×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,803 μέλη και 2,441,128 μηνύματα σε 76,704 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 130 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Η μόδα του περιθωρίου

Ισχύει όντως αυτο;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 27)
Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο, έτσι είναι!
9
33,33%
Ναι, αλλά όχι με τα χαρακτηριστικά που έγραψες
7
25,93%
Nαι, αλλά δεν τους διέπει κάποιο κοινό χαρακτηριστικό, πέρα απο το ότι είναι δήθεν
8
29,63%
Υπάρχουν αυτοί οι τύποι που περιγράφεις, και είναι πολλοί, αλλά δεν είναι δήθεν
2
7,41%
Όχι, δεν υπάρχουν τέτοιοι, είναι αποκύημα της πλούσιας φαντασίας σου
1
3,70%

Subject to change (Λία)

Founder

H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 10,258 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε: στις 14:45, 19-01-08:

#1
Τα τελευταία χρόνια, παρατηρώ τριγύρω μου ότι οι (αυτο?)αποκαλούμενοι "σκεπτόμενοι άνθρωποι", "κουλτουριάρηδες", "διανοούμενοι" κοκ (δεν μπορώ να βρω τον κατάλληλο όρο) της εποχής, έχουν υιοθετήσει ένα συγκεκριμένο στυλ, το οποίο είναι τόσο στερεότυπο που προσωπικά με κουράζει. Οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να σκέφτονται ελεύθερα, έχουν καταλήξει να μοιάζουν τοοοόσο μεταξύ τους (και δυστυχώς δεν αναφέρομαι στην εμφάνιση) που τους μπερδεύεις.
Ας εξετάσουμε λίγο το προφίλ του σύγχρονου νεοέλληνα "κουλτουροδιανοούμενου":
 • Πολιτικά πιστεύω: Κάτι σοσιαλιστικό πάντα, έως και κομμουνιστικό, που πάντα θα συνοδεύεται και απο σε σημείο εμμονής ανησυχία για το περιβάλλον και κατακραυγή κάθε είδους επιχειρηματικότητας.
 • Θρησκευτικά πιστεύω: Ένας "new age θεϊσμός" τον οποίο στηρίζει σε επιχειρήματα του στυλ "το σύμπαν είναι τόσο ευφυώς κατασκευασμένο που αποκλείεται να δημιουργήθηκε μόνο του". Ποτέ αγνωστικισμός, ο νεο-διανοούμενος πρέπει να έχει άποψη για τα πάντα και ποτέ αθεισμός: Ο νέο-διαννούμενος οφείλει να είναι μετριόφρων και ο αθεισμός είναι για τους αλαζόνες. Εναλλακτικά, όταν πρόκειται για κομμουνιστές, μπορεί να είναι και άθεοι, διότι δεν νοείται σωστός κομμουνιστής χωρίς να είναι άθεος όπως ο μέγας Μάρξ.
 • Μουσικά ακούσματα: Κάτι σε classic: classic rock, κλασσική μουσική κοκ
 • Απόψεις για το μέλλον: Βασικό χαρακτηριστικό του νέο-διανοούμενου η καταστροφολογία. Βασική του άποψη ότι οδεύουμε προς την καταστροφή και τον αφανισμό. Ο,τι νέο ανακοινώνεται το φοβάται και του προκαλεί ανησυχίες και προβλέπει προβλήματα για κάθε πρόοδο της τεχνολογίας. Λατρεύει να βλέπει ταινίες καταστροφής και νιώθει ότι ο σεναριογράφος τους είναι "μεγάααλος προφήτης". Επίσης, πιστεύει ακράδαντα ότι αν δεν καταστραφούμε τελικά, οδεύουμε σε μια κοινωνία όπου ΑΥΤΟΙ θα μας έχουν "φακελώσει" όλους αφού άλλωστε ΑΥΤΟΙ συνεχώς βρίσκουν νέους τρόπους να καταπατούν τα προσωπικά μας δεδομένα.
 • Απόψεις για το παρόν: Συνωμοσίες παντού. ΑΥΤΟΙ (ποτέ δεν διευκρινίζει ποιοι, το αφήνει να πλανάται) που κινούν τα νήματα μας παραπλανούν καθημερινά. Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει τα όσα λέει τότε χαρακτηρίζεται αφελής και αντιμετωπίζεται με συγκαταβατικό κούνημα του κεφαλιού.
 • Απόψεις για το παρελθόν: Παλιά όλα ήταν καλύτερα. Ο αέρας πιο καθαρός και οι εταιρείες πιο μικρές και ΑΥΤΟΙ δεν κινούσαν τόσο έντεχνα τα νήματα. Αχ, μακάρι να γυρίζαμε πίσω.
 • Απόψεις για τους άλλους: Όλοι όσοι διαφωνούν μαζί του είναι παραπλανημένα μαζοποιημένα πρόβατα που τρώνε αμάσητα όσα τους πλασάρουν ΑΥΤΟΙ . Επίσης, έχει την τάση να νομίζει ότι όλοι οι άλλοι είναι εναντίον του και να βλέπει παντού εχθρούς των πεποιθήσεων του, παρ'ότι εξαπλώνεται πιο γρήγορα και από τα μυρμήγκια. Νομίζει ότι βρίσκεται ακόμα επί χούντας και ότι διώκεται από το καθεστώς, ενώ στην πραγματικότητα, ουδείς ασχολείται μαζί του πέρα από τους ομοϊδεάτες του. Εξ'ου και ο τίτλος "η μόδα του περιθωρίου".
 • Απόψεις για τον εαυτό του: Κατά βάθος αυτοθαυμάζεται ιδιαίτερως αλλά θεωρεί μέγιστο αμάρτημα να το δείξει. Όσοι δείχνουν να έχουν καλή γνώμη για τον εαυτό τους είναι ματαιόδοξα μαζοποιημένα πρόβατα και θα πρεπε να αφανιστούν. Μέχρι τότε, δείχνει τη λύπη του για αυτούς με συγκαταβατικό κούνημα του κεφαλιού.
 • Απόψεις για την ισότητα των δύο φύλων: Τα δύο φύλα είναι ίσα, αλλά επειδή η οικογένεια είναι ο,τι πιο σημαντικό, καλό θα ήταν η γυναίκα να μην δουλεύει και να κάθεται σπίτι να μεγαλώνει τα παιδιά. Βέβαια, κανονικά θα έπρεπε να πληρώνεται για αυτό (ε μην θεωρηθούμε και φαλλοκράτες...) κάτι που θα γινόταν φυσικά σε ένα σοσιαλιστικό κράτος που μπλα μπλα μπλα... (βλ πολιτικές απόψεις). Όλα αυτά περι εργασίας της γυναίκας τα έχουν διασπείρει ΑΥΤΟΙ για να καταστρέψουν την οικογένεια και να μην αναπαραγόμαστε.
 • Απόψεις για το ρατσισμό: Ο ρατσισμός είναι κατακριτέος. Εκτός φυσικά απο όσους είναι ρατσιστές απέναντι σε αυτούς που αντιπαθούμε. Εκεί φυσικά είναι αποδεκτός. Πχ ο αντιαμερικανισμός δεν είναι ρατσισμός, αφού οι αμερικάνοι δεν είναι άνθρωποι, είναι παραπλανημένα μαζοποιημένα ματαιόδοξα πρόβατα και βοσκοί τους είναι ΑΥΤΟΙ .
 • Απόψεις για τους άλλους λαούς: Οι αμερικάνοι είναι το πιο μισητό είδος ζωής στον πλανήτη και θα έπρεπε να αφανιστούν και η φρικτή χώρα τους να βουλιάξει στα βάθη του ωκεανού ώστε να ζήσουμε όλοι αρμονικά σε σοσιαλιστική ειρήνη (βλ. πολιτικές απόψεις). Άλλωστε ΑΥΤΟΙ είναι σε μεγάλο ποσοστό αμερικάνοι. Οι άλλοι λαοί είναι φίλοι μας, ειδικά όσοι βρίσκονται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση απο εμάς.
 • Απόψεις για την παιδεία: Η παιδεία είναι χάλια. Όμως! είναι δημόσια και δωρέαν. Ακόμα κι αν μπορεί να βελτιωθεί αν δώσουμε κανένα ευρώ για αυτή, είναι προτιμότερο να συνεχίσει να είναι δημόσια και δωρεάν κι ας είναι εξίσου χάλια. Σιγά μην φάμε το κουτόχορτο που μας πλασάρουν ΑΥΤΟΙ και αφήσουμε το βρωμερό χρήμα να μπει στα πανεπιστήμια. Άλλωστε αν η παιδεία συνεχίσει να είναι χάλια, μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να κλαιγόμαστε και να προβληματιζόμαστε για αυτή, κάτι που είναι θετικό διότι έτσι αναπτύσσουμε τις φιλοσοφικές μας ικανότητες.
 • Απόψεις για τη νεολαία: Η νεολαία συνεχώς χειροτερεύει και όλο και παρασύρεται περισσότερο από ΑΥΤΟΥΣ . Αγαπημένη φράση: "Ααααχ, τα σημερινά παιδιά δεν Χ, ενώ εμείς..." (όπου το Χ ανήκει σε μη πεπερασμένο σύνολο διαφόρων δραστηριοτήτων που ο νέο-διαννοούμενος θεωρεί κατάλληλες για τα παιδιά).
 • Απόψεις για το κράτος: Το κράτος δεν κάνει ποτέ τίποτα καλό και πρέπει συνεχώς να το κράζουμε μπας και σταματήσει να επηρεάζεται τόσο απο ΑΥΤΟΥΣ .
 • Απόψεις για τους άλλους νεο-διαννοούμενους: Μπράβο ρε μεγάλε, καλά τα λες.

Disclaimer:
Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα είναι τυχαία. Το κείμενο αποτελεί επεξεργασμένη συνδυαστική πληροφορία απο τις μέχρι τώρα εμπειρίες μου και δεν έχει σκοπό να φωτογραφίσει κανέναν συγκεκριμένα.

Φυσικά όλα τα παραπάνω έχουν μια αρκετή δόση υπερβολής, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω κουραστεί να ακούω τα ίδια και τα ίδια απο ανθρώπους που θεωρούν εαυτούς διαννούμενους και κουλτουριάρηδες. Έχουν καταλήξει απίστευτα στερεότυποι ενώ συνεχώς κατηγορούν τη μαζοποίηση.
Εσείς τι πιστεύετε; Ισχύει κάτι τέτοιο ή είναι δική μου ιδέα;
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Subject to change : 22-01-08 στις 11:59.
12
8
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

shaman

Δραστήριο Μέλος

Ο shaman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών . Έχει γράψει 610 μηνύματα.

O shaman έγραψε: στις 14:58, 19-01-08:

#2
Χαχα είναι απλά τέλειο το κείμενο.
Νομίζω στη μουσική πρέπει να βάλεις κάτι πιο ψαγμένο, όχι κλασσικ ροκ ρε παιδιμ... Είναι πολύ κορεσμένο για τους κουλτουργιάρηδες...

ψ: Κάνε μερικές διορθώσεις και θα στο κάνω sticky. Μουαχαχα.
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Εδάδ

Περιβόητο Μέλος

H Εδάδ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,269 μηνύματα.

H Εδάδ www.youtube.com/watch?v=-WhQ5TiBHVk έγραψε: στις 17:38, 19-01-08:

#3
Το κείμενο σου έχει πολλή πλάκα, αλλά δεν περιγράφει κανέναν ἀνθρωπο συγκεκριμένα. Έχεις βάλει μέσα όλα τα χαρακτηριστικά που αντιπαθείς σε διάφορα "είδη" ανθρώπων, που νομίζω ότι ποτέ δε συναντιούνται όλα μαζί, ούτε καν πολλά μαζί.
9
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Κακή Επιρροή (Αναστασία)

Επιφανές Μέλος

H Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 10,125 μηνύματα.

H Κακή Επιρροή εχμ... είπε γεια ...κι έγραψε: στις 17:48, 19-01-08:

#4
Αφού σου είπα ότι δε θέλω να με ξεφωνήσεις στο δημόσιο γιατί επιμένεις?


Anyway... δεν ξέρω αν είμαι ψευτοκουλτουριάρα πάντως, σε πολλά από αυτά που γράφεις αναγνωρίζω τον εαυτό μου...
παραθέτω απλά σε ποια κομμάτια με περιγράφεις (και ναι είδα το disclaimer και ξέρω ότι δεν σκεφτόσουν εμένα αλλά ναι, εγώ είμαι κατά πολύ όλα αυτα)

Αρχική Δημοσίευση από Michelle
Πολιτικά πιστεύω: Κάτι σοσιαλιστικό πάντα, έως και κομμουνιστικό, που πάντα θα συνοδεύεται και απο σε σημείο εμμονής ανησυχία για το περιβάλλον και κατακραυγή κάθε είδους επιχειρηματικότητας.
 • Μουσικά ακούσματα: Κάτι σε classic: classic rock, κλασσική μουσική κοκ
 • Απόψεις για το μέλλον: οδεύουμε σε μια κοινωνία όπου ΑΥΤΟΙ θα μας έχουν "φακελώσει" όλους αφού άλλωστε ΑΥΤΟΙ συνεχώς βρίσκουν νέους τρόπους να καταπατούν τα προσωπικά μας δεδομένα.
 • Απόψεις για το παρελθόν: Παλιά όλα ήταν καλύτερα. Ο αέρας πιο καθαρός και οι εταιρείες πιο μικρές και ΑΥΤΟΙ δεν κινούσαν τόσο έντεχνα τα νήματα. Αχ, μακάρι να γυρίζαμε πίσω.
 • Απόψεις για την ισότητα των δύο φύλων: Τα δύο φύλα είναι ίσα, αλλά επειδή η οικογένεια είναι ο,τι πιο σημαντικό, καλό θα ήταν η γυναίκα να μην δουλεύει και να κάθεται σπίτι να μεγαλώνει τα παιδιά. Βέβαια, κανονικά θα έπρεπε να πληρώνεται για αυτό (ε μην θεωρηθούμε και φαλλοκράτες...) κάτι που θα γινόταν φυσικά σε ένα σοσιαλιστικό κράτος που μπλα μπλα μπλα... (βλ πολιτικές απόψεις). Όλα αυτά περι εργασίας της γυναίκας τα έχουν διασπείρει ΑΥΤΟΙ για να καταστρέψουν την οικογένεια και να μην αναπαραγόμαστε.
 • Απόψεις για τους άλλους λαούς: Οι αμερικάνοι είναι το πιο μισητό είδος ζωής στον πλανήτη και θα έπρεπε να αφανιστούν και η φρικτή χώρα τους να βουλιάξει στα βάθη του ωκεανού ώστε να ζήσουμε όλοι αρμονικά σε σοσιαλιστική ειρήνη (βλ. πολιτικές απόψεις). Άλλωστε ΑΥΤΟΙ είναι σε μεγάλο ποσοστό αμερικάνοι. Οι άλλοι λαοί είναι φίλοι μας, ειδικά όσοι βρίσκονται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση απο εμάς.
 • Απόψεις για την παιδεία: Η παιδεία είναι χάλια. Όμως! είναι δημόσια και δωρέαν. Ακόμα κι αν μπορεί να βελτιωθεί αν δώσουμε κανένα ευρώ για αυτή, είναι προτιμότερο να συνεχίσει να είναι δημόσια και δωρεάν κι ας είναι εξίσου χάλια. Σιγά μην φάμε το κουτόχορτο που μας πλασάρουν ΑΥΤΟΙ και αφήσουμε το βρωμερό χρήμα να μπει στα πανεπιστήμια. Άλλωστε αν η παιδεία συνεχίσει να είναι χάλια, μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να κλαιγόμαστε και να προβληματιζόμαστε για αυτή, κάτι που είναι θετικό διότι έτσι αναπτύσσουμε τις φιλοσοφικές μας ικανότητες.
 • Απόψεις για το κράτος: Το κράτος δεν κάνει ποτέ τίποτα καλό και πρέπει συνεχώς να το κράζουμε μπας και σταματήσει να επηρεάζεται τόσο απο ΑΥΤΟΥΣ .
άρα... αν με θεωρείς όντως ψευτοκουλτουριάρα, τότε δεν είναι η ιδέα σου κι ΕΜΕΙΣ είμαστε γύρω σου
Αν δεν με θεωρείς... ίσως να πρέπει να αναθεωρήσεις αν όντως όλα αυτα που βλέπεις γύρω σου είναι ψευτοκουλτούρα ή πραγματικά τα πιστεύω κάποιων ανθρώπων

(αν με θεωρείς βέβαια, σου κόβω και την καλημέρα εννοείται ε? )


//και δυστυχώς άθελα μου βγάζω την Εδάδ "ψεύτρα" στο ότι δεν μπορεί να υπάρχει άνθρωπος με πολλά απ αυτά μαζί
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Dark_kronos (Rognan)

Επιφανές Μέλος

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 13,507 μηνύματα.

O Dark_kronos . έγραψε: στις 17:57, 19-01-08:

#5
Χμμ... Να πω και εγω την γνωμη μου;
Ναι βλεπω μια ψευτοκουλτουρα γυρο μου, που συνεχος αυξανετε. Ναι πολλα απο αυτα που λες ειναι ετσι, αλλα σου ξεφευγουν πολα, και εχεις προσθεσει πολλα ασχετα..
Πχ, τα μουσικα ακουσματα, ειναι και κλασικη, και κλασικο ροκ, αλλα φυσικα πρεπει να ακουμε και τα "ψαγμενα" ελληνικα, και εντεχνο (που ειναι επισης ψαγμενο μεχρι ενος σημειου), και τζαζ (αν δεν μπορεις να εκτημισεις την ανωτατη ποιοτιτα της τζαζ που πας ρε καραμιτρο; ) και παραδοσιακα κ.α Λιγο πολυ τα παντα, αρκει να μην ειναι φορεμενα ηδη...
Απο την αλλη ομως, εχουν αντικτηπο και τα ρουχα. Δεν μπορεις να ντυνεσε σαν τσουλι και να εισαι κουλτουριαρα... Ουτε να φορας ενα κανονικο καθως πρεπει κουστουμι και να εισαι κουλτουριαρης.

Απο εκει και περα υπαρχουν αρκετοι εως πολυ ανθρωποι που συνδιαζουν καπια απο αυτα, αλλα διαφερουν απο την μαζικοτιτα της ψευτοκουλτουρας γιατι δεν βγαζουν το ηλιθιο στυλακι... Πχ και εγω πιστευω οτι υπαρχουν πολλοι πισω απο κυβερνησεις που μας κυβερνουν, και ακουω αρκετα απο αυτα που ακουν και οι ψευτο κουλτουριαριδες, και σε αρκετες ακομα αποψης μοιαζουν οι προσεγκησεις μας, παω ακομα και σε μαγαζια που ειναι χαρακτιρισμενα ψευτοκουλτουριαρικα, αλλα δεν νομιζω να μπορει κανεις να με θεωρισεις ψευτοκουλτουριαρη...
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

MonaXoS (Δημήτρης Αγοραστός)

Διακεκριμένο μέλος

Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών και επαγγέλεται Ψυχολόγος . Έχει γράψει 1,595 μηνύματα.

O MonaXoS έγραψε: στις 18:01, 19-01-08:

#6
Εμ... διαφωνώ με το κείμενο στο 90% γιατί προσωπικά:
1)δεν συναντώ συχνά το "είδος" που περιγράφεις
2)σε καμία περίπτωση δεν θα χαρακτήριζα κάποιον με το σύνολο των πιο πάνω χαρακτηριστικών "ψευτοκουλτουριάρη". Με τέτοιον χαρακτηρισμό θα περιέγραφα κάποιον με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα σε σχέση με αυτά που λες.

Αυτά που περιγράφεις είναι λίγο τραβηγμένα και νομίζω πως η εικόνα του ανθρώπου που έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά (ή έστω τα περισσότερα) είναι η εικόνα του ανθρώπου που αντιπαθείς (ως Λία). [Σημείωση, αφού έγραψα αυτό το σημείο διάβασα και την απάντηση της Εδάδ].

Η ψευτοκουλτούρα ίσως υπάρχει ως τάση, αλλά ανέκαθεν υπήρχαν οι "δήθεν" που πάνε με το ρεύμα κάθε εποχής επειδή... "έτσι"
7
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Κακή Επιρροή (Αναστασία)

Επιφανές Μέλος

H Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 10,125 μηνύματα.

H Κακή Επιρροή εχμ... είπε γεια ...κι έγραψε: στις 18:03, 19-01-08:

#7
καλέ τι λέτε? πως δεν υπάρχουν?
εγώ τι είμαι? η κολοκυθιά? αφου σας λέω συγκεντρώνω πολλά απ αυτά που έγραψε
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

MonaXoS (Δημήτρης Αγοραστός)

Διακεκριμένο μέλος

Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών και επαγγέλεται Ψυχολόγος . Έχει γράψει 1,595 μηνύματα.

O MonaXoS έγραψε: στις 18:08, 19-01-08:

#8
@KE έλα τώρα... Είμαι σίγουρος ότι ακόμη και στα κομμάτι που παρέθεσες δεν σε χαρακτηρίζουν 100%, πέρα ίσως από την πρώτη γραμμή
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 10,258 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε: στις 18:11, 19-01-08:

#9
Καταρχάς βρε παιδιά, δεν τα αντιπαθώ όλα αυτά!
Πχ γιατί να αντιπαθώ κάποιον που ακούει κλασικό ροκ ή κάποιον που είναι θειστής;
Όντως κάποια απο αυτά τα χαρακτηριστικά με ενοχλούν, αλλά όχι όλα. Απλά τα συναντώ τόσο συχνά όλα μαζί (ή έστω αρκετά απο αυτά μαζί) που έχω αρχίσει και εκνευρίζομαι, όχι μεμονωμένα απο τους ανθρώπους αυτούς τόσο αλλά απο την ομοιότητα που έχουν μεταξύ τους.
Τώρα αν εσείς λέτε ότι δεν τα συναντάτε τόσο συχνά πολλά μαζί τι να πω... Είναι θέμα εμπειριών, οπότε δεν μπορώ να φέρω κάποιο αντεπιχείρημα.

@Κουε: Λολ, φυσικά και δεν είχα εσένα στο μυαλό μου όταν το έγραφα, όπως άλλωστε γράφω και στο disclaimer. Η πλάκα είναι όμως ότι όταν έγραφα αυτό περι ισότητας όντως σε σκέφτηκα με την έννοια "Ωχ, τώρα η κουέ θα νομίζει ότι το έγραφα για αυτή". Πάντως δεν είσαι η μόνη με αυτές τις αντιλήψεις, ούτε φυσικά το έγραψα για σένα. Άλλωστε εσύ εξαιρείσαι, διότι σε συμπάθησα προτού μάθω όλα αυτά τα αίσχη για σένα (kidding ε)
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

]ifrit[ (Βασίλης)

Περιβόητο Μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,126 μηνύματα.

O ]ifrit[ υπό την απειλή λουκουμόσκονης έγραψε: στις 18:17, 19-01-08:

#10
Αρχική Δημοσίευση από Michelle
 • Απόψεις για την παιδεία: Η παιδεία είναι χάλια. Όμως! είναι δημόσια και δωρέαν. Ακόμα κι αν μπορεί να βελτιωθεί αν δώσουμε κανένα ευρώ για αυτή, είναι προτιμότερο να συνεχίσει να είναι δημόσια και δωρεάν κι ας είναι εξίσου χάλια. Σιγά μην φάμε το κουτόχορτο που μας πλασάρουν ΑΥΤΟΙ και αφήσουμε το βρωμερό χρήμα να μπει στα πανεπιστήμια. Άλλωστε αν η παιδεία συνεχίσει να είναι χάλια, μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να κλαιγόμαστε και να προβληματιζόμαστε για αυτή, κάτι που είναι θετικό διότι έτσι αναπτύσσουμε τις φιλοσοφικές μας ικανότητες.
αυτό δεν είναι καθόλου "χιουμοριστικό" και φαινεται να μην κατεχεις καν την ιδέα του να είναι δωρεάν η παιδεία. Το θέμα δεν είναι αν θα δώσεις λεφτά, αλλά το γενικότερο νόημα της εκπαίδευσης και γενικότερα της παιδείας. Οπότε όχι αστεία με αυτό ε
10
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 12,565 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε: στις 18:17, 19-01-08:

#11
Κατ' αρχήν διαφωνώ με τον τίτλο, η λέξη "κουλτούρα" είναι όρος, κι εσύ έχεις κουλτούρα, κι εγώ.
Από κει και πέρα, καταλαβαίνω σε ποια στοιχεία αναφέρεσαι, αν και επίσης δεν τα βλέπω έτσι μαζεμένα, παρά διάσπαρτα. Ή σε χίπικες κλίκες, αλλά αυτό είναι ειδική περίπτωση.

Κάποια πράγματα απ' όσα αναφέρεις απλά έτσι είναι και δε θα αλλάξουν, πάντα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ένιωθαν μία αμηχανία απέναντι στη νεότερη γενιά. Οι παππούδες μας απορούδαν με αυτούς τους κόκκινους τους χίπηδες, οι γονείς μας κοιτούσαν ύποπτα τους Grudge ροκάδες, εμείς κοροϊδεύουμε τα Emo...


Κατά τ' άλλα, όντως σωστά περιγράφεις τον "νεοέλληνα διανοούμενο", έναν αστό με ορθόδοξα πιστεύω, καταστροφολαγνεία, αριστερές πεποιθήσεις κι όμως μία σωβινιστική τάση. Κι εγώ το απεχθάνομαι. Μόνο που για μένα αυτό είναι μόνο ένας τύπος ανθρώπου (κι επιμένω, όλα μαζί λίγοι τα έχουν), μία μικροκοινωνία στην οποία προσωπικά γυρνάω πλάτη και σβήνω την τηλεόραση, όταν βγουν στα παράθυρα.
Ίσως να έμαθα να το κάνω στη σχολή, την πλέον οργισμένη-με-όλα, κομμουνιστική σχολή.
Ίσως απλά βρίσκω τέτοια απόλαυση στον τύπο του ανθρώπου που εμένα μου ταιριάζει και που δεν είναι τόσο εξαφανισμένοι όσο νομίζουμε, που ποσώς με απασχολεί τι διακηρύττει ο νεοδιανοούμενος.

Με ενοχλούν οι άνθρωποι που επιδιώκουν τον εντυπωσιασμό, με ενοχλούν οι αναίσθητοι σε κοινωνικά θέματα, με ενοχλούν οι μεγαλομανίες αλλά και ο απόλυτος λαϊκισμός, και δεν είμαι κομμουνίστρια.
Στο τέλος της μέρας όμως απλά αναγνωρίζω πού έχει δίκιο ο καθένας, κρατάω αυτό, κι επιστρέφω εκεί που εγώ ανήκω.

Αλήθεια, πόσο δίκιο βλέπετε στς στερεότυπα και προκαταλήψεις που ανέφερε η Michelle;
Σα δικαιολογία, όσο κι αν διαφωνείτε με αυτά... Αναγνωρίζετε τουλάχιστον το ελάχιστο δίκιο που έχουν τέτοιοι νεοδιανοούμενοι; Σαν ερμηνεία, όχι δικαιολογία...
6
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

deadhead_pirate

Επιφανές Μέλος

Ο deadhead_pirate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 4,685 μηνύματα.

O deadhead_pirate έγραψε: στις 21:46, 19-01-08:

#12
Εντελώς άκυρο ποστ.
Πόσους μπορεί να ξέρεις που να συγκεντρώνουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, ώστε να τους κατατάξεις σε ένα καλούπι και να τους κολλήσεις και ταμπέλα;
Βέβαια, μπορεί και να κάνω και λάθος, αφού ο καθένας μας εδώ περιγράφει εμπειρίες και πρόσωπα που γνωρίζει στους χώρους που κινείται.
Εγώ δε γνωρίζω κανέναν που να πληροί όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
2
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 10,258 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε: στις 00:45, 20-01-08:

#13
Αρχική Δημοσίευση από ]ifrit[
αυτό δεν είναι καθόλου "χιουμοριστικό" και φαινεται να μην κατεχεις καν την ιδέα του να είναι δωρεάν η παιδεία. Το θέμα δεν είναι αν θα δώσεις λεφτά, αλλά το γενικότερο νόημα της εκπαίδευσης και γενικότερα της παιδείας. Οπότε όχι αστεία με αυτό ε
Ο σκοπός του θέματος δεν είναι να συζητηθεί το κάθετι ξεχωριστά απο αυτά, αλλά το σύνολο τους και τους ανθρώπους που το εμφανίζουν. Κοινώς, όταν το δάχτυλο δείχνει το δάσος, μην βλέπεις το δέντρο γιατί είσαι οφτοπικ

Άλλωστε, όπως ανέφερα προηγουμένως:
Αρχική Δημοσίευση από Michelle
Καταρχάς βρε παιδιά, δεν τα αντιπαθώ όλα αυτά!
Πχ γιατί να αντιπαθώ κάποιον που ακούει κλασικό ροκ ή κάποιον που είναι θειστής;
Όντως κάποια απο αυτά τα χαρακτηριστικά με ενοχλούν, αλλά όχι όλα. Απλά τα συναντώ τόσο συχνά όλα μαζί (ή έστω αρκετά απο αυτά μαζί) που έχω αρχίσει και εκνευρίζομαι, όχι μεμονωμένα απο τους ανθρώπους αυτούς τόσο αλλά απο την ομοιότητα που έχουν μεταξύ τους.
Αρχική Δημοσίευση από Michelle
Φυσικά όλα τα παραπάνω έχουν μια αρκετή δόση υπερβολής, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω κουραστεί να ακούω τα ίδια και τα ίδια απο ανθρώπους που θεωρούν εαυτούς διαννούμενους και κουλτουριάρηδες.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 01:21, 20-01-08:

#14
Το κείμενο έχει μια μεγάλη δόση αλήθειας και σίγουρα υπάρχουν οι περισσότερες ομοιότητες στα κάποια άτομα. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει.

Ίσως πιστεύοντας τις Χ ιδέες οδήγησε σε έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής ή ίσως κάποιοι μιμούνται τους ομοϊδεάτες έτσι ώστε να νιώθουν ότι ανήκουν σε μια ομάδα.

Πάντως δεν σπάνιο φαινόμενο άτομα που βιώνουν κάποια θέματα με έναν συγκεκριμένο τρόπο να έχουν και έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Lorien

Επιφανές Μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 4,331 μηνύματα.

O Lorien έγραψε: στις 17:02, 20-01-08:

#15
Eρωτηση : ψευτοκουλτουρα, ειναι απλα η κουλτουρα με την οποια δεν συμφωνουμε ;
4
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Dark_kronos (Rognan)

Επιφανές Μέλος

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 13,507 μηνύματα.

O Dark_kronos . έγραψε: στις 17:08, 20-01-08:

#16
Αρχική Δημοσίευση από Lorien
Eρωτηση : ψευτοκουλτουρα, ειναι απλα η κουλτουρα με την οποια δεν συμφωνουμε ;
Οχι, ειναι η διθεν κουλτουρα για να διξουμε οτι ειμαστε ψαγμενοι, διανοουμενοι, σε αλλο νοητικο επιπεδο κλπ
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

MonaXoS (Δημήτρης Αγοραστός)

Διακεκριμένο μέλος

Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών και επαγγέλεται Ψυχολόγος . Έχει γράψει 1,595 μηνύματα.

O MonaXoS έγραψε: στις 17:25, 20-01-08:

#17
Αρχική Δημοσίευση από Lorien
Eρωτηση : ψευτοκουλτουρα, ειναι απλα η κουλτουρα με την οποια δεν συμφωνουμε ;
Νομίζω το point είναι το ότι οι "ψευτοκουλτουριαραίοι"( sic) είναι οι δήθεν, αυτοί δηλαδή που πιστεύουν σε κάτι επειδή απλά έτσι είναι η μόδα του περιβάλλοντός τους, χωρίς οι ίδιοι να το έχουν ψάξει ιδιαίτερα... Έχουν δηλαδή "ψεύτικη" κουλτούρα (=καλλιέργεια)
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Valder

Επιφανές Μέλος

Ο Valder αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 35 ετών , επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6,596 μηνύματα.

O Valder Winners do not make excuses έγραψε: στις 18:04, 20-01-08:

#18
Κρέμεστε από μια λέξη που είπε η Λια. Κι όμως, αυτό που θα έλεγα αν ήμουν στη θέση της, δεν είναι η μόδα της κουλτούρας αλλά η μόδα του περιθωρίου.

Το περιθώριο για μένα:

Πάντα αριστερά, δεν υπάρχει τίποτε άλλο γι αυτούς τους ανθρώπους στην πολιτική. Μια κακιά δεξιά που τους κηνυγάει και πάντα η σωτήρια αγωνιστική -μηχέ- αριστερά. Μισούν τα κόμματα, τους πολιτικούς, τις παρατάξεις, αλλά όταν θέλουν το βόλεμα, ρίχνουν ΠΑΣΟΚΑΡΑ (σε ακραία περιστατικά και ΝΔ)! Κι αν δε τους κάτσει η Πασοκάρα, το γυρίζουν σε Σύριζα μισώντας όλους τους υπόλοιπους γιατί "ασχολούνται με την πολιτική".

Μουσική; Μαχαιρίτσας, πηρουνίτσας, τσακνής, λάκης, και κάθε κομμουνιστικό πρότυπο του πενταγράμμου που ψευδίζει προσπαθώντας να μας κάνει να τον ακούσουμε χωρίς να πάθουμε νευρικό κλονισμό από τη μελαγχολία.

Παιδεία; Όλα τσάμπα! Νομίζουν πως έχουμε Κομμουνισμό κι ότι τα λεφτά τα γεννάει η κότα για να χρηματοδοτηθεί η παιδεία. Μην ακούσουν τη λέξη ιδιώτης, γιατί αυτα τα θεωρούν...idiot things! Σε κατηγορούν ως καπιτάλα, φασίστα, βολεμένο και πάει λέγοντας

Χόμπυ: Συναυλίες ψευδόσυρτων φωνητικά κομμουνιστικών προτύπων, απόλαυση διασκεδαστικών εκπομπών πολιτικής ύλης στην ΕΤ1, χειρομαντεία, ζώ(δι)α, γιόγκα, ζεν, διαλογισμός, ζωροαστρισμός, ταξίδια σε ήρεμα νησάκια της άγονης γραμμής για κάμπινγκ, κλπ

Θρησκεία: Πρίν τους πιάσει το πρώτο εγκεφαλικό "Δεν υπάρχει Θεος γιατί ο Χριστόδουλος είναι δεξιός". Μετά το πρώτο εγκεφαλικό "Θεε μου σώσε με, με τους τραγόπαπες δεν τα πάω καλά, εσένα σ' έχω πάνω απ' όλα"

Λεφτά: Η ΝΔ έκοψε τις συντάξεις, το πασόκ τα επιδόματα, το παιδί το μεγαλώνουν με γαλέτες, αλλά το αμάξι το οδηγούν στα 2000 κυβικά. Φαίνεται τα λεφτά κι εδώ τα γεννά η κότα.

Αντίδραση στις ειδήσεις των 8 στο Χ κανάλι: "Τι λες ρε φασίστα νεοδημοκράτη, καραγκιόζη πασόκο, ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΖΟΥΡΑΡΙ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ".

Και φυσικά το παιδί τους θέλουν να γίνει κάποιος/α όταν μεγαλώσει...


Ποιοί θα το παραδεχτούν απ' όλους μας εδω μέσα, ότι ισχύει αυτό; Λίγοι! Γιατί ακριβώς, ειδικά στο ίντερνετ, είναι και οι πιό πολλοί!
3
12
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 10,258 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε: στις 18:09, 20-01-08:

#19
Valder δεν φαντάζεσαι πόσο συμφωνώ!! Αυτό ακριβώς!! Δεν θα μπορούσα να το είχα πει καλύτερα!

Στο μόνο που διαφωνώ είναι αυτό με τα λεφτά, εκεί τους μπερδεύεις με άλλη κατηγορία, τον λεγόμενο "Ελληναρά".
4
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Εδάδ

Περιβόητο Μέλος

H Εδάδ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,269 μηνύματα.

H Εδάδ www.youtube.com/watch?v=-WhQ5TiBHVk έγραψε: στις 18:10, 20-01-08:

#20
Κόκκινη κάρτα και σε εσένα Βάλντερ, άσχετο από την άποψη που εκφράζετε, την εκφράζετε τόσο δογματικά, όσο και αυτοί που κρίνετε.
10
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

 • Παρόμοια Θέματα
  • Μόδα στα σχολεία - Από Χαρουμπίτας
   Το θέμα έχει λάβει 45 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Νεανικά θέματα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 11-12-18 στις 16:28.
  • Σπουδές σχετικά με την μόδα - Από Anna1992
   Το θέμα έχει λάβει 37 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Σχολές-Τμήματα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 11-06-18 στις 23:56.
  • Μόδα: Την ακολουθείτε; - Από Porcelain
   Το θέμα έχει λάβει 90 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Lifestyle.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 03-06-13 στις 19:56.
  • Piercings: απλά μόδα; - Από Mr. Crowley
   Το θέμα έχει λάβει 24 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Νεανικά θέματα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 08-04-11 στις 17:25.
 • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα