Υιοθεσία ή αγορά ενός κατοικιδίου;

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,346 μηνύματα.
ΟΧΙ.ΔΕΝ ΤΟ ΣΩΖΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.Τρεφεις την επιχειρηση ,την συντηρεις για να συνεχισει ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΤΗς ΕΡΓΟ.Ο νομος της προσφορας και της ζητησης,που μας το παιζεις και οικονομολογος.,Θα επρεπε καν να μην το ρωτησεις αυτο.

Το αν ειναι σοβαρα η οχι δυστυχως καν εσυ δεν μπορεις να το κρινεις,.Η αληθεια τσουζει..αλλα δεν θα βαφτιζουμε το κρεας ψαρι συμμαζεψου.
Πουπι δεν έχει καμία σχέση η προσφορά και η ζήτηση που πέταξες μόλις τώρα. Μάθε να σέβεσαι ότι υπάρχουν άτομα που δεν σκέφτονται όπως εσυ και επιλέγουν άλλους τρόπους για να αποκτήσουν ένα κατοικίδιο. Μη βάζεις όλα τα εκτροφεία στο ίδιο τσουβάλι , προφανώς υπάρχουν παράνομα εκτροφεία με απαίσιες συνθήκες για τα ζώα , υπάρχουν όμως και decent εκτροφεία που είναι πολύ well organised και πραγματικά φροντίζουν τα ζώα. Επειδή, εσυ μπορεί μα δέχθηκε 1-2 καταγγελίες για εκτροφεία δεν σημαίνει ότι είναι όλα το ίδιο. Όπως προφανώς δεν έχουν όλες οι φιλοζωικές οργανώσεις καλές συνθήκες για τα κατοικίδια.

Τώρα τις προσβολές που λες ότι το παίζω οικονομολόγος , να συμμαζευτώ δεν δίνω σημασία καθώς είναι γνωστό ότι αν κάποιος πει κάτι με το οποίο δεν συμφωνείς αυτομάτως βγάζεις επίθεση.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,494 μηνύματα.
Και για να τελειωνουμε με αυτο,ενα light κειμενο απο μια ιστοσελιδα MH ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ,αλλα παντως καιρου και τυπου.

Γιατί να υιοθετήσεις ένα ζωάκι αντί να το αγοράσεις​

Εδώ και 5 μήνες έχουμε καλωσορίσει στην οικογένεια μας την Σπαγγέτι, ένα υπέροχο, πανέξυπνο, τρυφερό και τρομερά ατακτούλι σκυλί που βρήκαμε σε αγγελία στο Facebook, ερωτευτήκαμε κεραυνοβόλα και υιοθετήσαμε αμέσως. Η Σπαγγέτι έζησε τον πρώτο ενάμιση χρόνο τη ζωή της δεμένη σε ένα χωράφι, χωρίς καμία προστασία από τη ζέστη, το κρύο ή τη βροχή, έτρωγε τα αποφάγια που της πετούσαν, ενώ κάποιες συμπεριφορές και αντιδράσεις της δείχνουν ότι έχει κακοποιηθεί. Χρειάστηκαν μόνο ελάχιστες μέρες μαζί μας για να σηκωθούν χαρούμενα τα πεσμένα αυτάκια της, να καταλάβει ότι πλέον έχει μία οικογένεια να την αγαπάει και την φροντίζει και να γεμίσει το σπίτι και τις καρδιές μας με την αγάπη που μόνο ένα υιοθετημένο ζώο μπορεί να σου προσφέρει.

Στην θέση της Σπαγγέτι θα μπορούσαμε να έχουμε αγοράσει ένα σκυλί ράτσας, από έναν εκτροφέα και να αφήναμε την Σπαγγέτι να ζήσει την υπόλοιπη ζωή της στο χωράφι. Θέλω να ξέρετε ότι αυτό γίνεται κάθε φορά που κάποιος στην Ελλάδα αγοράζει ένα ζώο συντροφιάς. Κάποιο άλλο ζώο, αδέσποτο ή δεσποζόμενο, καταδικάζεται σε μία άθλια ζωή, τις περισσότερες φορές κακοποιητική. Αγοράζοντας ένα ζώο επιτρέπεις την κακοποίηση σε κάποια άλλα, αυτή είναι η σκληρή αλήθεια και δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες ότι δεν γνωρίζαμε τι συμβαίνει, αφού οι φιλοζωικές εταιρείες και τα σωματεία σε όλη την χώρα ενημερώνουν συνεχώς για το μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων αλλά και των παράνομων εκτροφέων. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που αναλύω παρακάτω, για τους οποίους πρέπει -στην Ελλάδα των 3 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων (με μέτρηση του 2019 ενώ πλέον υπολογίζονται περίπου στα 4-4,5 εκατ.)– να υιοθετήσεις ένα ζωάκι αντί να αγοράσεις αν σκέφτεσαι να μεγαλώσεις την οικογένεια σου.

Αναζητώντας την τέλεια ράτσα: ένα είδος ρατσισμού προς τα ζώα


Ακούω πολύ συχνά από ανθρώπους που αγόρασαν ζώο, ότι ήθελαν μία συγκεκριμένη ράτσα επειδή είναι όμορφα ή έξυπνα ή ίσως ήσυχα τα σκυλιά που ανήκουν σε αυτή. Σίγουρα η κάθε ράτσα έχει τα χαρακτηριστικά της και πολλές φορές παίζουν μεγάλο ρόλο στην επιλογή που θα κάνουμε, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι ότι η διάκριση αυτή είναι άδικη και σχεδόν ρατσιστική. Τα ημίαιμα ζώα μπορούν και έχουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που ίσως αποζητούμε στο νέο μέλος της οικογένειας μας, ακόμα και αν δεν ανήκουν σε κάποια ράτσα. Ένα ζώο χωρίς ράτσα μπορεί να προσφέρει αγκαλιές, αγάπη, στοργή και αφοσίωση όπως ακριβώς και ένα καθαρόαιμο ζώο και μάλιστα πολλές φορές με ακόμα περισσότερο ζήλο αφού τα ζώα αισθάνονται ευγνωμοσύνη όταν τα σώσουμε από μία δύσκολη ζωή.


Αν επιμένεις να θες ράτσα, οι φιλοζωικές και τα καταφύγια είναι γεμάτα από εγκαταλελειμμένα τσιουάουα, jack russel, pit bull, boxer και άλλα “πανάκριβα” σκυλιά που οι ιδιοκτήτες τους εγκατέλειψαν όταν δεν ήθελαν πια στη ζωή τους. Τα σκυλιά αυτά έχουν ήδη ζήσει το σοκ της εγκατάλειψης και περιμένουν μία οικογένεια που θα τους προσφέρει ένα σπίτι και την αγάπη που τους αξίζει. Οπότε πριν επικοινωνήσεις με κάποιο pet shop ή εκτροφέα για την ράτσα σκύλου που αναζητάς, ρίξε πρώτα μια ματιά στα καταφύγια και τις φιλοζωικές της περιοχής σου ή στις ιστοσελίδες τους. Μπορείς αν θες να ρίξεις μία ματιά στο Dog’s Voice, το A Little Shelter και το Save A Greek Stray.


Ο κύκλος της κακοποίησης των ζώων ξεκινά από τα παράνομα εκτροφεία


Δυστυχώς ακόμα και αν αγοράσεις το ζώο σου από ένα νόμιμο pet shop, υπάρχει τεράστια πιθανότητα το σκυλάκι ή το γατάκι να έχει γεννηθεί σε παράνομο εκτροφείο στην Ελλάδα ή σε κάποια Βαλκανική χώρα από τις οποίες εισάγονται πάρα πολλά σκυλιά στην χώρα μας. Τα μέρη αυτά είναι πραγματικά μία κόλαση για τα ζώα, ειδικά για τα θυληκά, αφού ζουν όλη τους τη ζωή σε μικρά κλουβιά, μέσα στην βρωμιά, υποστιτισμένα, χωρίς κατάλληλη ιατρική περίθαλψη και καταδικασμένα όλη τους τη ζωή να βιάζονται και να γεννάνε ξανά και ξανά μέχρι στο τέλος να εξανλτηθούν και να τα σκοτώσουν αφού δεν τους είναι πια χρήσιμα. Αυτή η άθλια ζωή των ζώων έχει πολλές φορές ως αποτέλεσμα να γεννιούνται κουτάβια με προβλήματα υγείας, τα οποία και οδηγούν σε ασθένειες ή και τον θάνατο τους λίγο καιρό αφού κάποιος τα αγοράσει.


Φυσικά υπάρχουν και οι νόμιμοι εκτροφείς που εκτρέφουν ράτσες σε πολύ καλές για τα ζώα συνθήκες, αλλά στην Ελλάδα των εκατομμυρίων αδέσποτων, πιστεύω ότι το να μιλάμε για ζώα ράτσας είναι τουλάχιστον περιττό, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

Υιοθετώ σημαίνει σώζω μία ζωή


Τους πρώτους μήνες της συμβίωσης μας με την Σπαγγέτι παρατηρήσαμε ότι όταν πηγαίνουμε βόλτα, αμέσως μόλις έκανε τις ανάγκες της μας τραβούσε πίσω στο σπίτι. Την ένιωθα από το ασανσέρ να ανυπομονεί να μπει στο σπίτι και αμέσως μόλις της βγάζαμε το λουρί έτρεχε χαμογελαστή πάνω κάτω για λίγα λεπτά δείχνοντας μας την χαρά της που έχει επιτέλους ένα σπίτι, ένα κρεβάτι, νερό και φαγητό. Δεν ξέρω πώς θα ήταν η ζωή της αν δεν την υιοθετούσαμε και δεν θέλω καν να σκέφτομαι την κατάληξη της.
Υιοθετώ, σημαίνει σώζω μία ζωή, δίνω την ευκαιρία σε ένα πλάσμα να ζήσει με αξιοπρέπεια. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σπουδαίο από αυτό. Αγοράζω σημαίνει δυστυχώς καταδικάζω ένα άλλο ζώο σε μια κακή ζωή και πολύ πιθανό σε έναν κακό θάνατο.


Ένα ζώο ράτσας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι υγιές ή ότι έχει καλό χαρακτήρα


Σε μία συζήτηση που είχα με έναν γνωστό όταν υιοθετήσαμε την Σπαγγέτι, του έλεγα τα θέματα που έχει με τον αποχωρισμό ή την επιθετικότητα που καμιά φορά της βγαίνει λόγω της κακοποιητικής ζωής που έζησε και μου είπε “αυτά παθαίνεις όταν παίρνεις σκυλί από τον δρόμο”. Νομίζω δεν έχω ξανανευριάσει τόσο πολύ στη ζωή μου, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου και του εξήγησα ότι κάτι τέτοιο φυσικά και δεν ισχύει. Προβλήματα στην συμπεριφορά μπορεί να έχουν όλα τα σκυλιά και τα πάντα λύνονται με την σωστή εκπαίδευση. Ένα σκυλί ράτσας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι υγιές ή θα έχει καλό χαρακτήρα, αντιθέτως μπορεί να έχει ακόμα περισσότερα προβλήματα από ένα σκυλί που ζει στον δρόμο λόγω των άθλιων συνθηκών που μπορεί να γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι τελικά να πουληθεί.Θέλω να κλείσω με μία φράση που ακούγεται συχνά, είναι αρκετά κλισέ αλλά έχει ένα βαθύ νόημα. Οι φίλοι δεν αγοράζονται και όταν υιοθετήσετε ένα ζωάκι θα καταλάβετε το μεγαλείο αυτής της παντοτινής φιλίας.
ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΕΙ Η ΤΡΕΛΗ ΠΟΥΠΥ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΨΑΓΜΕΝΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,858 μηνύματα.
Σέβομαι την δουλειά των εκτροφέων, που εξυπηρετούν τους ανθρώπους που χρειάζονται φύλαξη.
Αν θες φύλαξη βάζεις συναγερμό και πληρώνεις security, δεν παίρνεις σκύλο.

Εκτροφεία πρέπει να υπάρχουν για ειδικούς σκοπούς (τυφλοί, διασώστες, αστυνομίας κ.λπ.) μέχρι η τεχνολογία να τα αντικαταστήσει.
 

Joji

Διακεκριμένο μέλος

Η Τζότζι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 6,602 μηνύματα.
Αν θες φύλαξη βάζεις συναγερμό και πληρώνεις security, δεν παίρνεις σκύλο.

Εκτροφεία πρέπει να υπάρχουν για ειδικούς σκοπούς (τυφλοί, διασώστες, αστυνομίας κ.λπ.) μέχρι η τεχνολογία να τα αντικαταστήσει.
CFD8D48A-166E-4F9B-BA8E-1CFA862E9B63.jpeg
 

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Θανάσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,996 μηνύματα.
εγώ πρόσφατα βρέθηκα να έχω υιοθετήσει σκύλο, τον οποίο παράτησε ο γείτονας, αφού μετακόμισε αλλού μόνιμα. έχω την εντύπωση ότι ο σκύλος είναι τσιπαρισμένος. αλλά τι να κάνω; να τον καταγγείλω; τον λυπάμαι κι αυτόν (τον πρωην γείτονα) γιατί είναι 70+ με σοβαρά προβλήματα υγείας σωματικής και πνευματικής. αν ενδιαφέρεται κανείς να υιοθετήσει τον Ποκοπίκο ας μου πει. είναι πολύ καλό σκυλάκι. :cray:
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,494 μηνύματα.
εγώ πρόσφατα βρέθηκα να έχω υιοθετήσει σκύλο, τον οποίο παράτησε ο γείτονας, αφού μετακόμισε αλλού μόνιμα. έχω την εντύπωση ότι ο σκύλος είναι τσιπαρισμένος. αλλά τι να κάνω; να τον καταγγείλω; τον λυπάμαι κι αυτόν (τον πρωην γείτονα) γιατί είναι 70+ με σοβαρά προβλήματα υγείας σωματικής και πνευματικής. αν ενδιαφέρεται κανείς να υιοθετήσει τον Ποκοπίκο ας μου πει. είναι πολύ καλό σκυλάκι. :cray:
Να τον καταγγελεις ναι.Αν δεν μπορουσε να φροντισει ζωο να μην το επαιρνε..ελεος δηλαδη.Τα ζωα δεν ειναι κουκλακια,τα βαριεμαι ή δεν μπορω αλλο τα παραταω.Μπορουσε να το παει σε φιλοζωικη,να το δωσει για υιοθεσια κλπ.ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ!!! ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΣΕ.ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝΕ ΧΕΙ.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,494 μηνύματα.

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Θανάσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,996 μηνύματα.
Να τον καταγγελεις ναι.Αν δεν μπορουσε να φροντισει ζωο να μην το επαιρνε..ελεος δηλαδη.Τα ζωα δεν ειναι κουκλακια,τα βαριεμαι ή δεν μπορω αλλο τα παραταω.Μπορουσε να το παει σε φιλοζωικη,να το δωσει για υιοθεσια κλπ.ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ!!! ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΣΕ.ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝΕ ΧΕΙ.

ο άνθρωπος έχει καρκίνο και έφυγε από το σπίτι κακην-κακώς. τι καταγγελία να κάνω; :(
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αν θες φύλαξη βάζεις συναγερμό και πληρώνεις security, δεν παίρνεις σκύλο.

Εκτροφεία πρέπει να υπάρχουν για ειδικούς σκοπούς (τυφλοί, διασώστες, αστυνομίας κ.λπ.) μέχρι η τεχνολογία να τα αντικαταστήσει.
Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ πολύ όπως και οι άλλοι το να υιοθετήσει κάποιος ένα σκύλο ποια διαφορά έχει με το να αγοράσει;

Και στην τελική ,γιατί πραγματικα πολύ συναισθηματικα το βλέπετε όλοι ΜΟΝΟ για τα ζώα..

Είτε υιοθετώ ένα σκύλο είτε αγοράζω την δική μου συναισθηματικη ανάγκη καλυπτω ,την καθαρα ανθρώπινη...

Δεν είδα κάποιον άνθρωπο που δεν εχει αυτή την ανάγκη να υιοθετεί ή να αγοράζει σκύλο μόνο και μόνο για να βοηθήσει ένα ζώο...

Ξαναλέω διαχωρίσουμε καταστάσεις.
ΚΑΙ στις δύο περιπτώσεις η ανθρώπινη ανάγκη καλύπτεται, και όχι η ανάγκη του ζώου..

Το ζωακι ειναι ο αποδέκτης και συνεπώς μέσα από αυτό λαμβάνει και την αντίστοιχη φροντίδα

Οπότε αν κρίνουμε με βάση αυτό,που ειβαι και το βαθύτερο νόημα, ακόμα και αυτός που υιοθετεί σκύλο δεν λέγεται φιλόζωος με βάση όλα αυτά που διαβάζουμε...
Γιατί πολυ απλα το εγώ του καλύπτει ΚΑΙ στις δυο περιπτωσεις 😉

Καμία φορά το να αναλύουμε λίγο περισσότερο τα πραγματα και όχι να καθόμαστε απλά στα επιφανειακά ,μας αποτρέπει από ατοπες τελειως διαφωνιες και ανούσιος διαπλικτισμους ....
 

Chem2000

Διάσημο μέλος

Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 2,880 μηνύματα.
Αν θες φύλαξη βάζεις συναγερμό και πληρώνεις security, δεν παίρνεις σκύλο.

Εκτροφεία πρέπει να υπάρχουν για ειδικούς σκοπούς (τυφλοί, διασώστες, αστυνομίας κ.λπ.) μέχρι η τεχνολογία να τα αντικαταστήσει.
Τι λέει Ακίκο;Ξαφνικά σε νοιάζει για τα ζωάκια που τα αγοράζουν αλλά στην υπόθεση του Λιγνάδη μετά από τόσες κατηγορίες έκανες τη πάπια και έλεγες "ε δε ξέρω,μπορεί και να είναι και αθώος".ΕΝΩ υπήρχαν μαρτυρίες για βιασμούς με κοντάρια;

Εκεί φυσικά είχες αμφιβολίες ενώ τα στοιχεία ήταν ακράδαντα ενώ τώρα είσαι απόλυτος και μας λες ότι δεν είναι φιλόζωος ο άλλος;Και εσύ πού το ξέρεις;
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,494 μηνύματα.

Καποιοι διαβαζουν επιλεκτικα και στραβωνονται ξαφνικα οταν οι απαντησεις διδονται μπροστα στα ματια τους και οχι μονο απο την πουπυ.​

Καπου κατανταει αηδια ολο αυτο δηλαδη.

Γιατί να υιοθετήσεις ένα ζωάκι αντί να το αγοράσεις​


Εδώ και 5 μήνες έχουμε καλωσορίσει στην οικογένεια μας την Σπαγγέτι, ένα υπέροχο, πανέξυπνο, τρυφερό και τρομερά ατακτούλι σκυλί που βρήκαμε σε αγγελία στο Facebook, ερωτευτήκαμε κεραυνοβόλα και υιοθετήσαμε αμέσως. Η Σπαγγέτι έζησε τον πρώτο ενάμιση χρόνο τη ζωή της δεμένη σε ένα χωράφι, χωρίς καμία προστασία από τη ζέστη, το κρύο ή τη βροχή, έτρωγε τα αποφάγια που της πετούσαν, ενώ κάποιες συμπεριφορές και αντιδράσεις της δείχνουν ότι έχει κακοποιηθεί. Χρειάστηκαν μόνο ελάχιστες μέρες μαζί μας για να σηκωθούν χαρούμενα τα πεσμένα αυτάκια της, να καταλάβει ότι πλέον έχει μία οικογένεια να την αγαπάει και την φροντίζει και να γεμίσει το σπίτι και τις καρδιές μας με την αγάπη που μόνο ένα υιοθετημένο ζώο μπορεί να σου προσφέρει.

Στην θέση της Σπαγγέτι θα μπορούσαμε να έχουμε αγοράσει ένα σκυλί ράτσας, από έναν εκτροφέα και να αφήναμε την Σπαγγέτι να ζήσει την υπόλοιπη ζωή της στο χωράφι. Θέλω να ξέρετε ότι αυτό γίνεται κάθε φορά που κάποιος στην Ελλάδα αγοράζει ένα ζώο συντροφιάς. Κάποιο άλλο ζώο, αδέσποτο ή δεσποζόμενο, καταδικάζεται σε μία άθλια ζωή, τις περισσότερες φορές κακοποιητική. Αγοράζοντας ένα ζώο επιτρέπεις την κακοποίηση σε κάποια άλλα, αυτή είναι η σκληρή αλήθεια και δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες ότι δεν γνωρίζαμε τι συμβαίνει, αφού οι φιλοζωικές εταιρείες και τα σωματεία σε όλη την χώρα ενημερώνουν συνεχώς για το μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων αλλά και των παράνομων εκτροφέων. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που αναλύω παρακάτω, για τους οποίους πρέπει -στην Ελλάδα των 3 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων (με μέτρηση του 2019 ενώ πλέον υπολογίζονται περίπου στα 4-4,5 εκατ.)– να υιοθετήσεις ένα ζωάκι αντί να αγοράσεις αν σκέφτεσαι να μεγαλώσεις την οικογένεια σου.

Αναζητώντας την τέλεια ράτσα: ένα είδος ρατσισμού προς τα ζώα

Ακούω πολύ συχνά από ανθρώπους που αγόρασαν ζώο, ότι ήθελαν μία συγκεκριμένη ράτσα επειδή είναι όμορφα ή έξυπνα ή ίσως ήσυχα τα σκυλιά που ανήκουν σε αυτή. Σίγουρα η κάθε ράτσα έχει τα χαρακτηριστικά της και πολλές φορές παίζουν μεγάλο ρόλο στην επιλογή που θα κάνουμε, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι ότι η διάκριση αυτή είναι άδικη και σχεδόν ρατσιστική. Τα ημίαιμα ζώα μπορούν και έχουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που ίσως αποζητούμε στο νέο μέλος της οικογένειας μας, ακόμα και αν δεν ανήκουν σε κάποια ράτσα. Ένα ζώο χωρίς ράτσα μπορεί να προσφέρει αγκαλιές, αγάπη, στοργή και αφοσίωση όπως ακριβώς και ένα καθαρόαιμο ζώο και μάλιστα πολλές φορές με ακόμα περισσότερο ζήλο αφού τα ζώα αισθάνονται ευγνωμοσύνη όταν τα σώσουμε από μία δύσκολη ζωή.


Αν επιμένεις να θες ράτσα, οι φιλοζωικές και τα καταφύγια είναι γεμάτα από εγκαταλελειμμένα τσιουάουα, jack russel, pit bull, boxer και άλλα “πανάκριβα” σκυλιά που οι ιδιοκτήτες τους εγκατέλειψαν όταν δεν ήθελαν πια στη ζωή τους. Τα σκυλιά αυτά έχουν ήδη ζήσει το σοκ της εγκατάλειψης και περιμένουν μία οικογένεια που θα τους προσφέρει ένα σπίτι και την αγάπη που τους αξίζει. Οπότε πριν επικοινωνήσεις με κάποιο pet shop ή εκτροφέα για την ράτσα σκύλου που αναζητάς, ρίξε πρώτα μια ματιά στα καταφύγια και τις φιλοζωικές της περιοχής σου ή στις ιστοσελίδες τους. Μπορείς αν θες να ρίξεις μία ματιά στο Dog’s Voice, το A Little Shelter και το Save A Greek Stray.


Ο κύκλος της κακοποίησης των ζώων ξεκινά από τα παράνομα εκτροφεία

Δυστυχώς ακόμα και αν αγοράσεις το ζώο σου από ένα νόμιμο pet shop, υπάρχει τεράστια πιθανότητα το σκυλάκι ή το γατάκι να έχει γεννηθεί σε παράνομο εκτροφείο στην Ελλάδα ή σε κάποια Βαλκανική χώρα από τις οποίες εισάγονται πάρα πολλά σκυλιά στην χώρα μας. Τα μέρη αυτά είναι πραγματικά μία κόλαση για τα ζώα, ειδικά για τα θυληκά, αφού ζουν όλη τους τη ζωή σε μικρά κλουβιά, μέσα στην βρωμιά, υποστιτισμένα, χωρίς κατάλληλη ιατρική περίθαλψη και καταδικασμένα όλη τους τη ζωή να βιάζονται και να γεννάνε ξανά και ξανά μέχρι στο τέλος να εξανλτηθούν και να τα σκοτώσουν αφού δεν τους είναι πια χρήσιμα. Αυτή η άθλια ζωή των ζώων έχει πολλές φορές ως αποτέλεσμα να γεννιούνται κουτάβια με προβλήματα υγείας, τα οποία και οδηγούν σε ασθένειες ή και τον θάνατο τους λίγο καιρό αφού κάποιος τα αγοράσει.


Φυσικά υπάρχουν και οι νόμιμοι εκτροφείς που εκτρέφουν ράτσες σε πολύ καλές για τα ζώα συνθήκες, αλλά στην Ελλάδα των εκατομμυρίων αδέσποτων, πιστεύω ότι το να μιλάμε για ζώα ράτσας είναι τουλάχιστον περιττό, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

Υιοθετώ σημαίνει σώζω μία ζωή

Τους πρώτους μήνες της συμβίωσης μας με την Σπαγγέτι παρατηρήσαμε ότι όταν πηγαίνουμε βόλτα, αμέσως μόλις έκανε τις ανάγκες της μας τραβούσε πίσω στο σπίτι. Την ένιωθα από το ασανσέρ να ανυπομονεί να μπει στο σπίτι και αμέσως μόλις της βγάζαμε το λουρί έτρεχε χαμογελαστή πάνω κάτω για λίγα λεπτά δείχνοντας μας την χαρά της που έχει επιτέλους ένα σπίτι, ένα κρεβάτι, νερό και φαγητό. Δεν ξέρω πώς θα ήταν η ζωή της αν δεν την υιοθετούσαμε και δεν θέλω καν να σκέφτομαι την κατάληξη της.
Υιοθετώ, σημαίνει σώζω μία ζωή, δίνω την ευκαιρία σε ένα πλάσμα να ζήσει με αξιοπρέπεια. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σπουδαίο από αυτό. Αγοράζω σημαίνει δυστυχώς καταδικάζω ένα άλλο ζώο σε μια κακή ζωή και πολύ πιθανό σε έναν κακό θάνατο.


Ένα ζώο ράτσας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι υγιές ή ότι έχει καλό χαρακτήρα

Σε μία συζήτηση που είχα με έναν γνωστό όταν υιοθετήσαμε την Σπαγγέτι, του έλεγα τα θέματα που έχει με τον αποχωρισμό ή την επιθετικότητα που καμιά φορά της βγαίνει λόγω της κακοποιητικής ζωής που έζησε και μου είπε “αυτά παθαίνεις όταν παίρνεις σκυλί από τον δρόμο”. Νομίζω δεν έχω ξανανευριάσει τόσο πολύ στη ζωή μου, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου και του εξήγησα ότι κάτι τέτοιο φυσικά και δεν ισχύει. Προβλήματα στην συμπεριφορά μπορεί να έχουν όλα τα σκυλιά και τα πάντα λύνονται με την σωστή εκπαίδευση. Ένα σκυλί ράτσας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι υγιές ή θα έχει καλό χαρακτήρα, αντιθέτως μπορεί να έχει ακόμα περισσότερα προβλήματα από ένα σκυλί που ζει στον δρόμο λόγω των άθλιων συνθηκών που μπορεί να γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι τελικά να πουληθεί.Θέλω να κλείσω με μία φράση που ακούγεται συχνά, είναι αρκετά κλισέ αλλά έχει ένα βαθύ νόημα. Οι φίλοι δεν αγοράζονται και όταν υιοθετήσετε ένα ζωάκι θα καταλάβετε το μεγαλείο αυτής της παντοτινής φιλίας.

www.madameginger.com



Γιατί να υιοθετήσεις ένα ζωάκι αντί να το αγοράσεις


Η υιοθεσία είναι μονόδρομος την Ελλάδα των 3 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων

www.madameginger.com
www.madameginger.com
Τιποτα δεν ειναι υποχρεωτικο αλλα δεν θα βαφτιζετε φιλοζωια ότι θελετε.
Τελεία.Και ΟΧΙ απο μενα.
 

Joji

Διακεκριμένο μέλος

Η Τζότζι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 6,602 μηνύματα.

Καποιοι διαβαζουν επιλεκτικα και στραβωνονται ξαφνικα οταν οι απαντησεις διδονται μπροστα στα ματια τους και οχι μονο απο την πουπυ.​

Καπου κατανταει αηδια ολο αυτο δηλαδη.

Γιατί να υιοθετήσεις ένα ζωάκι αντί να το αγοράσεις​





Τιποτα δεν ειναι υποχρεωτικο αλλα δεν θα βαφτιζετε φιλοζωια ότι θελετε.
Τελεία.Και ΟΧΙ απο μενα.
Σιγά μην απολογηθούμε κιόλας έτσι; Ότι να ‘ναι το άρθρο. Εσείς που γεμίζετε τον κοσμάκη τύψεις τα σκέφτεστε αυτά που πετάτε; Είσαι εξαιρετικά κουραστική. Και εσύ και οι φανατικοί υπέρ της υιοθεσίας και ταυτόχρονα κατά της αγοράς.

Και να στο πω και λίγο ωμά, δεν έχεις ιδέα πόσο δύσκολο είναι να έχεις προβληματικό κατοικίδιο λόγω γονιδίων. Να μην μπορείς να σώσεις να πας πουθενά. Και να σε κατηγορούν πάλι ΟΙ ΙΔΙΟΙ αυτοί οι φανατικοί ότι κάτι κάνεις ΕΣΥ λάθος ή ότι το σκυλί έχει ΣΙΓΟΥΡΑ κακοποιηθεί για να συμπεριφέρεται έτσι και ότι δεν σου αξίζει να το έχεις. Δεν ξέρεις τίποτα.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,858 μηνύματα.
Τι λέει Ακίκο;Ξαφνικά σε νοιάζει για τα ζωάκια που τα αγοράζουν αλλά στην υπόθεση του Λιγνάδη μετά από τόσες κατηγορίες έκανες τη πάπια και έλεγες "ε δε ξέρω,μπορεί και να είναι και αθώος".ΕΝΩ υπήρχαν μαρτυρίες για βιασμούς με κοντάρια;
Δεν υπήρχαν μάρτυρες σε κανένα βιασμό. Γι' αυτό και οι τακτικοί δικαστές τον έβγαλαν αθώο και τώρα δεν είναι προφυλακισμένος.

Δεν λέω ότι είναι αθώος αλλά χωρίς αποδείξεις δεν πρέπει να φυλακίζεται κανένας. Ο Σεμέδο και ο Coca Cola περισσότερα ενοχοποιητικά στοιχεία έχουν αλλά αυτούς το σύστημα τους προστάτεψε.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,494 μηνύματα.
Και συνεχιζουμε την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και οχι το χαιδεμα αυτιων.
Κια χαιρομαι υπερβολικα που καποιοι νομιζουν οτι αυτο που κανουν ειναι φιλοζωια και το λένε κιολλας,για να ενημμερωνουμε και να αποσαφηνιζουμε τα πραγματα!

Διοτι αυτα ΔΕΝ τα λεει η πουπυ,αλλα ο καθε αξιοπρεπης και πραγματικος φιλοζωος και οχι ο μπουμπακιας,δηλαδη αυτος που θελει ενα ομορφο μπουμπακι να το χαιδευει ή ενα ζωο δυνατο να το επιδεικνυει ή εναν φυλακα ή μια γατα για να τρωει τα ποντικια απο την αυλη ,η να του ομορφαινει το σαλονι κλπ.

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΙΟΛΛΑς,ΟΧΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ.

Ο ΦΙΛΟΖΩΟΣ ΣΩΖΕΙ ΖΩΟ ενα και ενα κανει 2 οχι 10.Και δεν συμβαλλει στην διαιωνηση κακων πρακτικων για τα ζωα.

Γιατί να υιοθετήσετε και να μην αγοράσετε ζώα


Τι είναι κατοικίδιο και τι συνεπάγεται​


Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πολλοί άνθρωποι και εταιρείες προσεγγίζουν τη σχέση με τα κατοικίδια με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να δημιουργηθεί μια σχέση μεταξύ ενός αυτοκινήτου, ενός σπιτιού ή ενός κινητού τηλεφώνου, για να δώσουμε μερικά παραδείγματα. Με άλλα λόγια, είναι μια σχέση πελάτη-προϊόντος. Σε αυτό το όραμα, το κατοικίδιο γίνεται ένα απλό «προϊόν», του οποίου ο μοναδικός σκοπός και στόχος είναι να ικανοποιήσει την «ανάγκη» του καταναλωτή.


Ωστόσο, είναι σαφές ότι ένα κατοικίδιο δεν μπορεί να είναι στο ίδιο ύψος με ένα εμπορικό προϊόν, αφού πρόκειται για ένα ζωντανό ον που μεταξύ άλλων έχει ικανότητα για ταλαιπωρία πανομοιότυπο με οποιονδήποτε άλλο, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων. Κατά συνέπεια, το να πέφτουμε σε αντικειμενοποίηση (μετατρέποντας τα κατοικίδια σε «πράγματα») είναι ένα ηθικό λάθος που πρέπει να αποφύγουμε, το οποίο επίσης οδηγεί σε κακοποίηση ζώων σε πολλές περιπτώσεις.



Αντίθετα, ο σωστός τρόπος για να δημιουργηθεί μια σχέση με ένα κατοικίδιο είναι αυτός του ανθρώπου-ζώου, στον οποίο το άτομο έχει ευθύνη για τη φροντίδα του κατοικίδιου ζώου, αφού είναι ένα ζωντανό ον, και όχι ένα προϊόν που εξυπηρετεί την ικανοποίηση των επιθυμιών του συγκεκριμένου ατόμου. Με άλλα λόγια, το να έχεις ένα κατοικίδιο είναι ευθύνη, όχι ιδιοτροπία ή επιθυμία. Πράγματι, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κανείς δεν υποχρεώνει κάποιον να έχει κατοικίδιο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι μια ελεύθερη πράξη και ότι επιλέγεται οικειοθελώς, έτσι ώστε ο μόνος υπεύθυνος για αυτήν την κατάσταση στην οποία δημιουργείται η σχέση. - ζώο είναι το ίδιο το άτομο.


Με αυτόν τον τρόπο, το να έχεις ένα κατοικίδιο είναι μια πράξη αγάπης και αφοσίωσης που ένα άτομο εγκαθιστά ελεύθερα και εθελοντικά προς ένα ζωντανό ον άλλου είδους, και που πρέπει να περιλαμβάνει την προσπάθεια και τη «θυσία» του ατόμου για την ευημερία του ζώου, και όχι το αντίστροφο, αφού το άτομο είναι το μέρος που δημιουργεί αυτή τη σχέση. Ομοίως, οποιοσδήποτε άλλος τρόπος κατανόησης της σχέσης μεταξύ ατόμου-κατοικίδιου θα είναι μια εσφαλμένη κατανόηση, η οποία αναγκαστικά συνεπάγεται η αντικειμενοποίηση του ζώου, και ότι δεν έχει κανενός είδους πιθανή ηθική αιτιολόγηση.

Από πού προέρχονται τα κατοικίδια;​


Μόλις κατανοηθεί σωστά η σημασία της σχέσης ανθρώπου-κατοικίδιου, είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε από πού προέρχονται τα κατοικίδια. Στην περίπτωση των γατών και των σκύλων, που είναι τα πιο κοινά κατοικίδια, ο τόπος καταγωγής τους θα είναι πάντα από εκτροφές ζώων ή καταφύγια ζώων (τα οποία συνήθως βρίσκονται στο δρόμο ή στους δρόμους ή μεταφέρονται εκεί απευθείας από τους ιδιοκτήτες). Σε περίπτωση που είμαστε εμείς οι ίδιοι που βρούμε το ζώο στο δρόμο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι θα είναι μια τυχαία κατάσταση, επομένως δεν μπορεί να ειπωθεί ότι υπήρξε θέληση να αγοράσει ή να υιοθετήσει το ζώο. , οπότε το σωστό είναι να πούμε ότι οι μόνες δύο επιλογές για την «απόκτηση» ενός ζώου είναι να το κάνετε μέσω ενός ρείθρου ή καταφυγίου.


Τα εκκολαπτήρια είναι αυτοί που προμηθεύουν ζώα στα καταστήματα, με τον ίδιο τρόπο που κάθε βιομηχανία προμηθεύει το «προϊόν» της στο κατάστημα διανομής. Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες της εταιρείας έτσι ώστε να μπορεί να έχει οικονομικά οφέλη, κάτι που είναι λογικά ο κύριος στόχος κάθε εταιρείας. Το πρόβλημα, σε αυτή την περίπτωση, το «προϊόν» αυτών των εταιρειών είναι τα έμβια όντα που μπορεί να υποφέρουν.


Παρόλο που υπάρχουν διαφορετικοί τύποι φάρμες, νόμιμες και πιο ελεγχόμενες και ανησυχούν για την ευημερία του ζώου ή εκείνων που, παρόλο που είναι νόμιμες, τις βλέπουν μόνο ως εμπορεύματα και παράγουν σε βιομηχανικό επίπεδο ή ακόμα και εκείνα που είναι παράνομα, ΟΛΑ τα τους «παράγουν» ζώα αναγκάζοντας την αναπαραγωγή των μητέρων τεχνητά. Ας μην ξεχνάμε ότι, όπως κάθε «προϊόν», πρέπει να αντικατασταθεί στα σημεία διανομής. Επιπλέον, οι συνθήκες στις οποίες ζουν αυτά τα ζώα μέχρι να φτάσουν σε οικογένειες τα καθιστούν πραγματικά άθλια ζωντανά όντα. Γενικά, είναι κλεισμένα και συνωστίζονται σε πολύ μικρούς χώρους, τα μικρά χωρίζονται από τις μητέρες τους πριν προλάβουν να τα βγάλουν πέρα και, επιπλέον, όσοι νεαρά δεν πληρούν τα πρότυπα της αγοράς θα υποβάλλονται σε ευθανασία ή εγκαταλείπονται άμεσα γιατί θα δεν πωλείται εύκολα στο κατάστημα. Τέλος, αφού περάσουν τα ζώα από το κατάστημα, σε περίπτωση που δεν πουληθούν, θα επιστραφούν στο κυνοκομείο, όπου τα περισσότερα θα υποβληθούν σε ευθανασία, αφού τα κατοικίδια που πωλούνται, ειδικά όταν πρόκειται για σκύλους και γάτες είναι ουσιαστικά κουτάβια και δεν πωλούνται μετά από ορισμένους μήνες ηλικίας.

Έτσι, οι τραγικές συνθήκες στις οποίες ζουν τα ζώα σε εικοτροφια και καταστήματα προς πώληση είναι η αιτία μεγάλων προβλημάτων, τόσο στην υγεία όσο και στην κοινωνικότητα. Αντι αυτου, καταφύγια ή ενώσεις προστασίας ζώων είναι ένα διαφορετικό θέμα, όπως θα δούμε παρακάτω.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της υιοθεσίας ζώων σε καταφύγια​

Σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει στο κατάστημα κατοικίδιων ζώων και τη βιομηχανία τροφοδοσίας, η δομή στα καταφύγια ζώων δεν έχει σχεδιαστεί με στόχο να είναι οικονομικά κερδοφόρο, αλλά μάλλον να παρέχει λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων. Με αυτόν τον τρόπο, πρόκειται για χώρους στους οποίους προσφέρονται τα ζώα για να βρουν σπίτι, βρίσκονται στις καλύτερες δυνατές συνθήκες (που συνεπάγεται οικονομικό κόστος που πολλές φορές είναι δύσκολο να επιτευχθεί) και επιπλέον ως αποτέλεσμα , προωθείται η άποψη ότι ένα ζώο είναι ένα ζωντανό ον που έχει αξία από μόνο του, όχι ως «προϊόν» που μπορεί να αγοραστεί και να πεταχτεί όταν δεν είναι πλέον επιθυμητό.

Με αυτόν τον τρόπο, εάν όταν πρόκειται να αποκτήσουμε ένα ζώο, το υιοθετήσουμε από ένα καταφύγιο αντί να το αγοράσουμε από ένα εκκολαπτήριο, θα έχουμε τη βεβαιότητα ότι είμαστε εδω για να βοηθήσουμε ένα ζώο που έχει ανάγκη.Ταυτόχρονα, δεν συνεργαζόμαστε με μια βιομηχανία που εκμεταλλεύεται και αντικειμενοποιεί ζώα με μοναδικό κίνητρο την απόκτηση οφελώ
ν.

[...]


Οποιος λοιπον ξαναπει οτι αυτα τα λεει η πουπυ,καλυρερα να αυτομουτζωθει παρακαλω. :rofl:
 

Chem2000

Διάσημο μέλος

Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 2,880 μηνύματα.
Δεν υπήρχαν μάρτυρες σε κανένα βιασμό.
Όπως (εσύ) λες ότι δεν υπήρχαν μάρτυρες σε κανένα βιασμό του Λιγνάδη(γιατί ως γνωστόν όταν βιάζεις άνθρωπο καλείς και κόσμο να κάνετε απαρτία όσο διαπράττεις αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα-meanwhile οι γείτονες του ανέφεραν συνέχεια τα μέσα -έξω ανήλικων παιδιών από το διαμέρισμά του) έτσι και εσύ δε μπορείς να αποκαλείς κόσμο που αγοράζει ζωάκια ως μη φιλόζωο χωρίς αποδείξεις. Μη φιλόζωος μπορεί να είναι και κάποιος που υιοθετεί κουτάβια δωρεάν για να παίζουν τα παιδιά του και μετά να το παρατάει στο δρόμο γιατί μεγάλωσε και δε χωράει στο σπίτι.Αντιλαβού;
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,494 μηνύματα.
Καπου τα οφ κουρασαν.
Μη φιλόζωος μπορεί να είναι και κάποιος που υιοθετεί κουτάβια δωρεάν για να παίζουν τα παιδιά του και μετά να το παρατάει στο δρόμο γιατί μεγάλωσε και δε χωράει στο σπίτι.Αντιλαβού;

Σαφεστατα και δυστυχως συμβαινει συχνα,δεν ειπε κανεις οτι οποιος υιοθετει και δεν αγοραζει ειναι και σωστος παντα.
Το σιγουρο ειναι οτι οποιος αγοραζει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΖΩΟΣ.Αυτο δεν τον καθιστα εγκληματια ή οτι κακοποιει το ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΖΩΟ,αλλα σιγουρα δεν ειναι φιλοζωος καθως ενδιαφερεται για κατι που το θελει οπως το θελει,το γουστο και η επιθυμια του μετρουν και οχι ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ.. και με την αγορα αυτη διαιωνιζει εγκληματα σε αλλα ζωα.
Καπου να τελειωνουμε.
Διαβαστε παραπανω.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Chem2000

Διάσημο μέλος

Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 2,880 μηνύματα.
Αν κούρασαν τα off ας μάθουμε συλλογισμό.

Πρόταση 1:Κάποιοι άντρες σκότωσαν γυναίκες επειδή τις θεωρούν κτήμα τους.
Συλλογισμός:Άρα όλοι οι άντρες είναι μισογύνηδες και δολοφόνοι.

Πάμε τώρα σε ένα δεύτερο συλλογισμό που δεν είναι και off topic.
Πρόταση 1:Κάποιοι άνθρωποι αγοράζουν ζώα από παράνομα εκτροφεία και τα κακοποιούν.
Συλλογισμός:Άρα όλοι όσοι αγοράζουν ζώα είναι μη φιλόζωοι και τους αρέσει η μόστρα.

Αν και δεν είμαι στις θεωρητικές επιστήμες,γνωρίζω ότι για να βγει ένας συλλογισμός χρειαζόμαστε τουλάχιστον 2 προτάσεις που να στέκουν. Εδώ πέρα με μία μόνο πρόταση αποκαλείτε μια μάζα ανθρώπων ως μη φιλόζωους.Επειδή όμως τελικά οι συλλογισμοί μου αρέσουν θα το πάω λίγο παρακάτω:

Πρόταση 1:Κάποιοι άνθρωποι υιοθετούν κατοικίδια δωρεάν,τα χτυπάνε,τα παρεμελούν,τα αφήνουν νηστικά,τα βγάζουν στο μπαλκόνι μέσα στο κρύο και στη ζέστη και τα κλείνουν εκεί,δε μεριμνούν για την υγεία τους και τα εμβόλια τους,τα παρατάνε κ.α.
Συλλογισμός:Άρα,όλοι είμαστε μη φιλόζωοι.

Αν ενοχλεί ο τελευταίος μου συλλογισμός,λυπάμαι,αλλά κάπως έτσι είναι και ο δεύτερος.Δηλαδή; Ένα σακούλιασμα μιας μερίδας ανθρώπων ώστε να νιώσουμε εμείς πιο φιλόζωοι.I mean,δε πειράζει.Όλοι οι άνθρωποι έχουμε την ανάγκη να νιώσουμε ανώτεροι ορισμένες φορές.Αλλά τουλάχιστον να το κάνουμε με λογικούς συλλογισμούς και επιχειρήματα.
 

Chem2000

Διάσημο μέλος

Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 2,880 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,494 μηνύματα.
Και συνεχιζουμε την ενημερωση και οχι την ικανοποιηση του ΕΓΩ μας .

Γιατί να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο ζώο


Δεν είναι ότι ξύπνησα μία ζεστή καλοκαιρινή μέρα και είπα να δαπανήσω χρόνο για να γράψω ένα γκρινιάρικο κείμενο στη lifo και να πάρω τα 5 λεπτά -αναγνωστικής- δημοσιότητας που μου αναλογούν. Ούτε ότι θέλω να κάνω κήρυγμα φιλοζωικού τύπου για εγωιστικούς λόγους. Είναι ότι πιστεύω ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει η κουλτούρα των Ελλήνων όσον αφορά τα ζώα άμεσα. Και για να γίνει αυτό πρέπει να εκπαιδευτούν τα παιδιά και να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι. Όσο είναι δηλαδή ανοιχτά τα αυτιά και η καρδιά του ανθρώπου για να ενημερωθεί, να καταλάβει και να συναισθανθεί το ευαίσθητο ζήτημα των αδέσποτων ζώων.

Ζω και εργάζομαι σε μία περιοχή στην Αθήνα λοιπόν που πολλοί άνθρωποι έχουν κατοικίδιο, στο Παλαίο Φάληρο. Με μελαγχολία βέβαια παρατηρώ ότι οι περισσότεροι απ' αυτούς έχουν σκυλιά ράτσας, αγορασμένα ή από ιδιωτική υιοθεσία. Και λέω με μελαγχολία γιατί οι άνθρωποι δεν κατανοούν ότι το να αγοράζουν πλέον σκύλο είναι εις βάρος των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα. Αρχικά, τις περισσότερες φορές συντηρούν ένα σάπιο σύστημα. Πολλοί επιτήδειοι έχουν σκυλιά που έχουν μετατρέψει σε μηχανές παραγωγής για να βγάλουν χρήματα από το "φίλο φίλου που έχει ένα γνωστό που έχει κάτι κουτάβια που γέννησε η σκύλα του". Άλλο σύστημα είναι τα παράνομα εκτροφεία, τα γνωστά puppy mills και τα κουτάβια που εισάγονται σωρηδόν από βαλκανικές χώρες σε απαράδεκτες συνθήκες. Στην εποχή του internet είναι τουλάχιστον αμάθεια να μη γνωρίζει κάποιος από πού προήλθε το κουτάβι που αγόρασε από μία αγγελία.

Πολλοί επιτήδειοι έχουν σκυλιά που έχουν μετατρέψει σε μηχανές παραγωγής για να βγάλουν χρήματα από το "φίλο φίλου που έχει ένα γνωστό που έχει κάτι κουτάβια που γέννησε η σκύλα του"
Υιοθετήστε λοιπόν! Υιοθετήστε και σώστε! Και να μερικοί -καλοί- λόγοι για να το κάνει κανείς:

Γιατί στα καταφύγια υπάρχουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Θες ρατσάτο; Θες ημίαιμο; Θες μικρόσωμο; Μεγαλόσωμο; Νεαρό; Κουτάβι; Πιο ώριμο; Μαύρο, άσπρο, τιγρέ; Τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τα φιλοζωικά έχω πέσει πάνω σε ένα σωρό περιπτώσεις. Οκ, μπορεί κάποιες φορές να πρέπει να χαλαρώσεις λίγο τα κριτήριά σου. Αν θες κουτάβι west highland terrier, θα πρέπει να πας σε ένα πιστοποιημένο εκτροφέα για να το αποκτήσεις. Αν όμως θες τη συγκεκριμένη ράτσα και δεν έχεις πρόβλημα με την ηλικία, υπάρχουν πιθανότητες να βρεις. Αν θες απλά ένα μικρόσωμο σκυλάκι για τους δικούς σου λόγους, υπάρχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να βρεις. Αν έχεις επιμονή, υπομονή και ευελιξία, τότε σίγουρα στα καταφύγια ή στους εθελοντές που τρέχουν από ιδιωτική πρωτοβουλία θα βρεις το σκυλί της καρδιάς σου.

Γιατί η υιοθεσία είναι πράξη αγάπης και όχι χρηματική συναλλαγή. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να βάλεις ένα ζώο στη ζωή σου; Θα ελαφρύνεις το κάρμα σου, θα γεμίσεις με θετική ενέργεια τη ζωή σου, θα νιώσεις αυτοπεποίθηση για την καλή σου πράξη. Το τελευταίο ειδικά.


Ο σκύλος μου έχει -δυστυχώς- εμφανή σημάδια κακοποίησης και συχνά φιλοξενώ αδέσποτα. Την περίοδο που φιλοξενούσα την τρίποδη Μέλανι έπαιρνα στο δρόμο ένα σωρό ευχές και συγχαρητήρια. Όταν τα έβγαζα μαζί βόλτα ήμασταν μία κινητή προπαγάνδα υπέρ των αδέσποτων ζώων και ο θαυμασμός πήγαινε σύννεφο. Υπάρχουν λοιπόν και δευτερογενή οφέλη για όποιον τα έχει ανάγκη.

•Γιατί με την υιοθεσία βγαίνεις από τον εγωκεντρισμό σου, προσφέρεις, συνδέεσαι και εξελίσσεσαι συναισθηματικά. Η υιοθεσία εμπλουτίζει τον συναισθηματικό σου κόσμο και βιώνεις ένα είδος υπαρξιακής ικανοποίησης. Μπορεί για κάποιους ν' ακούγεται φανφαρονισμός, αλλά οι άνθρωποι που επιλέγουν συνειδητά να υιοθετήσουν και όχι ν' αγοράσουν το κατοικίδιό τους είναι σαφώς περισσότερο συναισθηματικά ευφυείς.

Γιατί είναι μία περιπέτεια της ψυχής. Με την υιοθεσία έχεις την ευκαιρία να περιπλανηθείς σε ένα σωρό βλέμματα μέχρι να βρεις αυτό που θα σε ζεστάνει κατιτί παραπάνω. Αν είσαι όμως σαν κάποιους άτυχους -όπως η γράφουσα- που ζεσταίνεται η ψυχή σου εύκολα από ταλαιπωρημένα σκυλοβλέμματα, την πάτησες. Θα βασανιστείς λίγο παραπάνω, αλλά πάλι είναι σίγουρο ότι θα βρεις το σκυλί της καρδιάς σου.

Υπάρχουν ένα σωρό λόγοι για να προτιμήσει κανείς την υιοθεσία. Άλλοι είναι λογικοί και άλλοι συναισθηματικοί. Το σημαντικό είναι όμως ότι η υιοθεσία πραγματικά κάνει τη διαφορά. Γι' αυτό και έχει -όπως έλεγε και μία παλιά διαφήμιση- αξία ανεκτίμητη.


Αυτο δεν σημαινει οτι ΟΛΟΙ οσοι υιοθετουνε ζωα ειναι σωστοι,ουτε οτι οσοι αγοραζουν κακοποιουν τα ζωα τους.
Αυτο σημαινει οτι ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ να ικανοποιουν τα θελω τους,οφειλουν να υιοθετουν αδεσποτο και να σωζουν ζωες απο τον δρομο και την κακοποιηση και να μην ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ.../ΝΑ ΜΗΝ συνεχιζουν την αντικιμενοποηση,εμπορευματοποιηση,κακοποιηση ψυχων.

ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ.
Υπαρχουν και αυτοι που απλα θελουν να ικανοποιησουν τις επιθυμιες τους και δεν τους ενδιαφερει να ειναι πραγματικα φιλοζωοι.
Πολυ καλα κανουν και δικαιωμα τους.
ΑΦΗΣΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΚΟ.
ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΜΟΥ.
Κατα τα αλλα ο καθενας μπορει να κανει οτι θελει οταν ειναι νομιμο.
ΝΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.Ολα τα παραπανω αυτο ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΟΥΠΥ.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top