Γυναικοκτονίες, δολοφονίες ή ανθρωποκτονίες;

Πιστεύετε ότι υπάρχει έξαρση μίσους κατά των γυναικών επειδή είναι γυναίκες; (Γυναικοκτονίες)
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 80)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,426 μηνύματα.
Καλε το συζηταμε; Ισοτητα εχουμε και ξερο ψωμι.

:whatever:
Για αυτους που λενε ολα καλα στην Ελλαδα και ειναι μια χαρα οι γυναικες.


Η βία κατά των γυναικών θυμίζει στη χώρα μας το μυθικό τέρας της Λερναίας Ύδρας. Όσο την πολεμάς, η πατριαρχία τη βοηθά να πολλαπλασιάζεται και να βγάλει κι άλλα κεφάλια. Η κακοποίηση σε κάθε μορφή της και η διαρκής επιβολή του φόβου της «ενδοοικογενειακής τρομοκρατίας» μετατρέπονται -εν τέλει- σε φρικαλέες ειδήσεις που αφορούν την δολοφονία αυτών των ψυχών.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά
Η πρώτη γυναικοκτονία για το 2023 σημειώθηκε στη Νίκαια
, όταν μία 54χρονη μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, έπεσε νεκρή από τα χέρια του ίδιου της του συζύγου στο σπίτι τους, ο οποίος μάλιστα κάλεσε την αστυνομία, παραδεχόμενος το έγκλημα. Ο μακάβριος κατάλογος των δολοφονημένων γυναικών όμως, μάκρυνε περαιτέρω στη συνέχεια, καθώς -δυστυχώς- η παραπάνω δολοφονία δεν ήταν η μοναδική για φέτος, αλλά ακολούθησαν κι άλλες.
Μέχρι και την στιγμή που γράφτηκε αυτό το κείμενο, η τελευταία γυναικοκτονία καταγράφηκε στις 12 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας -για ακόμη μία φορά- οργή στο πανελλήνιο, όταν ένας αστυνομικός δολοφόνησε την 42χρονη σύζυγό του με κυνηγετική καραμπίνα, ενώ στη συνέχεια έδωσε τέλος στην ζωή του.
Το enikos.gr παρουσιάζει τα συγκλονιστικά στοιχεία από την 24ωρη Τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας SOS 15900 για την έμφυλη βία με τους αριθμούς να σοκάρουν. Συνολικά 5.462 γυναίκες θα μπορούσαν να ανήκουν στην «μαύρη» ματωμένη λίστα των γυναικοκτονιών, και εξέπεμψαν SOS για να διεκδικήσουν το ιερό δικαίωμα στη ζωή, το οποίο θα έπρεπε να είναι δεδομένο.
Μέσα σε 11 μήνες, από τον Νοέμβριο του 2022 έως και τον Σεπτέμβριο του 2023, η Γραμμή Βοήθειας 15900 δέχθηκε συνολικά 8.133 κλήσεις, εκ των οποίων οι 5.462 αφορούσαν «περιστατικά βίας» και οι 1.533 «χρήσιμη ενημέρωση». Συγκεκριμένα, το 74% που κάλεσε ήταν οι ίδιες γυναίκες-θύματα, ενώ σε ποσοστό 26% κάλεσαν τρίτα πρόσωπα.

Τα τρίτα πρόσωπα που κάλεσαν και τους 11 μήνες, ήταν σε ποσοστό 24% φίλος/η, σε ποσοστό 15% γονέας και σε ποσοστό 14% γείτονας/γειτόνισσα. Ακολουθούν, σε ποσοστό 10% οι κλήσεις από αδερφό/ή και από άλλο συγγενή.

Το 51% που κατήγγειλαν ενδοοικογενειακή βία είναι μητέρες

Οι 3.197 κλήσεις αφορούσαν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, η οποία συνεχίζει να αποτελεί και το μεγαλύτερο ποσοστό (78%) από όλα τα είδη έμφυλης βίας που καταγράφηκαν στην Γραμμή βοήθειας SOS 15900 και τους 11 μήνες. Παράλληλα, 115 κλήσεις ήταν για σεξουαλικής παρενόχλησης (3%), ενώ 49 κλήσεις ήταν για περιστατικά βιασμού (1%).
Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι από το σύνολο των γυναικών που κατήγγειλαν την ενδοοικογενειακή βία, το 51% δήλωσε ότι είναι μητέρες, το 14% ότι δεν έχει παιδιά, και το 35% δεν έδωσε περαιτέρω στοιχεία.

Κατά 45% ο δράστης ήταν ο σύζυγος των γυναικών

Σε 1.855 περιπτώσεις (45%) οι γυναίκες-θύματα ανέφεραν ως δράστη τον σύζυγό τους (νυν και πρώην), ενώ συνολικά 810 κλήσεις (20%) αφορούσαν τον σύντροφό τους (νυν και πρώην).


Οι μορφές κακοποίησης σε αριθμούς

Οι μορφές κακοποίησης που αναφέρθηκαν ήταν σε ποσοστό 66% η ψυχολογική βία, 58% λεκτική βία, 45% περιστατικά σωματικής βίας, 7% οικονομική βία και 4% η
σεξουαλική βία
. Επιπλέον, ποσοστό 45% ανέφερε συνοίκηση με τον δράστη.

