Subject to change
e-steki.gr Founder

Προσωπικά έχω και τα δύο επίθετα και χαίρομαι ιδιαίτερα γι'αυτό (άλλωστε της μητέρας μου είναι πιο όμορφο και στην πράξη πλέον αυτό χρησιμοποιώ περισσότερο) και το ίδιο θα κάνω με το παιδί μου, επ'ουδενί δεν θα δεχόμουν να έχει μόνο το επίθετο του πατέρα και απορώ με την αναλγησία των περισσότερων γυναικών για το θέμα... Στην τελική δίνεις και μεγαλύτερη ελευθερία επιλογών στο παιδί σου έτσι...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
misslittledevil
Επιφανές μέλος

Ειμαι παραδοσιακη γυναικα εγω.
Επισης: Σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση δεν προκειται να του δωσω και τα δυο επιθετα. Ολοκληρος σιδηροδρομος, για να κανει την ζωη του πιο δυσκολη. Αρρωστημενο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zanin
Διάσημο μέλος

εννοείται ότι θα πάρει και το δικό μου επίθετο.
στο κάτω κάτω το δικό μου επιθετο είναι και ωραίο και εξωτικό
καμία σχέση με τα π.χ παπαδόπουλος, ανααστασίου, αναστασόπουλος,

adespoto
Περιβόητο μέλος

dooo
Διακεκριμένο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Σιγά τη δυσκολία. Εγώ πάντως δεν αντιμετώπισα καμία.Εγω εχω του μπαμπα μου. Και το παιδι μου του μπαμπα του θα παρει.
Ειμαι παραδοσιακη γυναικα εγω.
Επισης: Σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση δεν προκειται να του δωσω και τα δυο επιθετα. Ολοκληρος σιδηροδρομος, για να κανει την ζωη του πιο δυσκολη. Αρρωστημενο.![]()

Επισης: Σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση δεν προκειται να του δωσω και τα δυο επιθετα. Ολοκληρος σιδηροδρομος, για να κανει την ζωη του πιο δυσκολη. Αρρωστημενο.![]()
Σε αυτό έχεις ένα μεγάλο ΡΟΙΝΤ! Και γω βαριέμαι να γράφω το δικό μου,...σιγά μην του έδινα και δύο...σιγά...

io-io
Διάσημο μέλος

Γιάννης
Περιβόητο μέλος

Εγω παντως το εχω συζητησει με τον καλο μου υποθετικα παντα, και αν μεινουμε Ελλαδα θα παρει το δικο μου, αν μεινουμε Αγγλια το δικο του.![]()
Και αν πηγενοέρχεσται θα πάρει και τα δύο ?
Θα τον πιάσουν για τρομοκράτη!
Subject to change
e-steki.gr Founder

Πάντως και απ'ότι θυμάμαι και από το σχολείο σχεδόν κανείς άλλος δεν είχε 2 επώνυμα (μόνο άλλη μια κοπέλα στο λύκειο). Δεν με ενοχλεί και δεν με αρρωσταίνει καθόλου, μια χαρά αισθάνομαι και πολύ περίφανη για τους γονείς μου που το σκέφτηκαν και που δεν είχαν πρόβλημα.
Κι εγώ η μοναδική ήμουν. Μόνο στο πανεπιστήμιο είδα κι άλλα άτομα που είχαν δύο. Και εγώ το ίδιο αισθάνομαι για τους γονείς μου και ειδικά για τη μητέρα μου (γιατί όπως και να το κάνουμε, λίγο δύσκολο να νοιαστεί γι'αυτό ο πατέρας, η μητέρα πρέπει να το πει).
Πάντως απορώ πως είναι δυνατόν οι περισσότερες να μην νοιάζεστε ή να έχετε προαποφασίσει να πάρει του συζύγου. Με την ίδια λογική, γιατί να μην πάρει το δικό σας; Κι αν νομίζετε οτι τον άντρα σας δεν τον νοιάζει επίσης, για δοκιμάστε να τον ρωτήσετε πως θα του φαινόταν να πάρει το παιδί μόνο το δικό σας. Εμείς γιατί δεχόμαστε κάτι που για αυτούς είναι αδιανόητο;
Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεστε! Πολύ λογικό και βολικό!Εγω παντως το εχω συζητησει με τον καλο μου υποθετικα παντα, και αν μεινουμε Ελλαδα θα παρει το δικο μου, αν μεινουμε Αγγλια το δικο του.![]()

Και αν πηγενοέρχεσται θα πάρει και τα δύο ?
Θα τον πιάσουν για τρομοκράτη!
ΘΕΟΣ!!!!!!

dooo
Διακεκριμένο μέλος

Κοίτα να δεις, να στο πω απλά.Πάντως απορώ πως είναι δυνατόν οι περισσότερες να μην νοιάζεστε ή να έχετε προαποφασίσει να πάρει του συζύγου.
Με είχε φάει μια σκασίλα τι επίθετο θα έχει το παιδί, μιλάμε κατουριόμουν πάνω μου τα βράδια

Φανταστείτε να είμασταν Ισπανοί ή καλύτερα, το παιδί να έπαιρνε και από τους δυο γονείς το επίθετο. Και φανταστείτε αυτό να ίσχυε 2-3 γενιές πιο πριν.
Οπότε: 2 επίθετα ο παππούς, 2 η γιαγιά: 4 η μάνα και ο πατέρας. 8 τα παιδιά.όχι ανταστείτε το

ψ. στο σημείο αυτό θα ήθελα το κουεδίνι να μας αποκαλύψει ποιο από τα δύο επίθετα δηλώσανε στην άδεια γάμου. ξέρω τι λέω

Isiliel
Επιφανές μέλος

Τώρα που ζει μαζί μου και τον μπαμπά τον βλέπει ...ποτέ, τι να σας πω...ίσως καλύτερα να είχε το δικό μου αλλά βασικά λίγο με νοιάζει και νομίζω λίγη σημασία έχει τελικά.
Αυτή τη στιγμή το επίθετο είναι το μόνο που έχει από το μπαμπά της...
Subject to change
e-steki.gr Founder

Youki
Πολύ δραστήριο μέλος

Πάντως αυτή η φεμινιστική μανία να αντιστρέψουμε τα πάντα, μα τα πάντα με εκνευρίζει αφάνταστα. ΚΑι δεν μιλάω για πράγματα αυτονόητα που έχουν να κάνουν με την ποιοτητα ζωής και των 2 (πχ μοιρασμα δουλειών κλπ), αλλά για πράγματα κατα τη γνώμη μου ανούσια (το επίθετο του παιδιού). Αλλά και από την άλλη δεν είδα να φωνάζουν για πράγματα ουσιαστικά (όταν ακούσω να ζητάνε να πηγαίνουμε και στο στρατό, εκεί θα τα έχω δει όλα!!!)
Vkey
Επιφανές μέλος

Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Mάλλον εσύ στριμώχτηκες Μισέλ, δεν έδωσες απάντηση.
Αν το παιδί σου που θα έχει 2 επίθετα παντρευτεί, και ο/η σύντροφός του έχει άλλα 2, το εγγόνι σου θα έχει 4.......![]()
![]()
![]()
Απλά για να ξέρετε ο νόμος δεν επιτρέπει στο παιδί να έχει πάνω από δύο επίθετα.

Κατά τα άλλα εγώ έχω επίσης δύο επίθετα, απλά γιατί ο μπαμπάς μου έχει επίσης δυο - το ένα είναι πολυ κλασσικό και σιδηρόδρομος, το άλλο είναι απλά ..γελοίο!

Και γενικά.. δεν ξέρω, δεν νομίζω πως θα ήθελα να έχει το δικό μου επίθετο..
ΥΓ: Μόλις τώρα πρόσεξα το "πατέρα της" που έγραψα ασυναίσθητα..

Subject to change
e-steki.gr Founder

Το θέμα είναι και συμβολικό.
Youki, το να πάρει το παιδί και τα δύο απο που κι ως που είναι "αντιστροφή των πάντων"; Αντιστροφή ίσως να ήταν να πάρει της μητέρας. Να πάρει και των δύο είναι απλά δικαιοσύνη.
misslittledevil
Επιφανές μέλος

Σιγά τη δυσκολία. Εγώ πάντως δεν αντιμετώπισα καμία.
Εσυ εισαι εξαιρεση.
Πάντως απορώ πως είναι δυνατόν οι περισσότερες να μην νοιάζεστε ή να έχετε προαποφασίσει να πάρει του συζύγου. Με την ίδια λογική, γιατί να μην πάρει το δικό σας; Κι αν νομίζετε οτι τον άντρα σας δεν τον νοιάζει επίσης, για δοκιμάστε να τον ρωτήσετε πως θα του φαινόταν να πάρει το παιδί μόνο το δικό σας. Εμείς γιατί δεχόμαστε κάτι που για αυτούς είναι αδιανόητο;
Εγω εχω ηδη απαντησει. Ειμαι παραδοσιακη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 78 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- touvlo
- lugar
- thenutritionist
- camil
- fourkaki
- Zelina
- Alma Libre
- Ariana2018
- giannhs2001
- Forgetit
- tslef8
- fockos
- Κλημεντίνη
- Viedo
- charmander
- Elena345
- Έμμα
- Vold
- Μαυρίκιος
- Jocaste
- Memetchi
- Μάρκος Βασίλης
- Arianara S3
- Meow
- American Economist
- Konstantinos_m
- jj!
- Libertus
- uni77
- DimitraA.
- Athens2002
- JohnGreek
- Εχέμυθη
- panagiotis econ
- Unseen skygge
- hirasawayui
- Nickx
- Ace of Spades
- ΘανάσοςG4
- don_vito
- gedore
- "άσχημο_όνειρο"
- Scandal
- harry akritas
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.