×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,804 μέλη και 2,441,269 μηνύματα σε 76,714 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 272 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Αλήθειες λέει ο Παναγιώτης Τραϊανός;

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 21:47, 15-04-11:

#1
Αυτό είναι το πραγματικό ΠΑΣΟΚ των Μινέικο.
Το ΠΑΣΟΚ,
που επί τριάντα χρόνια "δουλεύει" έναν ολόκληρο λαό,
δεν είναι ούτε "πράσινο" ούτε ελληνικό.
Το ΠΑΣΟΚ,
που έχει παγιδεύσει στους μηχανισμούς του μερικούς από τους πιο άξιους Έλληνες,
είναι "μπλε" και εβραϊκό.
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ,
ενωμένο ...εβραϊκό !!


Ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είναι ο Εβραίος Ανδρέας Παπανδρέου. Το εγκαταλειμμένο παιδί ενός γνωστού "μπερμπάντη" αστού της προπολεμικής Αθήνας, ο οποίος εγκατέλειψε την Εβραία σύζυγό του ελάχιστο χρόνο μετά το γάμο τους. Αυτός ο μικρός Εβραίος, που μεγάλωσε μέσα σε ένα αμιγώς εβραϊκό περιβάλλον, χωρίς την παραμικρή επαφή με τον πατέρα του, εμφανίστηκε στη συνέχεια σαν "κληρονόμος" του ονόματός του και "συνεχιστής" του έργου του. Μη έχοντας καμία φυσική, πνευματική, ιδεολογική, πολιτική ή πολιτισμική σχέση με τον άγνωστο πατέρα του, στην πραγματικότητα "έκλεψε" το επίθετό του, για να πραγματοποιήσει με ασφάλεια το δικό του έργο, που ήταν τελείως διαφορετικό.
Μιλάμε απερίφραστα για "κλοπή", γιατί είναι βέβαιον ότι ο μικρός Εβραίος μεγάλωσε με το μίσος των Εβραίων Μινέικο εναντίον του Έλληνα Παπανδρέου. Ένα μίσος όμως, που δεν τους απέτρεψε από το να διεκδικήσουν το όνομά του ως κληρονομιά. Ένα μίσος, που τους έστρεψε εναντίον του άλλου γιου του "Γέρου", τον οποίο τον αντιλαμβάνονταν ως σφετεριστή της ίδιας κληρονομιάς.
Αυτό δεν είναι κάτι το παράξενο για τους Εβραίους. Αν ψάξει κανείς στην "ηρωική" ιστορία τους, θα το δει να συμβαίνει ως πρακτική από τις εποχές που περιγράφει η Βίβλος. Είναι σύνηθες για τους Εβραίους να "κλέβουν" σπέρμα ισχυρών ανθρώπων, για να "κατασκευάζουν" μόνοι τους τούς διαδόχους τους. Επενδύουν στην "κατασκευή" διαδόχων, για να έχουν φυσική συγγένεια με τα θύματά τους. Εξοντώνουν, διαβάλουν ή αποτρελαίνουν τους ανταγωνιστές τους, για να είναι οι μοναδικοί φυσικοί διάδοχοι αυτού που τους συμφέρει. Είναι σύνηθες για τους δειλούς Εβραίους να τρυπώνουν μ' αυτόν τον τρόπο στα ανώτερα στρώματα των κοινωνιών που τους φιλοξενούν.
Είναι σύνηθες γι' αυτούς να διατηρούν την εβραϊκή "καθαρότητά" τους από την πλευρά της μητέρας τους και να εκδηλώνουν αρπακτικότητα, εκμεταλλευόμενοι τη διαφορετική ιδιότητα του πατέρα. Από εκεί και πέρα η μεθοδολογία είναι γνωστή. "Περιμένουν" ήσυχα τον θάνατο του ισχυρού, για να εμφανίσουν τον "φυσικό" διάδοχό του, ο οποίος βέβαια είναι ο "δικός" τους άνθρωπος. "Περιμένουν" τον θάνατο του ισχυρού, για να "καθαρίσουν" το περιβάλλον των ετεροθαλών σφετεριστών χωρίς αντιδράσεις. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι μεγαλύτεροι "στρατηγοί" στην εβραϊκή ιστορία είναι είτε δούλοι ισχυρών είτε πόρνες. Αυτοί τους δίνουν τις μεγάλες "νίκες" και αυτοί τους προστατεύουν από την καταστροφή.
Μέσα από τέτοιου είδους σκοτεινά εβραϊκά "μονοπάτια" ξεκίνησε την πορεία του και ο Παπανδρέου. Ως γνήσιος Εβραίος μυήθηκε πολύ νωρίς στην εβραϊκή συνωμοτική λογική, γιατί αυτό τον συνέφερε. Δεν θέλησε ν' αγωνιστεί και να προχωρήσει με βάση τις δικές του δυνάμεις. Θέλησε τη "βοήθεια" αυτών που συνήθως βοηθάνε τους Εβραίους για να "πετύχουν". Αυτών που σε βοηθούν, με αντάλλαγμα να σε κάνουν δούλο των δικών τους επιθυμιών και σχεδίων. Σ' όλη του τη ζωή χρησιμοποιούσε εβραϊκά "δεκανίκια" προκειμένου να πραγματοποιήσει τους στόχους του, είτε αυτοί ήταν μεγάλοι είτε μικροί. Αυτά όλα δεν προκύπτουν ως συμπεράσματα μέσα από κάποιες απόρρητες πληροφορίες που κατέχει ο γράφων. Αυτά προκύπτουν από την κοινή λογική. Βλέπεις τα αποτελέσματα και καταλαβαίνεις τι προηγήθηκε. Όταν μέσα στο κατακαλόκαιρο βλέπεις ένα ποτάμι και έναν βρεγμένο, δεν χρειάζεται να είσαι διάνοια για να καταλάβεις κάποια πράγματα.
Κάτι τέτοιο συνέβαινε στη ζωή του μονίμως "βρεγμένου" Ανδρέα. Ακόμα και χωρίς κανένα στοιχείο είσαι βέβαιος ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε με το άτομό του. Όταν οι άλλοι έμπαιναν φυλακή για τις επιλογές τους, ο Ανδρέας εξασφάλιζε ατιμωρησία. Αυτό δεν γίνεται χωρίς "δεκανίκια". Όταν οι άλλοι σκόρπιζαν τις ζωές τους στα ξερονήσια, εξαιτίας των νεανικών τους επιλογών, ο Ανδρέας έπαιρνε βίζες για το αμερικανικό "όνειρο". Τα βήματά του σχεδόν στο σύνολό τους ήταν προφανέστατα υπό την καθοδήγηση και τη χρηματοδότηση των Εβραίων. Τίποτε από αυτά που "πέτυχε" ο Παπανδρέου στη ζωή του δεν μπορεί να γίνει χωρίς κάποια "άνωθεν" προστασία και βέβαια χρηματοδότηση. Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει εμάς είναι να δούμε πώς "ανταπόδωσε" τις εξυπηρετήσεις που δέχθηκε και πόσο αυτές οι "ανταποδώσεις" κόστισαν στον ελληνικό λαό.
Η πορεία του είναι ευρέως γνωστή, έστω κι αν δεν έχει αξιολογηθεί μέχρι τώρα στη σωστή της βάση. Ως "θείο βρέφος" ξεκίνησε τα "θαύματά" του από νωρίς. Ο "κόκκινος" και φτωχός Ανδρέας της προπολεμικής περιόδου "κατόρθωσε" να σπουδάσει στις φασιστικές και πανά*κριβες ΗΠΑ. Στις ΗΠΑ, που εκείνη την εποχή δεν έδιναν βίζα σε κάποιον και μόνον με την πληροφορία ότι αυτός κάπου, κάποτε, χαιρέτησε έναν κομμουνιστή. Στις ΗΠΑ, που δεν δέχονταν κανέναν και μόνο με την υπόνοια ότι θα μπορούσε να έχει φιλοκομμουνιστικές απόψεις. Το "θαύμα" όμως δεν σταματάει εδώ. Ακόμα και στον οικονομικό τομέα δεν είχε πρόβλημα ο μικρός "θαυματοποιός". Ο Εβραίος γιος της "φτωχής" Μινέικο και του φυλακι*σμένου και άρα άνεργου εκείνη την εποχή πατέρα του, "κατόρθωσε" κι εξασφάλισε τους πόρους που απαιτούσαν οι σπουδές του. Σπουδές βέβαια όχι όπου κι όπου, αλλά στο πανάκριβο για τους κοινούς θνητούς Χάρβαρντ. Στο Χάρβαρντ, που φοβάσαι ακόμα και να προφέρεις το όνομά του, μήπως και σου ζητήσουν χρήματα από πνευματικά δικαιώματα.
Η συνέχεια είναι εξίσου εντυπωσιακή και παράξενη. Ο "κόκκινος" Ανδρέας και μετέπειτα θαυμαστής του αλβανικού μοντέλου, κατόρθωσε να γίνει αμερικανός πολίτης και μάλιστα να υπηρετήσει τη θητεία του σε "βυσματική" και άκαπνη θέση του αμερικανικού ναυτικού. Όταν τα παιδιά των πραγματικών Αμερικανών σκοτώνονταν στα διάφορα μέτωπα του πολέμου, ο "κόκκινος" εμιγκράντης κουβαλούσε τις "πάπιες" του ναυτικού. Μετά την "επική" στρατιωτική του καριέρα, διακρίθηκε στις ΗΠΑ και ως πολίτης. Ο "Έλληνας" Ανδρέας και "φίλος" των Παλαιστινίων κατόρθωσε και έγινε καθηγητής στο πιο εβραιοκρατούμενο πανεπιστήμιο του κόσμου. Στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Στο πανεπιστήμιο, που, αν δεν είσαι Εβραίος ή φανατικός φιλοεβραίος, ούτε καφέ στο κυλικείο του δεν μπορείς να πας να πιεις.
Όμως, προφανώς ο στόχος του Ανδρέα δεν ήταν η διάκρισή του στις ΗΠΑ. Οι Εβραίοι "επένδυσαν" σ' αυτόν, για να ελέγξουν την Ελλάδα. Επένδυσαν σ' αυτόν, γιατί είχε "κληρονομήσει" ένα όνομα "κλειδί" για την ελληνική πολιτική σκηνή. Επένδυσαν στον μοναδικό κληρονόμο του "Γέρου", εφόσον κατά "τύχη" ο έτερος συγκληρονόμος του ιδίου ονόματος ήταν λιγάκι "λωλός". Ο Ανδρέας ήταν η μεγάλη ευκαιρία των Εβραίων να εγκατασταθούν μόνιμα στην κορυφή της ελληνικής κοινωνίας. Εκεί επένδυσαν. Αυτό αποδεικνύεται και μέσα από το βιβλίο ενός πρώην συνεργάτη και εξ απορρήτων του Ανδρέα. Αυτός μας λέει �χωρίς να τον διαψεύδει κανένας� ότι το ΠΑΚ και μετέπειτα ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την πορεία του με χρηματοδότηση των Εβραίων της Νέας Υόρκης. Αυτό σημαίνει ότι ο μόνιμος στόχος όλων ήταν η επιστροφή του Ανδρέα στην Ελλάδα.
Η αμερικανική "καριέρα" του προφανώς ήταν οι λαμπερές "χάντρες", για να εντυπωσια*στούν οι ιθαγενείς της πατρίδας του. Μ' αυτόν τον σκοπό γίνονταν όλα τα "θαυμαστά" στην άλλη άκρη του ωκεανού. Ο δειλός Ανδρέας, χάρη στα εβραιοκρατούμενα αμερικανικά ΜΜΕ, εμφανίστηκε σαν ο γενναίος Έλληνας, που θα έσωζε την πατρίδα του. Υπό τη μόνιμη σκηνο*θεσία του επίσης Εβραίου Ντασέν "ξιφουλκούσε" εκ του ασφαλούς εναντίον της Χούντας. Ο δειλός των δειλών. Γέλασαν μαζί του οι ασφαλίτες του Μεταξά και γέλασαν μαζί του και οι συνάδερφοί τους του Παπαδόπουλου. Ακόμα γελάνε, όταν θυμούνται τον κλαψιάρη, που ήταν έτοιμος να προδώσει τον οποιονδήποτε και να ομολογήσει το οτιδήποτε.
Αυτός ο "γενναίος" άνθρωπος διαμόρφωσε το "αντιδραστικό" προφίλ του σε μια πραγματικά δύσκολη εποχή για τη διεθνή πολιτική σκηνή. Στην εποχή που στις ΗΠΑ "μεσουρανούσε" το κτήνος που λέγεται Κίσινγκερ και ήταν επίσης Εβραίος. Σε μια εποχή, που από το γραφείο τού κτήνους έφευγαν εντολές για πολιτικές δολοφονίες τύπου Αλιέντε ή για γενοκτονίες τύπου Ανατολικού Τιμόρ, ο Ανδρέας έπαιζε "παιχνιδάκια". Μέσα στην "αυλή" των Αμερικανών που τον τάιζαν, ο Ανδρέας παρίστανε τον "αντιαμερικανό". Αυτός, που φοβόταν την αστεία Χούντα των συν*ταγματαρχών, έβγαζε "γλώσσα" στο πραγματικά φασιστικό κι επικίνδυνο θηρίο της Ουάσιγκτον.
Επί μακαρθισμού ο ένας ο Αμερικανός φοβόταν τον άλλο και ο "γενναίος" Ανδρέας σχεδίαζε "τρίτους δρόμους" και υμνούσε τον αντιιμπεριαλισμό των "αδέσμευτων". Ο Κίσινγκερ δεν εμπιστευόταν και παρακολουθούσε τους ίδιους τους συνεργάτες του και του "ξέφυγε" ένας φλύαρος ομοεθνής του, που ελάχιστο καιρό μετά κέρδισε την εξουσία στην Ελλάδα με το σύνθημα "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι". Όλα αυτά μόνον μία λογική εξήγηση έχουν. Ήταν ένα θέατρο, που κάποιοι το είχαν "στήσει" με πολύ έξυπνο τρόπο. Τίποτε από αυτά που βλέπαμε δεν ήταν πραγματικό. Κάποιοι τα δημιουργούσαν και τα πρόσφεραν προς "κατανάλωση" στους Έλληνες. Ο Ανδρέας ήταν "τροφή" για τους ιθαγενείς και όχι για τον υπόλοιπο κόσμο.
Μόλις το "προϊόν" πήρε την επιθυμητή "γυαλάδα" του, το έστειλαν στην Ελλάδα. Ο έλεγχος της Ελλάδας εκείνη την εποχή ήταν ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα τόσο των Εβραίων όσο και των Αμερικανών. Γιατί; Γιατί η Ελλάδα στις δεκαετίες του 60 και του 70 είχε μια ανέλπιστη τύχη. Εξαιτίας της υπανάπτυξής της και της γειτνίασής της με τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, είχε αρχίσει ν' αναπτύσσεται βιομηχανικά. Το χαμηλό κόστος παραγωγής και η μικρή απόστασή της από τη Δύση την έκαναν τον "παράδεισο" των επενδύσεων. Πού βρισκόταν ο κίνδυνος; Η εκβιομηχάνισή της θα την μετέτρεπε σε ένα ισχυρό κεφαλαιοκρατικό κράτος, που δεν θα ελεγχόταν εύκολα. Ένα κράτος με μεγάλη "αδράνεια" στους υπερεθνικούς σχεδιασμούς του δυτικού καπιταλιστικού συστήματος.
Ο έλεγχος της Ελλάδας ήταν ζωτικής σημασίας τόσο για τα αμερικανικά όσο και για τα εβραϊκά συμφέροντα. Οι Αμερικανοί θεωρούσαν την Ελλάδα ως το προκεχωρημένο "φυλάκιο" του χριστιανικού καπιταλισμού στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εσχατιά του καπιταλισμού δίπλα στον κομμουνισμό και η εσχατιά του χριστιανισμού δίπλα στο Ισλάμ. Ήταν το "φράγμα" που εμπόδιζε τον κομμουνισμό να βρει διέξοδο στη Μεσόγειο. Ήταν το "μπαλκόνι" της Δύσης στην ισλαμική Μέση Ανατολή. Η Ελλάδα έλεγχε την Κρήτη και την Κύπρο, που ήταν τα σταθερά "αεροπλανοφόρα" των Αμερικανών και τα οποία τους επέτρεπαν τον απόλυτο έλεγχο της Μέσης Ανατολής. Σ' αυτό το σημείο εμπλέκονταν και τα συμφέροντα των Εβραίων. Ο έλεγχος αυτών των νησιών επηρέαζε την ασφάλεια του ίδιου του Ισραήλ. Χωρίς αυτά τα νησιά το Ισραήλ "απομακρυνόταν" ακόμα πιο πολύ από τους προστάτες του.
Όλα αυτά η εκβιομηχάνιση της Ελλάδας τα έθετε σε κίνδυνο. Η "νεογέννητη" εργατική της τάξη θα οδηγούνταν σε μια χειραφέτηση, που θα την έκαναν δύσκολη στον έλεγχό της. Αυτή η τάξη με τα έντονα �σύμφωνα με τους Αμερικανούς� αριστερά χαρακτηριστικά, θα ήταν δυνατόν να τους απειλήσει. Έχοντας ακόμα νωπές τις εμφυλιοπολεμικές μνήμες, θα ήταν εύκολο ν' αποκτήσει εχθρικά γι' αυτούς χαρακτηριστικά. Όλοι στην Ελλάδα γνώριζαν ποιοι προκάλεσαν τον εμφύλιο. Όλοι γνώριζαν τον ρόλο των ’γγλων. Αν σ' αυτό προστεθεί και η γνώση των Ελλήνων στα όσα αφορούσαν και τη Χούντα, αντιλαμβάνεται κάποιος ότι η θέση των Αγγλοαμερικανών στην Ελλάδα δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή. Μια ισχυρή Ελλάδα με έντονο αντιαμερικανισμό ήταν εφιάλτης γι' αυτούς. Η έκφραση αυτού του εφιάλτη ήταν η ελληνική εργατική τάξη.
Με τον Παπανδρέου αυτήν την τάξη θέλησαν να ελέγξουν, πολύ πριν αυτή γίνει επικίνδυνη. Πώς θα γινόταν αυτό; Με την έντονη αστικοποίησή της. Ο Παπανδρέου θα έδινε προνόμια στους αστούς, ώστε να "καπελωθεί" η εργατική τάξη πολύ πριν αυτή γίνει επικίνδυνη. Ο Παπανδρέου θα διεύρυνε και θα πριμοδοτούσε τον δημόσιο τομέα, για ν' αποκτήσει την αντεργατική ασπίδα των δημοσίων υπαλλήλων. Ο Παπανδρέου θα "άνοιγε" τα Πανεπιστήμια, για ν' αλλάξει τους συσχετισμούς δυνάμεων μεταξύ εργατών και αστών. Ήθελε να δημιουρ*γήσει ένα ανθρώπινο δυναμικό, που θα τον ευγνωμονούσε και ταυτόχρονα θα τον είχε απόλυτη ανάγκη προκειμένου να επιβιώσει. Ένα δυσανάλογα μεγάλο για το μέγεθος της χώρας μορφωμένο ανθρώπινο δυναμικό, που δεν θα μπορούσε χωρίς την κρατική "βοήθεια" να απορροφηθεί από την ελληνική οικονομία.
Ακόμα και οι μεγάλες "κοινωνικοποιήσεις" των πρώην μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων αυτόν τον στόχο υπηρετούσαν. Να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά της ελληνικής εργατικής τάξης. Να μετατρέψουν τους εργάτες σε ημιδημόσιους υπάλληλους, των οποίων η νοοτροπία θα ήταν διαφορετική από αυτήν των αυθεντικών εργατών. Το αποτέλεσμα; Το σημερινό άθλιο γυφτοαστικό ελληνικό κράτος. Το κράτος της πλάκας, που "σέρνεται" πίσω από τον κάθε ισχυρό. Το κράτος της πλάκας, όπου όλοι αναζητούν το βόλεμα του αστού. Το βόλεμα αυτού που δεν θέλει να δουλεύει, γιατί "υπηρετεί". Το βόλεμα αυτού που θα "υπηρετήσει" ακόμα και τον διάβολο, αν αυτός τον πληρώσει παραπάνω. Έτσι η Ελλάδα έγινε σταδιακά το κράτος όπου κυρίαρχοι της οικονομίας έγιναν οι έμποροι και όχι οι παραγωγοί. Κυρίαρχοι μη-κεφαλαιο*κράτες της κοινωνίας έγιναν οι "μορφωμένοι" σερβιτόροι και οι "βίζιτες" των ΙΕΚ "επάργυρη χτένα" και όχι οι εργάτες και οι εργάτριες.
Αυτό ήταν το ζητούμενο από τους Δυτικούς ιμπεριαλιστές και βέβαια τους Εβραίους έμπορους. Γι' αυτό "γυάλιζαν" τον Παπανδρέου πριν τον στείλουν στην αποστολή του. Μια αποστολή που είχε ήδη αρχίσει να διευκολύνεται από τρομερές "συμπτώσεις". "Συμπτώσεις", όπως για παράδειγμα αυτήν της "εξέγερσης" του Πολυτεχνείου. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν αυθόρμητη και όχι υποκινούμενη από ξένες δυνάμεις, τίποτε δεν είναι καθαρό στην ανάλυσή της. Σε μια περίοδο που η Χούντα καταρρέει από φυσικά αίτια �λόγω της διαρκούς αντίδρασης και βέβαια της οικονομικής προόδου του ελληνικού λαού� κάποιοι γίνονται ήρωες ανατροπείς της μέσα σε λίγες μέρες. Μέσα σε λίγες μέρες ξεχάστηκαν αγωνιστές που βασανίζονταν μια ζωή για τη δημοκρατία κι αναγορεύτηκαν σε ήρωες άνθρωποι που δεν πρόλαβαν να φάνε ούτε ένα ολόκληρο σάντουιτς μέσα στο Πολυτεχνείο.
Ξεχάστηκαν πραγματικοί ήρωες της ατομικής δράσης και της ατομικής ευθύνης �που είναι το πιο δύσκολο� και εμφανίστηκαν "νεοήρωες" της "μέθης" του όχλου και των συλλογικών ευθυνών. Ξεχάστηκαν κοινωνικοί ήρωες που μπαινόβγαιναν μια ζωή στις φυλακές και εμφανίστηκαν "νεοήρωες" της μιας "τρελής βραδιάς". "Ήρωες", που δεν είχαν να πουν τίποτε απολύτως όχι για τους αγώνες τους, αλλά ούτε για τα ίδια τα κοινωνικά προβλήματα. Τι ήταν όλοι αυτοί οι νεοεμφανιζόμενοι στο προσκήνιο; Φτωχοί αστοί, που απεχθάνονταν την εργασία και είχαν ανάγκη το βόλεμα του "υπηρέτη". Φτωχοί αστοί, που είχαν συγκρουόμενα συμφέροντα με τους εργάτες. Φτωχοί αστοί, που ήθελαν να μετατρέψουν το ταπεινό "πτυχιάκι" τους σε χρυσοφόρο ορυχείο. Φτωχοί αστοί, που ήθελαν να ζήσουν πλούσιοι, εξαργυρώνοντας μόνιμα το �"εδώ πολυτεχνείο".
Τα "φώτα" της δημοσιότητας κατά "σύμπτωση" πέφτουν πάνω σ' αυτούς που συνέφερε τους ιμπεριαλιστές να ευνοηθούν και σε άλλη περίπτωση δεν θα είχαν καμία τύχη απέναντι στους σκληρούς συνδικαλιστές εργάτες. Δεν θα είχαν τύχη τα εικοσάχρονα φοιτητάκια απέναντι σε σκληρούς εργάτες. Ακόμα κι αν αγνοήσουμε τις φήμες ότι οι πρωταγωνιστές του Πολυτεχνείου πηγαινοέρχονταν στην αμερικανική πρεσβεία, ήταν μεγάλη η "τύχη" των αστών. Ακόμα κι αν αγνοήσουμε τις φήμες ότι γύρω από το Πολυτεχνείο ήταν ακροβολισμένοι πράκτορες της Μοσάντ, ήταν μεγάλη η "τύχη" των αστών. Ακόμα κι αν αγνοήσουμε τις φήμες ότι το περίφημο ολλανδικό τηλεοπτικό συνεργείο, που αποθανάτισε τον ηρωισμό των φοιτητών, ήταν εγκατε*στημένο ημέρες πριν συμβεί η "εξέγερση" και ήταν εβραϊκών συμφερόντων, ήταν μεγάλη η "τύχη" των αστών.
Τα πάντα ήταν έτοιμα. "Ήρωες" υπήρχαν και ο Παπανδρέου ήξερε ποιους θα ευνοούσε κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα. "Ολοκαύτωμα" υπήρχε και άρα υπήρχε και δικαιολογία για την εύνοια. Επίσης υπήρχαν και ψευδοήρωες και ο Παπανδρέου ήξερε με ποιους θα γίνει "κολλητός", προκειμένου να υπερασπιστούν από κοινού τα κοινά "αντιστασιακά" τους συμφέροντα. Όλα αυτά με βάση τη λογική δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς "άνωθεν" βοήθεια. Ακόμα θα έτρωγαν μπουνιές και κλωτσιές οι εικοσάχρονοι "ήρωες", αν επιχειρούσαν να "καπελώσουν" από μόνοι τους το εργατικό κίνημα. Το είδαμε όμως κι αυτό να συμβαίνει.
Από εκεί και πέρα τα πράγματα στην "πορεία" του Παπανδρέου προς την εξουσία γίνονται ακόμα πιο μυστηριώδη κι επικίνδυνα. Ο Εβραίος "σωτήρας" δεν ήταν μόνον "θαυματοποιός", αλλά και "τυχερός". Κάποιοι υπέρ του δέοντος βολικοί θάνατοι άνοιξαν διάπλατα τον "δρόμο" του Ανδρέα. Σκοτώνεται σε ένα μυστήριο αυτοκινητικό "δυστύχημα" ο Αλέκος Παναγούλης. Ένας πραγματικά γενναίος Έλληνας, που δεν είχε σχέση με τους "νεοήρωες" της μιας βραδιάς του Πολυτεχνείου. Ένας γενναίος άντρας, που θα μπορούσε να ηγηθεί του προοδευτικού εργατικού χώρου στα χρόνια που θ' ακολουθούσαν την πτώση της Χούντας. Ένας γενναίος άντρας, τον οποίο μισούσε ο Ανδρέας και ο οποίος σίγουρα θα ήταν εμπόδιο για έναν εισαγόμενο και κοινώς γνωστό δειλό, που θα "πουλούσε" γενναιότητα στους ιθαγενείς με αντάλλαγμα την εξουσία. Έναν δειλό, που μέχρι τότε έκανε "αντίσταση" στα ξενοδοχεία της Δύσης χάρη στα χρήματα των αφελών. Ένα δειλό σεξομανή, που προήγαγε συντρόφισσες ανάλογα με το πώς εξέφραζαν τον "θαυμασμό" τους προς το άτομό του.
Το ίδιο βολικός θάνατος για την εξέλιξη της καριέρας του ήταν και ο θάνατος του αστυνομικού Παντελή Πέτρου. Τον βόλεψε τα μέγιστα η εκτέλεση του υπαρχηγού των ΜΑΤ, υποτίθεται από τη 17 Νοέμβρη. Γιατί τον βόλεψε; Γιατί σε μια εποχή που τα πράγματα στην ελληνική κοινωνία ήταν σχετικά ήρεμα �και μέσα σε ένα πνεύμα συμφιλίωσης� κάποιοι εξαγρίωσαν την αστυνομία, ενεργοποιώντας τα πιο άγρια ένστικτά της. Πολύ βολικό για κάποιον που στη συνέχεια κέρδισε τις εκλογές με το σύνθημα �"ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά". Τα ένστικτα της αστυνομίας "θύμισαν" στον ελληνικό λαό αυτό το οποίο βόλευε τον Ανδρέα.
Με βάση τις γνώσεις του γράφοντος η μόνη δολοφονική οργάνωση που "παράγει" πολιτική μέσω των φόνων και της προβοκάτσιας είναι η εβραϊκή Μοσάντ. Η μόνη εγκληματική συμμορία που ανοίγει "δρόμους" σε Εβραίους, είναι το σιδερένιο "χέρι" του σιωνισμού.
Η μεγάλη πλάκα ήταν όταν ο Παπανδρέου γέρασε και παραλίγο να χύσει την καρδάρα με το "γάλα". Παραλίγο να χαθεί η πανάκριβη "επένδυση" των Εβραίων για έναν ποδόγυρο. Ο δειλός σεξομανής τα "έχασε" λόγω γήρατος και ασθενειών και "άλλαξε". Έγινε τολμηρός σεξομανής. Για μια αεροσυνοδό τόλμησε και χώρισε τη Μαργαρίτα, απειλώντας τα πάντα με κατάρρευση. Έσπασε ο "κρίκος" της διαδοχής και κινδύνευε ο σχεδιασμός που προέβλεπε εβραϊκή δυναστεία στην Ελλάδα. Ο γιος του έπεσε σε δυσμένεια και συστρατεύτηκε με την εγκαταλειμμένη μάνα του. Ευτυχώς για όλους αυτούς ο γέρος πέθανε γρήγορα και έστω και αναξιοπρεπώς έσωσαν την "παρτίδα". Ευτυχώς η νέα γυναίκα του δεν γέννησε δικό του παιδί, γιατί "μαύρη" θα ήταν η μοίρα του. Θα το "έτρωγαν" ζωντανό οι Εβραίοι. Είναι βέβαιον ότι κάποια κέντρα θα διέδιδαν "τρελά" πράγματα γι' αυτό. Είναι βέβαιον ότι θα είχε την τύχη του αδερφού του Ανδρέα.
Το θέμα είναι ότι, εξαιτίας εκείνου του γρήγορου θανάτου, η Μαργαρίτα Τσαντ μπόρεσε και "έκλεψε" εκ νέου το "κλεμμένο" όνομα. Δεν χρειάστηκε να πολεμήσει παραπάνω από τα εντελώς βασικά. Δεν χρειάστηκε να υπερασπιστεί τη μοναδικότητα του παπανδρεϊκού DNA, που κληρονόμησαν μόνον τα δικά της παιδιά. Δεν χρειάστηκε να κατηγορήσει ορφανά βρέφη. Δεν χρειάστηκε να ενημερώσει το πανελλήνιο για την "ελαττωματικότητά" τους. Το μόνο που έκανε ήταν το βασικό για μια γυναίκα "επενδύτρια". Εντελώς ξεδιάντροπα η πρώην κυρία Παπανδρέου περιφέρεται με το όνομα Παπανδρέου, παρ' όλο που υπάρχει νόμιμη χήρα Παπανδρέου.
Αυτή ανέλαβε να σώσει την "παρτίδα" και βέβαια την κληρονομιά των άβουλων και δειλών παιδιών της. Αυτή, που δηλώνει πολιτική ακτιβίστρια και συγγραφέας, εκμεταλλευόμενη αποκλειστικά και μόνον το όνομα και το κύρος του πρώην άντρα της. Αυτή, που υποθέτει ο γράφων ότι μάλλον έχει καταφέρει να συντηρείται με δημόσια χρήματα. Ως παλιά "καραβάνα" του ΠΑΣΟΚ, που γνώριζε πρόσωπα και πράγματα, μπόρεσε κι επέβαλε εκ νέου την παρουσία της οικογένειάς της στο κόμμα. ’λλες φορές με παρακάλια και άλλες φορές με άλλα μέσα κατάφερε τελικά κι επανέφερε τον παροπλισμένο γιο της στο προσκήνιο. Έναν γιο τρομο*κρατημένο, δειλό, άσχετο κι αδύναμο. Έναν γιο που δεν διεκδικούσε τίποτε και θα μπορούσε να καταλήξει χωρίς την παραμικρή αντίδραση κλητήρας σε κάποιο υπουργείο.
Με παρακάλια και τιμής ένεκεν �λόγω ονόματος� ο Γιωργάκης έγινε αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών. Ένας αναπληρωτής διακοσμητικός και χωρίς αντικείμενο. Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν εύκολα. Από τη στιγμή που "τρύπωσε", ήξεραν οι Εβραίοι τι να κάνουν. Δεν τους φτάνει κανένας στην προπαγάνδα. Κόσμος και κοσμάκης "δούλευε" για να μας πείσει ότι το "κουτσάλογο" ήταν άλογο πίστας. Το δύσκολο ήταν από κάπου να "πιαστεί" ο "κουλός" και αυτό το οφείλει στη μητέρα του. Στη συνέχεια ο γιος είχε την ίδια περίπου "θαυματουργή" όσο και "τυχερή" πορεία που είχε κι ο πατέρας του. Ο εξίσου δειλός, αλλά πολύ πιο ατάλαντος γιος του Ανδρέα. Ο αμερικανός πολίτης, που χορεύει ζεϊμπέκικο σαν κατσίκα που την καταδιώκει οίστρος.
Αυτός �ως εκ "θαύματος"� γοήτευσε το άλλο εβραϊκό κτήνος, την Ολμπράιτ. Την άξια συνάδερφο και ομοούσια του Κίσινγκερ. Αυτή, που δεν συμπαθεί ούτε τον εαυτό της, "συμπάθησε" τον Γιωργάκη. Τον "γοητευτικό" Γιωργάκη, που, αν καθίσει δίπλα σε δένδρο και του ανοίξει κουβέντα, θα το αναγκάσει να φύγει. Αυτή, που δεν χαρίζει ούτε την αρρώστια της, έδωσε "πόντους-προίκα" στον Γιωργάκη για να ξεκινήσει. Αρκούσε όμως αυτό; Όχι βέβαια. Αυτή η βοήθεια ήταν για να σταθεί στα πόδια του ο μικρός Εβραίος. Ο "δρόμος" του όμως είχε πολλά και δύσκολα "εμπόδια". Ένα από αυτά ήταν και ο υπουργός εξωτερικών της εποχής, ο Θόδωρος Πάγκαλος. Ένας άνθρωπος που ήταν κοινώς γνωστό ότι μισούσε βαθύτατα τόσο την Εβραία υπουργό των ΗΠΑ όσο και τον ομοεθνή της υφιστάμενό του.
Όταν όμως υπάρχουν δύσκολα "εμπόδια", ποιος επιστρατεύεται για να "βοηθήσει"; Μα το ευαγές ίδρυμα που ακούει στο όνομα Μοσάντ. Τι έκανε; ’νοιξε την "τύχη" του Γιωργάκη. Εξέθεσε τον υπουργό και προϊστάμενό του και τον ανάγκασε σε παραίτηση. Τα πράγματα είναι απλά στην υπόθεση Οτσαλάν, η οποία ήταν αυτή που άνοιξε τον "δρόμο" του Γιωργάκη. Ούτε οι Έλληνες πρόδωσαν τον Οτσαλάν ούτε οι Τούρκοι τον συνέλαβαν. Τον Οτσαλάν τον συνέλαβαν και τον παρέδωσαν μέσω Ελλάδας στους Τούρκους οι Εβραίοι της Μοσάντ. Ο ίδιος ο αρχηγός της βρισκόταν στο Ναϊρόμπι ως επικεφαλής της επιχείρησης σύλληψής του. Οι Τούρκοι έλαβαν ως "δώρο" τον μεγάλο εχθρό τους και ο μικρός έλαβε ως "δώρο" τη θέση του υπουργού εξωτερικών.
