Θα αφήνατε την Ελλάδα για μια καριέρα στο εξωτερικό;

Θα αφήνατε την Ελλάδα για μια καριέρα στο εξωτερικό;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 239)
  • Ναι

    Ψήφοι: 195 81.6%
  • Όχι

    Ψήφοι: 43 18.0%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 1 0.4%

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,441 μηνύματα.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,280 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,441 μηνύματα.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,280 μηνύματα.
Γιατι ειναι μαλακες μηπως;Μην το αναλυσουμε.Μαλακες και στους κατοικους της και σε ολο τον πλανητη,Φακτ.
Ισχύει αρκετά αυτό που λες. Πάντως θεωρώ ότι ο Καναδάς δεν έχει σχέση με τις ΗΠΑ , την θεωρώ χώρα Ευρωπαϊκών προτύπων επειδή ήταν χρόνια υπό βρετανική κυριαρχία και έχουν μια παιδεία.
 

taketrance

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο taketrance αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,031 μηνύματα.
Είναι χαρακτηριστικό ελληνικό στοιχείο να κάνουμε τη ζωη στο εξωτερικό τόσο μεγάλο θέμα.
Όπως έγραψα και στο Φώτη πιο πίσω, δεν υπογράφει κανένας συμβόλαιο όταν πάει στο εξωτερικό με την δέσμευση να μείνει εκεί 10 χρόνια και να ξεχάσει την Ελλάδα. Ο κόσμος το παίρνει ένα βήμα τη φορά, πηγαίνει για σπουδές η δουλειά και βλέπει τι του ταιριάζει από όλες τις απόψεις και αν δεν του κάνει τότε η Ελλάδα πάντα εδώ θα ειναι για να γυρίσει πίσω όποτε θέλει.

Οι πολίτες των περισσότερων χωρών κάνουν κρα να ζήσουν στο εξωτερικό για λίγα χρόνια και να πάρουν νέες εμπειριες. Έχω γνωρίσει παρά πολλούς Αυστραλούς που παίρνουν την 2-έτη βίζα για να ζήσουν στην Βρετανία και να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, έχω συναδέλφους Αμερικανούς που έκαναν εσωτερική μετακίνηση στην εταιρία με κυριολεκτικά μισό μισθό για να ζήσουν στο Λονδίνο και στην Ευρώπη. Ακόμα και οι Ιταλοί, Ισπανοί, Τούρκοι που είναι ίδιας νοοτροπίας με εμάς σε πολλά πράγματα, είναι πολύ πιο άνετοι σε αυτό το θέμα. Ο κόσμος συνήθως πιάνει από τα μαλλιά ευκαιρίες να αλλάξει παραστάσεις και να ζήσει κάτι διαφορετικό.

Ο Έλληνας μόνιμα με τον φόβο μη χάσει τον ήλιο και το φαγητό της μαμάς, μην δεν μπορέσει να εγκλιματιστεί και με τη μιζέρια πως οτιδήποτε μη-ελληνικό δεν είναι καλό καλύτερα να μην το σκέφτεται καν κι ας μείνει μόνιμα στα ίδια.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,797 μηνύματα.
Ο Έλληνας μόνιμα με τον φόβο μη χάσει τον ήλιο και το φαγητό της μαμάς, μην δεν μπορέσει να εγκλιματιστεί και με τη μιζέρια πως οτιδήποτε μη-ελληνικό δεν είναι καλό καλύτερα να μην το σκέφτεται καν κι ας μείνει μόνιμα στα ίδια.

Πραγματικά είναι κάπως αστείο ένας λαός όπου στην αρχαία έκδοσή του να έχει γυρίσει όλον τον κόσμο είτε ως περιηγητής (βλ. Ηρόδοτος) είτε ιδρύοντας εμπορικές αποικίες όπως στη Μασσαλία, στην Κύπρο, στην Μάλμε της Σουηδίας, στη Ρηνανία Παλατινάτο της Γερμανίας, στην Ισπανική Προβηγκία, στο Παλέρμο της Ιταλίας, κτλ σήμερα να μένει δεμένος στο φουστάνι της μάνας του και να θεωρεί ποιότητα ζωής την μιζέρια. Μια από τα ίδια κάθε μέρα με ένα επίδομα ανεργίας ή καμία δουλίτσα της αρπαχτής. Αυτή η νοοτροπία νομίζω καλλιεργήθηκε μετά το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα του 1950 και φυσικά με τις ευλογίες της μεταπολίτευσης όπου για την καθιέρωση του κομματικού στρατού, κάθε ιδέα που είχε ανοιχτούς ορίζοντες, Ευρώπη, πρόοδο και αξιοκρατία πολεμήθηκαν όσο δεν πάει άλλο. Εννοείται ότι τότε έφυγαν πολλοί Έλληνες για ξένες χώρες αλλά υπήρχε μια διαφορά: ήταν άνθρωποι αγράμματοι και ανειδίκευτοι με φτώχεια πίσω τους και γενικά οι αναμνήσεις τους ήταν μόλις 10 χρόνια από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αντ' αυτού σήμερα μιλάμε με άλλα δεδομένα. Η έννοια της Ευρώπης έχει άλλη οικονομική και κοινωνική αναφορά.

Παρ' όλα αυτά με την εγχώρια προπαγάνδα των ΜΜΕ όταν άνθισε η ιδιωτική τηλεόραση και φυσικά με την πολιτική των κλειστών συνόρων, η Ελλάδα απομονώθηκε κάπως από την Ευρωπαϊκή ιδέα σε τομείς όπως παιδεία, εργασία και ίσως ότι δεν είχαμε και δεν έχουμε Ευρωπαίους εργαζόμενους ώστε να αλλάξουν τα μυαλά των Ελλήνων για τον κόσμο εκτός Ελλάδας. Ευρωπαίος δεν είναι μόνο όποιος επισκέφτεται την Ελλάδα ως τουρίστας και να του πουλάμε την κονσέρβα φασόλι ως φρέσκο φασόλι παραγωγής Δράμας. Δεν γίνεται λαοί από το μακρινό Βιετνάμ ή το Cape Town να ταξιδεύουν και να φτιάχνουν τη ζωή τους όπου γη πατρίς. Η ζωή παίδες, δεν είναι η χώρα, γεωγραφικά, αλλά οι άνθρωποι και η ζωή όπως τη ζούμε ΤΩΡΑ και όχι με εμμονές στο παρελθόν. Η νοσταλγία για το παρελθόν δείχνει απουσία παρόντος. Άσχημο αυτό..

Μου τη δίνει να ακούω Έλληνες να έχουν άποψη για ξένες χώρες και πατρίδες, για λαούς και κουλτούρες ενώ δεν έχουν ζήσει ως φορολογικοί πολίτες σε άλλη χώρα ούτε μισή ώρα.

Οι Έλληνες νομίζουν ότι πεθαίνοντας θα πάρουν μαζί τους και την Ελλάδα που έζησαν. Νομίζουν ότι η γη αυτή τους ανήκει σε παθολογικό βαθμό και ότι έξω από την γεωγραφική έκταση της Ελλάδας ζουν τέρατα, κακοί άνθρωποι και γενικά κάτι άλλο απροσδιόριστο. Βρίζουν μαζικά όλους του λαούς του κόσμου ειδικά τους Τούρκους σαν ο μέσος Τούρκος πολίτης να ευθύνεται που ο κάθε καραγκιόζης Έλληνας πήγε και πήρε δυο στεγαστικά δάνεια ενώ δεν έχει δεύτερο βρακί να βάλει ή φταίει ο μέσος Τούρκος επειδή ο μέσος Έλληνας δεν μπορεί να κάνει μια δουλειά της προκοπής λόγω προσωπικών επιλογών και ιδεολογικών αγκυλώσεων. Βάζουν και λίγο την ορθοδοξία, πατριωτισμό, Σώρρα, πατέρα και μητέρα Πλεύρη, Βελόπουλο, Γιάνη στο παιχνίδι σαν οι άλλοι λαοί να μην έχουν αξίες και ιδανικά. Σαν σε άλλες χώρες να μην ζουν άνθρωποι που να προσπαθούν το καλύτερο για τη ζωή τους και τα παιδιά τους.

Λυπάμαι για τους σύγχρονους Έλληνες όπου σε μεγάλο βαθμό με την εσωστρεφή και αντικοινωνική συμπεριφορά τους συμβάλλουν σε αυτό που είναι η Ελλάδα σήμερα. Μια κλειστή κοινωνία με άγνοια για τον πλανήτη μας. Βλέπουμε τον κόσμο από βιβλία και συστημική προπαγάνδα και όχι όπως είναι. Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία είναι στα πόδια μας και να το κάνουμε ολόκληρο θέμα για το πως μπορεί να είναι η ζωή στο Βερολίνο ή στη Στοκχόλμη με ξεπερνάει. Ναι, συμφωνώ να μείνουμε όλοι στην Ελλάδα με σοβιετικό κλείσιμο συνόρων αλλά δεν μας λέτε αν θα πρέπει να τρώμε στη μάπα την θέληση λίγων που επιβάλλουν ως τρόπο ζωής: ωχαδελφισμό, εργασιακή ανευθυνότητα, δουλειές του ποδαριού, μια ουτοπία κλίματος και παραλίας, απουσία στόχων και μόνιμο συμβιβασμό στην βλακεία με βάση ποιο τελικό σχέδιο. Πας να κάνεις μια ήρεμη συζήτηση για την σοβαρή επιστημονική κοινότητα που μπορεί να έχει η Ρουμανία στα Μαθηματικά και Φυσική από τη σοβιετική περίοδο και στην Ελλάδα, γελάνε οι ξερόλες και σου λένε για τις Ρουμάνες που δουλεύουν σε επαρχιακά κωλόμπαρα. Έχουν άποψη για τη Ρουμανία ενώ δεν έχουν ζήσει ούτε μισό λεπτό εκεί. Έτσι δεν είναι; Για εμάς να μην πουν κακό λόγο οι ξένοι.

Η πλειοψηφία των λαών του κόσμου αγνοεί την σημερινή Ελλάδα, την βλέπουν ως μια χώρα με ωραίες παραλίες για το καλοκαίρι με κάποια ιστορικά μνημεία του μακραίωνου παρελθόντος, δεν έχει κάποια σταθερά να αναφέρει στο σήμερα και συνεχώς ανατρέχουν στην μυθολογία λέγοντας πόσο σπουδαίοι ήταν κάποιοι Έλληνες που ούτε και εμείς τους συναντήσαμε ποτέ και το αστείο είναι ότι αισθητικό γούστο μας διαφέρει ολοκληρωτικά με το αισθητικό γούστο των αρχαίων Ελλήνων, που είναι γονιδιακά ίδιοι με μας (όπως λένε κάποιοι Έλληνες). Λοιπόν αφού οι Έλληνες αγαπούν την Ελλάδα, ποιος είναι ο πολιτισμός του 21ου αιώνα; Γιατί θα πρέπει να μας ξέρουν οι άλλοι λαοί; Για αρχιτεκτονικά ευρήματα 2.500 χρόνων πίσω;


1652827401727.png


Μήπως γι' αυτό το αρχιτεκτονικό τοπίο; Η φωτογραφία τι ποιότητα ζωής προσφέρει; Εννοείται ότι δεν θα αφήναμε την Ελλάδα αλλά όχι με την νοοτροπία πολλών Ελλήνων.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μου τη δίνει να ακούω Έλληνες να έχουν άποψη για ξένες χώρες και πατρίδες, για λαούς και κουλτούρες ενώ δεν έχουν ζήσει ως φορολογικοί πολίτες σε άλλη χώρα ούτε μισή ώρα.


Ξέρεις κάτι?
Διαβάζω τα ποστ σου και εμένα πλέον με λυπεί το γεγονός να θεωρούμε συμπατριώτης με κάποιον που ενώ γεννήθηκε και μεγάλωσε Ελλάδα επέλεξε να ζήσει έξω και το μόνο που κάνει πλέον ειναι να μας κουνα το δάκτυλο...

Κάλλιστα θα μπορούσα να πω οτι εσύ μου την δίνεις απίστευτα να έχεις άποψη από εκεί που είσαι..
Δεν φτάνω όμως σε αυγό το σημείο γιατί ξέρω γιατί το κάνεις ;)

Ξέρω τόσους Έλληνες που ζουν έξω αλλά πραγματικά αυτό το μίσος από εσένα δεν το έχω ξαναδεί.
Και λέω μίσος γιατί πλέον είναι εμφανές μέσα ΚΑΙ από αυτό..

Μίσος γιατί όμως?
Μήπως γιατί αναγκαστηκες να φύγεις καο έχασες όλα αυτά που τώρα υποτιμάς γιατί έτσι νιώθεις μόνο εσύ καλά?

Ξεχνάς μάλλον πριν λιγονκαιρο τι συζητούσαμε για την νοοτροπία των ανθρώπων εκεί και πόσο απογοητευμνος ήσουν...

Ένα θα πω ότι οι Έλληνες που ειναι πλέον εδώ, εργάζονται και που αντέχουν όλη αυτή την κατάσταση είναι πραγματική συπατριώτες μου ....
Ειναι άνθρωποι με πολύ μέγαλα αρχ@δι@ απο κάποιους άλλους που εφυγαν και τώρα το παίζουν Έλληνες αλλά μόνο αυτό δεν είναι...

Σκληρό έτσι?
Μόνο έτσι όμως πρεπει να εκφραζόμαστε σε όλους εσάς που το μόνο που κάνετε πλέον για την Ελλάδα ειναι να μας κουνάτε το δάκτυλο οπότε καμία αξία η υποτίμηση δεν μας προσφέρεται ;)

Ίσα ίσα το να είμαστε στον ευλογημένο τόπος μας, να έχουμε καταφέρει πάρα πολλά και να ζούμε αξιοπρεπώς μας γεμίζει μόνο περηφάνια...

Έπειτα το να υποστηριζουμε πλέον πως όποιος Έλληνας είναι εδώ και έχει κάποια οικονομική άνεση είναι γιατί έμαθε να κλέβει μόνο υποτίμηση προσφέρει και φυσικά ένα υπέροχο μαξιλαράκι για να μπορεί να κοιμάστε τα βράδια εφόσον η μοναξιά της ξενυτιας ειναι αυτή που ίσως μπορώ να δικαιολογήσω το μίσος που σας έχει γεννηθεί...

Μην παρερμηνευση κάνεις το ύφος του γραπτού μου λόγου ότι περιέχει θυμό..
Σε καμία περίπτωση, απλά κάποια πράγματα πλέον και ειδικά εδώ μέσα είναι εμφανές πλέον γιατί λέγονται..

Οπότε θα πω εγώ σε αυτούς ,ζήστε εσείς την υπέροχη ζωούλα σας στο εξωτερικό αφού έτσι είναι και σταματήστε να ασχολείστε με το τι κάνουμε εμείς εδώ..
Υποβαθμιζεις και κατηγορεις κάτι σε καθημερινή βάση όταν σου γίνεται εμμονη και απωθημένο..
Η μόνη λύση λοιπόν και εδώ είναι η αποδοχή της δικής του κατάστασης και όχι της οποιας Ελλάδας..

Πολύ πολύ καλημέρα μας λοιπόν σε μια χώρα που πραγματικά αυτή την περίοδο να ξυπνάς πολύ πρωί και να απολαμβάνεις το πρωινό σου στο μπαλκόνι σου είναι ευλογία, δώρο Θεού πραγματικά και δεν συγκρίνεται με ΤΙΠΟΤΑ :P

Χαμογελάστε βρε σεις και λίγο μια φορά και δείξτε μας ότι η ζωή σας στο εξωτερικό είναι τόσο καλή όσο θέλετε να υποστηρίζεται αλλά δυστηχως ούτε καν φαίνεται :bye2:
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,065 μηνύματα.
Όπως έχω πει κι άλλες φορές γραμμένες τις έχω τις πατρίδες και τις χώρες. Για μένα πατρίδα μου είναι όπου είναι οι δικοί μου άνθρωποι. Η έννοια της πατρίδας είναι δημιούργημα ανθρώπων που θέλουν να μας ελέγχουν και εγώ δε δέχομαι να με ελέγχουν. Δε νιώθω ότι έχω καμία σχέση με τους προγόνους μου ούτε νιώθω υποχρέωση να αφήσω κάτι μετά το θάνατο μου. Αν οι άνθρωποι αφήναμε αυτά τα δεσμά που μας κρατούν φυλακισμένους θα ήμασταν πολύ ευτυχισμένοι.

@nPb για σένα είναι καλά έξω γιατί εκεί περνάς καλά. Για τη Μαργαρίτα είναι καλά εδώ γιατί περνάει εδώ καλά. Γιατί πρέπει ο ένας να πείσει τον άλλον;
 

camil

Δραστήριο μέλος

Η camil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 798 μηνύματα.
Να προσθέσω ότι ώρες ώρες δεν αντέχονται κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού που βγάζουν απίστευτη μιζέρια κατακρίνοντας τη μιζέρια των Ελλήνων που ζουν εδώ.
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Όπως έχω πει κι άλλες φορές γραμμένες τις έχω τις πατρίδες και τις χώρες. Για μένα πατρίδα μου είναι όπου είναι οι δικοί μου άνθρωποι. Η έννοια της πατρίδας είναι δημιούργημα ανθρώπων που θέλουν να μας ελέγχουν και εγώ δε δέχομαι να με ελέγχουν. Δε νιώθω ότι έχω καμία σχέση με τους προγόνους μου ούτε νιώθω υποχρέωση να αφήσω κάτι μετά το θάνατο μου. Αν οι άνθρωποι αφήναμε αυτά τα δεσμά που μας κρατούν φυλακισμένους θα ήμασταν πολύ ευτυχισμένοι.
Δικη σου οπτικη προσεγγιση απολυτα σεβαστη και κατανοητη γιατι δεν μπαινεις στο τρυπακι να υποβαθμισεις κατι ωστε να καλύψεις την δικη σου ουτοπια
@nPb για σένα είναι καλά έξω γιατί εκεί περνάς καλά. Για τη Μαργαρίτα είναι καλά εδώ γιατί περνάει εδώ καλά. Γιατί πρέπει ο ένας να πείσει τον άλλο
Να πεισω ποιον και γιατι ?
Να ηταν δικος μου ,ανθρωπος μου ναι θα το δεχομουν τετοιο επιχειρημα ...
Στην προκειμενη περιπτωση ομως αντιλαμβανομαστε αν οχι οι περισσοτεροι πιστευω οτι ολο αυτο πλεον εχει αλλη ριζα ...
Εναν ανθρωπο που εκδηλα σε καθε θεμα βγαζει κατι τετοιο τοτε χανεις τα λογια σου ..

Για εμενα ομως που θεωρω πατριδα μου και δεν απαρνιεμαι ουτε ριζες ουτε προγονους μου γιατι ειναι σαν να αποριπτω ενα κομματι του ευατο μου και αυτων που σημερα ζω την ζωη μου ελευθερη ειναι δικαιωμα μου να πω το οτιδηποτε ή καλυτερα αλλο ενα χρεος μου ,ισως το μονο που εχω αποδεχτεί ;)


Απλα αναγνωριζω πραγματακια και ισως αν τα δει διαφορετικα καταλαβει πως το προβλημα δεν ειναι η Ελλαδα και η καθε Ελλαδα αλλα ισως μια πικρα δικη του ;)

Εφυγες ,γλυτωσες οποτε ποιος ο λογος για κατι τετοιο ?
Ποιος ο λογος να εστιαζεις ΜΟΝΟ στα αρνητικα ?

Ειναι η ιδια λογικη να παρω εγω μια χωρα του τριτου κοσμου και να την συγκρινω με την Ελλαδα ..
Αν το κανω αυτο μονο το δικο μου θεμα της απογοητευσης θα καλυψω γιατι πολυ απλα δεν υφιστατια κατι τετοιο ,ζω στην χωρα που επελεξα γιατι μου αρεσει οχι γιατι ειναι καλυτερη απο καποια αλλη
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,280 μηνύματα.
Εδώ να πούμε ότι εξαιτίας της Ευρωπαϊκής ένωσης η Ελλάδα απόκτησε τα παρακάτω μεγάλα έργα .

•) Αττικό Μέτρο
•) Αεροδρόμιο Αθήνας
•)Αττική Οδός
•) Ιωνία οδός
•) Γέφυρα Αντιρρίου
•) Άκτιο
•) Αναβάθμιση 27 περιφερειακών αεροδρομίων.
•) Επέκταση του Αττικού Μέτρο στη γραμμή 4.
•) Ίδρυμα πολιτισμού Σταύρος Νιαρχος.
•) Νέα επερχόμενοι αυτοκινητόδρομοι που γίνονται σταδιακά.

Αυτά να τα λέμε γιατί μερικοί κράζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση που αν δεν ήταν αυτη ακόμα θα είχαμε σαν εθνικό αεροδρόμιο το Ελληνικό που ήταν της κατοχής, το μετρο θα ήταν άγνωστη λέξη και ο μόνος μεγάλος δρόμος που θα είχαμε θα ήταν η Συγγρου.
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Μου τη δίνει να ακούω Έλληνες να έχουν άποψη για ξένες χώρες και πατρίδες, για λαούς και κουλτούρες ενώ δεν έχουν ζήσει ως φορολογικοί πολίτες σε άλλη χώρα ούτε μισή ώρα.

Τώρα που το λες αυτό, οι περισσότεροι ι-στεκιωτες δεν έχουν ζήσει ως φορολογικοί κάτοικοι ούτε καν στην Ελλάδα. Φοιτητές είναι και νομίζουν ότι ξέρουν πως λειτουργεί ο κόσμος. Σημείωσε το.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,065 μηνύματα.

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τώρα που το λες αυτό, οι περισσότεροι ι-στεκιωτες δεν έχουν ζήσει ως φορολογικοί κάτοικοι ούτε καν στην Ελλάδα. Φοιτητές είναι και νομίζουν ότι ξέρουν πως λειτουργεί ο κόσμος. Σημείωσε το.
Ακριβως αλλα δυστηχως ψηφιζουν :dash1:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αυτό είναι το ζουμί. Θεωρείς κάτι που συνέβη τυχαία (γεννήθηκες στην Ελλάδα) ως χρέος σου. Απλά διαφωνώ. Δικαίωμά σου είναι να το θεωρείς έτσι. :give_rose:
Και χρεος μου και τρομερη τυχη να προσθεσω !:)
Σκεψου να γεννιόμουν την διπλανη μας Τουρκια ή στην Συρια .....?

Και τωρα που το ξανασκεφτομαι τι μπορουσα να περναω σαν γυναικα που θα ηθελα να ζησω ολα αυτα που ζω και εχω σημερα , οχι τυχη ,ευλογια που το χρέος μου αυτο το κανει δεκαπλασιο ..

Που θα εβρισκα εγω τον αντρα μου(ξαναβρίσκεται τετοιος ηρωας :bleh: ),τους φιλους μου ?
Τετοιους ανθρωπους δοτικους και προσχαρους ?:)


Ειπαμε αλλος φτιαχνει μια ουτοπια για να ζει και αλλος μια πραγματικοτητα και την απολαμβανει ;)
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Ion.

Επιφανές μέλος

Η Sofia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8,129 μηνύματα.
Τώρα που το λες αυτό, οι περισσότεροι ι-στεκιωτες δεν έχουν ζήσει ως φορολογικοί κάτοικοι ούτε καν στην Ελλάδα. Φοιτητές είναι και νομίζουν ότι ξέρουν πως λειτουργεί ο κόσμος. Σημείωσε το.
Αν είμαστε 18-20 χρόνων παιδιά πως να ξέρουμε πως λειτουργεί ο κόσμος ? Το λέω επειδή μίλησες για φοιτητές .
Εγώ δεν ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο απλώς με βάση όσα έχω δει στον κοντινό μου κύκλο εξεφρασα μια άποψη.
 

camil

Δραστήριο μέλος

Η camil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 798 μηνύματα.
Καλά, μη νομίζεις πως κι αυτοί που λένε πως ξέρουν ξέρουν. Δεν είναι μόνο ζήτημα ηλικίας αλλά και ανοιχτού μυαλού.
 

Ion.

Επιφανές μέλος

Η Sofia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8,129 μηνύματα.
Καλά, μη νομίζεις πως κι αυτοί που λένε πως ξέρουν ξέρουν. Δεν είναι μόνο ζήτημα ηλικίας αλλά και ανοιχτού μυαλού.
Όχι δεν διαφωνώ σε αυτό που είπε απλώς λέω ότι είναι φυσικο κι επόμενο κάποιος στα 20 του να μη ξέρει πως λειτουργεί ο κόσμος
 

camil

Δραστήριο μέλος

Η camil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 798 μηνύματα.
Ναι, φυσικό είναι. Αυτό που δεν είναι τόσο φυσικό είναι να έχεις περάσει προ πολλού τα 20 και απλώς να μην αφήνεις την πραγματικότητα να διαψεύσει τα κολλήματά σου.
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,215 μηνύματα.
Υπάρχουν κάποιοι Έλληνες που μένουν εδώ επειδή είναι βολεμένοι ή δεν έχουν προσόντα που είναι σε ζήτηση έξω.

Υπάρχουν όμως και άλλοι που είναι εδώ απλά γιατί δεν έχουν λόγο να φύγουν.
Δηλαδή κάποιος που εδώ βγάζει χ λεφτά το μήνα τα οποία του επιτρέπουν να ζει καλά* και απασχολείται σε έναν κλάδο με ζήτηση και καλές συνθήκες εργασίας ή είναι επιτυχημένος ελεύθερος επαγγελματίας γιατί να φύγει στο εξωτερικό;

Ναι, πιθανότατα θα βγάζει περισσότερα λεφτά.
Και; Γιατί να το κάνει αν είναι ικανοποιημένος από τις συνθήκες της τωρινής ζωής του.

*Θες επειδή είναι αρκετά αυτά που πληρώνεται, θες επειδή έχει κληρονομήσει κάνα σπίτι να μένει χωρίς νοίκι ή να το νοικιάζει για έξτρα εισόδημα είναι αδιάφορο, το αποτέλεσμα μετράει.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,797 μηνύματα.
Δεν είναι τα λεφτά, τα προσόντα, και ότι άλλο μπορεί να ισχυριστείτε ότι έχουν αυτοί οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό ως φορολογικοί πολίτες. Το τονίζω, διότι ο τουρισμός είναι άλλο πράγμα. Είναι ότι αυτό που βλέπουν και ζουν καθημερινά στο εξωτερικό θα ήθελαν σε μεγάλο βαθμό να το ζούσαν και στην Ελλάδα. Είναι το περιβάλλον εργασίας ανθρώπινο και η κάθε μέρα δημιουργική, νιώθεις ότι προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο και είσαι ενεργός πολίτης. Στην Ελλάδα, νιώθεις μαϊντανός με μεταπτυχιακό και ειδικά όσο το μορφωτικό επίπεδο της οικογένειας/συγγενών/φίλων και γνωστών είναι χαμηλό, νιώθεις ότι ξεχωρίζεις άσχημα διότι δεν μπορείς να κάνεις όνειρα ή σοβαρή κουβέντα για δουλειές. Σε κοιτάνε με λύπηση. Ο τρόπος τους σε κάνουν να νιώθεις άσχημα που πήγες σχολείο γιατί δε βαριέσαι. Στη ζωή δεν πρέπεις να έχεις απαιτήσεις αλλά θα πρέπει να κάνεις αυτό που κάνουν όλοι. Τι; Δεν σου λένε. Υπάρχει όμως δουλειά: γκαρσόνι, μπαρτέντερ, ντελιβεράς, νυχού, αγρότης, παίχτης σε ριάλιτι επιβίωσης, τραγουδιστής, κομμωτής, κτλ. Ή κάτι από αυτά ή τίποτα. Δεν υπάρχει η κουλτούρα της προόδου, της αριστείας (όχι όπως την εκφύλισε η κυβέρνηση) και γενικά της αυτοδημιουργίας των νέων γιατί απλά με την προπαγάνδα της 40ετίας, ο κόσμος έχει μάθει στο να φέρνει βόλτα χωρίς πολλές απαιτήσεις γιατί ας είναι καλά κανένα ρουσφέτι από πολιτικό ή ιερωμένο. Όλοι κάπως έχουν μια άκρη στη χώρα της αξιοκρατίας και της ηθικής. Όποιος έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του, τη χώρα του, τη ζωή του απλά θεωρείται γραφικός.

Έχουμε κάνει άπειρες συζητήσεις, μεταφέρουμε νέες ιδέες, μια διαφορετική ποιότητα ζωής και οι ντόπιοι, νιώθουν μπουχτισμένοι από το εξωτερικό που δεν έχουν πάει. Θεωρούν ότι αυτοί τα ξέρουν όλα, ότι μόνο οι Έλληνες ξέρουν να ζουν καλά, δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς εννοούν; Να πίνουν ουζάκι και να τρώνε ψαρομεζέδες; Οι στόχοι μιας ζωής είναι αυτό; Τους τονίζεις ότι ρε φίλε, δες τα χάλια, δες αυτή τη μιζέρια του δε βαριέσαι έτσι είναι η Ελλάδα, και αμέσως να σε χαρακτηρίσουν λιγότερο Έλληνα. Δεν έχουν επιχείρημα σε τι ακριβώς αυτοί είναι πιο Έλληνες από σένα; Με ενοχλεί το δε βαριέσαι, ο συμβιβασμός ότι αφού τα κάνουμε τέλεια, δεν μας νοιάζει τι κάνουν οι ξένοι. Αν δεχτούμε αυτή την άποψη, τι ακριβώς κάνουν για να βελτιώσουν τη χώρα τους οι Έλληνες της Ελλάδας; Σπασμένα πεζοδρόμια (ευθύνη άλλων), σχολεία χωρίς υποδομές (ευθύνη άλλων), αυτοκτονίες μαθητών (ευθύνη άλλων), βιασμοί/δολοφονίες σε καθημερινή βάση (ευθύνη άλλων), καθηγητικό κατεστημένο στα Πανεπιστήμια (ευθύνη άλλων), ανεργία των νέων (ευθύνη άλλων), ανεπάρκεια διοικητικών υπηρεσιών (ευθύνη άλλων), μετριότητα και νεποτισμό (ευθύνη άλλων), απουσία εκπαιδευτικής πολιτικής (ευθύνη άλλων) κτλ. Τελικά η ατομική ευθύνη που είναι και με τι κόστος αναλαμβάνεται;

Αν είμαστε 18-20 χρόνων παιδιά πως να ξέρουμε πως λειτουργεί ο κόσμος ? Το λέω επειδή μίλησες για φοιτητές .
Εγώ δεν ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο απλώς με βάση όσα έχω δει στον κοντινό μου κύκλο εξεφρασα μια άποψη.

Ε τότε κοπέλα μου, τι εκφέρεις άποψη εφόσον δεν έχεις προσωπική γνώμη; Η γνώμη τρίτων που δεν έχουν πάει ή έχουν πάει και δεν κατάφεραν κάτι για πολλούς λόγους δεν μπορεί να αποτελεί επιχείρημα δικής σου γνώμης. Εσύ είσαι άλλος άνθρωπος, άλλη προσωπικότητα. Θα πρέπει να έχεις την δική σου προσωπική εικόνα. Όχι να είσαι μεταφορέας γνώμης. :)
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top