Kansas Rocks!
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν ειναι σιγουρο πως την αφησε εγκυο ,δεν γνωριζε ποιανου ητανε το παιδι.
Δεν εχει σχεση η εξελιξη με το θεμα , βιολογικα θες να πεις![]()
Κληρονομικότητα, πωςτολένε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και επισης ναι η κοινωνια μπορει να διαστρεφεται τετοιες περιπτωσεις, μπορει να γυριζει την πλατη της αλλα κοιταει απο το πλάι διακριτικα. Και το γεγονος οτι τολμαει να εκδοσει τετοιο βιβλιο και να τα πει ετσι δειχνει ακριβως αυτο...
Ναι το οτι τη βιασε σαφως και ειναι κατηγορητεο, μετα ομως αυτη δεν ηταν και αβουλο ον και αν οντως δε μπορουσε να ξεκοψει ακομα και αν το ηθελε φερει κι αυτη ευθυνες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
thanous18
Περιβόητο μέλος

Kansas Rocks!
Πολύ δραστήριο μέλος

Αυτο για τα γονιδια που ειπες ισχυει, αλλα εγω εννοουσα οτι δε θελουμε για ψυχολογικους λογους να κανουμε σεξ με τους γονεις μας οχι επειδη εχουμε τα ιδια γονιδια, δηλαδη αν δεν τους ξεραμε δε θα μας ενοιαζε και τοσο.
Και επισης ναι η κοινωνια μπορει να διαστρεφεται τετοιες περιπτωσεις, μπορει να γυριζει την πλατη της αλλα κοιταει απο το πλάι διακριτικα. Και το γεγονος οτι τολμαει να εκδοσει τετοιο βιβλιο και να τα πει ετσι δειχνει ακριβως αυτο...
Ναι το οτι τη βιασε σαφως και ειναι κατηγορητεο, μετα ομως αυτη δεν ηταν και αβουλο ον και αν οντως δε μπορουσε να ξεκοψει ακομα και αν το ηθελε φερει κι αυτη ευθυνες.
Το βιβλίο το εξέδωσε για να πουλήσει το στόρυ της και να προκαλέσει, γενικά. Γι'αυτό βγήκε και στην Όπρα. Εγώ, προσωπικά δεν την ξέρω ως ηθοποιό αυτήν.
Μήπως όμως ο βιασμός, την κατέστησε αδύναμη ψυχολογικά, και αδυνατούσε να αρνηθεί? Να προβάλλει κάποια αντίσταση? Μην ξεχνάμε, ότι υπήρχε, και υπάρχει ακόμα, ο εθισμός με τα ναρκωτικά. Ήταν σχέση αλληλένδετη: ναρκωτικό και σεξ. Μπορεί, να ήταν ο πατέρας η κύρια πηγή του ναρκωτικού, να την προμήθευε, υπάρχουν πολλά σενάρια.
beautiful loser
Πολύ δραστήριο μέλος

Διαβασε το βιβλιο για σου λυθει η απορια.Το βιβλίο το εξέδωσε για να πουλήσει το στόρυ της και να προκαλέσει, γενικά. Γι'αυτό βγήκε και στην Όπρα. Εγώ, προσωπικά δεν την ξέρω ως ηθοποιό αυτήν.
Μήπως όμως ο βιασμός, την κατέστησε αδύναμη ψυχολογικά, και αδυνατούσε να αρνηθεί? Να προβάλλει κάποια αντίσταση? Μην ξεχνάμε, ότι υπήρχε, και υπάρχει ακόμα, ο εθισμός με τα ναρκωτικά. Ήταν σχέση αλληλένδετη: ναρκωτικό και σεξ. Μπορεί, να ήταν ο πατέρας η κύρια πηγή του ναρκωτικού, να την προμήθευε, υπάρχουν πολλά σενάρια.
Kansas Rocks!
Πολύ δραστήριο μέλος

Διαβασε το βιβλιο για σου λυθει η απορια.
Δεν καίγομαι τόσο να μάθω... Δε μου φαίνεται και μεγάλης λογοτεχνικής αξίας. -.-
Shadowfax
Διάσημο μέλος