Ήδη άρχισε να τους ξεπληρώνει το "χρέος". "Χρέος", τόσο απέναντι στους Εβραίους όσο και στους Αμερικανούς. Δεν είναι μικρό πράγμα να πηγαίνει ένας Εβραίος ως ο Έλληνας φίλος των Παλαιστινίων, που θα τους "βοηθήσει" στις διαπραγματεύσεις τους με τους Εβραίους. Δεν είναι μικρό πράγμα ο μεγάλος "φίλος" των Παλαιστινίων να είναι "κολλητός" αν όχι υπάλληλος του Σαρόν. Δεν είναι μικρό πράγμα να είναι ένας αμερικανός πολίτης ένας από τους σχεδιαστές της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής. Δεν είναι μικρό πράγμα ένας αμερικανός στα άδυτα της ευρωπαϊκής διπλωματίας. Αυτά είναι οι μεγάλες "επιτυχίες" των Εβραίων και των Αμερικανών. Τα "όνειρα" κάθε διπλωματικής "μηχανής", που στόχο έχει να "δουλεύει" λαούς ολόκληρους. Ο θρίαμβος της εβραϊκής και της αμερικανικής διπλωματίας είναι ο Αμερικανοεβραίος υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας.
Αυτός ο άνθρωπος θα είναι με βάση τον σχεδιασμό τους ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας. Της Ελλάδας, που, σύμφωνα με τη δημόσια διατυπωμένη άποψη του σφαγέα των λαών Κίσινγκερ, αποτελεί τον υπ' αριθμόν ένα εχθρό του σιωνισμού. Δεν τα κατάφεραν και άσχημα οι Εβραίοι. Τόσο στο πρακτικό όσο και στο συμβολικό επίπεδο. Όταν κατορθώνεις και ελέγχεις τους ηγέτες της χώρας που υποτίθεται φοβάσαι, σημαίνει ότι καλά τα καταφέρνεις. Όταν κατορθώνεις και κάνεις τον Εβραίο Ντασέν υπεύθυνο του μουσείου-συμβόλου του μισητού για τους Εβραίους ελληνισμού, καλά τα καταφέρνεις. Όταν κατορθώνεις και κάνεις Εβραίο υπεύθυνο του ιστορικού και διπλωματικού αρχείου της Ελλάδας, τα καταφέρνεις και μάλιστα καλά. Όταν τα ιστορικά ευρήματα του ελληνισμού φυλάσσονται από Εβραίο, δεν πάμε καλά. Όταν τα ιστορικά αρχεία του ελληνισμού ελέγχονται και φιλτράρονται από Εβραίο, δεν πάμε καθόλου καλά.
Επειδή ο γράφων γνωρίζει καλά τα "παιχνίδια" των ταυτίσεων που "παίζουν" οι συνωμότες κάθε φορά που θέλουν να κρυφτούν πίσω από μεγάλες μάζες ανθρώπων, χρήσιμο είναι σ' αυτό το σημείο να κάνει την εξής διευκρίνιση. Αναφερόμενοι στο ΠΑΣΟΚ, δεν αναφερόμαστε στον κόσμο του, που είναι σχεδόν ο μισός ελληνικός πληθυσμός. Αναφερόμαστε σε μια ολιγομελή ομάδα, που σχεδίασε και δημιούργησε το κόμμα και το οποίο το χειρίζεται ως ιδιοκτησία της. Αναφερόμαστε σε μια ολιγομελή ομάδα, που μπορεί την εξουσία να τη "χρωστά" στον "περήφανο" λαό, αλλά την ύπαρξή της τη "χρωστά" σε κάποιους άλλους. Αυτοί οι "άλλοι" και οι εγχώριοι δούλοι τους είναι οι στόχοι του γράφοντα.
Για τον γράφοντα οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των κομμάτων και των οπαδών τους είναι απόλυτα ευδιάκριτες. ’λλο πράγμα είναι οι ιδιοκτήτες του ΠΑΣΟΚ, που είναι δισεκατομ*μυριούχοι εξαιτίας του και άλλο πράγμα ο απλός ψηφοφόρος, που απλά το επέλεξε ως την πιο συμφέρουσα πρόταση ανάμεσα σ' αυτές που είχε. Είναι άλλο πράγμα ο άνεργος ψηφοφόρος που ελπίζει στο ΠΑΣΟΚ και απεχθάνεται τη Δεξιά και άλλο πράγμα ο πραιτοριανός της πασοκικής εξουσίας. Τα ελληνικά κόμματα είναι ιδιωτικά "μικρομάγαζα", που "πουλάνε" ιδεολογία. Για όσο διάστημα υπάρχουν "πελάτες", θα υπάρχουν κι αυτά. Αν πάψουν να υπάρχουν "πελάτες", θα κλείσουν την επόμενη μέρα. Για όσο διάστημα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα τους αρέσει η πασοκική "συσκευασία" του σοσιαλισμού, θα τους ψηφίζουν. Αν βρεθεί άλλο "μαγαζί" που θα τους προσφέρει για την ίδια ιδεολογία σε καλύτερη "συσκευασία", σ' αυτό θα πάνε. Το ΠΑΣΟΚ �και το κάθε κόμμα� δεν είναι ιδιοκτήτης της ιδεολογίας που εμπορεύεται, ώστε ν' αποτελεί μονόδρομο γι' αυτόν που την υιοθετεί.
Το "παραμύθι" της ταύτισης μεταξύ των ιδιοκτητών των κομματικών εμπορομάγαζων και των ψηφοφόρων-πελατών δεν είναι κάτι το παράξενο. Συμβαίνει και στην αγορά το ίδιο φαινόμενο. Ακόμα και ο ιδιοκτήτης του Μινιόν, για παράδειγμα, όταν μιλάει για την επιχείρησή του, χρησιμοποιεί πρώτο πληθυντικό, συμπεριλαμβάνοντας και τους πελάτες του στην κοινή "πλατφόρμα" των δραστηριοτήτων του. "Εμείς"� λέει, κάθε φορά που αναφέρεται στη θέση του στην αγορά, αλλά δεν διευκρινίζει αυτά που δεν τον συμφέρουν. Δεν διαχωρίζει τους λίγους από τους "εμείς" που μόνιμα εισπράττουν από τους υπόλοιπους "εμείς" που μόνιμα πληρώνουν.
Απλά είναι τα πράγματα. Απλός πασοκτσής είναι ένας άνεργος που περιμένει το επίδομα ανεργίας και απλός πασοκτσής είναι και ο Νίκος Παπανδρέου. Ο άνεργος θα παραμείνει τέτοιος, άσχετα με το πού πιστεύει, ενώ ο "μέγας" συγγραφέας των 150 σελίδων και συνιδιοκτήτης του ΠΑΣΟΚ "τρούπωσε" στον κρατικό μηχανισμό και ζει εις υγείαν του κορόιδου. Είδε κι απόειδε ο μικρός Εβραίος ότι δεν τα κατάφερνε μόνος του κι αποφάσισε να διαθέσει τις δυνάμεις του στην "υπηρεσία" του ελληνικού λαού. Το ελληνικό δημόσιο μόνον για τα παιδιά των ιδιοκτητών των κομμάτων αποτελεί ασφαλές και πλούσιο καταφύγιο.
Ο γράφων πιστεύει ότι αυτά τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων έχουν παγιδευτεί κι απλά δεν γνωρίζουν ούτε ποιοι σχεδίασαν και χρηματοδότησαν την "αλλαγή" ούτε σε τι απέβλεπαν μέσω αυτής της "επένδυσής" τους. Αυτό όμως δεν αποτελεί κάποιου είδους μομφή για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι αγαθοί οι ψηφοφόροι του, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι ψηφοφόροι κάποιων άλλων κομμάτων είναι πιο έξυπνοι. Στην ίδια παγίδα έχουν πέσει και οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας. Οι οπαδοί του άλλου μεγάλου ιδιόκτητου εμπορομάγαζου, που απλά "πουλάει" φιλελευθερισμό. Η ΝΔ λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί και το ΠΑΣΟΚ. Με την ίδια νοοτροπία και στις ίδιες δόσεις πουλάνε την "πραμάτεια" τους. Απλά πουλάνε διαφορετικό "προϊόν" κι αυτό είναι το μοναδικό στοιχείο που διαφοροποιεί τις δύο αυτές ίδιες επιχειρήσεις μεταξύ τους.
Όμως, οι δεξιοί "πελάτες" αυτού του "μαγαζιού" δεν γνωρίζουν για παράδειγμα ότι ιδιο*κτήτες της ΝΔ είναι κάτι πρώην δοσίλογοι των Γερμανών, μαυραγορίτες της κατοχής, αποστάτες έμμισθοι πράκτορες των Αγγλοαμερικανών και προστάτες των όποιων "Κοτζαμάνηδων" της μεταπολεμικής εποχής. Απλά �όπως και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ� έχουν κι αυτοί παγιδευτεί στη λογική του δικομματισμού και δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτήν. Αυτό δεν είναι κάτι το δύσκολο να συμβεί. Είναι μια εμπορική παγίδα, που βασίζεται στα ένστικτα του "πελάτη" και όχι την γνώση ή την κρίση του. "Πάρτο �είναι ευκαιρία, αν δεν το πάρεις, θα το πάρει άλλος και θα μετανιώσεις". Εμπορικές αθλιότητες των ψευτών. Αρκεί κάποιος να μπορεί να ελέγχει την πληροφόρηση και να γνωρίζει τις φοβίες του πελάτη και από εκεί και πέρα "σέρνει" τους πάντες εκεί όπου θέλει. Πάνω σ' αυτές τις αρχές στηρίζονται κι αυτοί που κάνουν πολιτικές και οικονομικές "μπίζνες" πάνω στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό. Εδώ φτάσαμε στο σημείο να έχουμε δύο θλιβερές τραγουδίστριες, που διχάζουν τον ελληνικό λαό και τον χωρίζουν σε παρατάξεις. Οι λίγο πιο έξυπνοι από αυτές πολιτικοί δεν θα το κατάφερναν;
Αυτή είναι η επιτυχία των δύο μεγάλων κομμάτων. Έχουν πιάσει τα άκρα και διχάζουν τον κόσμο, παίζοντας με τα ένστικτά του. Έχουν πιάσει το "άσπρο" και το "μαύρο" και ό,τι και να ψηφίσεις το ίδιο "γκρι" θα εισπράξεις. Αυτόν τον δικομματισμό τον έχουν "στήσει" ξένα αφεντικά και τα οποία τα υπηρετούν με την ίδια πιστότητα τόσο οι σοσιαλιστές όσο και οι δεξιοί δούλοι τους. Έναν δικομματισμό που καταστρέφει τη δημοκρατία και λειτουργεί σαν μια ατσαλένια "μέγγενη" που πνίγει τον λαό και δεν τον αφήνει να κινηθεί ελεύθερα. Έναν δικομματισμό που υπηρετεί τα συμφέροντα της εξουσίας κι απλά κάθε τέσσερα χρόνια "αναβαπτίζεται" από τον "κυρίαρχο" λαό. Ο λαός μοιάζει με έναν κουτό ιδιοκτήτη, που σχεδόν εκβιαστικά ανανεώνει κάθε τέσσερα χρόνια το "συμβόλαιο" με τον διεφθαρμένο διαχειριστή.
Ακόμα και τα αποτελέσματα των εκλογών είναι προβλέψιμα. Τα πάντα θέμα μαθηματικών είναι. Η μονιμότητα του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία είναι θέμα λογικής. Είναι το κόμμα που λόγω ιδεολογίας το υποστηρίζουν οι πολλοί μη-κεφαλαιοκράτες και το μόνο που μπορεί να εκτελέσει δεξιά πολιτική χωρίς ν' απειλείται από αυτούς. Είναι "καταδικασμένο" το ΠΑΣΟΚ να ασκεί την εξουσία, εφόσον είναι ο φορέας στον οποίο καταθέτουν τις ελπίδες τους όλοι οι μορφωμένοι αστίζοντες και γύρω του συσπειρώνονται σχεδόν αναγκαστικά και οι εργάτες.
Σε όλα τα άλλα είναι απόλυτα όμοιο με τη ΝΔ. ’λλωστε, αν το σκεφτεί κάποιος για τα όσα κατηγορούμε σήμερα το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι άμοιρη ευθυνών η ΝΔ. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βάλει τα νομοθετικά "θεμέλια" πάνω στα οποία έχει γίνει το γενικό ξεπούλημα του κράτους. Η χειρότερη κυβέρνηση των μεταπολιτευτικών χρόνων. Πάνω σε νόμους του αποστάτη Μητσοτάκη έχουν "χτιστεί" τα σημερινά εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει δηλαδή απόλυτη ταύτιση μεταξύ των δύο κομμάτων. Ακόμα και Νικολάκη έχει η ΝΔ. Ο Κυριακούλης της ΝΔ έχει βρει κι αυτός το καταφύγιό του στον κρατικό μηχανισμό. Διέθεσε κι αυτός τις τρομερές δυνάμεις του στην υπηρεσία του λαού. Αυτός ούτε καν επιχείρησε να βρέξει τα "πόδια" του στον ιδιωτικό τομέα. Κατευθείαν να μας "υπηρετήσει" αυτό το φιλότιμο παιδί.
Αυτό που έχει σημασία �για να συνεχίσουμε την ανάλυση� είναι ότι για μας δεν παίζει ρόλο η εκλογική βάση του κάθε κόμματος. Δεν κρίνουμε ανθρώπους, οι οποίοι πάνω στην αγωνία τους να επιβιώσουν και να προοδεύσουν ακολουθούν την άλφα ή βήτα επιλογή. Δεν κρίνουμε τους ανθρώπους, που κάθε τέσσερα χρόνια απλά διαλέγουν ανάμεσα στις προκαθορισμένες επιλογές τις οποίες τους προτείνουν τα ίδια κέντρα εξουσίας. ’λλωστε οι ψηφοφόροι έρχονται και παρέρχονται. Εμείς σ' αυτό το κείμενο κατηγορούμε την εβραϊκή ιδιοκτησία του σοσιαλιστικού "Μινιόν". Αν τώρα κάποιος "πελάτης" του ταυτίζεται μ' αυτήν την ιδιοκτησία, αυτό είναι πρόβλημά του και όχι δικό μας. Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει είναι να δούμε ποιοι είναι αυτοί που εγκληματούν εις βάρος του ελληνικού λαού. Η ξενοκίνητη ολιγαρχία του ΠΑΣΟΚ είναι απαραίτητο ν' αποκαλυφθεί.
Αυτοί είναι ο στόχος μας. Η εβραιοκίνητη ολιγαρχία, που μέσα σε λίγα χρόνια "διέλυσε" στην κυριολεξία τη χώρα. Η ολιγαρχία, που την παρέδωσε "αλυσοδεμένη" στην Νέα Τάξη και εγκλώβισε τον ελληνικό λαό σε μια ανίκητη κατάσταση αθλιότητας κι εξάρτησης. Αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην κυριολεξία υπό ξένη κατοχή. Ο ελληνικός λαός δεν ελέγχει πια τον μέλλον του. Δεν ελέγχει το μέλλον των παιδιών του. Βρίσκεται έρμαιο στις διαθέσεις των ιμπεριαλιστών, είτε αυτοί είναι Αμερικανοί είτε Σιωνιστές. Μέσα από αυτό το κείμενο αυτήν την προδοσία θέλουμε να καταγγείλουμε. Θ' αποκαλύψουμε τα μεγάλα εγκλήματα της εβραϊκής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, για να καταλάβει ο αναγνώστης σε πόσο τραγική κατάσταση βρίσκεται σήμερα ο ελληνικός λαός.
Ποια είναι τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορούμε τη σιωνιστική ιδιοκτησία του ΠΑΣΟΚ;
Έγκλημα 1ον
Εκχώρησαν σε ξένους το δικαίωμα να ελέγχουν τη χώρα στον απόλυτο βαθμό. Τόσο στο θέμα της άμυνας όσο και στον τομέα της αστυνόμευσης υπάρχει απόλυτος έλεγχος των όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα από τους Δυτικούς. Οι Δυτικοί, χρησιμοποιώντας τις �πολυδουλεμέ*νες� μεθόδους της προβοκάτσιας, μπήκαν στα "άδυτα των αδύτων" των μηχανισμών ασφαλείας, που διασφαλίζουν την ανεξαρτησία μιας χώρας. Με την προβοκάτσια της βαλκανικής κρίσης, ελέγχουν την άμυνά της. Με την προβοκάτσια της δολοφονίας ενός θλιβερού Βρετανού αποικιοκράτη αξιωματούχου ελέγχουν τις αστυνομικές της αρχές. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν Έλληνες αξιωματούχοι, οι οποίοι πληρώνονται από τον ελληνικό λαό και δουλειά τους είναι να δίνουν καθημερινή αναφορά σε ξένες μυστικές υπηρεσίες. Οι προσωπικοί φάκελοι των Ελλήνων πολιτών κάνουν καθημερινά "βόλτες" στα γραφεία όλων των ξένων μυστικών υπηρεσιών.
Έγκλημα 2ον
Εκχώρησαν στρατηγικούς τομείς του εθνικού συστήματος σε ξένους. Το κεντρικό αεροδρόμιο της χώρας, ο τομέας της διατροφής του λαού (σούπερ μάρκετ), στρατηγικά σημεία (διώρυγα της Κορίνθου, λιμάνια κλπ.), οι τηλεπικοινωνίες, η ενέργεια κλπ. και ό,τι ξεχωρίζει ένα ελεύθερο κράτος από μια αποικία, ανήκουν στη σφαίρα ελέγχου των Δυτικών. Κάθε φορά που ο ελληνικός λαός θ' αντιδρά, θα ελέγχεται, γιατί οι ξένοι θα μπορούν να τον εκβιάζουν, προκαλώντας δυσλειτουργία στους νευραλγικούς τομείς της άμυνας, της οικονομίας και των υπηρεσιών. Πώς μπορείς ν' αντιδράσεις εναντίον κάποιου, όταν αυτός ελέγχει τις επικοινωνίες σου, τις "πύλες" εισόδου και εξόδου της χώρας σου, την ενεργειακή σου αυτονομία ή ακόμα και τα αποθέματα της τροφής σου; Τι είδους ανεξάρτητη πολιτική μπορεί ν' ασκήσει ένα κράτος, όταν δεν ελέγχει τις επικοινωνίες του, την ενέργεια που του επιτρέπει να λειτουργεί και το σημαντικότερο όταν δεν μπορεί να διασφαλίσει μια υποτυπώδη αυτοδυναμία σε είδη διατροφής που είναι απαραίτητα για την επιβίωση της κοινωνίας;
Έγκλημα 3ον
Επέτρεψαν σε ξένους ν' αγοράζουν τίτλους ιδιοκτησίας ελληνικής γης και να εκμεταλ*λεύονται τουριστικά, ως ιδιοκτήτες πλέον, τη φυσική ομορφιά της χώρας. Σε λίγο καιρό τα ξενοδοχεία ξένων συμφερόντων θα μπουν σε "κλειστά" τουριστικά κυκλώματα και θα λειτουργούν σαν κράτος εν κράτει. Ο ελληνικός λαός σε λίγο καιρό θα περιοριστεί στον ρόλο του γραφικού ιθαγενή, που θα χορεύει για να διασκεδάζει τους τουρίστες. Το μεγαλύτερο όμως μέρος του εισπραττόμενου κέρδους από την τουριστική δραστηριότητα θα το εισπράττουν οι πολυεθνικές του τουρισμού. Οι πολυεθνικές, που εισπράττουν ήδη τη μερίδα του λέοντος από τις ενοικιάσεις δωματίων, αυτοκινήτων κλπ.. Οι πολυεθνικές, που εισπράττουν ήδη τα μέγιστα από την κατανάλωση των τουριστών στη χώρα.
Έγκλημα 4ον
"’νοιξαν" αυθαίρετα και χωρίς κανέναν στόχο την ελληνική αγορά στο σύνολό της, επιτρέποντας τη μονοπώλησή της από τα προϊόντα των πολυεθνικών. Βιομηχανικά προϊόντα, που πωλούνται αδασμολόγητα �κι επιπλέον, επειδή κατασκευάζονται σε φτηνές τριτοκοσμικές χώρες, είναι ασυναγώνιστα�, κατέστρεψαν την ελληνική παραγωγή στο σύνολό της. Προϊόντα ειδών διατροφής αμφιβόλου ποιότητας, που προορίζονται για την "πλέμπα", απειλούν διαρκώς την υγεία του ελληνικού λαού. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα ελληνικό προϊόν που να μπορεί να επιβιώσει στην ελληνική αγορά. Καταστράφηκε η ελληνική κεφαλαιοκρατική τάξη και οι Έλληνες εργάτες "πετάχτηκαν" άνεργοι στους δρόμους. Κάθονται σήμερα κάποιοι κι απορούν γιατί φεύγουν οι μεγάλες παραγωγικές επιχειρήσεις από τη χώρα κι εγκαθίστανται στα γειτονικά Σκόπια ή τη Βουλγαρία. Κάθονται σήμερα κάποιοι κι απορούν γιατί στα μεγάλα σούπερ μάρκετ των πολυεθνικών τα μαρούλια έχουν γεύση μπέικον.
Έγκλημα 5ον
Επέτρεψαν την αθρόα εισροή μεταναστών σε μια χώρα, η οποία είναι γνωστό σε όλους ότι αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα. Με τη νομιμοποίησή τους αλλάζουν την πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας και προσφέρουν στους Δυτικούς έναν τεράστιο μοχλό πίεσης εις βάρος του ελληνικού λαού. Γιατί οι φτωχοί μετανάστες είναι μοχλός πίεσης των ισχυρών; Γιατί, κάθε φορά που θ' αντιδρά ο λαός στη δυτική κηδεμονία, οι καθ� όλα συμπαθείς και δυστυχείς μετανάστες θα ταυτίζονται με τις δυτικές επιλογές. Επειδή εκ των δεδομένων οι γηγενείς και οι μετανάστες έχουν συγκρουόμενα συμφέροντα, οι επιμέρους κοινωνικές συμμαχίες είναι επίσης δεδομένες. Όσο κι αν διαφέρουν οι εντάσεις των συμφερόντων, είναι δεδομένο ότι τόσο το γερμανόφωνο θηρίο, που διευθύνει το αεροδρόμιο της Αθήνας, όσο και ο τελευταίος Πακιστανός μετανάστης, που εργάζεται στη χώρα μας, έχουν κοινά συμφέροντα.
Τα δεδομένα είναι απλά. Βρίσκονται καί οι δύο σε ξένη χώρα και ζουν από το δικό της κεφάλαιο εις βάρος των γηγενών. Αυτή η υπερσυγκέντρωση ξένων δεν έγινε ούτε από άγνοια ούτε από τυχαίες συγκυρίες. Αν συνέβαινε εξαιτίας αυτών των παραγόντων, θα ήταν ένα φαινόμενο που θα το βλέπαμε και αιώνες πριν. Αυτό έγινε, γιατί βόλευε τα μέγιστα και τους τοπικούς Εβραίους, εφόσον βρήκαν την ανθρώπινη μάζα για να κρύβονται πίσω της κάθε φορά που θα απειλούνται τα προνόμιά τους. Αντιλαμβανόμενοι την προκλητικότητα της όλης δραστηριότητάς τους, έχουν ανάγκη από μια μαζική ανθρώπινη "ασπίδα". Πίσω από το δικαίωμα ύπαρξης του φτωχού τριτοκοσμικού μετανάστη θα "περνάνε" άκριτα και τα προνόμια των Εβραίων. Αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου είναι ότι, κάθε φορά που ο ελληνικός λαός θ' αντιδρά στις μεθοδεύσεις των ιμπεριαλιστών, οι μετανάστες �ακόμα και οι πιο φτωχοί� θα ευθυγραμμίζονται με τους "προστάτες" τους και με τη μαζικότητά τους θ' ακυρώνουν την αντιδραστικότητα του λαού. Ας τολμήσει ο ελληνικός λαός να δώσει την εξουσία σε κάποιον πλην του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και θα βρεθεί προ εκπλήξεων.
Έγκλημα 6ον
Διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία και καταχράστηκαν τα χρήματα του ελληνικού λαού. Σε λίγο καιρό αυτός ο λαός, που κατέθεσε τους κόπους μιας ζωής για ν' αποκτήσει το δικαίωμα της ιδιόκτητης σύνταξης, θα σέρνεται στα δημόσια ταμεία για δημόσιες συντάξεις. Πώς θ' αντιδράσει αυτός ο λαός, όταν αυτές οι συντάξεις θα είναι αποτέλεσμα της χρηματοδότησης των ταμείων από τους Δυτικούς; Τα δικά του χρήματα έγιναν σπίτια στις "Εκάλες", καταθέσεις στην Ελβετία και κότερα. Από τη στιγμή που αυτά τα χρήματα χάθηκαν, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι θα βρίσκονται στο έλεος αυτών που τους συντηρούν. Όταν το αποδεχθούν αυτό, θα γίνουν όμηροι των Δυτικών, που θα τους συντηρούν με τα "ψίχουλα" της αποικιοκρατίας. Αυτά τα "ψίχουλα" δεν είναι προϊόντα της μεγαλοψυχίας των Δυτικών. Είναι το αντίστοιχο με τα κασόνια ουίσκι που έδωσαν οι αποικιοκράτες στους Ινδιάνους, προκειμένου να πάρουν με νομιμοφανή τρόπο τη γη τους.
Έγκλημα 7ον
Έβαλαν τον ελληνικό λαό στο "σφαγείο" του Χρηματιστηρίου και του άρπαξαν τις αποταμιεύσεις. Επέτρεψαν στο ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα να του "πουλάει" ψέματα και να τον παρασύρει στον δανεισμό. Να του "πουλάει" όνειρα και να τον οδηγεί στην άσκοπη υπερ*κατανάλωση. Γιατί; Για να εξανεμίσουν τα αποθέματά του και να τον "χρεώσουν" στις τράπεζες. Αυτό ήταν το ζητούμενο. Γιατί; Για δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν για να μπορέσουν ν' αρπάξουν σχεδόν τζάμπα μεγάλο μέρος του ελληνικού κεφαλαίου από τους υπερχρεωμένους ιδιοκτήτες του. Ο δεύτερος ήταν για να τον υποτάξουν στη θέλησή τους, ώστε να μην αντιδρά στις μεθοδεύσεις τους. Ο υπερχρεωμένος ελληνικός λαός χωρίς τις αποταμιεύσεις του είναι ευάλωτος στις πιέσεις και τους εκβιασμούς αυτών που μοιράζουν τα κάθε είδους επιδόματα. Αν αυτό συνδυαστεί με τα άδεια ασφαλιστικά ταμεία, τα πράγματα γίνονται τραγικά. Ο φτωχός πλέον ελληνικός λαός, βλέποντας άδεια αυτά τα ασφαλιστικά ταμεία, εύκολα θα "σέρνεται" από αυτούς που θα του υπόσχονται αυτά τα επιδόματα και άρα επιβίωση. Τα επιδόματα, που απλά είναι κάποια "ψίχουλα" από τη μεγάλη ληστεία του ελληνικού λαού.
Ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ' ό,τι φαντάζεται. Η χώρα βρίσκεται υπό ξένη κατοχή και κανείς δεν αντιδρά, γιατί τον έχουν "υπνωτίσει" με τα άθλια ΜΜΕ και την ελεγχόμενη ενημέρωση. Έχει απολέσει το κεφάλαιό της, έχει καταστραφεί η παραγωγή της και έχει λεηλατηθεί ο πλούτος του λαού της. Αυτό είναι μια καταστροφή που το μέγεθός της μόνον με πολεμική ήττα μπορεί να συγκριθεί. Σ' αυτό το επίπεδο καταστροφής όμως δεν υπάρχει δικαιολογία. Δεν υπάρχει άγνοια. Όταν ως κυβέρνηση παραδίδεις το κράτος και την περιουσία του σε ξένους, υπάρχει προδοσία. Οι προδότες όμως δεν έχουν ποτέ καλό τέλος. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι όσοι συμμετείχαν σ' αυτήν την αθλιότητα. Πρέπει να το γνωρίζουν οι Έλληνες προδότες.
Πρέπει να γνωρίζουν ότι σ' αυτόν τον κόσμο μερικά πράγματα ποτέ δεν αλλάζουν. Δεν αλλάζει ο άνθρωπος και ούτε εξαλείφονται τα άγρια ένστικτα της κοινωνίας του. ’λλωστε δεν πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που μια ολόκληρη κυβέρνηση καταδικάστηκε σε θάνατο εξαιτίας της προδοσίας. Όλα αυτά θα πρέπει να τα έχουν υπόψη τους αυτοί οι οποίοι μας κυβερνάνε και που σήμερα νομίζουν ότι είναι ασφαλείς στην "αγκαλιά" των ξένων αφεντικών τους. Ας θυμηθούν την περίπτωση Γούναρη και ας την συγκρίνουν με τη δική τους. Ας αναλογιστούν τις δικές τους ευθύνες για τη σημερινή αθλιότητα. Σ' αυτόν τον κόσμο μερικά πράγματα ήταν κι εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα. Κινδυνεύεις, όταν ξεπουλάς σε ξένους τους γίγαντες ΟΤΕ και ΔΕΗ, μόνον και μόνον για να προσφέρεις αύξηση στον εαυτό σου και στους "κολλητούς" σου. Κινδυνεύεις, όταν "πριονίζεις" τα οικονομικά θεμέλια της εθνικής μας ύπαρξης, μόνον και μόνον για να "ψευτογεμίσεις" τα δημόσια ταμεία και να παρουσιάσεις "έργο" που δικαιολογεί "μπόνους".
Μαζί μ' αυτούς ας προβληματιστούν και οι Εβραίοι της Ελλάδας. Τα παράσιτα, που σε λίγο καιρό θα έρθουν αντιμέτωπα με την κατάσταση την οποία οι ίδιοι δημιούργησαν. Δεν τους αρκούσε που, καταστρατηγώντας κάθε έννοια ισότητας, ζούσαν ως προνομιακή μειονότητα μέσα στη χώρα. Θέλησαν ν' αρπάξουν ό,τι μπορούν και να την παραδώσουν στα θηρία του ιμπεριαλισμού.
Έπαιξαν παιχνίδι μεγάλου ρίσκου και σύντομα θα το πληρώσουν. Όταν θα καταλάβει ο ελληνικός λαός τι έχει γίνει, πολλοί απ' αυτούς θ' αρχίσουν να μελετάνε τα δρομολόγια των αεροπλάνων και των πλοίων, προκειμένου να εγκαταλείψουν τη χώρα. Εδώ είναι "Ελλάντα" δεν είναι Παλαιστίνη. Αυτός βέβαια ο φόβος των τοπικών Εβραίων είναι το δεδομένο που δικαιολογεί τη μεγάλη "αγωνία" της Μοσάντ ν' αναλάβει μέρος της ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων. Βιάζονται οι Εβραίοι να φέρουν ανθρώπους τους στην Ελλάδα για το "καλό" του ελληνικού λαού και βέβαια των ολυμπιακών αγώνων. Βιάζονται οι Εβραίοι να "προστατεύσουν" τον λαό και τις εκφάνσεις του, τον οποίο μισούν όσο τίποτε άλλο στον κόσμο. Η απορία του γράφοντος βέβαια είναι άλλη. Την επομένη της λήξης αυτών των αγώνων αυτό το κακό "συναπάντημα" θα εγκαταλείψει τη χώρα ή έχει και άλλες υποθέσεις προς διευθέτηση και οι οποίες θα δικαιολογήσουν την παράταση της παραμονής τους;
Το θέμα είναι ότι όλα αυτά είναι ημίμετρα. Ό,τι και να κάνουν χαμένοι είναι. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο τα μηνύματα που λαμβάνουν είναι αποκαρδιωτικά. Τους μισούν πάρα πολλοί για πάρα πολλούς λόγους. Τα "καύσιμα" από την πολυδάπανη εκμετάλ*λευση του "ολοκαυτώματος" είναι θέμα χρόνου να τελειώσουν. Αυτοί, που εδώ και αιώνες κλέβουν τους πάντες "κλαίγοντας", σύντομα θα κληθούν να δώσουν εκ νέου εξηγήσεις. Ο "κοσμοπολίτης" και νομπελίστας Κίσινγκερ ήδη βλέπει τον κόσμο μέσα από τα παράθυρα του σπιτιού του. Ο επίσης "κοσμοπολίτης" και "αντιτρομοκράτης" Σαρόν μετά τη λήξη της θητείας του θ' αποκλειστεί δια παντός στο Ισραήλ. Τους ψάχνουν πολλοί και τους ψάχνουν μανιωδώς. Η βλακώδης Νέα Τάξη Πραγμάτων καταρρέει παγκοσμίως και θα έπρεπε οι έμπειροι Εβραίοι να το έχουν καταλάβει εγκαίρως. Επένδυσαν σε λάθος "άλογο" και σύντομα θα κληθούν να πληρώσουν στο "ταμείο". Εκεί, όπου τα "κλάματα" των χαμένων πιο πολύ διασκεδάζουν παρά στεναχωρούν. Έγινε κατανοητός ο γράφων; Το κατάλαβαν τα "παιδιά" για να πουν τα νέα στον πατέρα;Παναγιώτης Τραϊανού
Δημιουργός της θεωρίας του "Υδροχόου"
1
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 21:54, 15-04-11:

