"Γιατί ξοδεύετε για τα ζώα ενώ υπάρχουν παιδάκια που πεινάνε;"

Θεωρείτε ότι στην όποια προσφορά κάνετε:

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 89)
  • Έχουν προτεραιότητα τα ζώα/το περιβάλλον

    Ψήφοι: 13 14.6%
  • Έχουν προτεραιότητα οι άνθρωποι

    Ψήφοι: 21 23.6%
  • Προσπαθώ να αντιμετωπίζονται ισότιμα

    Ψήφοι: 33 37.1%
  • Κρίνω κατά περίπτωση

    Ψήφοι: 15 16.9%
  • Δεν ασχολούμαι με το θέμα

    Ψήφοι: 7 7.9%

Apro

Διάσημο μέλος

Ο Apro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλεται Tatoo artist και μας γράφει απο Άγιος Ιωάννης Ρέντης (Αττική). Έχει γράψει 2,031 μηνύματα.
συγχέουμε πολλά πράγματα μαζί και δε βγαίνει άκρη καμμία έτσι....
δε μπορώ να καταλάβω, γιατί πρέπει να φοβάται ο άλλος να πει τη γνώμη του....
και γιατί πρέπει οπωσδήποτε να την αντικρούσεις..., αν διαφωνείς ασε τις ψήφους να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά δε μπορώ να καταλάβω το τρυπάκι, του όχι δεν είναι έτσι, είναι αλλιώς....
παίρνεις τη γνώμη του άλλου, τη βάζεις στη λογική τη δικιά σου και την καταρίπτεις αυτόματα, χωρίς να μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς λίγο ευρύτερα.... και χρησιμοποιείς ένα κάρο επιχειρήματα, που τρέπουν την κουβέντα σε άλλο επίπεδο....
μιλάω γενικά..., για να ξεκαθαρίζω τη θέση μου, οπότε μη μπεις στη θέση να μου πεις την ιστορία σου....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

roumana

Διάσημο μέλος

Η Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών, επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,923 μηνύματα.
Φίλη μου, οι υπερβολές υπάρχουν παντού, εγώ τουλάχιστον, θεωρώ εξίσου αδικαιολόγητο κάποιον που ντύνει με πανάκριβα συνολάκια το νήπιο παιδί του, ή εκείνον που ξοδεύει απίστευτα ποσά για ένα πάρτυ γενεθλίων και στήνει μια disneyland στον κήπο του για 2 ώρες.
:yes: +


Όσο για την απορία σου σχετικά με τα παιδιά...
Όσο για τα ζώα...
Απʼ ότι καταλαβαίνω, υιοθέτησες την ιδέα της μετενσάρκωσης, όπου οι άνθρωποι πληρώνουν τις αμαρτίες μιας προηγούμενης ανθρώπηνης ζωής και διαφωνείς με το άλλο κομμάτι που λέει ότι η ψυχή ενσαρκώνεται πρώτα σε ανθρώπινα σώματα, σαν μια δεύτερη ευκαιρία, ενώ, αν δεν καταφέρει να κάνει το σωστό, το καλό, το άξιο κλπ, είναι δυνατόν να «ξεπέσει» σε σώματα ζώων.
…αν πάλι καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, η ψυχή των ζώων έχει μια αιώνια πορεία σε ανώτερα επίπεδα, καθώς η μετενσάρκωση γίνεται από ζώο σε ζώο, η ψυχή είναι «καθαρή» και δεν εξελίσσεται, λόγο της φύσης του σώματος που την φιλοξενεί. ¨Η, ως ανταμοιβή της τελειότητας της ψυχής αυτής, φιλοξενείται σε σώματα ζωών...
... μάλλον μπερδεύτηκα.:P

Δικαίωμα σου είναι να πιστεύεις ότι σε κάνει ευτυχισμένη.:)

Νομίζω ότι είναι too much για τις γνώσεις μου αυτή η συζήτηση.
Αποσύρομαι. :)



 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Δεν θα ήθελα να σταθώ στο μεταφυσικό κομμάτι περί του Νόμου της Ανταποδοτικής Δικαιοσύνης, αφού πρόκειται για μια πίστη, σεβαστή μεν, αναπόδεικτη δε, και δεν νιώθω ότι μπορεί να σταθεί ως επιχείρημα στην παρούσα συζήτηση, παρά μόνο ως προσωπική θέαση των πραγμάτων και κίνητρο προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, πάντα σεβαστό.
Στηρίζοντας μάλιστα τις φιλανθρωπικές μας ενέργειές στον νόμο αυτό, θεωρώντας πως άνθρωποι πληρώνουν με πείνα και εξαθλίωση σε αυτή τη ζωή, τα αμαρτήματα παρελθοντικών ενσαρκώσεων και δεν χρίζουν απαραίτητα βοήθειας, αναρωτιέμαι μήπως κινδυνεύουμε να επιβαρύνουμε το Κάρμα μας σε επόμενη ζωή...
Θα πω μονάχα πως εάν θεωρήσουμε την ψυχή αθάνατη, τότε κάθε ενσάρκωση τη "μολύνει" αφού τη βάζει να αναμετρηθεί με την ατέλεια των όντων.

Δεν είναι τυχαίο που το ερώτημα που αποτέλεσε το έναυσμα για το θέμα μιλά για παιδιά και ζώα. Τα παιδιά, όπως και τα ζώα, είναι στη συνείδησή μας απροστάτευτα και χρειάζονται τη βοήθειά μας για να επιβιώσουν.
Το πρόβλημα είναι πως συνήθως αυτό το ερώτημα εκφράζεται από χείλη ανθρώπων που προτιμούν να αδιαφορούν για οτιδήποτε βρίσκεται έξω από τη σφαίρα του προσωπικού τους χώρου και τους επηρεάζει άμεσα. Αποτελεί συνήθως το άλλοθι της δικής τους αδράνειας.

Έχω αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτησή μου στο στέκι, πως νέες μελέτες, περί του εγκεφάλου και των κατοπτρικών νευρώνων, αποδεικνύουν πως ο εγκέφαλός μας είναι κατασκευασμένος με τρόπο που μας βοηθά να συμπάσχουμε με τους συνανθρώπους μας (πιθανότατα και με κάθε άλλη μορφή ζωής), αναπαράγοντας την κατάστασή τους σαν να τη βιώναμε εμείς οι ίδιοι. (Το ίδιο λένε οι μελέτες πως συμβαίνει και στα ζώα).

Ο αρχικός προγραμματισμός μας από τη φύση, μας θέλει πρόθυμους να βοηθάμε. Το πού θα επιλέξουμε να στρέψουμε την προσοχή μας, μικρή σημασία έχει. Ζώα, άνθρωποι και φύση, χρειάζονται τη συμμετοχή μας, ας βοηθήσει ο καθένας εκεί που νιώθει περισσότερο χρήσιμος και μπορεί να προσφέρει τα περισσότερα.

Αν είχα κάτι περισσότερο να γράψω, πιστεύω ότι έχει ήδη αποδοθεί με τρόπο που με καλύπτει, μέσα στην ανάρτηση της Obscura και την ευχαριστώ. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

zutmazut

Νεοφερμένος

Ο zutmazut αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 101 μηνύματα.
Μπορείς να πάρεις ένα πτηνό, που πετάει ελεύθερο σε αποστάσεις χιλιομέτρων, να το βάλεις σε ένα κλουβί μερικών εκατοστών και να χαίρεσαι την "αγάπη" που σου προσφέρει. Δε πρόκειται να σε βρίσει. Δε πρόκειται να οργανώσει επαναστατικό κίνημα εναντίον σου με μπαζούκας. Είναι πιθανό να μη σε δαγκώνει καν. Ένα από τα μειονεκτήματα βέβαια είναι το μικρό προσδόκιμο ζωής, μερικά ζώα τολμούν να πεθάνουν και να σου στερήσουν την αγάπη.

Αντίθετα αν κάνεις παιδί, το κράτος δε θα σε αφήσει να το βάλεις σε κλουβί. :mad: Πρόσφατη εξέλιξη των τελευταίων ετών, απαγορεύεται ακόμα και το ξύλο. :mad: Καθώς μεγαλώνει θα αρχίσει να κάνει παρέα με άλλα παιδιά (θα σου κλέβουν την αγάπη). Όταν γίνει έφηβος θα σε βρίζει, οι καταραμένες ορμόνες που ωθούν τον άνθρωπο να διεκδικεί την ανεξαρτησία του. Όταν ενηλικιωθεί θα μπορεί να δουλέψει μόνο του και δε θα είναι εξαρτημένο από εσένα, τραγωδία δεν θα μπορείς να το ταΐζεις.

Το να μετατρέψεις τα παιδιά σε κατοικίδια είναι δύσκολη υπόθεση, αν και στην Ελλάδα με τα οικονομικά εξαρτημένα παιδιά ετών 30, είμαστε αρκετά κοντά στο στόχο. :clapup:

Αντίθετα τα ζώα μπορούν να γίνουν σκλάβοι πολύ πιο εύκολα. Αυτό που εννοούμε όταν λέμε "ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου" είναι στην πραγματικότητα "ο σκύλος είναι ο πιο πειθήνιος σκλάβος του ανθρώπου". Οι σκύλοι είναι το αποτέλεσμα χιλιετιών ανατροφής. Πήραμε μερικούς λύκους, σκοτώσαμε όσους δε μας έκαναν και ζευγαρώσαμε αυτούς που ήταν πιο πειθήνιοι. Με προβληματίζει τι ακριβώς εννοούμε με την έννοια "φίλος" :'(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Μου αρέσει να προσφέρω σπίτι σε διάφορα ζώα και να τα βοηθάω όπως μπορώ. Και κυρίως, γιατί για αυτά που παθαίνουν σήμερα τα ζώα (εξαφάνιση κτλ) είναι κυρίως αποτέλεσμα εσφαλμένων ανθρωπίνων επιλογών..
Και δεύτερον, είμαι υπέρμαχη της άποψης να βοηθήσω τον συνάνθρωπο, αλλά όχι να τον βοηθήσω απλά να φάει σήμερα, αλλά να μάθει να μπορεί να τρώει κάθε μέρα. Μία κινέζικη και πολύ σωστή κατ' εμέ παροιμία, λέει:
Αν θες να δώσεις σε κάποιον να φάει μία μέρα, δώσε του ένα ψάρι
Αν θες να του δώσεις τροφή για πάντα, τότε δώσε του ένα καλάμι...;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

*natalia5555*

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Ναταλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 194 μηνύματα.
Μια φίλη μου έχει ενα σκυλάκι και ξοδεύει ασυλόγιστα για αυτό.τι κολάρα,τι φαγητό,τι ρούχα....ενω θα μπορούσε να αυτά τα λεφτά να τα δώσει σε ιδρύματα για τα φτωχά παιδιά....είναι κρίμα να βλέπουμε παιδάκια να πεθαίνουν απο τη πείνα και να υπάρχουν κατοικίδια που να έχουν την τροφή των 60-70Ε,'ελεος δηλαδή......
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

aporw

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Σιμώνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών, επαγγέλεται Τουριστικά και μας γράφει απο Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 1,053 μηνύματα.
Μια φίλη μου έχει ενα σκυλάκι και ξοδεύει ασυλόγιστα για αυτό.τι κολάρα,τι φαγητό,τι ρούχα....ενω θα μπορούσε να αυτά τα λεφτά να τα δώσει σε ιδρύματα για τα φτωχά παιδιά....είναι κρίμα να βλέπουμε παιδάκια να πεθαίνουν απο τη πείνα και να υπάρχουν κατοικίδια που να έχουν την τροφή των 60-70Ε,'ελεος δηλαδή......

Δανεικα σου ζητησε η φιλη σου?? δικα της λεφτα δεν ειναι?? δεν εχει δικαιωμα να τα ξοδεψει οπως εκεινη θελει??:)
Το να δινω εγω στο δικο μου κατοικιδιο αποφαγια θα σωθουν τα στεγα παιδακια??
Στο διαστημα λοιπον που εγω ασχολουμε με αδεσποτα εχω δει το εξης..οι ανθρωποι που κρινουν εμας που ξοδευουμε για τα ζωα αντι να τα δωσουμε στα παιδακια, στους αστεγους κτλ δεν εχουν δωσει στη ζωη τους ουτε 10 ευρω ποτε για κανεναν αστεγο, παιδιακι, τυφλο κτλπ!
Ενας ανθρωπος λοιπον που εχει την θελησει να δωσει λεφτα και να βοηθησει ενα αδεσποτο να ειστε σχεδον σιγουροι οτι θα βοηθησει και μια ανθρωπινη ψυχη..Γιατι συνηθως οι πραγματικη φιλοζωοι ειναι αυτο που λεει η λεξη ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ! Και ζωη δεν εχουν μονο οι ανθρωποι αλλα και τα τετραποδα πλασματα!:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ceres Victoria

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,934 μηνύματα.
Μια φίλη μου έχει ενα σκυλάκι και ξοδεύει ασυλόγιστα για αυτό.τι κολάρα,τι φαγητό,τι ρούχα....ενω θα μπορούσε να αυτά τα λεφτά να τα δώσει σε ιδρύματα για τα φτωχά παιδιά....είναι κρίμα να βλέπουμε παιδάκια να πεθαίνουν απο τη πείνα και να υπάρχουν κατοικίδια που να έχουν την τροφή των 60-70Ε,'ελεος δηλαδή......

και εσυ μπορεις να τρεφεσαι με αποφαγια, να ντυνεσαι με ρουχα που βρισκεις στα σκουπιδια και να δινεις ολο τον μισθο σου για να βοηθησεις τα φτωχα και αρρωστα παιδακια. Ξερεις ποσα παιδακια μπορουν να εμβολιαστουν ετσι; Αντιθετα, δεν διασταζεις να δωσεις μερικες χιλιαδες ευρω για ενα αυτοκινητο, εκατονταδες ευρω για ρουχα, για ηλεκτρονικες συσκευες, για προσβαση στο διαδυκτιο και για διαφορα αλλα πραγματα που αμφιβαλλω οτι χρειαζονται για την επιβιωση σου. Θα μπορουσες επισης να χαριζεις τα χρηματα που διαθετεις για διακοπες σε εναν που τα εχει αναγκη και εξαρταται η επιβιωση του απο αυτα. Αλλα οχι, θα προτιμησουμε να περασουμε ΕΜΕΙΣ καλα και ο αλλος ας κοψει τον λαιμο του. Τα 60 ευρω που δινουμε για τα ζωακια μας σε ενοχλησαν λες και τα ζωακια αυτα ειναι αψυχα οντα και πρεπει να τρεφονται με σκουπιδια, να ζουν στους δρομους και να τα αφηνουμε χωρις περιθαλψη επειδη ειναι απλα "ζωα".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,143 μηνύματα.
Τον τρομερό της όλης υπόθεσης είναι ότι αυτή η ερώτηση γίνεται πάντα σε αυτους που φροντίζουν τα ζώα,και όχι σε αυτούς που δεν φροντίζουν για κανένα και για τίποτα..προφανώς γιατί η φιλοζωία ενοχλεί κάποιους,και συνήθως αυτούς που κατα βάθος νιώθουν άσχημα βλέποντας τους άλλους να βοηθάνε ζώα. Το ερώτημα αυτό το θεωρώ υποκριτικό,κακόβουλο και μικρόψυχο και είναι οφθαλμοφανές το γιατί.Καταρχήν ο καθένας θα διαθέσει όπου γουστάρει τα λεφτά του.Δεν το έχει αυτό το δικαίωμα;Το πιο σημαντικό ομως είναι το εξής..το ότι υπάρχουν παιδάκια που πεινάνε,απο που και ως που θεωρείται ανασταλτικός παράγοντας για να φροντίζουμε τα ζώα; όσοι θέλουν μπορούν να βοηθάνε τα παιδάκια ,και όσοι θέλουν τα αδέσποτα,τα είδη προς εξαφανιση κλπ(καλά..το να φροντίζεις το κατοικίδιο σου δεν το συζητω..σιγα που θα ρωτήσω και όλας κανέναν αν θα εχω κατοικίδιο ή όχι..και αν θα ξοδέυω λέφτα για αυτό) Αν περιμένουμε να μην υπάρχουν παιδιά και άνθρωποι που πεινάνε,για να φροντίσουμε τα ζώα...τοτε απλα ΔΕΝ θα τα φροντίσουμε ΠΟΤΕ γιατί απλούστατα δεν θα σταματήσει ποτε να υπάρχει η φτώχεια στον πλανητη τούτο.Οπότε τι μας λέτε δηλαδη;;αδιαφορήστε για τα υπόλοιπα ζωντανά του πλανήτη..και ενδιαφερθήτε ΜΟΝΟ για τον άνθρωπο.;;;..Μπραβο!!!!! ο απιστευτος εγωκεντρισμός του ανθρώπινου είδους. Τέτοιες αποψεις δείχνουν την ποιότητα αυτών των "ανθρώπων".Ο άνθρωπος ως κυρίαρχο ον(και όχι ως ανώτερο),θα πρέπει να φροντίζει για τα υπόλοιπα είδη,πρώτα απο όλα γιατί ΔΕΝ έχει παραπάνω δικαιώματα απο όλα τα υπόλοιπα,αλλά και απο συμφεροντολογική πλευρά να το δει,τα έχει απόλυτη ανάγκη καθότι βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας και αν καταστραφεί η βάση της(που είναι όλα τα υπόλοιπα είδη) απλά θα γκρεμιστεί ..οπότε ζωή δεν έχει σε αυτόν τον πλανητη.
Όσοι θέλουν λοιπόν ας βοηθάνε τα παιδάκια...και όσοι θέλουν τα ζωάκια..δόξα το θεό..άπειρες οργανώσεις υπάρχουν αλλά..και ο καθένας απο μόνος του πολλά μπορεί να κάνει. Αν αυτοί που έθεταν αυτό το ερώτημα..φρόντιζαν να βοηθήσουν τα παιδιά που πεινάνε...,μάλλον θα πεινάγανε πολύ λιγότερα....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Pennylane

Τιμώμενο Μέλος

Η Σταυρούλα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 396 μηνύματα.
και εσυ μπορεις να τρεφεσαι με αποφαγια, να ντυνεσαι με ρουχα που βρισκεις στα σκουπιδια και να δινεις ολο τον μισθο σου για να βοηθησεις τα φτωχα και αρρωστα παιδακια. Ξερεις ποσα παιδακια μπορουν να εμβολιαστουν ετσι; Αντιθετα, δεν διασταζεις να δωσεις μερικες χιλιαδες ευρω για ενα αυτοκινητο, εκατονταδες ευρω για ρουχα, για ηλεκτρονικες συσκευες, για προσβαση στο διαδυκτιο και για διαφορα αλλα πραγματα που αμφιβαλλω οτι χρειαζονται για την επιβιωση σου. Θα μπορουσες επισης να χαριζεις τα χρηματα που διαθετεις για διακοπες σε εναν που τα εχει αναγκη και εξαρταται η επιβιωση του απο αυτα. Αλλα οχι, θα προτιμησουμε να περασουμε ΕΜΕΙΣ καλα και ο αλλος ας κοψει τον λαιμο του. Τα 60 ευρω που δινουμε για τα ζωακια μας σε ενοχλησαν λες και τα ζωακια αυτα ειναι αψυχα οντα και πρεπει να τρεφονται με σκουπιδια, να ζουν στους δρομους και να τα αφηνουμε χωρις περιθαλψη επειδη ειναι απλα "ζωα".

wow!!! Πολυ καλα τα ειπες! συμφωνω απολυτα μαζι σου!
Δηλαδη εμενα το γατακι μου το δαγκωσε σκυλος και το πηρα στον γιατρο...ναι χρειαστηκε να δωσω 100 ευρω! Δηλαδη τι;; να το αφηνα να πεθανει;; Επειδη δεν μπορω να βοηθησω τα παιδακια που πεινανε (που το κανω γιατι πολλααααα ρουχα μου τα δινω σε φιλανθρωπικες οργανωσεις ,παιρνω φαρμακα κτλ) σημαινει οτι θα αφησω τα ζωα να υποφερουν και να πεθανουν;; δεν νομιζω!

sakura-chan ++++ συμφωνω απολυτα μαζι σου!:clapup::clapup::clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

*natalia5555*

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Ναταλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 194 μηνύματα.
Αλλο αυτό και άλλο να βλέπω πολλούς ανθρώπους να δίνουν 70Ε στη τροφή,20-30Ε στα λουριά,χτένες και άλλα χίλια πράγματα.....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,143 μηνύματα.
Αλλο αυτό και άλλο να βλέπω πολλούς ανθρώπους να δίνουν 70Ε στη τροφή,20-30Ε στα λουριά,χτένες και άλλα χίλια πράγματα.....

Κουμάντο θα κανεις στην τσεπη του αλλου;;;; άλλοι τα δινουν σε κρεμες,παπουτσια,και σκυλαδικα...εκει γιατι δεν μιλας;; ο καθεις τα δινει ΟΠΟΥ θελει...αν θελεις να βοηθησεις..μπορεις καλλιστα να υιοθετησεις απο την action aid ενα παιδακι,και να δινεις ενα ποσο το μηνα...ωραια ιδεα δεν ειναι;;
Καλο θα είναι να κοιταμε τι κανουμε ΕΜΕΙΣ..και όχι τι κάνουν οι άλλοι...:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

D_G

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,938 μηνύματα.
Σχετικά με τη δημοσκόπηση έχω κάποιες επιφυλάξεις:
Πιστεύω ότι ένας ζωόφιλος, πρέπει να αγαπάει πρώτα τους ανθρώπους, εννοείται, καθώς και κάθε τι που υπάρχει και ζει στη φύση.
Απαντώντας λοιπόν στην δημοσκόπηση ότι προτεραιότητα έχουν οι άνθρωποι, μπορεί να φανεί ότι δεν αγαπά κάποιος τα ζώα, ενώ απαντώντας προτεραιότητα έχουν τα ζώα/περιβάλλον φαίνεται ότι δεν νοιάζεται για τον άνθρωπο, που είναι μέρος του περιβάλλοντος.
Σαν ζωόφιλος που είμαι κι εγώ, πιστεύω ότι πρώτα δίνουμε σημασία στον άνθρωπο, παράλληλα αγαπάμε και φροντίζουμε το περιβάλλον και τα ζώα, και κάθε τι το έμβιο σε αυτή τη γη, για να τα βάλουμε όλα σε μία σωστή σειρά !
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Apro

Διάσημο μέλος

Ο Apro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλεται Tatoo artist και μας γράφει απο Άγιος Ιωάννης Ρέντης (Αττική). Έχει γράψει 2,031 μηνύματα.
γύρω σας, είναι γεμάτο ζώα..., γιατί δε μοιράζετε λίγα ...αμοευρώ και σε αυτούς...; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

aporw

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Σιμώνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών, επαγγέλεται Τουριστικά και μας γράφει απο Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 1,053 μηνύματα.
Αλλο αυτό και άλλο να βλέπω πολλούς ανθρώπους να δίνουν 70Ε στη τροφή,20-30Ε στα λουριά,χτένες και άλλα χίλια πράγματα.....

Eσυ δεν χρειαζεσε χτενισμα?? χτενιζεσε με τα χερια μηπως??:confused::confused:
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οπως και οι ανθρωποι ετσι και τα ζωα χρειαζονται καποια αντικειμενα που τα βοηθανε να νιωθουν καλυτερα και πιο ανετα!!!Ετσι και ενα μακρυτριχο ζωο χρειαζεται χτενισμα γιατι υποφερει απο κομπους εαν δεν χτενιστει!;)
Χρειαζεται οσο το δυνατον καλυτερη τροφη (αναλογα τις δυνατοτητες που εχει ο καθενας) για να ειναι υγιες, χρειαζεται ενα φαρμακο οταν δεν αισθανεται καλα..

Εσυ γιατι φορας τζιν πχ των 20 ευρω οταν μπορεις καλλιστα να παρεις ενα με 5 ευρω απο την λαικη??:confused: Παντελονι το ενα, παντελονι και το αλλο!:worry:
Εσυ θελεις να δειχνεις ομορφη! το ιδιο θελει και ο καθενας για το ζωακι του!:)

Το οτι μπορεις να μιλας, να εκφραζεις αυτο που θελεις και να εχεις δυναμη σιγουρα δεν σε κανει να εχεις περισσοτερες αναγκες ακομα και για "λουσα" απο ενα ζωο!:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,143 μηνύματα.
Εγώ θα ρωτησω πάλι το εξης..γιατί απάντηση δεν εχω λάβει.Και ρωτάω αυτούς που κάνουν αυτην την ερώτηση.Γιατί δεν ρωτούν αυτούς που ξοδεύουν τα λεφτά τους σε ακριβά ρούχα,σε κομμωτήρια καθε βδομάδα..σε συλλογή παπουτσιών ,σε σκυλάδικα(επιμμένω σε αυτο..) και δεν ξέρω και εγώ που αλλού;Γιατί αυτη την ερώτηση την κάνουν μόνο σε αυτούς που ξοδεύουν για ζώα;;;Λεφτά δεν είναι τα μεν λεφτά και τα δε;;Αυτά που ξοδεύει κάποιος (τα περιττά έξοδα που λέμε) δεν μπορούν να πάνε σε παιδάκια που υποφέρουν;; ΜΟΝΟ τα λεφτά που πάνε στα ζώα;; Η απάντηση είναι μια..και δεν χωράει αμφιβολία σε αυτό.Γιατί θεωρουν δεδομένο και δικαίωμα τους να ξοδεύουν για τον εαυτούλη τους..και όχι για ένα ζώο.. ωωωωωωωωω...ναί...όντως..ειναι πιο χρήσιμο να ξοδέψεις μια περιουσία σε σκυλαδικο, απο οτι κάποια χρήματα για ένα ζωο..μιλάμε λοιπον για ανθρώπους που δεν αγαπούν τα ζώα,για να μην πω ότι τα μισούν κιόλας..
Και έρχομαι και σε αυτό που γράφουν αφελέστατα κάποιοι..ότι ξοδεύουν μια περιουσια για ακριβά αξεσουάρ κλπ..μα αυτός που ξοδεύει τόσα λεφτά για το ζώο του,σίγουρα βρίσκεται σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση...οπότε..σε τι θα τον εμποδίσει να δίνει χρήματα και για τα παιδιά;
Κακά τα ψέμματα...δεν χολοσκάτε όλοι εσείς που κάνετε αυτήν την ερώτηση για τα παιδάκια,είναι αυτονόητο ότι σε τίποτα δεν εμποδίζει κάποιον που χαλάει λεφτά για το κατοικίδιο του..να δώσει και για τα παιδιά(-όποιος δεν το καταλαβάινει..κάποιο θεματακι έχει.).,χολοσκάτε απλά γιατί ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΖΩΑ..ας συνηδητοποιούμε κάποια πράγματα..

Εσεις κυριε Apro..δίνετε σε κανενα παιδάκι κατι;; σε καμιά οργάνωση μήπως;;...γιατί εγώ, είμαι πιο καταπτηστη απο εσάς,που δίνω τουλάχιστον για τα ζώα,ενώ εσείς ΑΝ δεν δινετε πουθενα..είστε καλύτερος;;;;;;;;;;και κατηγορείτε και τους άλλους κιολας;;;
φιλικα..:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

katalinos

Δραστήριο μέλος

Ο katalinos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 700 μηνύματα.
Εγώ θα ρωτησω πάλι το εξης..γιατί απάντηση δεν εχω λάβει.Και ρωτάω αυτούς που κάνουν αυτην την ερώτηση.Γιατί δεν ρωτούν αυτούς που ξοδεύουν τα λεφτά τους σε ακριβά ρούχα,σε κομμωτήρια καθε βδομάδα..σε συλλογή παπουτσιών ,σε σκυλάδικα(επιμμένω σε αυτο..) και δεν ξέρω και εγώ που αλλού;

γιατί θα πρέπει να ρωτήσουν τους εαυτούς τους :sly:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ceres Victoria

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,934 μηνύματα.
Αλλο αυτό και άλλο να βλέπω πολλούς ανθρώπους να δίνουν 70Ε στη τροφή,20-30Ε στα λουριά,χτένες και άλλα χίλια πράγματα.....

ανοιξε την ντουλαπα σου και θα παρεις την απαντηση σου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Imadlak

Τιμώμενο Μέλος

Η Άννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και επαγγέλεται Χημικός. Έχει γράψει 6,231 μηνύματα.
είναι κρίμα να βλέπουμε παιδάκια να πεθαίνουν απο τη πείνα και να υπάρχουν κατοικίδια που να έχουν την τροφή των 60-70Ε,'ελεος δηλαδή......
Γιατι το να βλεπεις ζωα σκελετωμενα και αποστεωμενα ειναι καλυτερο???:hmm:
Oπως αντιμετωπιζουμε τους ανθρωπους,οφειλουμε να αντιμετωπιζουμε και τα ζωα, μου εμαθαν εμενα...!!;)

υ.γ : που το ξεθαψα τωρα αυτο το θεμα??:whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

Η Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.
Φοβερό θέμα. Λυπάμαι που είναι Παρασκευή, σχολάω, και δεν μπορώ να γράψω ένα κατεβατό.
Αλήθεια, ποια είναι η δική σας γνώμη?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top