American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.899 μηνύματα.

22-09-24

11:44
Μπράβο στην Δανέζα πρωθυπουργό, για να κλείνουν οι Σουηδία-Δανία απέναντι στους παράνομους μετανάστες, που διαχρονικά είναι τα 2 πιο δημοκρατικά κράτη στην Ευρώπη, καταλαβαίνουμε τι γίνεται.

www.bbc.com
www.quora.com



Sweden rape: Most convicted attackers foreign-born, says TV - BBC News
Swedish national TV says 58% of men convicted of rape in the past five years were born abroad.


Rapes in Sweden increased by 45.4% between 2008 & 2018. Looking back was letting the migrants in a mistake? Nearly 1/2 of those rapes wer...
Answer (1 of 5): John Thomas, Please re=read the question and then look at your “answer” LOL Notice how the study is beyond 2013 The researchers found that, within that time-frame, a total of 3,039 offenders were convicted of rape+ against a woman in Sweden — nearly all of whom (99.7%) were me...
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.540 μηνύματα.

22-09-24

11:58
φαντάσου οταν σου λέει αριστερή οτι η μεταναστευτική πολιτική πρεπει να γινει πιο σκληρη και οτι ειναι κινδυνος στην ακεραιοτητα μιας χώρας τι πραγματικά γίνεται![]()
H πρωθυπουργός της Δανίας λέει ότι η Ευρώπη πρέπει να γίνει σκληρή απέναντι στους μετανάστες
Συνέντευξη μιας σοσιαλδημοκράτισσας με σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό στο Blooomberg.www.capital.gr
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.899 μηνύματα.

22-09-24

12:16
Την αγαπώ πολύ αυτήν την γυναίκα, έξυπνη και δίκαιη σε πολλά ζητήματα.
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.083 μηνύματα.

22-09-24

12:17
καλα μην παιρνεις και ορκοφαντάσου οταν σου λέει αριστερή οτι η μεταναστευτική πολιτική πρεπει να γινει πιο σκληρη και οτι ειναι κινδυνος στην ακεραιοτητα μιας χώρας τι πραγματικά γίνεται

How the Danish Left Adopted a Far-Right Immigration Policy
In an effort to outflank the populist right, the ruling Social Democrats have adopted one of the harshest refugee policies in the world.


Did the Left Really Win in Denmark?
The Social Democrats are poised to lead the next government, but after adopting the far-right’s anti-immigration agenda the party isn’t what it used to be.

American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.899 μηνύματα.

22-09-24

12:21
Far Right policies= Σοβαρή μεταναστευτικη πολιτική που δεν επιτρέπει στους παράνομους μετανάστες να εισβάλουν μέσα στις χώρες. Πολιτική που υπάρχει εδώ και πάνω από έναν αιώνα όμως ξαφνικά θεωρείται ως ακροδεξιά από τα media και τις ΜΚΟ. Leftist Brainwashed is real and stronger than ever.



chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.083 μηνύματα.

22-09-24

12:26
Βρε παιδιά αν είναι όντως τόσο τραγικά τα πράγματα και οι χωρες συμφωνούν να γίνουν σκληρές ως προς το μεταναστευτικό, τότε γιατί πριν 2 μήνες η ΕΕ ψήφισε αυτά τα μέτρα για το μεταναστευτικό τα οποία ΔΕΝ κλείνουν σύνορα και δεν κάνουν μαζικές απελασεις έξω από ΕΕ; Αντιθέτως συμφώνησαν οι άνθρωποι να γίνονται ανακατανομες. Και γίνεται πολύ απλό το πράγμα. Αν καποιες χώρες δεν συμφωνούσαν γιατί δεν άσκησαν βετο; Τι το έχουν το δικαίωμα για βέτο αν δεν συμφωνούν, την ωρα της απόφασης δειλιαζουν και μετά βγαίνουν και λένε κακό μεταναστευτικό εμείς δεν το θελουμε; Ελάτε τώρα ας σοβαρευτούμε.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.899 μηνύματα.

22-09-24

12:28
φαντάσου οταν σου λέει αριστερή οτι η μεταναστευτική πολιτική πρεπει να γινει πιο σκληρη και οτι ειναι κινδυνος στην ακεραιοτητα μιας χώρας τι πραγματικά γίνεται
Εδώ η Σουηδία που διαχρονικά είναι μεταναστευτική χώρα τώρα έκλεισε τα σύνορα και τους διώχνει. Μιλάμε για τραγικές καταστάσεις.
Βέβαια εντάξει το Μέρα 25 και ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα να καταλάβουν τι διαφορά νόμιμης και παράνομης μετανάστευσης όμως οκ πλέον δεν μας απασχολεί καθώς και οι 2 μαζί δεν πιάνουν ούτε 10% πλέον.
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.540 μηνύματα.

22-09-24

12:29
Πριν 10 χρόνια τα media λέγανε οτι οι μετανάστες είναι απάνθρωπα ζώα, οτι η λοατκι κοινοτητα εχουν ψυχικη διαταρραχή και όποιος τους θέλει ειναι ακροαριστερό κομμούνι που προσπαθεί να καταλύσει τη δημοκρατία.καλα μην παιρνεις και ορκο
![]()
How the Danish Left Adopted a Far-Right Immigration Policy
In an effort to outflank the populist right, the ruling Social Democrats have adopted one of the harshest refugee policies in the world.foreignpolicy.com
![]()
Did the Left Really Win in Denmark?
The Social Democrats are poised to lead the next government, but after adopting the far-right’s anti-immigration agenda the party isn’t what it used to be.foreignpolicy.com
Τώρα λένε οτι οι μετανάστες είναι ανθρωποι και οτι η λοατκι ειναι φυσιολογικη (δε λεω, ισχυουν και τα δυο εννοείται, απλα να σου δει΄ξω τη 180 μεταβολή που κάνουν οποτε και οπως τους συμφέρει), και οποιος δε τους θελει ειναι ακροδεξιός φασίστας που προσπαθεί να καταλύσει τη δημοκρατία.
What defines "far-right"?
Μέσω εμπειρίας είδαμε, ανοίξαμε τα σύνορα, είχαμε πιο φθηνα εργατικά χέρια αλλα αυξήθηκε ραγδαία η εγκληματικότητα.
Στιγματίζονται και περιθωριοποιούνται; Φυσικά
Υπάρχει υπόβαθρο για τις πράξεις τους; Εννοείται
Προσφεύγουν στην εγκληματικότητα όμως; Ναι.
Εγω οταν λέω πρεσβεύω μια αντιμεταναστευτική πολιτική, δεν εννοώ ντε και καλά κλείσιμο των συνόρων, κανενας δε μπαινει κανενας δε βγαίνει (αλβανία του χότζα φαση).
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Συμφωνησαν να γίνονται ανακατανομές για να μην υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση μεταναστών και να μην γίνει το βερολίνο και το παρίσι σαν την Αθήνα.Βρε παιδιά αν είναι όντως τόσο τραγικά τα πράγματα και οι χωρες συμφωνούν να γίνουν σκληρές ως προς το μεταναστευτικό, τότε γιατί πριν 2 μήνες η ΕΕ ψήφισε αυτά τα μέτρα για το μεταναστευτικό τα οποία ΔΕΝ κλείνουν σύνορα και δεν κάνουν μαζικές απελασεις έξω από ΕΕ; Αντιθέτως συμφώνησαν οι άνθρωποι να γίνονται ανακατανομες.
Την συμφέρουν την ΕΕ οι μετανάστες. Φθηνά εργατικά χέρια. Ωστόσο η ΕΕ είναι καταστροφική για τις οικονομίες των χωρών (αυξάνοντας φόρους στελνοντας όπλα στην ουκρανία και μη λογαριάζοντας τους ντόπιους αγρότες και εργαζόμενους, εχει παει και αυτη κατα διαόλου. Σου δείχνει ποσο δημοκρατική ειναι η δηθεν αστική δημοκρατία).
Ποιο βέτο; όπως το βέτο στα ηνωμένα έθνη και στο ΝΑΤΟ, που κανένας δεν το ασκεί (βεβαίως εκτός των ΗΠΑ οταν έχει σχέση με την παλαιστίνη η οποιοδήποτε αλλο ανθρώπινο δικαίωμα);Και γίνεται πολύ απλό το πράγμα. Αν καποιες χώρες δεν συμφωνούσαν γιατί δεν άσκησαν βετο; Τι το έχουν το δικαίωμα για βέτο αν δεν συμφωνούν, την ωρα της απόφασης δειλιαζουν και μετά βγαίνουν και λένε κακό μεταναστευτικό εμείς δεν το θελουμε; Ελάτε τώρα ας σοβαρευτούμε.
Την πολωνία με τους μετανάστες απο τη λευκορωσσία, και την ουγγαρία με τους μετανάστες, είχες δει τι εγινε τελευταία φορά που είπαν κατι με το μεταναστευτικό; Κυρώσεις ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ.
Θες να σοβαρευτούμε; Ας σοβαρευτούμε.
Ακόμα και η ίδια η στροφή προς την ακροδεξιά στις ευρωεκλογές, καθώς και η ίδια η υιοθέτηση "ακροδεξιών" στοιχείων απο αριστερά λαικίστικα κόμματα, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό.
Η ένδειξη οτι ο ΛΑΟΣ δεν αισθάνεται ασφάλεια με αυτά που γίνονται τριγύρω του. Κανένας δεν μισεί εκ γενετής τους λαθρομετανάστες. Βεβαίως, αν το πρόβλημα ήταν η μετανάστευση, γιατι οι γερμανοί δε μισούν την Ελλάδα; Γιατι οι γάλλοι δε μισούν τους πολωνούς; Γιατί οι ιταλοί δε μισούν τους κροάτες;
Γιατι πολύ απλά, έχουμε μια κοινή ταύτοτητα και ακολουθούμε συμβατικά κοινούς κανόνες, κατι το οποίο οι λαθρομετανάστες δεν κάνουν (κυρίως γιατι διδάσκονται λανθασμενες αξίες απο το ισλαμ στο σπίτι τους).
Δε λεω οτι οι μετανάστες είναι κακοί, προς θεού, σκοπεύω αμα ζώ στο μέλλον να μετακομίσω σε άλλη χώρα.
Δε λεω ούτε οτι όλοι οι λάθρο είναι κακοί, μερικοί καλυτερεύονται και γινονται παραγωγικά μελη της κοινωνίας, οι περισσότεροι όμως δημιουργούν ψευτοαποικείες και πηγαίνουν νταλαβερίζοντας με μαχαίρια, όπλα, και φωνάζοντας αλλάχου ακμπαρ.
Αυτό ευνοεί την ύπαρξη του καπιταλιστικού συστήματος όμως, αφού εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση τους, τοςυ πληρώνουν ΕΛΑΧΙΣΤΑ, ισα ισα να τους κρατήσουν εν ζωή. Πως θα βιοποριστούν μετά; Με εγκλήματα.
Αυτό ενοχλεί εμενα, εσένα, τον γιώργο, τον στέλιο, τον σάκη, τον μοχάμεντ, τον αλι, τον χαμζα. που ζούμε σε υποβαθμισμένες περιοχές, οπου ο ενας παραγκωνιάζει τον άλλον.
ΌΧΙ τον μητσοτάκη, τον κουτσούμπα, την ούρσουλα, τον κασσελάκη.
Για αυτό έχουμε 3 κόμματα ακροδεξιά στη βουλή. Για αυτό η γερμανία εξελεξε ακροδεξιό κόμμα για πρώτη φορά μετα απο τον ΒΠΠ, για αυτό ειναι δημοφιλές το τραγούδι το "AUSLANDER RAUS".
Για αυτό πειράζει τον λαό η παράνομη μετανάστευση, και όχι τα κόμματα και την ΕΕ, φίλε μου.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.899 μηνύματα.

22-09-24

12:45
Μπράβο
www.in.gr

Αυξήθηκαν οι απελάσεις το 2024 στη Γερμανία | in.gr
Μετά τον θάνατο αστυνομικού για τον οποίο κατηγορήθηκε αφγανός πρόσφυγας τον Μάιο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Γερμανία απαίτησαν αλλαγή της ισχύουσας πολιτικής.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.629 μηνύματα.

29-09-24

15:22

Νύχτα τρόμου με εμπρησμούς σε σπίτια στην Έσση της Γερμανίας - Συνελήφθη Σύρος με ματσέτα
Δύο παιδιά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Σχεδόν ταυτόχρονα ξεκίνησαν οι φωτιές στα σπίτια - Λίγο αργότερα, ο 41χρονος Σύρος έπεσε με βανάκι πάνω σε καταστήματα και άρχισε να απειλεί κόσμο
πώς κάνετε έτσι; να σας μυρίσει ήθελε..

Lancelot
Περιβόητο μέλος
Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.

29-09-24

17:25
Ομοεθνεις του...![]()
Νύχτα τρόμου με εμπρησμούς σε σπίτια στην Έσση της Γερμανίας - Συνελήφθη Σύρος με ματσέτα
Δύο παιδιά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Σχεδόν ταυτόχρονα ξεκίνησαν οι φωτιές στα σπίτια - Λίγο αργότερα, ο 41χρονος Σύρος έπεσε με βανάκι πάνω σε καταστήματα και άρχισε να απειλεί κόσμοwww.protothema.gr
πώς κάνετε έτσι; να σας μυρίσει ήθελε..![]()
Να γράφεται όλοι η αλήθεια
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.899 μηνύματα.

03-10-24

10:12
Το Birmingham είναι η πρώτη Βρετανική πόλη όπου οι μετανάστες αποτελούν πάνω από το 50% του συνολικού πληθυσμό. Πάμε να δούμε πόσο ωραίο είναι.
@ilias90
@ilias90
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.572 μηνύματα.

03-10-24

10:22
Δυστυχώς, αυτό είναι το μέλλον της Ευρώπης. Υπέροχες, πολιτισμένες Ευρωπαϊκές πόλεις με αναγεννησιακά, γότθικα και λοιπά στοιχεία που τις κάνουν τόσο όμορφες θα κατακλυστούν από καλύβες μαύρων, τσαντίρια γύφτων, τζαμιά μουσουλμάνων και κάτουρα Ινδών (γνωστές οι ανθυγιεινές συνήθειές τους.)Το Birmingham είναι η πρώτη Βρετανική πόλη όπου οι μετανάστες αποτελούν πάνω από το 50% του συνολικού πληθυσμό. Πάμε να δούμε πόσο ωραίο είναι.
@ilias90
Κλείσιμο συνόρων χτες.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.066 μηνύματα.

03-10-24

10:31
Ξεχνάς και το σημείο που τα εγγόνια μας θα διαβάζουν για τα φρικτά στρατόπεδα συγκέντρωσης των ελληνικών νησιών (και κάποιων λίγων στην ηπειρωτική) και για το πόσο απάνθρωποι ήμασταν που δεν θέλαμε τους ταλαίπωρους μετανάστες οι οποίοι ήρθαν ειρηνικά να ενταχθούν για μια καλλίτερη ζωή. Θα ξεριζώνουν αγάλματα ηρώων για άγαλμα μελαχροινής μαντιλοφορεμένης προσφυγοπούλας με αγωνιστική γροθιά υψωμένη και θα ζητάνε στα γόνατα συγγνώμη σε κάθε απόγονο λαθρομεταναστών και προσφύγων.Δυστυχώς, αυτό είναι το μέλλον της Ευρώπης. Υπέροχες, πολιτισμένες Ευρωπαϊκές πόλεις με αναγεννησιακά, γότθικα και λοιπά στοιχεία που τις κάνουν τόσο όμορφες θα κατακλυστούν από καλύβες μαύρων, τσαντίρια γύφτων, τζαμιά μουσουλμάνων και κάτουρα Ινδών (γνωστές οι ανθυγιεινές συνήθειές τους.)
Κλείσιμο συνόρων χτες.
Όλη η παράνοια της Αμερικής θα έρθει και εδώ στις επόμενες γενεές αν δεν γίνει κάτι άμεσα. Αλλά πέρα από τη πλάκα δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται κάποιος να κυκλοφορεί κέντρο Αθηνών και να του αρέσει αυτή η κατάσταση. Να μην ακούει ελληνικά πουθενά, να μην βλέπει Έλληνα πουθενά. Να αποτελεί έκπληξη όχι το να ακούς ξένα αλλά το να ακούς ελληνικά στο κέντρο της πρωτεύουσας σου. Της ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΑΤΗΣ πρωτεύουσας σου. Δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να έχεις στην καρδιά σου αν σε αρέσει αυτό το χάλι.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.572 μηνύματα.

03-10-24

10:38
Σίγουρα, η Μόρια θα είναι το νέο Άουσβιτς, όπου θα έρχονται από όλον τον κόσμο να αποδώσουν φόρο τιμής στους ήρωες λάθρο που έπεσαν θύματα των Ελλήνων φασιστών.Ξεχνάς και το σημείο που τα εγγόνια μας θα διαβάζουν για τα φρικτά στρατόπεδα συγκέντρωσης των ελληνικών νησιών (και κάποιων λίγων στην ηπειρωτική) και για το πόσο απάνθρωποι ήμασταν που δεν θέλαμε τους ταλαίπωρους μετανάστες οι οποίοι ήρθαν ειρηνικά να ενταχθούν για μια καλλίτερη ζωή.
Και άγαλμα του άγνωστου πρόσφυγα θα αντικαταστήσει αυτό του άγνωστου στρατιώτη.Θα ξεριζώνουν αγάλματα ηρώων για άγαλμα μελαχροινής μαντιλοφορεμένης προσφυγοπούλας με αγωνιστική γροθιά υψωμένη και θα ζητάνε στα γόνατα συγγνώμη σε κάθε απόγονο λαθρομεταναστών και προσφύγων.
Προοδευτικά σκατά έχεις.Δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να έχεις στην καρδιά σου αν σε αρέσει αυτό το χάλι.
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.083 μηνύματα.

03-10-24

11:28

ΜΙΚΡΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΟΡΩΝ
Το σύνδρομο των συνόρων είναι ένα είδος αρρώστιας , που δεν υπάρχει καν στον κατάλογο των αναγνωρισμένων ψυχικών διαταραχών. Το μυθιστόρημα αυτό μιλά ακριβώς για την αρρώστια αυτή. Με δυο διαφορετικές αφηγηματικές φωνές, μιλά για τα σύνορα του ολοκληρωτισμού, της φυγής, της ενοχής, του έρωτα...
Το έχει κανείς να μας πει γνώμη;
Να το πάρω;
Το σύνδρομο των συνόρων είναι ένα είδος "αρρώστιας", που δεν υπάρχει καν στον κατάλογο των αναγνωρισμένων ψυχικών διαταραχών. Το μυθιστόρημα αυτό μιλά ακριβώς για την αρρώστια αυτή. Με δυο διαφορετικές αφηγηματικές φωνές, μιλά για τα σύνορα του ολοκληρωτισμού, της φυγής, της ενοχής, του έρωτα, της ελπίδας, της συνύπαρξης, της άδειας παραμονής, της μετανάστευσης. Στο Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων δε συμβαίνει τίποτα το ιδιαίτερο - και ταυτόχρονα συμβαίνουν τα πάντα. Ο πρωταγωνιστής αφηγείται την πρώτη επαφή με μια ξένη χώρα (την Ελλάδα) μιας παρέας Αλβανών μεταναστών που μετά την κατάρρευση του ολοκληρωτικού καθεστώτος του Ε. Χότζα περνούν με τα πόδια τα ελληνοαλβανικά σύνορα στις αρχές του '90. Είναι μια αφήγηση όπου το δράμα και η τραγωδία συνυπάρχουν με το μαύρο χιούμορ και τη λυτρωτική αυτοειρωνεία.
Από τότε που εκδόθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2006, το Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων έχει γίνει λογοτεχνικό σημείο αναφοράς για κάποια από τα πιο καυτά θέματα των ημερών, τα σύνορα και τη μετανάστευση.
Ένα από τα πιο επίκαιρα βιβλία της εποχής μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
"Μια έξυπνη και ανατρεπτική προσέγγιση σε ένα βαρύ θέμα". (Boyd Tonkin, Independent)
"Ένα βιβλίο έξοχο, παιχνιδιάρικο και σαρκαστικό για τη μετανάστευση. Ο Καπλάνι την αφηγείται όπως δεν έχει καταφέρει να την αφηγηθεί κανείς μέχρι σήμερα". (Lisa Appignanesi)
"Το "Μικρό ημερολόγιο συνόρων" διαθέτει απέριττες διατυπώσεις, γνήσιο, και σε ισχυρές δόσεις, αυτοσαρκασμό, γοργή και λειτουργική εναλλαγή των δύο αφηγηματικών του επιπέδων και, πάνω απ' όλα, μεγάλη συγκινησιακή δύναμη και πειθώ". (Ελευθεροτυπία)
"...ο Καπλάνι φέρνει τα σύνορα πιο κοντά μας". (Kapka Kassabova, The Guardian)
"Μια αποκαλυπτική υπενθύμιση ότι τα σύνορα συχνά γίνονται αδιαμφισβήτητα εμπόδια". (Laurence Mackin, Irish Times)
"Συνδυάζει την ευφυή ματιά του παραλογισμού του έργου του George Mikes How to be an Alien [Αχ! Αυτοί οι Αγγλοσάξωνες] με τη φιλοσοφική επίγνωση του Μίλαν Κούντερα". (Maya Jaggi, Independent)
"Ένας αυτοβιογραφικός διαλογισμός για το τι σημαίνει να είσαι μετανάστης από έναν σοφό Αλβανό". (Peter Stansky, Stanford University)
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.485 μηνύματα.

08-10-24

07:06

Οκτώ περιστατικά, 331 μετανάστες έφτασαν παράνομα στην Κρήτη μέσα σε τρεις ημέρες
Από τις Αρχές έχουν καταγραφεί οκτώ περιστατικά αφίξεων από τη Λιβύη - Ξεκινούν από το Τομπρούκ και πληρώνουν 3.000 έως 3.400 ευρώ το κεφάλι στους διακινητές - Αυξηση των ροών και στο Αιγαίο
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.899 μηνύματα.

08-10-24

08:03
![]()
Οκτώ περιστατικά, 331 μετανάστες έφτασαν παράνομα στην Κρήτη μέσα σε τρεις ημέρες
Από τις Αρχές έχουν καταγραφεί οκτώ περιστατικά αφίξεων από τη Λιβύη - Ξεκινούν από το Τομπρούκ και πληρώνουν 3.000 έως 3.400 ευρώ το κεφάλι στους διακινητές - Αυξηση των ροών και στο Αιγαίοwww.protothema.gr
Δεν κατάγομαι από την Κρήτη άρα δεν ξέρω τι γίνεται, κατάγομαι όμως από την Χίο όπου πάω κάθε καλοκαίρι. Λοιπόν η κατάσταση είναι το λιγότερο απογοητευτικη καθώς το νησί έχει σχεδόν 2,000 προσφυγες (επί Σύριζα είχαμε φτάσει τις 5,000) με αποτέλεσμα η εικόνα που βλέπεις να είναι το λιγότερο αποκρουστική. Άνδρες που παίζουν ξύλο στην μέση του λιμανιού, γυναίκες που είναι ντυμένες λες και είμαστε Ιράν, βρωμιά σε αρκετά σημεία καθώς δεν σέβονται τους δημόσιους χώρους ενώ πολλές φορές έχουν μαχαιρωθει μεταξύ τους μετατρέποντας το νησί σε χάος. Ευτυχώς τον τελευταίο χρόνο τους έχουν περιορίσει σε συγκεκριμένα σημεία για την ασφάλεια των πολιτών όμως και πάλι δεν είναι ωραία εικόνα αυτή. Βέβαια η Λέσβος και η Σάμος είναι 10 φορές χειρότερα από εμάς.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.629 μηνύματα.

08-10-24

09:16

Ισπανία: Σάλος από το χαστούκι που έριξε 31χρονος μετανάστης σε παιδί ενός έτους - Δείτε βίντεο
Το περιστατικό σημειώθηκε στη Βαρκελώνη - Ο 31χρονος επιτέθηκε σε άλλα δύο άτομα πριν να συλληφθεί την Κυριακή
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.952 μηνύματα.

08-10-24

09:42
Θά ΄θελα κάτι να γράψω, δεν ξέρω σε ποιο θεμα.
Με λίγη εύθυμη διάθεση, να σας περιγράψω τη ζωή ανάμεσα σε μούλτι κούλτι οικογένειες, που ζω και γιαυτό δεν μπορώ να πω κατηγορηματικά μια ετυμηγορία
Στη γειτονιά μας ζούμε 14 οικογένειες: 2 γερμανικές, 3 πολωνικές, 1 ιταλική, 1 ρωσική, 1 ουγγρική, 1 αρμένικη, 1 κούρδοι, 1 τούρκοι, 1 σριλάνκα, 1 Βοσνία, 1 ελληνική (εμείς). Ανάμεσα υπάρχουν και μικτοί γάμοι, αλλά μετρώ αυτό που μιλιέται σε κάθε σπίτι. Είμαστε 12 χρόνια γείτονες. Όλοι είναι υπέροχοι. Παρόλα αυτά, θα πω την αμαρτία μου, απ όλους ταιριάζουμε καλύτερα με τους γερμανούς, τους σριλανκανούς και τους αρμένηδες. Μ΄αρέσει όμως, που δεν είμαστε γκέτο. Είμαι βέβαιη, πως σε ελληνική γειτονιά θα είχαμε κουτσομπολιά κλπ. Απ όλους, και να μη με κρίνετε ως ρατσίστρια, δεν ταιριάζουμε με την τούρκικη οικογένεια. Μάλλον αυτοί μας έκαναν πέρα όλους και ζουν στα ραμαζάνια τους και κάνουν παρέα μεταξύ τους. Δεν είναι <<τρομοκράτες>>. Η γυναίκα, τσεμπεροφόρα μεν, όποτε με συναντά στο δρόμο, προσφέρεται να με βοηθά, σε ό,τι χρειάζομαι κλπ. Ομως ξέρω, πως δεν μπορώ να κάνω παρέα μαζί της. Δεν μπορούμε να πάμε με τον άντρα μου και να καθήσουμε σε διαφορετικά τραπέζια (αντρών/γυναικών). Βέβαια δεν είναι όλοι ίδιοι.
Θέλω να καταλήξω, πως δεν έχω κάτι εναντίον καμιάς θρησκείας, αλλά ομολογώ πως προσωπικά για δική μου παρέα και μόνο, θα επέλεγα ανθρώπους δίχως κολλήματα στις δικές μας συνήθειες.
Με λίγη εύθυμη διάθεση, να σας περιγράψω τη ζωή ανάμεσα σε μούλτι κούλτι οικογένειες, που ζω και γιαυτό δεν μπορώ να πω κατηγορηματικά μια ετυμηγορία
Στη γειτονιά μας ζούμε 14 οικογένειες: 2 γερμανικές, 3 πολωνικές, 1 ιταλική, 1 ρωσική, 1 ουγγρική, 1 αρμένικη, 1 κούρδοι, 1 τούρκοι, 1 σριλάνκα, 1 Βοσνία, 1 ελληνική (εμείς). Ανάμεσα υπάρχουν και μικτοί γάμοι, αλλά μετρώ αυτό που μιλιέται σε κάθε σπίτι. Είμαστε 12 χρόνια γείτονες. Όλοι είναι υπέροχοι. Παρόλα αυτά, θα πω την αμαρτία μου, απ όλους ταιριάζουμε καλύτερα με τους γερμανούς, τους σριλανκανούς και τους αρμένηδες. Μ΄αρέσει όμως, που δεν είμαστε γκέτο. Είμαι βέβαιη, πως σε ελληνική γειτονιά θα είχαμε κουτσομπολιά κλπ. Απ όλους, και να μη με κρίνετε ως ρατσίστρια, δεν ταιριάζουμε με την τούρκικη οικογένεια. Μάλλον αυτοί μας έκαναν πέρα όλους και ζουν στα ραμαζάνια τους και κάνουν παρέα μεταξύ τους. Δεν είναι <<τρομοκράτες>>. Η γυναίκα, τσεμπεροφόρα μεν, όποτε με συναντά στο δρόμο, προσφέρεται να με βοηθά, σε ό,τι χρειάζομαι κλπ. Ομως ξέρω, πως δεν μπορώ να κάνω παρέα μαζί της. Δεν μπορούμε να πάμε με τον άντρα μου και να καθήσουμε σε διαφορετικά τραπέζια (αντρών/γυναικών). Βέβαια δεν είναι όλοι ίδιοι.
Θέλω να καταλήξω, πως δεν έχω κάτι εναντίον καμιάς θρησκείας, αλλά ομολογώ πως προσωπικά για δική μου παρέα και μόνο, θα επέλεγα ανθρώπους δίχως κολλήματα στις δικές μας συνήθειες.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 223 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- touvlo
- A350
- back2967
- Paragontas7000
- johnsala
- taketrance
- American Economist
- giannhs2001
- Memetchi
- camil
- Kate1914
- chester20080
- Libertus
- charmander
- Scandal
- Wonderkid
- AggelikiGr
- Jack of Spades
- bibliofagos
- Reader
- ck_chrysiis
- Joji
- giorgos5002
- Hased Babis
- physicscrazy
- Maximum
- despoina13
- fmarulezkd
- Sosstoss
- Debugging_Demon
- vasilis123321
- synthnightingale
- phleidhs
- exotic xo
- Fernando_A
- Κλημεντίνη
- Hecticism
- J.Cameron
- GeorgePap2003
- korlef
- Εριφύλη
- Queenara
- Nameless Ghoul
- Dr. Gl. Luminous
- mixaelaaa
- Luludaki
- AK-92
- kost28
- Antonia Alexandra
- Μήτσος10
- ROM32
- User2350
- epote
- Totreno
- AN.PA
- hirasawayui
- Maraki4you
- rafaela11
- Alessandra Eliza
- Dark_kronos
- Indiana Jones
- gmoutzour
- New member
- Δροσουλίτης
- aggorf
- Human being
- Abiogenesis
- alexd99
- Shadowban
- Έλενα Παπαμακαριου
- Τodoroki
- tsiobieman
- ΘανάσοςG4
- Ilma
- PinkButterfly
- Αντικειμενικός
- Dreamer_SW
- Unboxholics
- jj!
- skot
- Mt73
- SlimShady
- snowy
- Jimmy20
- Thundergirl
- Unseen skygge
- Loozen
- Mhtrogoal
- harry akritas
- ag97
- Satan Claus
- iGiannis
- don_vito
- allall1
- Μάρκος Βασίλης
- Εχέμυθη
- Earthquake
- fretoe
- Μαυρίκιος
- Dimitris2001
- Griff
- Anastasius4B
- Γατόπαρδος.
- Νηματολάγνος
- kogba
- Μαρία223
- Viedo
- Βλα
- εξ_άγγελος
- Έμμα
- CiNeFiL
- dimospap
- alexrami
- leo41
- Xristinaqui
- Ryuzaki
- kostas83
- iManosX13
- Cookie_Monster
- Angelina30
- grtt
- Dimitris13
- Anonyme
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.