Τραγωδία στα Τέμπη (28/2/23)

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.832 μηνύματα.
Καταρχας δεν έγινε έκρηξη
1740674581222.png

1740674674028.png

 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.699 μηνύματα.
Τι άλλο θα βρούνε να πούνε τώρα, ότι δεν ξέρουμε να διαβάζουμε;
Θα ποντάρουν στο ότι δεν λέει ξεκάθαρα ότι φταίει παράνομο φορτίο αλλά και να φταίει δεν συγκάλυψαν κλπ.

Ως βαλβίδα εκτόνωσης θα κάνουν μια προανακριτική ίσως και μια εξεταστική, αν ζοριστούν πολύ μπορεί να θυσιάσουν και τον Καραμανλή.
Ταυτόχρονα θα προσπαθούν να φύγει το θέμα από την επικαιρότητα με διάφορους τρόπους. Μπορεί και να το πετύχουν αν κάποια στιγμή πάψει να βγαίνει ένα νέο στοιχείο κάθε δεύτερη μέρα.

Αν και τους επόμενους μήνες είναι ακόμα πρώτο θέμα συζήτησης και επειδή πράγματι δεν μπορούν να κυβερνήσουν αν όλοι ασχολούνται συνέχεια με αυτό, εκει λίγο πριν ή λίγο μετά το καλοκαίρι θα πάνε για εκλογες λέγοντας ότι θέλουν να τους κρίνει ο λαός και ότι έκαναν λάθη στα Τέμπη αλλά να αποφασίσει ο λαός ποιος θέλει να κυβερνήσει...
 

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.832 μηνύματα.
Αν και τους επόμενους μήνες είναι ακόμα πρώτο θέμα συζήτησης και επειδή πράγματι δεν μπορούν να κυβερνήσουν αν όλοι ασχολούνται συνέχεια με αυτό, εκει λίγο πριν ή λίγο μετά το καλοκαίρι θα πάνε για εκλογες λέγοντας ότι θέλουν να τους κρίνει ο λαός και ότι έκαναν λάθη στα Τέμπη αλλά να αποφασίσει ο λαός ποιος θέλει να κυβερνήσει...
Βασικά είναι τι θέλει ο Τραμπ και η παρέα του. Λατινοπούλου δεν θέλουν αφού πληρώνεται από ολιγάρχες που μεταφέρανε το παράνομο φορτίο και είναι φελός. Βελόπουλο δεν θέλουν γιατί είναι ρωσοψέκ. Μητσοτάκη δεν θέλουν με την καμία αλλά ξέρουν πως να τον εκβιάσουν. Πρώτα θα τον στύψουν καλά καλά και μόλις η Κίμπερλι δώσει το πράσινο φως, θα πάμε σε εκλογές.
 

ROM32

Δραστήριο μέλος

Ο ROM32 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 718 μηνύματα.
View attachment 145558
View attachment 145559

Ναι! Μόνο που η λέξη έκρηξη έξω από την ειδικευμένη γλώσσα και στην καθημερινή ζωη σημαίνει το supersonic (δηλαδή ύπαρξη ωστικού κύματος) και όπως αναφέρει αυτό που παρέθεσες δεν υπήρχε κάτι τέτοιο, όπως άλλο εννοούν οι φυσικοί με την λέξη μάζα και άλλο εμείς οι απλοί άνθρωποι. Τα 0,6 sec μπορείς να μου τα εξηγήσεις;
 

KleinosBrekias

Δραστήριο μέλος

Ο Μητσαρας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών, επαγγέλλεται Άεργος/η και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 530 μηνύματα.
Εξαιρετικός ο Κουσουλός στη σημερινή εκπομπή. Απίστευτο αυτό που βρήκε. Τρομερή δουλειά.
Δείτε εδώ:

Αρχικά να πω πως η εκπομπή κατάφερε και βρήκε αποκλειστικά τέσσερες φωτογραφίες του Βασίλη από κάμερες που δείχνουν την πορεία που ακολούθησε στη βόλτα του κατά το πρώτο πεντάλεπτο αφότου έφυγε από το σπίτι του το απόγευμα της 30ης Δεκεμβρίου 2024 ξεκινώντας από το σπίτι 16:57
View attachment 145542

Πάμε στην κυριότερη αποκάλυψη: ο Κουσουλός και η εκπομπή του έκαναν κάτι που ούτε η αστυνομία δεν σκέφτηκε να κάνει, κάτι πολύ απλό και αποτελεσματικό: να εξετάσει καταγραφές δορυφόρων.
View attachment 145543

Με λίγα λόγια, η εκπομπή του Κουσουλού ανέλυσε καταγραφές από δορυφόρους χαμηλής τροχιάς, στα οποία καρέ τους αποτυπώνεται ξεκάθαρα μία και μόνο δραστηριότητα αυτοκινήτου στο σημείο που φαίνεται παραπάνω και συγκεκριμένα το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου 2025 ώρα 19:42 (μία ημέρα πριν την πανσέληνο). Το αυτοκίνητο έφτασε από δρόμο βορειότερα του σημείου που βρέθηκε η σορός (προς Τυρναβο πλευρά), όπου σύμφωνα με την εκπομπή υπάρχει γκέτο καταυλισμός Ρομά. Το αυτοκίνητο έκανε την μπλε διαδρομή που βλέπετε παραπάνω στο χάρτη, έκανε έναν κύκλο περνώντας πίσω από την κτηνοτροφική μονάδα, σταμάτησε στην άκρη του αγροτικού δρόμου στο σημείο της εικόνας πάνω όπου αρχίζουν οι διακεκομενες γραμμες προς τα αριστερά. Το συγκλονιστικό έρχεται αμέσως μετά: στις καταγραφες του δορυφορου απεικονίζονται δύο άνθρωποι να μετακινούνται με τα πόδια μέσα στο σκοτάδι από την άκρη του δρόμου που ήταν σταματημένο το αυτοκίνητο μέχρι ακριβώς το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του Βασίλη. Από 28/12/24 μέχρι και το πρωί της 11ης Φεβρουαρίου 2025 στις 14 καταγραφές των δορυφόρων δεν υπήρχε η παραμικρή κίνηση στην περιοχή αυτή από κανένα αυτοκίνητο στο δρόμο αυτό.
View attachment 145544

Η επίμαχη νυχτερινή λήψη είναι από άλλη πηγή και δεν συμπεριλαμβάνεται στον παραπάνω πίνακα. Περιττό να πω πως το σημείο εκεί που σταμάτησαν με το αυτοκίνητο και περπάτησαν με τα πόδια είναι αγριότοπος στη μέση του πουθενά, πήγε εκεί ρεπόρτερ live κατά τη διάρκεια της εκπομπής και δείτε πλάνα:
View attachment 145547
View attachment 145548
View attachment 145549
Όλο ευθεία για τα επόμενα 150 μέτρα, εκεί βρέθηκε η σορός. Καταλαβαίνετε πιστεύω. Τα ίδια τα καρέ του δορυφόρου που δείχνουν το αυτοκίνητο και τους ανθρώπους δεν τα έδειξε, φαντάζομαι επειδή αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία και θα έβρισκε τον μπελά του, θα ήθελα πολύ όμως να τα δω ελπίζω να μας τα αποκαλύψει σύντομα και αυτά.
Προφανώς για να λεει ολα αυτα, οντως δειχνουν οσα λεει.

Επίσης πολύ σημαντική είναι η θέση και κατάσταση της σορού (αυτοψία) όπως θα δείτε στο απόσπασμα της εκπομπής στην αρχή του post που έχω το link. Από τη ζώνη του λείπει ένας θύλακας, είχε σπάσει ή για την ακρίβεια τον έσπασαν τραβώντας τον κατά τη μεταφορά οι δράστες, η αριστερή τσέπη του μπουφάν τραβηγμένη ανοιχτή, το αριστερό μπατζάκι είναι τρεις φορές γυρισμένο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λαβή για μεταφορά. Το εκτεθειμένο τμήμα του αριστερού ποδιού χαμηλά όπου ήταν ανασηκωμένο το μπατζάκι ΔΕΝ είχε φαγωθεί καθόλου από πανίδα. Επίσης η κοιλιακή χώρα ήταν ακάλυπτη κατά 20 εκατοστά, δηλαδή το μπουφάν είχε ανασηκωθεί προς τα πάνω κατά 20 εκατοστά και η κοιλιά του εκεί χαμηλά ήταν εκτεθειμένη και ΔΕΝ είχε φαγωθεί από πανίδα ούτε αυτή.
View attachment 145550
View attachment 145551

Με την πανίδα εννοώ συγκεκριμένα τα εξής: τρωκτικά ή/και αρπακτικά πουλιά. Όχι αγριόχοιροι, όχι σκυλιά, όχι αλεπούδες όχι λύκους. Δεν υπήρχαν τέτοιου είδους δαγκώματα. Ούτε σκισίματα στα ρούχα. Κεφάλι δεν υπήρχε με την έννοια πρόσωπο και μάγουλα, ήταν όλα φαγωμένα από πανίδα, μόνο κρανίο είχε μείνει. Ένα άλλο ερώτημα βέβαια είναι αν τρωκτικά το κάνανε αυτό στο σημείο όπου βρέθηκε ή αλλού, πχ ποντίκια σε ένα υπόγειο όπου τον είχαν νεκρό πριν τον μεταφέρουν, κάτι που δεν το είχα σκεφτεί καν μέχρι τώρα.
View attachment 145545

Παιδιά ειλικρινά πιστεύω ότι έπειτα από αυτές τις αποκαλύψεις είναι ξεκάθαρο 100% φανερό πως πρόκειται για απαγωγή, δολοφονία και μεταφορά της σορού. Όχι παθολογικά αίτια, δεν αυτοκτόνησε, δεν αποπροσανατολίστηκε δε χάθηκε στα βουνά. Αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες με υπόνοιες για ουσίες, ψυχολογικά προβλήματα, φόρα παρτίδα ιστορικά υγείας και προσωπικές του πτυχές, βεβήλωση χαρακτήρα, και χίλια δυό που ακούγονται είναι αισχρά και απαράδεκτα. Είναι ξεκάθαρο πλέον το τι έγινε. Μένει να μάθουμε λεπτομέρειες όπως το ποιος και γιατί. Και φυσικά να τους πιάσουν. Αν πχ ήταν οι Ρομά του καταυλισμού, γιατί το κάνανε, τους έβαλε κάποιος "ισχυρός τοπικός παράγοντας" ας πούμε και ποιος ή το κάναν μόνοι τους έτσι τους ήρθε μια μέρα; Περιττό να πω πως όλο αυτό φαίνεται πως ήταν προσχεδιασμένο από επαγγελματίες, δεν ήταν κάτι πρόχειρο.

Βέβαια δυστυχώς κάποιοι μετά από όλα αυτά θα εξακολουθούν να λένε πως δεν είναι δολοφονία ή ξέρω γω ο δορυφόρος κατέγραψε κάτι άλλο άσχετο όπως κάτι τέτοιο αγιοβαλεντίνικο:
View attachment 145546

Να κλείσω λέγοντας πως φαίνεται πως δεν σχετίζεται με τα Τέμπη. Όπως είχα πει και προηγουμένως, το σημαντικό είναι να αποδειχθεί η δολοφονία, το αν σχετίζεται με Τέμπη, με προσωπική διαφορά ή άλλη υπόθεση παλαιότερη της Αποστολάκη είναι δευτερεύον. Το σημαντικότερο είναι να μάθουμε αν ήταν δολοφονία ή όχι.
Αν ηταν απαγωγη ή υποψια απαγωγης θα ειχε αρθει το τηλεφωνικο απορρητο ολων των συγγενων ( μητερα , πατερας , θειος ) . Διοτι δεν εχει καταγραφει απαγωγη στην ιστορια της ανθρωποτητας χωρις αμεση ή εμμεση
επικοινωνία μεταξύ απαγωγέων και συγγενή απαχθέντος . κάτι θα Θέλουν . Εμενα θα πάρουν τηλέφωνο ? Ή με σήματα καπνού ? Όλοι ξέρουν το πρόσωπο της μητέρας . άντε ξέφευγε η μητέρα , μεταμφιεζόταν και πήγαινε να τηλεφωνήσει από κάπου άλλου , ούτε από το γραφείο , ούτε από το κινητό της και ούτε από το σπίτι της . κάποιος θα τη πρόσεξε , κάπου , κάποτε . έκτος αν ήταν εξπέρ στις μεταμφιέσεις και έχει τίποτα βεστιάριο στο σπίτι της ξέρω γω .
Το άλλο αλλόκοτο είναι όταν έχεις απαχθεί δεν σε αφήνουν να σουλατσάρεις στο χώρο που κρατείσαι . υπό αυτό το πρίσμα και για να έχουν οι απαγωγείς το κεφάλι τους ήσυχο , <<περιορίζουν>> το θύμα . είτε με δεσμά , είτε με ηρεμιστικά η και με τα δυο .
Το άλλο πιο αλλόκοτο είναι ότι ήταν νεκρός 4 μέρες μετά τη τελευταία θέαση του . μέσα σε 4 μέρες οι απαγωγείς αποφάσισαν τι ? Να τερματίσουν τη ζωή της <<κοτάς με τα χρυσά αυγά>> ? bλιτζκριεγ απαγωγή , δεν θα μας δώσει τίποτα η μπάμπω , εκτέλεση και πέταμα .

Όλοι κάπως πρέπει να βγάλουν τα προς το ζην , άλλα η κίτρινη δημοσιογραφία μου προκαλεί εμετό . καμία ηθική αρχή whatsoever .

Ας είναι ελαφρύ το χώμα .
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.584 μηνύματα.
Πριν ο καθένας ρίξει ευθύνες δεξιά και αριστερά, έχει ρίξει ποτέ ευθύνες στον εαυτό του; Εσείς και εμείς που κράζουμε, ο μέσος Έλληνας πολίτης πώς δουλεύει ακριβώς; Μήπως είναι αρκετά εγωπαθής, βλάκας και βολεψάκιας σε μια μιζέρια μετριότητας και τυφλού κομματισμού;

Δεν μπορεί για 2 αιώνες Ελληνικού κράτους ξαφνικά πριν γίνει η τραγωδία των Τεμπών να κοιμούνται όλοι τον ύπνο του δικαίου και να μην βλέπουν τις παθογένειες και επειδή έγινε η τραγωδία να νιώθουν όλοι οργισμένοι με το "σύστημα". Δείτε λίγο αυτή την υπερβολή και την υποκρισία απέναντι στα θύματα. Γιατί αν υπήρχε η πρόληψη, ο σωστός σχεδιασμός, να μην εκλέγονται απατεώνες και να μην διορίζονται κομματόσκυλα, να μη διορίζεται ο θείος, ο γονιός, ο αδερφός του γνωστού μας με πολιτικό βύσμα στις δημόσιες θέσεις ευθύνης δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα. Δεν θα υπήρχαν θύματα. Δεν θα υπήρχε ο ΟΣΕ σε αυτό το χάλι και από το 1990 να λένε ειδικοί ότι ο τυφλός συνδικαλισμός οδηγεί μοιραία σε τραγωδίες. Κανείς δεν άκουγε τότε. Θυμάμαι ήμουν μικρό παιδάκι και στην τηλεόραση να διαφημίζονται αναπτυξιακά έργα με το πρόγραμμα Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης Ι, ΙΙ, ΙΙΙ από την τότε ΕΕ επί Πασοκ και ΝΔ και υποδομές να μην βλέπω. Οι δρόμοι είχαν και τότε λακούβες. Οι στάσεις λεωφορείων να μην έχουν στέγαστρο. Πάντα απορούσα που στο διάολο πάνε αυτά τα λεφτά που μας δάνειζαν οι κακοί Ευρωπαίοι. Και έρχονται σήμερα αγέννητα παιδάκια να μας πουν ότι για όλα φταίει ο Μητσοτάκης. Φταίει επειδή δεν έκανε τίποτα, αλλά περισσότερο φταίνε όλοι όσοι μεθοδικά οδήγησαν στο χάλι που παρέλαβε ο Μητσοτάκης για πολλές δεκαετίες. Αυτοί που τον κράζουν όμως ήταν τότε στις πολιτικές καρέκλες ή συγγενείς τους βολεμένοι στο κράτος. Γι' αυτό η υποκρισία όλων έχει κουράσει.