#2
Παράρτημα 1ο

O μηχανικός Ζίγκμουντ Μινέικο Μια αληθινή Γιαννιώτικη ιστορία με Παπανδρεϊκό άρωμα

Μετά την καταστολή της Πολωνικής επανάστασης κατά των τσάρων, ο Εβραίος συνεπαναστάτης Ζίγκμουντ Μινέϊκο εγκαταστάθηκε στα Ιωάννινα αφού κατόρθωσε να δραπετεύσει από τις φυλακές της Σιβηρίας στις οποίες είχε εγκλεισθεί καταδικασμένος σε 12ετη κάθειρξη.
Πριν όμως, είχε προλάβει να τελειώσει την στρατιωτική σχολή της Γαλλίας και να εργασθεί ως Μηχανικός στην Βουλγαρία, όπου και παντρεύτηκε μια εβραία της Βουλγαρίας. Μαζί απόκτησαν μια κόρη, την Σοφία Μινέϊκο που αργότερα γνωρίστηκε με τον Γεώργιο Παπανδρέου.


Καρπός του έρωτα τους ο Ανδρέας Παπανδρέου πατέρας του Γιωργάκη.


Τι έκανε όμως ο Ζίγκμουντ Μινέϊκο προπάπους του Γιωργάκη στα Γιάννενα;
Πολέμησε στο πλευρό του Τούρκικου Στρατού, ως συνεργάτης του Γερμανού αρχιμηχανικού Φον ντερ Γκόλτς.
Ο Ζίγκμουντ Μινέϊκο ένας πανέξυπνος και χαρισματικός άνθρωπος, με την διπλή ιδιότητα του Μηχανικού και του Στρατιωτικού, ήταν από τους βασικούς συντελεστές των περίφημων οχυρωματικών έργων του Μπιζανίου που σκοπό είχαν την... προστασία της τουρκικής κατοχής στα Γιάννενα από τον Ελληνικό Στρατό. Ο Στρατός μας τελικά, απελευθέρωσε τα Γιάννενα έστω και με την καθυστέρηση την οποία προκάλεσαν τα οχυρωματικά έργα του Μπιζανίου που έγιναν τάφος ηρωϊκός για πολλούς Έλληνες πολεμιστές.
Ένας τάφος, που άνοιξε με τα ίδια του τα χέρια ο προπάππους του Γιωργάκη Παπανδρέου.


Όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα που δεν γνωρίζουν σήμερα οι Έλληνες, μπορεί να σημαίνουν πολλά, μπορεί και ελάχιστα για τον καθέναν ξεχωριστά, μπορεί όμως και τίποτα.
Αλλά όμως όλοι πρέπει να ξέρουν... Κι αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει!

(Στην φωτογραφία η Σοφία Μινέϊκο και ο Γεώργιος Παπαναδρέου)

ΠΗΓΗ http://deltio11.blogspot.com/2010/07/o.html


Υ.Γ. δείτε ακόμα μια απόδειξη επί του θέματος κάνοντας κλικ ΕΔΩ (Ζίγκμουντ Μινέικο στο Δημαρχείο Ιωαννίνων - update 09-02-2001)

₪₪₪₪₪ ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

parafernalia (Νίκος)

Επιφανές Μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,394 μηνύματα.

O parafernalia έγραψε: στις 23:24, 15-04-11:

#3
Δεν γεννήθηκα οποδός του Μαρξ. Ούτε έχω διαβάσει το Κεφάλαιο, οι γνώσεις μου είναι εκλαϊκευμένα ξεράσματα σοφίας από αυτόνομους μελετητές του έργου του. Παραδέχομαι όμως ένα πράγμα: Οι θεμελιώδης αρχές του δικαιώθηκαν, δικαιώνονται και θα δικαιώνονται ες αεί. Είναι η μόνη επιστημονική θεωρία που ερμηνεύει με ζηλευτή ακρίβεια το σύστημα που ζούμε.

Αυτή η θεωρία έχει ελλείψεις, όχι επειδή ο Μαρξ έκανε απαραίτητα κάποιο λάθος αλλά επειδή στον καιρό του δεν υπήρχαν έντονα αντίστοιχα φαινόμενα για να ασχοληθεί.

Αυτές τις ελλείψεις θα τις καλύψουμε με συγκροτημένες ιδέες που περιγράφουν "ολιστικά" την πραγματικότητα ή θα τις γεμίσουμε με...

...σκατά;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 03:28, 16-04-11:

#4
Άντε πάλι με τις υπερβολές ... φυσικά και δεν διάβασα ολόκληρο το άρθρο, γιατί να διαβάσω ένα άρθρο που ξεκινάει με "Ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είναι ο Εβραίος Ανδρέας Παπανδρέου.". Είναι χαζό να κρίνουμε με βάση τον γεωγραφικό τόπο γέννησης, δεν θα ηθικολογήσω για το πόσο χαζό είναι ο (γεωγραφικός) ρατσισμός/προκατάληψη.

Θέλω να σταθώ μόνο σε δυο "εγκλήματα" που πρόλαβα να διαβάσω καθώς έκανα scroll. Καταρχάς στο θέμα των ασφαλιστικών ταμείων. Εξορισμού τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να μετατρέπουν ένα αξιόλογο μέρος των εισφορών σε χρηματικές "αξίες" (εννοώ μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια και παράγωγα). Αλλιώς δεν αρκούν τα χρήματα ούτε να καλύψουν τις συντάξεις και αυτό λόγο του πληθωρισμού. Μπορεί στις μέρες ο πληθωρισμός να είναι μόλις 2-5%, αλλά σκεφτείτε τι σημαίνει 2% για 20χρόνια και για πόσα 100.000€. Και συγκεκριμένα αν κάποιος έχει στην άκρη 100.000€ για 20 χρόνια και η χώρα του κάθε χρόνο έχει 2% πληθωρισμό, τότε είναι κατά 32% φτωχότερος, αφού κάτι πότε τότε κόστιζε 68.000 και η αξία του δεν αλλάζει λόγο παλαιότητας, μετά από 20 χρόνια θα κοστίζει 100.000. Αν συμπεριλάβω και τα την ιατρική περίθαλψη τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.

Και ναι μπορεί πολλά χρήματα ελληνικών έχουν επενδυθεί σε ξένα χρηματιστήρια. Βασικά το υποθέτω, φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κανένας περιοριστικός εθνικιστικός νόμος που απαγορεύει την επένδυση σε ξένα χρηματιστήρια γιατί είναι υπερβολικά χαζό αυτό, ειδικά αυτή την περίοδο που το ελληνικό χρηματιστήριο δεν ενδείκνυται για χαμηλού ρίσκου επενδύσεων.

Όσο για το αεροδρόμιο, πράγματι το αεροδρόμιο της Αθήνας ανήκει κατά 40% στην Hochtief (στο κράτος ανήκει το 55%). Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει κάτι, αφού πολλά αεροδρόμια συμβαίνει κάτι ανάλογο. Και προσωπικά αν το κράτος για "αεροπύλη" έχει μόνο πολιτικά αεροδρόμια τις δύσκολες στιγμές, με τρομάζει ιδιαίτερα. Και προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει διευθυντής στην Hochtief που αν η Μέρκελ, και η κάθε Μέρκελ, του ζητήσει να "κλείσει" το αεροδρόμιο σαν μέτρο πίεσης θα το κάνει. Καταρχάς η εταιρία είναι στο χρηματιστήριο, νομίζετε ότι οι άνθρωποι των χρηματιστηρίων ενδιαφέρονται για τους πολιτικούς; Εκεί δυο πράγματα μετρούν. Η τιμή της μετοχής και το μέρισμα. Νομίζετε ότι κάποιος επενδυτής θα πει, δεν πειράζει που η εταιρία έκλεισε το αεροδρόμιο, είναι ένα μέτρο πίεσης έτσι ώστε η Ελλάδα να αποδεχτεί π.χ. το μνημόνιο; Ίσα ίσα που τον επενδυτή δεν το συμφέρει καθόλου αυτό, αφού θα κέρδιζε περισσότερα αν δάνειζε ο ίδιος (μέσα από το ομόλογα) την Ελλάδα.

Δεν θέλω όμως σε καμία περίπτωση να πω ότι το ΠΑΣΟΚ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν λάθη, το αντίθετο μάλιστα. Απλά το συγκεκριμένο άρθρο κοιτάει προς την λάθος κατεύθυνση.
3
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 03:58, 16-04-11:

#5
Αρχική Δημοσίευση από parafernalia
Οι θεμελιώδης αρχές του δικαιώθηκαν, δικαιώνονται και θα δικαιώνονται ες αεί. Είναι η μόνη επιστημονική θεωρία που ερμηνεύει με ζηλευτή ακρίβεια το σύστημα που ζούμε.
Εμένα με ρώτησες;

Και δεν εννοώ σαν γνώστη οικονομικών αλλά σαν άνθρωπο. Αναφέρεσαι σε ένα σύστημα που αφορά όχι μόνο εσένα αλλά και τουλάχιστον όλους τους υπόλοιπους που ζουν αυτή την χώρα. Εγώ π.χ. μπορεί να θέλω ένα σπίτι με εσωτερική πισινά (από τους μεγαλύτερους πόθους μου) και να οδηγώ μια Porsche Boxster (βασικά δεν με ενδιαφέρουν τα αυτοκίνητα αλλά δεν σκέφτηκα κάποιο άλλο παράδειγμα). Οι επιθυμίες μου δεν παραβιάζουν κανένα ποινικό ή άλλο κώδικα.

Αυτή είναι η διαφορά του καπιταλισμού και με τον κομμουνισμός, ο πρώτος σου επιτρέπει να κάνεις ότι γουστάρεις αρκεί να μπορείς να μπορείς να το υποστηρίξεις οικονομικά ενώ παράλληλα σου δίνει την ευκαιρία να βγάζεις χρήματα με όποιον τρόπο γουστάρεις αρκεί να το κάνεις καλά. Ο κομμουνισμός από την άλλη μιλάει κάτι συγκεκριμένο.

Και σε ρωτάω ειλικρινά, γιατί να επιλέξουμε το "δικό σου" σύστημα και όχι το "δικό μου" που αποδέχεται και τους δυο τύπους ανθρώπων;

Θα σου θέσω έναν ακόμη "απλοϊκό" προβληματισμό. Ένας ιατρός μπορεί να πιστεύει ότι η δουλεία ότι όχι μόνο είναι πιο σημαντική από αυτή του οικοδόμο αλλά και πιο δύσκολή και πιο ψυχοφθόρα. Ο οικοδόμος από την άλλη μπορεί να πιστεύει το αντίστροφος ανάλογο. Ποίος θα λύσει αυτή η διαφωνία και γιατί η ιδέα της ελευθερίας αγοράς δεν λύνει μια χαρά την διαφωνία αυτή; (Εννοώ ότι καθένας μπορεί να ζητάει ότι αμοιβή θέλει και αν πιάσει ... έπιασε)
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

parafernalia (Νίκος)

Επιφανές Μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,394 μηνύματα.

O parafernalia έγραψε: στις 10:39, 16-04-11:

#6
Όχι!

Αρχική Δημοσίευση από Johnny Cash
Και δεν εννοώ σαν γνώστη οικονομικών αλλά σαν άνθρωπο. Αναφέρεσαι σε ένα σύστημα που αφορά όχι μόνο εσένα αλλά και τουλάχιστον όλους τους υπόλοιπους που ζουν αυτή την χώρα. Εγώ π.χ. μπορεί να θέλω ένα σπίτι με εσωτερική πισινά (από τους μεγαλύτερους πόθους μου) και να οδηγώ μια Porsche Boxster (βασικά δεν με ενδιαφέρουν τα αυτοκίνητα αλλά δεν σκέφτηκα κάποιο άλλο παράδειγμα). Οι επιθυμίες μου δεν παραβιάζουν κανένα ποινικό ή άλλο κώδικα.
Αν και απ' ότι καταλαβαίνω δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να σου απαντήσει - μάλλον ένας ψυχολόγος ή "σουρεάλ ποιητής" σου ταιριάζει - θα έλεγα για αρχή ότι δεν αναφέρομαι σε κανένα σύστημα. Το Μανιφέστο του Κομμουνισμού διαφέρει σε χαρακτήρα από το "Κεφάλαιο". Ισχυρίστηκα ότι τις θεμελειώδης αρχές της Οικονομικής θεωρίας του Μαρξ δεν μπορεί να τις καταρρίψει κανείς. Από κει και πέρα υπάρχουν πολλά που μπορούμε να συζητήσουμε.

Ένα μόνο πράγμα: Αν τα 6,5 δις ανθρώπων που ζουν σ' αυτόν τον πλανήτη είχαν "ευσεβείς" πόθους σαν τους δικούς σου, πόσες Γαίες θα χρειαζόμασταν; Εκτός αν θεωρείς ότι ΕΣΥ είσαι η ΕΛΙΤ, το κάτι διαφορετικό και δικαιούσαι ξεχωριστή μεταχείριση.

Αρχική Δημοσίευση από Johnny Cash
Αυτή είναι η διαφορά του καπιταλισμού και με τον κομμουνισμός, ο πρώτος σου επιτρέπει να κάνεις ότι γουστάρεις αρκεί να μπορείς να μπορείς να το υποστηρίξεις οικονομικά ενώ παράλληλα σου δίνει την ευκαιρία να βγάζεις χρήματα με όποιον τρόπο γουστάρεις αρκεί να το κάνεις καλά. Ο κομμουνισμός από την άλλη μιλάει κάτι συγκεκριμένο.
Τα καλά χρόνια του καπιταλισμού με το "Αμέρικαν Ντριμ", έχουν παρέλθει προ πολλού. Τώρα φάτε σκύλοι....μύδια! Δεν ξέρω αν ο κομμουνισμός είναι η λύση ή μια τεχνοκρατία τύπου Zeitgeist , η ουσία είναι πως με καπιταλισμό στο τιμόνι η ανθρωπότητα δεν προχωρεί.

Αρχική Δημοσίευση από Johnny Cash
Και σε ρωτάω ειλικρινά, γιατί να επιλέξουμε το "δικό σου" σύστημα και όχι το "δικό μου" που αποδέχεται και τους δυο τύπους ανθρώπων;

Θα σου θέσω έναν ακόμη "απλοϊκό" προβληματισμό. Ένας ιατρός μπορεί να πιστεύει ότι η δουλεία ότι όχι μόνο είναι πιο σημαντική από αυτή του οικοδόμο αλλά και πιο δύσκολή και πιο ψυχοφθόρα. Ο οικοδόμος από την άλλη μπορεί να πιστεύει το αντίστροφος ανάλογο. Ποίος θα λύσει αυτή η διαφωνία και γιατί η ιδέα της ελευθερίας αγοράς δεν λύνει μια χαρά την διαφωνία αυτή; (Εννοώ ότι καθένας μπορεί να ζητάει ότι αμοιβή θέλει και αν πιάσει ... έπιασε)
Αν ο καθένας ζητάει ότι αμοιβή θέλει και δεν την παίρνει, τι θα κάνει; Θα πάρει φακελάκι, θα κλέψει στο ζύγι, θα καταπατήσει κτήματα, θα εκδόσει γρηγορόσημο, όλα αυτά γιατί; Για ένα "κωλόσπιτο" (όπως είπε και ο Αντρίκος ) με εσωτερική πισίνα! Είναι οι άνθρωποι κακοί και άπληστοι; Όχι βέβαια....είναι το σύστημα που δημιουργεί τις στρεβλώσεις.

Το κεφάλαιο είναι συσσωρευτικό (άλλοι το λένε και "άπληστο"). Αν εσένα ο μπαμπάκας σου είχε στήσει μια καλή μπίσνα και στην κληροδότησε τότε έχεις ένα λόγο παραπάνω να "πιάσεις" από αυτόν που ξεκινάει τώρα από το μηδέν. Μόλις τα πιάσεις, σου γεννιούνται αυτόματα παραπάνω ανάγκες. Θα φορέσεις γυαλικό φιρμάτο, θα αγοράσεις το νέο i-PAD, θα κάνεις σπα και χαλάουα, θα αφαιρέσεις ελιές , θα κάνεις εξτρίμ σπορτς και τόσα άλλα καταναλωτικά "καλούδια". Θα σταματήσεις μόνο όταν η ΓΗ βαρέσει διάλυση!

Όλοι όμως οι άνθρωποι έχουμε κάποιες αντικειμενικές ανάγκες να καλύψουμε. Χρειαζόμαστε, αέρα, νερό, τροφή, στέγη, ασφάλεια, πρόνοια. Ο κοινωνικός δαρβινισμός που προτείνεις - βγείτε στη ζούγκλα και όποιος πιάσει έπιασε - δεν εξασφαλίζει τίποτα από αυτά.
5
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

marina289 (μαρινα)

Διάσημο Μέλος

H μαρινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών . Έχει γράψει 675 μηνύματα.

H marina289 . έγραψε: στις 11:10, 16-04-11:

#7
Ψυχοθεραπευτούλη μου....
Το να αναλώνεσαι για να... ¨υμνήσεις¨ τα μελανά σημεία ( ; ) κάποιου, σε ποστ μισού μέτρου είναι ¨love to hate¨... (σου εφιστώ την προσοχή... )
Μήπως το ποστ μας προτείνει - Πάσχα έρχεται- αντί για κόκκινα , να τσουγκρίσουμε χρυσά αυγά;;;;
Οκ, καλή η αντίδραση, αλλά με έλλειψη δράσης,θεωρώ ότι είναι απλά ταχύτητα όπισθεν...
Και όπως έχουμε ξαναπεί, η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράμα...
Σημειωτέον, αγιογραφία του Παπανδρεου, ή του Καραμανλή, ή του εκάστοτε, δεν έχω διάθεση να διαβάσω ή να κάνω αντίστοιχα, αλλά και αυτό είναι το άλλο άκρο...
Τουτέστιν, μπήκα στην διαδικασία να διαβάσω ένα κείμενο που βρίθει φανατισμού, δογματικότητας, με παντού και σε όλα τα σημεία έντονα αρνητικό πρόσημο και προσανατολισμό , βρίσκοντάς το στην αρχή catαστροφολογικό, και μετά απλά χιουμοριστικό... αναζήτησα ,δεν σου κρύβω, μία πρόταση, μία τοποθέτηση, μία θέση.... Μπάάά.... θέση γιοκ, only αντίθεση!
Catα καιρούς ακούγονται διάφορα περί πολιτικών και μασονισμού, και ένα σωρό... Δεν στέκομαι εκεί να σου πω την αλήθεια...
Τες παν, μην σε αποπάρω που μπήκες στον κόπο να βάλεις ολόκληρο αγκωνάρι....
Καλό ήταν!
Απλά, όσο διάβαζα έτρεμα πού θα catέληγε... Κρέμασμα και λιθοβολισμό στην πλατεία ομονοίας;;; Δέσιμο σε εξάτμιση αυτοκινήτου και σύρσιμο στο κέντρο;;; Βοϊδό@@@@@; Ευτυχώς, τίποτα απ'αυτά δεν διάβασα και έτσι μπορώ να πιω ήρεμη το γάλα μου...
Καλημέ!
3
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 12:46, 16-04-11:

#8
Αρχική Δημοσίευση από parafernalia
...Ούτε έχω διαβάσει το Κεφάλαιο, οι γνώσεις μου είναι εκλαϊκευμένα ξεράσματα σοφίας από αυτόνομους μελετητές του έργου του. Παραδέχομαι όμως ένα πράγμα: Οι θεμελιώδης αρχές του δικαιώθηκαν, δικαιώνονται και θα δικαιώνονται ες αεί. Είναι η μόνη επιστημονική θεωρία που ερμηνεύει με ζηλευτή ακρίβεια το σύστημα που ζούμε.

Αυτή η θεωρία έχει ελλείψεις, όχι επειδή ο Μαρξ έκανε απαραίτητα κάποιο λάθος αλλά επειδή στον καιρό του δεν υπήρχαν έντονα αντίστοιχα φαινόμενα για να ασχοληθεί.

Αυτές τις ελλείψεις θα τις καλύψουμε με συγκροτημένες ιδέες που περιγράφουν "ολιστικά" την πραγματικότητα ή θα τις γεμίσουμε με...

...σκατά;
Επειδή συνέβει να έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα κείμενα του Κάρολου, αλλά και όχι μόνο, σήμερα θα μπορούσα να ισχυριστώ, ότι πάνω στο ζήτημα της αλλοτρίωσης του ανθρώπινου προσώπου( όπως πχ έκανε ο Κορνήλιος Καστοριάδης!) δεν πρόλαβε(; ) να πει, όσα πολλά και μάλλον εξαντλητικά είπε για τη γενική χειραφέτηση του ανθρώπινου προσώπου(βλ. ειδικότερα στη Γερμανική ιδεολογία και στο Ζήτημα των Εβραίων! ).
Προφανώς και δε συμμερίζομαι το αναρτημένο εισαγωγικό κείμενο του παρόντος θέματος, καθότι βασικά είναι αφοριστικό, στη βάση όμως πραγματικών ιστορικών δεδομένων. Πήρα όμως την πρωτοβουλία να το αναρτήσω, μπας και συμβάλλω ολίγον τι στον ερεθισμό πνευμάτων, επειδή, ίσως εντελώς υποκειμενικά είν' αλήθεια, ώρες-ώρες συμβιώνω την κοινωνική μας πραγματικότητα, ως καντηλανάφτης σ' εγκατελειμένο νεκροταφείο που βρίθει από μεσοαστική πολυτέλεια!

@ Μαρίνα 289:Ψυχοθεραπευτούλη μου....
Το να αναλώνεσαι για να... ¨υμνήσεις¨ τα μελανά σημεία ( ; ) κάποιου, σε ποστ μισού μέτρου είναι ¨love to hate¨... (σου εφιστώ την προσοχή... )
Μαρινάκι μου, σ' ευχαριστώ για την επισήμανση, αλλά πίστεψε με, δεν αναλώνω εν προκειμένω ούτε μία παρονυχίδα μου: έτσι κι αλλιώς, απο την ιστορική μου παιδεία και τις πολιτικές διακρίσεις μου, μόνο γκρι χρώματα προκύπτουν για τη συνεισφορά της οικογένειας Παπανδρέου, στην εξέλιξη της χώρας μας!
4
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

D_G (Δημήτρης)

Διακεκριμένο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,618 μηνύματα.

O D_G έγραψε: στις 14:30, 16-04-11:

#9
Δεν το διάβασα όλο γιατί είναι μεγάλο, αλλά κι εμένα δεν μου αρέσουν οι υπερβολές.

Επίσης δεν μου αρέσουν τα ρατσιστικά "Εβραίος", Αμερικάνος" κλπ.
Όπως και δεν ξέρω την καταγωγή του καθενός και δεν νομίζω ότι με ενδιαφέρει.

Εμένα με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι και οι πολιτικές.

Το μεγάλο κεφάλαιο που κυβερνά δεν έχει πατρίδα, ή αν θέλετε, έχει για πατρίδα και θεό του την άγρια εκμετάλλευση των αδυνάτων, είτε είναι μεμονωμένοι άνθρωποι (σε ένα εργοστάσιο π.χ.) είτε είναι λαοί και χώρες.

Σίγουρα υπάρχουν καλοί και κακοί Εβραίοι, Αμερικάνοι, Έλληνες. Δεν μου αρέσουν οι διαχωρισμοί στην καταγωγή του καθενός.

Αυτή την στιγμή υπάρχει ολομέτωπη επίθεση από το μονοπωλιακό κεφάλαιο, και μάλιστα γίνεται από ένα κόμμα που υποτίθεται ότι το στήριξε και το ανέδειξε στην εξουσία η λαϊκή βάση, νομίζοντας ότι θα ακολουθούσε μία πιο κοινωνική πολιτική και όχι αυτή που ζούμε σήμερα.
Το ποια είναι η καταγωγή του καθενός δεν νομίζω ότι με απασχολεί αν βλέπω ότι φτωχαίνω κάθε μέρα και περισσότερο.

Προσωπικά βρίσκω πολύ φανατικά τέτοια άρθρα, και ας μην διάβασα ούτε το μισό λόγω μεγάλης έκτασης.
4
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Πατρεύς (Πέτρος)

Επιφανές Μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 2,714 μηνύματα.

O Πατρεύς με φόβο και πάθος έγραψε: στις 14:43, 16-04-11:

#10
-Πάντως δεν πρέπει να παραβλέψουμε το ρόλο που έχουν παίξει σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες οι Εβραίοι ιδίως τον 19ο αιώνα αλλά και τον 20ο αιώνα: Βαφτίζονταν Χριστιανοί χωρίς να πιστεύουν προκειμένου να ανέλθουν στα κρατικά αξιώματα κι ύστερα κατέστρεφαν εκ των έσω τα κράτη αυτά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η οικογένεια του Λένιν κλπ. Αυτό νομίζω πρέπει να το κρατήσουμε...
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 19:19, 16-04-11:

#11
Αρχική Δημοσίευση από Πατρεύς
-Πάντως δεν πρέπει να παραβλέψουμε το ρόλο που έχουν παίξει σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες οι Εβραίοι ιδίως τον 19ο αιώνα αλλά και τον 20ο αιώνα: Βαφτίζονταν Χριστιανοί χωρίς να πιστεύουν προκειμένου να ανέλθουν στα κρατικά αξιώματα κι ύστερα κατέστρεφαν εκ των έσω τα κράτη αυτά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η οικογένεια του Λένιν κλπ. Αυτό νομίζω πρέπει να το κρατήσουμε...
... μ' άρεσε το "χαρακτηριστικό"!
1
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 22:47, 18-04-11:

#12
Όλοι όμως οι άνθρωποι έχουμε κάποιες αντικειμενικές ανάγκες να καλύψουμε. Χρειαζόμαστε, αέρα, νερό, τροφή, στέγη, ασφάλεια, πρόνοια. Ο κοινωνικός δαρβινισμός που προτείνεις - βγείτε στη ζούγκλα και όποιος πιάσει έπιασε - δεν εξασφαλίζει τίποτα από αυτά.
Πότε όμως ενδιαφερθήκαμε σαν έθνος να εκλέξουμε την κατάλληλη κυβέρνηση που θα μας προσφέρει αυτά. Πριν λίγο καιρό έπεσα σε άρθρο όπου ισχυριζόταν ότι ένας Φιλανδός ή Νορβηγός (σορρύ αλλά δεν συγκράτησα την χώρα) ότι το κράτος λειτουργεί με τέτοιον τρόπο και παρέχει τις κατάλληλες υπηρεσίες στην κατάλληλη ποιότητα (π.χ. παιδεία) που ο κάθε πωλητής που γεννιέται έχει "εξασφαλισμένη" ένα πολύ καλό επίπεδο ζωής και η δικιά τους αντίστοιχη γενιά των 590€, έχει κάπου τριπλάσιο και τετραπλάσιο μισθό. Βέβαια αυτή η πολυτέλεια τους στοιχίζει και το υψηλότερο ποσοστό φορολογικού συντελεστή στην Δύση. Όμως αυτή είναι η ισορροπία της κοινωνίας αυτής.

Εμείς σαν κοινωνία πότε κάναμε ανάλογη προσπάθεια; Και αυτό που εννοώ ότι από την στιγμή που μπορούσα να κατανοήσω την συμπεριφορά του Έλληνα, είναι ξεκάθαρο ότι λειτουργούσαμε ηλίθια και μόνο για την ατομική μας πάρτι. Καταρχάς βρίζουμε τον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ, αλλά ρε πούστη μου συνεχίζουμε σαν πρεζάκια να βλέπουμε ειδήσεις από τις συγκεκριμένες πηγές. Αν λοιπόν τα ΜΜΕ τα έχουν κάνει πλακάκια με την πολιτική και εμείς απλά είμαστε μαριονέτες γιατί συνεχίζουμε να τους δίνουμε σημασία; Πότε θα καταλάβουμε ότι μας κάνει να φαινόμασταν ηλίθιοι από την μία να τους βρίζουμε και από την άλλη να ζητάμε την "συντροφιά" τους; Προσωπικά αν μου ζητούσαν να αυξήσω την τηλεθεαμοτικότητα ενός καναλιού, ακριβώς το ίδιο σύστημα θα έπαιζα και θα προσπαθούσα να κλείσω συμβόλαια με τα γνωστά hits της δημοσιογραφίας και ειλικρινά όσο και να ηθικολογήσω δεν μπορώ να σκεφτώ για πιο λόγο θα έπρεπε να ήμουν εγώ ο super hero που θα γκρέμιζε το κατεστημένο αφού και οι δυο πλευρές το αποδέχονται. Μην περιμένουμε κάποιον super hero ή κάποιον Deus Ex Machina όταν οι ίδιοι δεν είμαστε ήρωες με την δικιά μας ζωή, όταν δεν φτύνουμε ότι μας χαλάει και όταν δεν κυνηγάμε ότι μας αξίζει. Εγώ γουστάρω υπερβολικά την ζωή μου, γιατί να νοιαστώ για την δική σου; Να νιώσω αλτρουιστής; Sorry αλλά μαλάκας θα ένιωθα και αυτό επειδή πότε δεν σε είδα να κάνεις κάτι να αλλάξεις την ζωή σου παρά μόνο τώρα που κόμπος έφτασε στο χτένι.

Να πω την αλήθεια, την ευθύνη δεν την ρίχνω στα ΜΜΕ. Όχι επειδή πιστεύω ότι το φαινόμενο παραπληροφόρησης και του αναπροσανατολισμού των ΜΜΕ δεν έπαιξαν τον ρόλο τους, αλλά το παιχνίδι τους παιζόταν μπροστά στα μάτια μας. Μπορούσαμε να τους αντιληφθούμε. Οι πολιτικοί πότε δεν έκρυψαν πότε τίποτα απολύτως, αντίθετα τα είχαν όλα φάτσα φόρα γιατί ήξεραν ότι είμαστε τόσο ηλίθιοι που θα ψάξουμε την αλήθεια πίσω από τις λέξεις. Πότε δεν δώσαμε σημασία στις ίδιες τις λέξεις. Είχαν δίκαιο ... τουλάχιστον στο ότι θα ψάξουμε την αλήθεια πίσω από τις λέξεις.

Άσε με να σου πω κάποιες πληροφορίες που (μάλλον) δεν ξέρεις.
 1. Εδώ και 20 χρόνια, τα επιδόματα, οι κοινωνικές παροχές και οι αμοιβές των δημοσιών υπαλλήλων κάθε χρόνο καταλάμβαναν περίπου το 60% των δημοσιών δαπανών. Φαντάζομαι τώρα μπορείς να φανταστείς πιο είναι το μέγιστο χρηματικό πόσο που φάγανε οι πολιτικοί. Σορρυ, αλλά πιο μασημένη τροφή δεν μπορώ να σου δώσω.
 2. Όταν μειωνόταν οι δημόσιες δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ, οι μεταβλητές που ανέφερα στο πρώτο έμεναν αμετάβλητες; Μάλιστα από το 2006 που το ποσοστό των δημοσιών δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ άρχισε να σκαρφαλώνει προς το 70%, παράλληλα αυξάνονταν και τα επιδόματα, οι κοινωνικές παροχές και οι αμοιβές των δημοσιών υπαλλήλων ως ποσοστά των δημοσιών δαπανών. Και σου θέτω το εξής ερώτημα, αφού πρώτα σου εξηγήσω ότι όταν οι δαπάνες μειώνονται ποσοστό του ΑΕΠ, αυτό φανερώνει ότι το κράτος προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα. Τώρα, μπορείς να μου πεις σαν πολίτης αν σου αρέσει η ιδέα το κράτος να εξοικονομεί χρήματα περικόπτοντας τις επενδύσεις;
 3. Καμία κυβέρνηση εδώ και χρόνια (σίγουρα από το 1998 και μετά) δεν έπεσε μέσα στους προϋπολογισμούς; Και αυτό δεν το έκρυβαν κανείς, θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι παρά πολλές φορές όταν πήγαινα για τσιγάρα στο περίπτερο έβλεπα σχετικά πρωτοσέλιδα (η μόνη μου επαφή με τον έντυπο τύπο). Επίσης το ξέρεις ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση σύρεις σε οποιοδήποτε δικαστήριο θα σε "νικήσει" αφού η άγνοια του νόμου δεν αναγνωρίζεται από κανένα δικαστήριο ως ελαφρυντικό. (Ω ναι, οι προϋπολογισμοί μιας κυβέρνησης έχουν την ίδια βαρύτητα με την νομοθεσία)
 4. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2011 (Δες εδώ: Proipologismos2011.PDF) το 2010 πληρώσαμε σε τόκους 14δις. Συμφωνώ ότι πληρώνουμε εξωφρενικά πόσα σε τόκους και ένα μέρος των δανείων που συνάπτει η χώρα πάνε σε πληρωμή τόκων. Όμως αν δεις έχουμε και ένα έλλειμμα 23δις. Έστω λοιπόν ότι οι τόκοι εξαφανίζονται όποτε "εξοικονομούμαι" 14δις. Τα υπόλοιπα 10δις από που θα βρούμε; Με περικοπές; Άρα αν επιλέγαμε την πτώχευση τότε θα έπρεπε από τα επιδόματα, οι κοινωνικές παροχές και οι αμοιβές των δημοσιών υπαλλήλων να περικόψουμε 6δις. Και σε ρωτάω τώρα, έστω ότι ήταν στο χέρι σου η επιλογή ΔΝΤ ή πτώχευση. Τι θα επέλεγες
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

marina289 (μαρινα)

Διάσημο Μέλος

H μαρινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών . Έχει γράψει 675 μηνύματα.

H marina289 . έγραψε: στις 23:11, 18-04-11:

#13
Παναγιώτη, θα σου δώσω μία πρόχειρη απάντηση (-θλιβερή διαπίστωση) σε όλα τα παραπάνω , χωρίς να μπω στη διαδικασία περαιτέρω ανάλυσης, μιας και, μέσες-άκρες, συμφωνώ μαζί σου...
Ρίξε μια ματιά στην συμμετοχή που εχουν τα πολιτικά θέματα του site , σύγκρινε με τα υπόλοιπα και βγάλε συμπέρασμα χωρίς ενδότερες αναλύσεις...
Επίσης, -ναι, θα μου χρεώσουν στερεότυπα και αγκυλώσεις- δες, μέσα στην γενικότερη άρνηση και αποχή, ποια η συμμετοχή των αντρών στα θέματα αυτά και ποια η συμμετοχή των γυναικών σε αυτά...(αναιμική , ισχνότατη...)
Και τέλος, θέτω ως ρητορικό ερώτημα αυτό που ο Θίοντορ Ρούσβελτ έθεσε ως καταφατική θλιβερή, ή απλώς ρεαλιστική αν θες, διαπίστωση...
¨Ο κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζει¨... (μήπως;;; )
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Rempeskes

Επιφανές Μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,659 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε: στις 23:47, 18-04-11:

#14
Aλήθειες λέει ο Παναγιώτης Τραϊανός;

όχι


Υγ. ορίστε ρε σείς, με τρία γράμματα και απάντησα
άλλοι γράφετε ολόκληρα βιβλία στο θέμα
2
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 23:50, 18-04-11:

#15
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
... μ' άρεσε το "χαρακτηριστικό"!
: Είναι όντως δυσδιάκριτα η ειρωνεία και ο σαρκασμός, φίλε μου Παραφερνάλια!
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 23:55, 18-04-11:

#16
Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes
όχι


Υγ. ορίστε ρε σείς, με τρία γράμματα και απάντησα
άλλοι γράφετε ολόκληρα βιβλία στο θέμα
Λέει ψέματα δηλαδή; Και αν, ναι, ποια ακριβώς είναι τα ψέματα;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

jesse_james

Δραστήριο Μέλος

Ο jesse_james αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 282 μηνύματα.

O jesse_james Murdered by a Traitor and Coward έγραψε: στις 00:14, 19-04-11:

#17
Δεν χρειάζεται να μπεις σε τέτοιες θεωρίες -και ούτε να σου πω την αλήθεια με ενδιαφέρει αν είναι εβραίοι, ισλανδοί ή αφγανοί- για να διαπιστώσεις ότι αυτό το κωλόσογο συνέβαλε τα μέγιστα για να είμαστε εδώ που είμαστε σήμερα και το ότι όσο το συντομότερα εξαφανιστεί από προσώπου ελλάδος τόσο καλλίτερα για μας.
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

marina289 (μαρινα)

Διάσημο Μέλος

H μαρινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών . Έχει γράψει 675 μηνύματα.

H marina289 . έγραψε: στις 00:21, 19-04-11:

#18
Αρχική Δημοσίευση από jesse_james
Δεν χρειάζεται να μπεις σε τέτοιες θεωρίες -και ούτε να σου πω την αλήθεια με ενδιαφέρει αν είναι εβραίοι, ισλανδοί ή αφγανοί- για να διαπιστώσεις ότι αυτό το κωλόσογο συνέβαλε τα μέγιστα για να είμαστε εδώ που είμαστε σήμερα και το ότι όσο το συντομότερα εξαφανιστεί από προσώπου ελλάδος τόσο καλλίτερα για μας.
Έλα ντε! ¨να φύγουνε ! να πάνε αλλού!¨
Που catέλαβαν πραξικοπηματικά και βουλησιαρχικά την εξουσία και αναρωτιόμαστε όλα εμείς τα... αθώα θύματα πώς, γιατί και από πού μας ήρθε...
1
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

parafernalia (Νίκος)

Επιφανές Μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,394 μηνύματα.

O parafernalia έγραψε: στις 02:16, 19-04-11:

#19
Αρχική Δημοσίευση από Johnny Cash

Τέλος θα ήθελα να κάνω κάποιες διευκρινήσεις:

 • Παραδέχομαι από το μήνυμα μου θα παρεξηγηθούν αρκετοί αναγνώστες και πιθανών και εσύ λόγο των χαρακτηρισμών μου. Φυσικά δεν γνωρίζω τόσο καλά ούτε εσένα, ούτε τους πιθανούς αναγνώστες, ούτε όλους τους Έλληνες ώστε πραγματικά να πιστεύω ότι είμαι περιτριγυρισμένος από ηλίθιους. Είναι ένα σχήμα λόγου μπας και τσιγκλίζω κανέναν να ψαχτεί λίγο περισσότερο και να δοκιμάσει και άλλες οπτικές. Όχι επειδή πιστεύω ότι η δικιά μου οπτική είναι η "καλύτερη", αλλά είμαι πεπεισμένος ότι η οπτική που έχει υιοθετήσει η πλειοψηφία του Ελληνικού λάου στην ουσία αποτελεί μια σπασμωδική κίνηση να αντιδράσει και να δείξει την δυσαρέσκεια του απέναντι στο χάλι που προκάλεσαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.
 • Όπως είπα πιο πάνω δεν σε γνωρίζω καλά. Ο δεύτερος ενικός και οι υποθέσεις που έκανα για το άτομο σου είναι απλά να είναι πιο εύκολο στην ανάγνωση το κείμενο αλλά και επειδή δεν έχω θέλω να γράψω κάποιο άρθρο υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι κατέχω κάποια αλήθεια. Έξαλλου την στιγμή που έκανες και εσύ υπόθεσης για εμένα (btw και οι δυο γονείς μου δεν έχουν καμία σχέση με business, είναι "απλά" δημόσιοι υπάλληλοι), μου δίνεις το δικαίωμα να κάνω και εγώ. Σωστά;
 • Όπως βλέπεις σου παραθέτω μια σειρά από στοιχεία, πληροφορίες και γεγονότα και μάλιστα όπου βάζω την προσωπική μου κρίση το ξεκαθαρίζω. Θα το θεωρήσω αγένεια και έλλειψη σεβασμού αν δεν ακολουθήσεις τα ίδια ποιοτικά σταναρτς
Μάλλον σε μένα αναφέρεσαι. 8)

Δεν έχω πρόβλημα μαζί σου, μίλα όπως θες. Έξυπνο παιδί είσαι, έχουμε μιλήσει κι από κοντά, διαβάζεις, προβληματίζεσαι, απλά επίτρεψέ μου να σου πω ότι οι απόψεις σου αποπνέουν ένα "τυφλό" νεανικό πάθος. Δεν απαντάς στην ουσία της δικής μου σκέψης, παραθέτεις αποσπασματικά μερικές "ποιοτικές" πηγές, πιο πολύ για να εκτονώσεις το δικό σου συναίσθημα παρά για να συνθέσεις μια καινούργια άποψη. Και στο τέλος νουθετείς - χαρακτηριστικό γνώρισμα των moderators εδώ μέσα - εγκαλώντας με σε έναν "ποιοτικό" διάλογο, διαφορετικά εε... .

Μίλησες για την ισορροπία μιας Σκανδιναβικής κοινωνίας με τους τετραπλάσιους μισθούς και αναρωτιέσαι αν εμείς κάναμε ανάλογη προσπάθεια. Είσαι λοιπόν σύμφωνος με αυτό το μοντέλο ανάπτυξης; Αυτό δεν ήταν το "μισητό" Κράτος Πρόνοιας των Σκανδιναβών που κάθε νεοφιλελεύθερος το βλέπει εφιάλτη στον ύπνο του;

Θεωρείς ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να παριστάνουμε τους super heroes όταν ο κόσμος είναι βυθισμένος στην αποχαύνωση των ΜΜΕ και ψηφίζει σαν τα πρόβατα. Δεν μπορείς να νιώσεις αλληλεγγύη, οκ σεβαστό. Κάντο για πάρτυ σου ρε αδερφέ. Σκέψου πως αν ζεις σε ένα περιβάλλον γεμάτο σκατά, είναι αναπόφευκτο μια μέρα να σκατωθείς κι εσύ.

Τώρα σε αυτή την "πληροφοριοδότηση" που κάνεις, σόρρυ αλλά δεν μπορώ να σε ακολουθήσω. Μου παρουσιάζεις μια λογιστική, 60%, 40%, όταν πριν από σένα υπήρξε ο Μάγος της Δημιουργικής Λογιστικής Κωνσταντίνος Σημίτης! Αδερφέ μου, οι πολιτικοί δεν κλέβουν ποτέ, απλά "μαγειρεύουν"...

Εγώ σου λέω ότι ο καπιταλισμός έχει φαλήρει κι εσύ μου λες ότι είναι λάθος να περικόπτουμε χρήματα από τις επενδύσεις. Φαντάζομαι εννοείς τις δημόσιες γιατί τα ιδιωτικά κεφάλαια είναι καλά κρυμμένα στο στεντούκι. Να σου θυμίσω ότι μόνο ο Καραμανλάκος σε μια 5ετία μείωσε 10% τη φορολογία του κεφαλαίου. Αλλά και πάλι, κραχ, χαρίσαμε 107 δις στις τράπεζες, λεφτά από τις τσέπες των φορολογουμένων, και πάλι τίποτα, δεν κουνιέται φύλλο.

Οι κυβερνήσεις πέφτανε έξω στους προϋπολογισμούς γιατί δεν τους ένοιαζε κάτι διαφορετικό. Δανείζονταν, πληρώνανε το κομματικό τους κράτος.

Το ΔΝΤ δεν μένει στις περικοπές των δώρων. Στην πραγματικότητα στα @@ για τον μισθουλάκο του παππούλη. Το ΔΝΤ θέλει να σε φτωχοποιήσει για να μην σηκώνεις κεφάλι και να σου φάει τα πετρέλαια. Όλα θα ξεπουληθούν, εν αρχή 50 δις περιουσία, ότι φιλέτο θα ιδιωτικοποιηθεί, θα αποσαθρωθούν όλοι οι κοινωνικοί ιστοί, παιδεία, υγεία, θα γίνει η Αθήνα, Μέξικαν Σίτι. Με ρωτάς που θα βρούμε τα 6 δις;

Μία λάιτ όπως εξελίσσεται λύση: κάνουμε αναδιάρθρωση του χρέους και αντί 14 δις τόκων, πληρώνουμε 8;

Τα διαγράμματα και οι πίνακες που διαβάζεις, με το συμπάθιο, αλλά αν είναι σαν κι αυτά του Μr. Market Talk, οδεύεις ολοταχώς προς κάψιμο. Έτσι από περιέργεια κάθισα να ψάξω λίγο αυτό το 60% που έλεγες και έπεσα πάνω στο 70% του Ανδριανόπουλου:Ο καθένας λέει ότι θέλει αγόρι μου, δεν βγάζεις άκρη. Δες λίγο τα πράγματα μέσα από το πρίσμα, "ποιος μιλάει, ποιος επωφελείται;" Κόρακας κοράκι μάτι βγάζει;

Άποψή μου, εσύ Johnny χρειάζεσαι λίγο περισσότερη "ποιητική" παιδεία. Μπορείς να ακούς Johnny Cash ή να κάνεις παρέα με τον Lautremont στο στέκι. Η ζωή δεν είναι λογιστική να την τσουβαλιάζεις σε οικονομικούς δείκτες. Η αξία βγαίνει από το μόχθο του εργάτη και τη μίζερη ζωή που αναγκάζεται να ζήσει για να έχουν κάποιοι λίγοι....βίλα με εσωτερική πισίνα.
4
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Μάξιμος

Περιβόητο Μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,486 μηνύματα.

O Μάξιμος έγραψε: στις 12:28, 19-04-11:

#20
Αρχική Δημοσίευση από Johnny Cash
Άντε πάλι με τις υπερβολές ... φυσικά και δεν διάβασα ολόκληρο το άρθρο, γιατί να διαβάσω ένα άρθρο που ξεκινάει με "Ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είναι ο Εβραίος Ανδρέας Παπανδρέου.". Είναι χαζό να κρίνουμε με βάση τον γεωγραφικό τόπο γέννησης, δεν θα ηθικολογήσω για το πόσο χαζό είναι ο (γεωγραφικός) ρατσισμός/προκατάληψη.
Να λογαριάσω ως υποβάθμιση από την δική σου πλευρά, της βαρύτητας που έχει η καταγωγή του Ανδρέα Γεωργίου Παπανδρέου; Πάντως δεν είναι δόκιμη η υποστήριξη ενός πρώην πρωθυπουργού ο οποίος μάλιστα έχει καθίσει στο εδώλιο του δικαστηρίου.
Θέλω να σταθώ μόνο σε δυο "εγκλήματα" που πρόλαβα να διαβάσω καθώς έκανα scroll. Καταρχάς στο θέμα των ασφαλιστικών ταμείων. Εξορισμού τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να μετατρέπουν ένα αξιόλογο μέρος των εισφορών σε χρηματικές "αξίες" (εννοώ μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια και παράγωγα). Αλλιώς δεν αρκούν τα χρήματα ούτε να καλύψουν τις συντάξεις και αυτό λόγο του πληθωρισμού. Μπορεί στις μέρες ο πληθωρισμός να είναι μόλις 2-5%, αλλά σκεφτείτε τι σημαίνει 2% για 20χρόνια και για πόσα 100.000€. Και συγκεκριμένα αν κάποιος έχει στην άκρη 100.000€ για 20 χρόνια και η χώρα του κάθε χρόνο έχει 2% πληθωρισμό, τότε είναι κατά 32% φτωχότερος, αφού κάτι πότε τότε κόστιζε 68.000 και η αξία του δεν αλλάζει λόγο παλαιότητας, μετά από 20 χρόνια θα κοστίζει 100.000. Αν συμπεριλάβω και τα την ιατρική περίθαλψη τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.
Για υπολόγισε τα χρήματα που κέρδισαν οι τράπεζες, όταν λυμαίνονταν τα χρήματα των ταμείων και με επιτόκιο 1%, όταν τα επιτόκια καταθέσεων ήταν 25%. Αλλά και τα χρήματα που αν επιστραφούν στα ταμεία από τις τράπεζες θα είναι καλό να υπολογίσεις.

Και ναι μπορεί πολλά χρήματα ελληνικών έχουν επενδυθεί σε ξένα χρηματιστήρια. Βασικά το υποθέτω, φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κανένας περιοριστικός εθνικιστικός νόμος που απαγορεύει την επένδυση σε ξένα χρηματιστήρια γιατί είναι υπερβολικά χαζό αυτό, ειδικά αυτή την περίοδο που το ελληνικό χρηματιστήριο δεν ενδείκνυται για χαμηλού ρίσκου επενδύσεων.
Ποιο χαζό από όλα, είναι οι πολιτικοί μας, να παίζουν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και από Οργανισμούς, στο χρηματιστήριο, να χάνονται και να μη πηγαίνει στην φυλακή κανείς.
Όσο για το αεροδρόμιο, πράγματι το αεροδρόμιο της Αθήνας ανήκει κατά 40% στην Hochtief (στο κράτος ανήκει το 55%). Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει κάτι, αφού πολλά αεροδρόμια συμβαίνει κάτι ανάλογο. Και προσωπικά αν το κράτος για "αεροπύλη" έχει μόνο πολιτικά αεροδρόμια τις δύσκολες στιγμές, με τρομάζει ιδιαίτερα. Και προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει διευθυντής στην Hochtief που αν η Μέρκελ, και η κάθε Μέρκελ, του ζητήσει να "κλείσει" το αεροδρόμιο σαν μέτρο πίεσης θα το κάνει. Καταρχάς η εταιρία είναι στο χρηματιστήριο, νομίζετε ότι οι άνθρωποι των χρηματιστηρίων ενδιαφέρονται για τους πολιτικούς; Εκεί δυο πράγματα μετρούν. Η τιμή της μετοχής και το μέρισμα. Νομίζετε ότι κάποιος επενδυτής θα πει, δεν πειράζει που η εταιρία έκλεισε το αεροδρόμιο, είναι ένα μέτρο πίεσης έτσι ώστε η Ελλάδα να αποδεχτεί π.χ. το μνημόνιο; Ίσα ίσα που τον επενδυτή δεν το συμφέρει καθόλου αυτό, αφού θα κέρδιζε περισσότερα αν δάνειζε ο ίδιος (μέσα από το ομόλογα) την Ελλάδα.
Παναγιώτη, αυτοί που συνέταξαν το μνημόνιο, δεν είναι χαζοί.
Δεν έχουμε το δικαίωμα να δανειστούμε από όπου κι’όπου.
Ακόμα και αν εσύ γίνεις ζάμπλουτος και μπορείς όχι να σώσεις την Ελλάδα, αλλά να εξαλείψεις παντελώς το χρέος, ακόμα και τότε δεν έχεις το δικαίωμα αυτό. Δηλαδή, οι άλλοι όροι που λένε ο ένας παραίτηση από κυριαρχικά δικαιώματα και ο άλλος από την πολιτιστική μας κληρονομιά, έρχονται να ανοίξουν σύγχρονες <<κερκόπορτες>>, γεμίζοντας με ανασφάλειες το παρόν και υποθηκεύοντας το μέλλον μας.

Δεν θέλω όμως σε καμία περίπτωση να πω ότι το ΠΑΣΟΚ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν λάθη, το αντίθετο μάλιστα. Απλά το συγκεκριμένο άρθρο κοιτάει προς την λάθος κατεύθυνση. [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/admin/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]
Εκ των ολέθριων και καταστροφικών αποτελεσμάτων που προκύπτουν από την διακυβέρνηση των δύο κομμάτων, συνάγεται το συμπέρασμα ότι μάλλον δεν ήταν λάθη και υπηρετούσαν μακροπρόθεσμες πολιτικές.
Αρα, δεν έκαναν λάθη, παρά συντάχθηκαν στην καταστροφή της χώρας, εν γνώσει ή εν αγνοία των.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια