Υιοθεσία κατοικίδιου

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 1,490 μηνύματα.
Καλημέρα. Σκέφτομαι να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι. Το σκέφτομαι όμως και το ψάχνω πρωτα. Πιστευω θα είναι μια πολυ καλη παρεα για τα παιδιά μου, θα τους κάνει καλό ψυχικά και από τη δική μου πλευρα επειδή θα ήθελα κι άλλο παιδι αλλα δεν μου βγαίνει, θα προτιμησα αυτή μου την ανάγκη για φροντίδα να την εναπόθεσω σε ένα ζωακι.
Θα ήθελα να μου κανετε έναν προυπολογισμο για τα κόστη τα έξοδα του, περι διατροφής και ψυχαγωγίας του και νόμων για τα κατοικίδια. Δηλαδή που επιτρέπονται και που όχι και οποιαδήποτε άλλη πληροφορια.
Τέλος, θέλουμε συγκεκριμένη ρατσα. Να προτιμησω να το αγοράσω από ιδιώτη, εκτροφείο ή τι άλλο;

Ευχαριστώ!!!
 

Pak

Επιφανές μέλος

Η Πακοτίνι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 10,011 μηνύματα.
Καταρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσεις τη διαφορά ανάμεσα στο υιοθετώ και στο αγοράζω. Στον τίτλο κάνεις λόγο για υιοθεσία, αλλά κλείνεις το μήνυμα σου ρωτώντας από που θα ήταν καλύτερο να αγοράσεις. Προσωπικά είμαι υποστηρίκτρια της υιοθεσίας, αλλά φυσικά εσύ μπορεί να θέλεις να αγοράσεις ένα κατοικίδιο. Απλά ας μην ξεχνάμε ότι με την αγορά ενός ζώου μεταξύ των άλλων στηρίζουμε και τα παράνομα εκτροφεία...

Να σε βοηθήσω με αυτά που ρωτάς δεν μπορώ, γιατί πραγματικά δεν έχω ιδέα πόσο μας στοιχίζει ο σκύλος μας, ωστόσο θέλω να κάνω λόγο για το θέμα της ράτσας. Δεκτό και σεβαστό να θέλεις ράτσα και δεν μπορώ να σου πω τίποτα πάνω σε αυτό, απλά μπορεί να βρεις ράτσα και σε φιλοζωικές οργανώσεις ακόμα και στον δρόμο.
Ναι, καλά άκουσες στον δρόμο. Ετσι ακριβώς βρήκα τον σκύλο μου, ο οποίος δεν είχα ιδέα ότι ήταν ράτσα όταν τον πήγα στο σπίτι μου (στον κήπο μου για την ακρίβεια, μην τρομάξετε) για να του δώσω νερό και να καλέσω τη φιλοζωική. Ηταν ένα κοκαλιάρικο, ξεμαλλιασμένο, πανβρώμικο ζώο που είχε πέσει στο πεζοδρόμιο και δεν μπορούσε να αναπνεύσει από τη ζέστη και την πείνα (ήταν Ιούλιος μήνας). Θυμάμαι σαν και χθες που του έστειλα φιλάκι (το συνηθίζω με τα ζώα) και σηκώθηκε και προσπαθούσε κούτσα κούτσα (γιατί ήταν και κουτσό, νομίζω δεν το ανέφερα πριν) να με ακολουθήσει.

Οποτε βγαίνω στον κήπο του πατρικού μου και βλέπω πόσο ζωντανό είναι πραγματικά γεμίζει χαρά η ψυχή μου. Οσοι έχουν περιθάλψει αδέσποτα νομίζω μπορούν να με καταλάβουν.

Ωστόσο ναι, η απάντηση στο ερώτημα "αγορά ή υιοθεσία; " είναι καθαρά δική σου επιλογή όσο και να θέλω να βρουντοφωνάξω το χιλιοειπωμένο σύνθημα "adopt don't shop".
 

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 1,490 μηνύματα.
Κόστη ; νόμοι; κάτι από όλα αυτα γνωρίζεις;
είπες δε ξερεις ποσο σου κοστίζει. Πιθανόν και σίγουρα εικάζω θα ξέρουν οι γονείς σου. Αν θελεις, να τους ρωτησεις. Πάνω κάτω ετήσια. Τα έξοδα του. Διατροφή επίσης. Ξηρά τροφή η κανονικό δικό μας φαγητό. Τι επιτρέπεται και τι όχι.
 

Joji

Διακεκριμένο μέλος

Η Τζότζι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 6,824 μηνύματα.
Λοιπόν, cracks knuckles

Για εμένα έχει μέγα σημασία το ερώτημά σου αυτό
Τέλος, θέλουμε συγκεκριμένη ρατσα. Να προτιμησω να το αγοράσω από ιδιώτη, εκτροφείο ή τι άλλο;
Και θα σου απαντήσω, με όσες γνώσεις έχω πάνω στο θέμα αυτό. Με τον όρο "σκύλος ράτσας" πολλοί μπερδεύονται, λόγω παραπληροφόρησης. Όταν μιλάμε για καθαρόαιμο σκύλο, λοιπόν, αναφερόμαστε σε έναν σκύλο ο οποίος ακολουθεί το πρότυπο φυσιογνωμίας και τηρεί τα χαρακτηριστικά για τα οποία έχει εκτραφεί εξ' αρχής. Δεν είναι όλοι οι σκύλοι συντροφιάς. Οπότε είναι σημαντικό το ψάξιμο πάνω στην φυλή για την οποία ενδιαφέρεσαι. Τα γονίδια παίζουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο στην συμπεριφορά ενός σκύλου, και στο τελικό του μέγεθος, απαιτήσεις κ.ο.κ. Ένας καλός εκτροφέας, της φυλής για την οποία εσύ ενδιαφέρεσαι, θα σιγουρευτεί για όλα αυτά.

Δεν το συζητώ για pet shops. Ούτε απ' έξω μην περάσεις. Μεγάλο ποσοστό, αν όχι το 100%, των σκύλων, έρχονται από τα λεγόμενα puppy mills. Ψάξε τα, αν θες.

Στο θέμα υιοθεσίας τώρα. Ναι, συμφωνώ στο να υιοθετήσεις, ΑΛΛΑ, και αυτό είναι μεγάλο αλλά, είναι σχεδόν αδύνατον να βρεις καθαρόαιμο σκύλο, και συγκεκριμένα αυτόν για τον οποίο ενδιαφέρεσαι, όσο popular και αν είναι. Και μπορεί να σου παρουσιάσουν έναν σκύλο ως καθαρόαιμο επειδή μάλλον μοιάζει στο πρότυπο αλλά αυτό είναι κάτι λανθασμένο. Αν ο σκύλος δεν προέρχεται από εκτροφείο, με τα χαρτιά του, και καθαρό background, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Μεγάλη σημασία έχει η εκπαίδευση όμως όπως είπα πιο πριν, μεγαλύτερη έχουν τα γονίδια. Εκείνα καθορίζουν πόσο εύκολα ή δύσκολα θα εκπαιδευτεί ένας σκύλος (άλλοι είναι περισσότερο και άλλοι λιγότερο stubborn), αν έχει πιθανότητα να εμφανίσει aggression issues και πάει λέγοντας. Μερικές φυλές είναι πιο επιρρεπείς σε συμπεριφορικά θεματάκια και αυτά τα θεματάκια εμφανίζονται και συχνά στα ημίαιμα όπου δεν ξέρεις και από που κρατάει η σκούφια τους. Για παράδειγμα, έχει αποδειχθεί, και είναι ακόμα γραμμένο στο πρότυπο των Pit Bull από την UKC το εξής:

Screenshot_20220509-110640_Chrome.jpg

Οπότε δεν είναι τόσο τυχαίο στην τελική που δεν τα πάνε καλά με άλλους σκύλους ή η πλειοψηφία των επιθέσεων σε σκύλους είναι από Πιτ. Είναι όλα αυτά καθαρόαιμα; Όχι, όμως ότι μοιάζει σε Pit δεν είναι Λαμπραντόρ και το αντίστροφο.

Αν αποφασίσεις να υιοθετήσεις λοιπόν, τον σκυλάκο από φιλοζωική, να ξέρεις πως κατά πάσα πιθανότητα θα πάρεις έναν σκύλο ημίαιμο. Όσο και να μοιάζει στην φυλή την οποία θέλεις. Εκτός αν είσαι τόσο τυχερή και πέσεις όντως σε καθαροαιμία. Ψάξε αν τα πάει καλά με παιδιά, αν είναι reserved με τους ξένους, αν αν αν. Και τότε και μόνο τότε, πήγαινε σε εκτροφέα που ασχολείται με την συγκεκριμένη φυλή και πες του, "Θέλω αυτό". Θα σε καθοδηγήσει κατάλληλα. Όμως πρόσεχε διότι παίζει και απατεωνιά.

Εγώ την Άρυα την υιοθέτησα. Ήταν πολύ δύσκολη σαν κουτάβι, πολύ υπερκινητική, δάγκωμα, κλάμα, κακό. Μου είχε δείξει σημάδια πως δεν τα πήγαινε καλά με άλλους σκύλους, τα αγνοούσα, και τώρα μεγάλωσε και έχει severe aggression issues το οποίο υποθέτω πως είναι γενετικό. Μπορεί δηλαδή να βελτιωθεί ως έναν βαθμό, αλλά όχι εντελώς. Θα ήταν ελαχιστοποιημένες οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο σε σκύλο καθαρόαιμο. Γιατί ξέρεις ότι, γενετικά, ακόμα και με 0 εκπαίδευση σε αυτό το κομμάτι, ο σκύλος σου τα πάει καλά με άλλους. Τώρα εξωτερικοί παράγοντες που μπορεί να το προκαλέσουν, δεν ξέρω, απλά ξέρω ότι όσο πιο καλοδουλεμένος είναι, τόσο λιγότερες οι πιθανότητες να πέσεις εκτός προτύπου. Και για εμένα το πιο σημαντικό είναι να τονώνειςτα χαρακτηριστικά αυτά. Πήρες σκύλο φύλακα; Φοβερά, τον ήθελες για αυτόν τον λόγο; Θαυμάσια. Δούλεψέ τον, και θα διαπρέψει σε αυτό. Και θα είναι πολύ πιο εύκολο να εκτελέσει την εργασία αυτή από έναν σκύλο ημίαιμο. Και θα την κάνει και πιο αποτελεσματικά.

Στο δια ταύτα, και για να μην σε κουράζω, σκέψου τι θέλεις, σε θέμα temperament αρχικά. Ψάξε το, μην πας μόνο βάσει της εμφάνισης. Και αν θέλεις έναν σκύλο επειδή είναι όμορφος, ψάξε και όλα τα υπόλοιπα. Αν για εσένα είναι αμελητέο το κομμάτι αυτό το συμπεριφορικό και δεν σε νοιάζει να το παίξεις λίγο Τζόκερ, προτίμησε την φιλοζωική.
 

Skiyo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,935 μηνύματα.
Καλημέρα. Σκέφτομαι να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι. Το σκέφτομαι όμως και το ψάχνω πρωτα. Πιστευω θα είναι μια πολυ καλη παρεα για τα παιδιά μου, θα τους κάνει καλό ψυχικά και από τη δική μου πλευρα επειδή θα ήθελα κι άλλο παιδι αλλα δεν μου βγαίνει, θα προτιμησα αυτή μου την ανάγκη για φροντίδα να την εναπόθεσω σε ένα ζωακι.
Θα ήθελα να μου κανετε έναν προυπολογισμο για τα κόστη τα έξοδα του, περι διατροφής και ψυχαγωγίας του και νόμων για τα κατοικίδια. Δηλαδή που επιτρέπονται και που όχι και οποιαδήποτε άλλη πληροφορια.
Τέλος, θέλουμε συγκεκριμένη ρατσα. Να προτιμησω να το αγοράσω από ιδιώτη, εκτροφείο ή τι άλλο;

Ευχαριστώ!!!
Καλησπέρα, τα έξοδα ένος κατοικίδιου δεν είναι πολύ μεγάλα αλλά θα σου πω τα βασικά.
-Άμπουλα 1 φορά το εξάμηνο 10-15 ευρώ ( η αμπουλα είναι για τους ψύλλους και ιδανικά το βάζεις κάθε φθινόπωρο και άνοιξη που είναι η εποχή των ψύλλων, αν θα περνάει πολύ ώρα έξω )
-Κολάρο σκαλιμπορ γύρω 20 ευρώ 2 φορές το χρόνο, πάλι είναι για τη προστασία από ψύλλους, τσιμπούρια και διαρκεί γύρω 4-6 μήνες

- Στείρωση 80-200 ευρώ ανάλογα με το φύλο και τον κτηνιατρό. Εγώ πιστεύω ότι η στείρωση θα είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα κάνεις στο σκύλο, καθώς τα σκυλία στη πάροδο του χρόνου θα ηρεμήσουν, γλυτώνουν από καρκίνους προστάτη ή πυομήτρα και ότι δεν συμβάλεις στη ανέλεγκτη αύξηση αδέσποτων. Είναι ρουτίνα για τους κτηνιάτρους η στείρωση. Καλύτερα να στειρωθεί ο σκύλος όταν κλείσει 1 χρόνων ή αν είναι θηλυκό μόλις κάνει τη πρώτη περιόδο της. Αν ο κτηνιάτρος σας πει να στειρωθεί μόλις κάνει τη πρώτη γέννα της, άλλαξτε κτηνιατρό γιατί αυτός θέλει να τσεπώσει χρήματα από τη γέννα. Θα σας ενημερώσει κατάλληλα ο κτηνιατρός για τη στείρωση.

- Εμβόλιο το αντιλυσσικό 1 φορά το χρόνο, είναι υποχρεωτικό από τη νομοθεσία, 40 ευρώ, είναι και άλλα εμβόλια αλλά δεν θυμάμαι τώρα.

Διατροφή: η ξηρά τροφή ανάλογα με τα κιλά του σκύλου μπορεί να πάει 40-60 ευρώ το μήνα και παραπάνω για τις λιχουδίες πχ μπισκότακια ή στικς.

Παιχνίδια, κρεβάτι για το σκύλο, κτλ πάρτε τα φθηνά γιατί σε 2 μήνες δεν θα υπάρχουν ειδικά αν θα είναι κουτάβι και έχουν τη τάση να μασουλάνε τα πάντα οπότε μην πάρετε ακριβά ελπίζοντας να κρατήσουν καιρό.

Από νομοθεσία, φρόντισε ο σκύλος να μην κάνει φασαρία τις κοινές ώρες ησυχίας, να μην είναι μόνιμα στο μπαλκόνι, να μαζεύεις τα κακά του σκύλου από το δρόμο.

Ο σκύλος θέλει το λιγότερο 3 βολτές τη μέρα να εκτονωθεί άλλιως ο σκύλος θα κάνει το λιγότερο ζημίες στο σπίτι. Επίσης πολλά σκυλία έχουν άγχος του αποχωρισμού το οποίο με κατάλληλη εκπαίδευση θα διορθωθεί το πρόβλημα.
Αν θες καθαρόαιμο μόνο από νόμιμο εκτροφείο, όχι από ιδιώτη.

Να σε ενημερώσω, στις διακοπές έχεις σκεφθεί τι θα κάνεις; Αν θα το παίρνεις μαζί σου ή θα το αφήσεις κάπου με επι πληρωμή; Για τους ιδιόκτητες σκύλων είναι ένα θέμα που τους βασανίζει κάθε χρόνο γιατί δεν είναι όλα τα μέρη φιλικά προς στα σκυλιά. Θέλει ένα σοβαρό ψάξιμο στα ξενοδοχεία, στις ταβέρνες... Πολλοί πλεον δεν πάνε διακοπές. Υπάρχουν και ξενοδοχεία σκυλιών να τα αφήσεις για λίγες μέρες.
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τέλος, θέλουμε συγκεκριμένη ρατσα. Να προτιμησω να το αγοράσω από ιδιώτη, εκτροφείο ή τι άλλο;

Ευχαριστώ!!!
Απο ιδιωτη καποιο γνωστο ή φιλο, ξεκαθαρα πλεον και οχι απο εκτροφειο ..
Την απτησαμε εμεις ετσι, σκασαμε ενα σκασμο λεφτα και το καημενο δεν αντεξε παρα μονο 5 χρονια και αυτα με παρα πολλα προβληματα γιατι ως γνωστο αν θελεις καμια σπανια ρατσα οι αιμομυξιες πανε συννεφο και αυτο μετα οδηγει σε πολλα προβληματα ..
Καθε τρεις και λιγο κατι μας εβγαζε ,πολυ ευαίσθητα και στο τελος πεθανε απο ανεπαρκεια νεφρων το οποιο ανακαλυψαμε οτι η αιτια ηταν αυτη ...

Ποσες εξετασεις καναμε για αυτη την ψυχουλα ,καθε τρεις και λιγο αιματολογικες για να δουμε τι συμβαινει ..
Δεν θα σου πω για κοστολογια ,τρελα ..
Θα σου πω ομως πως και το ιδιο βασανιστικε....

Μπες σε σελιδα φιλοζωικων ,εκει συχνα βγαζουν αγγελιες και εχουν και καποια ρατσας αρκει να τα προλαβεις ..
Απο εκει υιοθετησαμε αυτο που εχει τωρα η κορη μου μαζι της ..

