×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,787 μέλη και 2,440,478 μηνύματα σε 76,679 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 251 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Νιόκι αλά ρομέν

Neraida (Bitch...)

Επιφανές Μέλος

H Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,328 μηνύματα.

H Neraida Twisted Mind... έγραψε: στις 14:12, 24-04-09:

#1
Νιόκι αλά ρομέν






Υλικά για 8 άτομα
Υλικά βάσης για μείγμα νιόκι
  • Γάλα 1 lt
  • Βούτυρο 80 gr
  • Σιμιγδάλι 150 gr
  • Κρόκοι 3
  • Γραβιέρα τριμμένη 50
Υλικά για τη φινισιόν
  • Γραβιέρα τριμμένη 100 gr
  • Βούτυρο
Υλικά καρύκευσης
  • Αλάτι ψιλό, πιπέρι καγιέν, φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Τεχνική παρασκευής
  • Παρασκευάστε το μείγμα για τα νιόκι
  • Σ ένα βαθύ σκεύος ενώστε το γάλα, το βούτυρο (το οποίο θα το έχετε κόψει σε μικρά κομματάκια).
  • Καρυκεύστε το με αλάτι, πιπέρι καγιέν και μοσχοκάρυδο.
  • Βάλτε το να πάρει βράση και εν συνεχεία αφήστε το να σιγοβράσει για 6 - 8 λεπτά χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα.
  • Απομακρύνετέ το από τη φωτιά.
  • Σ ένα άλλο μικρότερο σκεύος ενώνετε και χτυπάτε μ ένα πιρούνι τα 2 ολόκληρα αβγά και τους 3 κρόκους.
  • Προσθέστε τα χτυπημένα αβγά ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε το μείγμα ζωηρά.
  • Ξαναβάζετε στη φωτιά το μείγμα για 1 - 2 λεπτά.
  • Τέλος, όταν το αποσύρετε από τη φωτιά του προσθέτετε 50 gr γραβιέρας και ελέγχετε το αλατοπίπερο.
  • Αφήστε το μείγμα για τα νιόκι να κρυώσει.
  • Αδειάστε το μείγμα σ' ένα ταψάκι το οποίο έχετε λαδώσει.
  • Επιδιώξτε πάχος 2 cm και στρώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  • Σκεπάστε με ένα χαρτί αντικολλητικό που το έχετε λαδώσει.
  • Βάλτε το στο ψυγείο για να το κρυώσετε γρήγορα.
Κόψτε τα νιόκι.
  • Ξεφορμάρετε το κρύο μείγμα των νιόκι σ' ένα χαρτί αντικολλητικό βουτυρωμένο ή λαδωμένο.
  • Κόβετε τα νιόκι μ ένα κουπ πατ (φόρμα) διαμέτρου 5 - 6 cm.
  • Μαζεύετε τα περισσεύματα και τα χρησιμοποιείτε πάλι.
Γκρατινάρισμα των νιόκι.
  • Μ ένα πινέλο βουτυρώνετε τον πάτο του ταψιού.
  • Τοποθετείτε τα νιόκι ακουμπώντας το ένα πάνω στο άλλο.
  • Πασπαλίζετε με 100 gr τριμμένης γραβιέρας.
  • Περιχύστε τα προσεκτικά με λιωμένο βούτυρο.
  • Σκουπίστε τα τοιχώματα του ταψιού.
  • Γκρατινάρετε τα νιόκι σε ζεστό φούρνο της 220οC.
4
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,163 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε: στις 14:18, 24-04-09:

#2
Ιιιιιι συνταγή για σπιτικά gnocchi!!
To χεις δοκιμάσει Neraida?

Έχω ακούσει ότι έχουν σα βάση την πατάτα.. και δε βλέπω πατάτα
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Neraida (Bitch...)

Επιφανές Μέλος

H Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,328 μηνύματα.

H Neraida Twisted Mind... έγραψε: στις 14:35, 24-04-09:

#3
Φτιαχνονται και απο πατατα...
Αμι...ειναι νοστιμα!
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια