@American Economist
Θέλω tier List (Κατάταξη από τον Χειρότερο προς τον Καλύτερο) με Πρωθυπουργους Καναδά από το '60 και μετά (που άντεξαν παραπάνω από 2 χρόνια).
Σε πιο Tier τοποθετείς:
Difenbaker
Pearson
P.E. Trudeau
Mulroney
Chretien
Martin
Harper
J. Trudeau.
Κοιτά η αλήθεια είναι ότι εγώ ασχολουμαι κυρίως με τις ΗΠΑ, καθώς αυτή είναι η χώρα που αγαπάω. Θα σου πω μόνο για αυτούς που ξέρω, καθώς δεν έχω διαβάσει για όλους και δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Θα κάνω μια κατάταξη τόσο για τις ΗΠΑ όσο και τον Καναδά, για την περίοδο 1970-2025.
•
ΗΠΑ
1) Ronald Reagan (Republican)
2) Bill Clinton (Democratic)
3) Barack Obama (Democratic)
4) Donald Trump (Republican)
5) Richard Nixon (Republican)
6) George H.W Bush (Republican)
7) George H Bush (Republican)
8) Joe Biden (Democratic)
9) Jimmy Carter (Democratic)
Οι 2 πρώτοι απέχουν αρκετά από τους υπόλοιπους, ειδικά στο θέμα οικονομίας. Αν και ο Obama ήταν πολύ καλός, καθώς έσωσε τις ΗΠΑ από την κρίση του 2007-2009 ενώ στο θέμα του μεταναστευτικού ήταν επίσης καλός.
•Canada
1) Stephen Harper (Conservative)
2) Jean Chretien (Liberal)
3) Lester Pearson (Liberal)
4) Pierre Trudeau (Liberal)
Justin Trudeau (Liberal). Δεν θα πω κάτι, με διαφορά ο χειρότερος πολιτικός που έβγαλε ο Καναδάς. Η οικονομία επι ημερών του έχει πατώσει, οι θάνατοι από ναρκωτικά έχουν τριπλασιαστεί, η εγκληματικότητα έχει εκτιναχθεί, ενώ στο θέμα του μεταναστευτικού έχει μετατρέψει ολόκληρες πόλεις σε Ινδία.