giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.079 μηνύματα.

23-04-22

15:00
Πρώτον είναι γενίκευση. Εμένα οι δικοί μου ηργάσθησαν σε αρκετές χώρες του Ανατολικού Μπλοκ. Ο παππούς μου ήταν στην Ανατολική Γερμανία και την Ουγγαρία και στην ΕΣΣΔ ( η οικογένειά του όντας Πόντιοι πρόσφυγες κατέφυγαν στη σημερινή Γεωργία για να γλυτώσουν τις σφαγές ). Δεύτερον, αυτό συνέβαινε διότι η Ελλάδα προφανώς ήταν στο δυτικό στρατόπεδο. Ήταν μακράν πιο εύκολο να μεταναστεύσεις εκεί. Και μη συγκρίνεις το '60 με το σήμερα. Στο Ψυχρό Πόλεμο τα πράγματα λόγω του ανταγωνισμού ήταν καλλίτερα από τώρα τόσο για τη Δύση όσο και για την Ανατολή.Α) Γιατί όλοι οι άνθρωποι που μεταναστεύουν πάνε στις Δυτικές οικονομίες και όχι στις αριστερές. Οι Έλληνες που μετανάστευαν από την δεκαετία του 60 πήγαιναν μαζικά στις ΗΠΑ, Βρετανία, Δυτική Γερμανία, Καναδά και Αυστραλία που είναι full Φιλελεύθερες οικονομίες. Αφού ήταν τόσο ωραια στις αριστερές χώρες γιατί κανείς δεν πήγαινε στην ΕΣΣΔ, Ανατολική Γερμανία;;
Αυτό είναι για να κρατάς μικρό καλάθι. Υπήρχαν σαφώς και πολίτες που κοιτούσαν να φύγουν αλλά να ξέρεις στην Ανατολική Γερμανία γίνονταν χαμός από δυτικούς πράκτορες. Πριν χτιστεί το τείχος περνούσαν συνεχώς. Για αυτό χτίστηκε το τείχος. Τώρα το γιατί είναι κάτι πολύπλοκο και θα απαντηθεί πιο κάτω. Έχε στο μυαλό σου όμως ότι αρκετοί πολίτες ακόμα και σήμερα λένε ότι δεν ήθελε να πέσει το καθεστώς της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας αλλά να δοθούν περισσότερες ελευθερίες απλά.Β) Γιατί οι πολίτες της ανατολικής Γερμανίας έτρεχαν και προσπαθούσαν να πάνε στην Δυτική Γερμανία με αποτέλεσμα η Ανατολική Γερμανία να φτιάξει το τείχος του Βερολίνου;; Γιατί δεν γινόταν η αντίστροφη ροη πολιτών από τα Δυτικά στα Ανατολικά ;; Για σκεφτείτε λιγο και πείτε μας.
Τώρα τι πάρτυ ακριβώς έκαναν δεν ξέρω. Πάντως έχε στο νου σου ότι στο δημοψήφισμα του Γκορμπατσώφ περί διαλύσεως της Σοβιετικής Ένωσης ποσοστά άνω του 70% τάχθηκαν κατά της διαλύσεως. Ότι έτρεχαν έτρεχαν. Γιατί ήταν κάτι καινούργιο. Χαμός γίνονταν ειδικά με τη Coca Cola. Τώρα το πόσο έτρεχαν στους δρόμους μετά με τις ιδιωτικοποιήσεις επί κυβερνήσεως Μπόρις Γιέλτσιν που ο κόσμος κατέληξε να πεθαίνει στους δρόμους είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο. Πάντως έχε στο νου σου ότι όποιο βίντεο και αν δεις με την ερώτηση σε Ρώσσους που ήταν καλλίτερα τότε ή τώρα η συντριπτική πλειοψηφία λέει τότε. Τα κουπόνια προήλθαν από το χαμό που έκανε με τη Περεστρόικα ο Γκορμπατσώφ.Γ) Γιατί με την πτώση της ΕΣΣΔ οι πολίτες έκαναν πάρτι και έτρεχαν σε ότι δυτικό εστιατόριο άνοιγε στη Ρωσία το 1991;; Αν περνούσαν τόσο ωραια στον κομμουνισμό λογικά έπρεπε να κλαίνε που κατέρρευσε και να μην υποστηρίζουν τίποτα το Δυτικό. Μήπως επειδή πριν το 1990 ζούσαν όλοι με κουπόνια μέσα στην φτώχεια
εσύ τώρα με συγκρίνεις τη Κούβα των 10 εκατομμυρίων με τις ΗΠΑ των 330 εκατομμυρίων για ΑΕΠ. Επίσης η Βόρεια Κορέα δεν έχει ακριβώς κομμουνισμό. Ακολουθεί μία πολιτική που ίδρυσε ο Κιμ ιλ σονγκ, το Juche το οποίο είναι μία εθνικιστική-κομμουνιστική ιδεολογία ή όπως μεταφράζεται στα ελληνικά " η Ιδεολογία της Εθνικής Αυτάρκειας " και προσωπικά δεν έχω αρνητική άποψη για αυτό. Πάντως έχε στο μυαλό σου ότι δεν είναι όλα τόσο χάλια όσο τα παρουσιάζουν. Εδώ ένας στρατιωτικός της Βόρειας Κορέας αν δεν απατώμαι φυγαδεύτηκε στη Νότια Κορέα και δήλωσε ότι " δεν ήταν έτσι όπως μας τα έλεγαν και με κίνδυνο της ζωής μου απεφάσισα να γυρίσω πίσω στη χώρα μου ". Βέβαια τα δυτικά μήντια σιγή ιχθύος κράτησαν. Επίσης υπάρχει μία Ελληνίς δημοσιογράφος που έζησε δύο χρόνια εκεί και καταρρίπτει πολλούς μύθους. Η Βενεζουέλα του Ουγκό Τσάβες πήγε πραγματικά καλά με τα μέτρα κοινωνικής πρόνοιας και για αυτό πήγαν να τον ανατρέψουν. Η Κούβα επίσης φίλε φολκς για μία χώρα με πάνω από μισό αιώνα εμπάργκο πραγματικά και μόνο που κράτησε τόσο είναι αξιοθαύμαστο. Την Ελλάδα 2 χρόνια την έκλειναν το Πειραιά οι σύμμαχοι τον λιμοκτονούσε ο μισός πληθυσμός.Δ) Γιατί ακόμα και σήμερα οι χώρες με κομμουνισμό (Βόρεια Κορέα, Κούβα, Βενεζουέλα, Βιετνάμ κτλ ) έχουν κατά κεφαλην ΑΕΠ το 1/20 σε σχέση με τις ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά και Γερμανία. Αν ήταν τόσο πετυχημένες δεν έπρεπε να ήταν παράδεισος;;
για που μιλάμε; Για Κίνα; Δεν το λες και κομμουνιστικό αυτό το χάλι. Διαχρονικά πάντως να ξέρεις ότι η ΕΣΣΔ είχε από τα καλύτερα συστήματα Υγείας και Παιδείας. Αν δεις σε ένα βίντεο ένας κύριος στην ερώτηση που ήταν καλλίτερα ανέφερε το ότι το παιδί του είναι άρρωστο και έχει δώσει μία περιουσία σε νοσοκομεία. γιατρούς, θεραπείες κλπ ενώ είπε ότι όλα αυτά ήταν δωρεάν στην εποχή που εκείνος ήταν παιδί ( ΕΣΣΔ ). Ομοίως και στην Ελλάδα κάτι Ρωσσοπόντιοι που λέμε, παραπονιούνται σε φαρμακεία και λένε, επί ΕΣΣΔ όλα δωρεάν ήταν. Ομοίως στα πανεπιστήμια της ΕΣΣΔ ξέρεις πως μπορούσες απλά να κάνεις αίτηση και να πας έτσι; Μία συγγενής μου είχε σπουδάσει στη Μόσχα και απλά έκανε αίτηση και εξασφάλισε σπουδές και δωρεάν σίτιση και διαμονή. Που αλλού γίνεται αυτό; Ανισότητες στο εσωτερικό της η ΕΣΣΔ είχε μετά με την νομενκλατούρα που λέμε ή αλλιώς τα κόκκινα αφεντικά κάτι που από το ΚΚΕ έχει ασκηθεί σφοδρή κριτική και υβρίζεται η πολιτική της αποσταλινοποίησης του Νικίτα Χρουστσώφ. Αλλά οι ανισότητες δεν ήταν τεράστιες. Για την ακρίβεια μία από τις διαφωνίες μου με την ΕΣΣΔ και το κομμουνισμό γενικώτερα είναι η ακραία ισότητα που επιβάλλει.Ε) Γιατί διαχρονικά οι χώρες με κομμουνισμό έχουν πολύ χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής, χάλια συστήματα εκπαίδευσης, υγείας και μεγάλες ανισότητες στο εσωτερικό τους;;
Επίσης Φώτη δεν υπήρξαν ποτέ κομμουνιστικές χώρες. Ο κομμουνισμός είναι το τελευταίο ακρατικό στάδιο που δεν έφτασε ποτέ κανείς. Σοσιαλισμός ήταν και Λαϊκές Δημοκρατίες. Κάτι διαφορετικό.
Εδώ δεν ξέρω τι ακριβώς να σου απαντήσω. Δεν στηρίζω το ΚΚΕ ούτε θα απολογηθώ για εκείνους.ΣΤ) θα σχολιάσετε τις μαζικές απεργίες του ΚΚΕ και των συνδικαλιστών την δεκαετία του 1980 που έδιωξαν από την Ελλάδα τις Nissan, pirelli, Mercedes buses και οδήγησαν σε κατάρρευση άλλες μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες. Να φανταστώ αυτό ονομάζετε ανάπτυξη σύμφωνα με το ΚΚΕ σώστε;;
όπως σου είπα δεν υπήρξε ποτέ κομμουνισμός. Λαϊκές Δημοκρατίες ήταν που κόλλησαν σε αυτό το στάδιο. Τώρα τι πήγε λάθος είναι κάτι που ερευνάται. Αν θες τη γνώμη μου ο κομμουνισμός στη κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια κατέρρευσε γιατί ήταν κάτι που δεν επέλεξαν συνειδητά οι λαοί αλλά τους επεβλήθη από την ΕΣΣΔ και τη προέλαση του Κόκκινου Στρατού το 1944-1945 από εκεί. Η ΕΣΣΔ κατέρρευσε εσωτερικά. Από μέσα πέφτουν τα κάστρα. Από το θάνατο του Στάλιν σιγά σιγά τα οπορτουνιστικά στοιχεία όπως λένε και οι κουκουέδες πήραν κεφάλι εντός του ΚΚΣΕ και αρχίζουν αντισοσιαλιστικές πολιτικές όπως ήδη ανέφερα. Έτσι σιγά σιγά αρχίζει η κατάρρευση.Ζ) Γιατί ο κομμουνισμός κατέρρευσε σε οποία χώρα έγινε η εφαρμογή του ενώ ο καπιταλισμός ζει και βασιλεύει εδώ και 150 χρόνια σε Βρετανία, ΗΠΑ και σε άλλες χώρες;;
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.906 μηνύματα.

23-04-22

15:01
Το είδαμε φίλε και τους υποστηρικτές του κομμουνισμου που στο τέλος έτρεχαν να σωθούν στη Δυση. Δεν νομίζω να ήθελες να ζεις σε μια χώρα για 500 δολάρια max και όχι σε μια χώρα με 4-5 χιλιάδες το μήνα.Μου αναφέρεις Φώτη 2 σημερινά παραδείγματα(Βρετανία, ΗΠΑ, Κουβα) και 3 ιστορικά (ΕΣΣΔ, Δυτική, Ανατολική Γερμ.).
Επιλέγω να σου απαντήσω ειλικρινά τι θεωρώ ιστορικά την πιο ιδεατή προσέγγιση που εφαρμόσθηκε για εμένα κι εσύ προκρίνεις ότι θα πήγαινα Δύση.
![]()


Ryuzaki
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Πολιτικός μηχανικός. Έχει γράψει 1.967 μηνύματα.

23-04-22

15:13
Αυτή τη στιγμή ζούμε σε μια καπιταλιστική δυτική χώρα με 500 ευρωπαϊκά max, όταν φτάσουμε τα 4-5 χιλιάρικα το μήνα να τα ξαναπούμεΤο είδαμε φίλε και τους υποστηρικτές του κομμουνισμου που στο τέλος έτρεχαν να σωθούν στη Δυση. Δεν νομίζω να ήθελες να ζεις σε μια χώρα για 500 δολάρια max και όχι σε μια χώρα με 4-5 χιλιάδες το μήνα.![]()

juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

23-04-22

15:17
H Κούβα βλεπω να φτάνει γρήγορα στα 4 χιλιάρικα το μήνα.
coolweb.gr

Ποιός είναι ο μέσος μισθός στην Κούβα;!
Ο μέσος μισθός στην Κούβα είναι πολύ χαμηλός...Είναι μεταξύ 15$ - 20$ το μήνα!Δηλαδή σε ευρώ είναι μεταξύ 10 και 15 ευρώ τ...
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.906 μηνύματα.

23-04-22

15:28
Καπιταλιστική οικονομία η Ελλάδα;; Έχεις ανοίξει ποτέ την κατάταξη του IMF σχετικά με την κατάταξη των καπιταλιστικών οικονομιών η απλά το λες έτσι;; Συγγνώμη που σου το χαλάω αλλά η Ελλάδα είναι θέση 77 κάτω από Μογγολία, Καζακστάν, Μεξικό κτλ. Αρα μάλλον κάτι δεν κατάλαβες σωστά.Αυτή τη στιγμή ζούμε σε μια καπιταλιστική δυτική χώρα με 500 ευρωπαϊκά max, όταν φτάσουμε τα 4-5 χιλιάρικα το μήνα να τα ξαναπούμε![]()



Index of Economic Freedom: All Country Scores | The Heritage Foundation
Explore the Index of Economic Freedom to gauge global impacts of liberty and free markets. Discover the powerful link between economic freedom and progress. The 31st edition, once again, illustrates key factors shaping our world's landscape. From @Heritage

giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.079 μηνύματα.

23-04-22

15:36
Καμμία ιδεολογία δεν ηφαρμόσθηκε όπως έλεγαν οι «γραφές» της. Ούτε ο φιλελευθερισμός, ούτε ο μαρξισμός, ούτε ο εθνικοσοσιαλισμός κλπ κλπ.
Ryuzaki
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Πολιτικός μηχανικός. Έχει γράψει 1.967 μηνύματα.

23-04-22

15:41
Μπήκαν στην πόλη οι Ερυθροί Χμερ και δεν το ξέρω Φώτη;;Καπιταλιστική οικονομία η Ελλάδα;;
Πώς μπορώ να χαρακτηρίσω μια αστεία χώρα που λιγότερο από το 10% κατέχει ουσιαστικά το μισό πλούτο της;

23-04-22

15:55
Τι είναι η Ελλάδα; Κοινωνικοποιήθηκαν τα μέσα παραγωγής και δεν το πήρα χαμπάρι;Καπιταλιστική οικονομία η Ελλάδα;; Έχεις ανοίξει ποτέ την κατάταξη του IMF σχετικά με την κατάταξη των καπιταλιστικών οικονομιών η απλά το λες έτσι;; Συγγνώμη που σου το χαλάω αλλά η Ελλάδα είναι θέση 77 κάτω από Μογγολία, Καζακστάν, Μεξικό κτλ. Αρα μάλλον κάτι δεν κατάλαβες σωστά.
![]()
Index of Economic Freedom: All Country Scores | The Heritage Foundation
Explore the Index of Economic Freedom to gauge global impacts of liberty and free markets. Discover the powerful link between economic freedom and progress. The 31st edition, once again, illustrates key factors shaping our world's landscape. From @Heritagewww.heritage.org
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.906 μηνύματα.

23-04-22

16:01
Συγγνώμη που θα σου το χαλάσω ξανά αλλά στην ΕΣΣΔ ο κόσμος πεινούσε και όλος ο πλούτος ήταν σε μερικούς χιλιάδες. Αυτό δεν είναι ανισότητα για εσένα να φανταστώ;; Στη Βενεζουέλα ο Μαδουρο ζει μέσα στα πλούτη και ο κόσμος δεν έχει ούτε χαρτί υγείας. Στην Βόρεια Κορέα το ίδιο. Στον καπιταλισμό τουλάχιστον έχεις μια μεσαία τάξη που ζει με αξιοπρέπεια, στα καθεστώτα που υποστηρίζεις αυτό είναι ουτοπικό.Μπήκαν στην πόλη οι Ερυθροί Χμερ και δεν το ξέρω Φώτη;;
Πώς μπορώ να χαρακτηρίσω μια αστεία χώρα που λιγότερο από το 10% κατέχει ουσιαστικά το μισό πλούτο της;
•Στις φιλελεύθερες χώρες υπάρχουν κανιά 20 με εισοδήματα άνω των 40 χιλιάδων το χρόνο (Βρετανία, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ιρλανδία, Ελεβετια, Νορβηγία κτλ. Αντίθετα για κάποιον μαγικό λόγο καμία κομμουνιστική δεν έχει ετήσιο μέσο εισόδημα άνω των 10 χιλιάδων. Προφανώς ούτε αυτό σε συμφέρει να το αναφέρεις.


•Τέλος ακόμα και η Ελλάδα που κράζεις και όντως είναι χάλια έχει μέσο εισόδημα 17.500 ευρώ το χρόνο, εισόδημα που είναι 2.5 φορές μεγαλύτερο από τις χώρες που έχουν κομμουνισμό. Τονίζω ότι τα 17.500 είναι ΜΕΣΟ εισόδημα και όχι κατώτατο, το λέω για να μην αρχίσουν τα γνωστά σχόλια με τα 500 ευρώ.
•Κοιτά δεν περιμένω ούτε έχω την απαίτηση να αλλάξεις γνώμη. Εξάλλου είναι δεδομένο ότι έχω δίκιο, όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά επειδή όλα τα στοιχεία που υπάρχουν λένε την αντίθετη αλήθεια από αυτή που θα ήθελες να υπάρχει για της χώρες με κομμουνισμό. Είναι σαν να πρόσπαθεις να με πείσεις ότι η Apple είναι μικρή εταιρεία άνω είναι η 5η μεγαλύτερη βάση εσόδων. Στο λέω για να δεις ότι καλά κανείς και έχεις μια ιδεολογία όμως το να λες πράγματα που είναι ενάντια των επισήμων στοιχείων δεν σε βγάζει πουθενά.


Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Προφανώς ξέρεις καλύτερα από την επίσημη λίστα του IMF.Τι είναι η Ελλάδα; Κοινωνικοποιήθηκαν τα μέσα παραγωγής και δεν το πήρα χαμπάρι;


Ryuzaki
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Πολιτικός μηχανικός. Έχει γράψει 1.967 μηνύματα.

23-04-22

16:06
Σου ανέφερα σε πόσα μηνύματα ότι διαφωνώ κι εγώ κ οι άλλοι με τα εφαρμοσμένα Σοσιαλιστικά μοντέλα κι εσύ το χαβά σου, τι θες να αποδείξεις δηλαδή;... στα καθεστώτα που υποστηρίζεις αυτό είναι ουτοπικό.
Για του λόγου το αληθές
ΚΚΕ δεν θα ψήφιζα
@Volkswagen Fan
Ρωτάς τρεις ανθρώπους που ξέρεις ότι διαφωνούν ριζικά με το ΚΚΕ να σου παίξουν το δικηγόρο του διαβόλου για κάτι που δεν πιστεύουν. Καλύτερα να κάνεις αυτή τη συζήτηση με κάποιον Κνίτη της σχολής σου Φώτη.
Ή είσαι χαζός ή δεν ξέρεις να διαβάζεις, τι από τα δύο ισχύει;
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.079 μηνύματα.

23-04-22

16:08
Δεν λες να καταλάβεις. Στην ΕΣΣΔ ο κόσμος δεν πεινούσε. Η ανεργία αποτελούσε παρελθόν στην ΕΣΣΔ από τις αρχές της δεκαετίας του '30 ενώ η μεταναστευτική Ρωσσική κοινότητα των Ηνωμένων Πολιτειών μειώνονταν διαρκώς με τους ανθρώπους να επαναπατρίζονται.Συγγνώμη που θα σου το χαλάσω ξανά αλλά στην ΕΣΣΔ ο κόσμος πεινούσε και όλος ο πλούτος ήταν σε μερικούς χιλιάδες. Αυτό δεν είναι ανισότητα για εσένα να φανταστώ;; Στη Βενεζουέλα ο Μαδουρο ζει μέσα στα πλούτη και ο κόσμος δεν έχει ούτε χαρτί υγείας. Στην Βόρεια Κορέα το ίδιο. Στον καπιταλισμό τουλάχιστον έχεις μια μεσαία τάξη που ζει με αξιοπρέπεια, στα καθεστώτα που υποστηρίζεις αυτό είναι ουτοπικό.
Έχουν βγει και δηλώσεις μέχρι και του πρώην Έλληνος πρέσβεως της Μόσχας που παραδέχθηκε στην Ελληνική τηλεόραση ότι ο κόσμος εκεί νοσταλγεί την ΕΣΣΔ. Ο πλούτος δεν ήταν σε μερικούς χιλιάδες. Υπήρχε η νομενκλατούρα και τα κόκκινα αφεντικά αλλά δεν συγκρίνεται με τη Δύση. Ανισότητες μεγάλες δεν υπήρχαν.
Βενεζουέλα και Βόρεια Κορέα μην ακούτε αυτά που λέγονται. Αν ήταν τόσο χάλια θα τους είχαν ανατρέψει ήδη.
Επί πλέον η πλειοψηφία είμεθα παιδιά της εργατικής τάξεως, ούτε καν κοντά στη μεσαία τάξη δεν θα βρεθούμε ποτέ.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.906 μηνύματα.

23-04-22

16:11
Το χαζός σου το επιστρέφω πίσω, νομίζω ότι όση ώρα μιλάμε δε σε προσέβαλα και ίσα ίσα σου μιλάω με επιχειρήματα.Σου ανέφερα σε πόσα μηνύματα ότι διαφωνώ κι εγώ κ οι άλλοι με τα εφαρμοσμένα Σοσιαλιστικά μοντέλα κι εσύ το χαβά σου, τι θες να αποδείξεις δηλαδή;
Για του λόγου το αληθές
Ή είσαι χαζός ή δεν ξέρεις να διαβάζεις, τι από τα δύο ισχύει;
Σου αναφέρω όλα αυτά επειδή τόση ώρα λέμε για το αν είναι επιτυχημένος ο καπιταλισμός η όχι. Το υπάρχον σύστημα είναι το μοναδικό που δημιούργησε τη μεσαία τάξη και είναι το μοναδικό που έφερε τόσο μεγάλη ανάπτυξη στην ιστορία της ανθρωπότητας. Σου το ανέφερα επίσης καθώς είπες ότι δεν ξέρεις αν θα ζούσες στην ΕΣΣΔ η σε κάποια άλλη καπιταλιστικη χώρα και σου παρέθεσα τα στοιχεία για να δεις τι διαφορά στο επίπεδο διαβίωσης.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Ρε Γιαννη πραγματικά πιστεύεις ότι η Βενεζουέλα και η Βόρεια Κορέα δεν είναι τόσο χάλια που το ετήσιο εισόδημα αυτών των χωρών είναι 2.000 το χρόνο και ο τρελός τους είχε το 2013 να κλαίνε γιατί πέθανε ο πατέρας του. Δεν θα σχολιασω που εκτελει οποιον στρατιωτη παει ενατια του.Δηλαδή ότι και να πιστεύεις είσαι ο μόνος που λες ότι η Βόρεια Κορέα δεν είναι τόσο χάλια.Δεν λες να καταλάβεις. Στην ΕΣΣΔ ο κόσμος δεν πεινούσε. Η ανεργία αποτελούσε παρελθόν στην ΕΣΣΔ από τις αρχές της δεκαετίας του '30 ενώ η μεταναστευτική Ρωσσική κοινότητα των Ηνωμένων Πολιτειών μειώνονταν διαρκώς με τους ανθρώπους να επαναπατρίζονται.
Έχουν βγει και δηλώσεις μέχρι και του πρώην Έλληνος πρέσβεως της Μόσχας που παραδέχθηκε στην Ελληνική τηλεόραση ότι ο κόσμος εκεί νοσταλγεί την ΕΣΣΔ. Ο πλούτος δεν ήταν σε μερικούς χιλιάδες. Υπήρχε η νομενκλατούρα και τα κόκκινα αφεντικά αλλά δεν συγκρίνεται με τη Δύση. Ανισότητες μεγάλες δεν υπήρχαν.
Βενεζουέλα και Βόρεια Κορέα μην ακούτε αυτά που λέγονται. Αν ήταν τόσο χάλια θα τους είχαν ανατρέψει ήδη.
Επί πλέον η πλειοψηφία είμεθα παιδιά της εργατικής τάξεως, ούτε καν κοντά στη μεσαία τάξη δεν θα βρεθούμε ποτέ.
Ryuzaki
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Πολιτικός μηχανικός. Έχει γράψει 1.967 μηνύματα.

23-04-22

16:16
Το χαζός να το κρατήσεις γιατί τόση ώρα σου εξηγώ μια κατά το δυνατόν αντικειμενική σκοπιά των ιστορικών γεγονότων, λεγοντάς σου ότι δεν υποστηρίζω τις Σοσιαλιστικές προσεγγίσεις που εφαρμόστηκαν και κατ εξακολούθηση επί σειρά μηνυμάτων, μου λες ότι υποστηρίζω ουτοπίες.Το χαζός σου το επιστρέφω πίσω, νομίζω ότι όση ώρα μιλάμε δε σε προσέβαλα και ίσα ίσα σου μιλάω με επιχειρήματα.
Ο σεβασμός δεν είναι μόνο από τη μια μεριά Φώτη, όταν δεν σέβεσαι τη νοημοσύνη και την υπομονή μου, μην περιμένεις το ίδιο.
Όταν και αποφασίσεις ότι μπορείς να διαβάσεις τα βασικά, θα πάμε και στα περαιτέρω, αλλιώς ας έχεις την τύχη του Τζουστε να ας μην σου απαντάει κανείς, δεν είναι δικό μου πρόβλημα.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.906 μηνύματα.

23-04-22

16:18
Νομίζω σε σεβάστηκαν πλήρως καθώς δεν σου μίλησα άσχημα, μιλούσα με στοιχεία και ίσα ίσα χαίρομαι την ανταλλαγή απόψεων.Το χαζός να το κρατήσεις γιατί τόση ώρα σου εξηγώ μια κατά το δυνατόν αντικειμενική σκοπιά των ιστορικών γεγονότων, λεγοντάς σου ότι δεν υποστηρίζω τις Σοσιαλιστικές προσεγγίσεις που εφαρμόστηκαν και κατ εξακολούθηση επί σειρά μηνυμάτων, μου λες ότι υποστηρίζω ουτοπίες.
Ο σεβασμός δεν είναι μόνο από τη μια μεριά Φώτη, όταν δεν σέβεσαι τη νοημοσύνη και την υπομονή μου, μην περιμένεις το ίδιο.
Ryuzaki
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Πολιτικός μηχανικός. Έχει γράψει 1.967 μηνύματα.

23-04-22

16:21
Δηλαδή, το όταν σου λέω ότι ότι δεν υποστηρίζω σοσιαλιστικά πολιτεύματα που εφαρμόστηκαν, και μου λές οτι υποστηρίζω και να διαλέξω μάλιστα ανάμεσα σε πράγματα που διαφωνώ, κατ'εξακολούθηση, ενώ σου λέω ξανά και ξανά ότι δεν ισχύει, πώς πρέπει να νιώσω δηλαδή;Νομίζω σε σεβάστηκαν πλήρως καθώς δεν σου μίλησα άσχημα, μιλούσα με στοιχεία και ίσα ίσα χαίρομαι την ανταλλαγή απόψεων.
Να κάτσω να σε χαιδεύω με το πούπουλο και να σε ανέχομαι ενώ εσύ μου φέρεσαι άσχημα;
Ξεκόλλα γενικά το μυαλό σου, και εγώ και ο γιάννης και ο Χριστογιάννης μπορεί να διαφωνούμε σε πολλά πράγματα αλλά κάνουμε ανθρώπινες συζητήσεις εδώ μέσα χωρίς να διαβάζουμε αλλα ντάλων και να επιμένουμε σε πράγματα που ο άλλος αρνείται.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.906 μηνύματα.

23-04-22

16:26
Νομίζω ότι η σύγκριση μεταξύ των ε οικονομικών συστημάτων έγινε για να σου δείξω ότι ανισότητες υπήρχαν και στον κομμουνισμο και όχι μονο στον καπιταλισμό που αναφέρεις, αλλά για να σου δείξω ότι μεταξύ των 2 αντιτηθεμενων συστημάτων δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο καπιταλισμός έχει πετύχει κατά κράτος ενάντια του κουμμουνισμου. Και προφανώς η διαφορά μου είναι ότι εγώ σου παρέθεσα στοιχεία ενώ εσύ απλά το τι πιστεύεις, αλλά ένα δείγμα που δείχνει ότι σέβομαι τη συζήτηση.Δηλαδή, το όταν σου λέω ότι ότι δεν υποστηρίζω σοσιαλιστικά πολιτεύματα που εφαρμόστηκαν, και μου λές οτι υποστηρίζω και να διαλέξω μάλιστα ανάμεσα σε πράγματα που διαφωνώ, κατ'εξακολούθηση, ενώ σου λέω ξανά και ξανά ότι δεν ισχύει, πώς πρέπει να νιώσω δηλαδή;
Να κάτσω να σε χαιδεύω με το πούπουλο και να σε ανέχομαι ενώ εσύ μου φέρεσαι άσχημα;
Πες μας λοιπόν ποιο είναι το ιδεατό σύστημα για εσένα ώστε να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα.
Johnny15
Επιφανές μέλος
Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12.746 μηνύματα.

23-04-22

16:27
Ο Ριουζακι δεν υποστηρίζει τα σοσιαλιστικά συστήματα που εφαρμόστηκαν. Υποστηρίζει αυτά που δεν εφαρμόστηκαν!
Το φόρουμ ποτέ δεν σταματάει να με εκπλήσσει.
Το φόρουμ ποτέ δεν σταματάει να με εκπλήσσει.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.079 μηνύματα.

23-04-22

16:28
Καταρχάς Φώτη σε έχω πει ότι δεν θα απολογηθώ για αυτά τα καθεστώτα. Ούτε τους στηρίζω ούτε τους θεωρώ ιδανικούς απλά δεν πιστεύω τη Δυτική προπαγάνδα. Για τη Βόρεια Κορέα σε έχω πει, υπάρχει ένα άρθρο μίας Ελληνίδας δημοσιογράφου που έζησε για δύο χρόνια στη Βόρεια Κορέα και σίγουρα ξέρει καλλίτερα και από τους δυο μας πως είναι εκεί. Αυτό το άρθρο δεν είναι ξέπλυμα, αντιθέτως παρουσιάζει και τα αρνητικά αυτής της χώρας. Απλά καταρρίπτει μύθους όπως το ότι εκτελούνται άνθρωποι δημόσια π.χ. αν δούνε Disney ή αν φορέσουν παντελόνι και τέτοια ή ότι έπρεπε όλοι υποχρεωτικά να κλαίνε με το θάνατο του ηγέτου. Μη τα πιστεύετε αυτά. Εδώ στη Βόρεια Κορέα υπάρχουν τουλάχιστον μέχρι και κρατικές πισίνες διασκεδάσεως από το κράτος δωρεάν για όλους. Αυτά κάνει ο «τρελλός δικτάτωρ»;;;Ρε Γιαννη πραγματικά πιστεύεις ότι η Βενεζουέλα και η Βόρεια Κορέα δεν είναι τόσο χάλια που το ετήσιο εισόδημα αυτών των χωρών είναι 2.000 το χρόνο και ο τρελός τους είχε το 2013 να κλαίνε γιατί πέθανε ο πατέρας του. Δεν θα σχολιασω που εκτελει οποιον στρατιωτη παει ενατια του.Δηλαδή ότι και να πιστεύεις είσαι ο μόνος που λες ότι η Βόρεια Κορέα δεν είναι τόσο χάλια.
Μη πιστεύετε επίσης για το ότι στη Κούβα και στη Βενεζουέλα ο κόσμος υποφέρει. Κρατήστε μικρό καλάθι. Ναι δεν περνάνε και υπέροχα με το εμπάργκο και με όλες αυτές τις δυσκολίες αλλά αυτά τα δεν έχουν χαρτί να σκουπιστούν δεν ισχύουν. Σου έχω πει Φώτη δεν θα απολογηθώ για κανέναν. Απλά ως ιστορικός θέλω να πω τα πράγματα με το όνομα τους. Ιδεολογικά μπορεί να μη με συμφέρει αλλά δεν θα αλλοιώσω την επιστήμη μου για να ικανοποιήσω ιδεολογικούς σκοπούς. Τι να πω; Ότι υπέφεραν οι άνθρωποι στο Ανατολικό Μπλοκ; Αφού η οικογένειά μου το έζησε το Ανατολικό Μπλοκ και ξέρω από πρώτο χέρι ότι δεν είναι έτσι όπως τα λέει η Δύση.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.906 μηνύματα.

23-04-22

16:30
Πραγματικά μερικές φορές αναρωτιέμαι αν μερικά άτομα γράφουν οτι γράφουν επειδή τα πιστεύουν αυτά η επειδή έχουν πέσει θύματα ακραίας προπαγάνδας. Δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται ένα παιδί 22 ετών να λέει ότι τα πράγματα στη Βόρεια Κορέα δεν είναι τόσο χάλια όταν βλέπουμε εκτελέσεις, εκλογές μόνο με ένα κόμμα, κρατική τηλεόραση που η παρουσιαστρια κλαίει επειδή την ανάγκασε η κυβέρνηση και ένα εισόδημα 170 δολάρια το μήνα. Είναι στεναχωρο επειδη έτσι πάμε 100 χρόνια πίσω.Ο Ριουζακι δεν υποστηρίζει τα σοσιαλιστικά συστήματα που εφαρμόστηκαν. Υποστηρίζει αυτά που δεν εφαρμόστηκαν!
Το φόρουμ ποτέ δεν σταματάει να με εκπλήσσει.
Ryuzaki
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Πολιτικός μηχανικός. Έχει γράψει 1.967 μηνύματα.

23-04-22

16:31
Πρώτα από όλα Φώτη να ξεκαθαρίσεις τη συμπεριφορά σου απέναντι στους συνομιλητές σου και να μην τους φέρνεις στα όριά τους. Όχι γιατί υποστηρίζεις κάτι διαφορετικό προς Θεού, αλλά βάζοντας λόγια στο στόμα τους που δεν είπαν.Νομίζω ότι η σύγκριση μεταξύ των ε οικονομικών συστημάτων έγινε για να σου δείξω ότι ανισότητες υπήρχαν και στον κομμουνισμο και όχι μονο στον καπιταλισμό που αναφέρεις, αλλά για να σου δείξω ότι μεταξύ των 2 αντιτηθεμενων συστημάτων δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο καπιταλισμός έχει πετύχει κατά κράτος ενάντια του κουμμουνισμου. Και προφανώς η διαφορά μου είναι ότι εγώ σου παρέθεσα στοιχεία ενώ εσύ απλά το τι πιστεύεις, αλλά ένα δείγμα που δείχνει ότι σέβομαι τη συζήτηση.
Πες μας λοιπόν ποιο είναι το ιδεατό σύστημα για εσένα ώστε να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα.
Γι αυτούς τους λόγους σήμερα δεν θα συνεχίσω άλλο τη συζήτηση.
Όσο για τον @Johnny15 φαντάζομαι τα ίδια θα έλεγαν και οι φεουδάρχες και οι ιεροεξεταστές για τους οραματιστές ενός πιο φιλελεύθερου συστήματος.

Επειδή όμως είναι και πάλι λάθος, ας κοιτάξει το ζήτημα της Ισπανικής Επανάστασης να πάρει μια γεύση.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 25 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 384 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Wonderkid
- Ilma
- Hased Babis
- giorgos5002
- J.Cameron
- Jack of Spades
- fmarulezkd
- Griff
- Libertus
- giannhs2001
- phleidhs
- Himalaian
- Joji
- Totreno
- Peter Pan13
- Αντικειμενικός
- GeorgePap2003
- Memetchi
- Unboxholics
- User2350
- Ryuzaki
- American Economist
- Scandal
- Johnny15
- taketrance
- ggl
- back2967
- parrot/παπαγάλος
- Εχέμυθη
- charmander
- camil
- jj!
- Στεφανος56
- Μαυρίκιος
- oups
- Paragontas7000
- ougka pougka
- snowy
- Maraki4you
- Wilsongeo
- fourkaki
- ΘανάσοςG4
- harry akritas
- ]ifrit[
- SlimShady
- Metalhead_4_life
- louminis
- johnsala
- Εριφύλη
- don't touch
- Mexicanos
- Phys39
- grtt
- ag97
- m.kannavia3
- Giii
- Stefania Geo
- Αρίκος
- VFD59
- Sosstoss
- Dreamer_SW
- hirasawayui
- petran_95
- Cookie_Monster
- Kinan
- Ήβηηη
- Athens2002
- tsiobieman
- Satan Claus
- gregory nub
- azula
- Mt73
- Viedo
- allall1
- Meow
- Αλκης Κ.
- nimbus
- TehWinnerGR
- Σαλιγκαρης
- chester20080
- kostas_01
- fockos
- makis999
- Appolon
- korlef
- Jimmy20
- Selfcare
- Nikos350zed
- desp1naa
- George9989
- VasoGrimes
- Panos_02
- Kassiopi
- Mapas26
- Stelios725
- math1234
- Αλκίμαχος
- AK-92
- Mhtrogoal
- CiNeFiL
- skot
- Nickx
- Unseen skygge
- Lucifers
- Cupid
- eukleidhs1821
- jims
- Nina-nana
- lil
- efiger
- Citylights
- physicscrazy
- Helen93
- Φωτεινη Τζα.
- ιμοτζι
- aggelosst9
- Sevasti
- 2Pac
- Thundergirl
- kopii
- gewrgia0298
- Red
- JimRav
- Anna Glamorous
- Uncle Curtis
- True Sigma
- Μάρκος Βασίλης
- T C
- Sense
- Tangible
- An_uknown_world
- kingkonstas
- Karim10
- Slytherin
- Nala
- TonyMontanaEse
- anastasis06
- orange crush
- nicole1982
- igeorgeoikonomo
- leo41
- Samuel
- WhaleOilBeefHooked
- Scott
- 1011
- sunsetpp
- Loozen
- jimis2001
- Μανος39
- Τodoroki
- Freya Goddes
- kostas83
- Xatzi
- Erudinam
- KGGS
- Tsepeto
- Νηματολάγνος
- Luke.
- Dimitris2001
- epote
- iminspain
- McManus
- Ace of Spades
- Aksak
- nikoslavi
- malenaaa
- CoolCowboy
- Ευθυμος
- WayfaringStranger
- ιδιοτροπος
- fretoe
- Vindemiatrix
- don_vito
- johnietraf
- Πέτρος Χουχούλης
- Γατόπαρδος.
- Στωικος
- orchidea
- Αναήλ
- LeoDel
- Μπούκας ο Δεύτερος
- Tzav
- Vivitsous
- Power-13
- Snoopy Doo
- margetta
- Θάνος
- element skate
- Toumpa
- Polipolikalos
- Αγάπη_Πλατωνική
- unπαικτable
- Mara00
- elli russu
- Χαρουβιάν
- pink_panther
- EiriniS20
- edweimaste
- David?
- VforVendetta
- dimospap
- kogba
- L_D
- Corona Borealis
- εξ_άγγελος
- the japanese
- Βλα
- alexrami
- kiyoshi
- Angelo27
- Κλημεντίνη
- Stefanosxios
- D.a.i.s.y
- Rene2004
- g_i_a_n_n_i_s_
- Idontknoww
- PromitheasGatos
- kauphy
- mickie
- MarilynSt
- dazed
- T20
- uni77
- den antexw allh apotyxia
- kastoras
- GiorgosAsi
- Έμμα
- Forgetit
- katelogic
- iManosX13
- MarcoReus
- gwgw_5
- Geometric!
- JohnGreek
- panagiotis econ
- Mantri
- betonieras
- panagiotis G
- Georgiapon25
- SkyBlu
- angel of death
- Jocaste
- DonaeB
- Hyper_
- Tony77
- GoddamnRight
- Ermioni89
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.