Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος 2022-2024

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,425 μηνύματα.
Το τελευταιο μοτο που κυκλοφορει ειναι...

Με τον ηλίθιο που έχουμε
για καλό κ κακό
ας μάθουμε που έχουμε καταφύγια στην Αθήνα κ Θεσσαλονίκη.
 

Lasher

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lasher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,918 μηνύματα.
Μερικούς από δω μέσα σας προτιμούσα επιδημιολόγους. Η γεωπολιτική σάς έπεσε βαριά.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,862 μηνύματα.
 

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
Στην Αθήνα έχουμε καταφύγια στο Λυκαβηττό (από πριν το 1940). Όμως είναι ρημαγμένα και εγκαταλειμμένα.

1645981406224.png
1645981454240.png
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,425 μηνύματα.
Στην Αθήνα έχουμε καταφύγια στο Λυκαβηττό (από πριν το 1940). Όμως είναι ρημαγμένα και εγκαταλειμμένα.

View attachment 97627View attachment 97628
Τα ιδια παντου.Καποτε πρεπει να γινει ενα σχεδιο και για ολα αυτα.Επισης οποτε γινεται ασκηση με τις σειρηνες,σε μια πολη σαν το Λουτρακι ,δεν ακουω ΤΙΠΟΤΑ.Φαντασου σε μεγαλυτερες.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,862 μηνύματα.
Ισχύει και για τα τζετ των ολιγαρχών.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Ο @juste un instant δεν μας έχει πει τι θα κάνει .....θα ακολουθήσει τους Ράμπο του πληκτρολογίου ή θα κάτσει να δει απ' την ΤV τις εξελίξεις?

Είναι κρίσιμο σε αυτές τις ώρες να ξέρουμε ποιοι θα πάνε όντως να πολεμήσουν να τους δώσουμε παράσημο,μιας και έχουν δώσει το πράσινο φως για συμμετοχή εθελοντικά Ευρωπαίων πολιτών στην άμυνα του Κιέβου
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,791 μηνύματα.
Ο Ζελένσκι καλεί όσους ξένους θέλουν να «έρθουν και να πολεμήσουν στο πλευρό των Ουκρανών» | LiFO

Εμπρός! Τι κάθονται οι δικοί μας Ράμπο του πληκτρολογίου; Να η ευκαιρία να πάνε να πολεμήσουν!

Επειδή ξέρω ότι πετάς σποντες προς εμένα άκου να στο πω απλά και κατανοητά μπας και το καταλάβεις.

α) τι δεν καταλαβαίνεις όταν λέω πως δεν γίνεται να χυθεί ελληνικό αίμα για ξένες υποθέσεις;

β) τι δεν καταλαβαίνεις όταν λέω ότι πολιτικά ούτε εγώ στηρίζω την Ουκρανία καθώς έγινε ο τσάτσος της διεθνιστικής Δύσης ( ούτε και την ψευτοεθνικιστικη ηγεσία της Ρωσσίας επίσης ); Αν ήταν να πάω να πολεμήσω στην Ουκρανία δεν θα πήγαινα προφανώς στον τακτικό στρατό που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων. Θα πήγαινα στο πατριωτικό τάγμα Αζόφ όπως πάνε πολλοί Γερμανοί εθνικιστές εθελοντικά.

Αλλά γ) τι θα πήγαινα εγώ να κάνω στο εξωτερικό όταν δεν έχω εκπληρώσει ακόμα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις; Καλώς εχόντων των πραγμάτων σε ένα χρόνο που θα πάρω το πτυχίο θα τις εκπληρώσω. Οπότε και να πάω μέχρι να πάω και να με μάθουν θα έχει τελειώσει ο πόλεμος. Δεν θα με χαλούσε πάντως σαν ιδέα μιας που θέλω να ζήσω πόλεμο, δεν το αρνούμαι αλλά εκτός του εθνικιστικού τάγματος Αζόφ για εμένα δεν αξίζει καμία άλλη μάχη στο Κίεβο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Απαράδεκτη κίνηση Μητσοτάκη να στείλει εξοπλισμό στους Ουκρανούς.

Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει αμέτοχη και ουδέτερη και να μην συμβάλει σε επιπρόσθετη αιματοχυσία.

Πολύ σωστή στάση έχει πάρει το ΚΚΕ.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,794 μηνύματα.
Παίδες εδώ, Γερμανοί και άλλοι λαοί που μένουν, άρχισαν να μαζεύουν ρούχα και υλικά πρώτης ανάγκης για ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού να σταλούν όσο γίνεται πιο γρήγορα. Κρίμα. Όσο σκέφτομαι ότι άνθρωποι εν μια νύχτα ξεσπιτώθηκαν για να λύσει ο Πούτιν με τον Ζελένσκι τις παλαιορώς διαφορές τους, τρελαίνομαι. Βέβαια από την άλλη βλέπω ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε όλο τον κόσμο δεν έχει ακριβή ιστορική γνώση για το ποια ήταν η Ουκρανία και ποια ήταν η Ρωσία πριν αιώνες. Ή ότι υπήρχε μια ρωσική ομοσπονδία με φέουδα όπου το αρχιφέουδο ήταν στο Κίεβ και η Μόσχα ήταν απλά ένα πριγκηπάτο. Όλα αυτά τα φέουδα συνήθως έπαιρναν επικαιροποίηση του τίτλου γης από τον εκάστοτε Βυζαντινό αυτοκράτορα και μετέπειτα Τσάρο, όταν το φέουδο της Μόσχας έγινε ισχυρό και αποτέλεσε την Ρωσική Αυτοκρατορία. Διαβάζοντας την ιστορία βλέπω ότι δεν έχουμε να κάνουμε μια εισβολή αλλά με έναν εμφύλιο καθώς και οι Ουκρανοί είναι Ρώσοι. Το θέμα της Ουκρανικής επικράτειας με όρους 21ου αιώνα είναι αρκετά περίπλοκο γιατί οι Ρωσικές εδαφικές κτήσεις με ομογενή Ρωσικό πληθυσμό έφταναν μέχρι την Φινλανδία.

Δεν κατανοώ την "θέση" της Ελληνικής κυβέρνησης να μπλεχτεί παίρνοντας στρατόπεδο τόσο εύκολα, ο Μητσοτάκης να τα πάρει στο κρανίο (ούτε επί κορονοιού τόσα νεύρα), ενάντια στη Ρωσία όταν για πολλούς γεωπολιτικούς λόγους η Ελλάδα έχει ειδική σχέση με την Ρωσία. Δεν μπορώ να εντοπίσω σε τι αποσκοπεί μια ενδεχόμενη πόλωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας ή κατά πόσο μια Ελλάδα θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος μιας Ρωσικής "τιμωρίας" όταν οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι ή οι Αμερικάνοι είναι αρκετά χιλιόμετρα μακρυά για ανεφοδιασμό και ουσιαστική στήριξη. Θα περίμενα μια πιο σκεπτική στάση της Ελληνικής πλευράς με γνώμονα το μέλλον και όχι το ευκαιριακό παρόν μόνο και μόνο για να φανούμε ότι στηρίζουμε την ΕΕ και τις κατ' επίφαση δημοκρατικές αξίες του δυτικού κόσμου. Ποιες είναι αυτές οι αξίες; Είδατε κάποιο σπάνιο ανθρώπινο ιδανικό από το κυβερνείο των Βρυξελλών; Ήρεμα ρωτάω.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Απαράδεκτη κίνηση Μητσοτάκη να στείλει εξοπλισμό στους Ουκρανούς.
Δεν έχει επιλογή ο Κούλης. Από τη στιγμή που αναγκαστικά υποστηρίζει τις Αμερικανικές θέσεις το καλύτερο για την εικόνα είναι να δείξει ότι είναι επιλογή δικιά του.
 

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Αυτό είναι πολύ απλοϊκή σκέψη. Με την ίδια λογική ας στείλουμε σε κάθε εμπόλεμη χώρα στρατό. Επίσης, σιγά τη βοήθεια που στέλνουμε, λες και από αυτό θα σωθούν οι Ουκρανοί. Απλώς θα καταχωριστεί ως εχθρική ενέργεια από τους Ρώσους, χωρίς καν να βοηθήσει ουσιαστικά τους Ουκρανούς. Όποιος ξέρει λίγη ιστορία, καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό. Βλ. επίσης αρχή της αναλογικότητας, στάθμιση μέσου-σκοπού-συνεπειών.

Ποιος ξέρει τι ισχύει και τι όχι, ποιος πέταξε βόμβες και ποιος όχι. Οι θάνατοι στο φιδονήσι λένε είναι φέικ νιουζ, ο Ζελένσκι ντυμένος στρατιώτης στην πρώτη γραμμή φεικ νιουζ κλπ κλπ. Φίλη μου με συγγενείς Ουκρανία έχει να πει μόνο τα χειρότερα για τους Ουκρανούς και τις παραστριωτικές ναζιστικές οργανώσεις. Δεν το λέω για να υποστήριξω τον Πούτιν, όπως κάποιοι αφελείς μου προσάπτουν, αλλά για να δείξω πόσο πολύπλοκο και ιστορικά πλούσιο είναι το θέμα. Είναι επιστημολογική και ηθική επιταγή να μην καταφέυγουμε σε απόλυτες και επιπόλαιες κρίσεις για το ζήτημα από τον καναπέ του σπιτιού μας 2000 χιλιόμετρα μακρία ενημερωμένοι από αμερικανικά ρεπορτάζ, όπως αντίστοιχα όσοι ενημερώνονται από ρωσικά. Οι ιστορικοί παρουσιάζουν απλώς το γεγονότα ακόμα και ενός αιώνα μακριά, παραδεχομένοι ότι οι όποιες αξιολογικές κρίσεις μπορεί να πέφτουν σε προκατάληψη.

Δες το βίντεο που έχω ανεβάσει πιο πάνω. Επί της ουσίας, η Ουκρανία ήταν ένα πείραμμα για το ΝΑΤΟ. Χωρίς να έχουν ουσιαστικό ώφελος, απλά και μόνο για την "μπουν" στην Ρωσία, ξεκίνησαν διαδικασίες ένταξης στο ΝΑΤΟ. Η Ρωσία αντέδραση πρώτη φορά με την προσάρτιση της Κριμαίας. Όλον αυτόν τον καιρό ο Πούτιν στοιβάζει στρατό στα σύνορα και δεν γινόταν τίποτα.
Κανείς δεν στέλνει βοήθεια στρατιωτική, γιατί κανείς δεν θέλει πόλεμο και κανείς (ΕΕ, ΝΑΤΟ) δεν νοιάζεται ιδιαίτερα για την Ουκρανία. Ήταν ένα πείραμα που πήγε στραβά και τώρα πρέπει να λυθεί. Τα όπλα στέλνονται για να μην φαίνεται ότι η ΕΕ κάθεται και κοιτάει απ' έξω. Είναι στη λογική "να, κοιτάξτε, κάτι κάναμε".

Τα χαζά περί blacklist και λίστες ανεπιθύμητων, για τη Ρωσία δεν σημαίνουν κάτι. Το πολύ-πολύ, όταν τελειώσει το παραμύθι, ο Πούτιν να κάνει λίγο κόγξες, για να πιέσει να εγγριθεί ο Nord Stream 2. Ο τύπος έχει 1 χρόνο τώρα που παίζει με τις παροχές και τις τιμές φυσικού αερίου, έφτιαξε μαξιλαράκι 600 δις για να κάνει στρατιωτική εισβολή και ξέρει ότι κανείς δεν θα στείλει στρατό. Αυτό που τον νοιάζει είναι να κάνει την Ουκρανία κράτος-δορυφόρο της Ρωσίας. Εάν το πετύχει, ποσώς ενδιαφέρεται για το ότι η ΕΕ έστειλε βοήθεια για να πουλήσει ανθρωπισμό για εσωτερική κατανάλωση.

Με την Ουκρανία ισοπεδωμένη και τον NS2 εγγεκριμένο, ο Πούτιν θα πάει διακοπές στη ντάτσα του και θα ανεβάζει σέλφι με ψάρεμα και ψησταριές στο IG του.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,425 μηνύματα.
α) τι δεν καταλαβαίνεις όταν λέω πως δεν γίνεται να χυθεί ελληνικό αίμα για ξένες υποθέσεις;
Τοτε μην χυνεις τσαμπα μελανι πληκτρολογειου και μας το παιζεις τσαμπα μαγκας.Εντ οφ στορυ.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,785 μηνύματα.
Όχι, δεν είμαστε Γαλλία ή Μ. Βρετανία που δεν έχουν προβλήματα με γείτονες. Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας πρέπει να είναι πολύ προσεκτική, ενόψει της Τουρκίας. Η αποστολή υλικού είναι εξόφθαλμα επιπόλαια κίνηση που συγχρονως δυναμιτίζει τις διπλωματικές διεργασίες. Στόχος μας θα έπρεπε να είναι η παύση του πυρός, όχι η εντατικοποίηση του πολέμου.

Μπορείς να πεις ό.τι θες για τον Ερντογάν, αλλά έχει κάνει την Τουρκία στρατιωτική και οικονομική περιφερειακή υπερδύναμη, παίζοντας μπάλα διπλωματικά και Δύση και Ρωσία. Αν σε 10, 20, 50 χρόνια το έδαφος, οικονομικα, στρατιωτικά και διπλωματικά, επιτρέπει στην Τουρκία να κάνει ό.τι θέλει με την Ελλάδα, τέτοια φαινομενικά μικρά γεγονότα, όπως η αποστολή υλικού τώρα, θα μελετούν οι ιστορικοί τού μέλλοντος.

Πριν σου ειπα οτι η αποψη σου ειναι σεβαστή αλλα έχεις λάθος φίλε.


δεν υπάρχει περιπτωση μετα απο αυτη τη κινηση να αφησει το ΝΑΤΟ ή ο Αμερικανος τους Τουρκους απεναντι να κουνιούνται ή να κουνηθούν. Πολυ εξυπνη η κινηση Μητσοτακη, επιμένω.

Ετσι και αλλιως οι Ρωσοι δεν θα βοηθουσαν ποτέ , δεν δινουν του αγγελου τους νερό. Απο το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ εχεις να περιμένεις ομως. Τοτε με τα Ιμια επενεβησαν κ δεν εγινε πολεμος. Η αληθεια αυτη ειναι.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,791 μηνύματα.
Τοτε μην χυνεις τσαμπα μελανι πληκτρολογειου και μας το παιζεις τσαμπα μαγκας.Εντ οφ στορυ.
Δεν το παίζω τζάμπα μάγκας σε κανέναν. Άιντε μην ευχηθώ να γίνει τίποτα παρόμοιο και εδώ να δείτε ποιος είναι ο τζάμπα μάγκας.

Εγώ πως και πως τη περιμένω τη στιγμή.

Υποστηρίζω απλά τον Ουκρανικό λαό που μάχεται μέχρι τέλους χωρίς τα πολιτικά συμφέροντα από πίσω ούτε της Ρωσσίας ούτε της Ουκρανίας/Δύσης.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,785 μηνύματα.
@Volkswagen Fan πραγματικα έπεσα 100% μέσα.

Η εναρμονιση με τους υπολοιπους συμμαχους του ΝΑΤΟ ηταν η πιο ευφυης κινηση που θα μπορουσε να γινει απο ελληνικής πλευράς.
 

Pak

Επιφανές μέλος

Η Πακοτίνι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 9,456 μηνύματα.
Δεν το παίζω τζάμπα μάγκας σε κανέναν. Άιντε μην ευχηθώ να γίνει τίποτα παρόμοιο και εδώ να δείτε ποιος είναι ο τζάμπα μάγκας.

Εγώ πως και πως τη περιμένω τη στιγμή.

Υποστηρίζω απλά τον Ουκρανικό λαό που μάχεται μέχρι τέλους χωρίς τα πολιτικά συμφέροντα από πίσω ούτε της Ρωσσίας ούτε της Ουκρανίας/Δύσης.
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά περιμένεις πως και πως να σου δοθεί η δυνατότητα να πολεμήσεις;
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,791 μηνύματα.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,276 μηνύματα.
@Volkswagen Fan πραγματικα έπεσα 100% μέσα.

Η εναρμονιση με τους υπολοιπους συμμαχους του ΝΑΤΟ ηταν η πιο ευφυης κινηση που θα μπορουσε να γινει απο ελληνικής πλευράς.
Μα δεν κάναμε και κάτι κακό, όλη η Ευρώπη έστειλε βοήθεια. Μου αρέσει που εδώ μέσα το παίζουν μάγκες όλοι οι Έλληνες ότι θα γα@@ τον Τούρκο αν πλησιάσει και τα έκαναν πάνω τους με το άκουσμα ότι έστειλε βοήθεια ή Ελλάδα στην Ουκρανία.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top