Οι περισσότερες γυναίκες-θύματα που κάλεσαν στην Γραμμή βοήθειας SOS 15900 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40-54 ετών (813 άτομα). Ακολουθεί, με ελάχιστα μικρότερο ποσοστό, η ηλικιακή ομάδα 25-39 ετών (758 άτομα), ενώ αρκετά μικρότερο ήταν το ποσοστό των κλήσεων από γυναίκες μεταξύ 55-64 ετών (232 άτομα). Συνολικά 196 γυναίκες που κάλεσαν στην γραμμή ήταν ηλικίας έως 24 ετών, και 186 άνω των 65 ετών.

Αρνητική πρωτιά για την Αττική με 1.498 κλήσεις

Αρνητική πρωτιά κατέγραψε η Αττική στα περιστατικά βίας καθώς μέσα σε 11 μήνες κάλεσαν 1.498 γυναίκες (ποσοστό 37%), ενώ δεύτερη ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία με 419 κλήσεις (10%).
Μικρότερα ήταν τα ποσοστά στις υπόλοιπες Περιφέρειες ανά την Ελλάδα, όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω χάρτη.

Ελληνίδες γυναίκες τα περισσότερα θύματα

Συνολικά τα περισσότερα θύματα που κάλεσαν στην γραμμή 15900 και ανέφεραν ελληνική υπηκοότητα ήταν 42%, ενώ 5% ανέφεραν ότι είναι γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες οι οποίες ζουν στην Ελλάδα. Τέλος, το 53% εκ του συνόλου των θυμάτων δεν αποκάλυψε τα στοιχεία που αφορούν την υπηκοότητά τους.
Αναφορικά με την εργασιακή κατάσταση των γυναικών-θυμάτων που κάλεσαν, οι 1.109 δήλωσαν ότι εργάζονται, οι 547 ανέφεραν ότι είναι άνεργες και οι 268 ανενεργές.
Σχετικά με την εκπαιδευτική κατάσταση των ωφελούμενων, 9 στις 10 γυναίκες που κάλεσαν την 24ωρη Γραμμή SOS15900 δεν έδωσαν αυτά τα στοιχεία. Σε ποσοστό 7% δήλωσαν ότι είναι απόφοιτες ΑΕΙ/ΤΕΙ, ενώ σε ποσοστό 2% ανέφεραν ότι έχουν ολοκληρώσει την πρωτοβάθμια ή κατώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την ανώτερη
δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή είχαν μεταπτυχιακές σπουδές.


Ζέφη Δημαδάμα στο enikos.gr: Οι γυναίκες σπάνε τη σιωπή τους, μιλούν και καταγγέλλουν

H Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ζέφη Δημαδάμα τόνισε στο enikos.gr πως στόχος είναι η βία κατά των γυναικών να εξαλειφθεί. Κάθε μορφή βίας, σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική, οικονομική, ορατή και «αόρατη», όπως είπε.
«Η Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας δημοσίευσε την 4η έκθεση για τη βία κατά των γυναικών αποτυπώνοντας το φαινόμενο. Η βία είναι δίπλα μας, τα στοιχεία δείχνουν ότι η βία υπάρχει και κλιμακώνεται. Όμως, τα στοιχεία δείχνουν μεγάλη αύξηση και των καταγγελιών, οι γυναίκες μιλούν, καταγγέλλουν, καλούν την γραμμή μας, τη γραμμή SOS, για να βρουν στήριξη.
Παράλληλα, απευθύνονται στην Ελληνική Αστυνομία και στα συμβουλευτικά μας κέντρα, οι γυναίκες σπάνε τη σιωπή.
Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε πολιτικές που θα δυναμώνουν τις γυναίκες, σε πολιτικές που δεν θα αφήνουν καμία γυναίκα μόνη και αβοήθητη».
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,788 μηνύματα.

Την έφαγε τη κοπέλα το τέρας.

Δυστυχώς σε τέτοια εγκλήματα η νομοθεσία ειναι πλήρως ανεπαρκής.
 

Guest 126033

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
δεν γλυτώνεις απο τετοιες προσωπικοτητες δυστηχως ..

δεν ειναι τυχαιο πως η γραμμη σε ολες αυτες τις γυναικες ειναι να εξαφανιστουν στην κυριολεξια ...

κριμα ..ποσες ακομα ..
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,244 μηνύματα.

Την έφαγε τη κοπέλα το τέρας.

Δυστυχώς σε τέτοια εγκλήματα η νομοθεσία ειναι πλήρως ανεπαρκής.
Δυστυχώς κάθε μέσο αποτροπής δεν είναι αρκετό σε τέτοιες καταστάσεις. Ωστόσο δεν έπρεπε να πάει στο πατρικό της γιατί το γνώρισε και δεν έπρεπε να την αφήσουν μόνη μέχρι να τον συλλάβουν :(.

Εαν υπάρξει λύση σε αυτό το πρόβλημα αυτή θα μπορέσει να έρθει μόνο μέσω συλλογικής κοινωνικής ευαισθητοποίησης και ουσιαστικής ενημέρωσης και καλλιέργειας απο εκπαιδευτικής σκοπιάς.
 

Υδροχόος

Διάσημο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,475 μηνύματα.
Εαν υπάρξει λύση σε αυτό το πρόβλημα αυτή θα μπορέσει να έρθει μόνο μέσω συλλογικής κοινωνικής ευαισθητοποίησης και ουσιαστικής ενημέρωσης και καλλιέργειας απο εκπαιδευτικής σκοπιάς.
Μέχρι, όμως, αυτό να συμβεί πόσες ακόμα "θα πάνε" άδικα. Κάτι σαν "φέξε μου και γλίστρησα", με συγχωρείς...

Μήπως οι νόμοι να γίνουν πιο σκληροί για τέτοια καθίκια ; Λέω εγώ τώρα. Έτσι ώστε να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι...επίδοξοι δολοφόνοι. Να θεσπιστεί κάτι που, ακόμα και όταν τους μπει η ιδέα στο μυαλό, αυτόματα να τους φεύγει και μόνο στη σκέψη των συνεπειών που θα έχουν.

Και εννοείται, τέτοια μέτρα να επεκταθούν και σε άλλες περιπτώσεις.

Τώρα τί θα πάθει ; Φυλακή, φαγητό, κρεβάτι, και λίγα χρόνια υπομονή ώσπου να ξαναβγεί...
 

Kate1914

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,733 μηνύματα.
Μέχρι, όμως, αυτό να συμβεί πόσες ακόμα "θα πάνε" άδικα. Κάτι σαν "φέξε μου και γλίστρησα", με συγχωρείς...

Μήπως οι νόμοι να γίνουν πιο σκληροί για τέτοια καθίκια ; Λέω εγώ τώρα. Έτσι ώστε να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι...επίδοξοι δολοφόνοι. Να θεσπιστεί κάτι που, ακόμα και όταν τους μπει η ιδέα στο μυαλό, αυτόματα να τους φεύγει και μόνο στην ιδέα των συνεπειών που θα έχουν...

Και εννοείται, τέτοια μέτρα να επεκταθούν και σε άλλες περιπτώσεις.

Τώρα τί θα πάθει ; Φυλακή, φαγητό, κρεβάτι, και λίγα χρόνια υπομονή ώσπου να ξαναβγεί...
Άμα μπει κιόλας φυλακή, και απλά δεν τον βγάλουν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα με αναστολή ξέρω γω και τέτοιες γελοιότητες.
Ριζικά, το πρόβλημα επιλύεται όπως πρότεινε ο Samael, μόνο με παιδεία. Αλλά αυτό είναι η μακροπόθεσμη λύση.
Προφανώς και οι νόμοι θα έπρεπε να είναι πιο αυστηροί και ίσως είναι ήδη αυστηροί, αλλά τι να το κάνω όταν δεν εφρμόζονται και μπορούν να εκμεταλλευτούν τα παραθυράκια του νόμου οι συνήγοροι;
Κατά την άποψή μου για τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει ο εγκληματίας να τιμωρείται με ισόβια, με την αληθινή έννοια της λέξης όμως. Κλεισμένος πίσω από τα κάγκελα χωρίς να ξαναδεί το φως του ήλιου μέχρι να πεθάνει.
 

Υδροχόος

Διάσημο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,475 μηνύματα.
Ριζικά, το πρόβλημα επιλύεται όπως πρότεινε ο Samael, μόνο με παιδεία. Αλλά αυτό είναι η μακροπόθεσμη λύση.
Μπορεί να γίνεται και αυτό παράλληλα. Δεν το εμποδίζει κανείς.
Προφανώς και οι νόμοι θα έπρεπε να είναι πιο αυστηροί και ίσως είναι ήδη αυστηροί, αλλά τι να το κάνω όταν δεν εφρμόζονται και μπορούν να εκμεταλλευτούν τα παραθυράκια του νόμου οι συνήγοροι;
Κατά την άποψή μου για τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει ο εγκληματίας να τιμωρείται με ισόβια, με την αληθινή έννοια της λέξης όμως. Κλεισμένος πίσω από τα κάγκελα χωρίς να ξαναδεί το φως του ήλιου μέχρι να πεθάνει.
Να ελαχιστοποιηθούν/εκλείψουν τα "παραθυράκια", τότε. Να μην μπορούν να τα εκμεταλλεύονται (και) σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ακόμα και να στερούνται συνηγόρου. "Βγάλ' τα πέρα μόνος σου, μάγκα. Όπως σαν έκανες τη μαγκιά..."...
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,244 μηνύματα.
Μέχρι, όμως, αυτό να συμβεί πόσες ακόμα "θα πάνε" άδικα. Κάτι σαν "φέξε μου και γλίστρησα", με συγχωρείς...
Δυστυχώς πολλές αλλά έτσι λειτουργούσε ο κόσμος πάντα. Υπάρχουν μεταβατικές περιόδοι που κάποιοι είναι απλά άτυχοι. Σκέψου πόσοι πέθαιναν μέχρι να ανακαλυφθούν τα εμβόλια, οι αντιβιώσεις κτλπ. Φυσικά η κοινωνική ευαισθητοποίηση, το μεγαλύερο ενδιαφέρον απο την αστυνομία και η στήριξη των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας είναι πράγματα που μπορούν να γίνουν στο παρών και κάπως να κάνουν την κατάσταση πιο υποφερτή.

Αλλά το θέμα είναι να παρθεί η απόφαση για δραστική αντιμετώπιση του ζητήματος στο μέλλον έτσι ώστε να εξαλειφθεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.
Μήπως οι νόμοι να γίνουν πιο σκληροί για τέτοια καθίκια ; Λέω εγώ τώρα. Έτσι ώστε να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι...επίδοξοι δολοφόνοι. Να θεσπιστεί κάτι που, ακόμα και όταν τους μπει η ιδέα στο μυαλό, αυτόματα να τους φεύγει και μόνο στην ιδέα των συνεπειών που θα έχουν...
Δεν θα αρκεί μόνο αυτό μακροπρόθεσμα θεωρώ. Εαν σε έχει βάλει ο άλλος στο μάτι και θέλει να σε σκοτώσει, δεν πρόκειται να τον σταματήσει ούτε ο Θεός εαν το δει σαν αποστολή αυτοκτονίας.

Η μόνη λύση είναι είτε να τον συλλάβεις, που σε πολλές περιπτώσεις θα αποτύχει αυτό γιατί θα αφεθεί ελεύθερος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ως αναπόφευκτη παρενέργεια κάθε δίκαιης νομοθεσίας(δεν λαμβάνω καν υπόψιν τα τυχόν παραθυράκια ή και λαδώματα, φαντάσου), είτε να τον σκοτώσεις. Το οποίο όμως απαιτεί να σου δώσει αφορμή(όπως σε αυτή την περίπτωση). Το θέμα είναι οτι και πάλι μπορούν να περιμένουν καιρό μερικοί, και αντικειμενικά η αστυνομία δεν μπορεί να σε φυλάει για πάντα, και ομοίως ούτε εσύ μπορείς να είσαι σε επιφυλακή για πάντα. Κάποια στιγμή που θα χαλαρώσεις, τότε θα είναι που θα εμφανιστεί ο ψυχάκιας.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως θεωρώ οτι η κοπέλα θα μπορούσε να σωθεί. Απλώς για μια ακόμα φορά η αστυνομία δεν έδειξε το απαιτούμενο ενδιαφέρον.

Και εννοείται, τέτοια μέτρα να επεκταθούν και σε άλλες περιπτώσεις.
Τώρα τί θα πάθει ; Φυλακή, φαγητό, κρεβάτι, και λίγα χρόνια υπομονή ώσπου να ξαναβγεί...
Αυτό είναι όντως κάτι που μπορεί και πρέπει να διορθωθεί.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Wonderful

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,621 μηνύματα.
Άποψη μου είναι ότι : στους παιδεραστές, στους γυναικοκτοντους και στους εμπόρους ναρκωτικών πρεπει να επιβάλλεται η θανατική ποινή ..ιδίως για τους παιδεραστές θεωρώ ότι είναι η μόνη λύση!
 

Guest 126033

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Η σύλληψη και η φυλάκιση δεν θ αλλάξει ένα τέτοιο τύπο προσωπικότητας!

Ούτε φυσικά το νομικό πλαίσιο επιτρέπει στην αστυνομία να δράσει όπως πρέπει από την πρώτη κιόλας καταγγελία και χωρίς κανένα προηγούμενο ιστορικό.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,426 μηνύματα.
Oσο οι δικαστες αφηνουν εξω ακομα και βιαστες...οσο τα ισοβια δεν ειναι ισοβια...οσο μαλακιζεται η δικαιοσυνη και η αστυνομια καποιες φορες ,οπως με την Τοπαλουδη που τις ειπαν να μην καταγγειλει τον βιασμο γιατι θα μπλεξει...και σ εποσες αλλες δενε χουν ποει τα αναλογα,οσο δεν αλλαζει η νομοθεσια να τους γαμησει πατοκορφα..τοσο αυτα τελειωμο δεν θα εχουν..διοτι ναι ομορφα τα λεμε για το εκπαιδευτικο συστημα και σωστο ειναι αυτο,αλλα οταν εχεις τον μπαμπα να αφηνει το αγορακι εξω να πηδα και να δερνει ,ενω το κοριτσι δεν μπορει να εχει την ιδια αντιμετωπιση με το αγορι γιατι ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ ΥΠΟ...και πρεπει να ειναι σεμνο μπας και το γαμησουν..αντι να πιασει τον γιοκα του να του ξηγησει 10 πραγματα,τα ιδια ισχυουν και για τις μαμαδες..με τα καλοαναθρεμενα μπουλακια τους...το μονο που σωζει τις γυναικες ειναι ΜΕ ΥΠΟΠΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΡΙΨΙΜΟ...και οχι μονο.Ολα οσα πρεπει να κανει καθε γυναικα και ακομα περισσοτερα για να γλυτωσει απο αυτες τις ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ που δημιουργουν ξεκαθαρα αυτες τις καταστασεις.

ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΘΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΣΤΟ ΑΝΑΘΡΕΜΑ των δικων τους παιδιων μπας και αλλαξει κατι.

Η εκποαιδευση εχει αργα αποτελεσματα..για το τωρα ΠΡΟΣΟΧΗ και αλλαγη νομοθεσιας και πραγματικη εκτιση ποινων ΧΤΕΣ το κερατο μου μεσα πια.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Η σύλληψη και η φυλάκιση δεν θ αλλάξει ένα τέτοιο τύπο προσωπικότητας!

Ούτε φυσικά το νομικό πλαίσιο επιτρέπει στην αστυνομία να δράσει όπως πρέπει από την πρώτη κιόλας καταγγελία και χωρίς κανένα προηγούμενο ιστορικό.
να τους αφησουμε τοτε αγαπουλα.Να ειναι εξω και να εγκληματουν; Δεν σε πιανω.


Δεν μας ενδιαφερει αν θα αλλαξουν.ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΡΕΙ,Στεγνα πια.
Για καποια μπατσονια τα ειπα παραπανω.
ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.Οταν συμβουλευουν..που θα μπλεξεις..ελα μωρε αντρας σου ειναι,ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ..και λοιπες μαλακιες.Πιο παλια το εκαναν κατα κορον..τωρα καπως καποιοι το βουλωνουν..αλλα ακομα υπαρχει αυτη η συμπεριφορα απο καποιους μπατσους(=κακος αστυνομικος)
 
Τελευταία επεξεργασία:

i_lie_us

Διάσημο μέλος

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,123 μηνύματα.
Διάβασα 2-3 άρθρα για το περιστατικό και πουθενά απ' ότι βλέπω δεν αναφέρεται η εθνικότητα του δράστη.

Τι έγινε, ξεκίνησαν να ρεπορτάρουν τις ουσιώδεις λεπτομέρειες του συμβάντος τα μίντια ρεπαιδίμ;

Όχι μπράβο, να τα αναγνωρίζουμε τα θετικά.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,793 μηνύματα.
Τρόμαξα πως δεν θα γίνει ξέπλυμα των αλλοδαπών εγκληματιών για ακόμα μια φορά.

Αργήσατε ρε σατανάδες αυτή τη φορά. Καθ'όλου γρήγορα αντανακλαστικά. Πάμε όλοι μαζί την NPC κασσέττα "και οι Έλληνες τα κάνουν".
 

Guest 126033

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Oσο οι δικαστες αφηνουν εξω ακομα και βιαστες...οσο τα ισοβια δεν ειναι ισοβια...οσο μαλακιζεται η δικαιοσυνη και η αστυνομια καποιες φορες ,οπως με την Τοπαλουδη που τις ειπαν να μην καταγγειλει τον βιασμο γιατι θα μπλεξει...και σ εποσες αλλες δενε χουν ποει τα αναλογα,οσο δεν αλλαζει η νομοθεσια να τους γαμησει πατοκορφα..τοσο αυτα τελειωμο δεν θα εχουν..διοτι ναι ομορφα τα λεμε για το εκπαιδευτικο συστημα και σωστο ειναι αυτο,αλλα οταν εχεις τον μπαμπα να αφηνει το αγορακι εξω να πηδα και να δερνει ,ενω το κοριτσι δεν μπορει να εχει την ιδια αντιμετωπιση με το αγορι γιατι ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ ΥΠΟ...και πρεπει να ειναι σεμνο μπας και το γαμησουν..αντι να πιασει τον γιοκα του να του ξηγησει 10 πραγματα,τα ιδια ισχυουν και για τις μαμαδες..με τα καλοαναθρεμενα μπουλακια τους...το μονο που σωζει τις γυναικες ειναι ΜΕ ΥΠΟΠΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΡΙΨΙΜΟ...και οχι μονο.Ολα οσα πρεπει να κανει καθε γυναικα και ακομα περισσοτερα για να γλυτωσει απο αυτες τις ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ που δημιουργουν ξεκαθαρα αυτες τις καταστασεις.

ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΘΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΣΤΟ ΑΝΑΘΡΕΜΑ των δικων τους παιδιων μπας και αλλαξει κατι.

Η εκποαιδευση εχει αργα αποτελεσματα..για το τωρα ΠΡΟΣΟΧΗ και αλλαγη νομοθεσιας και πραγματικη εκτιση ποινων ΧΤΕΣ το κερατο μου μεσα πια.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


να τους αφησουμε τοτε αγαπουλα.Να ειναι εξω και να εγκληματουν; Δεν σε πιανω.


Δεν μας ενδιαφερει αν θα αλλαξουν.ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΡΕΙ,Στεγνα πια.
Για καποια μπατσονια τα ειπα παραπανω.
ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.Οταν συμβουλευουν..που θα μπλεξεις..ελα μωρε αντρας σου ειναι,ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ..και λοιπες μαλακιες.Πιο παλια το εκαναν κατα κορον..τωρα καπως καποιοι το βουλωνουν..αλλα ακομα υπαρχει αυτη η συμπεριφορα απο καποιους μπατσους(=κακος αστυνομικος)
Δεν ξέρω ποιοι μπάτσοι στα λένε αυτά καλή μου ...

Αυτό που ξέρω ειναι ότι στο τμήμα ενδοοικογενειακης βιας προτρεπουν να φύγουν αυτες οι γυναίκες και το κυριότερο να εξαφανιστούν μέχρι να μπορέσουν να συλληφθούν όλοι αυτοί.

Μόνο αν υπάρξει βία γινετε αυτόφωρο σε άλλες περιπτώσεις όλο το σύστημα είναι ενάντια σε αυτές τις περιπτώσεις..

Δυστηχως οι περισσότερες φοβούνται γιατί δεν έχουν που να κρυφτούν και όπως βλέπεις δεν έχουν και άδικο...

Οπότε ας αφησουμε τα φεικ νιουζ που ακούτε η κατασκευάζετε και ας δούμε την πραγματική δουλεια που γίνετε στο ΤΜΗΜΑ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ βιας και όχι σε απλά αστυνομικά τμήματα..

Αυτά τα πόστα δεν τα πλαισιώνουν απλά μπατσακια όπως λες και φυσικά δεν υποστηρίζω όλη αυτή την διαστρεβλωση !

Να εξαφανιστούν ή να πάνε να ζητήσουν φιλοξενεια από δομές μέχρι να συλληφθούν .

24ωρη φύλαξη πρέπει να έχουν και αυτες και τα παιδιά τους εφόσον οι συγκεκριμενες προσωπικότητες δεν διστάζουν να κανουν κακό και σε αυτά!

Μην ξεχνάμε την περίπτωση της γυναικοκτονιας που σκότωσε και εκείνη και τον αδελφό της ...
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,788 μηνύματα.
Σαλαμίνα: Τι λέει ο πρώην σύζυγος της 43χρονης που δολοφονήθηκε - «Εγώ ήθελα να απομακρύνω το παιδί μου» (protothema.gr)

Ο πρωην της πιο νορμάλ μου φαινόταν... Άντε τωρα να παντρευτεις να χωρίσεις και να μπαίνει ο νέος στο σπιτι με το παιδί κτλ.

σε κάποια φάση διάβασα οτι κακοποίησε και το παιδί αυτος. Μετά θα ξεκινουσαν τα προβλήματα... γιατι τη χαζομάρα της πρώην μου θα την τιμωρούσα με διοκαστηρια και μηνύσεις. Λυπάμαι.

Εχει κάθε δικαιωμα να χωρίσει με εναν άνθρωπο που προσπαθεί να ειναι σωστος απέναντι της (ναι κυκλοφορουν και τέτοιες που τους φταίνε ολα) αλλα το να φέρει τον γκομενο στο σπιτι και να φερεται άσχημα και στο παιδί αυτός..... ειναι μια ηλιθιότητα την οποια δυσκολα θα συγχωρούσε κάποιος.

Καλό το "κανε ότι γουστάρεις και σε εκφράζει" που ακούμε απο κάτι Τανιες Μακρή... αλλά θα πρέπει να μπεί και ένα όριο στις ηλιθιότητες που οδηγούν ανθρωπους στο γκρεμό.
 
Τελευταία επεξεργασία:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,793 μηνύματα.
Άποψη μου είναι ότι : στους παιδεραστές, στους γυναικοκτοντους και στους εμπόρους ναρκωτικών πρεπει να επιβάλλεται η θανατική ποινή ..ιδίως για τους παιδεραστές θεωρώ ότι είναι η μόνη λύση!

Γιατί συγκεκριμένα θανατική ποινή στους γυναικοκτόνους και όχι στους δολοφόνους γενικά;


Καθαρά φιλοσοφικού τύπου το ερώτημα μου, έτσι κι αλλιώς δεν είμαι υπέρ της θανατικής καταδίκης γενικά.
 

Υδροχόος

Διάσημο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,475 μηνύματα.
Δυστυχώς πολλές αλλά έτσι λειτουργούσε ο κόσμος πάντα. Υπάρχουν μεταβατικές περιόδοι που κάποιοι είναι απλά άτυχοι. Σκέψου πόσοι πέθαιναν μέχρι να ανακαλυφθούν τα εμβόλια, οι αντιβιώσεις κτλπ. Φυσικά η κοινωνική ευαισθητοποίηση, το μεγαλύερο ενδιαφέρον απο την αστυνομία και η στήριξη των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας είναι πράγματα που μπορούν να γίνουν στο παρών και κάπως να κάνουν την κατάσταση πιο υποφερτή. Αλλά το θέμα είναι να παρθεί η απόφαση για δραστική αντιμετώπιση του ζητήματος στο μέλλον έτσι ώστε να εξαλειφθεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.
Ναι, εν μέρει έχεις δίκιο, σε αυτό που λες. Μόνο που εκεί είχαμε να κάνουμε με φάρμακα. Κάτι που απαιτεί άπειρες δοκιμές, στα εργαστήρια, άπειρο χρόνο κ.λπ. Εδώ έχουμε να κάνουμε με δραστικά μέτρα. Τα οποία θα έπρεπε να έχουν ήδη παρθεί. Και όχι στο μέλλον. Χθες. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη.
Δεν θα αρκεί μόνο αυτό μακροπρόθεσμα θεωρώ. Εαν σε έχει βάλει ο άλλος στο μάτι και θέλει να σε σκοτώσει, δεν πρόκειται να τον σταματήσει ούτε ο Θεός εαν το δει σαν αποστολή αυτοκτονίας.
Ναι, αν σε έχει βάλει στο μάτι δεν γλιτώνεις. Το πιστεύω κι εγώ. Άλλωστε (ας μιλήσω για τον συγκεκριμένο...) ήταν αποφασισμένος. Πήγε για να την σκοτώσει (δε δίστασε, μια σφαίρα χρησιμοποίησε...) και τα είχε σκεφτεί, προφανώς, όλα. Και το ότι θα πήγαινε φυλακή.

Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι μια..."σκληρή τιμωρία", επειδή δε λειτούργησε σε αυτόν ή σε κάποιους άλλους, δε θα δράσει αποτρεπτικά στους υπόλοιπους. Μερικοί είναι θρασύδειλοι. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι αν γνωρίζουν ότι δε "θα την βγάλουν ζάχαρη", ίσως να το ξανασκεφτούν...
Η μόνη λύση είναι είτε να τον συλλάβεις, που σε πολλές περιπτώσεις θα αποτύχει αυτό γιατί θα αφεθεί ελεύθερος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ως αναπόφευκτη παρενέργεια κάθε δίκαιης νομοθεσίας(δεν λαμβάνω καν υπόψιν τα τυχόν παραθυράκια ή και λαδώματα, φαντάσου), είτε να τον σκοτώσεις. Το οποίο όμως απαιτεί να σου δώσει αφορμή(όπως σε αυτή την περίπτωση). Το θέμα είναι οτι και πάλι μπορούν να περιμένουν καιρό μερικοί, και αντικειμενικά η αστυνομία δεν μπορεί να σε φυλάει για πάντα, και ομοίως ούτε εσύ μπορείς να είσαι σε επιφυλακή για πάντα. Κάποια στιγμή που θα χαλαρώσεις, τότε θα είναι που θα εμφανιστεί ο ψυχάκιας.
Ναι, ούτε οι αστυνομικοί μπορούν να σε φυλάνε για πάντα, ούτε οι δομές φιλοξενίας είναι κάστρα. Ακόμα και εκεί να στραφεί κάποια, δε θα κάθεται νυχθημερόν μέσα. Για πόσο ; Θα βγαίνει και έξω. Υποθέτω. Οπότε μπορεί και πάλι να της στήσει καραούλι.

Άρα, κάτι πρέπει να γίνει τη στιγμή εκείνη που μια γυναίκα καταγγέλει το περιστατικό. Και να μην αφήνεται ελεύθερος ο καθένας να διαπράττει το έγκλημα με την ησυχία του. Απ΄ ό,τι καταλαβαίνω, δεν υπάρχει ουσιαστική κινητοποίηση, αν δεν υπάρξει θύμα. Εεεε εδώ κάτι πρέπει ν΄ αλλάξει : Να υπάρξει άμεση κινητοποίηση για να μη θρηνούμε θύματα...
Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως θεωρώ οτι η κοπέλα θα μπορούσε να σωθεί. Απλώς για μια ακόμα φορά η αστυνομία δεν έδειξε το απαιτούμενο ενδιαφέρον.
Δεν ξέρω, δεν γνωρίζω τί μπορεί να κάνει ακριβώς και η αστυνομία. Θέλω να πω, αν είχε τη δικαιοδοσία απλά να πάει να τον πιάσει, ύστερα από την καταγγελία της, και να τον μπουζουριάσει, δε θα το έκανε ; Μα όχι να τον αφήσει ελεύθερο, ύστερα από λίγο...

Κάτι δεν πηγαίνει καλά, γενικά. Με το σύστημα και τους νόμους που ισχύουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις και όχι μόνο.

Άλλωστε, αν τον έπιαναν είχε δικαίωμα για δικηγόρο. Με μαθηματική ακρίβεια, λοιπόν, θα αφηνόταν ελεύθερος, άντε με περιοριστικούς όρους. Γιατί μέχρι να διαπράξει κάποιος το έγκλημα, δεν είναι ένοχος...
 
Τελευταία επεξεργασία:

Wonderful

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,621 μηνύματα.
Γιατί συγκεκριμένα θανατική ποινή στους γυναικοκτόνους και όχι στους δολοφόνους γενικά;


Καθαρά φιλοσοφικού τύπου το ερώτημα μου, έτσι κι αλλιώς δεν είμαι υπέρ της θανατικής καταδίκης γενικά.
Γιατί οι Γυναικοκτονοι όπως και οι παιδεραστές έχουν αρρωστημένη ψυχή και αρρωστημένη σκέψη.. όπως κόβεις τα σάπια κλαδιά ενός δέντρου για να να ευδοκιμήσει, έτσι πρέπει να κοβεις και τα αρρωστα "κλαδιά" της κοινωνίας για να προόδευσει. Μπορεί να είναι σκληρό, αλλα μόνο ο φόβος του θανάτου μπορεί να σταματήσει το φαινόμενο της Γυναικοκτονιας . Ο δολοφόνος είναι μια άλλη κατηγορία και θέλει αρκετή συζήτηση το θέμα. Αν ένας δολοφόνος π.χ σκοτωσε αυτόν που βίασε και σκότωσε το παιδί του η τη γυναίκα του, δεν έχει και τόσο αδικο.. αφού δεν βρέθηκε κανείς να πετάξει τον άρρωστο στον Καιάδα... Προσωπική μου άποψη όλα τα πάραπανω που αν ήμουν όμως πρωθυπουργος της χώρας θα τα είχα εφαρμόσει...
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,426 μηνύματα.
Δεν ξέρω ποιοι μπάτσοι στα λένε αυτά καλή μου ...
Πεστα στη μανα της Τοπαλουδης αυτα...που πηγε για τον πρωτο βιασμο της ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ...θα μπλεξεις λεει...

Κια σε ολες τις αλλες χρονια τωρα..ειπαμε..μετα τις απιστευτες γυναικοκτονιες...το αλλαζουν το τροπαρι..διοτι δεν τους παιρνει πλεον...αλλα τοσα χρονια καποιοι μπατσοι ειναι υπευθυνοι για γυναικες που τους ειπαν να μην κανουν μηνυση και μετα τις σκοτωσαν.

ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΙΑ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΠΕΣΤΟ ΜΑΣ ΝΑ ΣΕ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.Ελεος πια.
:whatever:
ΝΑΙ...ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΓΥΡΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΠΟΥ..ΕΙΤΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΑΝ.
Τελεια και παυλα.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,244 μηνύματα.
Ναι, εν μέρει έχεις δίκιο, σε αυτό που λες. Μόνο που εκεί είχαμε να κάνουμε με φάρμακα. Κάτι που απαιτεί άπειρες δοκιμές, στα εργαστήρια, άπειρο χρόνο κ.λπ. Εδώ έχουμε να κάνουμε με δραστικά μέτρα. Τα οποία θα έπρεπε να έχουν ήδη παρθεί. Και όχι στο μέλλον. Χθες. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη.
Κοίτα αντικειμενικά η αστυνομία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τόσα περιστατικά. Αυτό όμως που μπορεί να κάνει η πολιτεία είναι να βοηθήσει αυτές τις γυναίκες να εξαφανιστούν που λέγαμε. Είναι η μόνη δραστική λύση για να αποφευχθούν τα μοιραία αυτή την στιγμή κατ'εμέ απο την στιγμή που χωρίς έγκλημα δεν μπορείς να μπουζουριάσεις, ή τουλάχιστον να δημιουργηθεί μια λίστα με υψηλού επικινδυνότητας περιπτώσεις.

Οτιδήποτε άλλο ενδέχεται να μην είναι 100% αποτελεσματικό.
Ναι, αν σε έχει βάλει στο μάτι δεν γλιτώνεις. Το πιστεύω κι εγώ. Άλλωστε (ας μιλήσω για τον συγκεκριμένο...) ήταν αποφασισμένος. Πήγε για να την σκοτώσει (δε δίστασε, μια σφαίρα χρησιμοποίησε...) και τα είχε σκεφτεί, προφανώς, όλα. Και το ότι θα πήγαινε φυλακή.
Δυστυχώς ναι. Δεν ισχύει μόνο για τέτοια εγκλήματα αλλά γενικότερα. Δεν υπάρχει μέτρο ή τεχνολογία που αποτρέπει κάποιον να κάνει snap ας πούμε και να πάει να ανατιναχτεί στο κέντρο της Αθήνας, του Παρισιού κτλπ. Για αυτό τον λόγο η τρομοκρατία είναι τεράστιο πρόβλημα, γιατί ο επιτιθέμενος είναι τόσο brain washed που δεν έχει θέμα να θυσιαστεί. Δεν τον νοιάζει τι θα πάθει, ο μόνος σκοπός του είναι να προκαλέσει θάνατο, ζημιά.
Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι μια..."σκληρή τιμωρία", επειδή δε λειτούργησε σε αυτόν ή σε κάποιους άλλους, δε θα δράσει αποτρεπτικά στους υπόλοιπους. Μερικοί είναι θρασύδειλοι. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι αν γνωρίζουν ότι δε "θα την βγάλουν ζάχαρη", ίσως να το ξανασκεφτούν...
Η σκληρή τιμωρία είναι επιβεβλημένη αναμφίβολα και μπορεί να δράσει αποτρεπτικά σε αρκετούς.
Άρα, κάτι πρέπει να γίνει τη στιγμή εκείνη που μια γυναίκα (δε μιλάμε για άντρες αυτή τη στιγμή...), καταγγέλει το περιστατικό. Και να μην αφήνεται ελεύθερος ο καθένας να διαπράττει το έγκλημα με την ησυχία του. Απ΄ ό,τι καταλαβαίνω, δεν υπάρχει ουσιαστική κινητοποίηση, αν δεν υπάρξει θύμα. Εεεε εδώ κάτι πρέπει ν΄ αλλάξει : Να υπάρξει άμεση κινητοποίηση για να μη θρηνούμε θύματα...
Είναι μια πάγεια τακτική του κράτους αυτό. Και τα τρένα έσπευσαν να ασχοληθούν με τα συστήματα ασφαλείας αφού έγινε ότι έγινε. Έτσι δεν κάνουμε δουλειά όμως. Αλλά δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι...μέχρι την επόμενη τραγωδία.
Δεν ξέρω, δεν γνωρίζω τί μπορεί να κάνει ακριβώς και η αστυνομία. Θέλω να πω, αν είχε τη δικαιοδοσία απλά να πάει να τον πιάσει, ύστερα από την καταγγελία της, και να τον μπουζουριάσει, δε θα το έκανε ; Μα όχι να τον αφήσει ελεύθερο, ύστερα από λίγο...
Θεοί δεν είναι ούτε οι ίδιοι δυστυχώς, για αυτο λεω οτι μακροπρόθεσμα πρέπει να αλλάξουμε το σκεπτικό των ανθρώπων μέσω σωστής εκπαίδευσης απο πολύ μικρή ηλικία. Πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση όλων των εκπαιδευτικών, νέα προγράμματα σπουδών με ουσιαστικό περιεχόμενο κτλπ.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top