Λύσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μια διόρθωση , το 45% plus στα 900€ είναι 1.305€ και όχι 1.160€.😜😜

Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να λέμε πράγματα που είναι σοβαρά και όχι εμετός πραγματικότητας. Τώρα αν είναι να ακούμε τον Νίκο και τον κάθε Νικο που απλά μας τρολαρει ότι ζητάει 45% αύξηση και του λένε ναι δίνει λάθος προσδοκίες στα παιδιά εδώ μέσα. Αλλά να λέμε για αύξηση 10% άντε 15% στην καλύτερη των περιπτώσεων και άλλο να λέμε 40,50 και 60% καθώς αυτό απλά δεν γίνεται. Κανένας εργοδότης δεν θα σου δώσει 1.200 -1.300 ευρώ επειδή εσυ πηγές και τους έγραψες έναν αριθμό σε ένα χαρτί όταν ο μισθός που παίζει στην αγορά είναι πχ 900€.
Τα υπολόγισα λάθος, αλλά πέραν της ελεεινής αριθμητικής μου, η λογική μου είναι σωστή.

Αν αυτή τη στιγμή οι ιδιοκτήτες βγάζουν τα κέρατα τους, δεν υπάρχει λόγος να μη δίνουν π.χ. 1000€ παραπάνω τη σεζόν σε κάθε υπάλληλο. Ακόμα και τότε δηλαδή, θα είναι απόλυτα κερδοφόρα η επιχείρηση τους. Αυτό φυσικά εφ' όσον μιλάμε για εστίαση και για τις επιχειρήσεις που πράγματι τα πάνε καλά και είναι πολλές, γιατί τα πράγματα σπάνια είναι έτσι γενικά.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
That escalated fast
θα σου λέει 900€, εσυ θα ζητάς 1.500
45% αύξηση στα 900€ = 1160€
45% plus στα 900€ είναι 1.305€
--------------

Ρε μαν ,πως νομιζεις οτι ζηταει καποιος αυξηση ? με το να ειναι με το ενα ποδι στον ταφο ? Προφανως ειχα ετοιμες εναλακτικες σε περιπτωση που ετρωγα ακυρο ....το γραφω κιολας .Μακαρι και οι υπολοιποι που ψαχνουν δουλεια να κανουν το ιδιο για να βγουν σε κερδος σε τετοιες εποχες που ζουμε .

Η αναλογια κενων θεσεων προς εργαζομενων ειναι 2(κενες θεσεις):1(για ενα εργαζομενο)....εμεις παιζουμε μπαλα τωρα οχι αυτοι
Εγω τουλαχιστον πριν αρχισει η σεζον πηγα σχεδον σε ολα τα μαγαζια που με ενδιφεραν να δω τι αυξηση με σηκωνει να ζητησω απ τον εργοδοτη μου
 

Ion.

Επιφανές μέλος

Η Sofia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8,129 μηνύματα.
Φώτη κακώς υποτιμάς τις αγγελίες από το Facebook ,είναι ένας δωρεάν και εύκολος τρόπος δικτύωσης επαγγελματιών.
Αν είναι απάτη (σπάνια συμβαίνει) το καταλαβαίνεις διότι από ένα σημείο και έπειτα επικοινωνείς με την ίδια την εταιρεία , δε συνομιλείς δηλαδή απλά με έναν άκυρο. Πολλοί έχουν βρει έτσι εργασία.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Πολλοί έχουν βρει έτσι εργασία.
Εξωτερικο χρησιμοποιουν Linkedln......στην ελλαδα ειμαστε λιγο πισω βεβαια (μονο ξενες εταιριες ανεβαζουν αγελιες )..... αλλα οκ καλο ειναι και το φβ
 

Ion.

