Λοιπόν επιτέλους πήρα πάλι στα χερια μου το laptop μου.
Επειδή ενδιάμεσα δούλεψα με πολλούς άλλους υπολογιστές παράλληλα, έχω να τελευταία αρχεία μου σκόρπια.
Πως μπορώ να συνδέσω τους υπολογιστές μεταξύ τους (το laptop με καθέναν απ`τους άλλους) για να τα μεταφέρω, χωρίς να καίω άπειρα cd?
τίποτα με usb η κάτι τέτοιο παίζει?
thanx!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Γιατι δεν τα μεταφερεις σε usb disk? Επισης μπορεις να τα μεταφερεις με ενα μονο CD ... απλα καθε φορα που μεταφερεις κατι απο εναν υπολογιστή στο cd να μην "κλείνεις" το CD ετσι με το ιδιο cd θα μπορεις να γραψεις παραπανω απο 2 φορες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Demelene
Διάσημο μέλος

1) Παίρνεις ένα switchάκι και καρφώνεις (συνδέεις με ethernet) όλους τους υπολογιστές απάνω
2)Αγοράζεις ένα ethernet καλώδιο και το βάζεις απευθείας μεταξύ των υπολογιστών!
Παρατηρήσεις
1)τα καλώδια είναι διαφορετικά για την πρώτη και δεύτερη λύση! Συγκεκριμένα της 2ης λέγονται crossover και όταν θα πας να αγοράσεις να διευκρινίσεις τι θες να συνδέσεις!
2)Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σετάρεις το δίκτυο! Το πιο απλό είναι να ορίσεις για κάθε pc μια ip 192.168.1.χ με χ διαφορετικό για κάθε υπολογιστή! Υπάρχουν και πιο προχωρημένα αλλά αν θες σου λέω
Μια άλλη πιθανή τοπολογία είναι αλλά θέλει όλα τα μηχανήματα να έχουν IEEE1394 (Firewire) που είναι και πιο 4 φορές πιο γρήγορα αλλά δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και θέλει δικά του καλώδια!
Ελπίζω να σε βοήθησα! Αν θες να κάνεις κάτι εντελώς απλό προτίμησε την 2η λύση μες ενναλαγή στο καλώδιο!

Αλλα, πρέπει να δώσω διεύθυνση? Δε γίνεται να "βρίσκονται" μεταξύ τους αυτόματα?
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Demelene
Διάσημο μέλος

Μην μασάς δεν είναι δύσκολο! Δεν αξίζει αυτό που λέει ο exposed αν δεν έχεις τις συσκευές! Το καλώδιο έχει κάτι σε ένα 1.5?.
Ρώτα ότι θες και θα σε βοηθήσω. Εκτός και αν διαθέτεις τις συσκευές που λέει ο exposed που τότε είναι πράγματι πιο εύκολο!

κάτι άλλο... αν δεν μπορώ να μπω με το καλώδιο το.. ξέρετε, του internet το κλασικό adsl το φαρδύ... αλλα έχω αυτόματη ανάκτηση διεύθυνσης... σας λέει κάτι, τι φταίει η βλακείες ρωτάω?
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Μου εδωσε την εντυπωση οτι εχει τουλαχιστον CDRWΓίδι πες μου λίγο τι ξέρεις από υπολογιστές να σου πω τι πρέπει να κάνεις!
Μην μασάς δεν είναι δύσκολο! Δεν αξίζει αυτό που λέει ο exposed αν δεν έχεις τις συσκευές! Το καλώδιο έχει κάτι σε ένα 1.5?.
Ρώτα ότι θες και θα σε βοηθήσω. Εκτός και αν διαθέτεις τις συσκευές που λέει ο exposed που τότε είναι πράγματι πιο εύκολο!

Demelene
Διάσημο μέλος

Το σήμα της adsl μεταφέρεται μέσα από απλό τηλεφωνικό καλώδιο!
Και σχετικά με την αυτόματη απόδωση ip στα δίκτυα! Αυτό είναι εφικτό όταν ένας υπολογιστής έχει σεταριστεί για να λειτουγεί ως DHCP Server! γιαυτό και το εύκολο είναι να πας με static ip που σετάρονται σε μια οθόνη το καθένα? Για να κάψεις δισκάκια κτλ πρέπει κάθε υπολογιστής να έχει μια τοστιέρα να ψήνει δισκάκια! Αν αυτό ισχύει τότε βουρ στο πατσά!
Αν δεν έχει πες και θα σου πω, μόνο σε λίγο θα την κάνω!

thanx!

Demelene μου, εννοούσα κάτι άσχετο με το IP, γιατί δεν μπορώ να μπω internet από το laptop μου εδώ, ενώ μας δίνουν καλώδια...!

fandago
Διακεκριμένο μέλος

- δεξί κλικ στο εικονίδιο ο υπολογιστής μου > ιδιότητες
- να δεις στην καρτέλα "όνομα υπολογιστή" την καταχώρηση στο πεδίο "πλήρες όνομα υπολογιστή"
και αφού έχεις συνδέσει και το laptop σου με το καλώδιο που έχεις,
- ανοίγεις τον explorer στο laptop σου και γράφεις:
\\όνομα_υπολογιστή
όπου όνομα_υπολογιστή αυτό που βρήκες στο προηγούμενο βήμα.
Πιο απλά (αν δεν μπορείς να κάνεις τα 2 πρώτα βήματα) μπορείς να πας στον άλλο υπολογιστή και να γράψεις στον explorer \\το_όνομα_του_δικού_σου_υπολογιστή (αν το θυμάσαι βέβαια).
Αν δεν σου βγάλει κάποιο σφάλμα και δεις είτε φακέλους, είτε σου ζητήσει κωδικό, είμαστε σε καλό δρόμο και τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αλλιώς είναι πιο σύνθετα, ή δεν έχω καταλάβει πλήρως την κατάσταση στο γραφείο σας οπότε δεν έχει νόημα να συνεχίσω

Το πιο απλό πάντως είναι να βρεις κάποιον εκεί που ξέρει καλύτερα, να στο κάνει αυτός. Δεν θα κουραστείς καθόλου!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.