Όσο ζω στην Ελλάδα δεν έχω δει ποτέ τη λέξη ατομική ευθύνη και αίσθηση καθήκοντος. Άγνωστες λέξεις. Δεν υπάρχει ποιότητα έργου. Ο καθένας δουλεύει πάνω σε κάτι χωρίς να έχουμε ποιότητα σε αυτό που θεωρούμε ως προϊόν ή υπηρεσίες. Δυστυχώς όμως αυτά πληρώνονται και κάποιες φορές με θάνατο αθώων ανθρώπων.
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.699 μηνύματα.
Ίσως η θεωρία του ξυλόλιου να έχει κάποια βάση τελικά...


 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.584 μηνύματα.
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.
Και έρχονται σήμερα αγέννητα παιδάκια να μας πουν ότι για όλα φταίει ο Μητσοτάκης. Φταίει επειδή δεν έκανε τίποτα, αλλά περισσότερο φταίνε όλοι όσοι μεθοδικά οδήγησαν στο χάλι που παρέλαβε ο Μητσοτάκης για πολλές δεκαετίες. Αυτοί που τον κράζουν όμως ήταν τότε στις πολιτικές καρέκλες ή συγγενείς τους βολεμένοι στο κράτος. Γι' αυτό η υποκρισία όλων έχει κουράσει.
Σιγά τον μεσσία.

Είναι ή δεν είναι πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης 5 χρόνια τώρα ;


Αμέτοχος ο Μητσοτάκης σε όλη την πορεία της χώρας όπως και το κόμμα του. Τα πιστεύεις αυτά που γράφεις ή τα παίρνεις για να τα γράφεις ;


ΥΓ : Όσο υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν το κόμμα πάνω από όλα και δη Νεοδημοκράτες, αυτή θα είναι η κατάσταση.
 

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μουσικός και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 15.292 μηνύματα.
Συγκεντρώσεις για τα Τέμπη αύριο σε: Παρίσι, Τουλούζη, Στρασβούργο, Μασσαλία, Λυόν, Νίκαια.

Δεν είμαστε πολλοί, αλλά ο,τι μπορούμε θα το κάνουμε.
 

palio_melos

Διάσημο μέλος

Ο palio_melos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.352 μηνύματα.
Ακόμα και η αναφορά σε "ατομική ευθύνη" στο πλαίσιο μίας γενικής κοινωνικοπολιτικής κουβέντας για τα Τέμπη, σχεδόν ανήμερα της επετείου, είναι άστοχη, ασεβής και αηδιαστική.

Ο μέσος έλληνας πολίτης το 2023 (και τα παλαιότερα χρόνια) θεωρούσε τα τρένα με ότι να 'ναι δρομολόγια, με κάποιες ελλείψεις σε ανταλλακτικά και υποστελεχώμενα. Και με μικροπροβλήματα που συνέβαιναν λόγω αυτών. Σίγουρα όμως δεν τα ένιωθε τόσο ανασφαλή και έτοιμα για δυστύχημα όσο αποδείχθηκε ότι εν τέλει ήταν.
Ο μέσος έλληνας το 2023 θα γνώριζε πόσο αναφαλή ήταν τα τρένα, αν ο σχετικός υπουργός απαντούσε στις συνεχείς διαμαρτυρίες των εργαζομένων και αν τα ΜΜΕ προέβαλαν τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων. Έτσι, μπορεί και να τα απέφευγε για σιγουριά, αλλά αυτά ο μέσος έλληνας δεν τα γνώριζε.

Ο μέσος έλληνας με παιδί για σπουδές σε μία άλλη πόλη το 23, έλεγε στο παιδί του να πάρει το τρένο να κάτσει λίγο πιο άνετα, να κάνει και καμία βόλτα στα βαγόνια να περάσει η ώρα, να πάρει και κάμια μλκια απ' το κυλικείο να φάει.


Ο μέσος έλληνας δεν είναι ο σταθμάρχης που βυσματώθηκε και πούτσα του όλα, ο μέσος έλληνας δεν είναι ο υπουργός από ενδεχομένως ένα πολιτικό τζάκι που πούτσα του όλα, και σίγουρα, ευτυχώς, ο μέσος έλληνας δεν είναι αυτός που ψάχνωντας τι φταίει που συνέβησαν τα Τέμπη θα φτάσει να χρησιμοποιεί ρητορική Πρετεντέρη στις αρχές μνημονίων σε συνδυασμό με "ατομική ευθύνη" Κούλη επι covid.


Ντροπή.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.584 μηνύματα.
Ακόμα και η αναφορά σε "ατομική ευθύνη" στο πλαίσιο μίας γενικής κοινωνικοπολιτικής κουβέντας για τα Τέμπη, σχεδόν ανήμερα της επετείου, είναι άστοχη, ασεβής και αηδιαστική.

Ο μέσος έλληνας πολίτης το 2023 (και τα παλαιότερα χρόνια) θεωρούσε τα τρένα με ότι να 'ναι δρομολόγια, με κάποιες ελλείψεις σε ανταλλακτικά και υποστελεχώμενα. Και με μικροπροβλήματα που συνέβαιναν λόγω αυτών. Σίγουρα όμως δεν τα ένιωθε τόσο ανασφαλή και έτοιμα για δυστύχημα όσο αποδείχθηκε ότι εν τέλει ήταν.
Ο μέσος έλληνας το 2023 θα γνώριζε πόσο αναφαλή ήταν τα τρένα, αν ο σχετικός υπουργός απαντούσε στις συνεχείς διαμαρτυρίες των εργαζομένων και αν τα ΜΜΕ προέβαλαν τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων. Έτσι, μπορεί και να τα απέφευγε για σιγουριά, αλλά αυτά ο μέσος έλληνας δεν τα γνώριζε.

Ο μέσος έλληνας με παιδί για σπουδές σε μία άλλη πόλη το 23, έλεγε στο παιδί του να πάρει το τρένο να κάτσει λίγο πιο άνετα, να κάνει και καμία βόλτα στα βαγόνια να περάσει η ώρα, να πάρει και κάμια μλκια απ' το κυλικείο να φάει.


Ο μέσος έλληνας δεν είναι ο σταθμάρχης που βυσματώθηκε και πούτσα του όλα, ο μέσος έλληνας δεν είναι ο υπουργός από ενδεχομένως ένα πολιτικό τζάκι που πούτσα του όλα, και σίγουρα, ευτυχώς, ο μέσος έλληνας δεν είναι αυτός που ψάχνωντας τι φταίει που συνέβησαν τα Τέμπη θα φτάσει να χρησιμοποιεί ρητορική Πρετεντέρη στις αρχές μνημονίων σε συνδυασμό με "ατομική ευθύνη" Κούλη επι covid.


Ντροπή.


Ναι αλλά ο μέσος Έλληνας έχει κάποιον συγγενή στο δημόσιο και γενικά η εργασιακή ποιότητα στην Ελλάδα σε μεγάλο βαθμό είναι χαμηλού επιπέδου. Ειδάλλως αυτοί που διορίζονται στο δημόσιο είναι εξωγήινοι ή από άλλες χώρες. Γιατί όσους ξέρω βγάζουν την ουρά τους απέξω, ότι τα κάνουν όλα σωστά και για τα στραβά φταίνε οι άλλοι, οι πολιτικοί κτλ. Επίσης η συλλογική πολιτική ευθύνη που διαμόρφωσε την μεταπολίτευση της παρακμής σε όλο το φάσμα της Ελληνικής κοινωνίας με κίτρινο συνδικαλισμό, λαϊκισμό και οικογενειοκρατία ακόμη και στο "ελεγχόμενο" ιδιωτικό τομέα των γνωστών (φίλων με σπουδές από το εξωτερικό) αποτελεί βασική αιτία για την μετωπική σύγκρουση δύο τρένων. Δεν είναι τα πρόσωπα μόνο, όσο και η ριζωμένη νοοτροπία που καθιστά την Ελλάδα χώρα με προβληματική ευημερία σύμφωνα με τους δείκτες του ΟΟΣΑ. Η πολιτική είναι ένας παράγοντας. Η κοινωνική ζοφερή πραγματικότητα που ορίζεται από τις κλασικές νοοτροπίες αιώνων, θρησκοληψίας, εμπάθειας και οπισθοδρόμησης είναι η βασική αιτία γιατί η Ελλάδα "ξεχωρίζει" πάντα και από τα αρνητικά στοιχεία άλλων χωρών, γιατί δυστυχήματα με τρένα γίνονται και στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Άσχετο αλλά θα το πω. Νιώθουμε ότι ζούμε σε μια οικονομία που πάει καλά, τουλάχιστον καλύτερα από την περίοδο των μνημονίων αλλά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας μετριέται σε αποθηκευμένες καταθέσεις σε τράπεζες. Δεν υπάρχουν επενδύσεις. Δεν υπάρχει αναγέννηση της οικονομίας και καινοτομίας. Η μούχλα φέρνει οπισθοδρόμηση και μια από τα ίδια. Δεν υπάρχει ανανέωση τρόπου σκέψης των πραγμάτων. Αυτή η συμπεριφορά μου θυμίζει περιπτώσεις που κάηκε το σπίτι και η οικογένεια ψάχνει να βρει τις ευθύνες στον μηχανικό ενώ είχε ξεχάσει την κουζίνα να καίει. Την πλήρωσαν και θα την πληρώνουν αθώοι με την κλασική νοοτροπία του ωχαδερφισμού των σύγχρονων Ελλήνων. Ξαναλέω οτιδήποτε άλλο αν έχει ή θα βρεθεί, σαν επιπλέον ενοχοποιητικό στοιχείο, όλα αυτά διαμορφώνονται μαζί με την κοινωνική πραγματικότητα της καθημερινής ζωής στην Ελλάδα πολλές δεκαετίες.

Ο μέσος έλληνας δεν είναι ο σταθμάρχης που βυσματώθηκε και πούτσα του όλα, ο μέσος έλληνας δεν είναι ο υπουργός από ενδεχομένως ένα πολιτικό τζάκι που πούτσα του όλα, και σίγουρα, ευτυχώς, ο μέσος έλληνας δεν είναι αυτός που ψάχνωντας τι φταίει που συνέβησαν τα Τέμπη θα φτάσει να χρησιμοποιεί ρητορική Πρετεντέρη στις αρχές μνημονίων σε συνδυασμό με "ατομική ευθύνη" Κούλη επι covid.

