Κρίση στο Ισραήλ 2023-2024

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
Τώρα που ο πέλεκης πέφτει βαρύς, όπου φύγει φύγει.

Δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. IDF πολύ μπροστά
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,819 μηνύματα.
Τώρα που ο πέλεκης πέφτει βαρύς, όπου φύγει φύγει.

Δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. IDF πολύ μπροστά
Αφηνουν τα κοροιδα να σκοτωνονται.ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΩΣΗΜΟΥΣ.Για τετοιους μαχητες μιλαμε.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ισραηλινός Διοικητής Τάγματος που επιχειρεί μέσα στη Γάζα έπεσε νεκρός από ανταλλαγή πυροβολισμών με τρομοκράτες της Χαμάς. Παράλληλα το βράδυ του Σαββάτου εκτοξεύθηκαν δεκάδες ρουκέτες προς το νότιο και κεντρικό Ισραήλ.

Ανταπόκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανϊτης

Ο Διοικητής του 53ου Τάγματος, υπολοχαγός Σαλμάν Χαμπάκα, έπεσε νεκρός το βράδυ της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσε ο Ισραηλινός Στρατός – IDF, κατά τη διάρκεια μάχης με τρομοκράτες της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.


Στρατιώτες από το 13ο τάγμα της Ταξιαρχίας Golani προχώρησαν σε σκληρές μάχες εναντίον των τρομοκρατικών πυρήνων στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Δεκάδες μέλη της Χαμάς εκτόξευσαν αντιαρματικά βλήματα, πέταξαν εκρηκτικά και επιτέθηκαν στους στρατιώτες. Ο υπολοχαγός Habaka ήταν φίλος του Διοικητή του 13ου Τάγματος, υπολοχαγού Tomer, και πολέμησε μαζί του σε σκληρές μάχες. Το βράδυ της Τετάρτης, αφού πολέμησε σε μάχη με στρατιώτες του 13ου Τάγματος, ο Διοικητής του 53ου Τάγματος σκοτώθηκε στη μάχη.

Ο Διοικητής του 53ου Τάγματος, υπολοχαγός Σαλμάν Χαμπάκα:



Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν σταμάτησαν να ηχούν οι σειρήνες στο νότιο και κεντρικό Ισραήλ, με την Σντερότ, το Ασκελόν, την Ασντόντ, και τα προάστια του Τελ Αβίβ να δέχονται επιθέσεις με δεκάδες ρουκέτες από την Γάζα.

Νωρίτερα, μαχητικά αεροσκάφη του IDF έπληξαν υποδομές τρομοκρατών της Χαμάς που βρίσκονται στην οροφή ενός κτιρίου και σε παρακείμενο φρεάτιο σήραγγας. Οι πληροφορίες για την τρομοκρατική υποδομή και το φρεάτιο λήφθηκαν μέσω ανακρίσεων του ISA και μέσω των χερσαίων επιχειρήσεων.

Επιπλέον, έπειτα από πληροφορίες IDF και ISA, και τον εντοπισμό πυροβολισμών από την περιοχή, οι χερσαίες δυνάμεις στην Γάζα έπληξαν ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου, εξουδετερώνοντας μέλη της Χαμάς. Ένα φρεάτιο υπογείου τούνελ της οργάνωσης εντοπίστηκε από τα στρατεύματα, μαζί με υλικά πληροφοριών και όπλα.

Φωτογραφίες από τα κατασχεθέντα όπλα:


«Η Χαμάς θα εξαφανιστεί»​


Το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Yoav Gallant, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

«Η [τρομοκρατική] οργάνωση Χαμάς δεν έχει σύνορα – οι πολίτες του Ισραήλ το είδαν από πρώτο χέρι στις 7 Οκτωβρίου όταν είδαν τις δολοφονίες, την κακοποίηση, τη βαναυσότητα, τον βιασμό, τις απαγωγές και άλλες φρικαλεότητες που διεξήγαγαν οι τρομοκράτες. Η ηγεσία της Χαμάς είναι υπεύθυνη γι’ αυτό και θα τους προσεγγίσουμε. Θα φτάσουμε στον Yahya Sinwar και θα τον εξαλείψουμε», είπε ο Gallant.

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Μπορώ να σας πω ότι 12 διοικητές τάγματος της Χαμάς έχουν ήδη εξαλειφθεί. Θα φτάσουμε σε όλους, στην αλυσίδα διοίκησης και στους τρομοκράτες στο πεδίο».

«Ένα πράγμα μπορώ να πω στους πολίτες του Ισραήλ – στο τέλος του πολέμου δεν θα υπάρχει πλέον η Χαμάς στη Γάζα, δεν θα υπάρχει απειλή για την ασφάλεια από τη Λωρίδα της Γάζας για το Ισραήλ και το Ισραήλ θα έχει πλήρη ελευθερία δράσης. να προβεί σε οποιεσδήποτε ενέργειες ασφαλείας χρειάζεται εναντίον οποιουδήποτε [μας απειλεί]».

Χρονια τωρα επρεπε η χαμας να εχει εξολοθρευθει.Πολυ κακως που ηταν τοσο ανεκτικοι μαζι της.
Επρεπε να την εχουν εκμηδενισει...ΟΗΕ στη λωριδα της γαζας και να ιδρυθουν επιτεκλους τα 2 κρατη ακομα και αν δεν συμφωνουν οι παλαιστινιοι..διοτι τα θελουν ΟΛΑ.Κυριοι ή αυτο ή ΤΙΠΟΤΑ.
Διοτι να εξαφανισουν το Ισραηλ επειδη θελουν ολη την περιοχη σορυ...αυτο ειναι ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
 
Τελευταία επεξεργασία:

touvlo

Πολύ δραστήριο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,010 μηνύματα.
Η αληθεια ειναι οτι ο πατερας που λεει ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΩ ΜΕ ΧΑΜΑΣ και αφηνει τα παιδια του εκει..ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ.
και η άλλη αλήθεια, που έχει σχέση και με το άλλο θεματακι σου περί ισλαμισμού, είναι πως γιαυτό έχει και τόσα παιδιά.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αίγυπτος και Ιορδανία έκλεισαν τα σύνορα για να μην περάσουν οι ομόθρησκοί τους από τη Γάζα.
Ακούσατε κανέναν αλληλέγγυο να το σχολιάζει; Καμία σκουπιδοσελίδα τύπου ρόζα; Όχι, βέβαια, δεν υπάρχει περίπτωση να πουν κάτι για μουσουλμάνο, επειδή αυτό θα είναι ρατσιστικό.
Βέβαια όταν μιλάμε για την Ευρώπη, τη γη μας, τότε είναι λαλίστατοι και κουνάνε το δάχτυλό τους και τσιρίζουν με υστερία, παρακαλώντας με δάκρυα στα μάτια να ανοίξουν τα σύνορα και να μπουν όλοι μέσα, ενώ τα «φασίστα» και «ισλαμοφοβικέ» φεύγουν σαν ρουκέτες της Χαμάς.
ας τους πάρει η Τουρκια που ο αγαπητός Ερντυ σκίζεται για χάρη των παλαιστινίων αράβων <μοτζαχεντιν>
 
Τελευταία επεξεργασία:

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 2,102 μηνύματα.
Τρομοκρατία είναι να επιτίθεσαι σε αμάχους επι σειρά ετών δημιουργώντας την μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή στον πλανήτη.
Τρομοκρατία είναι να κάνεις εποικισμούς με το ετσι θέλω και να πετάς έξω απο το σπίτι τους ανθρώπους επι σειρά ετών.
Τρομοκρατία είναι να ελέγχεις το νερό και το φαγητό σε εκατομμύρια ανθρώπους.
Τρομοκρατία είναι να στερείς την ανθρωπιστική βοήθεια σε εκατομμύρια ανθρώπους και να διαπράττεις κατα συρροή εγκλήματα πολέμου.
Τρομοκρατία είναι (στην κυριολεξία κιόλας) η σύσταση εγκληματικών οργανώσεων που δρουν με σκοπό την κατάρρευση της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής ενός κράτους ή μίας ηπείρου (βλέπε Ευρώπη) σαν κι αυτές που δρουν σε χώρες όπως η Γαλλία και η Σουηδία ή μεμονωμένα, ο καθένας που φωνάζει «Αλλάχου ακμπάρ» και σκορπάει τον θάνατο σε αλλόθρησκούς του.
Τρομοκρατία είναι το να υπάρχουν περιοχές στην επικράτεια ενός κυρίαρχου κράτους στις οποίες δεν τολμάς να κυκλοφορήσεις μετά τη δύση του ηλίου, επειδή έχουν καταληφθεί από εγκληματίες που έχουν εισέλθει λαθραία στη χώρα.
Τρομοκρατία και παρανομία είναι η προαναφερθείσα, αθρόα είσοδος (σε σημείο εποικισμού) σε κράτη του δυτικού κόσμου ανθρώπων που, με εξαίρεση πρόσφυγες πολέμου, δεν έχουν καμία σχέση εδώ. Συνενοχή σε αυτήν την παρανομία και τρομοκρατία είναι, επιπλέον, η υποβοήθηση αυτών των εγκληματικών ενεργειών από εγχώριους αλληλέγγυους με απόπειρες «ευαισθητοποίησης» της κοινής γνώμης από αυτούς.
Τρομοκρατία, τέλος, είναι οι ίδιες οι εγκληματικές ενέργειες που συμβαίνουν από τους παράνομα εισερχόμενους στην Ευρωπαϊκή επικράτεια (όπως βιασμοί, ληστείες και φόνοι) και συνενοχή σε αυτή έχουν, ομοίως, όσοι συγκαλύπτουν αυτά τα στοιχεία και όσοι, μέσω ΜΜΕ (ειδικά των φίλα προσκείμενων στα ανοιχτά σύνορα), δεν προβάλουν ποτέ τα εγκλήματα αυτά ή αποκρύπτουν το ότι οι εγκληματίες είναι λαθραίοι.
Τα κροκοδείλια δάκρυα είναι για να καλύψετε την μισανθρωπία και την υποκρισία πίσω απο το γεγονός οτι θεωρείτε τους Παλαιστίνιους ανθρώπους δεύτερης διαλογής.
Τα κροκοδείλια δάκρυα είναι για να το παίξετε ανθρωπιστές, μιας και στην πραγματικότητα δεν χωνεύετε ούτε τ' άντερά σας.
Αναλογίες με τον Χίτλερ θα βρείτε στους καθρέφτες.
Για την ώρα βρίσκω από Ισλαμιστές τρομοκράτες (πχ άστρα του Δαυίδ για στοχοποίηση εβραίων.)


Υ.Γ.: Για να μην παρεξηγηθούμε, οι περισσότεροι άνθρωποι που βάζουμε πάνω από όλα την ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη και συνοχή των εδαφών μας, δεν το κάνουμε γιατί έχουμε κάποια συμπάθεια στο Ισραήλ, αλλά γιατί αυτός που επιβουλεύεται αυτήν την ασφάλεια, την ειρήνη και την κοινωνική συνοχή είναι οι ισλαμιστές τρομοκράτες. Και το ίδιο το Ισραήλ αποτελεί μία από τις αιτίες των (λαθρο)μεταναστευτικών ροών και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε:

aade.jpg
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,561 μηνύματα.
είναι για να το παίξετε ανθρωπιστές, μιας και στην πραγματικότητα δεν χωνεύετε ούτε τ' άντερά σας.
Ρε τύπε, δεν σε ξέρω και με παραθέτεις παντού και όπου νομίζεις πως βρήκες πάτημα για βρίσεις τους «αλληλέγγυους»και να ξεκινήσεις το ρατσιστικό παραλήρημα για τους μετανάστες κάθε φορά.
Δεν με αγγίζει ούτε με προσβάλλει κάτι απο αυτά που γράφεις αν μη τι άλλο μονίμως σε αγνοώ όπου κι αν με παρέθεσες, γιατι εγώ ξέρω πολύ καλά ποιες είναι οι αξίες μου και ποιος ο λόγος που νιώθω οπως νιώθω.

Δεν θεωρείς ωστόσο θα άξιζε να φτιάξεις ενα θρέντ για να μιλάς για αυτό απο το να μας κυνηγάς για να βγάλεις τα οσα εχεις απο μέσα σου;

Θα βρεις και ομοϊδεάτες ντε φάκτο.

Μέχρι τότε άδειασέ μου την γωνιά και μη με παραθέτεις για να γράφεις τα μισάνθρωπα τροπάρια σου είναι οι τελευταίες παρτίδες που θέλω.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,712 μηνύματα.
Εδώ το ΚΚΕ, Rosa κτλ θα πουν κάτι? Θα κάνουν κάποια διαδήλωση υπέρ των ισραηλινών θυμάτων η δεν μετράνε σαν άνθρωποι?

 

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 2,102 μηνύματα.
Ρε τύπε, δεν σε ξέρω και με παραθέτεις παντού και όπου νομίζεις πως βρήκες πάτημα για βρίσεις τους «αλληλέγγυους»και να ξεκινήσεις το ρατσιστικό παραλήρημα για τους μετανάστες κάθε φορά.
Δεν με αγγίζει ούτε με προσβάλλει κάτι απο αυτά που γράφεις αν μη τι άλλο μονίμως σε αγνοώ όπου κι αν με παρέθεσες, γιατι εγώ ξέρω πολύ καλά ποιες είναι οι αξίες μου και ποιος ο λόγος που νιώθω οπως νιώθω.
Ρε τύπισσα, ούτε σε γνωρίζω ούτε με ενδιαφέρει να σε μάθω ή να σε προσβάλω ή ό,τι άλλο φαντάζεσαι. Σε ένα φόρουμ γράφουμε και όποτε παρατηρώ τις παραπάνω τακτικές που ανέφερα, θα τις σχολιάζω. Λες πολλά, χαρακτηρίζεις ρατσιστές, παρομοιάζεις με τον Χίτλερ άλλα μέλη στον οχετό που συνήθως αποτελούν τα μηνύματά σου, άρα αποτελείς χαρακτηριστικό παράδειγμα των ανθρώπων για τους οποίους μιλάω, εξ ου και οι παραθέσεις.
Δεν θεωρείς ωστόσο θα άξιζε να φτιάξεις ενα θρέντ για να μιλάς για αυτό απο το να μας κυνηγάς για να βγάλεις τα οσα εχεις απο μέσα σου;
Τις υποδείξεις σου αλλού.
Μέχρι τότε άδειασέ μου την γωνιά και μη με παραθέτεις για να γράφεις τα μισάνθρωπα τροπάρια σου είναι οι τελευταίες παρτίδες που θέλω.
Επαναλαμβάνω, βρισκόμαστε σε ένα φόρουμ και το φόρουμ είναι χώρος συζήτησης. Θα παραθέτω ό,τι κρίνω σκόπιμο να παραθέσω, αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας ενός φόρουμ. Και όπου βλέπω τον προαναφερθέντα οχετό, προφανώς και θα γράφω. Δράση - αντίδραση λέγεται.
Και πάλι, τις υποδείξεις σου αλλού.
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,561 μηνύματα.
στον οχετό που συνήθως αποτελούν τα μηνύματά σου
Πάντως εγώ που γούσταρω κάργα τα άντερά μου θα έκανα ignore ανθρώπους που μου τα γυρνάνε και δεν θα τους κυνηγούσα να τους διαβάζω και να τους παραθέτω ανελλιπώς. :air_kiss:
άρα αποτελείς χαρακτηριστικό παράδειγμα των ανθρώπων για τους οποίους μιλάω, εξ ου και οι παραθέσεις.
Ξέρω ξέρω η φυσική σου ροπή στο να ομαδοποιείς και να αποκλείεις συγκεκριμένες «ομάδες» ανθρώπων. :P

παρομοιάζεις με τον Χίτλερ
Αφού ξέρεις πως λειτουργεί ενα φόρουμ θα ξέρεις πως πριν απο κάθε μήνυμα προηγούνται άλλα, και μερικές φορές ορισμένα είναι απάντηση σε αυτά.




Κάνε όμως το κομμάτι σου δεν με απασχολεί ιδιαίτερα , πρώτη και τελευταία απάντηση που πήρες έτσι κι αλλιώς.
 

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 2,102 μηνύματα.
Πάντως εγώ που γούσταρω κάργα τα άντερά μου θα έκανα ignore ανθρώπους που μου τα γυρνάνε και δεν θα τους κυνηγούσα να τους διαβάζω και να τους παραθέτω ανελλιπώς. :air_kiss:

Κάνε όμως το κομμάτι σου δεν με απασχολεί ιδιαίτερα , πρώτη και τελευταία απάντηση που πήρες έτσι κι αλλιώς.
Μπράβο. Απλώς, επαναλαμβάνω, δεν με ενδιαφέρει να έρθω στην όποια αντιπαράθεση μαζί σου. Αντιδράω σε προκλητικές δημοσιεύσεις και αυτές τυγχάνει (πολύ συχνά) να γίνονται από εσένα.
Στο παρόν νήμα (όπως και σε πολλά άλλα) γράφω για την αλήθεια, η οποία πολλές φορές παραποιείται ή και αποκρύπτεται. Οπότε θα παραθέτω όποιον (θεωρώ ότι) το κάνει, είτε μου απαντάει είτε όχι.
Καλή συνέχεια :give_rose:
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,743 μηνύματα.
Ρε τύπισσα, ούτε σε γνωρίζω ούτε με ενδιαφέρει να σε μάθω ή να σε προσβάλω ή ό,τι άλλο φαντάζεσαι. Σε ένα φόρουμ γράφουμε και όποτε παρατηρώ τις παραπάνω τακτικές που ανέφερα, θα τις σχολιάζω. Λες πολλά, χαρακτηρίζεις ρατσιστές, παρομοιάζεις με τον Χίτλερ άλλα μέλη στον οχετό που συνήθως αποτελούν τα μηνύματά σου, άρα αποτελείς χαρακτηριστικό παράδειγμα των ανθρώπων για τους οποίους μιλάω, εξ ου και οι παραθέσεις.

Τις υποδείξεις σου αλλού.

Επαναλαμβάνω, βρισκόμαστε σε ένα φόρουμ και το φόρουμ είναι χώρος συζήτησης. Θα παραθέτω ό,τι κρίνω σκόπιμο να παραθέσω, αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας ενός φόρουμ. Και όπου βλέπω τον προαναφερθέντα οχετό, προφανώς και θα γράφω. Δράση - αντίδραση λέγεται.
Και πάλι, τις υποδείξεις σου αλλού.
Ξύδι τοπ
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εδώ το ΚΚΕ, Rosa κτλ θα πουν κάτι? Θα κάνουν κάποια διαδήλωση υπέρ των ισραηλινών θυμάτων η δεν μετράνε σαν άνθρωποι?

Οι φιλελευθεροι θα κάνουν κάποια διαδήλωση για τα νεκρά παιδιά των Παλαιστινίων (πάνω από 3000);

Ή μήπως είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού;


Αλλά ξέχασα οι φιλελευθεροι έγιναν πολεμοχαρεις και υπέρμαχοι της πολιτικής της Τουρκίας! Τέτοια σαπίλα ακόμα και από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
Αν αποσυνθέσεις την σύνχρονη αριστερά στο τέλος θα δείς να σου απομένουν, Μια οργισμένη φεμινάζι, ενας ξεβράκωτος λοακτι, και μια σημαία της παλαιστίνης. Που σημαίνει: Mε άλλα τόσα την ξαναφτιάξεις.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,712 μηνύματα.
Αν αποσυνθέσεις την σύνχρονη αριστερά στο τέλος θα δείς να σου απομένουν, Μια οργισμένη φεμινάζι, ενας ξεβράκωτος λοακτι, και μια σημαία της παλαιστίνης. Που σημαίνει: Mε άλλα τόσα την ξαναφτιάξεις.

Το τσίρκο βγήκε στην πόλη για νέες παραστάσεις και περιπέτειες 😅😅.

Δήλωση των ΗΠΑ χθες.


 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,712 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,819 μηνύματα.

Ισραήλ: «Η Χαμάς χρησιμοποιεί νοσοκομεία της Γάζας για τρομοκρατικούς σκοπούς» – ΒΙΝΤΕΟ


Nέες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ και στοιχεία που δείχνουν ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί ιατρικές εγκαταστάσεις στη Λωρίδα της Γάζας για τρομοκρατικούς σκοπούς, έδωσε σήμερα στην επίσημη ενημέρωση των διεθνών μέσων ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος Τύπου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Ο υποναύαρχος παρουσίασε ένα βίντεο που δείχνει μια υπόγεια είσοδο από το νοσοκομείο Sheikh Hamad, η οποία, όπως λέει, συνδέεται με τα δίκτυα τούνελ της Χαμάς. Ένα άλλο βίντεο δείχνει ενόπλους της Χαμάς να ανοίγουν πυρ κατά των ισραηλινών δυνάμεων από το νοσοκομείο.

In a briefing to international media outlets, IDF Spokesman Rear Adm. Daniel Hagari reveals new intelligence information and evidence showing Hamas’s use of medical facilities in the Gaza Strip for terror purposes.
Hagari presents a video showing an underground entrance from… pic.twitter.com/CzRyXnwnel
— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) November 5, 2023

“Αν δεν ήταν αρκετό ότι αποκαλύψαμε μια σήραγγα κάτω από το νοσοκομείο, οι τρομοκράτες πυροβόλησαν τους στρατιώτες μας και μέσα από το νοσοκομείο”, είπε ο Hagari.
Είπε ακόμα ότι οι IDF (Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις) έχουν πληροφορίες για ένα δίκτυο τούνελ κάτω από το λεγόμενο Ινδονησιακό Νοσοκομείο, καθώς και αεροφωτογραφίες που δείχνουν εκτοξευτές ρουκετών μερικές δεκάδες μέτρα από το συγκρότημα.
“Η Χαμάς κατασκεύασε συστηματικά το Ινδονησιακό Νοσοκομείο για να συγκαλύψει την υπόγεια τρομοκρατική υποδομή της”, είπε ο Χαγκάρι.
Παρουσίασε επίσης επίσης ηχογραφήσεις τηλεφωνημάτων μεταξύ αξιωματούχων της Χαμάς που περιγράφουν τη χρήση των αποθεμάτων καυσίμων που ανήκουν στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο.
Οι IDF έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν την Χαμάς ότι έχει την κύρια βάση των επιχειρήσεών της κάτω από το Νοσοκομείο Shifa, το μεγαλύτερο ιατρικό κέντρο στη Γάζα, καθώς και ότι συσσωρεύει καύσιμα για τρομοκρατικούς σκοπούς.
Επιπλέον ο Χαγκάρι είπε ότι οι IDF έχουν καταβάλει έντονες προσπάθειες για να πείσουν τους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν τη βόρεια Γάζα και να κατευθυνθούν νότια.
Όπως είπε, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έριξε πάνω από ενάμισι εκατομμύριο φυλλάδια στη βόρεια Γάζα και έκανε πάνω από 20.000 τηλεφωνήματα σε ανθρώπους-κλειδιά στις περιοχές αυτές, προκειμένου να πείσει τον άμαχο πληθυσμό να φύγει από την περιοχή.
“Ο πόλεμός μας είναι με τη Χαμάς, όχι με τους αμάχους στη Γάζα. Δεν θα δεχτούμε την κυνική χρήση των νοσοκομείων από τη Χαμάς, για να κρύψει την τρομοκρατική της υποδομή. Η εκμετάλλευση των νοσοκομείων από τη Χαμάς πρέπει να σταματήσει”, δήλωσε ο Χαγκάρι.

Another video shows Hamas gunmen opening fire at Israeli forces from the hospital. pic.twitter.com/nKE1WEIhna
— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) November 5, 2023
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,935 μηνύματα.
Καμία δήλωση από το Rosa, ΚΚΕ κτλ θα έχουμε πάνω σε αυτό το γεγονός ή είναι δικαιολογημένη ενέργεια;;:smartass::smartass:

Αν είχαμε σοβαρό κράτος θα είχαν απαγορευτεί οι διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης για λόγους εθνικούς συμφέροντος.

Σε περίπτωση πολέμου με τη Τουρκία, μόνο το Ισραήλ θα μας υπερασπιστεί. Ούτε ο Ισπανός, ούτε ο Αμερικανός, ούτε ο Γερμανός, ούτε ο Γάλλος. Το ΚΚΕ το πιθανότερο είναι να συμμαχήσει με τη Τουρκία με αντάλαγμα να διοικήσει την κατεχόμενη Ελλάδα.
 

nearos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και επαγγέλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 1,620 μηνύματα.
Αν είχαμε σοβαρό κράτος θα είχαν απαγορευτεί οι διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης για λόγους εθνικούς συμφέροντος.

Σε περίπτωση πολέμου με τη Τουρκία, μόνο το Ισραήλ θα μας υπερασπιστεί. Ούτε ο Ισπανός, ούτε ο Αμερικανός, ούτε ο Γερμανός, ούτε ο Γάλλος. Το ΚΚΕ το πιθανότερο είναι να συμμαχήσει με τη Τουρκία με αντάλαγμα να διοικήσει την κατεχόμενη Ελλάδα.
Και αυτοί το δικό τους συμφέρον κοιτάνε, σιγά μην μας υπερασπιστουν. Κσι σιγά μην επιτεθούν οι Τούρκοι, δεν παίζουμε hoi4.
Και αν ήμασταν υπό κατοχή το ΚΚΕ θα έστηνε πρώτο πρώτο αντίσταση, χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι αυτό δε θα έπαιζε πουστιες για να κερδίσει την εξουσία από τους άλλους..
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,561 μηνύματα.
Σε περίπτωση πολέμου με τη Τουρκία, μόνο το Ισραήλ θα μας υπερασπιστεί.
είσαι σίγουρος για αυτό; κι αν ναι πως;
Γιατι εγώ εχω δεί διάφορες χώρες που φαινομενικά έχουν παρόμοιες προσδοκίες/συμφέροντα απο το Ισραήλ να κρατούν ουδέτερη ή την αντίθετη απο την αναμενόμενη στάση (βλ. Ψήφισμα ΟΗΕ για ανθρωπιστική βοήθεια).

Επίσης μην ανησυχείς σε εθνικό επίπεδο πρακτικά έχουμε εμπλακεί σε αυτόν τον πόλεμο αφού η ίδια η Κούλα τα έγλειψε καλά στον BB.
Και όποιος κι αν ήταν στην θέση της Κούλας βασικά, ακολουθώντας παρομοίως εντολές των ΗΠΑ.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,712 μηνύματα.
Αν είχαμε σοβαρό κράτος θα είχαν απαγορευτεί οι διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης για λόγους εθνικούς συμφέροντος.

Σε περίπτωση πολέμου με τη Τουρκία, μόνο το Ισραήλ θα μας υπερασπιστεί. Ούτε ο Ισπανός, ούτε ο Αμερικανός, ούτε ο Γερμανός, ούτε ο Γάλλος. Το ΚΚΕ το πιθανότερο είναι να συμμαχήσει με τη Τουρκία με αντάλαγμα να διοικήσει την κατεχόμενη Ελλάδα.

Το ξέρω ότι το Ισραήλ θα ήταν δίπλα μας σε πιθανο πόλεμο με την Τουρκία καθώς έχουμε υπογράψει πολλές συμφωνίες. Άλλοι να τα βλέπουν αυτά που για να ακολουθήσουν τις εντολές που τους δίνει το ΚΚΕ πάνε ενάντια στην ίδια τους την χώρα υποστηρίζοντας τρομοκρατικές οργανώσεις όπως είναι η Χαμάς.

Για να μην ξεχνάμε:


 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,179 μηνύματα.
Αν είχαμε σοβαρό κράτος θα είχαν απαγορευτεί οι διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης για λόγους εθνικούς συμφέροντος.

Σε περίπτωση πολέμου με τη Τουρκία, μόνο το Ισραήλ θα μας υπερασπιστεί. Ούτε ο Ισπανός, ούτε ο Αμερικανός, ούτε ο Γερμανός, ούτε ο Γάλλος. Το ΚΚΕ το πιθανότερο είναι να συμμαχήσει με τη Τουρκία με αντάλαγμα να διοικήσει την κατεχόμενη Ελλάδα.
Καλά το ΚΚΕ συμφωνεί και με τον διάβολο όπως τώρα συμφωνεί με τους εγκληματίες φασιστοισλαμιστές.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,935 μηνύματα.
Και αυτοί το δικό τους συμφέρον κοιτάνε, σιγά μην μας υπερασπιστουν. Κσι σιγά μην επιτεθούν οι Τούρκοι, δεν παίζουμε hoi4.
Και αν ήμασταν υπό κατοχή το ΚΚΕ θα έστηνε πρώτο πρώτο αντίσταση, χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι αυτό δε θα έπαιζε πουστιες για να κερδίσει την εξουσία από τους άλλους..
Το ΚΚΕ θα το ονόμαζε επανάσταση όπως έκανε στον εμφύλιο. Στη πράξη είναι πόλεμος απέναντι στο επίσημο ελληνικό κράτος. Το ΚΚΕ μπορεί να εξουδετερωθεί πανεύκολα κόβοντας του τις κρυφές χρηματοδοτήσεις και με φορολογικούς ελέγχους.

είσαι σίγουρος για αυτό; κι αν ναι πως;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Λιβύη, η Παλαιστίνη και μπορεί και η Αίγυπτος (ανάλογα με ποιος είναι κυβέρνηση) θα είναι υπέρ της Τουρκίας.

Αν κάποιος μας βοηθήσει θα είναι το Ισραήλ (προσωπική μου εκτίμηση) γιατί Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ έχουν κοινά συμφέροντα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Το ξέρω ότι το Ισραήλ θα ήταν δίπλα μας σε πιθανο πόλεμο με την Τουρκία καθώς έχουμε υπογράψει πολλές συμφωνίες. Άλλοι να τα βλέπουν αυτά που για να ακολουθήσουν τις εντολές που τους δίνει το ΚΚΕ πάνε ενάντια στην ίδια τους την χώρα υποστηρίζοντας τρομοκρατικές οργανώσεις όπως είναι η Χαμάς.

Για να μην ξεχνάμε:


Απλή λογική. Τα συμφέροντα μας είναι με το Ισραήλ.
Έκανε γεώτρηση η Κύπρος σε συνεργασία με το Ισραήλ και η Τουρκία γαύγιζε αλλά δεν δάγκωνε. Προφανώς χωρίς το Ισραήλ δεν θα μπορούσε να την κάνει.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top