Μπορεί σε κοινωνίες αφρικανικες, ασιάτικες, απομακρυσμένες παντελώς από τη δυτική κουλτούρα, να επιτρέπεται, όπως συνέβαινε και στην Αρχαία Ελλάδα, αλλά εδώ είμαστε στο 2009, πάμε στο 2010, θεωρούμαστε δυτικός κόσμος, και όχι, εμένα αυτή η σχέση, όση ευχαρίστηση και αν της προσέφερε, δε μου φαίνεται καθόλου φυσιολογική.
Έτυχε να γεννηθείς στην Ελλάδα, να ανατραφείς από μία κοινή ελληνική οικογένεια και να λάβεις ανάλογα προσχολικά ερεθίσματα, ορισμούς για το σωστό και το λάθος καθώς και για το φυσιολογικό και το μη. Σήμερα η Ελλάδα τυχαίνει να αποτελεί μέρος του δυτικού κόσμου και γι' αυτό, κατ' επέκταση, μεγαλώνεις ακολουθώντας τα δυτικά κοινωνικά πρότυπα, με όποια στερεότυπα κι αν αυτά κουβαλούν. Από τη στιγμή λοιπόν που άρχισες να καταλαβαίνεις τον κόσμο γύρω σου, ασπάζεσαι - ακούσια κυρίως - τις αντιλήψεις και τα πρότυπα του στενού κύκλου ανατροφής σου, καθώς και του κοινωνικού συνόλου, επειδή απλά έτυχε, όπως ήδη ανέφερα, να γεννηθείς τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, κάτω από συγκεκριμένες συγκυρίες, στη συγκεκριμένη χώρα, με τη συγκεκριμένη νομοθεσία και τη συγκεκριμένη πορεία πλεύσης.
Υπό διαφορετικές λοιπόν συνθήκες, θα ήταν διαφορετική και η στάση σου απέναντι στο γεγονός. Αν είχες γεννηθεί στην Αφρική ή στην Ασία, όπως λες, μπορεί να υποστήριζες ανάλογες πράξεις. Το ίδιο σαφώς ισχύει και για τις θρησκείες καθώς και για κάθε είδους παγιωμένες αντιλήψεις.
Δε λέω βέβαια, θα μου πες, μια άποψη εκφράζεις. Υπάρχει όμως νόημα όταν αυτή η άποψη καθορίζεται από την τύχη; Μήπως τελικά έχει δίκιο ο Anarki: δεν μας πέφτει λόγος.
thanous18
Περιβόητο μέλος

Shadowfax
Διάσημο μέλος

Απλά, παρόμοιες συζητήσεις έχουν γίνει πολλές φορές. Για το τι είναι φυσιολογικό και τι όχι, τι ''αποδέχεται'' η φύση και τι όχι κλπ. Έχει καταντήσει βαρετό πια. Στο κάτω κάτω, δεν μας πέφτει λόγος. Το θέμα άλλωστε ίσως έχει περισσότερες προεκτάσεις από όσες εξετάζουμε εμείς εδώ.
During the interview, Phillips read excerpts from her book. She said that at the age of 19, on the night before her first wedding, "I woke up that night from a blackout to find myself having sex with my own father." Both reportedly were under the influence of drugs at the time. Phillips then told Winfrey, "It became a consensual relationship," describing her participation as "sort of Stockholm Syndrome, where you begin to love your captor."
Alessandra
Διάσημο μέλος

Σε τι κατάντια έχουμε φτάσει... το 1979.

Ναι, τι να πεις.
-----------------------------------------
Σωστα...Απο τον Οιδιποδα βασικα που ηταν ο mother-fucker της οικογενειας.Νομιζω ηταν η 1η αιμομιξια χρονικα![]()
Δεν το ήξερε ο Οιδίποδας ότι ήταν μάνα του.
Kansas Rocks!
Πολύ δραστήριο μέλος

Έτυχε να γεννηθείς στην Ελλάδα, να ανατραφείς από μία κοινή ελληνική οικογένεια και να λάβεις ανάλογα προσχολικά ερεθίσματα, ορισμούς για το σωστό και το λάθος καθώς και για το φυσιολογικό και το μη. Σήμερα η Ελλάδα τυχαίνει να αποτελεί μέρος του δυτικού κόσμου και γι' αυτό, κατ' επέκταση, μεγαλώνεις ακολουθώντας τα δυτικά κοινωνικά πρότυπα, με όποια στερεότυπα κι αν αυτά κουβαλούν. Από τη στιγμή λοιπόν που άρχισες να καταλαβαίνεις τον κόσμο γύρω σου, ασπάζεσαι - ακούσια κυρίως - τις αντιλήψεις και τα πρότυπα του στενού κύκλου ανατροφής σου, καθώς και του κοινωνικού συνόλου, επειδή απλά έτυχε, όπως ήδη ανέφερα, να γεννηθείς τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, κάτω από συγκεκριμένες συγκυρίες, στη συγκεκριμένη χώρα, με τη συγκεκριμένη νομοθεσία και τη συγκεκριμένη πορεία πλεύσης.
Υπό διαφορετικές λοιπόν συνθήκες, θα ήταν διαφορετική και η στάση σου απέναντι στο γεγονός. Αν είχες γεννηθεί στην Αφρική ή στην Ασία, όπως λες, μπορεί να υποστήριζες ανάλογες πράξεις. Το ίδιο σαφώς ισχύει και για τις θρησκείες καθώς και για κάθε είδους παγιωμένες αντιλήψεις.
Δε λέω βέβαια, θα μου πες, μια άποψη εκφράζεις. Υπάρχει όμως νόημα όταν αυτή η άποψη καθορίζεται από την τύχη; Μήπως τελικά έχει δίκιο ο Anarki: δεν μας πέφτει λόγος.
Ναι, συμφωνώ με όλα όσα λες.... Έτυχε. Και?
Γεννήθηκα στην Ελλάδα λοιπόν, και αυτή είναι η στάση μου.
Αν γεννιόμουν αλλού, πιθανότατα θα είχα διαφορετική άποψη. Αλλά τώρα, είμαι γεννημένη και αναθρεμμένη στην Ελλάδα, και έτσι κι εγώ, όπως και κάθε άνθρωπος του δυτικού κόσμου, θεωρώ την αιμομιξία μια ανωμαλία.
Shadowfax
Διάσημο μέλος

Προσπαθώ να σου πω πως όσο δική σου και αν είναι η αντίληψη, με όση ευκολία κι αν εκφράζεις την άποψή σου, η αλήθεια δεν είναι ιδιόκτητη. Η αλήθεια είναι μία, άλλο τώρα αν κάποιοι δε θέλουν ή δε μπορούν να τη δουν.
Μπορεί λοιπόν εσύ να λες ό,τι θες και να μιλάς όσο θέλεις με βάση τις πεποιθήσεις σου, δε μπορείς όμως να αλλάξεις το γεγονός πως η δική σου άποψη είναι καθαρά προϊόν τύχης. Και μόνο. Δεν στέκει ο χαρακτηρισμός ''φυσιολογικός'' ή μη στο συγκεκριμένο θέμα. Μπορείς να το καταλάβεις, μπορείς όμως και να μείνεις στη ''δική'' σου φανταστική αλήθεια. Αυτό είναι πρόβλημά σου. Όσο όμως θα σε απασχολήσει αυτό, καλό θα ήταν να σκεφτείς ακόμα πόσο πιο μακριά από τον ''κόσμο σου'' είδες όταν σχολίασες στο θέμα. No offence intended.
Kansas Rocks!
Πολύ δραστήριο μέλος

Αν και μας βλέπω να κάνουμε κύκλους...
Προσπαθώ να σου πω πως όσο δική σου και αν είναι η αντίληψη, με όση ευκολία κι αν εκφράζεις την άποψή σου, η αλήθεια δεν είναι ιδιόκτητη. Η αλήθεια είναι μία, άλλο τώρα αν κάποιοι δε θέλουν ή δε μπορούν να τη δουν.
Μπορεί λοιπόν εσύ να λες ό,τι θες και να μιλάς όσο θέλεις με βάση τις πεποιθήσεις σου, δε μπορείς όμως να αλλάξεις το γεγονός πως η δική σου άποψη είναι καθαρά προϊόν τύχης. Και μόνο. Δεν στέκει ο χαρακτηρισμός ''φυσιολογικός'' ή μη στο συγκεκριμένο θέμα. Μπορείς να το καταλάβεις, μπορείς όμως και να μείνεις στη ''δική'' σου φανταστική αλήθεια. Αυτό είναι πρόβλημά σου. Όσο όμως θα σε απασχολήσει αυτό, καλό θα ήταν να σκεφτείς ακόμα πόσο πιο μακριά από τον ''κόσμο σου'' είδες όταν σχολίασες στο θέμα. No offence intended.
Ε καλά, τώρα μιλάμε ή κλάνουμε?
Είπα εγώ ότι δεν ήταν θέμα τύχης? Στην απάντηση την οποία έκανες το τελευταίο quote, αυτό είπα. Σ'εμένα, προσωπικά, και όχι μόνο σε μένα, μου φαίνεται άρρωστο, πώς το λένε. Σε μένα, με βάση τις πεποιθήσεις μου. Δεν καταλαβαίνω, γιατί για όλα πρέπει να υπάρχει η αντίθεση, ως προς αυτά που λέω.
Η φανταστική μου αλήθεια, δεν είναι μόνο δική μου. Η αιμομιξία, διώκεται ποινικά.
Δηλαδή, ενταχθείτε λίγο στους ρυθμούς αυτής της κονωνίας, στην παρούσα πραγματικότητα, και μην ψάχνετε συνέχεια: "και αν γινόταν το ένα, και αν γινόταν το άλλο, και αν, και αν, και αν, και αν".
Ε, "και αν"..., τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, δε χωράει καμία αμφιβολία.
Shadowfax
Διάσημο μέλος

Νόημα πάντως δεν υπάρχει καταπώς βλέπω εδώ και σε άλλα θέματα. Πάντα φαντάζεσαι ένα αιωρούμενο επιθετικό κλίμα εις βάρος σου, και έτσι δουλειά δε γίνεται. Τέλος πάντων, δεν έχω διάθεση να αοριστολογήσω ούτε και να λογομαχήσω μαζί σου. Το απλό που προσπάθησα να εξηγήσω είναι πως η so called: ''δική σου άποψη'' δεν υφίσταται στην πραγματικότητα, ως καθαρό προϊόν τύχης (όσο και αν δεν σ' αρέσει, αυτό είναι). Αυτό δε σημαίνει πως σου απαγόρευσε κανείς να την εκφράσεις ή να την διατηρήσεις, εκτός κι αν φαντάζεσαι πράγματα. Σημαίνει όμως πως όσο εύκολα απέκτησες τη συγκεκριμένη, άλλο τόσο εύκολα θα μπορούσες να είχες υιοθετήσει μία παντελώς διαφορετική.
Κανείς δεν σε έκρινε και κανείς, πίστεψέ με, δεν έχει τη διάθεση να τσακωθεί με κάποιον συγκεκριμένα. Έχεις την άποψή σου. Ωραία, δεκτή. Έχω κι εγώ τη δική μου (αυτή που προσπαθώ να σου εξηγήσω εδώ και τρία τέσσερα posts). End of the story.
Kansas Rocks!
Πολύ δραστήριο μέλος

Πρώτ' από όλα μην εξάπτεσαι. Εδώ δε μιλάς με τη μητέρα σου, τον αδερφό σου, την ανιψιά του τρίτου ξαδέρφου σου ή τέλος πάντων με κάποιον γνωστό σου. Όταν συζητάμε, συζητάμε. Τώρα δεν ξέρω, αν εσύ συνδυάζεις τον διάλογο με κλανιές δικό σου πρόβλημα (και αυτό). Δε θα λύσω(λύσουμε) και τα ψυχολογικά όλου του κόσμου.
Νόημα πάντως δεν υπάρχει καταπώς βλέπω εδώ και σε άλλα θέματα. Πάντα φαντάζεσαι ένα αιωρούμενο επιθετικό κλίμα εις βάρος σου, και έτσι δουλειά δε γίνεται. Τέλος πάντων, δεν έχω διάθεση να αοριστολογήσω ούτε και να λογομαχήσω μαζί σου. Το απλό που προσπάθησα να εξηγήσω είναι πως η so called: ''δική σου άποψη'' δεν υφίσταται στην πραγματικότητα, ως καθαρό προϊόν τύχης (όσο και αν δεν σ' αρέσει, αυτό είναι). Αυτό δε σημαίνει πως σου απαγόρευσε κανείς να την εκφράσεις ή να την διατηρήσεις, εκτός κι αν φαντάζεσαι πράγματα. Σημαίνει όμως πως όσο εύκολα απέκτησες τη συγκεκριμένη, άλλο τόσο εύκολα θα μπορούσες να είχες υιοθετήσει μία παντελώς διαφορετική.
Κανείς δεν σε έκρινε και κανείς, πίστεψέ με, δεν έχει τη διάθεση να τσακωθεί με κάποιον συγκεκριμένα. Έχεις την άποψή σου. Ωραία, δεκτή. Έχω κι εγώ τη δική μου (αυτή που προσπαθώ να σου εξηγήσω εδώ και τρία τέσσερα posts). End of the story.
Δεν εξάπτομαι για ένα φόρουμ. προτιμώ να εξάπτομαι σε καταστάσεις real life. Είναι πιο σημαντικές εκείνες οι στιγμές.
Πραγματικά, επειδή κάνουμε συζήτηση, ποσώς με ενδιαφέρει, το τι πιστεύετε για μένα, και εσύ και ο καθένας, σιγά μην κάτσω να απολογηθώ δηλαδή.
Δεν ξέρω από πού συμπέρανες ότι με φαντάζομαι ως το θύμα του φόρουμ, αν αναφέρεσαι στο ποστ μου προς τον Ανάρκι, έναν απλό συνειρμό έκανα, αποδείκτηκα λάθος, δεν το συνέχισα, τελειώσε.
Α, και στο θέμα της θρησκείας, τέλοσπάντων, αν εκεί αναφέρεσαι, δεν φαντάστηκα επιθετικό κλίμα, το κλίμα ήταν επιθετικό.
Και αντέδρασα ανάλογα.
Διάβασε το ποστ σου, αυτό που μόλις έγραψες, και διάβασε το ακριβώς προηγούμενό μου. Δε βλέπω να διαφωνούμε κάπου, ως προς τον παράγοντα "τύχη". Βαριέμαι πραγματικά να το ξαναπω, ΝΑΙ ΑΝ ΖΟΥΣΑ ΑΛΛΟΥ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΔΕΧΟΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ.
Δεν καταλαβαίνω πραγματικά ποιο είναι το πρόβλημά σου. Και σε καμία περίπτωση δεν έχω όρεξη να τσακωθώ, ούτε έχω θυμώσει, ούτε έχω πρσβληθεί. Πραγματικά, δηλαδή, δε με νοιάζει, συζήτηση κάνουμε.
georg13pao
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δεν εξάπτομαι για ένα φόρουμ. προτιμώ να εξάπτομαι σε καταστάσεις real life. Είναι πιο σημαντικές εκείνες οι στιγμές.
Ναι, εκτός κι αν δεν έχεις real life