Ντροπή.

Και αυτός ο Έλληνας που βυσματώθηκε κτλ, είναι άλλος Έλληνας; Είναι από άλλη χώρα; Δεν είναι ο μέσος Έλληνας που προκαλεί κακές δημόσιες υπηρεσίες στον φορολογούμενο πολίτη; :/: Πόσες φορές πρέπει να σιχτιρίζω για το σπασμένο πεζοδρόμιο και με καταλαβαίνουν όλοι, αλλά να μην μπορούν να κάνουν κάτι για να διορθωθεί επειδή έτσι είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Έτσι λένε όταν στριμώχνονται. Πετάνε μια γενική παπαριά "Έτσι είναι στην Ελλάδα". Δηλαδή, αν πέσω να σκοτωθώ ή μείνω ανάπηρος λόγω κακής υποδομής ή αν σκοτωνόμουν πριν 20 χρόνια σε σιδηροδρομικό δυστύχημα, τι θα άλλαζε σήμερα; Θα είχαν αλλάξει τα πράγματα για να μην σκοτωθούν άλλοι άνθρωποι; Δεν νομίζω. Είναι αλλού το πρόβλημα.

Πόσες φορές στρουθοκαμηλίζουμε σε αυτή τη χώρα όταν ξεσπάνε σκάνδαλα στην καθημερινότητα και την κάθε προεκλογική περίοδο ξεχνάμε τις μαλακίες που λέγονται και γίνονται και ψηφίζουμε τα ίδια πρόσωπα, ή προσπαθούμε να βολέψουμε δικά μας άτομα με αντάλλαγμα κομματικές ψήφους, ενώ προωθούμε τον νεποτισμό και την αναξιοκρατία σε φορείς υπηρεσιών και εξουσίας; Ποιοι τα κάνουν αυτά; Βούλγαροι; Τούρκοι; Ολλανδοί; Ποιοι;
 
Τελευταία επεξεργασία:

methexys

Τιμώμενο Μέλος

Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Αρχιτέκτονας και μας γράφει από Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 9.105 μηνύματα.
Στοκχόλμη, όλοι οι Έλληνες αύριο θα είμαστε σε πορεία που θα γίνει εδώ το απόγευμα. Πορείες θα γίνουν και σε άλλες πόλεις στην χώρα.
 

Poirot

Περιβόητο μέλος

Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5.020 μηνύματα.
Ας κάνουμε την αυριανή μέρα ιστορική, για αυτούς τους ανθρώπους που δολοφονούνται ξανά και ξανά καθημερινά. Όλοι εκεί.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.036 μηνύματα.
Τουλάχιστον ευτυχώς που -όπως και περίμενα- η ακραία ρητορική ενός απότακτου στρατιωτικού στα social media περί πιθανής ενεργοποίησης και εμπλοκής του στρατού αύριο ενάντια στην πορεία μοιάζει να ήταν σκέτη υπερβολή. Δεν θα άντεχα να είμαι στην απέναντι μεριά από τους διαδηλωτές. Ελπίζω βέβαια η σημαία να είναι μεσίστια. Την είχαν μεσίστια όταν ψόφησε το σκουπίδι ο Σημίτης και δεν θα την έχουν για τις 57 ψυχές; Όλα ήσυχα κυλάνε εδώ αλλά θλίβομαι τόσο που δεν θα μπορώ να συμμετάσχω και εγώ φέτος.

Βέβαια να τονιστεί πως αν θέλουμε όντως να γίνει κάτι δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε μια πορεία το χρόνο επετειακά. Αυτό πρέπει να έχει συνέχεια και να είναι παρατεταμένο. Όσοι περιμένουν πώς αύριο πέφτει η κυβέρνηση ή κάτι κουλά τέτοια που έχω διαβάσει στα σοσιαλ είναι σε άλλο κόσμο.
 

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.068 μηνύματα.
Αν ηταν απαγωγη ή υποψια απαγωγης θα ειχε αρθει το τηλεφωνικο απορρητο ολων των συγγενων ( μητερα , πατερας , θειος ) . Διοτι δεν εχει καταγραφει απαγωγη στην ιστορια της ανθρωποτητας χωρις αμεση ή εμμεση
επικοινωνία μεταξύ απαγωγέων και συγγενή απαχθέντος . κάτι θα Θέλουν . Εμενα θα πάρουν τηλέφωνο ? Ή με σήματα καπνού ? Όλοι ξέρουν το πρόσωπο της μητέρας . άντε ξέφευγε η μητέρα , μεταμφιεζόταν και πήγαινε να τηλεφωνήσει από κάπου άλλου , ούτε από το γραφείο , ούτε από το κινητό της και ούτε από το σπίτι της . κάποιος θα τη πρόσεξε , κάπου , κάποτε . έκτος αν ήταν εξπέρ στις μεταμφιέσεις και έχει τίποτα βεστιάριο στο σπίτι της ξέρω γω .
Το άλλο αλλόκοτο είναι όταν έχεις απαχθεί δεν σε αφήνουν να σουλατσάρεις στο χώρο που κρατείσαι . υπό αυτό το πρίσμα και για να έχουν οι απαγωγείς το κεφάλι τους ήσυχο , <<περιορίζουν>> το θύμα . είτε με δεσμά , είτε με ηρεμιστικά η και με τα δυο .
Το άλλο πιο αλλόκοτο είναι ότι ήταν νεκρός 4 μέρες μετά τη τελευταία θέαση του . μέσα σε 4 μέρες οι απαγωγείς αποφάσισαν τι ? Να τερματίσουν τη ζωή της <<κοτάς με τα χρυσά αυγά>> ? bλιτζκριεγ απαγωγή , δεν θα μας δώσει τίποτα η μπάμπω , εκτέλεση και πέταμα .

Όλοι κάπως πρέπει να βγάλουν τα προς το ζην , άλλα η κίτρινη δημοσιογραφία μου προκαλεί εμετό . καμία ηθική αρχή whatsoever .

Ας είναι ελαφρύ το χώμα .
ποιος σου ειπε εσενα οτι δεν υπηρξε τηλεφωνικη επικοινωνια; θα βγουν να σου το πουν εσενα; εισαι εσυ αρμοδιος ή τα κανάλια; μη λεμε χαζομαρες. Προφανως ολα αυτα θα ειναι γνωστα στον εισαγγελεα και την αστυνομια, αλλά δε θα τα πουν σε εμας σε αυτη τη φαση ειδικα. Μην ξεχνας πως οι δραστες ειναι ακομη ελευθεροι.

το γιατι να τον σκοτωσουν τοσο συντομα αντι να τον κρατουν ζωντανο για leverage, τα εχω σχολιάσει σε παλαιοτερο post:
Προφανως και αν επροκειτο για δολοφονια, αυτοι που το εκαναν αυτο ηθελαν 100% να βρεθει το πτωμα και με τον τροπο που βρεθηκε και στην κατασταση που βρεθηκε. Προφανως και δεν ηταν τυχαιοι, αλλά "επαγγελματιες" που γνωριζαν αριστα την περιοχη.

Δηλαδη για εσενα η ενσταση που δεν σου κολλαει οτι καποιοι τον μετεφεραν, ειναι γιατι να το αργησουν τοσο και να μην το εκαναν κατευθειαν; Σοβαρα τωρα για εσενα αυτο ειναι λογος να απορριψεις το σεναριο οτι τον μετεφεραν εκει τριτοι; Σιγα το πραγμα, χιλια δυο μπορει να ειναι ο λογος. Πχ ι) να εκβιαζαν την Αποστολακη στο διαστημα αυτο και να περιμεναν να δουν τι θα εκανε πχ αν ειχαν κανει διαπραγματευσεις, ιι) για να εντεινουν πολυ περισσοτερο την αγωνια της και να την κανουν να λυγισει ψυχολογικα μηπως και υποκυψει, ιιι) γιατι δεν τους εβγαινε το σχεδιο τους και επρεπε να αλλαξουν πραγματα σε οσα σχεδιαζαν, ιv) επειδη επρεπε να περασει χρονος για να συμπεσει με καποιο γεγονος που ηθελαν πχ βιντεο τεμπη ή να περιμεναν να δουν τι θα γινει με το παρανομο φορτιο, v) επειδη μπορει αρχικα να τον ειχαν απαγαγει και στην πορεια να τον σκοτωσαν εκτος σχεδιου και να τα ειχαν χαμενα και επρεπε να καταστρωσουν αλλο σχεδιο, χιλια δυο μπορει ο,τι σκεφτει ο καθενας αυτο ειναι τελειως ανοιχτο. Το γιατι το αργησαν δεν ειναι αποδειξη ή ενδειξη του οτι δεν μεταφερθηκε οντως εκει απο τριτους.

Πιο σοβαρό ερώτημα είναι γιατί να τον σκοτώσουν και όχι απλά να τον κρατάν όμηρο ζωντανό και να εκβιάζουν έτσι την Αποστολάκη. Πιο πολλη λογική θα έβγαζε αυτό -αν πρόκειται όντως για εγκληματική ενέργεια- παρά το να τον σκοτώσουν. Ωστόσο η μόνη απάντηση που υπάρχει σε αυτό είναι ότι το κάνανε για να περάσουν μήνυμα και για εκφοβισμό στους επόμενους δικαστικούς. Ή επειδή έβλεπαν πως η Αποστολάκη δεν ενέδιδε σε καμία απειλή τους. Αυτό για το αν αφορά όντως τα Τέμπη. Αλλιώς καθαρά για εκδίκηση αν αφορά άλλες υποθέσεις της, και δράστης είναι κάποιος που είχε βάλει φυλακή η Αποστολάκη.
Με λίγα λόγια:
δεν σκοπευαν να τον σκοτωσουν εξαρχης αλλα κατι εγινε κατα τη διαρκεια της απαγωγης και κατι πηγε στραβα και τον σκοτωσαν εκτος σχεδιου ή εξαρχης ειχαν σχεδιο να τον σκοτωσουν μονο και μονο για εκδικηση ή να περασουν μηνυμα. Στο σενάριο της εκδίκησης ή του μηνύματος δεν ήταν απαραίτητο να επικοινωνούσαν καθόλου με την Αποστολάκη.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

@Himela @Scandal μπορείτε να κάνετε ξεχωριστο thread για τον καλογηρου, παιρνοντας ολα τα μηνυματα απο εδω; ειναι επιπονη δουλεια αλλα εστω και τωρα πιστευω πως ειναι το καλυτερο
 
Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.584 μηνύματα.
Θα ήταν ωραίο να σπάσει και σε ένα τρίτο θέμα με τίτλο για τις παθογένειες του ελληνικού κράτους στην παροχή αξιόπιστων και ποιοτικών δημοσίων υπηρεσιών σύμφωνα με το Σύνταγμα αλλά και τον νόμο για το επιτελικό κράτος. Επίσης κατά πόσο οι πολίτες είναι άμεσα υπεύθυνοι τόσο με τις τοπικές, εθνικές, ευρω-εκλογές όσο και με την αιώνια ρουσφετολογία για την βόλεψη των δικών τους παιδιών εις βάρος της αξιοκρατίας. Το τίμημα της αξιοκρατίας σημαίνει νεποτισμός, διαφθορά, εγκληματικές αμέλειες με συνέπεια την ανεργία ικανών και τίμιων ανθρώπων να προσφέρουν.
 

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.068 μηνύματα.
έχει βρει κάποιος σε όλα αυτά τα καθημερινά ρεπορτάζ το ακριβές στίγμα που βρεθηκε η σορός του Καλογήρου; εννοώ συντεταγμένες ακριβώς. όχι γενικά Περαχώρα
 

KleinosBrekias

Δραστήριο μέλος

Ο Μητσαρας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών, επαγγέλλεται Άεργος/η και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 530 μηνύματα.
ποιος σου ειπε εσενα οτι δεν υπηρξε τηλεφωνικη επικοινωνια; θα βγουν να σου το πουν εσενα; εισαι εσυ αρμοδιος ή τα κανάλια; μη λεμε χαζομαρες. Προφανως ολα αυτα θα ειναι γνωστα στον εισαγγελεα και την αστυνομια, αλλά δε θα τα πουν σε εμας σε αυτη τη φαση ειδικα. Μην ξεχνας πως οι δραστες ειναι ακομη ελευθεροι.

το γιατι να τον σκοτωσουν τοσο συντομα αντι να τον κρατουν ζωντανο για leverage, τα εχω σχολιάσει σε παλαιοτερο post:

Με λίγα λόγια:
δεν σκοπευαν να τον σκοτωσουν εξαρχης αλλα κατι εγινε κατα τη διαρκεια της απαγωγης και κατι πηγε στραβα και τον σκοτωσαν εκτος σχεδιου ή εξαρχης ειχαν σχεδιο να τον σκοτωσουν μονο και μονο για εκδικηση ή να περασουν μηνυμα. Στο σενάριο της εκδίκησης ή του μηνύματος δεν ήταν απαραίτητο να επικοινωνούσαν καθόλου με την Αποστολάκη.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

@Himela @Scandal μπορείτε να κάνετε ξεχωριστο thread για τον καλογηρου, παιρνοντας ολα τα μηνυματα απο εδω; ειναι επιπονη δουλεια αλλα εστω και τωρα πιστευω πως ειναι το καλυτερο
Ειμαι βλαξ και το ξερω . Ηλιθιος δεν ειμαι .
Πως βρεθηκε στις εξετασεις η χημικη δραστικη ουσια των συνταγογραφουμενων φαρμακων ? Απαγωγη διαπραττεις οχι νοσηλεια .
 

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.068 μηνύματα.
Ειμαι βλαξ και το ξερω . Ηλιθιος δεν ειμαι .
Πως βρεθηκε στις εξετασεις η χημικη δραστικη ουσια των συνταγογραφουμενων φαρμακων ? Απαγωγη διαπραττεις οχι νοσηλεια
τα φαρμακα αυτα όποια και αν τυχον επαιρνε ειναι ασχετα με την υποθεση(*)
προφανως και στις τοξικολογικες θα φαινοντουσαν λογω επιβραδυνμενου μεταβολισμου εφοσον πεθανε
σε λειτουργικο ενηλικα μπορει να θελουν μηνες για να φυγουν εντελως απο τον οργανισμο αποσο γνωριζω, σε σημειο που να μην φανουν καθολου σε τοξικολογικες, ποσο μαλλον σε καποιον νεκρο. Σε εναν νεκρο τα δειγματα απο συκωτι, νεφρα και τριχες μπορουν να δειξουν ουσιες για μηνες ολοκληρους, απο την τελευταια φορά που ληφθησαν ως ουσιες, αναλογως φυσικα και την ουσια (το χρονο ημιζωης της) και τις συνθηκες διατηρησης της σορου.

(*) με την εννοια οτι αν πχ για να παραμεινει ζωντανος επρεπε να παιρνει την αγωγη του καθε μερα και πχ οι δραστες του το στερησαν αυτο και γιαυτο πεθανε, τυπικα αιτια θανατου μπορει να καταγραφεται αυτο ομως οπως καταλαβαινεις η εξωτερικη βιαιη παρεμβαση τριτου ειναι η κυρια αιτια, μην το παμε σε τετοιες λεπτομερειες, ελπιζω καταλαβαινεις τι εννοω. Εν ολιγοις: δεν πεθανε απο υπερβολικη καταναλωση φαρμακευτικης ουσιας/αγωγης, δεν πεθανε επειδη η αγωγη του τον εκανε να αποπροσανατολιζεται και βρεθηκε τυχαια κατα τη βολτα του στα βουνα και πεθανε εκει μυστηριωδως, δεν πεθανε επειδη η αγωγη του τον εκανε να θελει να αυτοκτονησει και ειπε ε ας παω να περπατησω 18 χλμ σε ενα λοφο στο πουθενα να κατσω εκει να πεθανω απο το κρυο. Οπως ειπες ηλιθιος δεν εισαι. Αυτα τα σεναρια ειναι στον πατο της λογικης.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top