related QOL (HRQOL) is an evaluation of QOL and its relationship with health.
Η πρώτη η οξεία πανδημική περίοδος που είχε πει μέχρι το τέλος του 21(η Ο έδωσε κάποιους μήνες παράταση).
Η δεύτερη,η ενδιάμεση φάση, μέχρι το τέλος του 2023. Σε αυτή δεν είναι τόσο έντονος ο κίνδυνος να πεθάνεις από τον ιο αλλά θα πρέπει να αναρρώσουμε από τον κοινωνικό, ψυχολογικό, οικονομικό αντίκτυπο και να περιθάλψουμε όσους θα έχουν μακροχρόνιες συνέπειες στην υγεία τους από την έκθεση τους στον ιο.
Η τρίτη φάση που θα έρθει το 2024 θα είναι η μετα την πανδημία φάση που θα θυμίζει την δεκαετία μετά την Ισπανική γρίπη όπου με λίγα λόγια θα πάμε στο άλλο άκρο. Δηλαδή υπερβολική τάση κοινωνικοποίησης κλπ χωρίς βέβαια να ισχύει σε όλα. Κάποιες αλλαγές όπως η τηλεργασία ή η μείωση των μη απαραίτητων επαγγελματικών ταξιδιών θα μείνουν.
Την προ πανδημίας ποιότητα ζωής τότε θα την ανακτήσουμε, όταν θα έχουν επουλωθεί οι πληγές που άνοιξε σε όλους τους τομείς.
Δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα κάτι για αυτό.
Nick890
Επιφανές μέλος
Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει από Ασία. Έχει γράψει 9.861 μηνύματα.

18-02-22

11:32
Σε αυτό το συμπέρασμα πως το έβγαλες?Το οποίο με τον συνδυασμό υψηλών ποσοστών ανοσίας και ηπιότερης νόσησης(το οποίο περιλαμβάνει μικρότερη διάρκεια νοσηλείας) φαίνεται να επιτυγχάνεται για αυτό και χαλαρώνουν όλοι ενώ με τόσα κρούσματα Δ ο μισός πλανήτης θα ήταν σε lockdown.
Ρωτάω διότι σε καμία χώρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο ούτε ανοσία ,ούτε ηπιότερη νόσος κλπ ....πέραν το χαλαρωμα που είναι πολιτική απόφαση
back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.703 μηνύματα.

18-02-22

11:46
Γιατί στις περισσότερες χώρες οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ πέφτουν παρά το ότι είναι όλα ανοιχτά.Σε αυτό το συμπέρασμα πως το έβγαλες?
Ρωτάω διότι σε καμία χώρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο ούτε ανοσία ,ούτε ηπιότερη νόσος κλπ ....πέραν το χαλαρωμα που είναι πολιτική απόφαση
Αυτός είναι ο στόχος, τα νοσοκομεία να μπορούν να παρέχουν περίθαλψη σε όποιον την χρειάζεται λόγω κορωνοιού αλλά και λόγω οποιουδήποτε άλλου προβλήματος.
Ακόμα και στην Ελλάδα να το δεις, πικάραμε στους 700 διασωληνωμένους(μείγμα Ο και Δ) με τα πάντα ανοιχτά ενώ το ρεκόρ μας στην πανδημία ήταν κάτι πάνω από τους 820 σε περίοδο lockdown που όσο και αν δεν τηρήθηκε από τον κόσμο που κυκλοφορούσε η εστίαση, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και όλο το λιανεμπόριο ήταν κλειστά.
Nick890
Επιφανές μέλος
Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει από Ασία. Έχει γράψει 9.861 μηνύματα.

18-02-22

12:09
Δεν πέφτουν .....ακόμα και στην Δανία ο ΕΟΔΥ του δείχνει ξεκάθαρα ότι ανεβαίνουν ,στις ημερήσιες παρουσιάσεις τουςΓιατί στις περισσότερες χώρες οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ πέφτουν παρά το ότι είναι όλα ανοιχτά.
Αυτός είναι ο στόχος, τα νοσοκομεία να μπορούν να παρέχουν περίθαλψη σε όποιον την χρειάζεται λόγω κορωνοιού αλλά και λόγω οποιουδήποτε άλλου προβλήματος.
Ακόμα και στην Ελλάδα να το δεις, πικάραμε στους 700 διασωληνωμένους(μείγμα Ο και Δ) με τα πάντα ανοιχτά ενώ το ρεκόρ μας στην πανδημία ήταν κάτι πάνω από τους 820 σε περίοδο lockdown που όσο και αν δεν τηρήθηκε από τον κόσμο που κυκλοφορούσε η εστίαση, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και όλο το λιανεμπόριο ήταν κλειστά.
Μαγείρεμα κάνουν για να πέσουν ....τόσοι επιστήμονες τα έχουν βάλει με τους Δανούς που λένε από κοβιντ ή με κοβιντ στις ΜΕΘ
Guest 772419
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

18-02-22

12:18
Ο κορωνοϊός θα περάσει.Το θέμα είναι μετά τι θα κάνουν οι κυβερνήσεις.
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.090 μηνύματα.

18-02-22

12:48

Κίνδυνος για αγχώδη διαταραχή, κατάθλιψη και άγχος μέχρι και ένα χρόνο μετά τη νόσηση με Covid-19 - The Press Project - Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση
Η λοίμωξη Covid-19 σχετίζεται με αυξημένο στη συνέχεια - έως κι ένα έτος μετά- κίνδυνο για την εμφάνιση προβλημάτων ψυχικής υγείας, όπως άγχους, κατάθλιψης, κατάχρησης αλκοόλ και άλλων εθιστικών ουσιών,…
Wonderkid
Διακεκριμένο μέλος
Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.732 μηνύματα.

18-02-22

13:36
Αν και ακόμα είμαστε αρκετά ψηλά στην αυστηρότητα των μέτρων, σα να χαλαρώνουμε σταδιακά, αλλάμε πολύ αργό ρυθμό προς το παρόν...
www.newsbeast.gr
Για να δούμε αν θα πέσει μέσα αυτή τη φορά στις προβλέψεις της...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

κορονοϊός
Ο κορονοϊός ανήκει στην οικογένεια των ιών RNA και μεταδίδεται με σταγονιδία. Η πανδημία που προκάλεσε η Covid-19 πλήττει τον πλανήτη με εκατομμύρια νεκρούς

Nina-nana
Διάσημο μέλος
Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2.536 μηνύματα.

18-02-22

14:11
Μόνο που οι συνέπειες του long COVID φαίνεται να είναι μακροχρόνιες, όχι της τάξης των 6-12 μηνών. Και εφόσον δεν σταματούν οι μολύνσεις, θα συνεχίσει να υπάρχει κόσμος που χρειάζεται περίθαλψη και φροντίδα. Αν αποδειχθεί πως δημιουργούνται βλάβες και στο ΚΝΣ, καλή τύχη σε όλους μας.Η δεύτερη,η ενδιάμεση φάση, μέχρι το τέλος του 2023. Σε αυτή δεν είναι τόσο έντονος ο κίνδυνος να πεθάνεις από τον ιο αλλά θα πρέπει να αναρρώσουμε από τον κοινωνικό, ψυχολογικό, οικονομικό αντίκτυπο και να περιθάλψουμε όσους θα έχουν μακροχρόνιες συνέπειες στην υγεία τους από την έκθεση τους στον ιο.
...και μετά ξυπνήσαμεΗ τρίτη φάση που θα έρθει το 2024 θα είναι η μετα την πανδημία φάση που θα θυμίζει την δεκαετία μετά την Ισπανική γρίπη όπου με λίγα λόγια θα πάμε στο άλλο άκρο. Δηλαδή υπερβολική τάση κοινωνικοποίησης κλπ χωρίς βέβαια να ισχύει σε όλα.
Το μόνο που ελπίζω να μείνει για πάντα είναι η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση ως mainstream επιλογές. Είναι τραγικό στον 21ο αιώνα να πρέπει να βγεις από το σπίτι κάθε μέρα και να μετακινηθείς για 15-60 ή και παραπάνω λεπτά προκειμένου να εργαστείς σε ένα πόστο που δεν προϋποθέτει σωματική επαφή ή να παρακολουθήσεις ένα σεμινάριο ή να εξυπηρετηθείς από μια δημόσια υπηρεσία.
Και οι μάσκες δεν με χαλάνε, τώρα που το σκέφτομαι. Ειδικά στους κλειστούς χώρους, θα προτιμούσα να τις κρατήσουμε.
Wonderkid
Διακεκριμένο μέλος
Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.732 μηνύματα.

18-02-22

14:27
Τηλεκπαίδευση/ Τηλεργασία συμφωνώ πως θα λύσουν χέρια, αλλά έχω ενδοιασμούς σχετικά με το να γίνει mainstream η τηλεκπαίδευση. Σχετικά με τις μάσκες, πράγματι τους χειμερινούς μήνες αιχμής καλό θα ήταν να καθιερωθεί η χρήση τους σε ΜΜΜ και στην post-Covid εποχή. Έτσι ίσως περιορίζουμε αρκετά και την εποχική γρίπη.
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2.536 μηνύματα.

18-02-22

14:39
Αν μπορεί να την υποστηρίξει ο εκπαιδευτικός οργανισμός και εξυπηρετεί τις ανάγκες του μαθητή, γιατί όχι; Δηλαδή το να έχουμε σε ένα χωριό 10 παιδιά διαφορετικών τάξεων να κάνουν μάθημα όλα μαζί σε μονοθέσιο σχολείο ή να πρέπει να ταξιδεύουν 1-2 ώρες τη μέρα κάθε μέρα για να πάνε στο κοντινότερο 6θέσιο σχολείο, χωρίς καθηγητές ειδικοτήτων και χωρίς πρόσβαση σε υποδομές, είναι καλύτερο; Και δεν μιλάμε μόνο για σχολεία, αλλά και για φροντιστήρια, κέντρα μελέτης, σεμινάρια κλπ.Τηλεκπαίδευση/ Τηλεργασία συμφωνώ πως θα λύσουν χέρια, αλλά έχω ενδοιασμούς σχετικά με το να γίνει mainstream η τηλεκπαίδευση.
Ακόμα και υποστηρικτικά προς το δημόσιο σχολείο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η τηλεκπαίδευση για την παροχή επικουρικών δραστηριοτήτων, την προετοιμασία των παιδιών για εξετάσεις, την συμπλήρωση του ωραρίου όταν απουσιάζουν καθηγητές ή την κάλυψη κενών που δημιουργούνται λόγω κακοκαιρίας, απεργιών και καταλήψεων.
Πέρυσι που κάναμε τηλεκπαίδευση, η δασκάλα του γιου μου διοργάνωσε για τα παιδιά εικονική περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, η οποία ήταν πραγματικά μια επιλογή που δεν θα είχαν ποτέ αν τα μαθήματα γίνονταν αποκλειστικά δια ζώσης.
Και φυσικά εκτός από τη διττή επιλογή εκπαίδευση δια ζώσης ή τηλεκπαίδευση, υπάρχει και το blended (δεν θυμάμαι την ελληνική ορολογία) το οποίο πολλά φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία το χρησιμοποιούν ήδη με πολύ μεγάλη επιτυχία.
back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.703 μηνύματα.

18-02-22

15:26
Αυτό έχει πάρει ήδη παγκοσμίως τον δρόμο του.Το μόνο που ελπίζω να μείνει για πάντα είναι η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση ως mainstream επιλογές. Είναι τραγικό στον 21ο αιώνα να πρέπει να βγεις από το σπίτι κάθε μέρα και να μετακινηθείς για 15-60 ή και παραπάνω λεπτά προκειμένου να εργαστείς σε ένα πόστο που δεν προϋποθέτει σωματική επαφή ή να παρακολουθήσεις ένα σεμινάριο ή να εξυπηρετηθείς από μια δημόσια υπηρεσία.
Πέρα από το τι θα κάνει το κάθε κράτος στον δημόσιο τομέα και στα δημόσια σχολεία, στον ιδιωτικό τομέα κανένας δεν μπορεί να το σταματήσει πλέον.
Σε περιπτώσεις που και τον εργαζόμενο και τον εργοδότη ή αντίστοιχα και το σχολείο/φροντιστήριο και τον μαθητή βολεύει τηλεργασία/τηλεκπαίδευση ή κάτι μεικτό αυτό γίνεται ηδη και θα συνεχίσει.
Είναι και αυτό ένας από τους λόγους που καταργείται η υποχρεωτική μάσκα.Και οι μάσκες δεν με χαλάνε, τώρα που το σκέφτομαι. Ειδικά στους κλειστούς χώρους, θα προτιμούσα να τις κρατήσουμε.
Τώρα ξέρουμε αρκετά για το πως μεταδίδεται, ποιος κινδυνεύει, πόσο και πως προστατεύεσαι.
Όποιος κινδυνεύει, ζει με κάποιον που κινδυνεύει, φοβάται ή απλά το προτιμάει μπορεί να συνεχίσει να φοράει μάσκα μέσα ή και παντού.
Όπως μπορεί και να αποφύγει χώρους με συνωστισμό, την εστίαση ή αντι να πάει σουπερμάρκετ να παραγγείλει να του τα φέρουν σπίτι αν θέλει.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το επιβάλλεις στους άλλους, πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει τρόπος να τους αναγκάσεις να το κάνουν.
juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

18-02-22

18:11
To 29% των 10χρονων είναι διπλοεμβολιασμένα. Δυστυχώς ένα 11,2% των άνω των 80 ετών δεν έχει διπλοεμβολιατεί.
---
H Bουλγαρία εκτός από το τεράστιο excess mortality έχει και πολλούς νεκρούς από τον κόβιντ καθημερινά...
Ακρετά πάνω από 5.000 νεκρούς ανά εκατομμύριο...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 12 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 626 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Wonderkid
- chester20080
- Scandal
- Paragontas7000
- johnsala
- touvlo
- charmander
- Hased Babis
- back2967
- gademis
- American Economist
- giorgos5002
- Unboxholics
- A350
- fmarulezkd
- teacher_40
- Libertus
- taketrance
- fourkaki
- giannhs2001
- User2350
- AggelikiGr
- Αντικειμενικός
- Jack of Spades
- bibliofagos
- ghоul
- Μήτσος10
- Joji
- synthnightingale
- linuxman
- Dr. Gl. Luminous
- еще один пророк р...
- despoina13
- fockos
- Kate1914
- Memetchi
- Εριφύλη
- sixsixtysix
- Μαυρίκιος
- Γατέχων
- iew
- rafaela11
- J.Cameron
- AN.PA
- Maraki_lar_1980
- dmav
- Fernando_A
- phleidhs
- Antonia Alexandra
- chris91
- camil
- afantos
- marww
- jj!
- Ριουλα
- Dark_kronos
- lugar
- Indiana Jones
- Alessandra Eliza
- epote
- Δροσουλίτης
- Jim175
- MarcoReus
- Shadowban
- Στεφανος56
- Ilma
- GeorgePap2003
- Helen06
- Τodoroki
- PinkButterfly
- Maraki4you
- bigthor
- Ness
- Abiogenesis
- tsiobieman
- kalhkardia
- arko
- lepipini
- Metalhead_4_life
- Galini66
- Helen93
- Roulaki
- spring day
- ΘανάσοςG4
- vasilikileo1988
- Κλημεντίνη
- qwertyuiop
- ggl
- Εχέμυθη
- giorgos78
- ΛΑΡΑ7427
- Sevasti
- Meow
- Johnny15
- Ωρορα
- fretoe
- ΕυηΞ
- xristarac
- Citylights
- Ariana2018
- Γιάνννης Δ.
- Nina-nana
- Gpl37
- dimitra38
- Stres
- Αναστασία197
- Sosstoss
- louminis
- Freddys
- parrot/παπαγάλος
- Athens2002
- Kassiopi
- Natalia143
- oups
- alexd99
- Ryuzaki
- ag97
- epan
- Cookie_Monster
- nicks1999
- bruh_234
- Lia 2006
- ]ifrit[
- JasonPap
- Giii
- don't touch
- Unseen skygge
- eukleidhs1821
- ougka pougka
- Dreamer_SW
- Nikoleta93
- Mt73
- m.kannavia3
- Stefania Geo
- hirasawayui
- Αρίκος
- vaspan
- Idontknoww
- johnietraf
- panamixagr97
- makis999
- 1011
- Jimmy20
- korlef
- Asterias21
- Selfcare
- Venom17
- Ismhnhpapa
- Therapeftis
- μανολης_
- l0garithm
- Alexandra Chatzin
- George9989
- L0st
- Appolon
- ΨΑΡΑΚΙ1993
- prinCess.
- chris2799
- ioannam
- SweetGirl
- dragonmind
- Agisilaos
- Αλκης Κ.
- Nickx
- ana.roi
- Mapas26
- sofoula2430
- litsa2
- king_sotirios
- Stelios725
- CiNeFiL
- Viedo
- Lucifers
- VasoGrimes
- SlimShady
- Mhtrogoal
- Γέννηση20
- magdalicious
- tuaculpa:)
- Jocaste
- Γιώργος Ζ
- ΜαρίαΖΤ
- SonGokuUI
- Johnman97
- snowy
- desp1naa
- Theodora03
- aggelosst9
- Andreas542
- sayer
- menual
- GiorgosAsi
- Thundergirl
- Panos_02
- New member
- physicscrazy
- Μαρια30
- Ria99
- PanMoonlight
- What
- Douleutikos
- WhaleOilBeefHooked
- Γατόπαρδος.
- jims
- Machiavelian
- AK-92
- A propos
- kanenas
- T C
- constansn
- xrisamikol
- Φωτεινη Τζα.
- 0rafa0
- nicole1982
- sunsetpp
- edweimaste
- skot
- dimitrisfmf
- JimRav
- οθεσσαλονικιος
- πεταλουδα001
- Tsixris
- Thanasis7
- ιμοτζι
- Nefeli_
- 2Pac
- azula
- Slytherin
- Ροβερτα
- milianis
- tarantula
- Ace of Spades
- kostasidel
- gewrgia0298
- Kyc
- liaiscool
- p4n05
- Sense
- WhiteDrum
- Anna Glamorous
- Earthquake
- Le Champignon
- angelaras24
- romeo
- Chemwizard
- babycat
- jimis2001
- Tangible
- An_uknown_world
- kingkonstas
- Karim10
- Nala
- pacheiko
- TonyMontanaEse
- AaronStone
- gwgw_5
- KGGS
- niknik2002
- Cortes
- Αρχηγος_β3
- igeorgeoikonomo
- orange crush
- anastasis06
- imkindalost
- Blackmyrto
- Glorious26
- Loozen
- Insertcoin
- Rapappas
- provata
- Eua5
- Cupid
- Έμμα
- Ada ada
- Satan Claus
- CoolCowboy
- Elef8eria_Ad
- leo41
- norbit
- Lvh
- Sugarillo
- Freya Goddes
- iminspain
- Javier7
- globglogabgalab
- kiyoshi
- Panagiotis849
- LivingInTheFuture
- Demlogic
- Scott
- Comformist
- Eikosiduos
- EndstationWien
- Tsepeto
- RexkomGr
- Samuel
- Ευθυμος
- giadespoiamilaei
- RudiCaconi
- gregory nub
- Luke.
- orchidea
- Selenium
- IoanGreek
- το κοριτσι του μαη
- McManus
- ilektrakorovesi
- barkos
- Μιτοχονδριο
- malenaaa
- takefive
- Nikos 7
- Forgetit
- nickd
- Trolletarian
- φυσαλίς
- Mike1
- calliope
- riariaki_1990
- billie perrakis
- Mary Jane
- WayfaringStranger
- ιδιοτροπος
- don_vito
- Vindemiatrix
- meroliptiko gidi
- Giannis2307
- me lene
- GeorgiosMS
- Πέτρος Χουχούλης
- Πλάνης
- Awe
- Αναήλ
- GRland.info
- aye
- LeoDel
- Tzav
- konna
- Countdown
- pink_panther
- ManinaK
- Νηματολάγνος
- Liza19
- Dim1234
- Snoopy Doo
- kazlaris1
- Kostas98
- Fin4
- Toumpa
- soti_ko03
- uni77
- Pharmacist01
- Alexandros36k
- Αγάπη_Πλατωνική
- Griff
- Dr.
- Cpt.Philips
- Nikolas77
- ShadowS
- aytismos
- Denexeisidera
- Clio MTX
- elli russu
- gvarth
- Sokratis Mitropoulos
- Χαρουβιάν
- harry akritas
- SuperCandy
- David?
- Στωικος
- Galaxiarch
- kauphy
- Vold
- morpheas32
- Μάρκος Βασίλης
- kogba
- dimospap
- Angelo27
- kastoras
- εξ_άγγελος
- Φρεντος
- Hera167
- old man consequences
- Βλα
- Lydia6902
- anathimatikos
- Αnabell
- MarilynSt
- T20
- Stefanosxios
- Αλκίμαχος
- Konstantinos_m
- Rene2004
- αιμοσταγές_χαμστεράκι
- yellowdust
- whitelioness
- grtt
- Ν.Χ.
- Μί–Κά-Ἔλ
- konstantinab199
- xzc213
- Pipitsa
- JohnGreek
- Kostis-Palamas
- nucomer
- element skate
- dazed
- Spooky29
- katelogic
- Elena345
- books_dreams_phane
- panagiotis G
- orestis_kritikos
- the impossible
- efi25
- Μορτάκι
- mallllias
- betonieras
- Power-13
- thanasiscb95
- SkyBlu
- jucticeee
- Μπλακ Πητ
- angel of death
- Duela Dent
- panagiotis econ
- "άσχημο_όνειρο"
- tymvorixos
- Σοφία Γιαννιού
- Σπυρακος (^^)
- Trolling Stones
- Μαριλένα__
- Alma
- Hyper_
- Μαρια43
- GoddamnRight
- eleni236
- Yiorgosk
- I_love_life
- darklady80
- star01
- tiktaktik
- κοσμοναύτης
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.