Επιφανές μέλος

Η Sofia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8,129 μηνύματα.
Εξωτερικο χρησιμοποιουν Linkedln......στην ελλαδα ειμαστε λιγο πισω βεβαια (μονο ξενες εταιριες ανεβαζουν αγελιες )..... αλλα οκ καλο ειναι και το φβ
Κι εδώ χρησιμοποιείται αλλά όχι τόσο πολύ . Και γενικά είναι λίγο σπάνιο να σου απαντήσουν σε κάτι τέτοιες αγγελίες ( τύπου LinkedIn,χρυσή ευκαιρία,indeed κλπ)
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,222 μηνύματα.
Αλλά να λέμε για αύξηση 10% άντε 15% στην καλύτερη των περιπτώσεων και άλλο να λέμε 40,50 και 60% καθώς αυτό απλά δεν γίνεται. Κανένας εργοδότης δεν θα σου δώσει 1.200 -1.300 ευρώ επειδή εσυ πηγές και τους έγραψες έναν αριθμό σε ένα χαρτί όταν ο μισθός που παίζει στην αγορά είναι πχ 900€.
Πράγματι ο εργαζόμενος έχει περιορισμένα περιθώρια διαπραγμάτευσης σε σχέση με τον μισθό που παίζει στην αγορά ΑΛΛΑ τον μισθό που παίζει στην αγορά τον διαμορφώνουν και οι εργαζόμενοι.

Δηλαδή την αρχική προσφορά του εργοδότη αν είναι σε επιχείρηση με οικονομική άνεση, ξέρεις να διαπραγματεύεσαι, έχει ανάγκη να καλύψει άμεσα τη θέση κλπ κλπ μπορεί να την πας πχ ως 15% πάνω αλλά πως καθορίζεται η αρχική προσφορά του εργοδότη;
Γιατί φέτος η αρχική προσφορά του εργοδότη είναι πχ στα 900 ενώ πέρσι ήταν στα 700-800;

Θα γινόταν αυτό σε κλάδους που δεν θέλουν ιδιαίτερα προσόντα πχ εστίαση και τουρισμό αν από το 13% που έχουμε ανεργία, οι μισοί πήγαιναν να δουλέψουν στην πρώτη διαθέσιμη δουλειά;

Αν ο εργοδότης ενός κλάδου βρίσκει άτομα να του κάνουν την δουλειά με τον βασικό δεν θα δώσει χιλιάρικο.
Αν δεν βρίσκει αναγκαστικά θα δώσει περισσότερα για να βρει ή αν δεν μπορεί θα το κλείσει το μαγαζί*.
Οταν θα προσφέρει πχ 100-200 πάνω από τον γείτονα σε κόσμο για να του κάνει την ίδια δουλειά, ο γείτονας αναγκαστικά θα αυξήσει τους μισθούς** ή θα κλείσει* γιατί δεν θα βρίσκει προσωπικό.

Το ίδιο ακριβώς είναι στην ελεύθερη αγορά όταν λειτουργεί ο ανταγωνισμός.
Όταν οι ανταγωνιστές μειώνουν τις τιμές στο προϊόν τους, αν και εσύ δεν μπορείς/δεν θες να μειώσεις τις τιμές ή δεν έχεις κάτι που να σε κάνει καλύτερο από τον ανταγωνιστή θα κλείσεις.

*Το οποίο δεν υπάρχει σαν σενάριο γιατί στους κλάδους με ζήτηση, που οι εργαζόμενοι έχουν περιθώρια επιλογής και διαπραγμάτευσης και οι εργοδότες έχουν αρκετά μεγάλα περιθώρια κέρδους επομένως μπορούν να αυξήσουν το μισθολογικό κόστος.

**Εκτός από αύξηση μισθών ή συνδυαστικά με αυτό θα μπορούσε να έχει και έξτρα παροχές ανάλογα τον κλάδο(πχ δυνατότητα remote όποτε θες, περισσότερες άδειας από τις κατά νόμο υποχρεωτικές, καλύτερες συνθήκες εργασίας κλπ)
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Θυμάται κανείς τα meme :

Που πέρασες ? Βοηθός Τυλιχτης ΤΕΙ Κοζάνης



ΥΓ: Νταξ βλακεία να δινουν 70/μέρα με ασφάλεια, 8-12 ώρες δουλειά , και να μην πάει κάποιος
 