Shadowfax
Διάσημο μέλος

Προτιμότερο όμως, και πιο δύσκολο, είναι να μην εξάπτεσαι καν.
Δεν ξέρω από πού συμπέρανες ότι με φαντάζομαι ως το θύμα του φόρουμ, αν αναφέρεσαι στο ποστ μου προς τον Ανάρκι, έναν απλό συνειρμό έκανα, αποδείκτηκα λάθος, δεν το συνέχισα, τελειώσε.
Πρέπει να με κοροϊδεύεις, έτσι;
Δεν καταλαβαίνω, γιατί για όλα πρέπει να υπάρχει η αντίθεση, ως προς αυτά που λέω.
Διάβαζε καλύτερα τι γράφεις άλλη φορά ή στην τελική μην τα γράφεις καθόλου αν είναι να τα ξεχνάς μετά από λίγο.
Διάβασε το ποστ σου, αυτό που μόλις έγραψες, και διάβασε το ακριβώς προηγούμενό μου. Δε βλέπω να διαφωνούμε κάπου, ως προς τον παράγοντα "τύχη". Βαριέμαι πραγματικά να το ξαναπω, ΝΑΙ ΑΝ ΖΟΥΣΑ ΑΛΛΟΥ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΔΕΧΟΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ.
Έτυχε όμως να γεννηθείς εκεί που γεννήθηκες και να καλλιεργήσεις τις απόψεις που σου δόθηκαν αυτούσιες. Κατάλαβε λοιπόν πως όσο οι απόψεις σου αυτές συνεχίζουν και αποτελούν προϊόντα τύχης, τόσο θα συνεχίζουν και χαρακτηρισμοί όπως ''φυσιολογικό'' να παραμένουν άστοχοι, όσα ''για μένα'' και αν κολλήσεις δίπλα.
Ξαναλέω η αλήθεια είναι μία, και όχι δεν είναι ιδιόκτητη. Μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις και να αγνοείς την ουσία. Όσο όμως δικές σου κι αν είναι οι συγκεκριμένες αντιλήψεις, δε μπορείς να αλλάξεις την πραγματικότητα. Ποια είναι αυτή; Απλή.
Δεν είπα ότι το θεωρώ σωστό, αλλά δε το θεωρώ και λάθος, αν είναι ελεύθερη επιλογή. Δεν το κρίνω καν απλά, δε μου πέφτει λόγος κιόλας.
Επίσης, οτιδήποτε ενστικτώδες μου φαίνεται σαφώς πιο φυσιολογικό από κάτι που επιβάλλει η κοινωνία, [...]
Μπορει να ηταν ερωτας μπορει να μην ηταν τι λογος σου πεφτει;
Κι εγω θεωρω αισχρο να κανεις σεξ με γονιο σου, αδερφο-η σου ή γενικα καποιο (κοντινο) συγγενη καθως οι σχεσεις συγγενειας (οχι απαραιτητα εξ αιματος-δεν εχει να κανει με τα γονιδια αυτο) εχουν μια ιδιαιτερη συσταση (αν και διαφερει απο οικογενεια σε οικογενεια), και απορω πως μπορουν καποιοι και το κανουν αλλα στην τελικη δε μου πεφτει και κανενας λογος. Ο βιασμος απο γονεις ειναι ακομα πιο αισχρο αλλα αφου η γυναικα αυτη λεει οτι εγινε συναινετικη απο μια στιγμη δεν με απασχολει ιδιαιτερα.
Ξέρεις, by the way, πως αν δεν έπεφτε λόγος τελικά στην κοινωνία, η ποινική δίωξη που επικαλείσαι συνεχώς δεν θα υπήρχε;
Και ξέρω πως κουράστηκες με τα ''και αν...'' αλλά τι να γίνει, έτσι είναι. Δε μπορείς μια ζωή να ζεις κλεισμένη στο καβούκι σου, υποθέτεις και ξεφεύγεις απ' τον κόσμο σου, κάποτε.
Δεν καταλαβαίνω πραγματικά ποιο είναι το πρόβλημά σου. Και σε καμία περίπτωση δεν έχω όρεξη να τσακωθώ, ούτε έχω θυμώσει, ούτε έχω πρσβληθεί. Πραγματικά, δηλαδή, δε με νοιάζει, συζήτηση κάνουμε.
Το βλέπω. Φάσκεις και αντιφάσκεις μου φαίνεται. Τέλος πάντων, σταματάμε εδώ αν είναι να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Αν έχεις κάτι σοβαρό επί του θέματος να πεις, ευχαρίστως να το πεις. Ειδάλλως άσε καλύτερα.

Shadowfax
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.