Κουβεντούλα για μαγειρική και δίαιτα

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Θανάσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3,512 μηνύματα.
τα σωστά γεμιστά, γίνονται με ντομάτα, πιπεριά, κολοκυθάκι, μελιτζάνα και κολοκυθοανθούς.

η γέμιση έχει ρύζι, την ψίχα από το κολοκύθι, τη μελιτζάνα, ντομάτα, μυρωδικά.

:lock:
 

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,096 μηνύματα.
Νάσο όλο στο «λυπάμαι» με έχεις τελευταία και πολύ κατάκαρδα το χω πάρει να ξέρεις. :cry_x:

τα χαλάσαμε και στις φακές
 

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Θανάσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3,512 μηνύματα.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,917 μηνύματα.
γιατί; :worry:
έτσι δεν γίνονται οι φακές;
ε οχι.. η φακη εχει απο μονη της απαιχτη γευση ( για αυτο την κανουν και βαση σαλατας) η ντοματα καλυπτει τα παντα.
Οκ τα φασολια θελουν την ντοματα τους... Η φαβα ομως σε καμια περιπτωση.. Οπως και ο αρακας η ντοματα τον χαλαει.
 

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,096 μηνύματα.
ε οχι.. η φακη εχει απο μονη της απαιχτη γευση ( για αυτο την κανουν και βαση σαλατας) η ντοματα καλυπτει τα παντα.
Οκ τα φασολια θελουν την ντοματα τους... Η φαβα ομως σε καμια περιπτωση.. Οπως και ο αρακας η ντοματα τον χαλαει.
όλος μου ο κόσμος είναι ενα ψέμα.
Καλά οχι οτι κάνω περίτεχνες συνταγές ή οτι σκίζω στην κουζίνα αλλά νόμιζα πως τα βασικά τα ήξερα
 

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 5,070 μηνύματα.
τα σωστά γεμιστά, γίνονται με ντομάτα, πιπεριά, κολοκυθάκι, μελιτζάνα και κολοκυθοανθούς.

η γέμιση έχει ρύζι, την ψίχα από το κολοκύθι, τη μελιτζάνα, ντομάτα, μυρωδικά.

:lock:
Αυτή ειναι η συνταγή στα μέρη σου;πρωτη φορα την ακουω
 

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Θανάσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3,512 μηνύματα.
ε οχι.. η φακη εχει απο μονη της απαιχτη γευση ( για αυτο την κανουν και βαση σαλατας) η ντοματα καλυπτει τα παντα.
Οκ τα φασολια θελουν την ντοματα τους... Η φαβα ομως σε καμια περιπτωση.. Οπως και ο αρακας η ντοματα τον χαλαει.

συμφωνώ πολύ για τον αρακά! ο αρακάς θέλει ΑΝΙΘΟ. :mpinelik:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αυτή ειναι η συνταγή στα μέρη σου;πρωτη φορα την ακουω

έτσι τα κάνουμε στου χουριό. και τα κάνουμε κυρίως καλοκαίρι. :redcard:

να μια φώτο από δική μου, σχετικά αποτυχημένη προσπάθεια για γεμιστά. (λείπουν βέβαια οι κολοκυθοανθοί).
(hint: έγραψα στο google photos: vegetables για την βρω)

γεμιστά.JPG
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,917 μηνύματα.
όλος μου ο κόσμος είναι ενα ψέμα.
Καλά οχι οτι κάνω περίτεχνες συνταγές ή οτι σκίζω στην κουζίνα αλλά νόμιζα πως τα βασικά τα ήξερα
Δεν υπαρχει τιποτα στανταρτ..ο κανονας ειναι ενας.... η εκστασιαση των γευσεων.
Και ο πειραματισμος επιβαλεται..
Ποιος θα σκεφτοταν να βαλει παπρικα στα φυστικια? κανεις.... ναι αλλα εγω τωρα δεν μπορω να κλεισω το κουτι μετα φυστικια παπρικα που πηρα πριν το τελειώσω.
 

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,096 μηνύματα.
Δεν υπαρχει τιποτα στανταρτ..ο κανονας ειναι ενας.... η εκστασιαση των γευσεων.
Και ο πειραματισμος επιβαλεται..
Ποιος θα σκεφτοταν να βαλει παπρικα στα φυστικια? κανεις.... ναι αλλα εγω τωρα δεν μπορω να κλεισω το κουτι μετα φυστικια παπρικα που πηρα πριν το τελειώσω.
Ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον πως όλα τα προαναφερθέντα χωρίς φέτα είναι μισή νοστιμιά
 

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 5,070 μηνύματα.
συμφωνώ πολύ για τον αρακά! ο αρακάς θέλει ΑΝΙΘΟ. :mpinelik:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:



έτσι τα κάνουμε στου χουριό. και τα κάνουμε κυρίως καλοκαίρι. :redcard:

να μια φώτο από δική μου, σχετικά αποτυχημένη προσπάθεια για γεμιστά. (λείπουν βέβαια οι κολοκυθοανθοί).
(hint: έγραψα στο google photos: vegetables για την βρω)

View attachment 131191
Ωραία φαίνονται,, γιατί αποτυχημένη;εγώ είχα κάποια εποχή πηλινη γάστρα,εκεί γινόταν λουκουμι γευστικά τα γεμιστά
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,917 μηνύματα.
τα σωστά γεμιστά, γίνονται με ντομάτα, πιπεριά, κολοκυθάκι, μελιτζάνα και κολοκυθοανθούς.

η γέμιση έχει ρύζι, την ψίχα από το κολοκύθι, τη μελιτζάνα, ντομάτα, μυρωδικά.

:lock:
Προχωρημενα πραματα...η μελιτζανα θα δινει και μπιτερ γευση?... ωραια προκληση
 

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 5,070 μηνύματα.
Προχωρημενα πραματα...η μελιτζανα θα δινει και μπιτερ γευση?... ωραια προκληση
Δεν ξέρω για bitter γεύση στα γεμιστά.. Εγώ πάντως θα μπορούσα να τρώω για μεσημεριανό μελιτζανοσαλάτα ορισμένες φορές την κάνω για γεύμα
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,917 μηνύματα.
Ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον πως όλα τα προαναφερθέντα χωρίς φέτα είναι μισή νοστιμιά
ε καλα τωρα τι λεμε... η φετα ειναι η ελληνικη αποψη του κοκα κολα παει με ολα
ε τωρα ομως με τον κουλη δεν μπορουμε να φαμε φετα ..εχω βρει ομως πολυ καλο λευκο τυρι που βαζει κατω φετες.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Δεν ξέρω για bitter γεύση στα γεμιστά.. Εγώ πάντως θα μπορούσα να τρώω για μεσημεριανό μελιτζανοσαλάτα ορισμένες φορές την κάνω για γεύμα
Ναι ειναι πολυ καλη γευση η μπιτερ στα γεμιστα.
Για μενα το καλυτερο γεμιστο ειναι η γεμιστη μελιτζανα και μετα η πιπερια τυπου ντολμα..αν και τωρα τελευταια η μανα μου θελει γεμιστες και τις κοκκινες φλωρινης
 

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 5,070 μηνύματα.
ε καλα τωρα τι λεμε... η φετα ειναι η ελληνικη αποψη του κοκα κολα παει με ολα
ε τωρα ομως με τον κουλη δεν μπορουμε να φαμε φετα ..εχω βρει ομως πολυ καλο λευκο τυρι που βαζει κατω φετες.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Ναι ειναι πολυ καλη γευση η μπιτερ στα γεμιστα.
Για μενα το καλυτερο γεμιστο ειναι η γεμιστη μελιτζανα και μετα η πιπερια τυπου ντολμα..αν και τωρα τελευταια η μανα μου θελει γεμιστες και τις κοκκινες φλωρινης
Με τι γεμιστή η μελιτζάνα ;

Φλωρίνης κάνω και εγώ γεμιστές
 

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,096 μηνύματα.
ε καλα τωρα τι λεμε... η φετα ειναι η ελληνικη αποψη του κοκα κολα παει με ολα
πατάτες γιαχνί με φέτα <3
Πάντως απο τυριά προτιμώ κατσικίσια τα άλλα μου φαίνονται άνοστα, κάποιοι τα σιχαίνονται βέβαια αυτά και τα πρόβεια
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,917 μηνύματα.
Με τι γεμιστή η μελιτζάνα ;
ε ..την κανουμε με λαδι, ρυζι καρολινα, κρεμυδι , κιμά, δυόσμο φρεσκο, άνηθο , κυβο κοτοπουλο, νερο, χυμο απο τις φρεσκιες ντοματατες που κουφωθηκαν...ε και φρεσκο κρεμυδακι αν υπαρχει.
Οπως και τα αλλα γεμιστα
 

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1,491 μηνύματα.
κιμά στα γεμιστά;

:ban:
Κι εγώ δε βάζω κιμά τα κανω "ορφανα"
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

ωραια ..χαιρομαι για την φιλοσοφικη σου προσεγγιση.
Οποιο καρδιολογο ρωτησεις ή διαιτολογο θα σου πει μακρια απο το κοκκινο κρεας... ειναι κακο
Αλλα εγω ως εξαρτημενος πιστευω οτι μισο κιλο την εβδομαδα ειναι πιο σωστο..το κρεας εχει και καλα πραματα.
Δηλαδη τωρα πως θα φας λαχανοντολμαδες χωρις λιγο κιμαδακι μεσα.
Θα νηστευει η γυναίκα καλε
 

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 5,070 μηνύματα.
ε ..την κανουμε με λαδι, ρυζι καρολινα, κρεμυδι , κιμά, δυόσμο φρεσκο, άνηθο , κυβο κοτοπουλο, νερο, χυμο απο τις φρεσκιες ντοματατες που κουφωθηκαν...ε και φρεσκο κρεμυδακι αν υπαρχει.
Οπως και τα αλλα γεμιστα
Αυτό παλι πρώτη φορά το ακουω

Εδώ κάνουμε μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί ή παπουτσακια με κιμά και μπεσαμέλ
 

Pak

Επιφανές μέλος

Η Πακοτίνι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 11,834 μηνύματα.
Εγώ τα βάζω και σε λαδερά, πάει, ειδικά αν κάνεις πχ κοτόπουλο με φασολάκια
εγω κυβους ( λαχανικων βεβαια , αλλα οκ ) πεταω στο σπανακορυζο
ριζοτο φτωχο
κριθαροτο φτωχο
μανιταρια σωτε τεριακι
μακαρονια καρμποναρα
μακαρονια κατσιο ε πεπε
ρεβυθια με ρυζι
λαχανοριζο
ζυμαρικα φιογκακια
Σορρι αγάπες δεν τις πρόσεξα αυτές τις ειδοποιήσεις, σας ευχαριστώ :prettyplz:
Τον έναν κύβο τον έβαλα σε κριθαράκι με λαχανικά και μου άρεσε φουλ. Απλά έχει και μέσα κάρυ και νιώθω ότι με δεσμεύει κάπως αυτό. Δεν ξέρω κιόλας, μπορεί να φταίει που δεν χρησιμοποιώ γενικά κάρυ.
 

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1,491 μηνύματα.
Τι να μαγειρέψω αυριο ; 😭υποτίθεται έχω ρεπο τις Κυριακές. επειδή τρώμε έξω. Αλλά επειδή θα βγουμε σε λίγο με τα πεθερικα μου να φαμε έξω δεν μπορουμε κι αυριο. Όποτε αυριο εγώ πρέπει να μαγειρέψω. Και να τους αρέσει!
 
Top