Πληρωσαμε μονο το ταξι που θα μας το φερει γιατι ηταν απο αλλη πολη και ηρθε κανονικα με το βιβλιαρακι του ,το τσιπακι του και φυσικα ολα τα χαρτια υιοθεσιας ..

Τα αλλα κοστοι στα ειπε ο George δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο ..
Απλα να ξερεις ειναι μια πολυ μεγαλη ευθυνη οταν θα φευγεις, πως θα ταξιδευεις ,καταλύματα ειδικα για κατοικιδια και να ξερεις πως θελει την ιδια φροντιδα που θελει και ενα παιδι πολλες φορες ;)
 

Joji

Διακεκριμένο μέλος

Η Τζότζι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 6,824 μηνύματα.
Απο ιδιωτη καποιο γνωστο ή φιλο, ξεκαθαρα πλεον και οχι απο εκτροφειο ..
Σταματήστε την παραπληροφόρηση :) Μια κακή εμπειρία δίκη σου δεν αντιπροσωπεύει όλους τους εκτροφείς. Υπάρχουν αξιόλογα εκτροφεία και με καλό ψάξιμο, θα μείνεις ικανοποιημένος.
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Σταματήστε την παραπληροφόρηση :) Μια κακή εμπειρία δίκη σου δεν αντιπροσωπεύει όλους τους εκτροφείς. Υπάρχουν αξιόλογα εκτροφεία και με καλό ψάξιμο, θα μείνεις ικανοποιημένος.
Δεν ειναι μονο δικη μου και πλεον ειμαι κατα ολου αυτου ..
Αιμομηξιες υπαρχουν και νομιζω πρεπει να πληροφορηθεις καλυτερα τι υπαρχει και πως κινειται ο επαγγελματικος κοσμος που δυστηχως η μονη εννοια του ειναι περισσότερα χρηματα ;)

Ας αναλογιστουμε γιατι γινεται ολο αυτο ειδικα με τις σπανιες ρατσες και οτι υπαρχει και πληστηριασμος αυτων των ψυχων με σκοπο το κερδος ..

Και αυτο παραπληροφορηση ειναι :bleh:

Αδεσποτα ουκ ολιγα ,φιλοζωικες εξισου ..
Υιοθεσια και μονο υιοθεσια πλεον υποστηριζω εγω και δεν εχω την απαιτηση να το κανουν και αλλοι ,απλα το συστηνω σε αυτους που ζητουν την αποψη μου χωρις ιχνος παραπληροφορησεις καλη μου ..

Δεν μπορουμε ομως να δηλωνουμε φιλόζωοι ,ευαίσθητοι και να κλεινουμε τα ματια σε ολο αυτο το εμποριο:)
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Natsuko

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Natsuko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 141 μηνύματα.

Οι φίλοι δεν αγοράζονται… υιοθετούνται!

 

Joji

Διακεκριμένο μέλος

Η Τζότζι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 6,824 μηνύματα.
Ας αναλογιστουμε γιατι γινεται ολο αυτο ειδικα με τις σπανιες ρατσες
Πες μου μια.

Υιοθεσια και μονο υιοθεσια πλεον υποστηριζω εγω
Δεν θέλω να σε τρομάξω, αλλά και το να υποστηρίζεις αποκλειστικά την υιοθεσία κακό είναι. Γιατί θα έρθει ο χ και ο y που δεν ξέρει περί σκύλων, θα του πεις εσύ, πάρε από φιλοζωική, χωρίς συγκεκριμένες προδιαγραφές, και θα σου μιλήσω για κουτάβι τώρα, όπου δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, για το τελικό του μέγεθος ή το ταμπεραμέντο. Θα το πάρει λοιπόν κάποιος αυτό το σκυλί, και μπορεί να του βγει φοβικό, επιθετικό και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, μεγαλύτερο από όσο περίμενε, με προβλήματα, αλλεργίες κ.ο.κ. και θα σου πει μετά «Εγώ δεν μπορώ να το στηρίξω πλέον οικονομικά, ή, δεν αντέχω πλέον με το τάδε πρόβλημα». Αυτό είναι κάτι που έχεις λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσεις αν πάρεις σκύλο από εκτροφείο, και τονίζω νόμιμο και καλό εκτροφείο.

Δεν είναι κακό να θέλει να ξέρει ο άλλος τι βάζει στο σπίτι του. Και τα ημίαιμα μπορούν να είναι εξαιρετικά. Και είναι καλή επιλογή για όποιον δεν θέλει να διαθέσει λεφτά και νιώθει ότι δεν χρειάζεται κάτι συγκεκριμένο. Όμως και αυτά, έχουν καταλήξει πίσω στον δρόμο, λόγω αυτών που ανέφερα πιο πάνω και άλλων πολλών θεμάτων.
 

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 1,490 μηνύματα.
Ευχαριστώ
Αν έχω απορία επανέρχομαι
Όσο για την υιοθεσία μη βγάλετε τα μάτια σας τώρα αφορμή εμένα. Εγώ θα αγοράσω καθώς να υιοθετήσω αυτή τη ρατσα αποκλειεται δεν υπάρχει. Θα το ψάξω όμως
Φίλο ιδιώτη να ζευγαρώσει δεν έχω καλά θα ταν να μας έδινε ένα κουτάβι
Τα λέμε παλι ! :)
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ευχαριστώ
Αν έχω απορία επανέρχομαι
Όσο για την υιοθεσία μη βγάλετε τα μάτια σας τώρα αφορμή εμένα. Εγώ θα αγοράσω καθώς να υιοθετήσω αυτή τη ρατσα αποκλειεται δεν υπάρχει. Θα το ψάξω όμως
Φίλο ιδιώτη να ζευγαρώσει δεν έχω καλά θα ταν να μας έδινε ένα κουτάβι
Τα λέμε παλι ! :)
Poodle mini ....Αυτό ήθελα να είναι το επόμενο που θα έπαιρνα αλλά πραγματικά μονο στα συγκεκριμένα εκτροφεία που είχαμε πάρει την ψυχούλα μας βρίσκω και αυτό φυσικά με παραγγελία και ειναι αυτό που με σταματάει ..
Πραγματικά πεθαίνω για αυτά, δεν υπάρχουν !!!

Ποιο θέλεις εσύ?
 

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 1,490 μηνύματα.
Poodle mini ....Αυτό ήθελα να είναι το επόμενο που θα έπαιρνα αλλά πραγματικά μονο στα συγκεκριμένα εκτροφεία που είχαμε πάρει την ψυχούλα μας βρίσκω και αυτό φυσικά με παραγγελία και ειναι αυτό που με σταματάει ..
Πραγματικά πεθαίνω για αυτά, δεν υπάρχουν !!!

Ποιο θέλεις εσύ?
Ένα της Μάλτας! Το θέλει ο γιος και η μια κόρη!! Έχουν ξετρελαθει
 

Joji

Διακεκριμένο μέλος

Η Τζότζι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 6,824 μηνύματα.

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ένα της Μάλτας! Το θέλει ο γιος και η μια κόρη!! Έχουν ξετρελαθει
Είναι να μην ξετρελαθείς!!!

Μια από τις ράτσες που δεν αφήνουν ίχνος τρίχας και είναι αξιαγάπητα

Γιατί εγώ τα ψάχνω πολυ και αυτα ...τρελενομαι να βλέπω ανθρώπους να κυκλοφορούν με ρούχα γεμάτα τρίχες από ζώα και γενικά τα αγαπάω τα λατρεύω αλλά αυτή την μυρωδια και την τρίχα μέσα στο σπίτι δεν την θέλω....

Αυτα ρε συ βρίσκονται και έτσι, παρά πολλοί έχουν, ψάξω λιγάκι!
 

Guest 709611

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Προσυπογράφω, για τα Μαλτεζάκια...

Αξιαγάπητα, ήρεμα, παιχνιδιάρικα, φιλικά (ακόμα και στα μωρά, κάτι πολύ σημαντικό...) και δεν μαδάνε, καθόλου...

Άλλο ένα συν, είναι ότι δεν χρειάζονται βόλτα κάθε μέρα (είχα χάσκυ, παλαιότερα, και το βγάζαμε 3 φορές την ημέρα...)...
 

Skiyo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,935 μηνύματα.
Ένα της Μάλτας! Το θέλει ο γιος και η μια κόρη!! Έχουν ξετρελαθει
Μάλτεζ έχει η γειτόνισσα και μια φίλη της μητέρας μου, παιχνιδιάρικα, υπάκουα και δεν μαδάνε.
Δεν θέλουν πολύ βόλτα και γενικά είναι του σπιτιού. Μόνο που θέλει φροντίδα στη τρίχα τους και στα μάτια τους γιατί λόγω της τρίχας τους μπαίνουν λιγο στα μάτια και βγάζουν δάκρυα.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,483 μηνύματα.
Πάντως μην τα ταιζετε κονσέρβες αν θέλετε να ζήσουν περισσότερο.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top