Τελευταία επεξεργασία:

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,858 μηνύματα.
Η Ελλάδα έχει ταυτόχρονα και μεγάλη ζήτηση εργασίας και μεγάλη προσφορά ταυτόχρονα.
- Υπάρχει προσφορά θέσεων σε τουρισμό και στο πρωτογενή αγροτικό τομέα.
- Αρκετοί σκέφτονται τριπλά και τετραπλά να δουλέψουν σεζόν γιατί με την απόφαση τους χάνουν τα μόρια ανεργίας και την μελλοντική πρόσβασή τους σε προγράμματα.
- Οι Αλβανοί που κάλυπταν για χρόνια θέσεις στον αγροτικό τομέα φεύγουν για άλλες βαλκανικές χώρες που τους δίνουν μεγαλύτερους μισθούς
- Η πλειοψηφία των νέων έχει σπουδάσει αλλά αρνείται να δουλέψει στον αγροτικό τομέα αλλά και στον τουρισμό καθώς νιώθει ότι απαξιώνεται το πτυχίο τους.
- Αρκετοί επιχειρηματίες βρίσκονται στο κόκκινο. Δεν έχουν περιθώριο να προσφέρουν καλύτερους μισθούς και ψάχνουν εναλλακτικές που περιλαμβάνουν τη μαύρη εργασία. Με τη αύξηση του κατώτατου μισθού που λανθασμένα έγινε αυτοί που βρισκόντουσαν στο κόκκινο έκλεισαν. Το κράτος δεν του συμφέρει να τους κλείσει γιατί ο κύριος χαμένος θα είναι αυτό.


Λύσεις
- Δραστική μείωση της σύνταξης κυρίως του δημοσίου που πλήρωναν "εικονικά" 3, 4 ασφάλειες και μαζεύανε σύνταξη που αγγίζε τα 4000 το μήνα. Τώρα η σύνταξη πάει στα 2000 αλλά πάνε δικαστικά για τα υπόλοιπα. Ο συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα συνήθως πλήρωνε την κύρια σύνταξη και άντε να παίρνει 800 τώρα. Ο συνταξιούχος των 2000 μπορεί μάλιστα να δίνει τα 1000 ευρώ στα παιδιά του και έτσι να συντηρείται η ανεργία. Ένα ζευγάρι συνταξιούχων ακόμα παραπάνω.
- Δίδακτρα στις σχολές. Να επιλέγει ο υποψήφιος φοιτητής σχολή για να σπουδάσει και όχι για να γλυτώσει το στρατό ή να πληρώνει μισό εισιτήριο στα ΜΜΜ.
- Αύξησης δυσκολίας απόκτησης απολυτήριου λυκείου και της κάθε τάξης δευτεροβάθμιας. Άτομα παίρνουν απολυτήριου χωρίς να το αξίζουν. Μετά παίρνουν πτυχίο χωρίς να το αξίζουν, θέτουν υψηλά standard για τον εαυτό τους και βάζουν στη blacklist τους κάποιες δουλειές. Ο επιστημονικός αναλφαβατισμός είναι σημαντικός στη χώρα μας.
- Μείωση του εργασιακού κόστους. Τόσα χρόνια μνημόνιο το κράτος το μόνο που έκανε είναι να μειώσει το εργασιακό κόστος για τον εαυτό του. Πρέπει και στον ιδιωτικό τομέα να καταργηθεί ο 13ος μισθός.
- Μείωση των εισφορών μέσω φιλελευθεροποίηση του συστήματος υγείας. Να καλύπτει το ταμείο ποσά μετά τα 1000 ευρώ το χρόνο. Επίσης να μην επιβαρύνεται ο εργοδότης από την κατάσταση του εργαζόμενου (γυναίκα, παιδιά, εγγύες, ΑΜΕΑ, σπουδές κ.λπ.). Τέλος ο εργαζόμενος να πληρώνει το ασφαλιστικό ταμείο μόνος του, το οποίο θα επιλέγει και ο ίδιος. Εισφορές για κατασκηνώσεις, διακοπές, κοινωνικός τουρισμός, φόρος αλληλεγγύης κομμένα.
- Απελευθέρωση του κατώτατου μισθού και τον όρων απασχόλησης. Αν συμφωνήσει ο εργοδότης και ο εργαζόμενος δεν υπάρχει κανένας λόγος να το απαγορεύει το κράτος. Με αυτό το τρόπο χαμένοι βγαίνουν οι "ανίκανοι" και οι "μη παραγωγικοί" καθώς το μόνο όπλο που έχουν για να κερδίσουν την θέση από τον "ικανότερο" και "πιο παραγωγικό" είναι η μικρότερη αμοιβή.
- Αλλαγές στην εκπαίδευση για να αυξηθεί η φιλελεύθερη νοοτροπία του Έλληνα. Να μην βλέπουν τους εαυτούς και τους άλλους ως νούμερα. Κάθε άνθρωπος και κάθε εργαζόμενος είναι ξεχωριστός. Κάποιος με πτυχίο και διδακτορικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να αμοίβεται παραπάνω από αυτόν που έχει απολυτήριου Γυμνασίου.
- Γραμμική φορολογία 10% για όλους ανεξάρτητα αν είναι υπάλληλοι, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και προσθήκη ΦΠΑ στους μισθούς που θα αφαιρείται από το φόρο εισοδήματος.
- Κίνητρα στους εργοδότες να αυξήσουν τους εργαζόμενους τους και να δηλώνουν το εισόδημά τους. Φοροαπαλλαγές, ελεύθερη διέλευση από διόδια, ελεύθερη στάθμευση κ.λπ.
- Τα πρώτα 20.000 ευρώ για επιχειρηματική δραστηριότητα φυσικού προσώπο αφορολόγητα.
- Αποκεντροποίηση του δημόσιου. Εξετάσεις ΑΣΕΠ, κεντρικοί διορισμοί είναι αστείοι σε μια σοβαρή χώρα. Οι προσλήψεις πρέπει να γίνονται τοπικά από τους διοικητές του κάθε νοσοκομείου/σχολείου κ.λπ. και το κράτος απλώς να αναπτύξει αλγόριθμους για να κρίνει την αποτελεσματικότητα του συνόλου.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Ion.

Επιφανές μέλος

Η Sofia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8,129 μηνύματα.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,858 μηνύματα.
Αυτό δεν είναι άδικο ?
O κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός. Κάποιος που δεν έχει σπουδάσει και δουλεύει από το Γυμνάσιο μέχρι τα 26 - 27 θα έχει αναπτύξει skills που πιθανόν ο σπουδαγμένος να μην έχει.

Αν κάποιος αδικείται είναι ο ασπούδαστος καθώς στην Ελλάδα η τριτοβάθμια εκπαίδευση και αρκετά μεταπτυχιακά είναι πληρωμένα από το κράτος. Αντίθετα ο απόφοιτους Γυμνασίου έχει σταματήσει να είναι βάρος για το κοινωνικό σύνολο από τα 16 του.

Για μένα ιδανικό μοντέλο κάθε μαθητής με το απολυτήριο Λυκείου να πιστώνεται με 30.000 ευρώ και να τα εξαργυρώνει όπου θέλει ο καθένας. Σπουδές, επιχείρηση, διακοπές, αυτοκίνητα κ.λπ.
 

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,755 μηνύματα.
Μου αρεσει που ο μεσος ελληνας γραφει τελειως στα @@ του ζητηματα γραφειοκρατιας, φορολογικης ασταθειας, κομματικων παρεμβασεων, δικαστικων καθυστερησεων και καπως μετα γκρινιαζει οτι δεν υπαρχουν δουλειες
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,858 μηνύματα.
Μου αρεσει που ο μεσος ελληνας γραφει τελειως στα @@ του ζητηματα γραφειοκρατιας, φορολογικης ασταθειας, κομματικων παρεμβασεων, δικαστικων καθυστερησεων και καπως μετα γκρινιαζει οτι δεν υπαρχουν δουλειες
Εδώ τόσα χρόνια η Ελλάδα έχει έκταση έτοιμη για επένδυση στο ελληνικό και δεν μπορεί να βρει αγοραστές.

Το γέλιο ήταν προχθές στην Αστυπάλαια που ο Μητσοτάκης φοβόταν να πει τη λέξη ανεμογγενήτρια στους νησιώτες.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Εδώ τόσα χρόνια η Ελλάδα έχει έκταση έτοιμη για επένδυση στο ελληνικό και δεν μπορεί να βρει αγοραστές.
https://radar.gr/article/ti-trechei-me-to-elliniko
Θα φτιαξει μολις αποκτησουμε επενδυτικη βαθμιθδα (που λενε για τελος του χρονου)

 

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,755 μηνύματα.
Εδώ τόσα χρόνια η Ελλάδα έχει έκταση έτοιμη για επένδυση στο ελληνικό και δεν μπορεί να βρει αγοραστές.

Το γέλιο ήταν προχθές στην Αστυπάλαια που ο Μητσοτάκης φοβόταν να πει τη λέξη ανεμογγενήτρια στους νησιώτες.
Σοβαρα τωρα, αν ειχες ενα ποσο να επενδυσεις (και δεν ησουν χωμενος;) ), θα εβαζες αυτα τα λεφτα στην Ελλαδα?
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,688 μηνύματα.
Επίσης έχει ενδιαφέρον που υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις τους εργάτες γης και στον τουρισμό, πρέπει να είναι πολύ απάνθρωπες οι συνθήκες εργασίας για να μην βρίσκουν χέρια.
Ίσως μάλλον να αντιλήφθηκαν το κέρδος που βγάζουν οι επιχειρηματίες τουρισμού και να απαιτούν πλέον οι εργαζόμενοι να αμείβονται αξιοπρεπώς.

Ας μην γκρινιάζουν και ας βάλουν το χέρι στην τσέπη.


The Crisis of Neoliberalism​

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μάλλον δεν δομούν σωστά το βιογραφικό και πρέπει να πάρουν μαθήματα από τον Κυρανάκη.

Χαίρομαι που επιτέλους τρώνε άκυρο οι τουριστικές επιχειρήσεις και υπάρχει έλλειψη εργαζομένων.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 1,488 μηνύματα.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

Καθημερινή, τι άλλο θα έγραφαν τα πτώματα της ξεπουλημένης δημοσιογραφίας. Μας συγχωρείτε που όσο μπορούμε ακόμα να αποφύγουμε την εργασία για 400 ψωρόευρα το κάνουμε.

Ούτε σεζόν ούτε πουθενά, να μη γεμίσουν οι θέσεις εργασίας μέχρι να βάλουν μυαλό.

ΝΔ, υπεύθυνα ενάντια στην νεολαία.
Ρε σεις, κι εμείς τόσα βγαζαμε στην ηλικία σας
Μάλιστα εγώ μια εποχή δεν έπαιρνα φράγκο. Ηρθα η ώρα που αμειφθηκα σιγά σιγά βέβαια αλλά απέκτησα εμπειρία. Πραγματικά δεν τα καταννοω αυτα τα σχόλια κυρίως δεν καταννοω οι γονείς σας σας μεγάλωσαν να σκέφτεστε ετσι ; η είναι απλα μια μετςφηβικη αντίδραση; τι στο διαλο μια εποχή πριν από μας είστε! Τι περιμενετε δηλαδή ; δεν ξέρω δεν ξέρω κοντοζυγώνει η ώρα των δικών μου παιδιων θα αγρίεψω άσχημα από τώρα με βλέπω δηλαδή
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,858 μηνύματα.
Σοβαρα τωρα, αν ειχες ενα ποσο να επενδυσεις (και δεν ησουν χωμενος;) ), θα εβαζες αυτα τα λεφτα στην Ελλαδα?
Όχι. Η συμπεριφορά του κράτους στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας είναι απαράδεκτη. Μετέφρασαν την έκτακτη εισφορά… επιστροφή υπερκερδών. Ότι οι μικροί οδηγούνται σε λουκέτο δεν το λένε όμως. Θα το βάφτισουν σκάνδαλο όπως την energa παλιότερα

Τα ίδια και το χειμώνα. Μετέφεραν την ευθύνη του μποτιλιάρισματος αποκλειστικά στην Αττική οδό.

Άλλο παράδειγμα το efood. Βάλανε πολιτικά τρολλ να κατηγορήσουν την εταιρεία.

Με αυτές τις συνθήκες και να τους πληρώσεις να έρθουν δεν έρχονται.
 
Τελευταία επεξεργασία:

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,775 μηνύματα.
Ρε σεις, κι εμείς τόσα βγαζαμε στην ηλικία σας
Μάλιστα εγώ μια εποχή δεν έπαιρνα φράγκο. Ηρθα η ώρα που αμειφθηκα σιγά σιγά βέβαια αλλά απέκτησα εμπειρία. Πραγματικά δεν τα καταννοω αυτα τα σχόλια κυρίως δεν καταννοω οι γονείς σας σας μεγάλωσαν να σκέφτεστε ετσι ; η είναι απλα μια μετςφηβικη αντίδραση; τι στο διαλο μια εποχή πριν από μας είστε! Τι περιμενετε δηλαδή ; δεν ξέρω δεν ξέρω κοντοζυγώνει η ώρα των δικών μου παιδιων θα αγρίεψω άσχημα από τώρα με βλέπω δηλαδή
Εγώ δε καταλαβαίνω γιατί έπαιρνες και μισθό. Κάποτε οι άνθρωποι, στα παλιά καλά τα χρόνια, δούλευαν για ένα κομμάτι ψωμί και λίγο νερό, εσύ πως την είδες; Ειδικά στη περίπτωση σου, που είσαι και γυναίκα, ρώτησες τον άντρα για να πιάσεις δουλειά;

Btw, από όταν ήσουν στην ηλικία των παιδιών, βάση πληθωρισμού το κόστος διαβίωσης έχει ανέβει κατά 30%. Πιστεύω περισσότερο σε Αθήνα/Θεσσαλονική με αυτά που γίνονται στο στεγαστικό.
 

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 1,488 μηνύματα.
Εγώ δε καταλαβαίνω γιατί έπαιρνες και μισθό. Κάποτε οι άνθρωποι, στα παλιά καλά τα χρόνια, δούλευαν για ένα κομμάτι ψωμί και λίγο νερό, εσύ πως την είδες; Ειδικά στη περίπτωση σου, που είσαι και γυναίκα, ρώτησες τον άντρα για να πιάσεις δουλειά;

Btw, από όταν ήσουν στην ηλικία των παιδιών, βάση πληθωρισμού το κόστος διαβίωσης έχει ανέβει κατά 30%. Πιστεύω περισσότερο σε Αθήνα/Θεσσαλονική με αυτά που γίνονται στο στεγαστικό.
Δικαιολογίες εντάξει..
Εγω ετσι τα μεταφράζω αυτά
Εμείς είχαμε ανάγκες αγόρι μου κορίτσι μου τι είσαι δεν ξέρω
Όποιος δεν έχει ανάγκη και βασίζεται στο μισθό του μπαμπά κ της μαμάς αυτά λέει
Όποιος εχει ανάγκη τη δουλειά παει και για τα 400
Και το χειροτερο ειναι οτι υπαρχουν γονείς που κατεβάζουν και το κεφάλι όταν τους τα λένε αυτά τα παιδια τους.
Αδικίες ναι υπάρχουν άλλα εντάξει νέος είσαι ξεκινά κι από κάπου δεν θα παθει Ο πωπος σου
Εγω ξέρω όποιος ψάχνει τα πολλα στο τέλος χάνει και τα λίγα
Αν εσυ δεν εχεις δουλέψει και ξαφνικά σου σκασε δουλεια του χιλιάρικου είσαι από τους κωλοφαρδους γιατί η πλειοψηδια από κάπου πρεπει να αρχίσει
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εγώ δε καταλαβαίνω γιατί έπαιρνες και μισθό. Κάποτε οι άνθρωποι, στα παλιά καλά τα χρόνια, δούλευαν για ένα κομμάτι ψωμί και λίγο νερό, εσύ πως την είδες; Ειδικά στη περίπτωση σου, που είσαι και γυναίκα, ρώτησες τον άντρα για να πιάσεις δουλειά;

Btw, από όταν ήσουν στην ηλικία των παιδιών, βάση πληθωρισμού το κόστος διαβίωσης έχει ανέβει κατά 30%. Πιστεύω περισσότερο σε Αθήνα/Θεσσαλονική με αυτά που γίνονται στο στεγαστικό.
Το κόστος διαβίωσης παντα υψηλό ήταν και για μας τοτε πριν 15 χρόνια παλι δυσκολίες είχαμε όταν έμεινα με τον άντρα μου στο νοίκι τρώγαμε το ίδιο φαι για μέρες και κάναμε οικονομία στο κρέας τώρα που να το πεις αυτό στους νέους
Τελοσπαντων δεν είμαι εγώ αρμόδια να κρινω εγώ τις εξετάσεις μου τις περασα σειρά έχουν τα παιδια μου πάντως σίγουρα δε θα τα ταιζω ισοβιως να παρουν τη ζωή στα χέρια τους κι ουτε θα το χω και τυψεις γτ μου φαίνεται οι γονείς του σημερα με παιδια στα 20 μάλλον στη γενιά της τυψης ζουνε δεν μπορώ να το κατανόησω αλλιώς
Αλλά εμείς βλέπουμε οι νεότεροι και αναλόγως θα Πορευτουμε
Όταν κάνεις παιδια ελα να τα ξαναπουμε
 
Τελευταία επεξεργασία:

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,775 μηνύματα.
Δικαιολογίες εντάξει..
Εγω ετσι τα μεταφράζω αυτά
Εμείς είχαμε ανάγκες αγόρι μου κορίτσι μου τι είσαι δεν ξέρω
Όποιος δεν έχει ανάγκη και βασίζεται στο μισθό του μπαμπά κ της μαμάς αυτά λέει
Όποιος εχει ανάγκη τη δουλειά παει και για τα 400
Και το χειροτερο ειναι οτι υπαρχουν γονείς που κατεβάζουν και το κεφάλι όταν τους τα λένε αυτά τα παιδια τους.
Αδικίες ναι υπάρχουν άλλα εντάξει νέος είσαι ξεκινά κι από κάπου δεν θα παθει Ο πωπος σου
Εγώ το μεταφράζω ως μαζοχισμό. Και εμείς ανάγκες είχαμε, γι'αυτό έριχνα 13ώρα στα μπιτσόμπαρα που βγάζανε τον κώλο τους και γι' αυτό ακριβώς δε θέλω τα επόμενα παιδιά να τρώνε το μαστίγιο.
Ξες ποιανού ο πωπός δε θα πάθει κάτι; Του μαγαζάτορα που αντί να τρέφεται ΠΑΡΑΝΟΜΑ με το αίμα "όποιου έχει ανάγκη τη δουλειά πάει και για τα 400", μπορεί αποφασίσει να γίνει άνθρωπος του 2022 και να δώσει τις ανάλογες εργασιακές συνθήκες (προσοχή, συνθήκες, όχι απαραίτητα απολαβές).

Εγω ξέρω όποιος ψάχνει τα πολλα στο τέλος χάνει και τα λίγα
Αν εσυ δεν εχεις δουλέψει και ξαφνικά σου σκασε δουλεια του χιλιάρικου είσαι από τους κωλοφαρδους γιατί η πλειοψηδια από κάπου πρεπει να αρχίσει
Δε μου έκατσε καμιά δουλειά στα ξαφνικά. Απλά πήγα σε πολιτισμένη χώρα, όπου σε όλες τις δουλειές (με εξαίρεση όπου υπάρχει Ελληνικό αφεντικό) οι υπάλληλοι θεωρούνται άνθρωποι.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top