×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,804 μέλη και 2,441,225 μηνύματα σε 76,721 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 338 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Τρουφάκια

prinCess.

Επιφανές Μέλος

H prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Fashion designer και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,857 μηνύματα.

H prinCess. έγραψε: στις 01:20, 02-07-11:

#1
Τρουφάκια


Συστατικά
1 πακ.μπισκότα τύπου πτι μπερ
3/4 φλιτζ. καρύδια ή μάντολες (καραμελωμένα αμύγδαλα)
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια για άρωμα
1/2 πακ. βούτυρο ή μαργαρίνη (μαλακά)
1 κουτ. σούπας κακάο
2-3 κουτ. σούπας ποτό / λικέρ*
1/2 φλιτζ. τσάι earl grey
2-3 κουτ.σούπας γάλα εβαπορέ
1 σοκολάτα κουβερτούρα (100-125γρ)
τρούφα μαύρη-λευκή ή και ινδοκάρυδο για το τύλιγμα

Οδηγίες

Σε λεκανίτσα χτυπάμε το βούτυρο με το κακάο, το λικέρ και το ξύσμα (ή βανίλια).
Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα και στη συνέχεια τα καρύδια ή μύγδαλα και τα ρίχνουμε στη λεκανίτσα. Μουλιάζουμε με το τσάι και ανακατεύουμε.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, μαζί με το εβαπορέ, και τη ρίχνουμε κι αυτή στο μείγμα μας ανακατεύοντας να πάει παντού!
Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο για να πλάθεται πιο εύκολα.
Πλάθουμε τρουφάκια και τα κυλάμε σε τρόύφα ή ινδοκάρυδο, τα βάζουμε σε πιατέλα και στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν τα σερβίρουμε.


Η συνταγή είναι από εδώ, αλλά έκανα τροποποιήσεις:
  • Επειδή δεν μου αρέσουν οι ξυροί καρποί δεν έβαλα καρύδια, ούτε τίποτα.
  • Δεν έβαλα το τσάι που λέει (δεν ήξερα καν τι είναι)
  • Αντί για γάλα εβαπορέ έβαλα φρέσκο γάλα.
  • Έβαλα βανίλια και όχι ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Καλύτερα να έχετε αυτά τα μικρά χαρτάκια που είναι για γλυκάκια για να τα τοποθετήσετε εκεί, γιατί αλλιώς θα κολλήσουν στη πιατέλα που θα τα βάλετε.
  • Για πιο γρήγορη ετοιμασία βάλτε τα στη κατάψηξη (αλλά μη τα ξεχάσετε και γίνουν πέτρα) ίσα για να σφίξουν.
  • Αντί για κουβερτούρα υγεία έβαλα γάλακτος, επειδή μ' αρέσει πιο πολύ.

Να σημειώσω ότι θέλει αρκετή διαδικασία και λερώνεις αρκετά σκεύη μέχρι να φτάσεις στο τελικό αποτέλεσμα, οπότε πριν το κάνετε να σκεφτείτε ότι έχετε να καθαρίσετε τη κουζίνα μετά.
Η φωτό πάνω είναι δικιά μου ε!

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,230 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 17:10, 24-03-12:

#2
Νιαααμ!! Πολύ ωραία φαίνονται!
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Johnnaousa

Επιφανές Μέλος

Ο Johnnaousa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Νάουσα (Ημαθία). Έχει γράψει 13,939 μηνύματα.

O Johnnaousa τα λαθη επαναλαμβανονται έγραψε: στις 19:37, 24-03-12:

#3
Κόλαση
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

mairiboo!

Νεοφερμένος

H mairiboo! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 43 μηνύματα.

H mairiboo! έγραψε: στις 19:43, 08-07-12:

#4
αα ειναι τελεια !!! και ναι θα επιχειρησω να τα φτιαξω (αν και γω σαν και σενα θα το κανω ...χωρις τσαι και καρυδια και οοολα αυτα )
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια